Hur man skapar en personlig webbplats gratis

Hur man skapar en personlig webbplats


Att ha en personlig webbplats är en fördel i sig. Det hjälper dig att uppnå flera personliga mål åt gången, att vara den främsta destinationen för alla, som vill ta reda på mer om ditt yrke, hobby, professionell, personlig information, livsfakta och annan information du kommer att ladda upp till Internet.

Oavsett om du planerar att starta ett projekt för att eftersträva affärsmål eller bara behöver pålitlig webb närvaro för att presentera din kreativitet, hobby eller annan information, är en webbplats det första du bör börja med. Det hjälper dig att växa kundbasen, driva trafik och öka ditt webb rykte.

Storleken och parametrarna på en personlig webbplats kan variera med avseende på de planer du sätter och de mål du har. Detsamma handlar om webbdesignverktyget du kommer att använda för att skapa en personlig webbplats.

Om dina webbdesignfärdigheter lämnar mycket att önska, finns det en några sätt du kan gå för att bygga en webbplats från grunden. Du kan beställa den från en webbstudio eller anställa en frilansare, men gör dig redo att investera mycket i projektet. Tänk på att det kommer att vara nära omöjligt att hantera en webbplats på egen hand om du inte vet hur du gör det. Om du vill vara ansvarig för webbutvecklingsprocessen för att kunna hantera och uppdatera projektet efteråt kan du välja mellan Innehållshanteringssystem (CMS) och webbplatsbyggare.

Genom att välja en funktionell webbplatsbyggare kan du skapa en fullständig webbplats på kortast möjliga tid, även om du inte är en webbdesignpro. Det är hög tid nu att analysera parametrarna, för- och nackdelarna för båda systemtyperna nu så att du kan välja den bästa lösningen.

Bästa tjänsterna för att skapa en personlig webbplats:

 1. Wix – Bästa webbplatsbyggare för att skapa en personlig webbplats
 2. WordPress – 100% gratis plattform för personlig webbplats
 3. uKit – Lättanvänd webbplatsföretag för små företag
 4. SITE123 – Allt-i-ett-verktyg för att bygga en personlig webbplats från Scratch
 5. Squarespace – Enkel webbplatsbyggare för nybörjare
 6. Mobirise – Gratis webbplatsutvecklingsprogram
 7. IM Creator – Personlig webbplatsbyggare, gratis för ideella organisationer

Wix – Bästa webbplatsbyggare för att skapa en personlig webbplats

Wix - Bästa webbplatsbyggare för att skapa en personlig webbplats

Produktnamn:WIX
Officiell hemsida:wix.com
Komplexitet:Väldigt lätt
Gratis plan:Obegränsat
Premiumplan:från $ 13 / mo
Grundad:2006
Huvudkontor:Israel
Prova det gratis

Wix – är den bästa webbplatsbyggaren för att skapa en personlig webbplats. Det förtjänar med rätta titeln för de mest populära och funktionsrika allt-i-ett-webbbyggnadsverktygen som fungerar lika bra för nybörjare och webbdesignproffs. Systemet kräver ingen kodningsförmåga, medan dess funktionsuppsättning gör det möjligt att starta olika projekt för personlig och affärsmässig användning. Om du tänker lansera en fullständig webbplats, Wix bör vara den första på din lista.

Wix-funktioner

Wix är bekvämt, kraftfullt och enkelt. Webbplatsbyggaren erbjuder två webbredigeringsalternativ – det finns en standard webbplatsredigerare och ADI-alternativet. Det senare är verktyget som automatiskt kommer att designa en webbplats för dig baserat på informationen du laddar upp. Det finns också en bekväm mobilredigerare som låter dig ändra och uppdatera din mobilwebbversion. Skrivbords- och mobilversioner uppdateras separat, men ändringarna du gör i mobilläget visas inte i skrivbordsversionen.

Wix Editor

Webbplatsbyggaren kommer också med kraftfulla blogg- och e-handelsmotorer, som gör det möjligt för dig att skapa bloggar och onlinebutiker med maximal bekvämlighet och enkelhet. För duktiga webbutvecklare erbjuder Wix ett professionellt Wix Corvid-verktyg som gör det möjligt att skapa olika typer av webbappar.

Wix ADI-gränssnitt

På tal om appar och widgets gör webbplatsbyggaren det möjligt att välja dussintals av dem i den integrerade appmarknaden. Alla tillgängliga widgetar är indelade i grupper baserade på nischer som de hänvisar till. Dessutom kommer Wix med ett avancerat Ascend-verktyg – a professionellt CRM-system som hjälper användare att starta, hantera och marknadsföra sina företag med maximal effektivitet och applikationer av avancerade marknadsföringsverktyg.

Wix Designs

En av höjdpunkterna för webbplatsbyggaren är den imponerande mallkollektionen som omfattar över 550 högkvalitativa teman. Oavsett vilken specialisering du har, finns det en lämplig mall för dig här. Mallarna finns i dussintals nischkategorier baserade på deras specialisering.

Wix mallar

För de användare som inte lyckas hitta de bästa matchande teman erbjuder tjänsten en möjlighet att välja och ändra en tom mall. Tänk på att du inte kommer att kunna byta den valda mallen mitt i webbdesignprocessen.

Wix kostnad

När det gäller prissättningsaspekten, webbplatsbyggaren har planer på att matcha alla behov. Det finns en gratis plan som aldrig upphör att gälla, som gör det möjligt att testa alla funktioner i tjänsten så länge du behöver det. Premium-teman är mångsidiga och det finns definitivt en prissättningslösning för att uppfylla dina webbplatsutveckling och marknadsföringsbehov.

Standard Wix-planer

 • Combo ($ 13 / mo) – gratis värd och domänanslutning, frånvaro av systemannonsbannrar;
 • Obegränsad ($ 17 / mo) – obegränsad bandbredd, 10 GB lagringsutrymme;
 • Proffs ($ 22 / mo) – 2 timmars videolagringsutrymme, integrerade verktyg för insamling av statistik och Google Analytics;
 • VIP ($ 39 / mo) – första prioritetsstöd, professionell logotyp osv.

Wix har utmärkt sig på grund av tillgängligheten till sina frekventa rabatter, bonusar och specialerbjudanden. De hjälper nybörjare att spara stora när de registrerar sig för systemet, medan befintliga kunder kan få extra fördelar med webbplatshantering. Dessutom erbjuder webbplatsbyggaren 14-dagars pengarna tillbaka-garanti för någon av de betalade planerna som valts.

Sammanfattning

Wix är en webbplatsbyggare som definitivt sticker ut från mängden på grund av dess bekväma och intuitiva WYSIWYG webbplatsredigerare, massor av avancerade funktioner, anpassningsbara mallar och avancerade verktyg för anpassning av design. Du kommer att kunna behärska och använda den, även om du inte är en webbdesignpro och detta är ditt första försök att starta en personlig webbplats. Plattformen är användarvänlig och fullständig – precis vad du behöver för att få en anständig personlig webbplats.

Prova Wix gratis

WordPress – 100% gratis plattform för personlig webbplats

Produktnamn:WordPress
Officiell hemsida:wordpress.org
Komplexitet:Över medel
Gratis plan:Obegränsat
Premiumplan:från $ 2,95 / mo
Grundad:2003
Huvudkontor:Över hela världen
Prova det gratis

WordPress – är en 100% gratis plattform för personlig webbplatsskapande. Dessutom är detta det mest populära, flexibla och funktionsbelastade Content Management System i världen. Även om du inte har varit involverad i webbplatsutveckling tidigare har du definitivt hört åtminstone någonting om denna open source-plattform. WordPress finns i många verktyg och funktioner som krävs för att starta och hantera en webbplats, vare sig det är en affärswebbplats, en webbutik, en portfölj, en blogg eller en målsida.

WordPress-funktioner

WordPress Dashboard

WordPress byggdes ursprungligen som en bloggplattform, men funktionaliteten har vuxit mycket sedan den tiden. Tjänsten används nu för att lansera olika typer av webbplatser eftersom det finns många plugins som du kan integrera i systemet för att få den webbplats du behöver. Plattformen är bekväm och gör det möjligt att anpassa webbplatsens innehåll med hjälp av tema och plugin-integration. De kan vara gratis och betalda. Se till att kontrollera tillförlitligheten och expertisfrekvensen för webbutvecklare du hanterar när du letar efter ett plugin på webben. Saken är att vissa plugins kan komma med skadliga koder, som så småningom utgör ett hot mot din webbplats funktionalitet och säkerhet.

WordPress garanterar snabb och intuitiv publicering och hantering av innehåll. Standardvisuell redigerare för systemet är ganska primitivt, men det finns många tillägg och plugins, vilket särskilt utvidgar dess ursprungligen tillgängliga funktionalitet. Om du stöter på problem eller behöver ett professionellt råd, är du välkommen att gå med i det omfattande WordPress community för att hitta svar där.

WordPress Designs
WordPress 5.0-teman

WordPress designkollektion är inte riktigt omfattande, men det gäller endast integrerade teman. Användare, som vill ge sina webbplatser unikt och personligt utseende, har en möjlighet att välja dussintals mallar utvecklade av tredjepartsanvändare såväl som av medlemmarna i gemenskapen. Mallar är betalda och gratis, vilket påverkar deras säkerhetsnivå för kvalitet. Om du letar efter ett professionellt WordPress-tema är det vettigt att göra en djupgående online-undersökning och välja den bästa varianten.

WordPress kostnad

WordPress är initialt ett gratis CMS. Du behöver inte betala för att du registrerar dig med tjänsten och för att använda den. Du måste dock investera i domännamn och webbhotell. Plugins och mallar kan också tillhandahållas mot extra kostnad. Priserna skiljer sig ut beroende på det objekt du är intresserad av. För att publicera ett färdigt projekt måste du dock välja betrodd webbhotell och ett domännamn som uppfyller alla krav.

Mångsidigheten hos värdleverantörer och villkoren / planerna som de erbjuder är ganska imponerande, men det finns en som utan tvekan sticker ut från mängden när det gäller värd för WordPress-webbplatser. Det här är Bluehost – systemet som rekommenderas av CMS och den mest trovärdiga och funktionsrika tjänsten. Värdleverantören erbjuder flera planer att välja mellan, nämligen:

 • Grundläggande ($ 2,95 / mo) – obegränsad trafik och bandbredd, gratis SSL-anslutning, en webbhotell, gratis WordPress-uppdateringar, 50 GB lagringsutrymme;
 • Plus ($ 5,95 / mo) – obegränsad e-postkonton och domäner, obegränsat lagringsutrymme och bandbredd, obegränsat antal värdwebbplatser, $ 200 för avancerade marknadsföringsalternativ;
 • Val ($ 5,45 / mo) – förbättrad sekretess för domäner, säkerhetskopiering av webbplatser, skydd mot skräppost osv.

Alla premiumplaner från Bluehost garanterar gratis domänanslutning och användning under det första året efter registreringen. Vid slutet av terminen kommer kostnaden för domännamnet att utgöra cirka $ 12- $ 14 per år, vilket också är ganska överkomligt för de flesta användare.

Sammanfattning

Med över 180 miljoner aktiva användare förblir WordPress det mest använda open source CMS i världen. Systemet, som ursprungligen skapades som en bloggplattform, erbjuder nu många funktioner och verktyg som låter dig skapa olika typer av webbplatser. Plugin-integrationsfunktionen har gjort tjänsten ännu kraftfullare, vilket så småningom påverkar dess popularitet och efterfrågan.

Prova WordPress gratis

uKit – Lättanvänd webbplatsföretag för små företag

Produktnamn:uKit
Officiell hemsida:ukit.com
Komplexitet:Super lätt
Gratis plan:14 dagar rättegång
Premiumplan:från $ 4 / mo
Grundad:2015
Huvudkontor:Ryska Federationen
Prova det gratis

uKit – är en populär, lättanvänd webbplatsföretag för små företag. Systemets tillämpningsområde begränsas emellertid inte av utvecklingen av affärsprojekt. Systemets funktionalitet räcker för att designa portföljer, bloggar, målsidor och till och med små / medelstora onlinebutiker. Plattformen skiljer sig från mängden på grund av dess exceptionella enkelhet, intuitiva natur och bekvämlighet för alla användarkategorier.

uKit-funktioner

När du börjar använda uKit kan du inte märka det intuitiva gränssnittet, som har enkel navigering och bekvämlighet. Detta är en av funktionerna som gör webbplatsbyggaren till det bästa valet för nybörjare som behöver tid för att behärska systemet. Förutom de affärspecifika funktionerna erbjuder webbplatsbyggaren flera widgetar för personliga webbplatser (SlideShare, LiveChat, Callback, MailChimp, Instagram Feed och Google Maps för att nämna några).

uKit Widgets

uKit kommer med ett anständigt e-handelsalternativ, som gör det möjligt att bygga små till mitten webbbutiker antingen genom att ansluta eCommerce-widgeten eller genom att integrera Ecwid-plugin. Webbplatsbyggaren tillåter också tilldelning av tillfälliga rättigheter för webbplatshantering till andra medlemmar i ditt webbdesignteam. Rättighetsinnehavaren kommer att kunna redigera och anpassa projektet medan ägaren kommer att kontrollera processen. Detta säkerställer ett mer produktivt samarbete och högre effektivitet av webbplatsutvecklingsförfarandet.

uKit Ecwid Widget

En annan höjdpunkt för webbplatsbyggaren är dess AmoCRM-integration. Funktionen låter dig hålla reda på din affärsutveckling, försäljningstillväxt, kund / bokföring osv. Detta kommer särskilt att vara användbart för ägare av onlinebutiker. Slutligen garanterar webbplatsbyggaren den största säkerheten för alla projekt som startats med den. Det gör det möjligt att ansluta SSL-certifikatet till din domän helt gratis. Detta är ett måste för alla webbplatser som accepterar onlinebetalningar och hanterar konfidentiell information från sina kunder.

uKit-design
uKit gratis mallar

uKit-mallen är också värd att uppmärksamma. Det finns 380+ teman här, som är gratis och lyhörda. Mallanpassning tar inte så mycket tid på grund av den breda funktionsuppsättningen och det intuitiva verktygsfältet som systemet erbjuder. Mallarna finns i många nischspecifika kategorier för att förenkla valet. Det är möjligt att välja en tom mall här för att skapa en personlig webbplats från grunden. uKit tillåter att mallarna ändras på vilket stadium som helst i webbutvecklingsprocessen för att nå önskat resultat.

uKit Kostnad

prissättningspolitiken för uKit är otroligt prisvärd för alla. Detta är imponerande med tanke på den ursprungliga inriktningen av tjänsten för företagarna. Den 14-dagars kostnadsfria provperioden gör det möjligt att kolla in alla funktioner i tjänsten. När det gäller de betalda planerna låter uKit välja mellan följande prenumerationstyper:

 • Minimal ($ 4 / mo) – anpassad domännamnanslutning, obegränsat lagringsutrymme för disk och sidnummer, skapande av webbplatsbackup, över 200 professionella mallar, SMS-meddelanden, support 24/7
 • Grundläggande ($ 8 / mo) – kraftfulla statistikspårningsverktyg, inga upphovsrättsskyltar, premiumdesign, Google Analytics, livechatsupport;
 • e-handel ($ 9,60 / mo) – integrerade e-handelsverktyg, kundvagnsinställningar, godkännande av onlinebetalningar, betalnings- / fraktalternativ, val av valutor;
 • Proffs ($ 12 / mo) – e-handelsfunktioner, anpassad färgschemaapplikation, anpassad kodintegration osv.

uKit låter dig spara stort när du uppgraderar för sina betalda planer. Ju längre abonnemangsperiod är – desto mer budget kan du spara. Generellt är det möjligt att betala för 3, 6, 12 eller 24 månader med en betalning.

Sammanfattning

Om du har en idé att starta en personlig webbplats, men inser att du saknar designfärdigheter för att göra det, är uKit säkert värt att prova. Webbplatsbyggaren är lätt att använda och den är mycket prisvärd för alla. Rik sortiment av responsiva mallar, avancerade anpassningsverktyg för design och regelbundet uppdaterade funktionsuppsättningar gör systemet till en anständig representant för webbbyggnadsnisch.

Prova uKit gratis

SITE123 – Allt-i-ett-verktyg för att bygga en personlig webbplats från Scratch

SITE123 - Allt-i-ett-verktyg för att bygga en personlig webbplats från Scratch

Produktnamn:SITE123
Officiell hemsida:site123.com
Komplexitet:Lätt
Gratis plan:Obegränsat
Premiumplan:från $ 10,80 / mo
Grundad:2015
Huvudkontor:Israel
Prova det gratis

SITE123 – är allt-i-ett-verktyget för att bygga en personlig webbplats från grunden. Webbplatsbyggaren som kommer med en praktisk WYSIWYG-redigerare är gratis för varje användare. Dess integrerade funktionsuppsättning och alternativ gör det möjligt att starta olika typer av projekt på ett problemfritt och bekvämt sätt. Systemet säkerställer en intuitiv och enkel webbbyggnadsprocess, enkel navigering och överflöd av verktyg för att låta nybörjare och webbdesign-proffs slutföra projekt med olika komplexitetsnivåer. SITE123 fungerar bra för utveckling av portföljer, bloggar, målsidor samt andra typer av personliga och affärswebbplatser.

SITE123 Funktioner

Det finns en intuitiv webbplatsredaktör här som eliminerar behovet av att lära sig grunderna i kodning. Webbplatsbyggaren har också en anständig e-handelsmotor, vilket gör det möjligt att lansera en trevlig onlinebutik med utmärkt funktionalitet. För att göra det bör du skapa och hantera produktlistor, designa och modifiera showfönstret för att ge det tilltalande utseende, justera betalnings- och leveransparametrar etc..

SITE123 Editor

För användare som vill göra sina webbplatser tillgängliga på flera språk erbjuder SITE123 flerspråkigt stöd. Genom att använda verktyget kan du göra det skapa flera språkversioner av din webbplats beroende på vilka mål du eftersträvar. SITE123 är också känd för sina avancerade SEO-verktyg, gratis webbhotell och domänregistrering, kvalitetsbloggarmotor, integrerade logotypverktyg, anpassad formbyggare, e-postkonton och andra användbara funktioner.

Site123 butik

SITE123 gör det möjligt att ställa in åtkomsträttigheter för webbplatser beroende på dina krav och webbdesignbehov. Detta är särskilt viktigt för användare som arbetar i team. Med webbplatsbyggaren kan du dessutom ansluta ett gratis SSL-certifikat till ditt webbplatsens domännamn för att förbättra dess säkerhet och konfidentialitet för användarnas data. När du arbetar med plattformen kan du få tillgång till dess rika App Market som kommer med flera tillägg, widgets och tillägg (Analysverktyg, sociala, betalnings gateway, live supportchatt, marknadsföringsverktyg, formulär, bokning, gallerier, webbansvariga verktyg, prissättning, onlinebutik och populära). Integrering av dessa widgets kan särskilt öka din webbplats prestanda och design.

SITE123 Designs
Site123 Mallar

Webbplatsbyggaren har en av de bästa samlingarna med responsiva mallar. De finns i flera kategorier och visas bra på alla mobila och stationära enheter. Mallarna är gratis och du kan anpassa det valda temat som du vill. Således kan du justera allmänna designinställningar, integrera widgets, mediefiler och sociala kontoknappar, välja och ladda upp mångsidiga webbsideselement osv..

SITE123 Kostnad

Priserpolicyn för webbplatsbyggaren är måttlig och flexibel. Det är möjligt att använda en gratis plan för att se vad systemet har att erbjuda. För att bygga webbplatser med full funktion bör du dock välja mellan fyra betalda prenumerationer. Dessa inkluderar:

 • Grundläggande ($ 10.80 / mo) – 10 GB hårddiskutrymme, gratis domännamnanslutning, 5 GB bandbredd;
 • Avancerad ($ 16,80 / mo) – 30 GB hårddiskutrymme, 15 GB bandbredd, möjlighet att sälja upp till 50 produkter per månad;
 • Professionell ($ 22,80 / mo) – 90 GB hårddiskutrymme, 45 GB bandbredd, 500 produkter till försäljning per månad;
 • Guld ($ 28,80 / mo) – 270 GB hårddiskutrymme, 135 GB bandbredd, obegränsad produkter till salu.

Oavsett vilken plan du så småningom kommer att gå för, så låter du skapa ett obegränsat antal webbplatser på ett konto.

Sammanfattning

SITE123 är en anständig webbplatsbyggare för personligt bruk. Det gör det möjligt att skapa fina webbplatser till överkomliga priser. Systemet har flerspråkigt stöd och e-handelsmotor, som utökar dina webbdesignalternativ och möjliggör kreativ frihet. Webbplatsbyggaren är verkligen värt uppmärksamheten för användare som behöver en imponerande personlig webbplats till överkomliga priser.

Prova Site123 gratis

Squarespace – Enkel webbplatsbyggare för nybörjare

Squarespace - Enkel webbplatsbyggare för nybörjare

Produktnamn:Squarespace
Officiell hemsida:squarespace.com
Komplexitet:Medel
Gratis plan:14-dagars rättegång
Premiumplan:Från $ 29 / mo
Grundad:2012
Huvudkontor:USA
Prova det gratis

Squarespace – är en enkel webbplatsbyggare för nybörjare, som också har mycket att erbjuda för webbdesignproffs. Plattformen har användarvänlighet, bekvämlighet, flexibilitet och jämförbar pris. Det gör det möjligt att designa snygga och fullständiga webbplatser till rimlig kostnad och utan behov av kodredigering. De användare som emellertid har programmeringskunskaper kan använda den för att starta kraftfulla webbplatser med slutresultat.

Squarespace-funktioner

Squarespace är allt-i-ett-byggmästare för DIY-webbplatser, som kan användas för att starta bokstavligen alla typer av projekt. Dessa inkluderar affärswebbplatser, portföljer, målsidor, bloggar och andra kommersiella / icke-kommersiella webbprojekt. Den levereras med den integrerade WYSIWYG-redigeraren som möjliggör enkel och snabb webbutveckling, men det finns också möjlighet att arbeta i systemets avancerade stilredigerare för att designa kvalitet och laddade projekt.

Squarespace Page Editor

Plattformen gör det möjligt att välja och integrera flera widgetar, tillägg och tillägg som kan lägga till din webbplatsfunktion. Dess kraftfulla blogg- och e-handelsmotorer gör det möjligt att starta och effektivt hantera onlinebutiker och bloggar, medan omfattande sociala integrationsalternativ tillsammans med avancerat e-postmarknadsföringsverktyg möjliggör effektiv marknadsföring av ditt nyskapade projekt på webben. Dessutom är det möjligt att bädda in Google Maps i avsnittet Kontakter på din webbplats och hålla reda på din webbplatsstatistik med hjälp av Google Analytics-integration. Squarespace sticker också ut från mängden på grund av dess distinkta höjdpunkter, såsom Acuity Scheduling tool, Logo Maker, Unfold Storytelling-funktionen och avancerade alternativ för bildredigering.

Squarespace Logo Maker
Fyrkantiga design

Squarespace fokuserar mest på kvaliteten på dess mallar snarare än på deras belopp. Från idag har webbplatsbyggaren cirka 40 teman, som är absolut lyhörda, anpassningsbara och professionella. Dessa mönster passar emellertid olika nischer och branscher, inklusive bloggar, fotografering, digitala butiker, portföljer, kaféer och restauranger, lokala företag, evenemang, musiker och band, community och ideella organisationer, personliga, fastigheter, bröllop och mer. På grund av Cover Page Builder är det möjligt att designa den tilltalande och personliga försidan på din webbplats genom att fylla den med innehållsblock, redigera designelement, lägga till texter, integrera mediefiler etc. HTML / CSS redigeringsalternativ är också aktiverade här.

Fyrkantmallar
Kvadratisk kostnad

Webbplatsbyggaren tar ut måttliga priser för sina premiumplaner. Systemet erbjuder inte en helt gratis plan, men det finns en möjlighet att testa dess funktionalitet under den 14-dagars gratisversionen. När det gäller uppgradering till betalda prenumerationer, överväg att använda en av följande planer:

 • Personlig ($ 12 / mo) – 3% transaktionsavgift, 20 webbplatser, gratis anpassad domänanslutning;
 • Företag ($ 18 / mo) – 2% försäljningsavgift, obegränsat antal webbsidor, AdWords-kredit;
 • Grundläggande ($ 26 / mo) – obegränsat produktnummer, bandbredd och lagringsutrymme på disk, integrerad redovisningsfunktion;
 • Avancerad ($ 40 / mo) – etikettutskrift, övergiven kassautorisering, realtidstransportfartyg osv.

Alla premiumplaner från Squarespace har gratis domännamn och värd. På samma sätt är det möjligt att utse din egen webbplatsdomän till systemet, om du har den och vill fortsätta använda den.

Prova Squarespace gratis

Mobirise – Gratis webbplatsutvecklingsprogram

Mobirise - Gratis webbplatsutvecklingsprogram

Produktnamn:Mobirise
Officiell hemsida:mobirise.com
Komplexitet:Medel
Gratis plan:Obegränsat
Premiumplan:från 149 $
Grundad:2015
Huvudkontor:europeiska unionen
Prova det gratis

Mobirise – är en enkel gratis webbplatsutvecklingsprogramvara, vilket kräver nedladdning och installation innan du fortsätter till webbdesignprocessen. Plattformen skapades ursprungligen med nybörjars behov i åtanke och därmed kommer den med ett brett utbud av praktiska verktyg och funktioner som de enkelt kan behärska och använda. Med Mobirise kan du starta nästan alla projekt, vare sig det är en företagswebbplats, en kampanjwebbplats, en målsida, en blogg eller en portfölj. Detta är överlägset en av de enklaste och mest intuitiva webbsajtbyggarna som du kan hitta där.

Mobirise-funktioner

Webbplatsbyggaren möjliggör omfattande integrationsalternativ. När du arbetar med din webbplatsutveckling kan du välja och ansluta flera tillägg – de som tillhandahålls av systemet och de du kan hitta på tredje parts tjänster. Några av dem inkluderar Twitter Feed, Soundcloud, Lazy Load, Icons, PayPal kundvagnar, Sliders, Google Analytics etc. Dessutom kommer webbplatsbyggaren med den avancerade funktionen AMP – Accelerated Mobile Page. Det bidrar till bättre prestanda och SEO-optimering av mobila webbplatser som lanseras med systemet såväl som till hur de ser ut på mobila enheter.

Mobirise WYSIWYG-redaktör

Webbplatser byggda med Mobirise är GDPR-kompatibla, vilket innebär att de ser ansedda och säkra ut för alla användare och surfar på dem. Vad du behöver för att aktivera funktionen är att skapa projektet och sedan anpassa motsvarande GDPR-överensstämmelsesblock, fylla i de fält som krävs.

Mobirise Designs
Mobirise-teman

Webbplatsbyggaren låter dig uttrycka din kreativa frihet genom att använda flera innehållsblock för designutveckling. Du kan personligen välja och integrera dussintals sådana block som systemet har i lager. Dessa block kan justeras ytterligare och ordnas på en webbsida för att bilda dess struktur och layout som fungerar bäst för din typ av projekt. På grund av den kraftfulla kodredigeraren kan duktiga kodare och webbdesigners anpassa teman genom att integrera nya funktioner och element. Tänk dock på att kodredigeraren inte tillhandahålls som standard och måste väljas och sedan integreras som en betald tillägg.

Mobirise-kostnad

Webbplatsbyggaren är helt gratis för alla användare. Du kan ladda ner och installera det utan att betala något för att starta en kommersiell / icke-kommersiell webbplats. Systemet tillåter dock att integrera tredjepartsförlängningar, plugins och mallar för att bidra till din webbplatsens funktionalitet och exklusiva design. Här är kostnadsproven för några av Mobirise-betalda plugins / tillägg: Code Editor ($ 69), Allt-i-ett-kit ($ 129), WOW-reglage ($ 29), PayPal kundvagn ($ 29), Ikoner ($ 19) etc. Glöm inte värd och domännamn du behöver köpa där ute.

Prova Mobirise gratis

IM Creator – Personlig webbplatsbyggare, gratis för ideella organisationer

IM Creator - Personlig webbplatsbyggare, gratis för ideella organisationer

Produktnamn:IM Creator (XPRS)
Officiell hemsida:imcreator.com
Komplexitet:Väldigt lätt
Gratis plan:Obegränsat
Premiumplan:från $ 8 / mo
Grundad:2011
Huvudkontor:USA
Prova det gratis

IM Creator – är en personlig webbplatsbyggare, vilket är helt gratis för ideella organisationer. Den inledande sfären för dess applikation omfattar personligt skapande av webbplatser och företag. Systemet kan dock användas för att lansera webbplatser för annonsmaterial, studenter, ideella organisationer. Det har flera erbjudanden och fördelar för dessa användarkategorier.

IM Creator-funktioner

Det som gör IM Creator till en värdig lösning är dess blogg- och e-handelsmotorer. Systemet gör det möjligt att bygga onlinebutiker och bloggar beroende på din webbplatstyp. För att hantera webbplatser kan du lägga till och redigera inlägg, schemalägga dem vid behov och aktivera kommentarfunktionen för att hålla kontakten med webbplatsbesökare.

IM Creator-funktioner

IM Creators webbdesignprocess innebär användning av Polydoms-tekniken. Detta är valet och arrangemanget av innehållsblock – Stripes – som hjälper dig att utforma din webbplatsstruktur. Detta gör webbutvecklingsprocessen enkel och snabb.

IM Creator Designs
IM Creator Mallar

IM Creators designkollektion är också ganska omfattande. Det finns flera nischspecifika mallar, som är gratis och lyhörda. Du kan välja mall och anpassa den med hjälp av den verktygssats som tjänsten har till sitt förfogande. IM Creator-mallar har modernt utseende. Systemet gör det möjligt att förhandsgranska dem innan du väljer valet, vilket gör proceduren ännu mer bekväm för oerfarna användare.

IM Skaparkostnad

När det gäller prisaspekten positionerar IM Creator sig initialt som en gratis webbplatsbyggare. Och det är verkligen så eftersom systemet är helt gratis för annonsmaterial, icke-kommersiella organisationer, studenter såväl som för användare som behöver personliga webbplatser av hög kvalitet. Betalda prenumerationer är följande:

 • Årlig licens ($ 8 / mo) – ett domännamn, e-handelsmotor, premium teknisk support, en webbplats, obegränsat lagringsutrymme för disk och bandbredd, innebär en gång per år som utgör $ 96 / mo;
 • Tvåårig licens ($ 11 / mo) – ett domännamn, en webbplats, e-handelsmotor, premium teknisk support, obegränsat lagringsutrymme på disken och bandbredd, innebär en halvårsbetalning som utgör $ 66 för 6 månader;
 • SSL-skyddad ($ 21 / mo) – ovan angivna funktioner plus SSL-certifikatanslutning till det valda domännamnet.

För de användare som planerar att använda systemets funktionalitet för sina individuella webbplatsutvecklingsändamål erbjuder IM Creator en möjlighet att välja mellan tre White Label-planer. Deras kostnad utgör $ 350, $ 2500 respektive 25000 $ per år baserat på integrerad funktionalitet, tjänster, verktyg, alternativ och villkor som tillhandahålls.

Sammanfattning

IM Creator är en webbplatsbyggare vars användning tillåter lansering av en kvalitet och visuellt tilltalande webbplats utan kostnad alls. Systemet har avancerade verktyg, responsiva mallar och det är också gratis för många användare som inte planerar att tjäna på sina webbplatser. Detta är ett anständigt val du kommer att vara nöjd med.

Prova IM Creator gratis

Hur man skapar en personlig webbplats med en webbplatsbyggare?

Anta att du har definierat vilken webbplatsbyggare som ska användas. Vad kommer härnäst? För att vara säker på hur effektiv webbprocessen är, måste du ta reda på algoritmen för åtgärder för att starta en webbplats. Webbplatsbyggare skiljer sig emellertid i sina funktionsuppsättningar och parametrar, men proceduren för att skapa webbplats är nästan densamma i valfri tjänst:

 1. Bli Medlem. Precis som med alla andra program måste du registrera dig först. Detta är snabbt och enkelt i de flesta tjänster. Vad du behöver är att ange din e-postadress, inloggning och lösenord för att registrera dig för tjänsten.

 2. Välj mall. Som regel faller teman i nischkategorier baserade på de nischer de tillhör. Gå bara till önskad kategori och välj den mall som uppfyller dina behov och följer din nischspecialisering mest av allt. Tänk på att vissa mallar är tillgängliga utan kostnad, medan andra betalas.

 3. Anpassa mallen. Detta är den mest ansvarsfulla och tidskrävande delen av alla webbdesignprocesser. De flesta webbplatsbyggare erbjuder omfattande samlingar av verktyg du kan använda för att anpassa designen. Vad du kan göra är att justera bakgrund och layoutinställningar, välja lämplig färgpalett, typsnitt, stilar, ikoner och andra element som finns tillgängliga på webbplatsen.

 4. Ladda upp innehåll. Det säger sig självt att ”Innehållet är kungen”. Kvaliteten och mängden information du laddar upp till webbplatsen kommer att ha allvarlig inverkan på användarens attraktion. Se till att innehållet du laddar upp är intressant och mångsidigt. Lägg till informativa och nischrelaterade artiklar, integrera mediefiler, skapa bildgallerier, bildspel eller omröstningar.

  Innehållstyper du laddar upp beror på projektet du skapar. Om detta till exempel är en portfölj, lägg till dina egna verk för att visa dem. Om det här är en hobbyrelaterad webbplats ska du tillhandahålla tillräckligt med information för att hålla användare engagerade i ämnet. Se till att lägga till länkar till sociala medier, klienter, recensioner, kontaktinformation, recensioner osv.

 5. Välj domännamn. Domännamnet bör inte vara för långt eller komplicerat. Annars kommer det att vara svårt för användare att memorera det. Gör det kortfattat, minnesvärt och informativt – domänen bör vara kopplad till ditt webbplats ämne. Tänk på att många webbplatsbyggare erbjuder gratis värd och domännamn. Detta beror ofta på den valda planen.

 6. Ställ in SEO-parametrar. Nå ett speciellt webbplatsavsnitt i instrumentpanelen för att konfigurera eller ändra de viktigaste SEO-parametrarna, inklusive metataggar, titlar, nyckelord, beskrivningar, alt-taggar för bilder etc. Kontrollera om alla webbadresser är mänskliga. Detta är en av viktigaste faktorer som påverkar SEO.

 7. Publicera webbplatsen. Slutligen kan du göra din webbplats tillgänglig för målgruppen. Publiceringsprocessen tar några sekunder. Njut av resultatet!

Hur man skapar en personlig webbplats med CMS?

Att designa en personlig webbplats med CMS är något mer komplicerat och tidskrävande jämfört med det som slutförts med webbplatsbyggare. Detta förklaras av att CMS kräver mer kodningskunskap och det tar mer tid att anpassa webbplatser med dem. De övar lite annorlunda förhållningssätt till hela webbbyggnadsprocessen. Om du väljer att starta en webbplats med CMS ska du tänka på följande steg:

 1. Välj Hosting. CMS erbjuder inte integrerad värd. Du behöver hitta en pålitlig webbhotell innan du börjar arbeta på din webbplats. Kolla in trovärdigheten för tjänsten, prisplaner och funktioner som de innebär.
 2. Välj domännamn. Precis som om du inte har möjlighet att välja värd kommer du inte att kunna få ett domännamn från CMS som du kommer att arbeta med. Gör det på förhand att inte slösa bort tid efteråt. Se till att följa vanliga regler för domänval för att få ett minnesvärt och kvalitetsdomännamn.
 3. Installera CMS. Om det CMS du planerar att använda inte är webbaserat behöver du tid att ladda ner och installera det. Detta kommer inte att ta mycket ansträngning och tid, men du måste fortfarande överväga denna nyans.
 4. Välj och installera plugins. Majoriteten av CMS levereras inte med hela insticksprogrammet. De har standardintegrerade plugins för att säkerställa grundläggande funktionalitet. Du måste välja och installera de plugins du föredrar. De kan vara gratis och betalda. Bläddra bland dem du anser vara viktiga för ditt webbplats ämne och se till att de är säkra och kvalitet.
 5. Designa en webbplats. När du har installerat de nödvändiga pluginsna kan du fortsätta arbeta med din personliga webbplatsutveckling. Välj mallen (de kan också vara gratis och betald) och välj de verktyg du behöver för att ge dem den önskade designen. Du kanske letar efter CMS-mallar där ute, men se till att de är utvecklade av professionella och pålitliga webbdesigners. Det är verkligen meningsfullt att betala för ett kvalitetstema, som inte riskerar din webbplats.
 6. Ladda upp innehåll. När du har valt mallen är det hög tid att ladda upp innehållet. Detta beror på vilka mål du sätter och vilken typ av webbplats du behöver. Välj och lägg till inlägg, videor, sociala nätverkskonton, mediefiler och andra element som ökar din webbplatsklassificering.
 7. Justera SEO-parametrar. Så snart du är klar med webbplatsredigering, justera SEO-parametrar. Nå ett speciellt webbplatsavsnitt i CMS-instrumentpanelen eller installera en SEO-plugin och bläddra bland tillgängliga alternativ.
 8. Publicera en webbplats. Det sista steget i skapandet av webbplatsen är uppenbarligen dess publicering. Detta är enkelt och snabbt. Aktivera bara “Publicera” -knappen och observera resultatet!

Hur man väljer tjänsten för att bygga en personlig webbplats från Scratch?

Det finns flera faktorer du bör tänka på, när du väljer den bästa tjänsten för att bygga en personlig webbplats. Detta beror på erfarenhetsnivå, tillgänglig budget, mål och ambitioner. Samtidigt finns det allmänna funktioner som är ett måste för alla tjänster du kommer att gå till. För att ge maximal säkerhet och effektivitet för webbbyggnadsprocessen bör plattformen ha följande:

 • Enkel användning;
 • Säkerhet;
 • Användarvänlighet;
 • Snabb webbutvecklingstid;
 • Kvalitet;
 • Funktionalitet;
 • Omfattande mallval;
 • Bekvämlighet;
 • Kraftfulla designanpassningsfunktioner;
 • Prisvärd prispolicy.

Uppfyller tjänsten du planerar att använda dessa krav och ser professionell ut? Då kan du börja testa det för att se till att det verkligen uppfyller dina behov.

Fördelar och nackdelar med webbplatsbyggare

Webbplatsbyggare är speciellt utformade för användare med olika färdigheter och kompetenshastigheter. De flesta av dem är i allmänhet flexibla och praktiska, men varje tjänst har fortfarande sina speciella egenskaper du bör vara medveten om. Här är de grundläggande fördelarna för webbplatsbyggare:

 • Enkelhet och bekvämlighet. Webbplatsbyggare har exceptionell användarvänlighet. Det är detta som gör dem till ett smart val för användare med liten eller ingen kompetens inom webbdesign. De har mestadels WYSIWYG-redigerare och dra-och-släpp-funktioner som förenklar hela processen för att skapa webbplatser, vilket gör det intuitivt och engagerande. Detta gör det möjligt att skapa en anständig och fullständig webbplats på bara några timmar.
 • Mallval. Dessa system erbjuder rika samlingar av fördesignade mallar, som ofta ingår i kategorier baserade på nischspecialisering. Mallarna är mobiloptimerade så att webbplatser visas bra på alla typer av stationära och mobila enheter.
 • Anpassning av visuell design. Förutom att erbjuda flera mallar, erbjuder webbplatsbyggare kraftfulla verktyg för anpassning av visuell design för att ge dem den önskade appell och prestanda.
 • Prisvärd prispolicy. Webbplatsbyggare är verkligen prisvärda jämfört med andra webbdesignlösningar. De har ofta gratis försök eller till och med gratis planer för att göra det möjligt för användare att testa sina funktioner. När det gäller de betalda planerna är de mångsidiga och har olika parametrar och funktioner för att möta olika användarkrav och budgetar.

Bortsett från fördelarna har webbplatsbyggare också en uppsättning nedskärningar. Några av dem är följande:

 • Otillräcklig funktionalitet. Många webbplatsbyggare saknar funktioner som är ett måste för att starta storskaliga projekt. Ta dig tid att utforska hela funktionsuppsättningen i systemet för att se till att det passar dina behov;
 • Kodredigeringsbegränsningar. Det faktum att webbplatsbyggare skapas mestadels för nybörjare gör det möjligt att anta att de ofta saknar kodredigeringsalternativ. Detta är inte ett problem för nybörjare, medan webbansvariga kan hitta den här funktionen som en nackdel och letar efter omfattande alternativ för kodredigering;
 • Otillgängliga webbplatsmigreringsalternativ. Om du planerar att skapa ett projekt med en webbplatsbyggare bör du inse att du inte kommer att kunna överföra det till en annan tjänst. Trots att vissa system tillåter migrering från en plattform till en annan kan processen vara en allvarlig utmaning.

Fördelar och nackdelar med CMS

Innehållshanteringssystem har också sina förtjänster och demeriter som användare bör vara medvetna om när de gör valet. Varje system har sina specifika nackdelar och fördelar, men det finns också allmänna funktioner som är inneboende för alla CMS. Några av fördelarna inkluderar:

 • Omfattande funktionalitet. CMS är vanligtvis kraftfulla system som har ett brett spektrum av funktioner som behövs för att starta och hantera en anständig webbplats.
 • Imponerande anpassningsalternativ. CMS erbjuder imponerande alternativ för designanpassning. Detta innebär extra plugin- och mallintegration samt flera designanpassningsverktyg som behövs för att ge en webbplats anständig funktionalitet.
 • Snabb och effektiv webbdesignprocess. Det tar inte mycket tid att starta en personlig webbplats med CMS, särskilt om du vet hur du använder den kraftfulla funktionsuppsättningen för tjänsten. Även de användare som inte har erfarenhet av webbdesign kommer att slutföra uppgiften på flera dagar genom att integrera gratis och betalda verktyg, plugins, moduler och mallar.
 • Flexibla priser. De flesta öppen källkod CMS är helt gratis. Detta innebär att du kan ladda ner och installera dem gratis. För att få avancerad funktionalitet bör du dock vara redo att investera i betalda tillägg, plugins, mallar och tillägg. Hosting och domännamn betalas också eftersom de flesta system inte erbjuder integrerade alternativ.

Precis som webbplatsbyggare har CMS också ett antal nackdelar. Några av dem är värda att bli nämnda först:

 • Behov av programmeringsfärdigheter. Om du vill starta och hantera ett kraftfullt projekt med CMS går du inte utan att ha minst ett minimum av programmeringskunskap. De behövs för att redigera webbplatskoder, anpassa designen för ditt projekt, integrera extra verktyg och plugins, uppdatera innehåll och hantera din webbplatsdesign.
 • Säkerhetsproblem. Säkerhet för webbplatser som har startats med CMS kan vara i fara på grund av behovet av att installera extra plugins och mallar. De utvecklas ofta av tredjepartsanvändare och de kan ha skadliga koder, som så småningom utgör en fara för hela webbplatsen.

Slutsats

När det gäller att bygga en personlig webbplats kan användare ha flera problem. De gäller främst de tillgängliga alternativ och verktyg för webbbyggnad som säkerställer ett anständigt resultat. Detta är när valet mellan webbplatsbyggare och CMS blir så komplicerat. Båda typerna av system har mycket att erbjuda användare och båda säkerställer ett anständigt resultat att man vet hur man använder de funktioner och verktyg plattformarna erbjuder.

Så vilken typ av tjänst fungerar bäst för din webbplats? Om du någonsin har arbetat med CMS eller har den grundläggande kunskapen om webbdesign, är det en trevlig lösning att använda dessa system. Tjänsterna är kraftfulla och fullständiga. Detta garanterar inte anständigt resultat. Gör dig dock redo att möta och övervinna de problem du kan stöta på i vilket steg som helst i webbdesignprocessen.

Är detta ditt första försök att starta en webbplats? Eller kanske du inte vill bry dig om alla dessa webbutmaningar? Sedan är det en bra lösning att använda en webbplatsbyggare. Dessa tjänster hjälper till att skapa tillförlitlig webb-närvaro. De är lätta att använda, bekväma och intuitiva för alla. De är också prisvärda och användarvänliga. Ladda bara upp ditt innehåll, justera önskade inställningar och njut av resultatet! Lycka till!

Skapa en gratis personlig webbplats

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map