Hur man överför domän från WordPress till Wix

how-to-transfer-domain-from-wordpress till Wix


Så du har bestämt dig för att byta från WordPress till Wix. Skälen till detta kan vara många, men handlingsalgoritmen är nästan densamma i alla fall. Det finns flera steg du måste vidta för att migrera din webbplats till Wix. En av dem är överföring av domännamn.

Saken är att i den rådande mängden fall har användare redan sina aktiva domännamn på webbplatsen. Som regel är de förbetalda och köps från en viss domänvärd. På motsvarande sätt kan åtkomst till domänens inställningar hittas på webbplatsens registrarers webbplats.

Vilka åtgärder kan du göra för att säkert överföra det befintliga domännamnet från WordPress till Wix? Låt oss granska de mest populära nyanserna nu.

Riktlinjer för domänöverföring

Så fort du bestämmer dig för att bli Wix-användare har det ingen mening att vara värd för din domän med tredje parts tjänst. Detta beror på att du riskerar att glömma eller förlora åtkomstinformationen.

Av just denna anledning är det bättre att överföra din domän direkt till Wix. Så här gör du för att göra det:

 1. Gå till tjänsten och lära dig de allmänna anvisningarna.
 2. Steg 1 - Allmän överföring av domäninformation

 3. Ange domännamnet och aktivera “Skicka in” knapp.
 4. Steg 2 - Ange domännamn

 5. Bläddra i rullgardinsmenyn för att välja en registrator som anger plattformen, där ditt domännamn köpts.
 6. Steg 3 - Välj domänregistrator

 7. Följ steg-för-steg-riktlinjerna och markera de kryssrutor som krävs.
 8. Steg 4 - Lås upp ditt domän

 9. Välj förlängningsperiod (när du väljer Wix, kom ihåg att du måste utöka den befintliga domänen med minst ett år).
 10. Steg 5 - Utöka din domän

 11. Ange eller redigera din kontaktinformation.
 12. Steg 6 - Uppdatera kontaktinformation

 13. Välj det föredragna sekretessalternativet – antingen privat eller offentlig registrering.
 14. Steg 7 - Välj sekretessskydd för domänen

 15. Välj lämplig betalningsmetod.
 16. Skicka in information och slutföra köpet. Aktivera bekräftelselänken i det e-postmeddelande som du får och kolla detaljerna.

Överföra ett domän till Wix Namnservrar

Om du fortfarande har en avsikt att lämna ditt domännamn värd hos den externa leverantören, men planerar att migrera från WordPress till Wix kommer algoritmen för åtgärder att skilja sig något. Detta beror på att du kommer att möta behovet av att ansluta domännamnet till Wix-servern. Så här bör man göra:

 1. Innan du ansluter din domän till Wix, kom ihåg att du måste prenumerera eller uppgradera till Premium-planen.
 2. Gå till “domäner”Sida.
 3. Aktivera “Anslut ett domän du redan äger”-Knappen (om du redan är ansluten till ditt konto klickar du bara på”Lägg till domän”-Knappen och anslut den).
 4. Välj den webbplats du vill ansluta till din domän.
 5. Ange det föredragna domännamnet under avsnittet “Vad är ditt domännamn?
 6. Håll dig fast vid de riktlinjer du kommer att se vidare.

Överföra ett underdomän till en Wix-webbplats när en primär domän inte är ansluten till Wix

Slutligen finns det ett mer populärt alternativ. Om din WordPress-webbplats är ansluten till underdomänen som site.wordpress [.] Com, men du vill att den ska vara ansluten till Wix är följande instruktion vad du behöver:

 1. Uppgradera till Premiumplan för att komma igång (se Wix-tariffer i detalj).
 2. Lägg till det befintliga underdomänet till ditt Wix-konto.
 3. Ställ in underdomänet genom att lägga till de angivna DNS-posterna via din externa domänvärd (kom ihåg att du måste lägga till underdomänet till sidan My Domains Wix-konto).
 4. Följ instruktionerna för att slutföra processen.

Dessa är de mest utbredda situationerna du kan möta när du beslutar att överföra din WordPress-domän till Wix. Ser förvirrande ut för dig? Oroa dig inte, det finns många tjänster som kan hjälpa dig med domänöverföringen. SiteBuilders.PRO är den mest pålitliga bland dem. Men det finns också tre andra alternativ du kanske är intresserad av. Låt oss ha en snabb översikt över dem nu.

Ansluta ett underdomän till en Wix-webbplats

Om du har två relaterade webbplatser i ett enda Wix-konto är det möjligt att ansluta domänen för den andra webbplatsen till den för den första webbplatsen via underdomänet. Detta kan till exempel tillämpas på webbplatser publicerade på flera språk, men tänk på att båda webbplatserna bör hanteras enligt villkoren i Premium Plan.

För att slutföra uppgiften, öppna användarpanelen i ditt Wix-konto och aktivera “domäner” sektion. Lägg sedan till domänen och anslut den andra. Därefter anger du den domän du vill ansluta i “Vad är ditt domännamn?” sektion. Följ tips som du kommer att erbjudas ytterligare.

Ansluta ett underdomän till en Wix-webbplats när det primära domänet är anslutet till Wix via pekning

Ibland finns det situationer när en primär domän är ansluten till Wix via Pekning. Om detta är ditt fall och du vill ansluta ett underdomän till Wix, måste du först registrera dig med systemet och lägga till det till ditt Wix-konto. Det är ganska enkelt och snabbt.

Så fort du är klar med det ställer du in ditt underdomän genom att ange DNS-poster via din externa domännamnsvärd. Systemet kommer att tillhandahålla dessa poster när du loggar in.

Ansluta e-post köpta utanför Wix

Medan flyttar från WordPress till Wix, måste du ta hand om korrekt migrering av din e-post. Det är inte riktigt lätt att göra om din brevlåda ursprungligen registrerades utanför Wix. Om så är fallet, kom ihåg att i detta fall kommer alla dina e-postinställningar att gå förlorade. För att undvika denna obehagliga situation måste du lägga till de obligatoriska posterna i ditt Wix-konto.

Innan du gör det måste du dock se till att du har en premiumplan. Annars kommer domännamn och motsvarande e-postöverföring att vara omöjligt. En annan sak att göra är att kontrollera om ditt domännamn är ansluten via namnservrar (men inte via pekning).

Om den fortfarande är ansluten via pekning måste du kontakta din tidigare domänvärd för att ta reda på och justera DNS-posterna för e-postleverantören du arbetar med. Är du klar med det? Tänk sedan på de nödvändiga stegen att vidta för att ansluta din e-post till Wix:

 1. Välj posten för din e-postleverantör. För att göra det bör du först öppna sidan Mina domäner och klicka på den utvidgade pilen som finns bredvid din domän (om du kör flera domäner åt gången). Om du bara har ett domännamn kan du bara välja det och gå vidare till nästa steg.
 2. Aktivera fliken “Mailboxes”.
 3. Hitta flikarna “Ändra inställningar” eller “Konfigurera dina MX-poster” och aktivera dem.
 4. Nå rullgardinsmenyn “Din e-postleverantör” och välj den du använder. Om det inte finns på listan av någon anledning klickar du på “Avbryt” -knappen och fortsätter till nästa steg för att lägga till DNS-poster. Klicka sedan på “OK”.
 5. Lägg till din leverantörs DNS-poster (om du avbröt den tidigare åtgärden). Med detta ändamål, kontakta din e-postvärd för att få de data du behöver för att ansluta din brevlåda.
 6. Nå sidan Mina domäner igen och välj önskad domän från den erbjudna listan. Om du bara har ett domännamn kan du bara välja det och gå vidare till nästa steg.
 7. Gå vidare för att lägga till de DNS-poster du har fått från din e-postvärd. För att göra det, aktivera fliken “Avancerat”, klicka på avsnittet “Redigera DNS” och fliken “Got It”. Lägg sedan till (eller redigera) de nödvändiga DNS-posterna och spara dem.
 8. Klicka på fliken “Postlådor” och klicka sedan på “Konfigurera dina MX-poster” eller “Ändra flikar för inställningar.
 9. Nå rullgardinsmenyn “Din e-postleverantör” och välj fliken “Övrigt”.
 10. Redigera, radera eller lägg till dina MX-poster och klicka på “OK” -knappen.

Tänk på att om du ansluter ditt domännamn till Wix via namnservrarna läggs dina befintliga DNS-poster automatiskt till i systemet för att minska den potentiella postlådestopptiden till ett minimum.

Ansluta din G Suite-e-post till Wix

Om du äger en företags e-postadress registrerad med G-svit, Det är också möjligt att komma åt och hantera det från ditt nya Wix-konto. När du har köpt och konfigurerat brevlådan bör du logga in i din adminpostlåda för att acceptera avtalet från GSuite. Följ följande steg för att få åtkomst till din brevlåda:

 1. Nå sidan Mina postlådor.
 2. Utforska listan över brevlådor som finns där och klicka på den du är intresserad av.
 3. Klicka på fliken “Gå till postlåda” om du inte är inloggad på ditt Google-konto än. Om du är det kommer du automatiskt att omdirigeras till din inkorg.
 4. Logga in i din brevlåda, hitta och klicka på “Nästa” -knappen, ange lösenordet och klicka slutligen på fliken “Logga in”.

Om du för närvarande är inloggad på ett annat eget konto, byt till det du behöver i det högra övre hörnet av sidan.

Slutsats

Wix är en enkel universell webbplatsbyggare som levereras med out-of-the-box funktionalitet. Det gör det möjligt att skapa olika typer av webbplatser utan särskild kunskap om kodning eller webbdesign. Inte konstigt, många WordPress-användare, som tenderar att förenkla webbbyggnadsprocessen, antar beslutet att byta från detta populära CMS till Wix.

Bland de steg som bör göras för att slutföra uppgiften är överföring av domännamn en av de mest avgörande och komplicerade punkterna. Varaktigheten och komplexiteten för domänöverföringsprocessen beror på olika faktorer. På motsvarande sätt kan mer / mindre steg krävas för att göra det. Artikeln ger en översikt över de viktigaste alternativen såväl som stegen du behöver vidta för att göra det till en framgång.

Beställ domänöverföring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map