Hur man skapar en händelsewebbplats

Hur man skapar en händelsewebbplats


Så du planerar att kasta en fest och vill få så många människor som möjligt till det. Eller så kan du helt enkelt behöva marknadsföra olika evenemang och få besökare registrerade. Beroende på vad dina slutliga mål är, kan du behöva skapa en händelsewebbplats från marken. Uppgiften är lättare än det verkar med tanke på dussintals specialiserade webbplatsbyggare och plattformar som kräver inte kodningsförmåga eller anställa outsource utvecklare som kostar vanligtvis tusentals dollar.

En dedikerad evenemangssida är ett bra verktyg för att hantera effektiv branding och introducera viktiga funktioner för att hålla dina besökare engagerade. Det låter dig regelbundet komma med uppdaterat innehåll och detaljer, nya evenemangsbeskrivningar, biljettförsäljning, specialerbjudanden etc. Allt du behöver är att se till att en vald plattform levererar tillräckligt med anpassningsverktyg.

Och innan vi dyker djupt in i faserna i skapelseprocessen måste vi ta reda på om du verkligen behöver en händelsesida eller om det finns enklare verktyg för att klara uppgiften. Det beror på mål, evenemangstyper och syften varför du behöver marknadsföra det.

Hur man skapar en händelsewebbplats (The Ultimate Step-by-Step Guide):

 1. Innan du börjar: Bör varje evenemang ha en webbplats?
 2. Välj en plattform för att skapa en evenemangswebbplats
 3. Skaffa ett domännamn & Webbhotell
 4. Ställa in en mall och anpassa din webbplats
 5. Hur mycket kostar en evenemangswebbplats
 6. Inspiration: Exempel på webbplatser med stora evenemang

1. Innan du börjar: Bör varje evenemang ha en webbplats?

Svaret är “JA” men bara om du planerar att organisera en enorm händelse som äger rum regelbundet. Det spelar ingen roll om vi talar om kommersiella shower med biljettförsäljning eller ideella sammankomster (kyrkor, välgörenhetsorganisationer, studenters fackföreningar osv.). Webbplatsen kommer att träna i fall av en massiv händelse.

Man skulle knappast kunna uppskatta att hantera webbbyggnadsprocessen för en en natt bachelorsfest, bröllopsprövning eller ex-studenter. För mindre problem kan du dra nytta av Händelser Facebook-app det är gratis och enkelt att använda. Det hjälper vänner att hitta händelser som äger rum i deras stadsdel samt göra några små arrangemang.

Om du behöver förbättrad funktionalitet, leta efter en plattform som gör det möjligt att göra följande.

Hantera effektiv branding

En stark evenemangssida bör vara effektiv med varumärke. Du skulle förmodligen vilja att dina besökare inte bara läser lite allmän information utan också engagerar sig på något sätt:

 • Köp biljetter.
 • Logga in på evenemanget.
 • Prenumerera för att hålla kontakten med uppdateringar.
 • Delta i diskussionerna.
 • Titta igenom medieinnehåll osv.

Huvudtanken är att leverera minnesvärt innehåll. Låt besökarna komma ihåg händelsen och få dem att vilja komma tillbaka. Det enda sättet att uppnå detta är att skapa en snygg webbplats med trendig design och funktioner för att interagera med användare. Det är här den andra frågan uppstår.

Anpassningsverktyg

Din webbplats kommer att kräva en uppsättning specifika funktioner beroende på händelsetyp. De vanligaste funktionerna inkluderar:

 • En kalender för att upprepa händelser som sker regelbundet.
 • Kassafunktion om du planerar att sälja och marknadsföra biljetter.
 • Ett enkelt registreringsformulär om det finns en inloggningsprocess för att delta i evenemanget.
 • E-postmarknadsförings- och marknadsföringsverktyg för att skicka informationsuppdateringar, nya scheman, specialerbjudanden, kampanjkoder och mer.
 • Socialmediaintegration för maximal användares utsträckning via alla tillgängliga kanaler och plattformar.

Återigen kommer webbplatsfunktionaliteten huvudsakligen att förlita sig på de evenemangstyper du vill marknadsföra.

Responsiv design

En viktig funktion för evenemangsplatser, som de flesta av dina potentiella användare, kommer sannolikt att få åtkomst till den via mobila enheter. Så du behöver en plattform som hjälper dig att skapa mobilvänliga sidor med lätthet. Det låter dig generera högre trafik och förbättra användarnas nöjdhetsgrad.

Efter att vi har definierat den framtida webbplatsens funktionalitet och funktioner att leta efter, låt oss titta på alternativ för webbplatsbyggnad.

2. Välj en plattform för att skapa en evenemangswebbplats

Varje plattform har sin unika specialisering. Vissa webbplatsbyggare är utformade för att möta dem e-handelsbehov medan andra fungerar bättre för innehållsbaserade webbplatser. En sak är klar, de har blivit extremt populär under åren på grund av användarvänlighet och flexibilitet som levereras till miljoner aktiva prenumeranter.

Samtidigt har vissa tekniker visat sig vara mer flexibla än andra. De hjälper till att skapa projekt av olika slag tack vare utökad funktionalitet. När man överväger evenemangssidor, Wix och WordPress är utan tvekan ledare.

Wix – är vår rekommendation nr 1 och här är därför:

Enkel användning. Personer utan kodning kan skapa redo att gå webbplatser bokstavligen på några minuter. Systemet använder AI-algoritmen implementerad i systemets anpassning Wix ADI-lösning. Den använder information om din framtida webbplats och nisch för att erbjuda förbyggda layouter med nödvändiga widgetar som redan är installerade.

Wix-händelse

Allt-i-ett-plattform. Med Wix behöver du inte ta hand om webbhotell och domän separat. Varje prenumerationsplan har alla nödvändiga tillgångar och faciliteter för att designa, skapa, anpassa och distribuera webbplatsen.

Wix-evenemang. En prisbelönt app designad för att kasta fester, vara värdkonventioner, sälja biljetter till konserter och shower, etc. Du får faktiskt ett gäng verktyg för att skapa dedikerade evetider, modifiera dem, integrera betaltjänster, skapa och hantera gästlistor och mer.

Wix App-evenemang

3. Skaffa ett domännamn & Webbhotell

De som har hoppat över de första styckena bör veta att vi personligen rekommenderar Wix som den bästa lösningen för att skapa evenemangswebbplatser och WordPress som det näst bästa CMS för dina ändamål. Varje plattform kommer med en domän och hosting även om det är lite annorlunda.

Domän och värd för en Wix-webbplats

Som det påpekades tidigare är Wix en allt-i-ett-plattform. Det betyder att systemet har planer för olika behov med alla funktioner som redan ingår. För ett fast pris får du värd och gratis domän. Varje funktion aktiveras så snart du loggar in och köper en plan.

Domän och värd för en WordPress-webbplats

Situationen med WP CMS är lite annorlunda. Själva systemet erbjuder inte webbhotell eller domänregistrering. Men eftersom du fortfarande behöver hitta en pålitlig webbhotell är det en bra idé att välja Bluehost.

WordPress-instrumentpanelen

Det är den officiellt WP-rekommenderade plattformen som gör det enkelt att använda CMS tack vare sömlös integration, automatisk plugin- och systemuppdateringar, säkerhetsmedel, åtkomst till plugins och teman, etc. Listan över funktioner innehåller ett 1-årigt domän efter registrering förutom värdfaciliteter. Det har varit det bästa alternativet för alla WordPress-webbplatser.

4. Ställa in en mall och anpassa din webbplats

Nu är du redo att designa din framtida webbplats samt fylla den med innehåll, mediefiler, widgets etc. Om du väljer Wix kommer du att dra nytta av en enkel redigeringsprocess tack vare drag-and-drop-verktyget. Inga kodnings- eller programmeringsfärdigheter krävs. Vi har redan nämnt om det AI-baserade Wix ADI-verktyget som erbjuder färdiga webbplatslayouter.

Wix ADI-tema

Den andra varianten är att välja mellan över 500 snygga och lyhörda mallar som hänvisar till olika affärsnischer. Eventprojekt är inte ett undantag. Du behöver inte ens anpassa sidan. Varje tema kommer med förinställda tillägg utöver Wix Event-appen som finns på Widget Marketplace. Det sista är att lägga till relevant innehåll, flera bilder eller videor, förhandsgranska din webbplats på olika stationära och mobila enheter, ansluta domänen och publicera den.

Komma igång med WordPress är lite svårare även om redaktören själv också är väldigt lätt. CMS har ett stort urval av plugins och teman. Den enda skillnaden från Wix är att här måste du hitta och installera dem manuellt. Samtidigt ser anpassade gratis teman ganska lika ut.

WordPress-tema

Medan du verkligen längtar efter några exklusiva layouter, är det bättre att välja Premium-betalda teman. De är också lyhörda och har en mer elegant design. En annan nackdel är att med WordPress måste du köpa och ladda ner mallen separat medan Wix erbjuder alla nödvändiga verktyg i paketet så att du sparar tid.

5. Hur mycket kostar en evenemangswebbplats

Det finns inget behov att anställa utvecklare eller försöka skapa denna webbplats typ från marken. Utmaningen är nära omöjlig med tanke på funktionalitet och funktioner som färdiga mallar levererade av Wix och WordPress redan har. Användarna har möjlighet att använda dem till ett relativt lågt pris. Låt oss titta på den slutliga kostnaden per ett år långt projekt som gjorts på Wix och WP.

Wix webbplats byggnadskostnad

Den månatliga prisplanen börjar på $ 8,50. Vi överväger en kombinationsplan med det fria 1-åriga domänet utöver 2 GB lagringsutrymme och 3 GB bandbredd för att vara värd för din evenemangssida. Som ett resultat kommer den slutliga webbplatskostnaden att vara $ 102 per år med alla nödvändiga funktioner, tillägg och mallar som ingår i paketet.

Wix webbplats prissättning

WordPess webbplats byggnadskostnad

CMS är gratis. Vi har emellertid noterat både värd- och premiummallar. De kostar från $ 30 till $ 290 beroende på design. Den goda nyheten här är att de kommer med en engångsbetalning.

Bluehost-prissättning

Dessutom betalas en del plugin och tjänster också medan gratisabonnemang erbjuder ett begränsat urval av instrument. Det sista men inte minst är WP-optimerad hosting tillhandahållen av Bluehost. För endast $ 2,95 per månad får du en komplett uppsättning verktyg inklusive en domän, WordPress-integration, systembackup osv. I slutändan måste du betala cirka $ 110 per år (plugins och hosting) + $ 30- $ 200 en gång för en premium WordPress-tema.

6. Inspiration: Exempel på webbplatser med stora evenemang

För att bevisa våra rekommendationer angående de valda plattformarna och göra dem mer uppenbara har vi genomfört en lista över bästa exempel på evenemangssidor byggda med Wix och WordPress:

Web Design Pro Innovations Conference - Exempel på Wix-händelswebbplats
TechConfInternational Floriculture Expo - Exempel på WordPress-händelswebbplats
FloriExpoWorld Investment Conference - Exempel på WordPress-händelswebbplats
WorldInvestConf

Du kan också titta på mer verkliga Wix-webbplatser genom att surfa denna sammanställning.

Slutsats

Processen med att bygga en händelsewebbplats är enkel om du vet vilken typ av evenemang du vill marknadsföra. Tanken är att definiera de viktigaste målen och syftena med att gå live. Planerar du att sälja biljetter till konserterna, hålla konferenser eller studentmöten, marknadsföra kulturella eller ideella evenemang? Någon av de ovannämnda kräver en flexibel, kostnadseffektiv och lättanvänd plattform.

Wix och WordPress skulle vara det bästa alternativet. Medan Wix är den uppenbara ledaren med alla nödvändiga funktioner som ingår i varje plan, dess anpassade Event-app, sänker priser som redan inkluderar hosting och domän. WordPress kan också vara ett bra val även om det kräver ytterligare manipulationer som kan tyckas vara lite svåra för icke-tekniker från början.

Skapa en evenemangswebbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map