Hur man överför domän från Wix till WordPress

Hur man överför domän från Wix till WordPress


Anta att du redan äger en webbplats byggd och värd med Wix. Du fortsätter att hantera och marknadsföra den tills du inser att din webbplats kräver mer funktionalitet eller bara vill byta från webbplatsbyggaren till CMS av något annat skäl.

Oavsett vilka mål du måste flytta domänen från Wix till WordPress, du kommer att möta samma handlingsalgoritm. Antalet steg att göra är fast och överföring av domännamn är ett av dem.

Det är helt klart att om du redan äger en Wix-webbplats så har du det aktivt domännamn. Detta innebär också att din webbplats har regelbundet trafikflöde och betyg av sökmotorer. Det är detta som komplicerar processen för överföring av domännamn och det är detta som gör det till en ansvarsfull lösning.

Så, vilka åtgärder bör du vidta för att säkert överföra Wix-domän till WordPress för att inte förvärra dina nuvarande SEO-positioner? Låt oss titta på de mest populära alternativen nu.

Överföra ditt aktiva domän bort från Wix

Det allra första steget du bör vidta är att överföra ditt domännamn bort från Wix. när det gäller WordPress har CMS inte integrerad värd, så det rekommenderas generellt att hålla din domän värd med Wix tills hela webbplatsöverföringen.

Så snart du är klar med överföring av domännamn kopplas din Wix-webbplats bort. Det innebär att webbplatsbyggaren inte längre hjälper dig med din domänhantering och att du måste leta efter en annan värd.

Du kan dock också välja att välja valfri tredjepartshotellleverantör och välj en plan som den erbjuder som uppfyller dina framtida mål för webbdesign redan från början. Det är bara upp till dig att bestämma det.

Här följer stegen för att överföra din Wix-domän från systemet:

 1. Logga in med ditt Wix-konto och nå “Mina domäner”Sida;
 2. Om du äger flera Wix-domäner, välj och markera den du vill flytta;
 3. Klicka på fliken “Avancerat” och aktivera “Flytta bort från Wix” knapp;
 4. Aktivera sedan “Skicka kod”Och vänta tills systemet skickar en överföringskod till den e-postadress som ditt domännamn är registrerat med. Det tar vanligtvis cirka 24 timmar (eller ännu mindre) för att få EPP / godkännandekod.

Hela processen för fullständig överföring av domännamn kan ta upp till sju dagar, men detta beror också på villkoren för systemet du flyttar domänen till. Tänk på att Wix inte tillåter att domännamnet flyttas om du har köpt det inom 60 dagar före överföringen. Samma regel gäller för dessa situationer när du ändrar den domänrelaterade kontaktinformationen under detta tidsintervall.

Läs också: Hur man växlar från Wix till WordPress.

Ansluta domännamnet till WordPress

Förfarandet för att ansluta din Wix-domän till alla värd som stöder WordPress är mycket enkelt: du måste bara ange ditt domännamn, ange en hemlig kod och vänta i 5-10 dagar. Förfarandet är mer eller mindre likt för alla värdleverantörer. Men om du väljer att flytta din domän till WordPress-värdplattformen är det kallt mer tidskrävande och komplicerat. Det här är vad du förväntas göra för att framgångsrikt slutföra uppgiften:

 1. Registrera dig för en av WordPress betalade planer (antingen Personal, Premium eller Business);
 2. Se till att du har fått EPP-koden från Wix, vilket gör det möjligt att överföra domännamnet till WordPress.
 3. Skapa en WordPress-webbplats. Om du redan har den, gå till “Mina webbplatser“Sida, nå sedan”Hantera“Och hitta avsnittet”domäner”Sida.
 4. Klicka på “Lägg till domän”-Knappen i det övre högra hörnet av domänlistan.
 5. Lägg till domän

 6. Välj “Använd ett domän som jag äger”-Alternativ och fortsätt till nästa sida;
 7. Välj “Överför till WordPress”Knappen där;
 8. Överför till WordPress

 9. Ange det domännamn du vill överföra och klicka på motsvarande knapp. Tänk på att om du bara är på scenen med skapandet av webbplatser kommer du att omdirigeras till kassan. Strax efter det kommer du att erbjudas att fortsätta överföringsförfarandet. Men du börjar med valet “Domäner” som nämnts ovan. Välj domänen du tänker överföra och välj sedan “Börja överföra” sektion;
 10. Börja överföra

 11. Så snart du anger domännamnet kommer du att omdirigeras till nästa sida, där du måste bekräfta att domänen du har angett i föregående avsnitt är olåst. Om det inte är det, gå tillbaka till Wix och kontrollera det igen. Efter att ha säkerställt om din domäntillgänglighet klickar du på “Jag har låst upp min domän”-Knappen och vänta tills ändringarna träder i kraft.
 12. Jag har låst upp min domän

 13. Ange EPP | -tillståndskoden du har fått från Wixand och aktivera sedan ”Kontrollera min auktoriseringskod” knapp;
 14. Kontrollera min auktoriseringskod

 15. När du har gjort alla ändringar klickar du på “Fortsätta”-Knappen för att fortsätta med din domänöverföringsprocess;
 16. Bekräfta dina kontaktuppgifter. Om du redan har köpt WordPress-prenumeration kommer systemet automatiskt att fylla i formuläret för dig med hjälp av den information du har angett tidigare. Ett annat alternativ är att registrera sig oberoende med Privacy Protection (rekommenderas av systemet), men du kan också registrera dig offentligt. I det här fallet kommer din kontaktinformation att listas i en offentlig databas och därför kan den vara potentiellt mottaglig för skräppostattacker. Efter att ha antagit beslutet, tryck på “Fortsätt till kassan”För att betala för domänöverföringen.
 17. Fortsätt till kassan

Så fort du gör en framgångsrik betalning får du ett bekräftelsemail. Tänk på att det kan ta 5 till 7 dagar att slutföra domänöverföringen från Wix till WordPress. Det som är viktigt, systemcheferna understryker att du inte bör avbryta din Wix-domänregistrering eller ta bort kontot på en gång. Om du avbryter domänen blir överföringsprocessen omöjlig. Se till att överföringsprocessen har avslutats och avbryt den sedan med Wix.

Läs också: Hur man får ett domännamn gratis.

Ansluta ett e-postmeddelande till din anpassade WordPress-domän via e-post vidarebefordran

Om namnservrarna för din domän ännu inte pekas på WordPress kan du göra nödvändiga inställningar och sedan lägga till DNS-poster för att ansluta e-postkontot till din WordPress-domän. Tänk dock på att WordPress inte tillhandahåller e-posthotell som standard. Endast de användare som har anpassade WordPress-domäner får ansluta e-postmeddelandena.

Det första alternativet du kan gå till här är vidarebefordran av e-post, vilket gör det möjligt att använda ditt anpassade domännamn i e-postadressen. Detta betyder att all din e-post vidare kommer automatiskt att vidarebefordras till den här e-postmeddelanden. Svaren kommer dock fortfarande att skickas från din personliga e-postadress. Här är stegen du behöver utföra:

 1. Nå “Mina webbplatser“Och gå sedan till”domäner” sektion. Välj domänen du vill använda för vidarebefordran av e-post för att få tillgång till inställningssidan. Välj den “E-post” sektion.
 2. Välj “E-post vidarebefordran“, Ange sedan den nya e-postadressen som fyller ut ditt anpassade domännamn i”E-postmeddelanden skickas till”Och välj sedan destinationsmailen markerad som“Kommer att vidarebefordras till” fält. Klicka sedan på “Lägg till ny e-post vidare”-Knappen så får du aktiveringsmeddelandet till den angivna e-postadressen. Du har möjlighet att kontrollera antalet e-postmeddelanden du redan har ställt in och du kan också göra ändringarna om det behövs.

Ansluta ett e-postmeddelande som köpts från andra leverantörer till din anpassade WordPress-domän

WordPress tvingar dig inte att välja en viss webbhotell – det är upp till dig att göra detta val baserat på dina personliga krav och budget. I det här fallet kan du köpa e-posthotell från alla andra leverantörer och sedan ansluta din anpassade WordPres-domän till den. Låt oss titta på några leverantörer du kan välja för detta ändamål:

 • G-svit. När du har överfört domän till WordPress kan du köpa ett G Suite-konto under installationsprocessen. Om du redan har den är du välkommen att ansluta den till din anpassade domän när som helst;
 • Microsoft Office 365. Välj Office 365-kontot efter de svårigheter som anges på plattformens officiella webbplats. Registrera dig för Small Business-planen eller den som är högre än den och anslut sedan kontot till ditt anpassade WordPress-domännamn;
 • Zoho Mail. Prenumerera på Zoho e-posthotellkonto. De detaljerade riktlinjerna finns tillgängliga på motsvarande sida i systemet. Anslut ditt Zoho-e-postkonto till din WordPress-domän;
 • Kör pappa. Om du har ett registrerat GoDaddy-konto eller bara planerar att få det, kan du också ansluta det till din WordPress-domän. Du kan hitta steg-för-steg-handledning på en motsvarande sida i systemet;
 • Andra e-postleverantörer. Om du ska använda en e-postleverantör, som inte finns i avsnittet, måste du få anpassade DNS-poster (en eller flera MX-poster, en A-post och / eller en CNAME-post) från den leverantör du väljer. Så snart du får dem, öppna “domäner”WordPress-sida, välj domänen du ska lägga till DNS-poster till och dem väljer”Namnservrar och DNS” sektion. Välj “DNS-poster”Efteråt och välj posttyp från rullgardinsmenyn som du vill lägga till. Ange den information du får från din e-postleverantör och klicka sedan på “Lägg till ny DNS-post”För att spara alla inställningar. Upprepa åtgärden för att spara alla tillagda poster. Om du gör allt rätt kommer din e-post att vara aktiv inom ett par timmar.

Överföra den utgångna Wix-domänen till WordPress

Om ditt Wix-domännamn redan har gått ut och du bestämmer dig för att flytta det till WordPress, får du göra det under 30 dagar från utgångsdatumet. Denna term kallas nådeperioden.

Så snart det är slut kommer domänen att gå in i den så kallade inlösenperioden och det kommer att vara omöjligt att överföra det varken till WordPress eller till något annat system förrän du betalar hämtningsavgiften på $ 100. Du har emellertid tillåtet att förlänga den giltiga domänens varaktighet innan överföringen påbörjas. Tänk på att det är förbjudet att ändra domänkontaktinfo eftersom det kommer att göra din domän låst för överföring under de kommande 60 dagarna.

Om du äger .mig, .mx eller .com.br domäner, bör du veta att förnyelsebetalningar för dem vanligtvis betalas cirka 30 dagar före det angivna utgångsdatumet. Om du inte betalar under det angivna tidsintervallet kommer din domän att ange inlösenperioden 2 dagar före utgångsdatumet.

Om du lyckas hålla alla dessa aspekter i åtanke, kommer du att kunna överföra din utgångna Wix-domän till WordPress med hjälp av de ovannämnda riktlinjerna.

Slutsats

Beslutet att överföra din Wix-domän till WordPress kan påverkas av flera faktorer. Hur som helst är WordPress ett populärt, fullständigt och mycket flexibelt Content Management System som möjliggör djup anpassning av webbplatsen och kan ta ditt projekt till en ny nivå. Inte konstigt, många användare väljer att flytta sina aktiva eller löpt ut wix-domäner till denna plattform.

Det finns flera tidskrävande men ändå viktiga steg att genomföra för att korrekt genomföra överföringsprocessen. Detta beror i grund och botten på många faktorer. Handledningen som listas ovan bör förenkla proceduren för dig – följ bara riktlinjerna och se resultatet.

Överför domän till WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map