Hur man skapar en modelleringsportföljwebbplats

En kraftfull visuell representation på webben är avgörande när det gäller modellering. Du måste se fantastiskt ut både live och online. Att stå ut från hundratals andra modeller är inte så lätt som det kan verka.


Moderna plattformar för webbplatsbyggnad gör det enklare att representera en modell med några fantastiska och professionella bilder förutom grundläggande funktioner ligger enkel redigering och skapa en ljus portföljwebbplats från grunden utan tekniska färdigheter inom mindre än en dag.

Glöm att spendera en förmögenhet för att bygga en snygg modelleringsportfölj. Webbplatsbyggare levererar ett gäng fantastiska funktioner ur lådan till en överkomlig kostnad. Du utformar och anpassar enkelt varje sida även om du aldrig har behandlat webbplatsbyggnadsprocessen tidigare. Avancerad webbplatsbyggnadsprogramvara låter dig:

 • Redigera, lägg till och ersätt innehåll enkelt. Ingen teknisk kompetens krävs;
 • Skapa en fantastisk samling av professionellt sett foton för att sticka ut;
 • Använd olika medieformat som videor, GIF-bilder med mera;
 • Håll dig social och talar volymer genom stora sociala plattformar.

Hoppa till: 10 tips för framgångsmodellportfölj.

Efter att ha granskat och testat dussintals olika webbplatsbyggare har vi sorterat ut två ultimata plattformar för att bygga en fängslande modelleringsportfölj på mindre än en dag. De är Wix och uKit. Låt oss titta närmare på deras huvudfunktioner och fördelar.

WIX växer igen erkännande inom den snygga branschen

Wix huvud Ny

Wix är ett bra val för de som är involverade i skönhets- och modelleringsindustrin. Bortsett från användarvänligheten tack vare drag-and-drop-funktionen kommer programvaran med ett brett urval av funktioner för att skapa en fantastisk portfölj. Du kan välja mellan färdiga modellerade responsiva mallar eller anpassa något annat tema enligt din stil och smak. De viktigaste fördelarna inkluderar:

 • Brett urval av mallar – plattformen levererar en lista med färdiga mallar för användning. Du behöver inte utföra någon kodning eller webbdesign. Välj bara ett tema du gillar och börja lägga till innehåll. Vissa mallar har redan ett avsnitt om mig, vilket också är ett måste för modeller;
 • Ren bildgalleri – Wix kan skryta med sitt professionella galleri. Samtidigt kan du lägga till olika mediefiler som sträcker sig från videor och foton till GIF och rörliga bilder med en dra-och-släpp-funktion;
 • Enkel redigering och anpassning – Wix gör det enkelt att redigera och anpassa någon av dina sidor. Lägg till eller ändra bilden i rubriken och skapa en exklusiv stil, lägg till ny text, medieinnehåll eller webbplatsavsnitt utan problem;
 • Sociala medieknappar – Att vara socialt är avgörande för modeller. Wix tillhandahåller inbyggda widgets för sociala medier. Eller så kan du ersätta den med en annan från App Store.

När det gäller prissättning har Wix några bra erbjudanden för dig som inte behöver komplicerade webbplatser med många avsnitt och massor av innehåll. Plattformen har en gratis plan, som kan se ut som ett bra alternativ. Var dock uppmärksam på att det inte inkluderar ett gratis domännamn och webbhotell. Dessutom erbjuder en gratis plan endast 500 MB lagringsutrymme, vilket kanske inte räcker. Samtidigt kostar Combo Plan endast $ 7 / månad. I priset ingår redan SSL-kryptering för att skydda dina data samt ett gratis domännamn, värd och 3 GB lagringsutrymme för alla dina foton och mediefiler.

Läs också: En komplett Wix-granskning.

Prova Wix nu

uKit – Det billigaste verktyget för att bygga en modelleringsportfölj

uKit hemsida

uKit är ett billigt men ändå effektivt webbplatsbyggnadsverktyg som erbjuder massor av fantastiska funktioner och redo att använda modelleringsteman. Mallarna är professionellt utformade och mobilkänsliga. Enkla redigerings- och konstruktionsverktyg gör att du kan bygga en ljus modelleringsportfölj inom ett par timmar utan speciella färdigheter. De viktigaste fördelarna med uKit inkluderar:

 • Färdigbyggda modelleringsmallar – uKit erbjuder en rad modelleringsteman med alla inbyggda avsnitt du kan behöva. Dessutom behöver du inte ens redigera innehåll eller lägga till nya texter. När du har valt en mall ombeds du att infoga ditt namn, arbetslivserfarenhet och annan professionell information och klicka på “nästa” -knappen. Du kommer att överföras till mallredigeringssida med redan infogad personlig information;
 • Alla nödvändiga avsnitt – Alla mallar har viktiga avsnitt inklusive tjänster, prissättning, “om mig”, erfarenhet, vittnesmål och kontakter. Allt du behöver är att känna i texten eller lägga till ett nytt menysektion;
 • Intuitivt gränssnitt – uKit har inte onödiga funktioner och stadier som kan störa din byggprocess. Allt ser ganska enkelt och logiskt ut;
 • Avancerat designläge – anpassa din webbplats i enlighet med din stil och preferenser. Välj bakgrund och huvudtema färg, ladda upp bilder och använd uKit färgpall för att skapa en fantastisk look för din portfölj.

Till skillnad från Wix har uKit ingen gratis plan. Du kan dock testa plattformen i ett gratis provläge för att kontrollera om det passar dig bra och uppfyller dina förväntningar. När det gäller prissättningen är denna webbplatsbyggare förmodligen den mest prisvärda med tanke på $ 4 / månad för en Premium-plan med gratis mallar samt inga annonser och webbhotell som redan ingår i priset.

Läs också: En komplett uKit-granskning.

Prova uKit (gratis 14-dagars rättegång)

10 tips för framgångsmodellportfölj

Ett par kaffekoppar, två kvällar, ett rätt val av effektiva bilder – och du är redo att skicka en länk till din egen portföljwebbplats till potentiella arbetsgivare. Vilka nyanser ska beaktas om du tänker nå ett anständigt resultat?

Vi har sammanställt en lista med tio rekommendationer som kan bli dina framgångstips.

1. Välj en mall som uppfyller din fotostil!

Ja, din portföljwebbplats bör uteslutande fokusera på foton. Redan innan du börjar arbeta väljer du de bästa fotona från olika kategorier – ögonblicksbilder, tester, kommersiella projekt.

Efter en noggrann bildsortering fortsätter du med att välja en webbplatsmall. Detta hjälper dig att välja den bästa designen, vilket kan belysa fördelarna med dina bilder.

2. Måttlig excentricitet är ditt bästa verktyg!

Du behöver inte hålla fast vid vissa portföljdesignregler. Du kan lägga till en kontrasterande och till och med kontroversiell bild på hemsidan bara för att locka uppmärksamhet och uppmuntra besökare att ta reda på mer om din personlighet.

Det är förresten inte obligatoriskt att endast använda ett foto. Du kan använda en video, GIF eller filmavsnitt tillsammans med vanliga foton, där det är lämpligt.

3. Visa ett brett spektrum av bilder för att överraska alla!

De potentiella arbetsgivarna vill se skönhet och flexibilitet i modeller. Det är avgörande att ge dem den mängd material som krävs för att bilda idéerna om var din potential kan utnyttjas till fördel.

Visa upp dig själv i olika kläder, scenerier och känslomässiga vädjan. Välj 10-15 foton med olika berättelser, dela dem i separata kategorier för en tydlig uppfattning.

4. Om du känner dig säker, kan du ta en risk!

Traditionellt ingår bara de bästa fotona i en portfölj. Du kan använda flera mindre framgångsrika bilder mitt i det allmänna bildgalleriet. Detta kan också vara en berättelse där bilden kommer att skilja sig från ditt allmänna utseende.

Detta görs för att få kontrast till dina bästa bilder. Besökarna kommer att märka skillnaden och kanske gillar dina bästa foton, som ligger till grund för din portfölj.

5. Organisera fotobeställningen uppmärksamt och utveckla en vinnande strategi!

Tänk på att en portfölj inte är ett fotoalbum för dina Instagram-vänner. Det finns ingen mening med att lägga till bilder till det, vilket inte betyder mycket för de potentiella arbetsgivarna.

Till exempel bör det finnas foton utan smink och håret gör det liksom de i en simsvit eller med en detaljerad vy av ditt ansikte, armar, nacke etc. beroende på vilken modellnisch du riktar in dig.

De tre första fotona bör vara mycket framgångsrika, mediet kan vara mediokra, medan de sista bilderna i varje kategori också ska vara de bästa.

6. Välj endast högkvalitativa bilder – Mediokra bilder fungerar inte!

Det säger sig självt att ingen kommer att ha en önskan att titta på vaga pixelfoton. Det är att föredra att dina foton ska göras av olika fotografer. Detta hjälper till att diversifiera bildpresentationen och få en fin visuell portföljdynamik.

Det är ok att använda dina egna foton, men de bör tas korrekt (kamera, inställningar, scenerier, ljus). Det är inte alla som klarar det.

En sak till: inte överanvända Photoshop, särskilt med ögonblicksbilder och tester. Skönhetsfoton kan i sin tur redigeras (och bör) redigeras i Photoshop.

7. Skydda ditt foto Copyright, Var allvarlig!

Portföljfoton bör ha vattenmärken. Detta kan till exempel vara ditt namn och webbplatsdomän. Detta kommer att tjäna ett extra marknadsföringsverktyg och upphovsrättsskydd.

8. Var inte blyg för att avslöja dina tankar och känslor – Kör en blogg på din webbplats!

Förutom reklammaterialet kan du dessutom avslöja dina tankar och idéer i en blogg.

Det bör finnas artiklar från det professionella och personliga livet, där du kommer att dela dina intryck från att arbeta med den här eller den stylisten, fotografen, sminkspecialisten, fotografering på en viss intressant plats etc. – allt, vilket kan hjälpa till att utöka din personlighet i det professionella och privata livet. Ju mer human du ser ut – desto bättre!

9. Glöm inte att dela din professionella information – det betyder mycket!

Vem som helst som kommer att se din portfölj har en önskan att ta reda på din vikt, höjd och andra parametrar. Denna information bör vara exakt.

Ange sålunda parametrarna och glöm inte att lägga till information om dina tatueringar, piercing, hudton, ögonfärg, storlek på kläder, skor, kroppsparametrar, vanor och annan information, vilket kan betyda för ytterligare samarbete.

10. Stärk din portfölj med konton för sociala nätverk, visa upp din personlighet för allmänheten!

Det är ok, om du har ett separat Instagram-konto med professionella bilder och marknadsförs Facebook eller Twitter. Se till att ta hand om dina sociala nätverkskonton, portföljgilla och omplaceringar. Dessa är kraftfulla källor för trafik, PR och individualitet.

Även om du har vanliga personliga konton utan massor av foton och miljoner anmärkningsvärda vänner kan du också använda dem – låt alla se din personlighet utan att sätta accenter på arbetsnyanser.

Många yrkesverksamma är intresserade av den känslomässiga komponenten i en modell personlighet inte mindre än i överklagandet.

Vad kan du förvänta dig när du skapar en portfölj i webbplatsbyggaren?

Du kommer att ha en iögonfallande, välstrukturerad och professionell portfölj om du går igenom dessa råd:

 • Det är önskvärt att använda inte mer än 2-3 teckensnitt – en för titlarna, en för styckena och en för speciella tillfällen.
 • Vanliga portföljgallerykonfigurationer bör också användas för olika kategorier. Det finns ingen mening i stilblandning.
 • Färgschemat borde inte vara överordnat över fotona också – bakgrunden ska vara subtil, det bör finnas mer utrymme mellan fotona och större miniatyrer. Signaturer är inte obligatoriska.
 • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt hemsidan på en webbplats. Du kan ställa in en trevlig video från din framgångsrika fotografering, en bild med mättade färger eller svartvit stående utan smink som bakgrund.

Idéerna är många – ta dig tid att experimentera, be om dina vänner och släktingar åsikt, leta efter de mest effektiva kombinationerna. Wix gör det möjligt att skapa fantastiska och professionella portföljer. Det kan du göra! Det du behöver är foton av hög kvalitet. Resten innebär investeringar på ett par dollar och 1-2 kvällar. Börja nu!

Starta en portföljwebbplats!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map