Hur man skapar en gratis forumwebbplats

Hur man skapar en gratis forumwebbplats


Online-forum gör det enkelt för oss att starta diskussioner, hitta likasinnade människor och också marknadsföra våra affärer. Forum kan köras som en bilaga till en större webbplats eller existera på egen hand. Om du handlar om hur man bygger en forumwebbplats är här tre sätt att utföra denna uppgift.

Många tror att forum dör på grund av sociala nätverk. Tidigare var tidigare forum och anslagstavlor våra sociala medier. Men idag, med alla våra Facebook-, Twitter- och Instagram-konton, glömmer vi helt enkelt forumdiskussioner. Ändå har de fortfarande stort värde.

Tro det eller inte, men forum är fortfarande en av de mest populära platserna att ställa och svara på frågor om märken och produkter. Företag använder dem som skräddarsydda och mer riktade, välorganiserade sociala medier som de har full kontroll över. Är det inte bra?

5 sätt att bygga en forumwebbplats

Att skapa eller lägga till ett forum till den befintliga webbplatsen har flera fördelar åt gången. Du organiserar inte bara onlinemiljön och uppmuntrar till aktivt användardeltagande, utan ökar också din webbplatsens popularitet och växer användarbasen på lång sikt. Dessutom ger forum mer information om ditt projekt och alla relaterade nyanser som de flesta användare är intresserade av.

Processen med att skapa forum är inte så komplicerad, men den involverar flera måste-ha steg. Förfarandens komplexitet beror också på typen och storleken på det forum du ska lansera samt det webbbyggande verktyg du väljer för detta till alla ändamål.

Det finns flera tjänster du kan använda för att starta och hantera ett forum. Webbplatsbyggare är de mest funktionsbelastade och kraftfulla systemen som gör det möjligt att starta den här typen av projekt, men du kan också föredra öppna källkodsplattformar. Många av dem är speciellt byggda med forumskapande i åtanke och fungerar därför bra för detta varje mål.

WixWix – är en av de mest populära moderna DIY-webbplatsbyggarna, som gör det möjligt att skapa ett forum via integrationen av en speciell forum-app. Systemet har flera webbbyggnadsverktyg och anpassningsalternativ för att ge ditt projekt avancerad look. Wix

WordpressWordPress – är det världs-populära Content Management System, som gör det möjligt att bygga en forumwebbplats med hjälp av bbPress-plugin-integration. Detta är en specialiserad forumprogramvara, som har utvecklats av WordPress-experter med användarens bekvämlighet i åtanke. Wordpress

uCozuCoz – är en av de mest funktionsbelastade molnwebbplatsbyggarna, som låter dig skapa ett funktionellt och lättanvänt forum genom att ansluta och aktivera en motsvarande forummodul. Webbplatsbyggaren möjliggör snabb och enkel forumanpassning och ytterligare hantering. uCoz

Facebook-gruppenFacebook-gruppen – är en grupp medtänkare skapade i det sociala Facebook-nätverket som delar samma idéer och vill komma i kontakt med andra användare som har samma intressen och mål. Grupperna är tillgängliga för alla användare som har Facebook-konton och vill delta i samhällsdiskussionerna. Facebook-gruppen

phpBBphpBB – är ett gratis open source-programvara för forumbyggnad, som kan användas för att förena en grupp människor som delar samma mål och intressen. Mjukvaran har en omfattande databas med tillägg som gör det möjligt att starta och anpassa vilken forumtyp du behöver. uCoz

Oavsett vilken lösning du skapar forum, kommer du fortfarande att lära dig grunderna i dess tillämpning. Varje system har sina för- och nackdelar, vilket kräver avsiktlig inställning till urvalsprocessen. Låt oss titta på egenskaperna hos varje plattform nu för att underlätta ditt val.

1: Wix – The Best Forum Builder

Wix Forum Main

Även om du nyligen har börjat arbeta i webbbyggnadsnisch har du säkert hört talas om det Wix. Detta är en webbplatsbyggare som har universell karaktär och erkännande. Det grundades 2006 och har över 125 miljoner registrerade användare över hela världen. Tjänsten tillåter lansering av webbplatser av olika slag. Forum är inte ett undantag.

Tjänsten har vunnit popularitet hos skickliga webbdesigners och nybörjare på grund av dess användarvänlighet, uppslukande webbupplevelse som den garanterar, bekvämlighet, överkomliga priser, flexibilitet och mångfald av designanpassningsverktyg som den erbjuder. Flera miljoner webbplatser har redan byggts med den här tjänsten och många fler är fortfarande under utveckling.

Wix fördelar

 • WYSIWYG Editor. På grund av detta redigeringsalternativ spelar ingen roll användarupplevelsen mycket när det gäller att skapa forum.
 • Wix Forum. Den här gratis widgeten är tillgänglig på Wix App-marknaden, gör det möjligt att skapa ett onlinemiljö runt en webbplats och erbjuder ett omfattande utbud av funktioner (användarvänlighet, snabb installation, kommenteringsalternativ, prenumeration på andra användare, posttillägg, redigering och schemaläggning, foto- och videointegration, alternativ för borttagning av post etc..).
 • WIX ADI. Artificial Design Intelligence är ett praktiskt verktyg som förenklar forumbyggnadsprocessen genom att automatiskt generera en färdig webbplats baserad på den information som tillhandahålls.
 • Nischmallar. Wix erbjuder en uppsättning kvalitetsnischspecifika mobiloptimerade mallar som passar perfekt för ditt forum.
 • App Market. Det här är platsen där du kan hitta flera widgetar som kan integreras ytterligare i ditt forum (ChatRoom, Kommentarer, LiveChat, Smart Chat, Form Builder, ShoutOut Mailout etc..).

Wix är rikt på funktioner som hjälper dig att slutföra hela forumets skapande process med lätthet och bekvämlighet.

Se den kompletta listan över funktioner i mitt djupgående Wix Review.

Hur man bygger ett forum med Wix

2017, efter tio år sedan lanseringen, har Wix aktiverat en forumuppdatering. Jag undrade varför det inte fanns något sådant alternativ förut. Men nu anses denna webbplatsbyggare vara mångsidig.

Här är en kort guide om hur du skapar ett gratis forum med Wix:

 • Steg 1: Registrera dig med Wix och skapa en webbplats.
 • Hur man skapar en gratis forumwebbplats

 • Steg 2: Välj Forum-app från Wix App Market. Du hittar det i avsnittet Social app (det är gratis).
 • Wix Forum Huvudvy

 • Steg 3: Nu har du fått en standardforummall. Som ni ser skiljer sig Wix forum från standardforumvy. Med blockkategoriets struktur och logobilder ser det åtminstone modernt och attraktivt ut.
 • Steg 4: Ställ in ditt forum. Wix har många foruminställningar men de är en kompakt förpackning i 6 menyalternativ.
 • Wix Forum-inställningar

 • Steg 5: Välj en forumpostvy. Du kan välja mellan “Kort” eller “Klass”.
 • Wix Forum

 • Steg 6: Publicera din webbplats och ditt forum är live.

Som ni ser är forumets skapande enkelt och snabbt. Det spelar ingen roll vilken webbdesignupplevelse du har – handledningen ger dig enkla och förståelige tips om forumdesign.

Om du väljer en gratis Wix-plan kan du skapa en webbplats endast för Wix-underdomän (din webbplats-URL kommer att se ut som user.wix [.] com / sitename). Dessutom kommer din webbplats att innehålla en ad-banner. Jag tror att du håller med om att en sådan URL och annonser ser obehagliga ut. Ingen fix som du bör prenumerera på en av de betalade planerna som börjar från $ 8,50 / mo.

Egentligen är ett forum ett praktiskt verktyg för att komma till alla personliga eller affärsuppgifter du har. Om du är företagare kan forumanslutning hjälpa dig:

 • öka ditt webbplats (och företag) rykte;
 • uppmärksamma användare och potentiella affärspartners;
 • växa kundbas;
 • få vinst;
 • förbättra kundernas förtroende;
 • lägg till den totala ranking av sökmotorer osv.

Skapa ett forum med Wix

2: WordPress + bbPress – Gratis online-forumplattform

Wordpress

WordPress – är ett modernt fullständigt innehållshanteringssystem som har vunnit global popularitet på grund av dess omfattande integrationsalternativ och professionella designanpassningssätt. Plattformen ger för närvarande miljontals webbplatser över hela världen och den förtjänar med rätta att betraktas som nischledare. För att få ut mesta möjliga av att använda WordPress förväntas du att du har kodningsförmåga och du behöver också tid för att behärska tjänsten.

När det gäller forumutveckling med WordPress är bbPress det mest lämpliga alternativet. phpBB – är det bästa gratisforum-plugin, som skapades speciellt av WordPress webbdesign proffs med användarens bekvämlighet i åtanke. Plugin gör det möjligt att integrera ett fullständigt diskussionsforum på WordPress-driven webbplats. Plugin är fokuserad på flexibilitet, enkelhet, hastighet, kvalitet och djup WordPress-integration. Detta utlöser så småningom ett värdigt resultat du räknar med.

bbPress

WordPress + bbPress Fördelar

 • Gratis användning. Både WordPress och bbPress är lätta att använda för alla. CMS kräver inga avgifter för att laddas ner, installeras och utforskas. Detsamma handlar om plugin.
 • Enkel installation. Du behöver inte vara en kodande pro för att ansluta och ställa in plugin. Processen är enkel, snabb och intuitiv. Så är ytterligare plugin-moderering. Om det finns något du inte förstår eller om du har några tvivel om användningen av plugin (eller CMS), omfattar alltid omfattande användarsamhällsstöd.
 • Komplett integration. Plugin är helt integrerad i CMS och du kommer att få direkt tillgång till centralkontot såväl som till det enhetliga administratörsområdet för att kunna justera önskade inställningar. Generellt innebär bbPress-plugin installation med ett klick, vilket är snabbt och enkelt. Systemet erbjuder också detaljerade steg-för-steg-instruktioner för att enkelt leda dig genom hela processen.

Sammantaget finns WordPress i överflöd med designanpassnings- och integrationsfunktioner som hjälper dig att starta och framgångsrikt hantera alla typer av forum, oavsett storlek, nisch och komplexitet..

Hur man bygger ett forum med WordPress

Om du har rätt att starta ett forum med WordPress, tänk på följande riktlinjer för att hjälpa dig komma igång enkelt:

 • Steg 1: Få webbhotell. En av de mest rimliga lösningarna är Bluehost eftersom detta är den bästa värden, som officiellt rekommenderas av WordPress. Bluehost erbjuder enkel installation med ett klick, prisvärd pris, snabb belastning på sidan, flexibilitet, säkerhet, intuitiv kontrollpanel, tillgänglighet av tillägg, anti-spam-skydd och många andra fördelar.
 • Steg 2: Installera WordPress. Detta är enkelt, snabbt och problemfritt. Bluehost kommer med riktlinjer som hjälper till att underlätta processen för CMS-installation.
 • Steg 3: Skapa en webbplats med CMS och anpassa dess design baserat på dina nischkrav.
 • Steg 4: Ladda ner bbPress-plugin och integrera den på din webbplats för att starta forumet.
 • Steg 5: Anpassa och skapa forumet. Välj önskad design, skapa kategorier, underkategorier, grenar och ämnen.
 • Steg 6: Justera SEO-inställningar för att göra ditt forum tillgängligt på webben. Detta kan också göras genom att ansluta SEO-plugins. Det finns många av dem på webben och du behöver bara välja de som fungerar bäst för ditt projekt.
 • Steg 7: Publicera webbplatsen för att få ditt forum att leva och njuta av resultatet.

Att bygga ett forum med WordPress är inte svårt alls, om du vet hur man ska tillämpa processen med maximal effektivitet. Vad du bör vara medveten om är lite kodningskunskap såväl som de viktigaste åtgärderna som krävs för att slutföra uppgiften med lite eller inget krångel alls. Tänk på stegen nedan för att inte bortse från de viktigaste stadierna för att skapa forum.

Skapa ett forum med WordPress

3: uCoz – Forum och Community Webbplatsbyggare

uCoz

Att skapa ett komplext forum är inte längre en svår uppgift. Det finns många DIY-programvara där ute som låter dig skapa ett anständigt forum över en natt. En av dessa är uCoz webbplatsbyggare. uCoz riktar sig både till slutanvändaren och proffsen, eftersom det erbjuder både DIY och avancerade redigeringslösningar.

Oavsett om du är en skicklig webbutvecklare med många års nischkompetens eller en nybörjare, som är villig att starta ett personligt eller ett affärsforum, uCoz hjälper dig att lyckas med det.

uCoz Fördelar

 • Forummodul. Modulen är gratis och enkel att ansluta till den befintliga webbplatsen. Det låter dig bygga forum med valfritt antal avsnitt baserat på den funktionalitet som krävs. Varje forum du skapar har en uppsättning egenskaper som tillstånd (aktiv eller stängd), regler, ikoner, lösenordsinställningar, alternativ för användarhantering etc. Du kan lägga till och redigera inlägg här, skapa knappar och ikoner, lägga till valfritt antal RSS-inmatningar och trådar per sida, ladda upp flera filer i taget osv..
 • Avancerad säkerhetsnivå. Systemet garanterar fantastiskt skydd av sina servrar från DDoS-attacker, vilket ökar din forumsäkerhetsnivå.
 • SSL-certifikatanslutning. Du kan ansluta ett SSL-certifikat till ditt domännamn för att förbättra din webbplatssäkerhet.
 • Möjlighet att ansluta ett forum till en befintlig webbplats. Systemet tillåter lansering av en separat forumwebbplats med hjälp av forumets underdomän (som forum.site.com) oberoende av en webbplatsbyggare eller CMS som en webbplats byggdes med. Det här är väldigt bekvämt om du behöver ett forum och inte vill ändra plattformen det lanserades på.

Även om uCoz inte är en specialiserad forumwebbplatser, erbjuder den en mycket kraftfull forummodul. Det kan användas separat och tillsammans med andra moduler (Blogg, fotoalbum, onlinespel, webmätningar, gästbok, vanliga frågor och andra). Den goda nyheten är att du kan använda den gratis så länge du behöver. Du kan till och med lägga till ditt eget domännamn utan att behöva uppgradera ditt konto. Så det är absolut riskfritt. Nedan följer en kort steg-för-steg-guide för hur du skapar ett forum med uCoz:

Läs mitt kompletta uCoz Review för mer detaljer.

Hur man skapar ett gratis forum med uCoz

Det är väldigt enkelt att inrätta ett forum med uCoz, men vi vill fortfarande ge en god grundlig steg-för-steg promenad genom:

 1. Registrera och bekräfta din registrering. Registreringen är gratis och behöver inte ange någon faktureringsinformation.
 2. Välj ett domännamn. Här måste jag notera att med uCoz har du tre alternativ: 1) använda ett underdomän (https: [.] //sitename.ucoz se /); 2) bifoga en tidigare köpad domän; detta alternativ är också tillgängligt för gratis användare; 3) köpa en ny domän via https: //domains.ucoz [.] Com /.
 3. Skapa uCoz Forum

 4. Välj en mall. Återigen har du tre alternativ. För det första kan du gå med en standardmall. För det andra kan du skapa din egen design. För det tredje kan du välja en betald från den officiella butiken. Jag rekommenderar att du börjar med en av de gratis standardmallarna. Du kan växla när som helst. De senaste gratismallarna är alla lyhörda och markeras som mobilvänliga av Google för mobilsökningsresultaten.
 5. Lista över mönster uCoz

 6. Aktivera forummodulen. Det finns 22 moduler, inklusive Mini Chat, Polls, Publisher, Blogg, Site News, Tests, Ad Board, Forum och mer. Om du behöver bygga ett forum är det uppenbart att din kärnmodul är Forum. Ingenting hindrar dig dock från att aktivera ytterligare moduler för att utöka din webbplats funktionalitet. Således kan du lägga till en blogg, enkät, annonstavla och till och med en Eshop till ditt forum om du så önskar. Modulerna kan slås på och av när som helst.
 7. Välj forummodul

 8. Anpassa ditt forum, publicera innehåll och gå live. Nu är det dags att anpassa ditt forum, specifikt kan du:
  • välj ikoner för ditt forum;
  • ställa in antal trådar / inlägg per sida;
  • ställa in maximal meddelandelängd;
  • ställa in maximal uppladdad filstorlek och mer.

När du är klar med att justera funktionaliteten kan du finjustera webbplatsens utseende. För att korrekt redigera mallar måste du ha en grundläggande kunskap om CSS och HTML.

uCoz Forumvy

Forummodulen är nära kopplad till användarmodulen som installeras automatiskt för varje webbplats. Justera dess inställningar för att kontrollera vem som kan lämna poster, moderera meddelanden, ladda upp filer, skapa omröstningar, ta bort trådar osv.

När du har publicerat webbplatsen kan du fortsätta använda den gratis. Var uppmärksam på att alla gratiskonton måste visa annonser. Uppgradera din webbplats för att bli av med annonsen. Annonsfria uCoz-webbplatser börjar på $ 5,99 / mån.

Att bygga ett forum med uCoz är mer komplicerat än att starta det med Wix. Plattformen kräver en viss grad av kodningskompetens, men det betyder inte att nybörjare inte kan behärska den om det behövs.

Om du gör allt rätt och investerar lite av din ansträngning och tid kommer webbplatsbyggaren att låta dig skapa fullständiga forum för personligt eller affärsbruk. uCoz fungerar bra för att lansera nischforum (auto, musik, kvinnlig osv.), de av spelgemenskaper och lokala stadsdelar eller stadsforum.

Skapa ett forum med Ucoz

4: Facebook-gruppen – ännu ett sätt att få ett forum

Facebook-gruppen

EN Facebook-gruppen kan betraktas som ett slags alternativ till samtida forum. Detta är ett samhälle som består av registrerade Facebook-medlemmar, som förenas av samma idé eller delar samma intressen och mål. En av de obestridliga fördelarna med någon Facebook-grupp är att alla deltagare redan har sina konton och de flesta av dem besöker det sociala nätverket regelbundet. Detta innebär att regelbundna gruppuppdateringar tydligt visas i flödet, vilket ökar synligheten för alla nyheter, händelser, inlägg och andra saker du publicerar i gruppen.

Du bör dock också veta att potentialen för alla Facebook-grupper är ganska begränsad. Och en av anledningarna är återigen behovet av att registrera sig på det sociala nätverket för att se uppdateringarna. Detta kräver definitivt extra ansträngning, lust och tid. Om en person inte har ett konto kommer det inte vara möjligt att gå med i gruppen, titta på / dela de nyligen tillagda inläggen, lägga till / visa kommentarer osv..

Forum eller Facebook-grupp: För- och nackdelar

När det gäller att skapa en gemenskapswebbplats har ett forum alltid varit det första som kommer att tänka på. Allteftersom tiden går, börjar vi dock observera den ökande populariteten hos Facebook-grupper. Precis som forum förenar de mestadels människor som delar samma intressen och de är också centrerade kring en viss idé. Låt oss titta på för- och nackdelarna med forum och Facebook-grupper.

Fördelar med forum

 • Tillgänglighet för flera grenar och trådar för mer omfattande och detaljerad täckning av ämnen;
 • Enkel sökning av nödvändig information och tidigare diskussioner;
 • Avancerade alternativ som privata meddelanden, statusuppsättning, textformatering och mer;
 • Tillgänglighet av medlemsprofiler med detaljerad användarinformation;
 • Signaturer under varje post för flexibla och smidiga marknadsföringsändamål;
 • Automatiserad åtkomst utan att behöva godkänna varje medlem (vissa forum kan dock fortfarande ha svår moderation);
 • Förbättrade ämnen och kategorisering av inlägg;
 • Förena användare som verkligen är intresserade av visst innehåll.

Fördelar med Facebook-grupper

 • De flesta användare har befintliga (inte falska) konton, vilket ökar sannolikheten för verkligt intresse för gruppdeltagande;
 • Användare besöker ofta sina konton och är därför mer benägna att besöka en grupp och delta i diskussioner oftare;
 • Snabbare inläggssvar;
 • Tillgänglighet av Facebook-appar för olika enheter;
 • Omedelbara aviseringar om gruppuppdateringar

Nu när du är medveten om fördelarna med forum och Facebook-grupper är det dags att fokusera på deras nackdelar.

Nackdelar med forum

 • Högre möjlighet att möta tekniska problem;
 • Behovet av att uppmuntra fler användare till bättre SEO-resultat och aktivt deltagande i ämnesdiskussioner;
 • Det är svårare att starta ett forum och det finns många tekniska nyanser att tänka på här;
 • Behovet av att vidta förbättrade åtgärder mot skräppost eftersom det finns många användare som med avsikt skapar falska konton för bedrägliga handlingar.

Nackdelar med Facebook-grupper

 • Facebook ger nu så mycket information att dess uppdateringar lätt kan gå förlorade bland andra nyheter om gruppen. Detta är en nackdel för både gruppägare och dess medlemmar.
 • Behovet av att registrera och fylla i en riktig personlig profil;
 • Strikt behov av att följa Facebooks policy och användarvillkor.

Så vad är bättre – ett forum eller en Facebook-grupp? Det är upp till dig att bestämma att det naturligtvis är du som vet dina verkliga avsikter och behov av online-community. Båda alternativen är populära och du kan till och med använda dem åt gången.

Forum är dock fortfarande ledarna i denna jämförelse. De är mer praktiska både för användare och ägare. De täcker ett brett spektrum av ämnen inom samma intressefält. Forum har funnits i längre tid än Facebook-grupper. Uppenbarligen har fler människor vant sig vid dem och därför föredrar detta alternativ oftare.

5: phpBB – Open Source Forum Software

phpBB

phpBB – är förmodligen den mest utbredda och populära programvaran för forumbyggande, som ständigt utvecklas för att ge den bästa användarupplevelsen. Det är det säkra skälet att inkludera det i listan över de bästa forumbyggnadsverktygen. Du bör dock komma ihåg att programvaran också är det mest komplicerade sättet att skapa ett forum.

Program med öppen källkod är inte lätta att behärska och använda. De kräver definitivt preliminär webbdesignkompetens och det tar mycket mer tid att få ett anständigt resultat här. För att börja bygga ett forum med open source-programvaran måste du välja det första såväl som det få ett domännamn och värd.

Om du är en webbdesignproffs eller en kodande entusiast, kanske du gillar idén att använda öppen källkodsprogram som ett forumbyggnadsverktyg. Detta är emellertid inte den bästa lösningen ändå eftersom dessa program inte är helt säkra med tanke på webbplatsens säkerhet. De kräver också mycket tid för att behärskas väl av nybörjare. Om du har bestämt dig för att starta ett forum (till och med ett stort), är det inte meningsfullt att använda open source-programvara.

phpBB Fördelar

 • Popularitet. Programvaran är för närvarande den mest utbredda lösningen för forumbyggande, som används för att låta användare gå med i samhället av medtänkare. Plattformen kräver specifika färdigheter och kunskap om webbdesign för att kunna användas till fördel.
 • Rich Database of Extensions. Systemet erbjuder en omfattande databas med tillägg och stilar som har skapats speciellt av användare för bättre forumupplevelse. Databaserna omfattar en mängd olika bild- och stilpaket som behövs för att snabbt skapa och anpassa ditt forum.
 • Kosta. phpBB är en helt gratis programvara som du kan testa och sedan använda utan kostnad. Om det finns något du inte förstår om plattformen finns det ett informativt Community Forum där alla medlemmar (både användare och personal) är redo att hjälpa dig med alla typer av systemrelaterade problem.

Hur man skapar ett gratis forum med phpBB

 • Steg 1: Få webbhotell. phpBB rekommenderar officiellt att använda Bluehost som en av de mest pålitliga och professionella värdarna som finns tillgängliga i modern nisch.
 • Steg 2: Ladda ner och installera programvaran. Om du har tillräckligt med FTP-kunskap för att hantera phpBB-installation på egen hand, börja med att dekomprimera phpBB-arkivet till en lokal katalog i ditt system. Ladda sedan upp alla filer från arkivet till webbkatalogen på din server / värd, ändra nödvändiga behörigheter, rikta din webbläsare till platsen med phpBB3-filerna, lägg till install / app.php eller helt enkelt installera / och slutligen slutföra installationsprocessen . För att göra det bör du fylla i all information som systemet begär. Glöm inte att kontrollera hur programvaran fungerar efter installationen.
 • Steg 3: Registrera dig med systemet och logga in på ditt nyskapade konto som administratör. Öppna Administration Control Paneland och klicka sedan på “Forum” -kategorin du ser där.
 • Steg 4: Ange namnet på ditt nya forum i textfältet och klicka sedan på knappen “Skapa nytt forum”.
 • Steg 5: Konfigurera tillgängliga inställningar i motsvarande fält i ditt nya forum, nämligen dess namn, typ osv.
 • Steg 6: Klicka på “Skicka” -knappen du ser längst ner på sidan när du är klar med inställningskonfigurationer.
 • Steg 7: Ändra nya forumbehörigheter med avseende på dina behov för att definiera listan över användare som har tillgång till den.
 • Steg 8: Besök indexsidan för att bekräfta ditt nya forumskapande.

Som framgår av listan över steg som anges ovan är processen att bygga ett forum med phpBB inte så enkel jämfört med andra alternativ. Det tar definitivt tid, ansträngning och kunskap att vänja sig till systemet och starta ett forum med det

Skapa ett forum med phpBB

Hur man skapar ett framgångsrikt forum

För att göra din forumwebbplats till en framgång bör du inledningsvis förstå att användare, som går med i online-gemenskaper, har mångsidiga intressen och mål. Detta är en utbredd missuppfattning att endast musikentusiaster eller människor, som har hobbyer, går med på nätet för att hitta sina medtänkare där. Det är inte sant. Intressen skiljer sig åt och det gör också forum.

Oavsett verksamhet du driver kommer det alltid finnas användare som är villiga att bli forummedlemmar på din webbplats för att hålla sig informerade om aktuella nyheter och uppdateringar. Ett forum är ett perfekt ställe för att hitta svar på många brinnande frågor och hålla kontakten med likasinnade människor via den öppna kanalen dygnet runt. Dessa är de måste-ha poäng som ditt forum bör inkludera för att bli en framgång:

 • Anpassad logotyp. När du har startat ett forum och ser till att det fungerar bra bör du obligatoriskt lägga till din företags logotyp till det. Om du planerar att använda ett forum för dina individuella ändamål, tänk på att skapa din egen logotyp och integrera den i forumet. Detta kommer att avslöja professionaliteten och trovärdigheten i ditt online-community, vilket bidrar till dess rykte.
 • tillägg. Den rådande mängden forum kommer med standardfunktioner och funktioner, så det bästa sättet att ge ditt forum personligt utseende är att göra tillägg. Genom att lägga till sådana hack som till exempel en dagbok eller en butik, uppmuntrar du användare att återvända till webbplatsen om och om igen för att njuta av dessa alternativ.
 • Unika stilar. Standardforumstilar kan se ganska tråkiga ut i motsats till unika. Glöm inte möjligheten att skapa en egen forumstil. Om du inte kan använda den integrerade stilhanteringsfunktionen för att göra det. Det kan ta lite tid, men resultatet kommer säkert att vara värt det.
 • Ovanliga erbjudanden. Att hålla de befintliga medlemmarna intresserade av att besöka ditt forum är mycket svårare än att locka dem för första gången. Med det här syftet är det vettigt att organisera tävlingar och göra ovanliga erbjudanden som uppmuntrar användare att besöka ditt forum. Sådana tävlingar kan till exempel organiseras varje månad, och du kan till och med tilldela vinnarna med uppmuntrande priser. Detta är ett av de trick som verkligen fungerar.
 • regler. Det finns inga forum utan regler och ditt borde inte vara ett undantag också. Det betyder naturligtvis inte att listan med regler ska vara för lång. Istället bör den innehålla de viktigaste punkterna som varje forummedlem bör vara medveten om. Uppsättningen av regler avslöjar din professionella strategi för affärer i allmänhet. Reglerna kan variera med avseende på specialiseringen av ditt forum, så ta dig tid att tänka på dem i förväg.
 • Se upp för ondska medlemmar. Att driva ett forum är ofta ännu mer komplicerat än att starta det. Det beror på att du måste se upp för olika typer av online-bedrägerier och ondska medlemmar, som besöker ditt forum för att få sina egna syften. Om du inte upptäcker sådana element på en gång kan ditt forum rykte vara i fara. Så delta aktivt i alla forumdiskussioner för att identifiera spammarna och trollen ju tidigare, desto bättre och för att hålla dig medveten om ditt foruminnehåll.

Topp 5 saker som kommer att göra ditt forum populärt

Det finns ingen enda uppsättning framgångsrekommendationer och tips för alla forum. Onlinemiljöer skiljer sig från varandra, vilket utlöser behovet av att integrera mångsidiga funktioner. Men du kan fortfarande använda de mest utbredda instruktionerna som hjälper till att göra ditt forum populärt. Här är några av dem:

 1. Innehåll. Ditt forum handlar om innehållet det innebär. ”Användare kan besöka det en eller två gånger bara för intresset, men om de inte hittar något de verkligen behöver där kommer de knappast tillbaka igen. Med så många forum som finns tillgängliga nuförtiden är det inte längre ett problem att hitta den mest lämpliga och din uppgift är att bara lägga till relevant och unikt innehåll som skiljer sig från det som publicerats av dina konkurrenter..
 2. medlemmar. Framgång och popularitet för de flesta forum beror mycket på deras medlemmar. Jag menar på dem som aktivt deltar i forumdiskussioner och lägger till innehåll som kan vara intressant och användbart för andra medlemmar. Detta är essensen och grunderna i alla framgångsrika online-community. När ditt forum fortfarande är nytt kommer det knappast att ha många medlemmar på en gång. Det är uppenbart. Du kan gå två vägar här. Du kan uppmuntra dina vänner att posta aktivt i det eller anställa någon som gör det tills ett forum får popularitet. Det finns inget mer effektivt än riktiga människor som publicerar riktiga trådar i forumdiskussioner regelbundet.
 3. Skapa en forumvideoguide. Moderna forum har ofta avancerade funktioner som kan verka för komplicerade för medlemmarna på nätet. Sök- och meddelandealternativ, meddelanden, publicering, signaturer, privat kommunikation … Detta är den ofullständiga listan över vad medlemmar kan möta på ditt forum. Att skapa en forumvideoguide är det bästa sättet att ge dina forummedlemmar information de för närvarande behöver.
 4. Delta i forumdiskussioner själv. Det finns inget mer uppmuntrande för forummedlemmarna än att hålla kontakten med sin ägare. Det bästa sättet att göra det är att delta i vardagliga forumdiskussioner på egen hand eller till och med göra ett forum för videosamtal och konferenser online. Om möjligt kan du inte bortse från möjligheten att organisera verkliga möten med dina forummedlemmar då och då. Ingenting kan vara mer effektivt för användare än realtidssamtal med ägaren, som är uppriktigt intresserad av utvecklingen av online-communityn.
 5. Erbjud dina vanliga besökare särskilda rangordningar. Som tiden går kommer det att finnas användare som förblir entusiastiska över ditt forum och kommer att bli dess vanliga besökare. De kommer att delta i vardagliga diskussioner och därmed initiera forumkommunikation och hålla den vid liv. Om det redan finns sådana medlemmar på ditt forum är det definitivt vettigt att erbjuda dem speciella rangordningar för att uppmuntra till aktivt deltagande i framtiden. Så här kan du belöna deras engagemang och känna igen dem inom hela online-communityn.

Slutsats

Forumutveckling är en tidskrävande, utmanande och ganska komplicerad process som kräver specifika färdigheter, kunskap och investeringar i budget / ansträngning. Komplexiteten i forumet skapar processen beror på de mål du sätter, de mål du vill utnyttja, dina färdigheter och graden av webbdesignmedvetenhet samt specifika projektnyanser. Valet av forumbyggnadsprogramvara betyder också mycket.

WixWix är allt-i-ett-webbplatsbyggare, vilket gör det möjligt att starta forum genom att integrera en anpassningsbar forumwidget. Plattformen ger ett omfattande urval av webbdesignverktyg och ger tillgång till forumhanteringsalternativ som låter dig starta ett professionellt forum med full funktion. Ingen kodning eller webbdesignfärdigheter behövs för att göra det. Wix.com

WordpressWordPress – är ett modernt CMS, som har vunnit global popularitet på grund av dess integrationsalternativ och kraftfulla anpassningsverktyg. För att starta ett forum med WordPress måste du ansluta bbPress-plugin. Detta är en forumprogramvara som låter dig effektivt starta och hantera alla typer av funktionsbelastade onlinemiljöer. WordPress.org

uCozuCoz – är en populär byggmästare av DIY-webbplatser som ger undantag från forumbyggnadsupplevelse via forummodulintegration. Det finns flera verktyg att välja mellan för att anpassa projektet och ge det önskade utseendet. uCoz.com

Facebook-gruppenFacebook-gruppen – är en grupp som startades i det sociala nätverket på Facebook som förenade människor, som delar samma idéer, tankar, intressen och vill diskutera ämnen, kommuniceras med medtänkare och bara hålla sig medvetna om de senaste nischuppdateringarna. Sådana grupper är endast tillgängliga för de användare som har Facebook-konton och antar beslutet att gå med i dem. Facebook-gruppen

phpBBphpBB – är den mest populära programvaran för öppen källkodsforum, som är ganska svår att behärska och använda. Programvaran är helt gratis, men det tar tid och färdigheter att starta och sedan hantera forum med det. phpBB.com

Således, om du är en nybörjare, är det definitivt vettigt att använda Wix eftersom det för närvarande är det enklaste och mest fullständiga webbplatsbyggare, som kommer med kraftfulla forumbyggande verktyg. Systemet är så lätt att använda för alla att du inte behöver ha kodnings- eller webbdesignfärdigheter för att vänja dig. Det är upp till dig att välja den önskade planen baserat på funktionaliteten i ditt framtida forum såväl som på de mål du fastställt i förväg.

Är du en avancerad användare som har för avsikt att starta och hantera ett funktionsbelastat forum för det omfattande användarsamhället? Att använda WordPress, uCoz eller phpBB är då en smart idé. Det är upp till dig att välja det alternativ som passar bäst för ditt projekt. Men om du inte planerar att skapa och sedan uppdatera mer än 1-2 ämnen för diskussion, kan det också vara ett trevligt sätt att skapa en Facebook-grupp för dig och dina medlemmar på nätet..

Hur som helst, forum är fortfarande en del av den sociala mediesfären och bör användas som ett sätt att skapa starka samhällen och föra samman befintliga samhällen. Trots ständigt växande sociala nätverk är forum inte bara ett reservdäck. Det verkar som att alla webbplatsbyggare har ett forum. Forum är inte döda.

Bygg en gratis forumwebbplats

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map