Hur man förbättrar SEO-optimering på Wix

Hur du får din Wix-webbplats hittad och rankad väl på Google


Vi skriver ofta om sätten att skapa webbplatser (affärssidor, onlinebutiker, bloggar osv.) och de tjänster som kan användas för detta ändamål. Vi testar också olika plattformar och definierar deras fördelar och nackdelar jämfört med konkurrenterna.

Men vi fokuserar sällan på grunderna för att marknadsföra dessa tjänster. Vi nämner bara uppsättningen SEO-verktyg för en viss webbplatsbyggare och det är det. Uppenbarligen antas detta som standard när du skapar en webbplats och sedan måste locka publiken. Men hur?

Det är en ganska bra fråga. Många specialister får erfarenhet av SEO när de arbetar i nisch i flera år. Du kan inte lära dig detta på en dag eller en vecka, eftersom du kommer att se resultatet av dina handlingar inom ungefär flera månader. Det finns dock en lista över steg du bör göra för att potentiellt öka dina chanser för framgångsrik marknadsföring av din webbplats på Google.

Varför pratar vi bara om möjligheten till effektiv optimering av sökmotor för webbplatser, när vi definitivt behöver ett säkert resultat?

Tyvärr är detta knappast möjligt eftersom vi alltid står inför behovet av att motstå nischkonkurrens. Dessutom kan kvaliteten på webbplatser och professionaliteten hos en SEO-master också variera.

Din framgångsgrad beror på kvaliteten på tillhandahållna SEO-tjänster. Vi kommer att se de viktigaste principerna för intern och extern webbplatsoptimering på exemplet på webbplatser skapade med Wix.

Vad du borde veta är att SEO för Wix-baserade webbplatser skiljer sig inte tekniskt från webbplatser som lanseras med andra plattformar. Så vi kan med rätta kalla denna guide universell.

Kapitel 1: Webbplatsoptimering på sidan

När det gäller uppsättningen webbplatsoptimering på sidan (efter kod, innehåll, inställningar), kan vi dela upp alla steg i två grupper, nämligen tekniska och innehållsdelar. Låt oss beskriva var och en av dem i detaljer.

Teknisk optimering

Den här delen av webbplatsoptimering på sidan går till att fylla i metataggarna (titlar, beskrivningar, nyckelord), webbadresser på webbsidor och optimering av bilder i syfte att minska storleken för att påskynda laddningen av webbplatssidor.

Processen omfattar också åtgärder som syftar till att öka hastigheten på webbsidans laddning, UI-hantering, mobiloptimering av mallar, installation av systemfiler och webbplatssidor. Många saker ställs in som standard i Wix.

Till exempel definierar den valda mallen användbarhet och uppsättningen / varianterna av widgetinställningar, som delvis förhindrar hektiska kombinationer.

1. Fyll i titel och beskrivning Metataggar

Korrekt fyllning av metataggar innebär användning av nyckelord som är relevanta för en text / webbplats och hjälper sökmotorerna att förstå innehållet och publiken som det är avsett för.

tilte

Uppenbarligen kan titeln (60-80 symboler) innehålla den uttryckliga formen av ett nyckelord som “How to Cook a Medium Rare Steak | Steakhouse.wow | New York”. Du kan se den här titeln i sökmotorns resultat, där varje ord har stora bokstäver. Du kan göra olika tillägg till den genom följande symbol «|». Detta kan vara en webbplatsdomän för bättre memorering, plats, service / produktpris, fokus på kvalitet, viktiga villkor osv.

Wix SEO - sidtitel

Beskrivning

Beskrivning (vars optimala längd bör vara cirka 160-290 symboler) fungerar som ett tillkännagivande på webbsidan som visas i sökmotorns resultat under en viss titel. Det är önskvärt att nyckelord ska ha ett visst innehåll, men inte gå för långt med det – texten ska vara läsbar och skapa en försäljningseffekt.

Wix SEO - sidbeskrivning

Slutligen bör nyckelorden väljas efter klassificering i specialiserade tjänster som Googles nyckelplanerare. Tänk på sökordets popularitet och försök tillämpa både huvud- och långsvansfrågor, men använd inte överanvändning av dem.

Hur man ställer in titel och beskrivning på Wix webbplats?

Du kan komma åt SEO-inställningar i “Webbsidor – Webbplatsmeny”I Wix-redigeraren genom att klicka på«». Det är här du kan lägga till en titel, beskrivning, nyckelord och ändra den mänskliga vänliga webbadressen. Du kommer att visas hur ditt webbsidaformat ser ut i sökmotorresultaten i förhandsgranskningsläget.

Wix SEO - inställningar

Du kan också komma till SEO Wiz härifrån – det här är verktyget som låter dig ansluta Google Analytics, kontrollera din webbplats beredskap för marknadsföring med vissa kriterier och få snabba länkar för att slutföra optimeringen av de nödvändiga elementen.

SEO-avsnittet innehåller en perfekt guide för webbplatsoptimering. Genom att följa rekommendationerna från Wix SEO-master kan du skapa perfekt effekt utan några extra riktlinjer. Egentligen tillåter webbplatsbyggare sällan att lansera webbplatser och ge tips om dess ytterligare marknadsföring åt gången. Genom att klicka på vilken position som helst kommer du att ta reda på vad som gör denna eller den här åtgärden viktig och var den kan göras.

2. Fyll i nyckelord på Wix webbplats

Nyckelordmetatag har en gång använts av sökmotorer för att förstå att det handlar om sidan. Google använder dock inte längre denna parameter för att rangordna webbplatsen. Å andra sidan kan det fortfarande användas för att ge sökmotorer mer information om sidinnehållet.

Hur man lägger till nyckelord på Wix webbplats

Wix använder inte längre nyckelordet metatag. Det är inte tillgängligt i inställningarna för SEO-instrumentpanelen också. Men användare kan fortfarande lägga till det manuellt med hjälp av avancerade SEO-alternativ, där du kan lägga till olika typer av taggar inklusive sökordmetatags. Se bara till att du anger det korrekt med följande syntax: . Annars kommer den inte att behandlas ordentligt av sökmotorn.

För att lägga till taggen manuellt måste du:

 1. Gå till Wix Editor
 2. Välj en sida du vill optimera.
 3. Gå till Inställningar → Avancerad SEO.
 4. Klistra in nyckelordmetatag i avsnittet Anpassade metatags

Du kan också använda textredigeraren för att lägga in några nyckelord i artikeln och också ha dina rubriker och underrubriker optimerade.

3. Fyll i ALT-tagg för bilder

Google känner för närvarande inte igen bildinnehåll. Det är därför, Det är obligatoriskt att fylla i Alt-taggen för varje bild (öppna bildinställningar, lägg till titel och beskrivning). Så här kan du hjälpa en sökmotor att förstå kärnan i bilden och indexera den ordentligt.

Dessutom är detta ett bra sätt att infoga extra sökord efter sammanhang utan att det påverkar dess läsbarhet och överspamning. Ibland letar användare efter bilder på egen hand och en korrekt utfylld Alt-tagg låter dem komma till din webbplats.

Wix SEO - image alt

Bilder bör optimeras efter deras storlek och kvalitet. Genom att ladda upp ett foto direkt från din kamera utan redigering riskerar du att bromsa laddningshastigheten på webbsidor, där denna bild kommer att publiceras. Detta kommer så småningom att försämra beteendets webbplatsparametrar, sökmotorens inställning och slutliga sökmotorresultat.

Så du måste redigera sidorna innan du laddar upp dem till webbplatsen genom att komprimera dem med minimal kvalitetsförlust. Detta kan göras här eller på något annat bekvämt sätt.

4. Sitemap och Robots.txt

Systemet skapar webbplatskarta.xml och robots.txt filer automatiskt. Du kan se innehållet genom att lägga till en titel på en av dessa filer med ett «/» -tecken efter ett domännamn. De spelar ingen roll i det här fallet. Emellertid är tillgängligheten av webbplatsens mobilversion en av de viktigaste faktorerna för hög Google-sökmotorrankning. Wix tillåter att skapa mobil design separat från den grundläggande. Du får det som standard, även om du inte ändrar någonting.

Hur man ändrar Robots.txt

Robots.txt är en fil som definierar sidor som kan nås av Googles sökbots. Med andra ord kan en användare hantera sidorna som borde rangordnas av sökmotorer eller inte. Som regel genereras Robots.txt-filer automatiskt. Med andra ord låter Wix initialt Google besöka alla sidor med innehåll och innehåll.

Men du kanske vill dölja några av avsnitten eller blogginlägg av olika skäl. Det är här du måste redigera filen och skicka in den nya versionen. Tyvärr har Wix-användare inte chansen att redigera filen manuellt och ange sidor som de vill hoppa över. Den goda nyheten är att du fortfarande kan lägga till en no-index-tagg för varje spatesida. Taggen döljer den från sökmotorer.

5. Rätta användarvänliga webbadresser

Skapande av mänskliga vänliga webbadresser är en avgörande nyans. Webbläsarens adressrad bör innehålla en fras som återspeglar webbplatsens sammanhang. Det är önskvärt att det innehåller ett nyckelord.

Varje webbsida på adressraden bör vara en enda fras, men inte en kombination av meningslösa bokstäver och siffror.

 • Det bör inte finnas webbsidor med liknande URL: er på webbplatsen.
 • Metataggar (titel, beskrivning, nyckelord) bör också vara unik på varje webbsida – det är otillåtet att tilldela samma titel och beskrivning till alla sidor åt gången genom Ctrl + C / Ctrl + V-knappkombinationer.
 • För att separera ord i en mänsklig vänlig URL rekommenderar vi att du använder tecknen som «-» eller «_».
 • Gör upp signaturer för varje bild enligt dess ämne innan du laddar upp den. Skriv till exempel «nattskog.jpg» istället för «0983764.jpg» osv.

Så här får du en normal URL-adress när du öppnar bilden. Denna information är avsedd både för en användare och sökmotorerna.

6. Att göra en Wix-webbplats visas på Google

När du har slutfört metatag-optimering kanske du vill ha din Wix-webbplats listad på Google. För att få den snabbare rangordnad av Google måste webbplatsen vara ansluten till två stora tjänster som visar den allmänna webbplatsens kvalitet och hjälper till att spåra statistik:

 1. Google Search Console – ett webbansvarigt verktyg som belyser hur din webbplats rankas och listas. Den används för att verifiera din webbplats med Google. Här har vi de nödvändiga verktygen för att övervaka sideffektivitet, placering av nyckelord, CTR och andra viktiga mätningar. Dessutom gör konsolen det möjligt att hantera webbplatskartor, kolla sidor som redan är rankade av Google och som fortfarande inte är det. Användare kan spåra laddningshastighet, möjliga fel, indexframsteg och om projektet är tillämpligt för mobila enheter.
 2. Google Analytics – verktyget är att spåra webbplatsens effektivitet och trafik. Användare får en chans att se en detaljerad titt på målgruppen och spåra viktiga parametrar. De inkluderar besökarnas plats, sessionens längd, studs- och konverteringsfrekvenser, trafikkällor, interaktioner per besök och andra viktiga webbplatsmätningar. Tjänsten låter dig ställa in specifika mål, starta annonskampanjer och ansluta dina projekt med andra Google-produkter eller tjänster.

För att få tillgång till alla funktioner i Search Console och Google Analytics behöver du bara ha din webbplats ansluten till båda plattformarna. Kolla in vår enkla guide för att verifiera din Wix-webbplats med Google.

Hur du verifierar Wix-webbplatsen med Google

Processen hänvisar till proceduren för webbplatsintegration med Search Console. Men först måste du se till att din webbplats och innehåll är synligt för sökmotorbotar. Att göra så:

 1. Gå till Wix Editor och välj webbplatsen.
 2. Klicka på Site Manager, gå till inställningar och välj SEO.
 3. Här ser du webbplatsen SEO-status.
 4. Kontrollera om omkopplaren aktiverar funktionen som säger “låt sökmotorer inkludera din webbplats i sökresultaten”.

Nu kan vi gå till nästa steg och ansluta webbplatsen till Search Console. Processen är mycket enkel, särskilt om du redan har ett giltigt Google-konto. Du behöver bara bekräfta att du äger domänen och webbplatsen själv. En användare måste verifiera kontot med en enkel procedur:

 1. Besök Search Console och lägg till en ny domän.
 2. Välj prefix (http eller https), sätt in domännamnet och tryck på Fortsätt.
 3. Systemet kommer att erbjuda flera alternativ för att bekräfta domänen. Verifiering med en HTML-tagg är den vi behöver.
 4. Välj det och kopiera koden som genereras av konsolen.
 5. Gå tillbaka till Wix-redigeraren och välj Avancerade SEO-inställningar.
 6. Klistra in koden under Lägg till Header Code Meta Taggar. Inställningen är inte tillgänglig för Wix ADI-användare.
 7. Publicera webbplatsen och tryck på “Verifiera” i Search Console.

Om du gör allt på rätt sätt. Din webbplats visas automatiskt i konsolen.

Notera: det första du behöver göra är att använda konsolen för att skicka webbplatskartan direkt till Google. Gå till webbplatskartfiler i instrumentpanelen och klistra in yourwebsite.com/sitemap.xml. Systemet visar om begäran har behandlats eller om det finns några fel. Sådana åtgärder hjälper dig att snabbare indexera webbplatsen.

Hur du ansluter Wix-webbplatsen till Google Analytics

Som vi nämnde tidigare ger tjänsten en detaljerad trafiköversikt med de mest effektiva sidorna, djupgående köpare-persona och avgörande webbplatsmätningar. Medan de flesta plattformar har sömlös Google Analytics-integration är Wix inte ett undantag. Allt du behöver är att:

 • Skapa ett nytt Google Analytics-konto i administratörsinställningarna;
 • Ange kontonamnet;
 • Kopiera konto-ID;
 • Klistra in den i Wix Dashboard: Dashboard → Marketing Tools → Marketing Integrations → Google Analytics.

Publicera webbplatsen. Om du har gjort allt rätt kommer du att se det gröna tecknet som säger “Ansluten”.

Notera: det bästa sättet att kontrollera om tjänsten fungerar korrekt, gå till Google Analytics-instrumentpanelen utan att lämna din Wix-webbplats. Om verktyget visar aktiva användare just nu (det här är du), allt är bra.

Det finns också webbplatser som sammanlänkar. Detta är ett sätt att ansluta webbplatser med hjälp av interlinking. Det är trevligt om du använder flera ankarlänkar till andra webbsidor som är liknande i sammanhang i materialets kropp. Se bara till att du inte överbelaster texten med länkar. Använd dem klokt och konsekvent.

Du kanske också läser en komplett Wix SEO-granskning.

Innehållsoptimering

Det är önskvärt att göra innehållet på webbsidan optimerat för nyckelorden. Den ideala varianten är när varje sida är skriven för endast ett nyckelord, men detta händer inte ofta på träning.

Om du öppnar sökordsplaneraren och skriver “köp iphone”Frasen, till exempel, kommer du att se en mängd formuleringar av denna sökmotorfråga i följd av deras popularitet minskar. Sökord som finns längst upp på listan – är huvudfrågor eftersom användarna av sökmotorn har använt dem som de är under en månad.

Korrekt sökordsanvändning handlar inte bara om att fylla din artikel eller blogginlägg med alla huvudfrågor som du kan hitta med hjälp av. Det handlar främst om korrekt nyckelplanering och använda dem i texten. Tanken är att placera dem ordentligt på hela sidan för att harmoniskt integrera dem med det befintliga innehållet.

När du fyller våra nyckelord på Wix-webbplatsen måste du ta hänsyn till flera grundläggande regler:

 1. Inkludera endast ord som är vettiga för läsaren. Undvik upprepade fraser.
 2. Om ordet inte passar innehållet, är en bra idé att omstrukturera meningen eller ordna hela stycket för att infoga nyckelordet på det mest meningsfulla sättet.
 3. Använd några av nyckelfraserna i undernummer (H2, …, H6) och försök att lägga dem närmare början på stycket.
 4. Undvik att använda för långa fraser. Det optimala nyckelordet består av 2-4 ord.
 5. Producera aldrig innehåll för sökmotorer. Skriv det för dina läsare. Se till att den är redo att förstå och läsa. Undvik långa och komplexa stycken, använd namnlösa listor och aktivera korrekt textformatering.

Här är några avancerade tips som låter dig skapa ett mer SEO-vänligt innehåll med nyckelord korrekt placerade på hela sidan.

Sökordsfrekvens skiljer sig också.

Till exempel har det maximala antalet sökordsanvändningar utgjort 1000. Nyckelord från 750 och upp till 1000 gånger är ofta, de som sträcker sig från 400 gånger är medelstora och nyckelord som används från 300 gånger är de lägsta. Detta är ungefärlig procentsats som kan hjälpa dig att förstå situationen. Det är dock ganska vagt eftersom siffrorna fortfarande kommer att skilja sig åt för varje webbplats. Placera nyckelord på samma princip – populära i början av sidan, medan sällsynta – i slutet av den.

Nyckelplanerare

Den optimala mängden nyckelfraser som finns på en sida beror på textens storlek. Övermättnad av en webbsida med nyckelord kallas överspamming. Som regel påverkar detta textens läsbarhet och utlöser sökmotornas ovänlighet.

LSI-Nyckelord

Tillvägagångssättet för att skriva texter som var övermättat med nyckelord var ganska effektiv för en tid sedan och hjälpte webbplatser att snabbt komma till TOPPEN. Idag har dock situationen märkbart förändrats och detta tillvägagångssätt har ofta en negativ inverkan på sökmotorns resultat.

Saken är att sökmotorerna har lärt sig att förstå texten. Som ett resultat har begreppet Latent Semantic Index (LSI) introducerades för flera år sedan. Detta är analysmetoden baserad på tematisk sammanhangs relevans.

LSI-texter skiljer sig från dem som är SEO-optimerade av det starka fokuset på kvaliteten på ämnesutveckling som impliceras i titeln, men inte på användningen av nyckelfraser.

LSI-nyckelord

Med andra ord handlar det inte om överanvändning av nyckelord och termer, utan om den detaljerade täckningen av essensen de förmedlar. Det är här receptet på sammanhangskvalitet från användares och sökmotorers synvinkel kommer från:

LSI-guide

 1. Vi granskar inledningsvis listan med nyckelord i ämnet på vår webbsida. Baserat på sökfrågan, kan vi förstå vad användarna är intresserade av.
 2. Då lär vi oss TOP-listan av sökmotorens resultat baserat på frågorna för att se vilka termer och tillvägagångssätt som dessa artiklar använder.
 3. Termerna återspeglar förhållandet mellan en text och ett visst ämne. Efter att ha lärt oss resultat från sökmotorerna kan vi så småningom dra slutsatsen vad vi ska skriva om och vad kärnan i termerna, som bör förmedlas om materialets sammanhang, är.
 4. Nästa steg är att förbereda en text med en mer detaljerad ämnesdekning. På det här stadiet använder vi nischtermerna, deras synonymer, avslöjar deras betydelse, beskriver processer, tillvägagångssätt, algoritmer och andra liknande saker beroende på ämnet.
 5. Om det är möjligt att lägga till nya nyanser av betydelse angående topparna i sökmotorns resultat, din webbsida kommer sannolikt att rankas högre än dina konkurrenter (under andra lika villkor, men det finns ingen garanti för det såväl som det finns andra flera parametrar för sökmotorsrankning).

Som ett resultat får vi användarvänligt innehåll som kommer att få högre rang i Google. Ja, du bör vara medveten om nischgrunderna och ha tillräckligt med tid att skriva sådana artiklar, men det är definitivt värt det.

Detta är den högsta kvalitetsnivån, vilket är förståeligt både för användare och robotar. Det beror på att vi redan har nämnt att användningen av nyckelord för att skriva en artikel om ett visst ämne inte är helt nödvändigt. Med andra ord är en kvalitetsartikel optimerad för webbplatsreklam som standard eftersom den täcker alla villkor och rubrikbetydelser i detaljer.

Behöver du en copywriter?

Nästa nummer gäller en person som är ansvarig för innehållsskrivning. Gör du det själv eller anställa en copywriter för detta ändamål? Det är inte riktigt lätt att inse alla ovannämnda aspekter ur teknisk synvinkel. Du kan vara medveten om nischgrunderna och förstå viktiga nyanser, men du kanske inte bara är skicklig med att skriva.

Ingen kommer att värdera oläsliga texter med misstag, vaga ämnesomfattningar etc. En trevlig artikel bör omfatta grammatik och språkkunskaper, medvetenhet om ämnet, hög läsbarhetsnivå och naturligtvis tilltalande och design av webbsidor av hög kvalitet, inklusive viktiga element som typsnitt, listor, bilder, accenter etc. Detta är en blandning av skicklighet, användbarhet och effektiv presentation.

Du kan fylla flera webbsidor med lämpligt material själv. Det är inte avgörande, om de inte är idealiska, även om de borde vara fria från uppenbara fel. Så småningom består målgruppen sällan uteslutande av språkforskare. Du har förmedlat essensen i ämnet, tillhandahållit detaljerna, gjort materialet förståeligt för läsarna och det är det. Det kan ta mycket tid för en oerfaren användare, men det kan så småningom slutföras framgångsrikt.

När man ska anställa en copywriter?

Om du fortfarande behöver mycket text eller om du kommer att sälja / presentera något riktigt dyrt och som är avsett för en specifik och krävande publik, är det vettigt att överlåta denna uppgift till en copywriter. Det är en säker sak att en användare kommer att lämna texten som den är utan att bry sig om den alls, medan en professionell eller en person med en känsla av stil kommer att börja kritisera eller till och med skratta för dålig innehållspresentation.

Du måste fortfarande hitta nåd i dessa människors ögon, särskilt om de utgör grunden för din målgrupp (detta beror på nisch). Generellt är det vettigt att anställa en professionell expert, särskilt om du har en företagswebbplats med flera sidor. Låt dem vara läsbara och tilltalande!

Platser där du kan hyra en copywriter:
https://www.upwork.com/
https://www.fiverr.com/
https://www.freelancer.com/

Ingen plagiering!

Låt oss nu nämna ett par ord om texters unika karaktär. Det är otillåtet att använda dessa artiklar, vars enhetsgrad är lägre än 80%. Problemet är att slumpmässigt skrivna texter inte är unika på grund av en stor mängd termer och titlar, som inte kan ersättas med andra ord.

Problemet kan också handla om låg volym tekniska texter som är övermättade med termerna (ju längre en text är – desto enklare är det att göra den unik). En annan komplikation är liknande karaktär av texter skrivna i taget, som ser ut som kopierade. Vägen ut är att leta efter synonymer, försöka skriva annorlunda, använda lika stora andelar av nyckelord, termer och informativ text.

Det är här du kontrollerar en text för plagiering:
https://www.quetext.com/
http://plagiarisma.net/

Är en blogg ett måste för en webbplats?

Vi rekommenderar starkt att du startar en blogg. Det är ett måste, särskilt för affärswebbplatser och portföljer, som saknar textinnehållet. En blogg gör det möjligt att öka mängden användbart webbplatsinnehåll för att ytterligare rankas högt i sökmotorerna på grund av det.

Du kommer att kunna använda en lång lista med nyckelord, omfatta flera termer, täcka essensen i allt, som inte kan nämnas i servicelistan, produktbeskrivning, företagsrelaterad information osv..

Dessutom ser webbplatser som kommer med bloggar mer trovärdiga, vilket också ökar beteendefaktorerna. En användare som besöker en webbplats för att läsa om egenskaperna för vinter- och sommardäck, till exempel, kan så småningom göra en beställning där.

Kraften i artiklar

Nischartiklar är en kraft som lockar sökmotortrafik av informativ karaktär. De kommer att tjäna ett trevligt verktyg för att konvertera besökare till klienter, förutsatt att du väljer rätt tillvägagångssätt. Åtminstone får du extra trafik, vilket också är en märkbar fördel.

När det gäller att arbeta med innehåll innebär ingen webbplatsbyggare några speciella villkor. Wix tillåter att utforma tilltalande webbsidor med olika innehållstyper, inklusive text, video, infografik, film, diagram och andra liknande saker. Det här är inget problem. Det som är viktigast är kvaliteten på artiklar, som avslöjar sig i detaljerad täckning av ämnen, läsbarhet, semantisk och teknisk unikhet samt tilltalande formatering.

Ta bara nyckelorden och skriv texterna med dem. Ett annat alternativ är att överlåta denna uppgift till copywriters, vilket så småningom utlöser fler fördelar i ett antal fall.

Läs också: Bästa webbplatsbyggare för att skapa en blogg

Kapitel 2: Optimering utanför sidan

Hela kärnan i webbplatsoptimering utanför sidan går till att få länkar från betrodda nischwebbplatser och de från andra källor. Detta är en av de viktigaste faktorerna för hög sökmotorrankning av webbplatser skapade med vilken webbplatsbyggare som helst.

Allt är logiskt här: ju oftare andra webbplatser länkar till din webbplats, desto mer värdefull information som publiceras där verkar. När någon rekommenderar dig ger detta dig mer trovärdighet. Detta är den logik du ser i vardagen, vilket avslöjas genom maskinbaserad analys av parametrar. Alla fördelar med extern optimeringscenter kring sätten att få bakåtlänkar av hög kvalitet.

Överväg viktig information om länkar nu. Teoretiskt kan de delas in i två grupper, nämligen:

 1. Förankringar och direktlänkar. På tal om den första gruppen talar namnet för sig själv. Dessa länkar innehåller förankringar, som vanligtvis kommer som nyckelfraser. Direktlänkar innehåller i sin tur tydliga webbadresser till webbplatser, ord som “här”, “på webbplatsen”, “nu”, varumärke eller bildlänkar.
 2. Nisch och icke-tematiska länkar. Det här är länkar som publiceras på webbplatserna som tillhör din nisch och de som inte har någon relation till din webbplats alls.

Uppsökande regler!

Om du vill få länkar till din webbplats måste du behärska teknikerna för samarbete med andra webbansvariga, bloggare och journalister. Denna strategi kallas “uppsökande”, det vill säga metoden för att upprätta relationer och uppnå avtal med syftet att få länkar i artiklar, banners eller på något annat sätt.

Länkbyggnad är nära kopplat till uppsökande – sökning efter lämpliga webbplatser för att lägga ut länkar och hålla förhandlingar med anförtrodda personer. Din kompetens att etablera avlägsna relationer har ofta betydande inverkan på kostnaden och villkoren för länkpublicering.

Steg för steg Guide till bästa uppsökande praktik

 • Steg 1. Det första du bör göra är att få en lista över nischwebbplatser. Det kan göras med hjälp av ahrefs, en annan liknande tjänst eller manuell Google-sökning. Den senare metoden kräver erfarenhet och skicklighet i att bemästra sökformlerna – sättet att innefatta direkta sökfrågor. Du kan hitta deras fullständiga beskrivning på webben. Så här får du en lista över webbplatser som nämner en möjlighet att nå ut i URL eller titel.
 • Steg 2. Strax efter att du har sammanställt en lista med intressanta webbplatser måste du analysera dem. Vad du bör göra är att utvärdera parametrarna för material (recensioner, annonser, banners etc..) och hitta möjligheter att publicera artiklar om dem.
 • Steg 3. Sedan måste du förbereda de e-postmeddelanden du skickar till administratörerna för de valda webbplatserna. Detta är en separat uppgift – utför Google-sökning för att ta reda på hur du skriver dem. Vi bör bara understryka att dessa e-postmeddelanden bör anpassas så mycket som möjligt. När du skriver ett e-postmeddelande ska du ange webbmasterens namn (om du vet det), listan med resursspecifikationer i sammanhanget och andra saker du anser vara viktiga.

Sociala nätverk

Du måste skapa grupper i populära sociala nätverk och publicera nyheter som länkar till dina webbplatssidor där. Den här metoden fungerar bra förutsatt att du har väl promoterade grupper. Ju mer sociala nätverk du använder och desto större är grupperna, desto bättre blir effekten. Detta är uppenbart.

Youtube

YouTube bör nämnas separat. Om du har en kanal med användare kan du lägga till en länk till den för att öka dess länkjuice. Öka antalet videor och länk till din webbplats och sociala nätverksgrupper i deras beskrivningar. Det är också möjligt att prata med ägarna till nischkanalerna om att få länkar till din webbplats.

kommentarer

Länkar från kommentarer bör också hänvisas till detta avsnitt. Det är inte svårt att skriva dem, men det är komplicerat att hitta webbplatser vars länkar kommer att vara värdefulla för dig. Kvaliteten på inlägg bör också ligga på en hög nivå. Annars raderar moderatorerna dina kommentarer.

Webbkataloger

Du kan också registrera din webbplats i lokala kataloger, nischresurser och andra aggregat. Detta är användbart för ett lokalt företag. Innan du registrerar dig i en sådan katalog måste du kontrollera dess parametrar.

Det finns flera tjänster som används för detta ändamål. Ange bara frasen “wicheck website quality” i sökmotorn och välj någon av dem i TOP-listan. Det är inte vettigt att publicera information på webbplatser som omfattas av Google-påföljder och har dåliga parametrar. Det är rimligt att lägga mindre, men se till att plattformarna är av hög kvalitet. Fördelarna med denna metod är dess fria natur och relativa enkelhet att få en länk.

Hur länge innan min Wix SEO-förändring dyker upp på Google?

Vi vill alla att våra webbplatser ska indexeras så snart som möjligt. Processen beror dock på flera faktorer. Med Wix tillämpas alla ändringar och ändringar direkt. Du behöver inte hantera webbplatskartor manuellt men du kan fortfarande lägga till några prioriterade sidor i Search Console för att få dem snabbare att indexeras. När det gäller den tid som behövs tar det som regel Google en vecka att rangordna nytt innehåll och indexera webbplatssidor.

Varför Google inte visar min Wix-webbplats?

I vissa fall kanske din webbplats inte dyker upp på ett tag. Det betyder inte att du gjorde något fel, men om det fortfarande inte dyker upp i Google efter flera veckor bör du kontrollera följande:

 1. Sökningskonsol och Google Analytics-integration – se till att alla tjänster fungerar korrekt och inte visar fel på sidan.
 2. Webbplatsinnehåll – glöm inte att publicera alla sidor när du har gjort ändringar eller lagt till nytt innehåll.
 3. Plagieringsfria artiklar – kopiera och klistra aldrig innehåll från dina egna sidor eller andra webbplatser. Innehållet måste vara 100% unikt för varje webbplatsblock och avsnitt. Undvik också att kopiera sidor.
 4. Nytt domän – Nya webbplatser med unga domäner rankas långsammare om de jämförs med gamla domännamn med viss online-rykte. Vänta bara lite så kommer webbplatsen säkert att dyka upp.

Slutsats

När det gäller marknadsföring på webbplatsen skiljer sig Wix inte mycket från andra populära webbplatsbyggare. Vad du bör tänka på här är gränssnittet, inte mer. Olika system kan ha olika instrumentpaneler, ordning på placering, format för verktygspresentation etc. Essensen är dock densamma. Liknande metoder för optimering av sökmotorer tillämpas på webbplatsens marknadsföring.

Den ansträngning som krävs för effektiv marknadsföring av webbplatser beror på dess typ och nischtävling. Det som är viktigast är innehållet. Om den är tillgänglig på webbplatsen kommer den att få anständiga resultat även utan externa länkar. Ju mer innehåll presenteras på webbplatsen och ju högre kvalitet det är, desto bättre kommer webbsidorna att rankas. Extern optimering hjälper till att förbättra webbplatsens marknadsföringseffekt.

Kärnan i webbplatsernas SEO i Google beror på att sökmotorn fokuserar på innehållskvalitet, reagerar på beteendefaktorer och överväger kvalitet på externa länkar. Utan dem kan din webbplats inte komma till TOPPEN.

I allmänhet är kvalitet och regelbundet uppdaterat innehåll, behärska uppsökningstekniker och väl promoterade profiler i sociala nätverk vad du behöver för att nå framgång. Detta är en säker kombination av viktiga faktorer som fungerar bra både för Wix-baserade webbplatser och de som är byggda med andra webbplatsbyggare.

Cerate en webbplats GRATIS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map