Hur man bygger en CMS-webbplats från Scratch

Hur man bygger en CMS-webbplats från Scratch


Bland en mängd olika alternativ för webbbyggnad som du kan stöta på i den moderna webbdesignnisch, kommer användningen av CMS att förbli det mycket objektiva som kan tillgodose behoven hos olika användarkategorier. Content Management Systems är kraftfulla program som erbjuder ett omfattande urval av webbdesignverktyg som behövs för att effektivt starta och hantera alla typer av projekt. Dessa system skiljer sig åt i mål och funktionalitet och alla är inte så lätt att behärska redan från början.

Kunskapen om grunderna för webbdesign är önskvärd här, medan resultatet alltid är värt tid och ansträngning investeringar. Webbplatser skapade med CMS skiljer sig generellt ut från mängden på grund av deras tilltalande, samtida samtida design, avancerade prestanda och förmåga att utföra flera uppgifter i taget. Så vad krävs för att starta en CMS-webbplats och vilka är de nödvändiga stegen processen innebär? Det är hög tid att ta reda på det nu.

Hur man skapar en CMS-webbplats

Om du har rätt att välja ett CMS för ditt webbdesignprojekt, kom ihåg följande steg du måste vidta för att göra det till en framgång.

 1. Välj en plattform. Innan du startar en webbplats väljer du CMS som bättre uppfyller dina webbutvecklingsbehov och slutliga förväntningar. Det finns flera system du kanske är intresserad av, men väga alla fördelar och nackdelar med var och en för att göra det val du inte kommer att ångra efteråt.
 2. Tänk på domännamnet. Din webbplatsdomän bör vara minnesvärd, enkel och användarvänlig. Det borde inte vara för länge – det största kravet är att göra det märkesrelaterat, relevant för nisch och SEO-vänligt. Ta dig tid att välja din.
 3. Läs också: Vad är ett domännamn och hur fungerar domäner?.

 4. Välj Hosting. Innan du installerar systemet ska du också ta hand om valet av värd. Tänk på att inte alla CMS har integrerade värdlösningar. Vissa av dem möjliggör valfrihet eftersom valet av webbhotell är verkligen imponerande. Ett av de bästa alternativen är dock Bluehost. Det kommer med starka drifttider, snabb belastning på webbsidan, pålitliga säkerhetsverktyg, olika integrationsalternativ samt prisvärda priser. Således kommer den grundläggande planen för systemet som dessutom kommer med ett val av domännamn att kosta dig endast $ 2,95 / mo – det är nära omöjligt att hitta ett sådant rimligt erbjudande någon annanstans.
 5. Läs också: Betyg av de bästa webbhotellleverantörerna.

 6. Installera CMS. Nästa steg är att installera den plattform du valt. Generellt sett är installationsprocessen enkel, snabb, intuitiv och det tar bara några minuter. Gör bara stegen som systemet erbjuder och kopiera filerna till din värd.
 7. Välj och installera plugins. När det gäller nästan alla ansedda CMS kräver plugininstallation är det vettigt att göra det redan från början. Plugins lägger till funktionalitet till ditt projekt. Men om du inte planerar att starta ett komplicerat komplicerat projekt kan du gå utan dem. Tänk på att plugins är gratis och betalade – de senare är säkrare och pålitliga, vilket gör dem värda investeringen.
 8. Anpassa designen. Så snart du är klar med plugininstallation är det hög tid att välja ett lämpligt tema och anpassa din webbplatsdesign. Nästan alla CMS har integrerade mallar, men du kan också stöta på flera varianter på webben. Precis som plugins kan mallar också vara gratis och betalda, vilket också kan ha direkt inverkan på deras kvalitet och säkerhet. Varje CMS har sina designanpassningsverktyg som gör det möjligt att skapa och redigera webbsidor, lägga till logotyper och menyer, utforma webbplatslayout etc..
 9. Ladda upp innehåll. När du är klar med anpassning av webbdesign kan du börja ladda upp innehållet. De flesta mallar innehåller fördesignat innehåll, vilket kommer upp till den nisch det tillhör. Du kan ersätta innehållet med din egen information (bilder, text, mediefiler etc.) för att få ett unikt, personligt projekt.
 10. Gå online. Det sista steget innebär publicering av webbplatsen. Glöm inte att fylla i SEO-inställningar och anslut analyssystemet för att spåra webbplatsens resultat efteråt.

Bästa CMS-webbplatsbyggare

När det gäller valet av de bästa CMS-webbplatsbyggarna bör du inse att det finns många av dem där ute. Men bara flera tjänster är verkligen värda uppmärksamheten, om du vill få det värdefulla resultatet för att möta dina behov, krav och budget. Dessa är WordPress, Joomla, Drupal och Concrete5. Det är hög tid att granska var och en av dem nu.

1. WordPress

Wordpress

WordPress – är CMS, som inte kräver någon presentation, även om det är första gången du bestämmer dig för att lansera en webbplats med denna typ av tjänst. Detta är det överlägset mest populära och mest använda Content Management System, som redan har drivit miljontals webbplatser över hela världen. Plattformen skiljer sig från mängden på grund av dess omfattande integrationsalternativ, breda användargemenskap, överflöd av mallar och designanpassningsverktyg. Systemet är flexibelt och ganska lätt att hantera, även om du inte är en webbdesignpro. Gör dig dock redo att utforska grunderna i webbdesign, när du arbetar med det eftersom WordPress verkligen innebär programmeringsupplevelse och färdigheter.

Funktioner

WordPress Editor

WordPress lanserades ursprungligen för att starta och hantera bloggar. Således är det fortfarande den bästa bloggningen CMS någonsin, och erbjuder flera toppnoterade bloggverktyg och funktioner. Vad du kan göra för att starta en blogg här är att lägga till, redigera, schemalägga och uppdatera inlägg, ställa in RSS- och e-postabonnemangsflöden, aktivera användarkommentationsfunktion, integrera mediefiler, välja och anpassa bloggdesign etc..

WordPress ger kreativ frihet och flera designanpassningsalternativ. Bläddra bara i kontrollpanelen för att se olika verktyg du kan använda för att skapa unik webbdesign. Pluginintegration är en av höjdpunkterna i tjänsten, vilket gör det möjligt att få en enskild webbapplikation genom att använda de funktioner som systemet för närvarande saknar. Samtidigt kräver plugin-integration maximal uppmärksamhet och förståelse för ämnet. Detta behövs för att undvika skadlig kod som potentiellt är associerad med tredjeparts plugins.

Bortsett från plugin-integration är CMS också känt för sin sociala medier inbäddningsfunktion. Du behöver inte registrera dig på populära sociala nätverk separat eftersom de redan är integrerade i systemet.

Designs

CMS kommer med en häpnadsväckande mängd mallar, som finns på webben. Dess egen samling är inte rikt rik, så det är definitivt vettigt att välja och integrera tredjepartsmallar, som tillgodoser dina individuella behov av webbdesign. WordPress-design finns i gratis och betalda varianter. Betalda mönster har bättre kvalitet och är inte så riskabla när det gäller skadlig programvara och spam.

Kosta

I allmänhet är WordPress ett gratis CMS för alla användarkategorier. Du kan ladda ner, installera och använda tjänstens grundläggande funktionsuppsättning utan kostnad. Howsever, om du bestämmer dig för att förbättra din webbplatsprestanda och lägga till funktionalitet kommer du inte att gå utan att köpa extra mallar och plugins på webben. Dessutom måste du få värd och domännamn för att gå online och göra ditt projekt tillgängligt för målgruppen.

Läs också: WordPress recension.

Prova WordPress nu

2. Joomla

Joomla

Joomla – är en annan populär plattform som rankas tvåa efter WordPress i listan över samtida Content Management System. Det här är programvara med öppen källkod, vilket gör det möjligt att starta och hantera projekt, som skiljer sig i komplexitet och behärskningsnivå. Om du aldrig har arbetat med plattformar av den här typen, borde du veta att Joomla är lite mer komplicerad än WordPress och därför kräver det mer ansträngning, tid och färdigheter att behärska och använda det. Medan WordPress ursprungligen är en bloggfokuserad tjänst kan Joomla användas för att starta olika webbplatstyper, inklusive affärsprojekt och målsidor. Det är ett bra val för frilansare, små till stora företag och webbdesignproffs.

Funktioner

Joomla instrumentbräda

Precis som WordPress är Joomla otänkbart utan plugin-integration. Det finns massor av gratis och betalda plugins som är speciellt designade för Joomla. Det är upp till dig att välja mellan flera gratis och betalda varianter, men återigen tänka på säkerhetsaspekten. Korrekt plugin-val kommer dock att göra din webbplats till den helt nya nivån på lång sikt.

Integration med användbara och funktionella tredjepartsappar och tjänster är också möjliga här. Joomla låter dig lägga till följande applikationer: LiceChat, Zendesk, Campaign Monitor, Aktiv kampanj, Constant Contact, Bitium, LiveAgent, ZohoSalesIQ, Post-Affiliate Pro, Bookeo-möten, Kayako och Vision Helpdesk för att nämna några.

CMS täcker ett brett spektrum av webbbyggnadsbehov. För att låta dig uttrycka kreativ frihet ställer systemet dig ansvarig för webbdesignprocessen. Vad du kan göra här är att kontrollera innehållshanteringsalternativen i ditt projekt samt bannerfunktioner och användarprestanda. Språkansvarig för tjänsten kommer att vara en enorm fördel för de användare som har för avsikt att skapa flerspråkiga webbplatser. Genom att använda det integrerade verktyget kan du justera de språkinställningar som krävs för att starta språkversioner på din webbplats.

Designs

Plattformens integrerade mallkollektion är inte rikt rik, men kvaliteten på designen är ganska hög. Lyckligtvis finns det gott om webben i professionella Joomla-mallar som du kan använda om du inte lyckas hitta den i systemets uppsättning. Utvecklad av tredjeparts webbdesigners och medlemmar i gemenskapen, Joomla-design är gratis och betalade. Deras kvalitet skiljer sig också. Att gratismallar inte är helt säkra för storskaliga projekt är ganska övertygande för användare som tänker få fullständiga projekt av hög kvalitet.

Kosta

Som en öppen källkod, är Joomla helt gratis för alla. Du är välkommen att ladda ner, installera och arbeta med den utan kostnad. Därför är tiden du kan spendera på att utforska funktionsuppsättningen för tjänsten obegränsad. Tänk på att den rådande mängden integrerade verktyg och funktioner i systemet har begränsad funktionalitet. Att lansera en fullständig professionell webbplats med Joomla, att få betalda mallar, plugins och tredjepartsappar är ett måste. Detsamma handlar om domännamn och värd.

Läs också: Joomla granskning.

Prova Joomla nu

3. Drupal

Drupal

Drupal – är det öppna källkodsinnehållssystemet, som ger omfattande designanpassningsalternativ. Systemet fungerar bra för utveckling av små, medelstora och stora affärsprojekt. Det är dock också möjligt att skapa andra typer av webbplatser med plattformen. Drupal används ofta av professionella webbdesignstudior och frilansare, som fokuserar på att skapa specialanpassade webbplatser för kunder.

Funktioner

Drupal instrumentbräda

Precis som andra populära CMS garanterar Drupal djupa och flexibla alternativ för plugin-integration. Systemet kan inte erbjuda ett tillräckligt val av plugins och appar som standard. Istället kan användare hitta många varianter online. Tjänsten gör det också möjligt att välja och lägga till moduler och mönster, som främst kommer till din webbplats specialisering. När det gäller integrationen av CMS med tredje parts system och appar, erbjuder Drupal ett brett urval av tjänster du kan välja för att öka din webbplats prestanda. Dessa inkluderar Zendesk, Bitium, Google Analytics, LinkedIn, Zapier, HubSpot, MailChimp, ShoutEm, iPaper, Magento, Salesforce, Twitter och några andra välkända system.

Drupal kommer med praktiska och praktiska användarhanteringsalternativ som bidrar till säker och snabb uppladdning av innehåll och dess ytterligare redigering. Systemets avancerade meny kommer att förenkla processen för att lägga till olika typer av innehåll (bilder, videor, mediefiler, blogginlägg, omröstningar etc.). Drupal levererar dessutom exceptionellt innehåll och grafikhantering.

Designs

Som ett innehållshanteringssystem kan Drupal inte erbjuda ett så omfattande urval av integrerade mallar som exempelvis moderna webbplatsbyggare. Inbyggda teman fungerar bra för utveckling av personliga projekt eller för systemutforskning. Det är allt. Om du riktar dig till stora målgrupper måste du definitivt leta efter tredjepartsmallar på webben. Lyckligtvis finns det många högkvalitativa teman designade speciellt för Drupal av professionella utvecklare, webbstudior och community-användare. Drupal-design är både gratis och betalt. De senare är säkrare och mer professionella. Således är de värda investeringen, om du förväntar dig att få en fullständig webbplats för att möta dina affärsbehov och mål.

Kosta

Drupal är en gratis CMS-programvara som kommer med öppen källkod. Du kan ladda ner och installera systemet utan kostnad, men det är mycket du kan behöva för att få ut mesta möjliga av dess funktionalitet. Till att börja med måste du göra det få domännamnet och välj en webbhotell såväl som en av de planer den erbjuder. Kostnaderna för planerna kommer att variera med avseende på de villkor och tjänster som ingår. För det andra måste du investera i kvalitetsmallar, plugins och tredjepartsapplikationer som kommer att bidra till din webbplats prestanda.

Läs också: Drupal granskning.

Prova Drupal nu

4. Betong5

Concrete5

Concrete5 – är en kraftfull och innovativ CMS med öppen källkod, som gör det möjligt att starta och hantera webbplatser på ett omfattande och bekvämt sätt. Egentligen är detta ett av systemen som tillhandahåller avancerad funktionalitet utan kostnad utan att kompromissa med resultatet. Webbplatser byggda med Betong5 ser moderna och funktionella ut. Men CMS är mer komplicerat än många av sina konkurrenter och innebär alltså djup inlärningskurva. När du vänjer dig med dess funktioner kommer du att kunna skapa olika typer av projekt.

Funktioner

Betong5 instrumentbräda

CMS erbjuder värdefulla designanpassningsfunktioner för att möta olika preferenser och behov. Det finns massor av plugins och kärnstödda tillägg som du kan hitta online och integrera i ditt projekt för att bredda dess funktionalitet. Många av dessa tillägg uppdateras automatiskt regelbundet. CMS kommer också med den integrerade formulärbyggaren, som enkelt låter dig skapa, redigera och uppdatera de onlineformulär som finns tillgängliga på din webbplats.

Dessutom garanterar systemet snabb installation, omfattande integreringsalternativ för plugin, uppdatering med ett klick, rättigheter för användare, integrerat rapporteringssystem etc. CMS garanterar intuitiv redigering av webbplatsen, medan projekt skapade med det är väloptimerade för sökmotorerna..

Designs

Plattformen har sin egen samling av integrerade mallar, som har bra kvalitet och kan anpassas. Antalet tillgängliga teman kanske emellertid inte räcker för att möta webbdesignbehov för alla systemanvändare. I detta fall gör tjänsten det möjligt att integrera teman från tredje part som finns tillgängliga på webben. De är designade av webbutvecklare speciellt för Concrete5 och finns i två möjliga varianter – gratis och betalda. Gratis mallar har också god kvalitet, men de är inte så säkra jämfört med betalda mönster på grund av det potentiella hotet mot skadlig programvara.

Kosta

Precis som de viktigaste konkurrenterna som granskats ovan är Concrete5 helt gratis. Du behöver inte betala något för att ladda ner, installera och använda tjänsten. Samtidigt är det omöjligt att ringa systemet gratis. För att få ut mesta möjliga av dess funktionsuppsättning måste du betala för domännamnet, värdleverantören, extra plugins, mallar, tillägg och applikationer. Eventuella kostnader för ett projekt kommer att bero på mängden extra funktioner du vill integrera på din webbplats samt på värdplanen och designen (om någon) du så småningom väljer.

Prova Concrete5 nu

Hur man väljer rätt innehållshanteringssystem

Att välja rätt Content Management System är ofta en utmaning. Detta gäller särskilt användare som aldrig har arbetat med dessa plattformar förut och därför inte är medvetna om deras parametrar och viktiga egenskaper.

Det slutliga beslutet bör faktiskt bero på olika faktorer. Dessa inkluderar dina kunskaper i webbdesign, typ av projekt du behöver, målet du strävar efter, den budget du är redo att investera i dess utveckling och egenskaperna hos plattformen själv. Samtidigt är det möjligt att definiera allmänna funktioner och krav som är liknande för alla CMS-typer du stöter på när du gör din sökning:

 • Bekvämlighet och enkel hantering av webbplatser;
 • ntuitiv natur;
 • Integrationsalternativ;
 • Kostnad (inklusive värd och domännamn)
 • Säkerhet;
 • Uppgraderingsalternativ;
 • Funktioner för designanpassning ingår;
 • SEO-vänlighet;
 • skalbarhet;
 • Funktioner för innehållshantering.

Detta är de måste-ha aspekter du måste vara uppmärksam på när du väljer det bästa CMS. Resten av viktiga punkter beror på enskilda parametrar i varje system du är intresserad av. Hur som helst, om du har lyckats hitta CMS som uppfyller ovanstående krav, är det definitivt värt din uppmärksamhet.

Slutsats

Tillgänglighet och rikt urval av mjukvaretyper kan göra det eventuella valet av CMS till en verklig utmaning, särskilt för första gången. Vad du bör tänka på när du utforskar de mest populära tjänsterna är utbudet av funktioner, integrationsalternativ och specialverktyg som tillhandahålls. Men det är inte det. Majoriteten av CMS kräver webbhotell och domänval, vilket är en annan aspekt du bör ta itu med när du jämför plattformarna.

WordPress, Joomla, Drupal och Concrete5 är för närvarande det mest kända, funktionsbelastade och pålitliga CMS. De gör det möjligt att starta och effektivt hantera olika typer av projekt, vilket ger tillgång till extra appar, plugins, mallar och verktyg.

Innan du faktiskt tar det slutliga valet, se till att analysera, utforska och jämföra dessa tjänster. Kommer de att uppfylla dina krav? Är de tillräckligt med funktioner så att du enkelt kan skapa projekt? Kommer du att kunna fullfölja uppgiften med någon av dem eller finns det en bestämd ledare på din lista? Svar på dessa frågor hjälper dig att välja den tjänst som uppfyller ditt individuella webbdesignprojekt och krav på bästa sätt.

Skapa en CMS-webbplats

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map