Hur man bygger en gemenskapswebbplats

Det finns många webbplatsbyggare som gör det möjligt att skapa bloggar med olika effektivitetsintervall. Tyvärr finns det bara några få tjänster som fungerar bra för utvecklingen av forum. När det gäller system, som framgångsrikt kan användas för båda ändamålen åt gången, kan de räknas på fingrar.


Gemenskapswebbplatsframgång beror mycket på rätt val av en webbplatsbyggare, dina färdigheter och den uppgift du har ställt in. Med andra ord, du bör förstå hur väl du föreställer dig en framtida webbplats och om din expertisgrad räcker för att slutföra uppgiften.

Således kan processen förenklas på två sätt – genom att välja rätt community webbplats byggare och genom att förstå vad du förväntar dig från din webbplats så att den kan locka och behålla publiken.

Vi har redan skrivit om de mest lämpliga tjänsterna att skapa bloggar och forum. Det är hög tid nu att diskutera frågan ur idéer och tekniska krav. Du måste definiera vad du bör börja med, hur du fortsätter arbeta på en webbplats och hur du kan öka effektiviteten i ett färdigt projekt.

Låt oss dela upp processen i tre steg. Dessa är valet av en mall och design skapande, blogg / forum installation, marknadsföringsstrategi.

1. Design Creation

Nischtjänster har uppsättningar med tematiska mallar. I allmänhet är det inte riktigt obligatoriskt att välja design, som perfekt fungerar för att skapa blogg eller forum. Detta är ganska konventionellt eftersom du alltid kommer att kunna lägga till ett forum eller en blogg på en webbsida och ställa in dess design, som kommer upp till din nischatmosfär.

Bloggar och forum är webbplatser som handlar om att läsa inlägg. Därför är det viktigaste att skapa en bekväm läsmiljö.

Designen bör vara trevlig, men detta är en sekundär faktor jämfört med innehållsdelen. Inga psykedeliska färger, överflöd av teckensnitt, experiment med struktur och andra liknande frågor är tillåtliga här.

En lugnande design i kombination med blå, vita, grå, bruna, svarta och kanske gröna och orange färger gör det möjligt att skapa rätt bakgrund. Antalet färger du använder får inte överstiga 3 eller 4. De viktigaste elementen är teckensnitten – välj bara 2 lämpliga varianter för titlar och stycken, inte mer.

Inläggsdesign betyder också mycket eftersom det är ett viktigt webbplatselement.

Det är bättre att använda vit eller ljusgrå bakgrund för en text och svarta eller mörkblå bokstäver. Dessa är de verifierade kombinationerna.

 • Brev bör inte vara små, medan stycken inte bör vara långa.
 • Lägg till bilder eller videor i textblock, om det behövs.

Design och läsbarhet för inlägg är besökskortet på din blogg.

Wix Blog Editor

När det gäller forum är design viktigt mycket eftersom det nästan är obemärkt där. Istället är det avgörande att välja ögonblickande färger i kombination med sällsynta designelement och bekväma diskussionsavsnitt. Du behöver inga extra utsmyckningar eftersom de flesta besöker forum för kommunikations- och läsändamål. Allt du behöver är 2 färger, 2 teckensnitt, ljus bakgrund och informativ struktur för grenar.

Det är dock mycket enklare att använda a färdiggjord mall med rätt färgpalett, blockkombination, typsnitt och andra element som fungerar bra för din idé. Som regel strävar efter nischdesigners nästan samma syften som vi just har nämnt. Så det finns ingen anledning att bry sig mycket om webbbyggnadsprocessen här – bara få en färdiggjord variant och börja publicera inlägg.

2. Inställning av blogg och forum

Det som är viktigast här är flödets struktur och layout.

 • Antalet material som visas på en sida påverkar också användarens uppfattning. 8-10 inlägg räcker.
 • Alternativet för sökfilter är också en måste-funktion.
 • Varje inlägg bör ha en titelbild som följer ämnet.
 • Använd betyg, antal inläggvisningar och andra räknare.

Många användare är i allmänhet intresserade av dem eftersom de är de viktigaste indikatorerna på post popularitet. Standardattribut som ett datum, författarnamn etc. måste också aktiveras. Detta kan vara användbart för många läsare, som vill se datum för publicering av inlägg, hitta andra inlägg med författarens namn osv.

Det finns inget förnuft att överbelasta ett blogginlägg med flera länkuppsättningar i sidofält, komplicera designen med en intrikad layout och icke-symmetrisk positionering av förhandsgranskningsblock, massiv rubrik med ett bildspel, knappar och andra element, som påverkar användarens uppfattning av en webbsida.

Det är trevligt att vara oförutsägbar här i den positiva betydelsen av detta ord. En användare bör bara besöka en blogg, välja ett intressant inlägg med lätthet och börja läsa den. Det är allt.

Wix Forum Setup

När det gäller ett forum är allt mycket enklare. Det borde bara vara tillgängligt. Som regel har sådana webbplatser bloggtillägg eftersom antalet personer som skapar separata forum gradvis minskar idag.

 • Lägg till önskat antal avsnitt och nischkategorier.
 • Ställ in åtkomsträttigheter, visningsalternativ för underkategorier och skicka meddelanden om svar.

Det är också önskvärt att ta populära teman högst upp i listan, lägga till postvisningsindikatorer, användarstatus och andra räknare för att säkerställa bättre informationsklarhet.

3. Kampanj

Bortsett från de uppenbara metoderna som att fylla i metataggar på webbplatsen, separata sidor och material, analysanläggningar, justering av mänskliga vänliga webbadresser och 404 sidor, bör du ta hand om kvalitetsintegrationen på din communitywebbplats med andra sociala tjänster.

Dela / liknande-knappar bör vara tillgängliga överallt, där det finns en sådan nödvändighet. Skapa konton för sociala nätverk och anslut dem till din webbplats. Ju fler nischlänkar till din webbplats du lyckas få, desto bättre.

Kvalitet, kvantitet och genomsnittlig volym på inlägg spelar mycket roll. När du publicerar nästa intressanta inlägg, glöm inte att fylla det med nyckelord, men var inte alltför besatt på det. Försök ditt bästa för att lägga till mer lämpliga bilder och glöm inte läsbarheten och artikelvolymen – inlägg som innehåller 800+ ord fungerar bäst för sökmotorerna. Du kan till och med anställa författare för snabbare projektreklam om du planerar att tjäna pengar på det efteråt.

Ibland är det också vettigt att låta besökare publicera sina inlägg. Extra nischinnehåll (som förresten också är gratis) kommer att vara användbart för ditt forum. Glöm inte att moderera sådana artiklar, eftersom hemska och meningslösa inlägg definitivt bör undvikas. Det är enklare att marknadsföra en teamblogg, men du måste engagera författarna på något sätt. Det är osannolikt att någon kommer att gå med på att skriva för dig redan från början.

Slutsats

Den viktigaste framgångsfaktorn för en gemenskapswebbplats är ditt eget engagemang i dess förvaltning. Det finns ingen mening med att lansera en blogg om oljeutvinning i Alaska bara för att denna nisch verkar vara perspektiv.

Dina egna hobbyer bör ligga till grund för ett projekt, vare sig det är fiske, insamling, konst, juridisk nisch, resor, reparation av veteranbilar, lermodellering och vad inte. Du bör vara obligatorisk behörig i nischen.

Ämne, innehållskvalitet och mängd användare som potentiellt kan lockas till ditt projekt spelar mycket för gemenskapens webbplatser. Skapa blogg eller forum med en webbplatsbyggare är en tekniskt enkel uppgift. Detta är rätt fall, när du inte bör fokusera på design eller överraska användare med marknadsföringsstrategier, försöker sälja något från början.

Ditt personliga engagemang i processen och sociala nätverk är de viktigaste framgångsfaktorerna här. Detta är vad du gör för människor och för ditt eget nöje. Du skriver bara inlägg och delar på nätet. Det är allt.

Starta en gemenskapswebbplats

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map