Hur man skapar en kyrkans webbplats gratis

Hur man skapar en kyrkans webbplats gratis


Med det snabba engagemanget på internet och digitaliseringen av samhället, 96% av pastorerna använder datorer och enheter för att komma in på den globala webben. Det är inte förvånande att icke-lönsamma och välgörenhetsorganisationer också vill vara representerade online. Till exempel säkerställer en kyrkans webbplats en bredare utsträckning samt förmågan att föra fler människor till samhället. Vad som är viktigare, en sådan strategi kommer att säkerställa fler besökare genom kyrkodörrarna månader efter månader.

Det viktigaste problemet här är att de flesta organisationer och religiösa samhällen är rädda för att hantera byggprocessen och anser att den är för komplicerad och dyr. Kyrkor som har platser tvingades betala tusentals dollar när de anställer utvecklingsgrupper utan att veta att det finns en gratis lösning för att skapa en kyrkans webbplats från grunden.

Skäl för kyrkan att skapa en webbplats

Innan vi kommer närmare byggprocessen måste vi förtydliga några saker. Förstår pastorer vikten av att ha en kyrkans webbplats? Vilka fördelar kommer det att ge? Hur hjälper det att hålla samhället engagerat? För att förstå vikten av förfarandet, låt oss ta reda på de viktigaste fördelarna för kyrkan att ha en webbplats.

Skäl 1 – Donationer och bidrag

En webbplats erbjuder nya möjligheter när det gäller att samla in pengar. Kyrkor har nu ett säkert och lagligt sätt att dra nytta av välgörenhetsbidrag samt få digitala donationer. Som vi har sagt tidigare gör global digitalisering en enorm effekt på alla transaktioner som vi behandlar dagligen.

Enligt den senaste statistiken, 60% av besökarna är redo att donera, medan nästan hälften av alla kyrkor låter besökarna bidra med kreditkort. En kyrkans webbplats kommer att göra det enklare att bearbeta dessa medel, medan församlingen har ett enklare och snabbare sätt att donera trots platsen eller tiden.

Skäl 2 – Introduktion till allmänheten

Ett annat avgörande skäl är en chans för att kyrkans ledarskap ska introduceras för allmänheten. Få ut det mesta av din webbplats och markera några av de mest populära programmen, tjänsterna eller evenemangen. Låt ditt samhälle dyka djupt in i hur du faktiskt interagerar med kyrkans gäster, vilken typ av tjänster du tillhandahåller osv.

Vissa besökare är generade över att besöka kyrkan för första gången. En webbplats kommer att få dem att känna sig lite mer bekväm, eftersom de redan har nödvändiga insikter när de besöker platsen på egen hand. Som ett resultat har vi en faktor av uppmuntran.

Skäl 3 – Dela dina händelser online

Dagarna med papperskalendrar och broschyrer är borta. De är knappast värda de pengarna med tanke på snabbare och enklare sätt att sprida information. Kyrkor behöver inte längre spendera tusentals dollar på tryckt material.

En webbplats gör det enkelt att dela kommande evenemang och sammankomster via olika kanaler inklusive sociala nätverk, digitala gemenskaper osv. Å ena sidan håller du din församling erkänd. Å andra sidan sparar du pengar och utvidgar kyrkornas erkännande på webben.

Skäl 4 – Håll gemenskapen engagerad

Varje besökare vill gärna ge sitt bidrag till samhället. Människor vill delta på något sätt i kyrkans liv. Till exempel måste du reparera taket och inte fixa det på egen hand. Användbar information om serveringsmöjligheter på webbplatsen gör att du kan hitta en person som är redo att ge hand.

Det handlar inte om att be om hjälp. Huvudtanken är att uppmuntra frivilliga och gemenskapsmedlemmar som är redo att dela eller hjälpa. En webbplats gör det enkelt att hålla församlingen informerad om tjänsteuppdragen och kommande evenemang.

Skäl 5 – Engagemang i inlärningsprocessen

En kyrkans webbplats gör det möjligt att öka engagemanget i religiöst lärande. Till exempel kan du använda plattformen för att bjuda in fler personer till bönegrupper och delta i öppna bibelstudier. Varje communitymedlem kan välja ett program eller aktivitet för att delta i rätt på webbplatsen.

För att få ett sådant koncept till liv kan du behöva anställa ett utvecklingsgrupp överväga webbplatsens komplexitet eller välja ett billigare, snabbare och enklare alternativ inför Wix. Systemet är mer funktionellt och flexibelt jämfört med kyrkobyggnadswebbplatser som ibland är ganska begränsade med funktioner eller verktyg att implementera. Dessutom erbjuder de inte mycket vad gäller design och anpassning bortsett från Wix.

Samtidigt verkar dyra projekt ibland inte vara till nytta och ha noll effekt, vilket betyder anställa anpassade utvecklare kommer att bli slöseri med tid. Det är därför vi bestämde oss för att fastställa några av de avgörande stegen för att skapa en kyrkans webbplats. Du kommer att se alla stadier i byggprocessen med Wix – en gratis och lättanvänd webbplatsbyggare designad för icke-tekniker.

5 steg för att göra en kyrkas webbplats gratis

Wix

Wix – är en SaaS webbplatsbyggare. Det innebär att du kan komma åt den direkt från din webbläsare utan att behöva ladda ner ytterligare programvara. Den viktigaste fördelen här är att det är extremt lätt att använda även för pastorer som har knappast någon teknisk kunskap, särskilt inom webbdesign eller programmering.

För det andra ser plattformen mer flexibel ut jämfört med kyrkespecialiserade webbplatsbyggare. Wix kan skryta med en rikare funktionsuppsättning, som låter dig gå utöver en tegel-till-murbrukstruktur och bygga en mer engagerande webbplats till lägre kostnad.

Allt du behöver är att logga in och lägga till nödvändiga element på sidan. För det tredje har Wix en gratis plan, vilket är bra för ideella organisationer som vill spara ett par dollar. När det gäller byggprocessen, förbered dig på att slutföra följande steg.

Steg 1. Logga in

Som SaaS-lösning kräver Wix inte nedladdning av programvara. Du behöver bara ha en dator ansluten till Internet. Gå till Wix-webbplatsen, tryck på “Logga in” -knappen, ange ditt lösenord och e-post (du kan eventuellt använda sociala av Google-kontot) och starta byggprocessen.

Vi hoppas att du redan har ett aktivt e-postmeddelande. Om inte, rekommenderar vi att du skapar ett Google-konto för att använda de gratis tjänster det levererar inklusive Gmail. Du kan också använda den för att logga in i framtiden utan att behöva skriva in lösenordet och e-post hela tiden.

Steg 2. Välj en mall

Wix har en separat layoutkategori med responsiva mallar som hänvisar till religioner, ideella organisationer och välgörenhetsorganisationer. Bläddra bara igenom alla tillgängliga alternativ och välj det du vill. Som regel har mallar redan integrerade block du kan behöva i framtiden.

Wix kyrkliga mallar

På samma gång. Du är fri att ändra strukturen och lägga till extra element, ordna befintliga och mer. Processen är superlätt tack vare den inbyggda dra-och-släpp-redigeraren.

Steg 3. Anpassning

Nästa steg är att lägga till alla funktioner vi har nämnt tidigare:

 • Hemsida – Du kommer att ha en förinställd hemsida som du har fått med den anpassade mallen. Men med Wix kan du ladda upp nya bilder, kopiera och klistra in relevanta texter i avsnitten, ändra allmänna inställningar, ange webbplatsens titel och beskrivning, etc..
 • Wix kyrkans hemsidan redaktör

 • Händelsekalender – Wix har ett stort urval av widgetar tillgängliga från dess Marknad. Listan innehåller många evenemangsappar utöver nedräkningstider (ett bra uppmuntringsinstrument), påminnelser, enkla kalendrar, evenemangvisare och mer. Välj den du gillar och lägg till den på den sida du behöver.
 • Wix event manager

 • Om oss Block – Du kan antingen använda ett förinställt avsnitt Om oss som kommer med din mall samt välja ett annat block från listan i instrumentpanelen med en annan design och format. Systemet erbjuder flera Om oss-avsnittlayouter.
 • Wix om oss avsnitt

 • Våra saker – än en gång kan mallen du väljer komma med ett färdigt att använda avsnitt som beskriver din personal. Samtidigt har blockkollektionen några extra erbjudanden med våra teamavsnittlayouter. Välj den med foton och korta beskrivningar för att presentera dina arbetare.
 • Wix vårt teamavsnitt

 • Kontaktsida – Wix erbjuder avancerade lösningar som förutom kontaktsidan & Telefonwidget för att skapa en fullt fungerande kontaktåterkopplingssida Eller så kan du använda ett anpassat block och helt enkelt skriva in din telefon, e-postadress och adress. Du kanske också behöver lägga till en plats på kartan. Det är här sömlös integration med Google Maps kan vara praktiskt. Hämta widgeten, skriv in adressen och låt den visas på webbplatsen.
 • Wix kontaktinformation

Steg 4. Marknadsför din webbplats

Naturligtvis är pastorer knappast SEO-experter för att skapa och marknadsföra innehåll. Å andra sidan erbjuder Wix flera enkla verktyg för att sticka ut och öka din lokala SEO-kyrka.

Wix SEO

Kontrollpanelen ger åtkomst till inställningar där du kan ange nyckelord, redigera sidtitlar och beskrivningar, ändra URL: er för att göra dem mer SEO-vänliga, etc. Lägg till sociala knappar för att marknadsföra din webbplats på sociala medier. Anslut en widget för social delning så att dina besökare också kan publicera innehåll i sina sociala konton.

Steg 5. Gå live

Om du bestämmer dig för att skapa en kyrkans webbplats gratis med Wix, ska du ha en domän. Med andra ord måste du registrera det separat eller välja en betald Wix-plan som erbjuder en 1-års gratis domän. Den dåliga nyheten om en gratis plan är att den kommer med begränsad bandbredd och marknadstillträde. För evigt kan det inte räcka om du planerar att lägga till mycket innehåll med foton, videor, evenemang osv.

En bättre idé är att köpa en Combo-plan som bara kostar $ 13 per månad. Det inkluderar redan en 1-årig domän med värd och alla viktiga funktioner som ingår i paketet. Anslut domänen i webbplatsens allmänna inställningar, förhandsgranska webbplatsen och se till att den fungerar bra på mobila enheter och tryck på “publicera” -knappen. Din webbplats är redo att välkomna de första besökarna.

Som ni ser har Wix alla nödvändiga instrument för att leva upp alla viktiga funktioner i kyrkans webbplats. Se bara till att du inte missar det väsentliga och inte överbelasta din webbplats med värdelöst avsnitt som kan vilseleda dina potentiella besökare. Fokusera på en enkel och tydlig struktur med alla diskuterade block inkluderade.

Slutsats

Att ha en kyrkans webbplats är bra när du behöver hålla din församling engagerad och locka fler besökare till kyrkodörrarna. Med modern teknik finns det inget behov av att anställa tredjepartsutvecklare och betala tusentals dollar.

Wix kommer som en heltäckande lösning med tillräckligt med verktyg för att implementera alla kärnfunktioner en kyrkans webbplats bör ha. Dessutom har den en gratis plan för projekt med en registrerad domän. Det är väldigt lätt att använda med relativt billiga Premium-planer för dig som vill ha alla funktioner på ett ställe.

Skapa en kyrkans webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map