Hur man exporterar Wix Site till HTML

Hur man exporterar Wix Site till HTML


Wix har vunnit global popularitet på grund av dess exceptionella funktioner, avancerade mallar, avancerad redigerare och fantastiska designanpassningsalternativ. Alla dessa fördelar har gjort plattformen till den berömda representanten för webbbyggnadsnisch. Men vissa användare möter ibland behovet av att exportera sina webbplatser från Wix till HTML-kod.

Skäl att exportera din Wix-webbplats till HTML

Wix är utan tvekan ledaren för den moderna webbdesignmarknaden, men om du vill få full kontroll över ditt projekt, dess design och funktionalitet, är det vettigt att exportera ditt projekt till HTML. Detta är ett av de mest utbredda orsakerna med hänsyn till att Wix inte tillhandahåller tillräckliga alternativ för webbplatshantering.

Ett annat skäl att exportera din webbplats till HTML är att kunna välj valfri värd att lagra ditt projekt på det. Medan Wix levereras med integrerad värd finns det ingen sådan möjlighet och du har inget annat val än att komma överens om villkoren och planerna som Wix erbjuder.

Detsamma handlar om möjligheten till korrekt webbplats inrättad. Som webbplatsbyggare tillhandahåller Wix en standardfunktion som låter dig välja och justera webbplatsinställningar med hänsyn till dina behov. Men dessa inställningar kanske inte överensstämmer med dina webbdesignmål och ansträngningar och du har uppenbarligen önskan att fortsätta leta efter mer avancerade inställningar.

Slutligen kan export av din Wix-webbplats till HTML vara en rimlig lösning om du vill förbättra din webbplatsens hastighet. Det finns många plattformar som gör det möjligt att optimera din webbplats och öka belastningstiden. Detta kommer så småningom att ha en positiv inverkan på trafikflödet och minskningen av webbplatsens övergången.

När du upptäcker det faktum att Wix inte tillgodoser dina behov längre kommer du därmed att börja leta efter ett bättre alternativ till det. Det är här du kommer att få problem. Medan Wix levereras med integrerad värd redan från början blir överföring av din webbplats till en annan plattform ofta en utmaning främst på grund av nödvändigheten att överföra alla delar av ditt projekt. Det är inte konstigt att de flesta användare börjar leta efter det bästa och säkraste sättet att exportera sina Wix-webbplatser till HTML med minimal tid och ansträngning. Är denna överföring möjlig? Hur lätt är det att exportera din Wix HTML-kod och är det möjligt på lång sikt? Det är dags att rensa det nu och gå igenom de viktigaste lösningarna.

Fördelar och nackdelar med att exportera din Wix-webbplats

Beslutet att exportera din Wix-webbplats till HTML är ansvarigt, medan processen ofta är noggrann och inte riktigt enkel. Därför, innan du faktiskt bestämmer dig för att prova, är det vettigt att ta reda på om det kommer att fungera för din webbplats eller om det inte är värt din ansträngning och tid alls.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; En trevlig lösning för små webbplatser som har begränsat innehåll och enkel design och inte kräver regelbundna uppdateringar och vidareutveckling.

&# X2714; Möjlighet att vara värd för din webbplats med valfri leverantör, inklusive en hemserver.

✘ Processen kan vara ganska problematisk för stora webbplatser. Ju mer innehåll du har – desto fler element måste du överföra.

✘ Exportera hela HTML-koden från din Wix-webbplats blir ofta ett problem.
✘ Behöver lära dig grunderna i HTML för att upptäcka de mest lämpliga alternativen.

Oavsett avsikter och mål du har för att exportera din Wix-webbplats till HTML måste du tänka två gånger innan du faktiskt fortsätter till processen. Tänk på din tekniska bakgrund, webbplatsens typ och storlek, webbdesignmål och andra viktiga aspekter för att öka dina chanser för framgång.

Sätt att exportera Wix-webbplats till HTML

Exportera en Wix-baserad webbplats innebär en överföring av innehåll, domän och webbhotell samtidigt eller steg för steg – de viktigaste webbplatselementen. Dessutom kanske du vill flytta mallen så att din webbplats ser ut som den är, men kom ihåg att plattformen inte erbjuder ett sådant alternativ. Så du måste ta hand om din projektdesign efter export av annat innehåll. Låt oss beskriva två huvudsakliga sätt att exportera Wix Site nu.

1. Användning av speciella migrationstjänster

Egentligen hittar du inte specialiserade program / tjänster för att automatiskt exportera Wix-webbplatser till HTML. Det finns dock en lösning som gör det möjligt att minska det manuella arbetet till ett minimum. Titta på det nu:

 • Välj en professionell migrationstjänst för webbplatsenCMS2CMS – för att konvertera din Wix-webbplats till WordPress. Programmet låter dig kopiera projektkällkoden för att ytterligare överföra de viktigaste webbplatselementen. Genom att analysera de tekniska parametrarna och egenskaperna för din webbplats kommer CMS2CMS-specialister att kunna utföra alla stegen i webbplatsöverföringsprocessen för dig och se till att alla element finns på deras platser.
 • Hitta speciella plugins (Simply Static Plugin eller WP2Static Plugin är två möjliga varianter) för att konvertera din nya WordPress-webbplats till HTML. Dessa insticksprogram skapar automatiskt HTML-kopian av din webbplats från alla sidor i den ursprungliga WordPress-versionen. Som ett resultat kommer du att få en tydlig HTML-kod för ditt projekt för att ytterligare kunna bädda in det i valfri tjänst.

2. Manuell Wix-webbplatsexport

Vad du bör veta om Wix är att webbplatsbyggaren inte tillåter automatiserad HTML-kodöverföring. Varje Wix-webbplats tillsammans med dess element och innehåll är värd enbart på systemets servrar och kan därför inte exporteras någonstans. Som ett resultat kommer du inte att kunna exportera eller bädda in webbsidor, filer eller webbplatser skapade med systemredigeraren till någon extern plattform eller värd.

Om du fortfarande bestämmer dig för att försöka bör du inse att Wix inte längre kommer att ha kontroll över hur ditt projekt ser ut och fungerar. Du kan också komma att stöta på problem med att Google Analytics och sökmotorbots fungerar bara för att din webbplats inte är inbäddad korrekt. För att vara säker på att dina Wix HTML-koder överförs korrekt måste du göra det manuellt. Här är en standardprocedur du bör följa för att få önskat resultat.

 1. Välj en pålitlig värdleverantör;
 2. Överför domännamnet på din webbplats till den valda värden;
 3. Skapa HTML-filer med avseende på din webbplatsstruktur;
 4. Exportera manuellt webbplatsinformation, bilder, mediefiler, innehåll, stilar och andra webbplatselement;
 5. Justera SEO-inställningar för att omdirigera trafik från din Wix-webbplats till den nya plattformen;

När du exporterar din Wix-webbplats, ta inte bort den ursprungliga versionen eller inaktivera kontot förrän du ser till att din nya webbplats ser ut och fungerar korrekt.

Slutsats

Wix låter dig inte exportera HTML-koder till externa tjänster. För att migrera till en annan plattform måste du exportera alla element manuellt, vilket är en mycket tråkig, tidskrävande och inte riktigt effektiv process.

Att leka med Wix-webbplatselement kan så småningom visa sig vara slöseriet med din tid och ansträngning. På lång sikt kommer du att inse att det inte fungerar på detta sätt. Om du verkligen tänker exportera din Wix-webbplats till HTML är det vettigt att skapa ett kodbaserat projekt från början.

Exportera Wix-webbplats nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map