Hur man överför domän från GoDaddy till Wix

Hur man överför domän från GoDaddy till WIX


Har du rätt på att byta ditt domännamn från GoDaddy till Wix? Skälen till det kan vara många. Du kan vara ägare till GoDaddy-domännamnet som är villig att till exempel flytta till Wix, eller så kan du helt enkelt vara missnöjd med villkoren eller prispolicyn som erbjuds av systemet. Oavsett avsikter och mål du drivs av kommer du att stöta på en viss handlingsalgoritm för att effektivt fullföra uppgiften.

Det finns flera steg du måste göra för att göra hela processen till en framgång. Vad du dock bör veta är att Wix gör det möjligt att välja det mest fördelaktiga alternativet som passar dina behov.

Du kan antingen välja att överföra ditt GoDaddy-domännamn till Wix eller ansluta det till ditt nya Wix-premiumkonto. Skillnaden mellan alternativen är avgörande.

Domänöverföring innebär att du helt kommer att flytta den från en plattform till en annan. När du bestämmer dig för att ansluta domännamnet till Wix betyder det dock att det kommer att vara värd hos GoDaddy, men det kommer fortfarande att pekas på din nya Wix-webbplats.

Vilket alternativ du äntligen kommer att gå för, bör du inse att överföring av domännamn är det mest ansvarsfulla och förmodligen det mest utmanande steget att möta och fullborda. Låt oss se vad du kan göra åt var och en av dessa situationer för att hantera dem på bästa sätt.

Riktlinjer för GoDaddy till Wix-domänöverföring

När du bestämmer dig för att helt överföra din GoDaddy-webbplats till Wix Premium-konto måste du inse att den nu kommer att bli din enda domännamnsregistrator. Med andra ord, alla dina domänkontakter, DNS-inställningar och registreringsbetalningar hanteras exklusivt på ditt Wix-konto.

Tänk dock på att domänöverföring endast gäller de webbplatser som är registrerade i vissa zoner. De viktigaste typerna av domännamn som du kan överföra till Wix inkluderar .com, .org, .net, .biz, .info, .co, .tv, .guru, .mail, .expert, .fotografering, .bilder, .rum, .rocks .tokyo, .xyz.,. .klubb, .lösningar,. idag, .teknik, .tips, .center, .katalog, .ninja, .foto, .land, .agent, .gåva,. semester, .kristaller, .shop och .mx.

För att starta domänöverföringsprocessen bör du först få godkännandet (EPP) -kod från din GoDaddy-registrator. Följ följande steg med detta syfte:

 1. Öppna ditt GoDaddy-konto;
 2. Klicka på användarnamnet i sidans övre hörn;
 3. Välj avsnittet “Mina produkter” och markera sedan fliken “Hantera” bredvid domänen du ska överföra;
 4. Hitta avsnittet “Ytterligare inställningar”;
 5. Markera fliken “Hämta behörighetskod”. Om du äger mer än 6 domännamn på samma konto åt gången, klicka på fliken “E-post min kod”.

Efter att ha gjort dessa steg skickas du godkännandekoden till den e-postadress som är registrerad för ditt domännamn. Kom ihåg att om du har registrerat domännamnet eller ändrat dess information nyligen kommer det att vara tillgängligt för överföring under 60 dagar. I detta fall har du fortfarande tillåtelse att ansluta det till ditt Wix-konto. Detta alternativ kommer att diskuteras vidare.

Hur man överför GoDaddy-domänet till Wix

För att överföra GoDaddy-domännamnet till Wix efter förvärvet av auktoriseringskoden måste du följa anvisningarna nedan:

 1. Uppgradera till Wix Premium-konto och klicka på “Fortsätt” -knappen efter att ha lärt dig instruktionerna;
 2. Steg 1- Läs instruktionerna

 3. Ange domännamnet du vill överföra och klicka sedan på “Skicka” -knappen;
 4. Utforska rullgardinsmenyn för att hitta den tjänst domänen tillhör (i vårt fall – det här är GoDaddy) och aktivera sedan fliken “Fortsätt”;
 5. Steg 2 - Välj GoDaddy

 6. Fyll i de riktlinjer som systemet genererar och kryssa för de nödvändiga kryssrutorna;
 7. Steg 3 - Markera alla rutor

 8. Välj domänförlängningstermin (inte mindre än ett år);
 9. Redigera dina kontakter, om det behövs, eller lämna dem oförändrade;
 10. Välj sekretessalternativet för att göra din domännamninformation antingen privat eller offentlig;
 11. Välj önskat betalningsalternativ och slutför köpet.

Om du har gjort allt på rätt sätt får du e-postmeddelandet från [email protected] till postlådan som är ansluten till din domän. Aktivera bekräftelselänken för att slutföra överföringen.

Det är en avgörande fråga som du också bör få information om: hela processen för överföring av domännamn kan ta upp till sju dagar att vara fullständig.

Vi rekommenderar dock att inte överföra ditt GoDaddy-domännamn till Wix redan från början, utan att ansluta det till det nya kontot först. Detta kommer att bli mycket snabbare (cirka 48 timmar) och visar dig fördelarna med driver en Wix-baserad webbplats.

Vad du bör veta innan du startar anslutningsprocessen för domännamn är att Wix tillåter att göra det på ett av två sätt. Den första innebär anslutning av domänen direkt till Wix-namnservrar, medan den andra låter dig ansluta domännamnet via en pekningsmetod. Vad är skillnaden och vilket alternativ är mer att föredra? Läs vidare för att ta reda på det direkt.

Ansluta ditt GoDaddy-domännamn till Wix-namnservrar

Innan du ansluter din GoDaddy-domän till Wix, glöm inte att uppgradera till en av Premium-planerna som systemet erbjuder. Lägg sedan till din domän till Wix-konto på följande sätt:

 1. Gå till avsnittet “Mina domäner” i ditt registrerade Wix-konto;
 2. Lägg till domänen genom att välja fliken “Anslut en domän som redan finns”;
 3. Uppdatera DNS (domännamnserver) inställningar i ditt domänvärdskonto;
 4. Verifiera domänanslutningsinformationen.

Efter att ha gjort det, gå till ditt GoDaddy-konto och klicka på användarprofilknappen i det övre högra hörnet på skärmen. Välj avsnittet “Mina produkter” och klicka på fliken DNS till höger om det obligatoriska domännamnet. Slutför sedan domänändringen i avsnittet Namnservrar och välj önskad flik Anpassad i rullgardinsmenyn. För att slutföra processen, ange Wix-namnservrar som du redan har konfigurerat och klicka på “Spara” -knappen.

Ansluta ditt GoDaddy-domännamn via pekning

Att ansluta GoDaddy-domännamnet via pekning är nästa alternativ du kan prova. Precis som i föregående punkt måste du uppgradera till en av Wix Premium-planerna och lägga till domänen till ditt Wix-konto, genom att fylla i ovannämnda steg. Är du klar med det? Gå sedan vidare för att fylla i följande riktlinjer:

 1. Öppna ditt GoDaddy-konto och klicka på användarprofilen som finns i det övre högra hörnet för att välja avsnittet “Mina produkter”;
 2. Nå DNS-inställningarna i det högra hörnet av din domän;
 3. Hitta och lägg sedan till eller redigera A-posten, som innehåller @-tecknet i motsvarande namnkolumn, med angivande av GoDaddy-poäng;
 4. Spara informationen;
 5. Lägg till / redigera CNAME-informationen med “www” -tecknet i motsvarande värdnamnskolumn och lägg sedan till “poäng till” -adressen för din CNAME-post i motsvarande fält;
 6. Spara den angivna informationen igen.

Denna metod för domänanslutning är mer komplicerad och inte så säker som den som anges ovan. Wix rekommenderar inte det till sina användare eftersom systemet kanske inte kan hjälpa dem med några DNS-relaterade problem om det behövs efteråt.

Ansluter e-post från GoDaddy till Wix

Om du köpte e-post från GoDaddy och du vill ansluta det direkt till Wix utan att ändra adressen, bör du först kontrollera om du redan har anslutit ditt domännamn till Wix-namnservrar. Om du har anslutit domännamnet via pekningsmetoden måste du kontakta GoDaddy-supportteamet för att få hjälp. Om du först använde det första alternativet, följ stegen nedan för att ansluta din befintliga GoDaddy-e-post till Wix:

 1. Logga in på ditt GoDaddy-konto, klicka på användarprofilikonen längst upp till höger på skärmen och välj avsnittet “Mina produkter”;
 2. Kontrollera om din domän går under Office 365-versionen – du kan göra det i e-postmeddelandet & Kontorsavsnitt. Om det inte gör det, gå sedan till “Mina domäner” -sidan, välj önskad domän och klicka på fliken “Mailboxes”;
 3. Aktivera fliken “Konfigurera dina MX-poster” eller “Ändra inställningar”;
 4. Klicka på rullgardinsmenyn “Din e-postleverantör” -meny och välj GoDaddy från den medföljande listan.
 5. Spara inställningarna och slutför processen för e-post som konfigurerats i GoDaddy-kontot.

Vad händer om din domän går under Office 365-versionen? Då är följande steg ett måste:

 1. Kontrollera att du redan äger domänen. För att göra det, hämta TXT-posten från ditt Office 365-konto och lägg sedan till den i DNS-inställningarna för din domän som är tillgänglig i Wix-kontot.
 2. Konfigurera MX-, CNAME-, TXT- och SRV-poster på fliken Mailboxes i ditt konto och lägg sedan till dem i DNS-inställningarna för ditt domännamn. Spara resultatet.

Tänk på att det generellt tar cirka 15 minuter för att DNS-redigeringarna ska aktiveras. | Men i vissa fall kanske du måste vänta lite längre.

Slutsats

Processen med överföring av domännamn är tidskrävande och ganska utmanande, särskilt när det gäller nybörjare. Men om du lyckas överväga alla steg i proceduren som anges i artikeln, kommer du att kunna undvika massor av problem och misstag på lång sikt. Detta för att inte tala om hur mycket tid / ansträngning du kommer att investera i domänöverföringsprocessen.

Ta dig tid att utforska detaljerna, rekommendationerna och riktlinjerna som tillhandahålls för att göra det till en framgång!

Läs också: Hur man överför domän från WordPress till Wix.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map