Hur man hittar CMS för webbplats

hur man upptäcker webbplats cms


Ibland finns det ett behov av att ta reda på vilken CMS eller webbplatsbyggare en webbplats bygger på. Användare kan behöva denna information bara på grund av sin nyfikenhet eller önskan att förstå vilken teknik som fungerar bäst för denna typ av projekt.

När du fått reda på det är det mycket möjligt att du själv vill skapa en liknande webbplats eller ens kopiera den i detaljer. Essensen går ner till det enda målet – hur man får information om CMS som en webbplats bygger på.

Det finns tre sätt att upptäcka motorn bakom en webbplats: tillämpning av onlinetjänster, kommunikation med ägaren eller kolla koden. Ingen av dem är 100% tillförlitliga, men om du försöker verkligen hårt, kommer chansen att ta reda på plattformen märkbart att öka.

1. Tjänster för att upptäcka webbplatstekniken

WEBDATASTATS

webdatastats

WebDataStats – är en pålitlig tjänst som gör det möjligt att upptäcka CMS på webbplatsen och hitta databaser med webbplatsdomäner av CMS. Plattformen erbjuder den mest omfattande databasen med CMS, ramverk och webbplatsbyggare, som för närvarande omfattar över 1000 mest populära system. Bortsett från att definiera CMS som en webbplats skapas med, tillåter tjänsten också att kategorisera de nödvändiga webbplatserna i kategorier med avseende på dina egna kriterier, få kontaktinformation från webbplatserna, se CMS migrationshistorik för domännamn osv..

WebDataStats-utvecklare dubbelkontrollerar varje webbplats som analyseras manuellt för att se till att CMS-detekteringen är korrekt. De uppdaterar CMS-databasen för tjänsten varje månad för att säkerställa det mest distinkta och korrekta resultatet. Om systemet av någon anledning inte kan upptäcka CMS på en webbplats kontrollerar dess utvecklare manuellt sådana resurser för att ytterligare lägga till de oupptäckta plattformarna i sin databas. Detta garanterar så småningom de bästa och mest pålitliga resultaten.

Upptäck en webbplats CMS

WHATCMS

Whatcms

WhatCMS – är en webbaserad tjänst som används för att upptäcka ramverk webbplatser är byggda på. Vi testade det på vår webbplats och blev verkligen förvånade över resultatet. Den upptäckte rätt data om vår bloggs CMS utan problem alls. Systemet fungerar ganska snabbt (2-3 sekunder räcker för att ta reda på resultatet), vilket ger minst information, vilket dock är tillräckligt. Du behöver inte surfa på nätet och leta efter motorns namn eftersom tjänsten gör det möjligt att upptäcka cirka 170 CMS, webbplatsbyggare och ramverk – både betalda och gratis.

Vissa webbplatser är byggda på flera CMS åt gången (OpenCart-basis, WordPress-blogg, vBulletin-forum etc.). För att upptäcka en sådan jätte kan du använda definitionsalternativet för varje sida eller sektion.

Upptäck en webbplats CMS

BUILTWITH

Builtwith

BuiltWith – är en annan populär tjänst som kan ge mycket information på din begäran: anslutna analyssystem, widgets, tillgänglighet av mobilversionen, manus och CSS-regler som används, webbhotell, SSL-certifikat, webbserver etc. Sådan detaljerad information kommer att vara användbar för webbansvariga . En nybörjare kan lätt gå vilse i den och det finns en risk att hälften av denna information förblir oklar.

Systemet upptäckte omedelbart CMS som vår webbplats är byggd på. Du måste bara hitta önskad information i den långa datalistan.

Upptäck en webbplatsplattform

CMSDETECT

CMSdetect

CMS-detektor – är ett mer anständigt system, som kommer med ett kraftfullt CMS-detektorverktyg som används för att ta reda på ramverket, CMS eller annan teknik som en webbplats använder. Tillhandahålls av online-webbverktyg kan tjänsten effektivt känna igen över 100 mest populära och allmänt använda CMS. Det är också möjligt att ta reda på mycket webbplatsrelaterad information, statistik, teknik här. Processen är ganska enkel och snabb.

Du behöver bara nå tjänsten, ange webbadressen till en webbplats du är intresserad av och tryck på Enter-knappen. På bara några sekunder ser du detaljerad information om CMS eller webbplatsbyggare som en webbplats använder.

CMS Detector lyckades inte känna igen systemet som vår blogg bygger på, vilket gör dess effektivitet och tillförlitlighet ganska tveksam.

Upptäck en webbplatsram

WAPPALYZER

Wappalyzer

Wappalyzer – är ett känt plattformsverktyg som effektivt kan avslöja de ramar, tekniker och webbplatsbyggare som används. Verktyget kan upptäcka de mest populära innehållshanteringssystemen, e-handelsmotorer, webbanalysverktyg, serverprogramvara och annan teknik som en webbplats kan omfatta.

För att ta reda på CMS och widgets bakom vilken webbplats som helst, bör du öppna tjänstens officiella webbplats, ange webbadressen till en webbplats du vill kontrollera och starta skanningsprocessen. Wappalyzer är också tillgängligt som nedladdningsbar programvara och webbläsarförlängning. Så det är upp till dig att välja den lämpligaste varianten baserat på frekvensen av användningen av tjänster och dess effektivitet.

Vi försökte göra analysen av vår blogg med Wappalyzer två gånger. Det första försöket misslyckades på grund av systemets överbelastning. Efter det andra försöket kände Wappalyzer inte igen motorn bakom vår blogg.

Upptäck en webbplatsteknik

Sök igen

Sök igen

Sök igen – är en onlinetjänst som kan hjälpa dig att identifiera ramarna, CMS och teknologierna bakom varje webbplats du tillhandahåller. Sammantaget kan systemet skanna över 305 miljoner webbplatser i över 1550 domänzoner.

Bortsett från att tillhandahålla listor över verktyg och tekniker som webbplatser bygger på, kör Rescan dessutom ett gratis webbplatsanalysverktyg som hjälper dig att effektivt ta reda på detaljerad information om en webbplats som granskas, dess statistik, Alexa rank status, IP-adress, webb servertyper, ursprungsland, kodsidainfo och andra detaljerade parametrar. Baserat på resultaten från vårt test lyckades Rescan identifiera flera tekniker bakom vår blogg, vilket är en ganska anständig faktor.

Upptäck en webbplats CMS

Slutsats

Användningen av online-automatdefinitionstjänster för webbplatser är det enklaste och mest praktiska sättet att ta reda på denna information för de flesta användare. Metoden åtnjuter popularitet både med nybörjare och proffs för webbdesign.

Det säger sig självt att bestämningsnoggrannheten varierar från ett verktyg till ett annat, men ingenting hindrar dig från att använda 3-4 liknande online-tjänster i taget och jämföra de erhållna resultaten.

2. Analys av HTML-webbplatskod

Den andra detekteringsmetoden är att analysera HTML-webbplatskoden i Google Chrome (höger musklick på en webbsida, “Preview of Web Page Code”) Ctrl + U). Detta är inte riktigt bekvämt och det fungerar inte bra i många fall. Men metoden är värt att försöka. Du bör hitta en kod mellan “…” -taggar. Som regel tillhandahålls CMS-namnet i metataggen “generator”. Många webbansvariga tar bort denna tagg för att dölja denna värdefulla information från robotar, människor och virus. Detta är ett enkelt sätt att säkra din webbplats från alla klassiska hackerattacker på plattformen.

Manuell CMS-upptäckt

Det är också möjligt att känna igen de viktigaste CMS-parametrarna eller egenskaperna efter kodstruktur (detta gäller endast för erfarna användare) eller med mallnamn som du kan se i webbplatsens mappstruktur. Välj fliken “Källor” i kodförhandsvisningsläget och hitta katalogen med orden “Teman” eller “Mall” i titeln. Underkatalogen anges generellt under namnet på den mall som används där alla dess filer lagras. Sök efter det här namnet på Google för att ta reda på listan över CMS som är tillämpliga för aktuella designversioner. Tyvärr kan det finnas flera varianter. Så tänk på det.

3. Socialteknik

Den tredje metoden är bara att fråga administratörer eller utvecklare om CMS eller webbplatsbyggare en webbplats är baserad på. Du kan vända dig till webbplatsägaren eller den person som ansvarar för webbdesign med denna förfrågan antingen via kontaktformuläret eller via sociala nätverk. Det här garanterar inte att du får svaret – det beror på riktigheten och riktigheten i utredningsformuleringen, stämningen hos en person du kommunicerar med och några rimliga orsaker som säkerhet eller enkel ovetande om denna information.

Beröm webbplatsen, berätta att du gillar den teknik som den använder och att du är villig att skapa ett liknande projekt, men i en annan nisch. Fråga om hur lång tid det tog att utveckla webbplatsen, önskar framgång och effektiv marknadsföring till resursen. Med andra ord, bara anständigt fråga om de fakta du är intresserad av att inte skada ägaren eller administratören.

Webbplatser skapade av webbstudior innehåller ofta fotavtryck med namn och länkar. Det är ganska logiskt att människor, som har designat dem, är medvetna om de system som webbplatserna bygger på. Det är också möjligt att vända sig till dem för att få hjälp på ett vänligt sätt. Du kommer att se ut som en potentiell kund (fråga om kostnaden för webbplatsutveckling), vilket särskilt ökar dina chanser att få önskat svar.

Slutsats

Vilket mål du än strävar efter att upptäcka CMS för en tredjepartswebbplats, det är enklare och mer bekvämt att göra det genom att använda en av nischtjänsterna online. För att göra det räcker det att ange domännamnet i det obligatoriska fältet och vänta tills systemet skannar en webbplats. Om en webbplats fungerar på ett manuellt skriven CMS eller har djupt modifierats kommer din förfrågan inte att bli en framgång. Ibland kan du möta enkla misstag – det finns ingen 100% möjlighet att få svaret här.

För att förbättra tillförlitligheten i ramdefinitionsprocessen är det önskvärt att kontrollera det med flera system i taget. Välj de som vi har anropat till inlägget eller andra tjänster du väljer – det spelar ingen roll mycket. Alla fungerar ganska bra. Om skanningsresultaten är desamma, kan du vara säker på testets korrekthet. Om det finns några skillnader är det vettigt att använda ytterligare verktyg och välja den vanligaste varianten de genererar. Som regel finns det inga allvarliga skillnader här.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map