Hur man skapar en gratis onlinebutik

Hur man skapar en onlinebutik


Att ha en e-handelswebbplats är en fördel i sig. Det finns knappast ett företag som inte strävar efter att gå online och säkerställa säker och pålitlig närvaro på nätet.

Egentligen är det inte konstigt eftersom antalet människor, som handlar online fortsätter att öka med varje dag som går och tendensen till digitalisering av företag blir mer än bara en vag idé.

Enligt senaste statistik, säljalternativ för e-handel fortsätta öka. Således utgjorde de totala intäkterna från försäljningen på nätet 2017 cirka 2,3 biljoner dollar och detta antal förväntas bli två gånger högre år 2021 för att nå $ 4,5.

Hur man skapar en gratis onlinebutik

Endast i USA överstiger shopping online för närvarande 10% av försäljningen av detaljhandeln, medan det globala antalet inköp som gjorts på nätet 2040 beräknas överstiga 95% av det totala beloppet. Dessa siffror och trender talar för sig själva och det är detta som gör lusten för e-handelswebbplatsutveckling så avgörande. Det är hög tid att prata om sätten att skapa webbutiker och de bästa systemen som fungerar bäst för detta ändamål nu.

Det finns två huvudsakliga sätt att få en lönsam och professionell webbutik. Du kan antingen beställa webbplatsutveckling från proffs från tredje part eller starta dem på egen hand. Båda alternativen har sina för- och nackdelar.

 • När beställer en onlinebutik från webbdesigners, du betalar inte bara mer, utan du kan också ha problem i framtiden. Dessutom vet du inte kärnan i din e-handelswebbstruktur. Varje gång du behöver redigera din webbplats måste du kontakta webbutvecklaren och betala för dessa tjänster om och om igen.
 • Det andra alternativet är att starta en webbutik från grunden på egen hand. Om du använder rätt verktyg kommer du att ansvara för ett projekt och vara medveten om alla nyanser, specifikationer och detaljer när du själv har utvecklat det. Du har också de dokumenterade bevisen på din domän- och webbplatsägarrätt, vilket är en anmärkningsvärd fördel för alla webbplatsägare.

Lansering av en fullständig e-handelswebbplats kräver viss budget. Om du bestämmer dig för det använd ett gratis CMS, måste du fortfarande investera i värd, domännamn, teman och plugins. Webbplatsbyggare erbjuder ibland gratis planer, men de saknar definitivt funktionalitet, när det gäller e-handelswebbplatsutveckling och du inte behöver en webbutik med dålig funktionalitet, gör du?

Den enda rimliga lösningen i detta fall är att välj en webbplatsbyggare som fungerar bäst för dina e-handelswebdesignbehov och investera i en av dess betalda planer. Det är bättre att betala för de funktioner och alternativ som definitivt kommer att säkerställa önskat resultat.

Hur man skapar en onlinebutik gratis

För att starta en storskalig webbutik som kommer att ge din vinst genom att öka din kundbas på lång sikt är det vettigt att avsätta opraktiska och obekväma alternativ, vilket lämnar de mest lämpliga. Du kommer inte att gå utan en kvalitativ och fullständig webbplatsbyggare som fungerar bäst för dina uppgifter.

Det finns många e-handelswebbplatser som gör det möjligt att skapa onlinebutiker. Vissa av dem är specialiserade, medan andra erbjuder detta alternativ med andra funktionalitetsfunktioner. Vilka av dem kommer att vara det bästa alternativet för ditt projekt? Detta beror på dess omfattning, dina personliga mål, webbutikens storlek, budget och tid du är redo att investera i ett projekt och flera andra avgörande kriterier.

Vi har också tillhandahållit de grundläggande riktlinjerna för hur du enkelt kan komma igång med din e-handelswebbplatsutveckling. Låt oss komma igång nu eller hoppa till det område du är intresserad av:

Steg 1. Hitta din perfekta byggare av onlinebutiker

Innan du startar en e-handelswebbplats bör du vara särskilt uppmärksam på valet av rätt webbplatsbyggare som kommer att möta detta avgörande uppdrag mest. Kvaliteten och funktionaliteten för systemet du väljer kommer att påverka designen, flexibiliteten och funktionsuppsättningen för din onlinebutik ytterligare. Låt oss titta på de mest populära och fullständiga plattformarna du kan använda för att starta en värdig webbutik.

Shopify – Den bästa e-handelsprogramvaran

Shopify Startsida

Shopify – är den världskända e-handelsprogramvaran som för närvarande ger mer än 600 000 storskaliga onlinebutiker över hela världen. Systemet riktar sig huvudsakligen till stora företag och tillhandahåller en omfattande funktionsuppsättning som krävs för att täcka deras webbdesignbehov.

Shopify har imponerande avancerade marknadsförings-, designanpassnings- och marknadsföringsverktyg som användare kan välja mellan när de arbetar med sina projekt. Systemets höjdpunkter inkluderar dess POS-programvara, responsiva e-handelsdesign för att passa olika nischer, kraftfulla integrations- och synkroniseringsalternativ, avancerade e-handelsfunktioner, förbättrad säkerhet och optimeringsverktyg för sökmotorer, fantastiska produktdisplay och hanteringsfunktioner etc..

Wix – den bästa webbutiken Builder

Wix webbplatsbyggare

Wix – är allt-i-ett-webbplatsbyggare, som levereras med en kraftfull integrerad e-handelsmotor. Således tillåter systemet att skapa fullständiga onlinebutiker för små och medelstora företag.

Wix är för närvarande bland ledarna för webbdesignnisch, som ger tillgång till myriader av e-handelsfunktioner. Dessa inkluderar men är inte begränsade till inbyggd kundvagn, flera betalningsalternativ, produkt skapande och hanteringsfunktioner, överflöd av marknadsföringsverktyg och marknadsföringsverktyg för webbutiker.

Webbplatsbyggaren har ett separat e-handelsmallavsnitt, där du kan välja mellan hundratals mobilfärdiga mönster. Den verkliga Wix-höjdpunkten är dess Wix ADI-redaktör, vilket automatiskt skapar en webbutik för dig baserat på affärsdata som du skickar in. Om du emellertid har kodningsförmåga och vill använda dem när du arbetar med vår webbplatsutveckling kan du enkelt byta till standard Wix Editor.

WooCommerce – Plugin för bästa kundvagn för WordPress

Prova WooCommerce nu

WooCommerce – är ett gratis open-source WordPress-kundvagnsplugin, som gör det möjligt att skapa onlinebutiker som skiljer sig i storlek och funktionalitet. Plugin kommer att vara till stor hjälp för användare som planerar att starta små och medelstora onlinebutiker eftersom det har ett starkt och smalt e-handelsfokus.

De viktigaste WooCommerce-höjdpunkterna inkluderar obegränsade anpassningsalternativ för webbbutikdesign, men det är önskvärt att ha åtminstone grundläggande webbdesignfärdigheter för att arbeta med CMS i allmänhet och med plugin i synnerhet. WooCommerce sticker också ut från mängden på grund av överflödet av lagerhanteringsverktyg som bidrar till bättre produkthantering samt Geo Location support (MaxMind) som gör det möjligt att välja geospecifika parametrar baserade på användarens IP.

Steg 2. Skaffa ett domännamn för din butik

Det är omöjligt att starta en webbshop utan domännamn. Det här är faktiskt namnet på din webbplats – den som hjälper kunder att hitta din butik på webben. Således bör ett domännamn vara förståeligt, minnesvärt och inte riktigt långt. Det bör också vara kopplat till ditt varumärke och inte till pusselanvändare.

Det finns olika typer och typer av domäner du kan hitta på webben. Vissa webbbyggnadstjänster erbjuder dem som standard, medan andra måste registrera dem med tredjepartssystem. Detta beror mest på plattformen du arbetar med. De flesta webbplatsbyggare erbjuder dock domännamn som en del av sina betalda planer eller till och med som specialerbjudanden som ibland är gratis för ett visst tidsintervall.

Men om du bestämmer dig för att få ditt eget unika domännamn, här är listan med måste-ha-steg som ska genomföras för att göra det till en framgång:

 1. Kontrollera tillgängligheten för det föredragna domännamnet;
 2. Sök efter den bästa domänen som idealiskt passar ditt varumärkesbehov;
 3. Välj ett namn;
 4. Slutför registreringsprocessen;
 5. Verifiera din domän och bevisa dina äganderätt.

Det finns också flera nyanser du kan tänka på när du väljer ett domännamn för din onlinebutik.

Steg 3. Välj och anpassa din e-handelsmall

Oavsett vilken webbplatsbyggare du så småningom kommer att gå för, kommer den att erbjuda en samling nischmallar som du förväntas välja från. Antalet teman och deras anpassningsalternativ kan variera med avseende på plattformen du kommer att arbeta med.

Vissa tjänster erbjuder hundratals mallar som dessutom kategoriseras i extra avsnitt baserat på den nisch du fokuserar på. Detta förenklar sökningen. Andra i sin tur kan komma med en begränsad uppsättning mallar, vilket något begränsar din kreativa frihet men ändå låter dig koncentrera dig på anpassningsalternativ mer. När det gäller CMS erbjuder dessa system både inbyggda mallar och massor av gratis och betalda varianter tillgängliga på webben. Utforska alternativen som ditt system erbjuder och gör ditt val då.

Steg 3. Välj och anpassa din e-handelsmall

Så snart du är färdig med mallvalet måste du gå vidare till en mer ansvarsfull process – designanpassning. Gå till systemets instrumentbräda och utforska uppsättningen designanpassningsverktyg som det ger.

Även om du inte är en kodande pro kan du välja bakgrund och färgpalett på dina webbplatssidor, dess layout och struktur, teckensnitt, stilar, titlar, textparametrar, alternativ för medial filintegration, sidfot och sidhuvudinställningar liksom massor av andra element som påverkar din webbplatsdesign på lång sikt.

Ta dig tid att experimentera med alternativen för att skapa en verkligt unik webbutikdesign som kommer att stå fram från mängden, särskilt mot nischkonkurrenter.

Steg 4. Lägg till produkter i din butik

Nu när du redan har skapat och anpassat webbdesign är det hög tid att faktiskt lägga till produkter till den. Du har antingen en möjlighet att skapa en separat sida för varje produkt eller bara en produktsektion där du laddar upp de artiklar du planerar att erbjuda till salu. Detta beror främst på webbplatsbyggaren du kommer att gå till.

Vad du behöver specificera, medan du lägger till produkter är deras namn, kategori, pris, fysiska parametrar som vikt och dimensioner osv. Tänk på att vissa plattformar sätter begränsningar beroende på antalet produkter du kan lägga till, parametrar du kan specificera eller produktvarianter. Detta beror ofta på villkoren i en plan du väljer att prenumerera på.

De viktigaste kriterierna för att ladda upp produkter inkluderar:
 • Detaljerade beskrivningar, som bör beskriva dina produkter i det mest gynnsamma ljuset för att öka kundernas engagemangsgrad och skildra deras viktigaste egenskaper;
 • Kvalitetsbilder, vilket bör vara obligatoriskt med hög upplösning för att återspegla alla sidor och funktioner hos en produkt du har på lager (shopify, till exempel erbjuder en avancerad Augmented Reality Feature för att visa upp 3D-modellen eller en produkt du tänker sälja);
 • Rätt produktkategorier, som bör anges korrekt för att förenkla användarnas sökning (du kan sortera produkterna efter deras specialfunktioner, prisintervall, presenterade objekt, filtreringsalternativ eller annan information du anser vara viktig).

Steg 5. Ställ in betalnings- och leveransmetoder

Efter att ha lagt till produkterna är det hög tid att gå vidare till nästa steg. Detta inkluderar installation av betalnings- och fraktmetoder. Låt oss börja med betalningsalternativen först.

Ställa in betalningar

Moderna webbplatsbyggare tar ofta hand om den här frågan för dig genom att optimera betalningsprocesser så att du kan erbjuda flera populära betalningsalternativ till dina kunder. Ju fler alternativ du är redo att erbjuda, desto större chanser har du att konvertera en vanlig användare / webbplatsbesökare till en köpare.

eCommerce-webbplatsbyggare gör det möjligt att ansluta din webbutik till en mängd olika betalningssystem. De mest populära av dem inkluderar PayPal, Apple Pay, Visa, Stripe, Mastercard etc. Vissa system erbjuder dussintals extra betalningslösningar, men dessa är de mest utbredda och globalt accepterade.

Hur man skapar en gratis onlinebutik

Som ägare av webbutik kan du faktiskt acceptera betalning på något av följande sätt:

 • Kreditkortsbetalning – detta innebär att du kommer att utföra kreditkorttransaktioner under kassan direkt på webbplatsen;
 • Betalningsportar – detta innebär användning av allt-i-ett-betalningsprogramvara som ansluter din kundvagns kundvagn till kreditkortbehandlingsnätverket;
 • Företagskonton – detta innebär att du måste teckna ett partnerskapsavtal med en bank som accepterar de betalningar som gjorts av dina kunder för att ytterligare omdirigera pengarna till ditt eget företagskonto.

Det finns knappast en metod som fungerar lika bra för alla kunder. Detta beror i grund och botten på deras speciella behov, plats de kommer från, betalningssystem de har vant sig vid, frekvensen för att utföra transaktionerna och några andra avgörande parametrar. Och naturligtvis bör du inte glömma säkra betalningar. Lyckligtvis kommer de flesta webbplatsbyggare med integrerade SSL-certifikat som bidrar till konfidentialitet och säkerhet för användardata och alla betalningsinformation.

Ställa in leverans

När vi talar om leveransparametrar beror de också på webbplatsbyggaren du använder. Varje system är unikt och kan därför erbjuda speciella leveransparametrar baserade på ett antal faktorer.

De största leverantörsalternativens webbplatsbyggare kan erbjuda inkluderar:

 • Dropshipping;
 • Användning av verktyg för leveranshantering;
 • Användning av utskrivbara fraktetiketter;
 • Samarbete med leverantörer.

Oavsett leveransalternativ (eller till och med flera av dem) du väljer för din webbutik måste du skicka in paketet du behöver leverera, platsen och måldestinationen och några andra speciella detaljer om paketet.

Så snart du ställer in vilken produkt du är redo att handla och var, måste du välja vilken typ av leverans du har. Det är här du väljer mellan gratis frakt (detta beror också på din budget och destination), fast pris (fast pris oavsett produkttyp), offert i realtid (beräkning av den slutliga fraktkostnaden med ett antal produktrelaterade faktorer ), lokal / butiksupphämtning (när kunder får sina beställningar individuellt).

Glöm inte att ange vilka typer av frakttjänster du arbetar med. Denna information kommer särskilt att vara användbar för de kunder som förväntar sig att deras beställningar kommer att levereras snabbt. Bland de mest populära leveransbudet är det vettigt att nämna FedEx, USPS, Canada Post osv.

Steg 6. Förhandsgranska, testa och publicera din onlinebutik

Finns det något annat du måste göra innan du publicerar en webbplats? Ja, det finns: du kan bara inte göra din webbplats tillgänglig online för målgruppen förrän du ser till att funktionerna fungerar bra. Så det enda steget kvar är att testa din webbutik.

Om du använder e-handelsbyggare kommer denna uppgift att förenklas något för dig. Detta beror på att dessa system alltid erbjuder testning och förhandsvisning av webbplatsen innan den slutliga publiceringen. Här är de viktigaste aspekterna du behöver kontrollera:

 • Rätt funktion i webbshop – Kontrollera om alla länkar och knappar är aktiva och klickbara och om de faktiskt omdirigerar användare till de angivna sidorna eller avsnitten. Glöm inte att kontrollera användbarheten för navigationsmenyn, försök att lämna kommentarer och utföra andra nödvändiga åtgärder.
 • Kontrollera innehållet – Oavsett vilken webbutik du startar lägger du säkert till mycket innehåll på dess sidor. Ta dig tid att läsa noggrant all information och alla texter för att inte bortse från löjliga misstag. Detta är också rätt tid att kontrollera korrekt tillämpning och optimering av bilder;
 • Testa kassaprocessen – en webbutik handlar alltid om att köpa något som belyser vikten av korrekt kassa. Det bästa sättet att testa funktionen är att göra en beställning och sedan återbetala dig själv. Så testar du inte bara betalningsalternativ, leveransinställningar för parametrar, korrekt kundvagns prestanda, tillämpning av rabattkuponger (om det finns några, utan du kommer också att kontrollera hur betalningsbidragssystemet fungerar;
 • Responsive Look – De flesta moderna webbplatsbyggare skapar responsiva onlinebutiker som standard. Och detta är inte konstigt. Enligt ReadyCloud-forskning, cirka 7 av 101 kunder föredrar att surfa på mobila webbplatser istället för att använda mobilappar på sina enheter för att göra beställningar på webben.

Hur man skapar en gratis onlinebutik

Detta innebär att den moderna världen går mot digitaliseringen av shoppingprocessen, vilket ökar efterfrågan på mobiloptimerade onlinebutiker. Detta betyder mycket för företagare som bara startar sin e-handelskarriär och vill få ut det mesta av sina konverteringsfrekvenser. Det har uppskattats att små och medelstora onlinebutiker få upp till 30% högre konverteringsfrekvens från mobiltelefoner, särskilt om det jämförs med stora företagare.

Det förväntas att cirka 55% av all försäljning som sker via eCommerce-plattformar kommer att ske via mobilenheter i slutet av 2021. Så det är definitivt viktigt att testa hur din nyskapade webbutik fungerar på surfplattor, smartphones och andra prylar.

Nu när du är klar med alla nödvändiga teststeg är du redo att publicera en webbutik för att börja driva trafik och öka försäljningsvolymerna och din vinst.

Steg 7. Vad är nästa?

Strax efter att du har valt en e-handelsplattform och börjat arbeta med dess utveckling rekommenderar vi att du beaktar följande aspekter:

 • En onlinebutik måste vara bekväm, produktkort måste vara informativa, medan knappar för beställning och kundvagn måste vara till hands;
 • Använd en onlineassistent. Den här metoden fungerar bra för användare som tvivlar eller bara vill specificera nyanser. Det kan hjälpa till att öka konverteringsgraden, så glöm inte bort en sådan möjlighet;
 • Fördela rädslan. Ge kvalitetscertifikat och återbetalningsgaranti, visa fördelarna med köpet. Tänk på att chefer / konsulter har en viktig roll i denna process;
 • Erbjuda mer än dina kunder förväntar sig. Gör specialerbjudanden. Kombinera produkterna och ge rabatter för en andra produkt. Alla gillar bonusar, tänk på det;
 • Hålla kontakten. Det säger sig självklart att du inte bör överbelasta dina kunders e-postlådor med skräppostmeddelanden, men det är verkligen vettigt att skicka meddelanden med information om sortimentuppdateringar, specialerbjudanden, mångsidiga bonusar etc. ibland. Detta bidrar till ett anmärkningsvärt mål – att konvertera en engångsklient till en återvändande kund.

Din webbplatsutvecklingsinvesteringar kan betala sig inom 2-4 månader om du väljer rätt tillvägagångssätt. Genom att investera $ 20 000, vars rådande del kommer att spenderas på att köpa produkter, kan du få vinsten $ 6 000- $ 80,00 per månad och till exempel erbjuda 500 produktartiklar till salu. Detta är den genomsnittliga vinstnivån.

Genom att använda dropshipping sparar du pengar när du köper produkter. Du måste spendera lite pengar för att få planen för den valda webbplatsbyggaren och ytterligare webbplatsreklam (kontextuell reklam, sociala nätverk).

FAQ:

Fråga: Vilken är den bästa butiken byggare?

Svar: Det är meningsfullt att definiera den bästa webbbutikbyggaren beroende på de mål du strävar efter när du startar och e-handelsprojekt. Shopify fungerar bra för storskaliga onlinebutiker med avancerad funktionalitet och stora målgrupper.

Wix är ett lite mer universellt system, som gör det möjligt att skapa små och medelstora webbbutiker som fungerar bra för nybörjare på grund av dess användarvänlighet och mångsidighet av de funktioner som erbjuds. WooCommerce är en WordPress shopping cart plugin som gör det möjligt att skapa kraftfulla CMS-baserade webbbutiker men ändå innebär kunskapen om grunderna i kodning. Vilket system att gå på i det långa loppet? Det är bara upp till dig att bestämma det.

Fråga: Vilken är den billigaste eСommerce-plattformen?

Svar: Alla webbplatsbyggare erbjuder olika planer och villkor för att starta och hantera olika typer av onlinebutiker. i alla fall, Wix e-handelsplan är den mest kostnadseffektiva lösningen du hittar. Webbplatsbyggaren har speciella planer för e-handel eller affärsanvändning där affärsplanen är den billigaste lösningen. Kostnaden utgör endast $ 23 per månad, medan utbudet av e-handelsfunktioner du kommer att använda istället är definitivt värt investeringen. Wix ger tillräckligt med lagringsutrymme för att vara värd för din webbutik, flera betalnings- och leveransalternativ, anpassad domännamnanslutning, frånvaro av Wix-annonsbannrar och absolut inga provisionskostnader för alla transaktioner som görs. Det är definitivt ett värdigt erbjudande.

Fråga: Hur lång tid tar det att skapa en onlinebutik?

Svar: Termen för skapandet av webbshop beror generellt på dess storlek och den plattform du väljer för detta ändamål. Om du har bestämt dig för att starta en liten webbutik med Wix, kommer en dag eller två att vara mer än tillräckligt för att framgångsrikt slutföra uppgiften, oavsett vilken expertis du har. Men om du tänker starta en storskalig butik med WooCommerce kan processen ta några månader. Detta förklaras av plattformens komplexitet, webbutikens storlek, produktsortiment, behovet av kodningskompetens och flera inställningar..

Fråga: Finns det ett annat alternativ till att använda en eCommerce-webbplatsbyggare?

Svar: Om du letar efter andra alternativ till att använda eCommerce-webbplatsbyggare kan du säkert föredra specialiserad mjukvara eller onlinemarknadsplatser. Etsy eller Magento är några av de bästa lösningarna i detta avseende. Men du kommer inte gå utan programmeringskunskap för att designa en webbutik från grunden. Dessa system tar också mycket ansträngning och tid för att behärska till fördel. Detta kommer att bli mycket dyrare och komplicerat på lång sikt.

Slutsats

Innan du börjar bygga din onlinebutik måste du ta hänsyn till alla detaljer om de produkter du kommer att sälja, leveransmål, leverantörer, sätt att officiellt registrera ditt webbplatsägande, metoder för marknadsföring, analys av nischkonkurrenter osv..

Gör dig redo att investera dina pengar och ansträngningar i projektet och tänk allvar på din plattformsdesign och innehåll. Ju enklare och mer tilltalande och logisk det är, desto större chanser kommer du att få pengar från dina potentiella kunder.

Oavsett vilka avsikter du är med webbdesign är det vettigt att använda pålitliga webbbyggnadsverktyg med e-handelsfokus.

ShopifyShopify – är ett bättre val i detta fall på grund av antalet funktioner som det har, såsom kraftfull allmän funktionalitet, olika mallar, marknadsföringsverktyg, systemets rimliga kostnader och kraft, synkronisering med elektroniska tabeller och redovisningsapplikationer. ShopifyShopify – är ett bättre val i detta fall på grund av antalet funktioner som det har, såsom kraftfull allmän funktionalitet, olika mallar, marknadsföringsverktyg, systemets rimliga kostnader och kraft, synkronisering med elektroniska tabeller och redovisningsapplikationer.

WixWix – är trevligare och bekvämare att använda den jämfört med resten av systemen i denna klass. Mallar är de bästa här, för att inte tala om det avancerade Wix ADI-verktyget som drivs av Artificial Intelligence. Wix.com

WooCommerceWooCommerce – är en kraftfull WordPress-kundvagnsplugin som tillåter lansering av små till stora onlinebutiker men innebär också kunskapen om e-handelstrender och grunderna för kodning. Därför tar det mer tid att behärska plugin och lära sig att använda den på rätt sätt. WooCommerce

Välj en webbplatsbyggare med avseende på dina mål, preferenser och förmågor. Nästan alla system som granskats ovan har gratisversioner som gör det möjligt att utforska deras alternativ. Lycka till!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map