Hur man konverterar en statisk HTML-webbplats till WordPress

hur man konverterar en statisk html-webbplats till wordpress


Banden av webbplatser byggda med 100% HTML försvinner. Det var en lång hård väg från webbbyggnadens ursprung. Det har förvandlats till prövningar och fel för miljontals webbdesignentusiaster från hela världen. Det betyder inte att statiska HTML-sidor håller på att försvinna en gång för alla. HTML5-markeringsspråk är fortfarande en av de mest kraftfulla idag som låter användare bygga webbplatser utan innehållshanteringssystem bakom dem. I alla fall…

Webbdesign har utvecklats under årens lopp till en högre nivå av närvaro på nätet och förvandlats till en mer engagerande och interaktiv online-miljö. Dessutom tvingas användarna inte längre ta itu med kodning och programmering på egen hand tack vare automatiserade CMS-plattformar som praktiskt taget gör allt. Samtidigt bör vi ta hänsyn till a snabb tillväxt av WordPress marknadsandel nådde 60,7% 2019. Med andra ord blir plattformen den dominerande kraften bland andra CMS-plattformar.

Att följa de senaste trenderna för webbdesign är avgörande för att du ska vara ombord. För webbplatsägare innebär det en oundviklig övergång från statisk HTML till WordPress. Förfarandet kan se skrämmande ut. Den här artikeln är att belysa de viktigaste sätten att konvertera webbplatsen såväl som fördelar och andra viktiga frågor att överväga innan du flyttar till WordPress.

Skäl att konvertera en statisk HTML-webbplats till WordPress

Att konvertera din statiska HTML till WP handlar inte bara om webbdesigntrender eller WordPress växande popularitet. Det handlar främst om funktionalitet och oerhört rik funktion som du kan få med ett sådant drag. CMS är kanske en perfekt lösning inte bara för textbaserade webbplatser och bloggar men också för andra olika typer av online-projekt som sträcker sig från e-handel, småföretagens webbplatser, målsidor, etc.

Dessutom bör vi också ta hänsyn till flera grundläggande WordPress-fördelar:

Faktablad:
• Live WordPress-webbplatser: – 27,165,799;
• Antal teman – 10 000+;
• Gratis plugins – ja;
• Full anpassning – ja.

 • Dynamiska sidor. WP är ett dynamiskt CMS, vilket betyder att inga linjer med kodning och massor av separata sidor med tung belastning med faktiskt samma design och typisk layout har ingen chans att sticker ut. Å andra sidan gör WordPress det enklare för användare att skapa nya sidor, kategorier och blogginlägg samt hantera och anpassa var och en av dem med lätthet.
 • Lätt att använda. Du behöver inte göra mycket av utvecklingsarbetet med WordPress. Systemet levererar ett enormt urval av plugins ur rutan medan innehållshanteringsverktygen är ganska intuitiva. Om du fortfarande är involverad i webbplatsens kodning, kommer processen att bli enklare utan någon djupgående teknisk kunskap krävs.
 • Optimering och anpassning. WordPress designades ursprungligen som bloggplattform. Det betyder att programvaran ursprungligen skapades för att bygga SEO-vänliga webbplatser. Dessutom erbjuder WordPress olika instrument för att öka webbplatsens prestanda, sidhastighet och prestanda. Dessa funktioner är också viktiga för din webbplats sökmotor. Plattformen ger tillräckligt med frihet att anpassa sidlayouten såväl som den övergripande webbplatsdesignen. Proceduren ser ganska lättare fi jämfört med att markera HTML-sidan. Du har fortfarande åtkomst till webbplatsens CSS / HTML medan anpassningen inte är så skrämmande.
 • Växande WordPress Community. Med den växande CMS-populariteten växer samhället också. Användare kan komma över hundratals forum, grupper och webbplatser som samlar alla WordPress-användare för att diskutera olika frågor. Ämnena sträcker sig från tekniska trådar till plugin-översikter, webbplatsintegrationsguider osv. Med andra ord kommer du aldrig att stå kvar med din nya WordPress-webbplats.

Nu när det är klart varför du faktiskt behöver konvertera din statiska HTML-webbplats till WordPress skulle du förmodligen skynda dig att hitta det bästa sättet att göra det. Tja, stoppa en minut och tänk på följande innan du startar konverteringsprocessen.

Läs också:
Hur man skapar en WordPress-webbplats.

Saker att ta hänsyn till innan du konverterar

Innan du äntligen flyttar till WP, se till att leta efter följande:

 1. Se till att du är värd uppfyller alla krav av din nya webbplats. Kraven för HTML- och WP-webbplats kan vara olika.
 2. Förbered dig för att använda en kodredigerare. Det kan vara nödvändigt för ett av konverteringsalternativen, eftersom det finns ett behov av att justera koden. Atom eller Anteckningar++ skulle räcka.
 3. Boka tillräckligt med tid och tålamod, eftersom rörelseprocessen kommer att kräva viss uthållighet.

Fördelar och nackdelar med att konvertera en statisk HTML-webbplats till WordPress

Du är faktiskt redo att gå vidare. Tveka inte, eftersom du gör rätt sak. Men först måste vi vara uppriktiga med dig och markera alla för- och nackdelar med att konvertera din statiska HTML-webbplats till WordPress.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Kraftfull CMS – du kommer knappast att få problem när du utökar din WP-webbplats med tillgängliga plugins och integrationsfunktioner. Användare kommer att hitta allt från enkla kontaktformulär och anti-spam-skydd till SEO och säkerhetsplugins, popup-formulär, analysverktyg, etc..
&# X2714; Snabba webbplatsuppdateringar – Det är mycket enkelt att uppdatera webbplatser. Ange helt enkelt instrumentpanelen och redigera innehåll. Det finns inget behov att anställa utvecklare eller webbdesigners varje gång du behöver uppdatera webbplatsen.
&# X2714; Snygga teman – tusentals färdiga layouter och mallar är gratis tillgängliga. De utvecklades av webbdesigners från hela världen. Om du längtar efter något unikt eller exklusivt kommer de premiebetalda teman säkert att göra susen.
Utbildningskurva. Det stämmer, du måste fortfarande lära dig hur du använder den nya plattformen. Men även nybörjare utan tekniska färdigheter vänjer sig snabbt. Om du arbetar med HTML-webbplatser under lång tid kommer du aldrig att ha svårt att arbeta med WP. Dessutom kommer massor av artiklar, guider, självstudier och videor på webben att vara praktiska.
Underhåll och support. Du är den enda som ansvarar för din webbplats prestanda och support. Användare måste hålla ett öga på uppdateringarna av plugin och CMS, värd för utgångsdatum, förnyelse av domäner osv.

Nu är du helt redo att gå vidare och konvertera din statiska HTML-webbplats till WordPress. Låt oss titta på några tillgängliga alternativ för att välja rätt sätt.

Tre sätt att konvertera en statisk HTML-webbplats till WordPress

Huvudtanken med att konvertera HTML till WordPress är faktiskt att ändra webbplatsens design. Med andra ord låter du WordPress-temat anta din HTML-design medan CMS levererar dess funktionalitet och funktioner.

Användare måste välja mellan tre huvudalternativ för att växla mellan plattformar. Varje väg är olika vad gäller svårigheter och steg att ta. Valet beror på flera faktorer inklusive användarens tekniska bakgrund, tid, preferenser osv.

1. Manuell konvertering

Det här är förmodligen det mest tidskrävande och utmanande, eftersom det kräver maximal teknisk kompetens. Om du valde den här vägen, förbered dig på att göra massor av kodning. Förfarandet kommer inte att vara besvärligt för användare med god teknisk och kodande bakgrund. Allt du behöver är naturligtvis lite kunskap om CSS, PHP och HTML.

Processen inkluderar följande steg:

 1. Först måste du skapa grundfiler (style.css, index.php, etc.) och lägga dem i en ny temamapp..
 2. Nästa steg är att ta med din befintliga webbplatsens CSS på WordPress-kalkylbladet.
 3. Nu måste du dela upp en befintlig HTML-webbplats i flera delar, WordPress använder huvudsakligen PHP för att dra ut nödvändig data. Med andra ord måste du skapa flera PHP-kopior av dina HTML-filer så att WordPress sätter ihop dem.
 4. Nästa och förmodligen det enklaste steget är att ändra rubrikformatet vilket gör det kompatibelt med WordPress.
 5. Ladda upp temat och börja använda din nya WordPress-webbplats.

Den största nackdelen med den här metoden kommer det inte att du kan dra fördel av den fulla WP-funktionen. Du kommer att få tillgång till baslinjen CMS-funktioner medan pluginområdet inte är tillgängligt. Dessutom kan du inte ändra menyn från WP-backend.

Har inga bekymmer. Nästa metod kommer att lösa problemet så att du tar dig fullt ut från WordPress-funktionalitet.

Läs också:
Hur man skapar en webbplats utan en webbplatsbyggare.

2. Att bygga barnets tema

Vägen är förmodligen det enklaste och snabbaste sättet att konvertera din statiska HTML-webbplats till WordPress om du behöver spara utseendet och stilen för den ursprungliga webbplatsversionen. Den viktigaste fördelen är att du kan arbeta med ett klara WP-tema istället för att arbeta med den ursprungliga HTML-koden till kickoff. Tanken är att använda två teman byggda ovanpå varandra (föräldrar och barn teman).

Stegen är följande:

 1. Välj ett WordPress-tema du gillar. Se till att det hänvisar till det ursprungliga webbplatsämnet så att du inte behöver ändra det senare.
 2. Sätt köttet av barnets tema i en ny mapp (samma som i metod # 1).
 3. Skaffa ett stilark för det nya temat och konfigurera det. Du kan faktiskt aktivera det nya temat även vid denna punkt. Men du måste fortfarande göra lite styling.
 4. I detta skede måste förälderstyling och Functions.php ärva. Då måste du justera designen.
 5. Aktivera temat och få en WP-baserad webbplats som ser ut precis som den ursprungliga.

3. Import av innehåll via plugins

Den här metoden är det bästa alternativet för de som egentligen inte bryr sig om det ursprungliga utseendet och designen på sin HTML-webbplats. Av denna anledning är vägen ännu snabbare och enklare om man jämför med tidigare. Processen är lika lätt som 1,2,3.

 1. Gör webbplatsinstallationen.
 2. Installera ett nytt WP-tema.
 3. Installera ett speciellt överföringsplugin.
 4. Importera HTML-innehåll till ditt WordPress.

När du har slutfört processen rekommenderar vi att du kontrollerar aktuella importerade sidor och inläggs webbadresser för att se till att de är SEO-vänliga.

Poängen

Du har lärt dig hur du konverterar en statisk HTML-webbplats till WordPress med tre olika metoder. Välj den som uppfyller dina behov och önskemål. Processen är inte så svår som den kan verka. Å andra sidan får du en mer funktionell, lättare att använda och anpassa webbplatsen med avancerade CMS-teknologier.

Byt till en WP-baserad webbplats är bättre på grund av flera skäl. Först och främst kommer användare att uppskatta flexibilitet som levereras av WordPress-plugins och innehållsredigerare. För det andra kommer du att ha en webbplats med alla konkurrensfördelar i paketet för att ta utmaningen med den konkurrenskraftiga onlineverksamheten. Inte bara WordPress låter dig växa den nuvarande nisch utan också utöka din digitala verksamhet.

Börja med WordPress nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map