Hur man skapar en IDX fastighetswebbplats med Wix

Hur man skapar en IDX fastighetswebbplats med Wix


En framgångsrik fastighetswebbplats handlar inte bara om fantastiska objektbilder, bildspel och gallerier. Projektet ska vara väl utformat. Dessutom är det tänkt att ha omfattande IDX-funktionalitet för att säkerställa korrekt objektlistor. Medan Wix kommer som en flexibel webbplatsbyggnadslösning, så kan du också bygga fastighetssidor på några minuter. Den kommer att vara väl utformad och har många praktiska funktioner.

Det främsta hindret är att plattformen inte har sin egenodlade lösning för att integrera IDX-funktionalitet. Det betyder att du måste hantera processen själv eller anställa professionella utvecklare. Artikeln nedan beskriver flera sätt att implementera IDX-funktioner på din Wix-webbplats samt beskriver vad IDX är, varför det är viktigt och hur det kan hjälpa till att skapa en framgångsrik IDX-fastighetswebbplats med en av de mest populära webbplatsbyggnadsplattformarna.

Vad är IDX?

När du väl har beslutat att bygga ett fastighetsprojekt är IDX-integration det första du behöver tänka på. Det garanterar några distinkta fördelar som gör att du sticker ut från konkurrenterna. Det låter dig skapa inte bara en enkel webbplats utan ett omfattande projekt med en ökad nivå av interaktivitet, enkel åtkomst till objektens databas, flexibel navigering och andra relevanta tjänster som krävs av potentiella kunder.

Men vad är IDX? Förkortningen står för Internet Data Exchange. IDX – är en blandning av programvara, policyer och data kombinerade i en enda funktion som används för att visa nödvändig information på webbplatsen. Det kommer i form av ett system utformat för agenter och fastighetsmäklare som gör det möjligt för dem att visa listan över sina MLS-egenskaper.

Till exempel får du en chans att skapa en detaljerad lista över alla objekt samt möjligheten att sortera dem efter pris, storlekar, plats och andra viktiga punkter.

Varför är det så nödvändigt? IDX säkerställer maximal kunders interaktion och integration. Enligt rapporten National Association of Realtors, “44% av alla kunder börjar sin resa på fastighetswebbplatserna med fastighetsförteckning”.

Bristen på IDX-funktionalitet lämnar dig ombord. Dessutom kommer funktionaliteten med en uppsättning extra funktioner för att växa ditt företag. Innan vi börjar diskutera dem, låt oss ta reda på hur IDX fungerar.

Hur IDX fungerar

Systemets viktigaste idé är att säkerställa en stark koppling mellan Flera listningstjänster (MLS), vilket faktiskt är listan över alla dina egenskaper och själva webbplatsen. För att den ska visas i projektets front-end måste du inte bara importera listan utan också uppdatera informationen för att hålla den relevant.

När du har bestämt dig för att använda IDX-funktionalitet måste du ta hänsyn till dess användarvillkor och policyer. Det kommer med statliga bestämmelser som reglerar fastighetspolicyn och identifierar den information som du kanske eller inte kan visa på din fastighetswebbplats.

Vi kommer inte att dyka djupt in i formaliteterna. Vi bryr oss bara om den tekniska aspekten av implementeringsprocessen. Låt oss hålla fokus och ta reda på några praktiska fördelar med att ha IDX integrerat med din fastighetswebbplats.

Hur kan IDX hjälpa din fastighetswebbplats?

Som vi har sagt tidigare säkerställer IDX webbplatsinteraktivitet och användarengagemang. Dessutom låter agenter leverera ytterligare relevanta tjänster. Den viktigaste fördelen är en omfattande sök- och navigationsfunktionalitet. Systemet har utvecklats genom åren och erbjuder dessutom integration i sociala medier, möjligheten att skapa personliga erbjudanden, anpassade egendomssamlingar, etc..

Här är de bästa fördelarna med att ha IDX på din fastighetswebbplats:

 1. Omfattande navigering.
 2. Integration av sociala medier.
 3. SEO-optimering.
 4. Avancerad fastighetsförteckning.
 5. Exklusiva samlingar och personliga erbjudanden.

# 1 – Omfattande navigering

Ingen av de tillgängliga geolocationwidgets eller tillägg kommer att garantera samma sökflexibilitet. Vissa IDX-lösningar har möjlighet att visa kartan över tullområdet. Dessutom kan du implementera sökning efter kvarter för att låta kunder hitta den bäst matchande egenskapen så snabbt som möjligt.

Till exempel kan användare sortera objekt efter platsen med tanke på:

 • Skolans tillgänglighet.
 • Avstånd till arbete.
 • Grönt område runt fastigheten och mer.

Ett effektivt sätt att fånga kundernas uppmärksamhet direkt.

# 2 – Integration av sociala medier

Moderna IDX-system har utvecklats. De är inte bara ett enkelt verktyg för att visa fastighetsförteckning. De har förvandlats till en förbättrad marknadsföringsplattform för att öka agenternas projekt. Exempelvis låter integration av sociala medier fastighetsmäklare ansluta till sina kunder via Facebook eller andra sociala plattformar samt leverera mer tilltalande och engagerande innehåll.

# 3 – SEO-Friend Real Estate Sites

De flesta IDX-system har redigerbara egendomstitlar och beskrivningar. Dessutom kommer webbplatsbyggaren själv med basinställningar för SEO-inställningar. Detta faktum garanterar en bättre och effektivare rangordning för listan över dina viktiga sökord och fraser.

# 4 – Avancerad fastighetsförteckning

Detta är vad IDX-systemet var designat för. Visa dina egenskaper på det mest tilltalande sättet. Gränssnittet har flera filter för att sortera objekt efter kategorier, priser och andra viktiga parametrar.

Systemet kan visa optimala varianter i stadsdelen beroende på din plats (Google Map-integration krävs). Användare kan dra fördel av korta eller mer detaljerade beskrivningar av egenskapen i kombination med objektbilder (gallerier eller bildspel) eller till och med videor för maximalt engagemang.

# 5 – Personliga erbjudanden

Fastighetsnisch kräver ett personligt tillvägagångssätt för varje kund. Med IDX på din webbplats kan du skapa exklusiva egendomssamlingar för premiumkunder, sortera objekt efter aktiviteter och klienternas preferenser, skicka personliga erbjudanden för att få ut mesta möjliga av dina e-postkampanjer, etc..

När vi har lärt oss fördelarna med att ha IDX på din fastighetswebbplats är det hög tid att vi har definierat de viktigaste funktionerna i själva projektet.

Väsentliga funktioner Fastighetswebbplatser bör ha

Integrerad IDX är inte den enda funktionen en framgångsrik fastighetswebbplats borde ha. Det är tänkt att vara väl utformad och mobilvänlig. Vi bör också komma ihåg några verktyg för att marknadsföra och växa online-verksamheten samt interagera med kunderna. Så här är några av de viktigaste funktionerna som du säkert behöver ha på din webbplats:

 • Rensa struktur – försök inte överbelasta din sida med många värdelösa block och element. Försök att hålla det enkelt och tydligt. Presentera din byrå, fortsätt med fastighetsförteckningen och ange kontaktinformationen.
 • Integration av sociala medier – det bästa sättet att växa ut din målgrupp. Se till att din webbplats har sociala delningsknappar medan besökare inte har några svårigheter att dela några av fastigheterna på Facebook eller andra sociala plattformar.
 • Komplett lista – framgången för din webbplats är beroende av hur bra fastighetsförteckningen är. Se till att det har högkvalitativa foton, aktuell information (beskrivningar och titlar), filter för att sortera objekt efter preferenser osv.
 • Widgets och tillägg – Du kommer att behöva extra verktyg vid någon tidpunkt. Geolokationstjänster som Google Maps är viktiga. Du kanske också behöver uppdaterade bildgallerier, bildspel, kalendrar, bokningstjänster, integration med betalningsalternativ, etc..
 • Kontaktinformation – bortsett från det traditionella avsnittet “Kontakt” med telefonnummer och e-postmeddelanden, är en bra idé att implementera omedelbara sätt att hålla kontakten. Till exempel kommer Live Chat-alternativet att vara en bra fördel när du konsulterar dina kunder omedelbart.

Wix kommer som en ultimat lösning med tillräckligt med funktionalitet och funktioner för att låta dig implementera alla ovan nämnda punkter. Webbplatsbyggaren är perfekt för fastighetsprojekt. Det är lätt att använda. Det erbjuder dussintals relevanta mallar med redan integrerade widgetar. Det är ganska prisvärd.

Den enda nackdelen är att Wix inte har en anpassad IDX-integrationslösning. Det betyder att du måste hantera det på egen hand.

Hur man bygger en IDX fastighetswebbplats med Wix

Användare har flera alternativ för att slutföra IDX-integrationsprocessen. De inkluderar:

Det första alternativet verkar bara vara det enklaste. Du måste betala någonstans mellan $ 100 – $ 150 för en enkel procedur du kan hantera på egen hand. Dessutom kommer varje systemuppdatering att resultera i extra kostnader i framtiden. Av den anledningen kommer vi att försöka ansluta IDX av oss själva. Vissa tekniska färdigheter kan vara nödvändiga, liksom vi kommer att ta itu med korta bitar av kodning.

IDX-inramning

Detta är förmodligen det snabbaste sättet att ha IDX-listan på din webbplats. Huvudtanken är fokuserad på att använda system iframes på din webbplats. Wix har en relevant widget för att infoga nödvändiga kodstycken och visa listan på den tomma sidan. Kopiera bara koden och klistra in den i widgetområdet.

Listan visas omedelbart på sidan. Fördelarna med att använda denna metod inkluderar:

 • Möjligheten att använda IDX tillsammans med Wix som listar bildgallerier och länka dem med fastighetslistorna.
 • Du kan dessutom lägga till en snabbsökningswidget som är tillgänglig på den anpassade Wix App Marketplace. Det garanterar snabb navigering och relevanta sökresultat.

Så stegen för att lägga till IDX-lista på din Wix fastighetswebbplats är följande:

 1. Logga in på Wix.
 2. Välj, redigera och anpassa mallen.
 3. Skapa en ny tom sida.
 4. Lägg till iframe-widgeten från urvalet av appar för visning av visuellt innehåll.
 5. Sätt in IDX iframe-kod.
 6. Kontrollera om listan visas korrekt.
 7. Wix IDX-inbäddning

Hur man får Iframe?

Användare kan välja mellan färdiga IDX-lösningar och plattformar som redan levererar en skräddarsydd fastighetslista. Allt du behöver är att registrera dig, betala en avgift om det behövs och få kodkoden för att ha den på plats. Det andra steget är att generera koden själv. Den här vägen kräver lite mer tid och åtgärder, eftersom du måste bli en registrerad Matrix MLS-användare. Denna variant kräver inte extra kostnader. Det är gratis att använda.

För att få en gratis iframe måste du göra följande:

 1. Registrera dig som Matrix MLS-användare.
 2. Hitta inställningar på kontrollpanelen och välj IDX-konfiguration.
 3. Konfigurera din lista, ange söktyp och kartläggningsområde.
 4. Aktivera ditt IDX och slutföra aktiveringen.
 5. Du kommer att se kodstycket i HTML-mellanslagsfältet. Kopiera kodstycket och klistra in det i Wix-widgeten för att visa iframes.

Om du har gjort allt rätt ser du listan på sidan. Processen kan vara lite tidskrävande och svår för icke-tekniker. Dessutom finns det en chans att IDX visas felaktigt, särskilt på mobila enheter. Av denna anledning kan det vara en bra idé att välja färdiga anpassade IDX-systemlösningar.

Poängen

Att ha en implementerad IDX-lista är avgörande för fastighetswebbplatsen. Det kan tyckas vara den största konkurrensfördelen med tanke på den hårda konkurrensen i nisch. Wix gör det enkelt att skapa en webbplats för alla företag. Fastigheter är inte ett undantag.

För att inte byta till en annan plattform har användare fortfarande flera alternativ tack vare utökad Wix-funktionalitet. Inramning är det snabbaste och ändå det enklaste alternativet utan att behöva koda eller välja betalda anpassade utvecklingsteam. Om du längtar efter exklusivitet och förbättrad interaktivitet kan du också välja färdiga IDX-lösningar. Valet beror på dina förväntningar och din budget.

Skapa en gratis fastighetswebbplats

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map