Hur man överför en Wix-webbplats till ett annat konto

Hur man överför en Wix-webbplats till ett annat konto


Oavsett orsakerna till att flytta din Wix-webbplats till ett annat konto är det en vanlig fråga som de flesta användare ställer innan de fortsätter till webbplatsöverföringsprocessen.

Frågan är: kan jag överföra en Wix-webbplats till ett annat konto? Egentligen är det inget överraskande och konstigt med denna omfattande oro eftersom det finns massor av nyanser associerade med processen.

Om du har rätt till att genomföra samma procedur är det hög tid att diskutera två alternativ du måste välja mellan baserat på vilken typ av webbplats du kör och det prenumeration du för närvarande använder – gratis eller betalt. Låt oss komma igång nu.

Hur du överför en gratis webbplats till ett annat Wix-konto

Om du för närvarande driver en gratis webbplats skapad med Wix och du vill flytta den till ett annat konto i systemet, tänk på följande steg som hjälper dig att förenkla uppgiften:

 1. Logga in med ditt nuvarande konto och nå instrumentpanelen på din webbplats;
 2. slicka till “Site Actions” knappen tillgänglig där och klicka sedan på “Transfer Site” -knappen;
 3. Wix webbplatsöverföring

 4. Du kommer att erbjudas att delta mottagarens e-postadress i motsvarande fält (tänk på att e-postmeddelandet ska vara obligatoriskt kopplat till ett nytt Wix-konto du planerar att flytta till);
 5. Klicka på knappen “Transfer Site” där och klicka sedan på “Close”. När detta steg har slutförts, kommer mottagaren att få en inbjudningsmail som måste bekräftas för att aktivera överföringsprocessen. Strax efter det kommer systemet att generera stegen som mottagaren måste utföra för att acceptera äganderätt;
 6. Wix transfer - acceptera äganderätt

 7. Acceptera ägarrättigheter (vid behov). Om du vill acceptera webbplatsens rättigheter tillsammans med överföringen, följ bara steget ovan. I detta fall överförs webbplatsägande automatiskt tillsammans med webbplatsen till det nya kontot. Om du inte tänker överföra äganderätt, men vill lägga till en annan bidragsgivare (eller flera av dem) gå till sidorna “Roller och behörigheter” för att få detaljerade riktlinjer för hur du bjuder in olika typer av bidragsgivare, som hjälper dig med ytterligare webbplatshantering. Det är här du kan tilldela dina medarbetare roller och äganderätt.
  Det bör också nämnas att det bara är möjligt att överföra äganderätt till webbplatser till en användare åt gången. Om du bestämmer dig för att starta en ny överföring innan den första är avslutad kommer den tidigare processen att avbrytas automatiskt;
 8. Wix - bekräfta överföring

 9. Ändra webbplatsens URL. Såvitt användarnamnet på kontot ingår i den kostnadsfria webbplatsen URl som ser ut som https://username.wixsite.com/sitename, måste du ändra den kostnadsfria webbadressen efter överföringen till det nya kontot.
 10. Kontrollera webbplatsens element. Alla mediefiler (videor, bilder och andra uppladdningar) är vanligtvis associerade med din Wix-webbplats. När du överför det till ett annat konto i systemet visas de där och förblir tillgängliga i Media Manager för det nya kontot. Detsamma handlar om webbplatskontakter, inklusive prenumeranter, kunder, användare, som har endast medlemmarsidor osv. Det är dock vettigt att kontrollera att efter projektöverföringen kommer denna information automatiskt att tas bort från det gamla kontot efter att processen är klar. ;
 11. Kontrollera överföringen av inställningar för e-postmarknadsföring. Till skillnad från de viktigaste webbplatselementen och kontakterna överförs alla e-postmarknadsföringskampanjer inte bara till det nya Wix-kontot, utan förblir också tillgängliga i det gamla kontot.

Stegen som anges ovan tillämpas endast på standardwebbplatser, men vad gäller onlinebutiker och bloggar?

Egentligen är själva processen för att flytta dessa projekt nästan oförändrad. Om du väljer att överföra en eCommerce-webbplats till ett nytt Wix-konto kommer alla inställningar, produkter och kataloger att flyttas till detta konto också. Tänk på att digitala produkter flyttas automatiskt medan digitala filer kräver extra uppladdning efter överföringen.

På tal om Wix-bloggar bör du veta att det inte kommer att vara möjligt att redigera de befintliga blogginläggen efter att webbplatsöverföringsprocessen är klar. Men du kommer att kunna lägga till nya inlägg och integrera mediefiler i dem, vid behov. Dessutom låter det nya kontot dig aktivera / inaktivera kommenteringsalternativet för de återstående inläggen, markera dem som presenterade och ta bort dem vid behov. Sådana inlägg kommer att finnas tillgängliga för läsning på din nya livewebbplats, men de kommer inte att vara tillgängliga i avsnittet Posthanteraren på instrumentpanelen.

Det är allt du behöver veta om processen att överföra gratis Wix-webbplatser från ett konto till ett annat. Som ni ser är det inte komplicerat alls, men det finns fortfarande viktiga nyanser som du kan förbise på grund av ditt system ovetande. Låt oss nu gå vidare till överföringen av webbplatser som är registrerade på Premium-konton. Finns det några skillnader mellan processerna och vilken av dem är mer komplicerad och tar tid? Gå vidare för att ta reda på det nu.

Hur man överför en premiumwebbplats till ett annat Wix-konto

Processen att flytta en Premium Wix-webbplats till ett annat konto tar bara några minuter och innehåller flera måste-ha-steg. Tillsammans med sajten måste du också överföra det domännamn som är anslutet till det, den e-postadress som är kopplad till domänen (om någon) samt Premium-applikationer anslutna till webbplatsen. Precis som med en gratis webbplats kan äganderätten bara överföras till en användare åt gången. Inledande av den andra överföringen fram till den första överföringen kommer att resultera i dess annullering. Kom ihåg det. Här är vad du bör göra för att flytta din Premium Wix-webbplats till det nya kontot:

 1. Logga in till ditt Wix-konto och gå till instrumentpanelen på din webbplats;
 2. Klicka på “Site Actions” -knappen och sedan på “Transfer Site” -knappen;
 3. Hitta formuläret för överföringsägande och fyll i det. Ange mottagarens e-postadress, välj eller avvisa följande överföringsalternativ: Transfer Premium Plan (planen som webbplatsen uppgraderas till överförs automatiskt tillsammans med den) och överföringsdomän (domänen och postlådan den är ansluten till överförs också med webbplatsen).
 4. Välj eller avvisa kryssrutan “Håll mig som administratör”. Om du väljer att välja alternativet kommer du att förbli den största bidragsgivaren till webbplatsen, som har begränsade åtkomsträttigheter. I det här fallet kan den nya webbplatsägaren återkalla dina rättigheter till projekt när som helst. Om du väljer att avslå alternativet kommer du inte längre att kunna hantera, uppdatera och redigera webbplatsen.
 5. Välj eller avvisa kryssrutan “Skapa en kopia”. Om du väljer att välja alternativet kommer din webbplats kopia att förbli oförändrad inom ditt konto när överföringen har slutförts. Om du inte markerar kryssrutan sparas webbplatsens kopia inte på kontot, men du har en chans att redigera den som en bidragsgivare om du behåller administratörsrättigheterna.
 6. Slutför överföringsprocessen. När du har slutfört ovanstående steg och har valt de önskade alternativen, kommer du att erbjudas att klicka på “Nästa” -knappen, granska detaljerna för den aktuella överföringsprocessen och tillgängliga anteckningar, markera kryssrutan för bekräftelse. Då måste du aktivera “Transfer Ownership” -knappen och slutföra processen genom att klicka på “Got It” -knappen.
  Om du gör allt på rätt sätt får mottagaren den inbjudningsmailen som måste bekräftas för att slutföra överföringen. Detta ska göras under tre dagar, annars kommer bekräftelselänken att löpa ut.
  Efter överföringen av Premium-webbplatsöverföringen till det nya Wix-kontot kommer du att erbjudas den 14-dagars gratisversionen. Återbetalningen för det överförda Premium-projektet är omöjligt.
 7. Kontrollera villkoren för ägaröverföring. Vid överföring av betalda prenumerationer tillsammans med domän-, webbplats- och Premium-applikationer hanteras alla betalningar i efterhand av den nya ägaren. Webbplatsägande överförs automatiskt tillsammans med webbplatsen till det nya kontot.
  Om du inte tänker överföra äganderätt, men vill lägga till en annan bidragsgivare (eller flera av dem) gå till sidorna “Roller och behörigheter”. Här kan du ta reda på de detaljerade riktlinjerna för hur du bjuder in olika typer av bidragsgivare för att hjälpa dig med ytterligare webbplatshantering.
 8. Granska webbplatsens element. Alla mediefiler (videor, bilder och andra uppladdningar) är vanligtvis associerade med din Wix-webbplats. När du överför det till ett annat konto i systemet visas de där och förblir tillgängliga i Media Manager för det nya kontot. Detsamma handlar om webbplatskontakter, inklusive prenumeranter, kunder, användare som har endast medlemmarsidor osv.
  Det är emellertid vettigt att kontrollera att efter projektöverföringen eftersom denna information automatiskt kommer att tas bort från det gamla kontot efter att processen är klar. Om du väljer att överföra din Wix webbshop till ett annat konto flyttas alla inställningar, produkter och deras samlingar automatiskt till det nya kontot när processen är klar.
 9. Kontrollera överföringen av inställningar för e-postmarknadsföring. Till skillnad från de viktigaste webbplatselementen och kontakterna överförs alla e-postmarknadsföringskampanjer inte bara till det nya Wix-kontot, utan förblir också tillgängliga i det gamla kontot.

Det här handlar om att överföra Premium Wix-webbplatser till andra konton i systemet. Det är inget för komplicerat med processen även för en nybörjare. Men det finns alltid en risk att förbise viktiga nyanser, om du aldrig har gjort det förut. Läs vidare för att ta reda på de största problemen som webbplatsöverföringsprocessen kan vara förknippad med.

Wix webbplatsöverföring Felsökningsskäl avslöjade

Problemet är att den rådande mängden användare inte känner till de avgörande orsakerna som så småningom kan utlösa problem med Wix webbplatsöverföring. Ta en titt på dem nu för att undvika eventuella komplikationer efteråt.

 • Överföring av inbjudan. Som nämnts ovan utgör utgångsperioden för inbjudningslänken som skickas i e-posten 3 dagar. Om mottagaren misslyckas med att bekräfta inbjudan och acceptera överföringen under denna tid, kommer länken att inspirera och det blir omöjligt att slutföra överföringen på en gång. En användare kommer att behöva skicka överföringslänken igen, vilket dock tar mer tid.
 • Avbokning av brevlåda. När du planerar att överföra webbplatsen med en ansluten domän som kommer med en brevlåda som är ansluten till den kommer du inte att kunna avbryta brevlådan efter att du har startat överföringsprocessen.
 • Avbokning av premiumplanen och domänen. Det är inte tillåtet att avbryta Premium-prenumerationen eller efter att webbplatsöverföringsprocessen startats. Detta är också tillämpligt på betalda planer som är på 14-dagars provperiod. På samma sätt är det förbjudet att koppla bort eller avbryta domännamnet eller ändra det primära domännamnet efter att du har startat överföringsprocessen.
 • Avbokning av integrerade appar från tredje part. Om en webbplats som du tänker överföra till det nya Wix-kontot kommer med en integrerad tredjepartsapp kommer du inte att kunna avbryta den. På samma sätt är det inte tillåtet att lägga till nya appar efter överföringsstart.

Oavsett om du har en gratis eller en betald webbplats registrerad hos Wix, kan det hända att du måste flytta den till ett annat konto av olika skäl. Det är inte så komplicerat som det initialt kan se ut, men det finns fortfarande nödvändiga åtgärder för att göra processen till en framgång. Förhoppningsvis kommer riktlinjerna ovan att vara praktiska för dig när du slutför uppgiften.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map