Hur man anställer någon för att bygga en webbplats

Hur man anställer någon för att bygga en webbplats


Att välja rätt utvecklare för din framtida webbplats är en tuff process. Det innehåller så många faktorer att tänka på. Kommer det att bli frilansare eller byrå? Hur mycket kommer projektet att kosta? Hur hittar du en betrodd specialist? Är det bättre att hantera byggprocessen med webbplatsbyggare?

För att besvara dessa frågor är det nödvändigt att ha en tydlig förståelse för projektets framtida mål och viktiga mål.

Det är viktigt att definiera sidornas struktur, meny och funktioner du vill ha på din webbplats. Oavsett om det kommer att bli en blogg, en digital butik eller ett företags webbplats.

Hur man hyr & Hur mycket man ska betala någon för att bygga en webbplats:

 1. Bestäm vem du behöver
 2. Hur man hittar en betrodd webbutvecklare?
 3. Hur mycket kostar det?
 4. Anställa en utvecklare kontra webbplatsbyggare
 5. Slutsats

När du har klargjort alla implementationer du behöver kommer det att vara lättare att välja en rätt webbutvecklare. Kolla in vår detaljerade guide om hur du väljer någon att bygga en webbplats.

1. Bestäm vem du behöver

Du kan behöva bygga en webbplats från början eller bara göra några ändringar av en redan befintlig webbplats. Av denna anledning måste du tänka noga över vem du faktiskt behöver för att hantera uppgiften.

Webbdesigners vs webbutvecklare

De flesta nybörjare kan inte se skillnaden mellan designers och utvecklare. Det är ett första vanliga misstag att undvika. Vi kommer att klargöra skillnaden:

 • En designer – Det är främst en person som anpassar webbplatsens utseende. Han eller hon arbetar med att skapa ikoner, knappar, bilder och andra element för sidan. De arbetar med olika grafikredigerare och designprogram;
 • En utvecklare – är personen som hanterar webbplatsens implementering. Han eller hon skriver koder, annonsskript, redigerar webbplatsens filer samt fungerar med andra instrument relaterade till webbutveckling.

Medan webbteknologier utvecklas, är fler och fler webbdesigners också involverade i implementeringsprocessen. En webbdesigner kombinerar faktiskt funktionerna hos utvecklare och traditionell designer med expertis inom HTML, CSS och vissa andra programmeringsspråk.

Heltidspecialist vs frilansare

När du nu vet vem du faktiskt behöver för att utföra uppgiften är det hög tid att du bestämmer dig för var du ska leta efter en webbutvecklare. Oavsett om det kommer att bli en frilansare, en heltidsspecialist eller en helhetsutvecklingsbyrå. Valet skulle helt bero på projektets detaljer:

 • frilansare – De verkar vara ett bättre alternativ om du bara behöver några små ändringar. Båda parter kan förhandla om tid och bud i förväg. Frilansare kan också komma till nytta om du behöver löpande dagligen;
 • Heltidspecialister – De är ett bra alternativ om du ständigt behöver hantera förändringar och förbättringar på din webbplats. Det är meningsfullt om du vill att någon ska ta hand om projektet konstant. Det hänvisar vanligtvis till några komplicerade webbplatser som kräver massor av handverk (enorma nyhetsportaler, forum osv.);
 • Fullcykelbyråer – Det här alternativet är det bästa alternativet för personer som behöver tjänster med full cykel, från att bygga och underhålla webbplatsen till att producera SEO-vänligt innehåll, marknadsföra webbplatsen, etc. Agenturer har vanligtvis en grupp experter inom olika områden från kodare och designers till copywriters. , promotorer och marknadsförare.

Ditt val kommer att påverka projektkostnaden. Heltidsutvecklare och byråer debiterar vanligtvis mer om de jämförs med frilansare. Det är alltid bättre att planera ditt arbetsmiljö i förväg för att hålla fast vid budgeten.

2. Hur man hittar en betrodd webbutvecklare?

Global Web reserverar mycket utrymme för att leta efter någon att bygga en webbplats för dig. Användare kan leta efter några ledande frilansnätverk som Odesk och Fiverr eller kolla listan över lokala företag och byråer. Även om man knappast skulle få problem när man hittar en verkställande, misslyckas de flesta med att definiera en pålitlig specialist från en amatör.

Erfaren utvecklare vs amatörer

 • Erfaren specialister – de arbetar snabbare med minsta misstag. Det resulterar i mindre felsökning och lägre kostnader. Å andra sidan tar de högre priser;
 • amatörer – Trots lägre priser lägger oerfarna utvecklare mer tid på att fixa buggar och korrigera misstag. Deras arbete kräver extra revisioner, vilket resulterar i fler timmar.

Vissa har svårt att få en beprövad professionell. Av den anledningen genomförde vi en lista med frågor som hjälper dig att välja en erfaren webbutvecklare samt spara tid och pengar:

 1. Vad är den inkluderande projektkostnaden? Se till att samarbetsvillkoren är tydliga utan dolda avgifter. Du måste tydligt förstå vad du betalar för och vad du får för de pengarna.
 2. Hur lång tid tar processen? En erfaren utvecklare kommer alltid att överväga möjliga oförutsägbara tillfällen. De kan leda till förseningar. Av denna anledning är en exakt tidsberäkning avgörande.
 3. Vad inkluderar priset? Ta reda på om priset redan inkluderar både design och utveckling, så där behöver jag inte anställa fler specialister.
 4. Vem kommer att arbeta med projektet? Om du väljer ett byrå är det bättre att granska listan över alla specialister som kommer att arbeta på webbplatsen. Detta är för att se till att de har tillräckliga färdigheter för att hantera projektet.
 5. Be om portföljen. Det spelar ingen roll om du anställer en frilansare eller en heltidsspecialist. Be dem alltid visa sin portfölj. Du kan hitta webbplatser som ligger nära ditt projekt. Det betyder att specialisten säkert kommer att hantera.
 6. Fråga om CMS-typen. Du är den som ska fortsätta med ytterligare webbplatshandarbete. Se till att du förstår hur systemet fungerar. Ibland är det upp till dig vilken CMS att använda. Dessutom erbjuder välrenommerade byråer specialutbildningar och CMS-guider.

Glöm inte att kontrollera rykte på webben som läser vittnesmål och recensioner från tidigare kunder.

3. Hur mycket kostar det?

Det är hög tid att komma till siffror och siffror. Det första och främst du behöver ta reda på är om du betalar en fast avgift eller en timpris. Båda typerna av betalningar har några träffar och missar. Vi erbjuder ett enkelt sätt att tänka på den bästa matchande strukturen:

 • Betala per timme – bäst för små projekt som inte tar mer än en vecka. Strukturen överväger att anställa en frilansare;
 • Fast pris – bra för komplicerade enorma webbplatser som tar flera månader att utveckla. Strukturen överväger att hyra en fullcykelbyrå med alla åtgärder som ingår i priset.

NOTERA: tänk på att byggnadskostnaderna för webbplatsen är individuella. De beror på många faktorer som komplexitet, webbbyggnadsteknologier, tidsramar och mer. Med en tydlig plan av projektet kan du uppskatta minst det genomsnittliga webbplatspriset.

Faktorer som påverkar webbplatsens kostnader

Kontrollera listan över faktorer som bestämmer den slutliga kostnaden för webbplatsens byggprocess:

 • Anställa en frilansare för att bygga en webbplats med medium komplexitet – cirka $ 2500 per enstaka webbplats. Minimipriset för en professionell portfölj eller enkel webbutik kan börja från 1 000 $ och stiga upp till 3 000 $ per vecka beroende på komponenter och funktioner du behöver.
 • Anställa en byrå för att bygga en webbplats med medium komplexitet – upp till $ 50 000. Minimipriset för ett företags webbplats börjar från 10 000 USD. Om du behöver kompletta tjänster som SEO, Underhåll & Support, beredare att betala upp till $ 50.000.

Om du tar hänsyn till sådana priser ser du själv att hantera webbplatsens byggprocess som en mer kostnadseffektiv lösning. Dessutom gör webbplatsbyggare det enkelt att hantera webbplatser av alla slag och komplexitet utan speciella färdigheter. Det kostar knappast mer än $ 80 per år!

4. Anställa en utvecklare kontra webbplatsbyggare

Webbplatsbyggare kommer som en snabbare och mer kostnadseffektiv lösning för att bygga en webbplats som repor. De sparar vår tid och gör det enkelt att hantera projektet själv utan att involvera tredje parter. De är billigare och lättare att använda.

Det kan ta upp till flera månader att anställa en webbutvecklare för att slutföra projektet, men online-programvaran kräver 2-3 timmar för att skapa och publicera en redo att använda webbplats. Vi har markerat några av de mest prisvärda och populära plattformarna.

Wix – Den bästa dra-och-släpp-webbplatsbyggaren

WIX - Den bästa dra-och-släpp webbplatsbyggaren

Wix – är ett flexibelt instrument för webbplatsbyggnad för att hantera utvecklingen av olika webbplatstyper. Det är bra för småföretag och företagets webbplatser samt professionella bloggar och små digitala butiker. En användare behöver inte ens ta itu med kodning eller programmering. De viktigaste fördelarna inkluderar:

 • Enkel redaktör – Wix erbjuder en intuitiv dra-och-släpp-funktion för att lägga till och hantera webbplatsinnehåll;
 • Wix ADI – den AI-baserade plattformen som bygger webbplatser på några minuter. En användare behöver bara ange vissa projektfunktioner samt välja affärsnisch och besvara flera ytterligare frågor. Systemet kommer att behandla svar och erbjuda en redo att använda webbplatslayout med redan integrerade funktioner, widgetar, webbplatsblock och avsnitt som också kan redigeras;
 • Mobilvänliga mallar – ett urval av professionella teman innehåller många kategorier av mallar som fungerar lika bra på olika mobila enheter;
 • Wix App Market – Lekrummet levererar många gratis widgetar och tillägg för bättre flexibilitet på webbplatsen;
 • e-handelsfunktion – Wix tar med sig en uppsättning e-handelsverktyg för småföretag och digitala butiker.

De som inte behöver komplicerade webbplatser kommer att dra nytta av Combo-planen. Det börjar på 8,5 $ per månad. Du kan dock spara upp till 5% och betala i två år i förväg. Det kostar bara 8 USD per månad inklusive hosting och gratis domännamn. Läs mer om Wix betalda alternativ i denna forskning.

Wix har en egen pool av experter som kan hyras. Användare kan hitta dem på en separat Wix Arena-plattformen. Det är en digital marknadsplats med hundratals specialister inom webbdesign och programmering speciellt för Wix-drivna projekt. De kommer att hjälpa dig att anpassa den redan befintliga webbplatsen samt utforma en ny för dig från marken. Användare kan titta igenom experternas profiler med portföljer, antalet färdigställda projekt, kundernas revy och stjärnbetyg.

Prova Wix gratis

Shopify – Den bästa e-handelsplattformen för att börja sälja online

Shopify - Den bästa e-handelsplattformen för att börja sälja online

Shopify – är den beprövade ledaren inom utvecklingen av digital butik. Plattformen låter nybörjare och proffs skapa webbshops av alla storlekar från små butiker till växande globala marknadsplatser. Den har en intuitiv redaktör med WYSIWYG-funktioner utöver snygga responsiva mallar, avancerade produkt- och lagerhanteringsverktyg, marknadsförings- och marknadsföringsinstrument, etc..

 • Avancerad produkthantering – hantera dina produkter och lager från en enda instrumentbräda. Redaktören har en enkel funktionalitet för att lägga till nya varor, skapa produktkategorier, samlingar och kataloger, ställa in valutor, integrera olika betalningsportar, etc..
 • 3D-lagerteknologi – representera dina produkter på det mest tilltalande sättet. Ladda upp bilder som säkerställer känslan av närvaro så att kunderna kan se artikelens funktioner och fördelar.
 • Marknadsföring och marknadsföring – skapa webbplatser med integrerade marknadsföringsverktyg. Växa din e-postlista, bädda in användarförvärvningsformulär, starta lojalitetsprogram, dela kampanjkoder och kuponger, kör säsongsförsäljning och mer.
 • Genererade rapporter – systemet har inbyggda analys- och rapporteringsverktyg för att spåra försäljning, belysa de mest framgångsrika produkterna samt stora trafikkanaler. Rapporter innehåller detaljerad information om annonskampanjer för att övervaka resultaten i realtid.

Shopify levererar olika planer för att tillgodose dina e-handelsbehov. Användare kan börja bilda en enkel Facebook-butik med Lite-planen från $ 9 per månad eller driva en växande och skalbar digital marknadsplats med obegränsade försäljningsfunktioner för $ 299 per månad. Medelplaner inkluderar Basic- och Shopify-planer som kostar $ 29 respektive $ 79 per månad.

Precis som Wix är Shopify en beprövad ledare inom sitt specifika segment. Plattformen är det bästa valet för personer som söker avancerade e-handelsverktyg. Av detta skäl samarbetar det med både individer och byråer som kommer att hjälpa till att finjustera din framtida butik. Användare är gratis att anställa experter inom olika områden från logotyp och webbdesigners till e-postmarknadsföringsspecialister och SMM-chefer, SEO-specialister, programmerare etc. De kommer att modifiera en redan befintlig Shopify-webbplats eller skapa en ny. Allt du behöver är att skapa ett nytt jobb på Shopify-marknaden och vänta på att experter ska kontakta dig direkt.

Prova Shopify gratis

WordPress – Världens bästa värd CMS

WordPress - Världens bästa värd CMS

WordPress – är nummer 1 CMS med miljoner aktiva användare. Plattformen lanserades ursprungligen för att skapa innehållsbaserade webbplatser, bloggar och webbplatser för små företag. Men det har utvecklats genom åren och erbjuder nya sätt att utvidga projektet och förvandla det till en digital butik. Verktyget i sig kan kräva lite inlärningskurva och kodning även om innehållsredigeraren är mycket intuitiv (se Elementor granskning) och skiljer sig knappast från vanliga drag-and-drop-instrument. Som öppen källkod förbehåller sig WordPress dessutom mer flexibilitet och frihet när det gäller webbdesign eller anpassning.

 • Flexibilitet – WordPress ger åtkomst till mallkällkoden. Användare kan ändra koden, lägga till nya funktioner, skapa anpassade designelement, etc. Uppgiften kommer att kräva god teknisk kompetens.
 • Plugins och mallar – WordPress kan troligtvis ha plugin-valet av widgetar för att lägga till på webbplatsen från analys- och kontaktformulär till gallerier, anti-spam-instrument, kortkoder, etc. användare kommer att kunna välja bland tusentals betalade och gratis mallar som refererar till bokstavligen alla företag nisch.
 • e-handel – plugins som WooCommerce gör det möjligt att ställa in din egen webbshop. Lite kodning krävs här, medan alla större inställningar är intuitiva. Du får ett helt funktionellt produkthanteringsverktyg som är samma som alla andra dra-och-släpp-redigerare.
 • Global Developers Community – Att hitta en WP-entusiast eller experter för att hjälpa till med installation av webbplatser, plugins-integration eller anpassning är en kaka när det gäller WordPress. De hjälper till att skapa en ny webbplats från grunden eller ändra den befintliga. Dessutom kommer användare att hitta massor av videohandledning, bloggforum osv.

CMS själv är gratis. Men du kommer att behöva ett domännamn och en värd för att gå live med din webbplats. Det är här WP-optimerade serverlösningar kommer att vara praktiska. Bluehost är den bästa värdleverantören som driver WordPress-webbplatser av alla slag. Det erbjuder en 1-årig domän, integration med WP, ​​gratis plugins, teman och andra funktioner i varje plan från $ 2,95 per månad. Det låter som ett riktigt fynd med tanke på systemuppdateringar, säkerhetskopior och anpassad WP-instrumentpanel som redan ingår i priset.

Prova WordPress gratis

uKit – Den enklaste webbplatsbyggaren för småföretag

uKit - Den enklaste webbplatsbyggaren för småföretag

uKit – är förmodligen den enklaste webbplatsbyggaren att skapa webbplatser på flera minuter utan absolut ingen teknisk kompetens. Det har ett enkelt gränssnitt, lägsta priser och professionellt supportteam. Det är bra för grundläggande webbplatser som professionella portföljer, bloggar och webbplatser med en sida. Inga speciella färdigheter behövs för att bygga en professionell webbplats med uKit. Plattformen har följande fördelar:

 • Enkel användning – WYSIWYG-redigeringsverktyg gör det enkelt och snabbt att lägga till nytt innehåll, ta bort och ändra block, bifoga mediefiler osv .;
 • Gratis anpassningsmallar – uKit har en samling professionellt snygga och mobilklara mallar;
 • Professionellt stöd – supportspecialister hjälper dig att lösa alla problem via Skype och e-post;
 • SEO och marknadsföringsverktyg – Trots plattformens enkelhet gör det fortfarande möjligt för användare att hantera SEO-inställningar som metabeskrivningar och titlar, nyckelord med fokus osv.

Programvaran erbjuder fyra stora planer beroende på projektkrav. Det minimala paketet innehåller endast basverktyg för en prislapp på $ 5. En grundläggande plan är mer avancerad. Det erbjuder ytterligare statistik- och rapportverktyg för $ 10 månadspriset. e-handels- och Pro-planer är för avancerade användare som behöver lansera små butiker eller mer komplicerade webbplatser för små företag. Planerna kostar $ 12 respektive $ 15 per månad. Med ett tvåårigt prenumeration kan du spara ett par dollar från $ 2,50 per månad.

Prova uKit gratis

Slutsats

Det är upp till dig och din budget om du vill anställa någon för att bygga din webbplats eller välja en online-plattform. Å andra sidan, modern programvara har visat sig vara en mer kostnadseffektiv och enkel lösning. Du kommer att spendera mindre tid på att skapa en webbplats från grunden och engagera dig själv i processen. Det är uppenbarligen ett bättre alternativ för grundläggande webbplatser och små e-handelsprojekt. Ta en titt på alla fördelar som låter moderna plattformar motsätta sig webbutvecklingsteam.

WebbutvecklareWebbplatsbyggare
Pris:cirka $ 2 000 för en grundläggande webbplats + årlig domän och värdkostnader ($ 50- $ 70)Cirka $ 100 per år inklusive domän och värd
Kompetens:Ingen teknisk kompetens krävs (endast för vidare underhåll och hantering)Ingen teknisk kompetens krävs. Intuitiv dra-och-släpp-redigerare.
Design:Anpassad webbplatsdesignGratis mobiloptimerade mallar för olika webbplatskategorier
Flexibilitet:Ytterligare funktionalitet för extra prisetGratis appar, widgets och integration från tredje part
Extra kostnader:Du måste hitta en plats att hysa din webbplatsDomän och värd ingår i planen
Komplexitet:Webbplats med komplexitetBra för grundläggande webbplatser samt webbplatser för småföretag, e-handel, företagets webbplatser osv.

Webbplatsbyggare är billigare och lättare att använda. De är snabbare att komma med det färdiga projektet. Bristen på tekniska färdigheter och erfarenhet kan emellertid vara en hinder för att bygga ett mer komplext projekt. Du kan behöva några beprövade experter inom webbbyggnadsfältet. Det är här du kanske tycker att vår guide är användbar.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map