Hur lång tid tar det att bygga en webbplats

Hur lång tid tar det att bygga en webbplats


Tiderna på veckor och månader som krävs för att bygga en webbplats från marken är borta. Anpassade utvecklingsteam behövs inte längre för att implementera onlineprojekt av olika komplexitet. Framtida webbplatsägare kan dra fördel av flera webbinstrument för att skapa och distribuera sina projekt på ett par timmar eller lite mer. Det beror på den valda tekniken och byggmetoderna.

Att skapa en komplex webbplats med flera sidor kan naturligtvis se skrämmande framför allt för personer utan tekniska färdigheter. Du kommer antagligen att behöva göra lite kodning och hantera värdinställningar, domänregistrering osv. Men om vi säger, byggprocessen kan ta mindre än en timme? Du skulle förmodligen aldrig tro det. Tja, fortsätt att läsa för att ta reda på hur lång tid det tar att skapa en webbplats med olika byggmetoder och tekniker beroende på din tekniska bakgrund, projektmål, komplexitet och andra viktiga funktioner.

Funktioner som påverkar tiden som behövs för att skapa en webbplats

Hela processen kan verka extremt tidskrävande, särskilt om du bestämmer dig för att hantera alla steg själv. Det spelar ingen roll om du använder en allt-i-ett-webbplatsprogramvara med integrerad konstgjord intelligens eller bygg en självkodad webbplats från grunden, måste du överväga flera viktiga frågor som definierar webbplatsens struktur, komplexitet samt tid som behövs för distributionen.

 1. Projekttyp – kommer det att bli en enkel blogg eller en webbplats för små företag? Behöver du skapa en digital butik med flera artikelsidor och produkthanteringssystem? Webbplatsstypen definierar framtida mål för ditt projekt. Tänk över vilka funktioner den ska ha eller hur du ska interagera med besökarna.
 2. Sid- och innehållsvolym – är det en sida med en sida eller ett enormt onlinemagasin med flera sidor som ständigt uppdateras? Hur mycket innehåll ska du ladda upp? Kommer du att behöva lägga till massor av mediefiler inklusive videor och högupplösta bilder?
 3. Teknisk bakgrund – är du en nybörjare eller en dedikerad proff? Har du minst erfarenhet av baslinjekodning eller har du inte den dimmaste uppfattningen om hur källkoden ser ut?
 4. Byggmetoder – beroende på ovannämnda faktorer måste du välja det bästa matchande webbinstrumentet för att skapa och distribuera projektet. Kommer det att bli en webbplatsbyggare för nybörjare eller en öppen källkod CMS med HTML / CSS-åtkomst? Planera dessa saker framöver.
 5. Budget – pengar påverkar inte tiden när det gäller tekniska problem. Å andra sidan kan du behöva avancerade anpassnings- och designfunktioner som huvudsakligen finns med dyrare planer eller paket. Det beror också på din webbplats typ och funktionalitet som krävs.

Vi har lyftt fram några av de viktigaste frågorna med tanke på att du redan har relevant, välläsbart, användar- och SEO-vänligt innehåll för din webbplats, vilket är kärnfaktorn i projektets framgång. Så du har definierat webbplatsens typ, utarbetat sidstrukturen, förberett relevant innehåll och mediefiler. Det som finns kvar är att välja en lämplig byggmetod.

Webbplatsbyggnadsteknologier att välja mellan

Att välja en lämplig byggmetod beror generellt på din tekniska bakgrund eller en total brist på kodnings- och programmeringsförmåga. Användare kan i allmänhet välja mellan tre huvudalternativ. De inkluderar:

 • Allt-i-ett-webbplatsbyggare – bra för nybörjare och kräver inte en inlärningskurva, programmering eller kodning.
 • CMS-plattformar – lite mer förbättrade webbinstrument som kan kräva lite HTML / CSS-kunskap vid någon tidpunkt, även om teknisk kunskap här inte är obligatorisk.
 • Självkodade webbplatser – kräva djup programmeringskunskap, eftersom du kommer att behöva hantera källkoden samt redigera, ändra eller ersätta några av dess bitar.

En vald metod kommer att ha en direkt inverkan på den tid som krävs för att bygga en webbplats. Låt oss titta närmare på varje teknik och hur lång tid det tar att slutföra alla steg från att komma igång till att gå live. Men först kommer vi att ge en kort introduktion av varje metod för att låta dig inse vad du kommer att ta itu med.

Metod # 1 – Allt-i-ett-webbplatsbyggare

Wix

Låt oss börja med enklaste och spridd metod inför allt-i-ett-programvara för byggande av webbplatser. Plattformen, även känd som SaaS online-programvara, levererar utökad funktionalitet samt en uppsättning instrument för att redigera och anpassa ditt framtida projekt.

Webbplatsbyggare är perfekta för nybörjare. De låter användare skapa bokstavligen vilken webbplats som helst med en noll inlärningskurva. Du kan komma med en professionell portfölj eller en komplex digital butik med flera produktsidor utan att vara en teknisk proff. Kopiera och klistra in förberett innehåll, lägg till några bilder eller foton och gå live med ett klick.

Låter det för bra för att vara sant? Det här beror allt på drag-and-drop-redigeringsteknologi utöver andra funktioner som gör den här metoden lämplig för nybörjare. Funktionerna är som följer:

 • Enkel användning – Intuitivt gränssnitt och WYSIWYG-funktioner gör byggprocessen till ett spel som ett barn kan hantera. Användare behöver bara logga in, välja en färdig mall, klistra in relevant innehåll och publicera webbplatsen.
 • Alla funktioner i paketet – Med en köpt plan får du alla nödvändiga funktioner för att inte bara redigera eller anpassa sidorna utan också att vara värd för din webbplats. I vissa fall tillhandahålls också gratis domän. Detta faktum sparar dig mycket tid istället för att hantera domän och värd separat.
 • Färdiga mallar – Som regel erbjuder webbplatsbyggare ett urval av relevanta mallar relaterade till en viss nisch. Låt oss säga att du vill bygga en portfölj. Allt du behöver är att välja en layout som redan har nödvändiga avsnitt (bildgallerier, avsnitt om mig och kontakter, rubriker i full bredd osv.). Det finns inget behov av att lägga till extra widgetar, vilket också sparar tid.

Även om vissa människor inte uppskattar begränsade anpassningsfunktioner och bristen på webbdesignfrihet, är webbsajtbyggare verkligen det snabbaste sättet att skapa en ny webbplats från grunden. Du kommer att se slutresultaten lite längre jämfört med andra byggmetoder.

Hur lång tid tar det att bygga en webbplats med en webbplatsbyggare?

Hela byggprocessen består av flera enkla steg. De är som följer:

 1. Välj en plattform. Tiden beror på dina preferenser och projektkrav. En bra idé är att välja Wix, vilket är den ultimata programvaran som gör det möjligt att skapa en webbplats från början på några minuter.
 2. Logga in. Som regel erbjuder webbplatsbyggare ett snabbt sätt att logga in med ditt sociala eller Google-konto. Registreringsprocessen tar dig ungefär 1 minut eller mindre om det inte finns något behov av att bekräfta lösenordet.
 3. Välj en mall. Du kommer att behöva ungefär 5 minuter för att bläddra igenom plattformarna relaterade till din nisch. För att spara mer tid kan du föreställa dig den önskade designen i förväg eller titta igenom de viktigaste konkurrenterna för att överväga baslinjefunktioner och funktioner att inkludera.
 4. Wix mallar

 5. Anpassa webbplatsen. Medan de flesta webbplatsbyggare använder dra-och-släpp-funktionalitet, är allt du behöver att kopiera och klistra in förberett innehåll samt lägga till ett par bilder. Du kan också behöva lite tid för att vänja dig på instrumentpanelen och ta reda på hur verktygen fungerar. Med tanke på användarvänligheten, videohandledning och guider, du behöver knappast mer än 1 timme.
 6. Wix webbplatsredaktör

 7. Välj en plan. Att titta igenom flera basplaner med priser och funktioner kommer att ta dig ungefär 5 minuter, 10 minuter vid djup forskning som jämför och kontrasterar.
 8. Förhandsgranska och distribuera. Det sista steget är att kontrollera hur webbplatsen ser ut och gå live. Webbplatsbyggare har ett förhandsgranskningsläge för både stationära och mobila versioner. Om resultatet nöjde dig, tryck på “publicera” -knappen för att gå live (cirka 5 minuter inklusive förhandsvisningsläget).

Den sista tiden som behövs för att skapa en webbplats med webbplatsbyggaren är 1 timme 20 minuter. Modern teknik gör det möjligt att reducera till och med den tiden till exempel, Wix erbjuder sin AI-baserade lösning som skapar en redo att använda webbplats i 6 minuter. Allt du behöver är att svara på flera frågor som beskriver projektet. Systemet kommer automatiskt att erbjuda flera mallar med integrerade widgetar och funktioner samt med relevant innehåll.

Titta på finalbordet:

Komma igångAnpassning och redigeringGår liveSista tiden
Tid som krävs5-15 mUpp till 1 timmeUpp till 6 m1 h 20 m

Prova Wix gratis

Metod # 2 – CMS-plattformar

Wordpress

CMS-plattformar är fortfarande den dominerande kraften i nischn med hundratals miljoner webbplatser som representerar alla möjliga nischer. CMS står för innehållshanteringssystem, vilket innebär att du får tillgång till en kraftfull innehållsredigerare för att redigera, anpassa format och organisera ditt innehåll på något sätt.

Bortsett från föregående metod, CMS-plattformar är inte lika lätta att använda även om de inte kräver djupgående teknisk kunskap om du inte behöver redigera hela webbplatsens källkod. I övriga tillfällen kanske du bara behöver lite baslinje-HTML-kunskap för att göra några små korrigeringar. För att förstå hur mycket tid du kan behöva skapa en webbplats med CMS måste du definiera redigeringsnivån:

 • Allmän nivåredigering – hur de flesta webbplatsägare använder CMS. Du får ut det bästa av redigeraren när det gäller innehållsformatering, lägga till texter, ladda upp mediefiler, skapa nya sidor, kategorier eller webbplatsavsnitt, etc. Om du aldrig har arbetat med CMS tidigare kan du behöva lite tid för att vänja dig med det . Men den övergripande processen är ganska enkel och intuitiv.
 • Pro-nivåredigering – CMS är en öppen källkodsplattform som gör källkoden tillgänglig för användare. Med andra ord kan du gå in i redigeringsläget och ändra mallens utseende och lägga till en ny funktion, skript, knapp eller ikon genom att redigera den ursprungliga HTML- eller CSS-koden. Processen kräver inte bara kunskap utan också tid att redigera och testa den nya modifieringen.

Det som verkar vara enormt pus när det gäller flexibilitet kan leda till mer tid som behövs för att slutföra byggprocessen. Till exempel uppskattar många användare valet av plugins. Å ena sidan är det bra att ha tusentals widgetar och tredjepartsappar tillgängliga för integration. Å andra sidan, med CMS, måste du ställa in dem, installera, aktivera och uppdatera dem manuellt.

Dessutom måste du leta efter en lämplig serverlösning samt registrera en domän. Sådana åtgärder kräver extra tid. Kombinera det med den tid som krävs för att ta reda på hur systemet fungerar, och du kommer att inse att att använda CMS kommer att ta lite mer tid att skapa en webbplats från grunden jämfört med allt-i-ett-webbplatsbyggare.

Hur lång tid tar det att bygga en webbplats med CMS?

Låt oss säga, du kommer använd WordPress för att skapa en webbplats. Som vi redan har sagt tidigare beror den tid som krävs på antalet sidor, strukturens komplexitet på sidan, tekniska färdigheter etc. För att göra det enkelt för användaren att föreställa dig att vi bygger en professionell portfölj med flera sidor med kontakter, verk , Om mig avsnitt, etc..

Steg är följande:

 1. Komma igång. Det första steget är att registrera en domän och hitta värd. I en situation med WordPress är den bästa lösningen att välja WP-optimerade serverpaket. De har extra funktioner som gör att du sparar mycket tid. För att slutföra scenen kan du behöva cirka 30 minuter eller så kan du helt enkelt välja det Bluehost.
 2. Ladda ner temat. Nu måste du välja en mall för din framtida portfölj och ladda ner den i en zip-fil för att gå vidare till nästa steg. Att välja och ladda ner dem tar dig cirka 5-10 minuter om inte.
 3. Installera WordPress. Nu måste du ha ditt CMS installerat på den valda värden. Vissa inställningar kan vara nödvändiga. Det kan i allmänhet ta cirka 30-40 minuter om du inte väljer Bluehost som kommer med sömlös WP-integration.
 4. Innehållsredigering. Mallen innehåller endast nödvändiga avsnitt. Du måste göra resten från att infoga nödvändiga texter och ladda upp mediefiler till att installera och uppdatera nödvändiga plugins. Detta steg tar vanligtvis cirka 3-4 timmar.
 5. Går live. Din webbplats är tillgänglig online när du har anslutit din domän till värd.

Att använda WP-optimerade serverlösningar är ett bra alternativ. De erbjuder automatiserad WP-installation samt pluginhantering. Vissa planer har en gratis domän som ingår i värdpriset. Med andra ord får du faktiskt en allt-i-ett-webbplatsbyggnadslösning utformad för ett valt CMS.

Resultaten är följande:

Komma igångAnpassning och redigeringGår liveSista tiden
Tid som krävsFrån 40 m till 1 timmeCirka 4 timmarIngen tid behövs5 h 40 m

Prova WordPress nu

Metod # 3 – Självkodade webbplatser

Metoden passar främst dedikerade proffs som är angelägna om att utnyttja webbdesign och utvecklingsfrihet. Termen “självkodad” innebär att du faktiskt ansvarar för att skapa, implementera och testa varje funktion, sektion, blogg, menysektioner, kategorier osv. Webbplatsägare ska ha djupa programmeringsfärdigheter.

Om du saknar teknisk erfarenhet kommer den enda lösningen att anställa ett anpassat utvecklingsteam. Alternativet är knappast bra när det gäller tidsbesparande lösningar. Processen kan pågå i veckor eller månader beroende på webbplatsens komplexitet. Som regel innebär det stereotyp, implementering av funktioner, distribution, testning, felsökning osv. Dessutom har några få företag råd att anställa ett utvecklingslag överväger att bygga och underhålla kostnader.

Om du är en erfaren kodningspro som är ivrig efter att bygga en enkel men ändå funktionell webbplats behöver du förmodligen inte mer än 10-15 timmar att gå live.

Hur lång tid tar det att bygga en egenkodad webbplats?

När du väljer självkodade webbplatser kommer din stora tid att vara nödvändig för att programmera och skriva delar av källkoden. En användare är ansvarig för implementeringen av alla funktioner, avsnitt, block och formulär som så småningom kommer att vara tillgängliga för slutanvändaren.

Den tid som krävs för att koda en färdig webbplats beror på färdigheter. Om vi ​​överväger en enkel portfölj med några avsnitt, textblock, ett bildgalleri och kontaktinfo kan hela processen ta cirka 10 timmar. Det är bra om du redan har skrivit några kodstycken. Du behöver bara:

 1. Kopiera koden från din text- eller HTML-redigerare.
 2. Klistra in den på den nya sidan.
 3. Spara ändringar och testa webbplatsen.

Testning och felsökning kan också vara mycket tidskrävande, eftersom du måste se till att allt går smidigt. De slutliga resultaten ser ut på följande sätt:

Komma igång (skriva koden)Anpassning och redigeringAB-testningSista tiden
Tid som krävsCirka 10 timmar för en enkel webbplatsRedigeringen hanteras
tillsammans med kodning
Cirka 3-5 timmarUpp till 15 timmar

5 timmar – genomsnittlig tid att skapa en webbplats

Som ni kan se beror tiden helt på den byggnadsmetod som föredras med alla andra saker som är lika (en beredd webbplatsstruktur, skriftligt innehåll osv.).

Webbplatsbyggare är det snabbaste och enklaste sättet för nybörjare eller användare utan tekniska färdigheter. Den genomsnittliga tiden som krävs här för att skapa en helt funktionell webbplats överskrider inte 2 timmar. Vissa plattformar gör det möjligt att skapa webbplatser på några minuter med avancerad teknik. Nackdelen med detta är bristen på anpassningsfrihet. Du tvingas faktiskt använda det som erbjuds.

CMS-plattformar är en ultimat lösning med en god balans mellan webbdesign och anpassningsfrihet och användarvänlighet. Det som kan se ut som komplex till en början kommer så småningom att förvandlas till en enkel redigeringsprocess med en chans att lägga till några unika funktioner samt optimera budgeten genom att välja prisvärda webbhotell och domänalternativ. Med den inlärningskurva som krävs, plugininstallation och innehållsredigering kommer du knappast att behöva mer än 6 timmar för att skapa en enkel att använda.

Självkodade webbplatser är de mest knepiga och tidskrävande. Programmering och skrivning av kodkoder är den största utmaningen här förutom testning och felsökning. Dessutom kommer detta alternativ aldrig att fungera för nybörjare medan dedikerade proffs också kan möta vissa svårigheter. Medeltiden för en enkel webbplats är cirka 15 timmar.

Observera att den genomsnittliga tid som beskrivs tidigare huvudsakligen hänför sig till den tekniska aspekten av webbplatsens byggprocess. Med andra ord ska du ha följande i förväg:

 • Förberett innehåll för webbsidor och webbplatsavsnitt (Använd textredigeraren för att kopiera och klistra in den för att spara tid när du anpassar dina sidor).
 • Mediefiler (bilder, foton eller videor som du planerar att visa på din webbplats).
 • En färdiggjord webbplatsstruktur (du har arbetat med hur och var dina avsnitt ska placeras, vilka block en sida kommer att ha och hur de kommer att kopplas samman).

Så när du har förberett Blueprint kan du välja det lämpligaste alternativet och gå vidare med ditt projekt.

Poängen

Nyckelidén här är att inte rusa efter det enklaste sättet när du bygger en webbplats. Den kortaste vägen kan tyckas vara den mest utmanande. Se till att du har en klar förståelse för hur din webbplats ska se ut, vilka grundfunktioner den kommer att ha och vilken kunskap och teknik du är skyldig för att få idén till liv..

Bristen på kodningskompetens kräver enklare men ändå snabbare sätt inför webbsajtbyggare. CMS fungerar bra för lite mer dedikerade webbplatsägare som kräver mer frihet och utrymme. Om du är en teknisk nörd med omfattande kodningskunskaper och färdigheter, kan självkodade webbplatser vara en bra lösning. Oavsett vad du väljer, kräver online-webbplatsbyggare mindre tid att skapa en webbplats från grunden.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map