Hur man överför en WordPress-webbplats till en ny värd

Hur man överför en WordPress-webbplats till en ny värd


Närhelst lanserar en ny webbplats, vi letar efter 100% drifttid, laddningstid för ficklampa-sidor, överkomliga priser och en rik funktion inställd till lägsta kostnad. Tyvärr få WordPress värdleverantörer arbetar på så sätt. Vissa av dem levererar inte tillräckligt med kapacitet, säkerhet och prestanda för att företag och webbplatsägare kan överföra en WordPress-webbplats till en annan värd.

Några är verkligen ivriga att hantera migrationsprocessen, eftersom det kan leda till driftsstopp, trafikförluster etc. Å andra sidan, om den nuvarande värdplattformen inte uppfyller projektkraven kan den resultera i mycket allvarligare problem i framtiden, särskilt för växande och säljbara webbplatser.

Trots att det inte finns något perfekt scenario för varje webbplats, har vi genomfört en lista över viktiga steg för att migrera till en annan värd med din WP-baserade webbplats med minimala förluster. Du kommer att kunna hantera processen själv utan att behöva anställa tredjepartsspecialister.

Viktiga skäl att överföra en WordPress-webbplats till en ny värd

Innan du dyker djupt in i webbplatsöverföringsprocessen, låt oss titta på några avgörande skäl till varför du kanske vill flytta till en annan värd. En webbplats definierar din framtida affärsframgång trots nisch. Det är därför du förväntar dig 100% säkerhet och prestanda. Tyvärr kan inte alla värdleverantörer säkerhetskopiera sina garantier. Så orsakerna är som följer:

Regelbunden driftstopp

Bokstavligen hävdar alla värdleverantörer att erbjuda 99,99% drifttid. En avgörande takt för varje webbplats för att förhindra trafikförluster eller skadad SEO-optimering. För mycket driftstopp kan resultera i följande:

 • Försäljningsförluster. Avser huvudsakligen e-handelsprojekt. När din webbplats inte fungerar ger den inte intäkter. Som ett resultat förlorar du naturligtvis kunder såväl som potentiella kunder och pengar.
 • Skadar SEO. Ju längre driftstopp desto mer nackdel för webbplatsen SEO rankas. Sökmotorer kommer att ha tillräckliga skäl att trycka ner din webbplats jämfört med konkurrenter som fungerar mer stabilt.
 • Dålig rykte på webben. Föreställ dig att en användare desperat försöker surfa på din webbplats men misslyckas med dagg till regelbunden driftstopp. Det gör dåligt intryck, särskilt om du hanterar B2B-nisch.

Låg laddningshastighet på webbplatsen

De dåliga konsekvenserna av låg sidbelastningshastighet är praktiskt taget desamma som vid vanlig driftstopp. Det resulterar i dålig SEO-rangordning såväl som dåliga användares intryck. Av denna anledning kan du behöva en webbhotell som använder modern teknik för att förbättra den hastigheten. En bra idé är att leta efter följande funktioner:

 • Uppdaterad SSD istället för typiska hårddiskar för att läsa informationen snabbare vilket resulterar i en generellt bättre webbplatsprestanda.
 • Förbättrade resurser med implementeringen av molnbaserade värdnätverk blandade med VPS-miljön för enorma och komplexa webbprojekt.
 • Bättre cache med hjälp av ytterligare plugins, CDN-åtkomst, etc..

Naturligtvis kommer extra funktioner till en extra kostnad. Men de är verkligen värda de pengarna, särskilt på lång sikt.

Bristen på digital säkerhet

När du hanterar din webbplats måste du vara 100% säker på att den fungerar på det säkraste sättet. En webbhotell bör leverera medel för att förhindra projekt från bedrägerier, bedrägerier, skräppost osv. Dessutom kan du behöva mer förbättrade funktioner för att skydda webbplatsen från DDoS och andra typer av attacker eller skadliga program.

Automatiska systemuppdateringar, regelbundna säkerhetskopior, säkerhetssatser mot skräppost, automatiserad övervakning och felfixing – om en värdplattform inte tillhandahåller något av dessa bör du uppenbarligen flytta din WordPress-webbplats till en ny värd.

Begränsad anpassningsfrihet

Som en öppen källkodsplattform garanterar WordPress CMS många webbdesign- och anpassningsmöjligheter. De kräver dock god teknisk kompetens medan nybörjare och icke-tekniker kan leta efter en WP-optimerad lösning som är lättare att använda.

Till exempel är det bättre att ha sömlös WP-integration snarare än att ställa in CMS själv. Dessutom kommer du gärna att ha plugins finjusterade och uppdateras automatiskt istället för att hantera dem manuellt.

Hjälplös kundsupport

Att ha fastnat med din webbplats och ingen att hjälpa är en mardröm. En värdleverantör utan erfaren supportteam kommer att resultera i enorma problem varje gång du har tekniska problem, uppdelningar på webbplatsen, problem med planförnyelse osv..

Det är bara några orsaker till att du kan behöva överföra din WordPress-webbplats till en ny värd. Med så många WP-optimerade lösningar hittar du säkert en bättre lösning. Allt du behöver är att lära dig om migrationsprocessen så mycket som möjligt för att hantera den på egen hand.

7 steg för att flytta en WordPress-webbplats till en ny värd

Migrationsprocessen verkar bara vara svår. Det visar sig att webbplatsägare inte ens behöver det anställa tredjepartsspecialister att hantera det. Allt du behöver är lite uppmärksamhet och en steg-för-steg-guide med alla steg beskrivna i detalj. Så här är du!

Processen inkluderar följande steg:

 1. Hitta ett bra alternativ till en befintlig värd.
 2. Säkerhetskopiera webbplatsfilerna.
 3. Exportera webbplatsens databas.
 4. Skapa den nya WP-databasen på den nya värden.
 5. Redigera filer.
 6. Importera databas och ladda upp WP-filer.
 7. Uppdatera domännamnservern och gör några sista steg.

Nu ska vi titta närmare på varje steg.

Steg 1. Hitta värdalternativ

Det första steget är att hitta en ny värd med alla funktioner vi har diskuterat tidigare. Jämför och kontrast olika alternativ. Se till att plattformen helt tillfredsställer dig när det gäller säkerhet, prestanda, integration eller användarvänlighet.

Robusta värdleverantörer levererar WP-optimerade lösningar för olika projekttyper. De inkluderar värdpaket för enkla webbplatser till lägsta kostnad samt lösningar för växande affärs- och e-handelsprojekt med en uppsättning relevanta plugins, säkerhetsmedel och resurser för stabil prestanda.

Bluehost

Prova Bluehost nu

Det vi försöker säga är att om du väljer att flytta till en annan värd, borde det vara den bästa matchningen för din WordPress. Bluehost är förmodligen en topphotellösning med sina WP-optimerade erbjudanden för innehållsbaserade och e-handelsprojekt. Det har visat sig vara det mest pålitliga när det gäller prestanda, säkerhet och funktioner som kommer att ge.

Steg 2. Säkerhetskopiera webbplatsfiler

Tanken är att ladda ner alla webbplatsfiler i den lokala mappen som finns på din PC eller laptop. Å ena sidan kommer det att låta dig spara alla konfigurationer och viktiga webbplatselement. Å andra sidan skulle ytterligare migrering vara omöjlig utan dessa filer.

För att hantera processen behöver du:

 1. Få ett FTP-programverktyg installerat.
 2. Anslut till den nuvarande webbhotell.
 3. Skapa en separat mapp på din dator.
 4. Ladda ner webbplatsfiler under katalogen till den mappen.
 5. Säkerhetskopiera WordPress-filer

Flera plugins kan hjälpa till att göra processen mindre komplicerad. En manuell metod är dock fortfarande nödvändig.

Steg 3. Exportera webbplatsdatabasen

Processen låter bara vara komplicerad. Som regel kan du slutföra detta steg i två enkla steg. Först måste du logga in på din webbserver och gå in på kontrollpanelen. Nästa steg är att hitta en PHPMyAdmin-app och hitta webbplatsdatabasen där. Det sista steget är att använda navigationsmenyn och klicka på fliken “Exportera”.

Som regel beskriver värdleverantörer just detta steg i sina instruktionsguider och artiklar. Om du fortfarande har svårigheter med just detta skede kan du kontakta värdens kundtjänst för att få en hand.

Steg 4. Skapa en ny webbplatsdatabas

Det sista du behöver förbereda innan migreringen är att logga in på en ny värd och skapa en ny fildatabas där. Tanken är att skapa en lämplig miljö för att webbplatsen ska må bra i sitt nya värdsekosystem. Steget är också viktigt för WordPress-installationsprocessen också.

Nu måste du göra följande:

 1. Logga in på en ny värd med angivna referenser.
 2. Gå in på kontrollpanelen och se till att det finns en MySQL-applikation.
 3. Gå till MySQL-inställningarna och skapa en ny databas. Glöm inte att ange databasnamnet som hänvisar till din webbplats.
 4. Ny MySQL-databas

 5. Skapa ett nytt användarkonto och länka det till en ny databas.
 6. Skriv ner ett användarnamn och lösenord och se till att en ny användare har alla behörigheter.

Nu kan du gå vidare till nästa steg.

Steg 5. Redigera filer

Gå till en mapp på din dator med exporterade webbplatsfiler. Hitta wp-config.php och kopiera den till en annan lokal mapp. Steget är viktigt för att förhindra databas från filförlust eller skador om något skulle gå fel. Filen i sig verkar vara en länk mellan databasen och WordPress. Du kan använda den för att återställa ändringar i framtiden.

Inställning wp-config

Nu måste du göra flera viktiga ändringar i den ursprungliga finalen så att den passar ditt nya värdkonto. Dessa ändringar inkluderar databasnamn, användarnamn och lösenord du har skrivit ner under föregående steg.

Steg 6. Importera databasen och ladda upp WP-filer

Nu är du redo att importera en ny databas till en ny värd tillsammans med WordPress-filer. För att göra det måste du ange instrumentpanelen för ett nytt konto och hitta phpMyAdmin-applikationen. Sedan har vi en redan skapad ny databas. Öppna den och klicka på “Importera” navigeringsfältet.

Systemet låter dig välja en mapp med filer från din lokala dator att ladda ner. Välj SQL-filer vi har exporterat under det första steget. Vänta lite tills mappen laddas ner. Tiden beror på antalet filer och mappens storlek.

Det sista är att använda FTP-verktyget för att importera WordPress-webbplatsfiler och placera dem i en ny mapp skapad i värdens cPanel. Du kanske också måste vänta en stund. Obs! Förvara filerna på din lokala dator såvida inte importprocessen har slutförts. Skynda dig inte att ta bort dem.

Steg 7. Sista rörelser

Det sista steget är att se till att dina besökare kommer att ledas till en ny plats. Det är här uppdatering av domänserver är nödvändig. Processen beror på om du tidigare har registrerat ett domännamn separat eller använder den tidigare värden.

Om du valde domänregistratorer behöver du bara redigera DNS-namnservrar. Som regel anger webbhotellleverantörer dem att uppdatera i ett relevant avsnitt. Gå bara till domäninställningar, tryck på “Hantera DNS” och ange värden från den nya värden.

Om du flyttar till en annan värd tillsammans med domänen måste du ange databasen och ändra site_url- och hem-URL-värden i kontrollpanelen.

Den goda nyheten är att vissa robusta WP-optimerade värdleverantörer inkludera gratis domän- och webbplatsöverföringar i sina planer. En bra funktion för dem som inte vill hantera processen manuellt för att vara rädda för att omdirigera människor till den gamla webbplatsplatsen.

Slutsats

Som du kanske verkar är WordPress-webbmigrering till en ny värd inte så komplicerad som det verkar. Du behöver bara följa flera enkla steg eller välja en gratis migreringsfunktion för webbplatser som levereras av vissa värdleverantörer.

Om du hanterar migreringen manuellt kan du också välja några plugins och verktyg för att underlätta exporten av databasen enklare och snabbare. Oavsett vad du väljer, se till att en ny värd tar med dig alla nödvändiga faciliteter, instrument och resurser för att garantera webbplatsens smidiga drift. Bluehost är plattformen som innehåller alla ovan nämnda erbjudanden med högst rankade WordPress-optimerade värdpaket.

Prova Bluehost nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map