Hur man skapar en skola, ett klassrum eller en lärarwebbplats gratis

Hur man skapar en webbplats för skolor / klassrum / lärare gratis


Utbildningssystemet utvecklas. Inlärningsprocessen blir lite mer blandad och komplicerad för eleverna. Lärare letar efter nya sätt att ge ytterligare hjälp efter skolan och i klassen. Det är här en klassrumswebbplats kan vara en bra lösning. Det serverar flera uppgifter på en gång. Dessutom är det ett mer flexibelt sätt att interagera med elever, engagera sig med föräldrar osv.

Det viktigaste problemet här är bristen på kompetens. Några skollärare har kunskap om att hantera webbplatsens byggprocess såvida de inte undervisar i programmering eller webbdesign. Budgetbegränsningar verkar vara den andra snubblingen på vägen till digitalisering i klassrummet. Anställer webbutvecklare för att bygga en lärarwebbplats kan kosta tusentals dollar.

Modern webbteknologi är den ultimata lösningen. De introducerar nya verktyg utformade för att passa icke-tekniker och nybörjare till lägsta kostnad. Med andra ord får du ett instrument för att skapa en klassrumswebbplats på några minuter utan kodning.

Varför lärare behöver en klassrumswebbplats?

För att förstå hur den framtida webbplatsen kan användas av både studenter och lärare måste du klargöra projektets syften. Nyckelidén här är att göra din webbplats mer fokuserad. Varför behöver du en webbplats? Är det för att kontrollera dina elever på distans dina elever, engagera sig med sina föräldrar och främja läroplanen?

Låt oss ta en titt på några populära skäl till varför lärare kanske vill skapa en skolwebbplats.

Förbättring av läroplanen

Oavsett varför lärare vill ha en webbplats så vill de ha det för elevernas skull. Så det första skälet är att marknadsföra deras läroplan och göra den mer förbättrad. Nyckelidén är att ge problemfri online-åtkomst till utbildningsplanen eller programmet. Samtidigt kan frånvarande studenter komma in på webbplatsen och få tillgång till allt nödvändigt material med ett klick istället för att sakna viktig information.

Studera resurser

En webbplats kan ha ytterligare informationsresurser bifogade samt länkar till andra utbildningswebbplatser. De kan komma till nytta när användare slutför skrivuppgifter med verk som nämns nödvändigt att inkludera. Dessutom kan lärare använda webbplatsen som nav för kommande tester, frågesporter, stavningslistor osv.

Inter-Classroom Competition

Klassrumswebbplatser kan användas som ett verktyg för att uppmuntra. Till exempel kan en lärare publicera en lista med de mest framgångsrika eleverna med uppdateringar varje vecka. Tanken är att hålla studenter involverade i inlärningsprocessen och göra sitt bästa för att få 10 av 10 under nästa test. Förvandla studieprocessen till form av utbildningstävling.

Föräldrarnas engagemang

Föräldrar är alltid angelägna om att veta vad deras barn faktiskt lär sig. De vill hålla kontakten med ämnen som barn studerar samt information om lärare och personal för att veta att deras barn är i goda händer. En webbplats låter föräldrar spåra sina barns framgång. Åtminstone kommer de att kunna reagera om något skulle gå fel.

Som du kan se kan det vara en vändpunkt i utbildningsprocessen att ha en lärares webbplats. Allt du behöver är en plattform för webbplatsbyggnad med tillräckligt med instrument för att uppfylla lärarens krav med tanke på ovan nämnda fördelar. Wix är verkligen värt att uppmärksamma. Låt oss titta på hur lång tid och hur mycket tid det tar för att skapa en skolwebbplats med Wix webbfunktionalitet.

5 steg för att bygga en lärarwebbplats

Wix

Wix – är en mjukvara med rykte förmodligen den enklaste webbplatsbyggaren. Åtminstone hjälper det verkligen att skapa webbplatser av alla slag från början. Dessutom har den en gratis plan. Även om det kommer med ett anpassat underdomän, räcker det för ditt specifika projekt, eftersom du knappast kommer att behöva marknadsföra det.

Allt du behöver är en live-plattform med minimal funktionalitet och några av baslinjefunktionerna. Hela byggproceduren tar inte mer än ett par timmar. Du behöver bara:

 1. Logga in.
 2. Välj en mall.
 3. Lägg till innehåll.
 4. Gör lite anpassning.
 5. Publicera din webbplats.

Steg 1. Logga in

Att komma igång är alltid den enklaste delen när det gäller SaaS webbplatsbyggare. Wix är inte ett undantag. För att logga in anger du ditt lösenord och e-post eller använder sociala konton för omedelbar registrering. Systemet tar dig automatiskt till mallsamlingen.

Steg 2. Välj en mall

Systemet erbjuder över 550 layouter för olika ändamål. Den har en separat kategori för utbildning och kultur där du kan välja ett lyhört tema för din framtida webbplats. Beroende på krav och webbplatsändamål kan du välja:

 • Mallar för privata grundskolor;
 • Layouter för doktorander;
 • Färdiga universitets målsidor;
 • Mallar för musikskolor;
 • Skolor och klasser webbplats prototyper och mer.

Wix skolmallar

Alla mallar är mobilkänsliga. De har förinställda strukturer med alla nödvändiga block på sidan du kan behöva. Välj det som uppfyller dina mål bäst.

Steg 3. Lägg till innehåll

Ett annat enkelt steg där du bara behöver kopiera och klistra in relevant innehåll i avsnitt på sidan. Om du redan har ett klassrums Facebook-community är saker och ting ännu bättre. Wix ADI är en AI-baserat verktyg som kan generera innehållet från ditt sociala konto och leverera en redo att använda webbplats som redan är fylld med texter och bilder.

Wix skolans webbplatsredaktör

Användare behöver inte ens flytta en muskel. En enkel drag-and-drop-funktion gör det enkelt att ladda upp foton, videor och bilder. Du kan publicera foton från de senaste utbildningsevenemangen, konferenser eller inlärningsresor.

Steg 4. Gör lite anpassning

I detta skede kan du anpassa och ändra din webbplats så att den blir mer engagerande. Wix erbjuder ett antal widgetar och tillägg som du kan hämta från systemets marknadsplats direkt i din instrumentbräda. För lärares behov kan de inkludera:

 • Wix Forum App – skapa ett växande klassrumssamhälle där elever, föräldrar och lärare kan diskutera olika ämnen, lämna kommentarer, starta nya trådar, etc. Ett bra sätt att interagera med alla deltagare i utbildningsprocessen och generera feedback.
 • Inloggningsfunktionalitet – ge endast tillgång till studenter och deras föräldrar. Välj en medlemsinloggningsknapp från listan med verktyg och skapa en privat lärande gemenskap.
 • Lägg till en blogg – Wix kan skryta med en underbar bloggfunktion med ett innehållshanteringssystem och andra inställningar. Det kan användas för att dela några intressanta artiklar, guider, utbildningsarbeten, praktisk information för föräldrar (till exempel hur man håller barn fokuserade), och mer.
 • Integrera kalender – hålla klasskamrater rasande över händelsekalendern. Showcase testdatum, programscheman, aktiviteter utanför klassen, etc..

Steg 5. Publicera webbplatsen

Om webbplatsen är redo att gå, kan du förhandsgranska den i instrumentpanelen med förhandsvisningslägen för mobil och skrivbord. Kolla hur det ser ut och publicera projektet. Om du väljer en gratis plan finns det inget behov av att ansluta ett domännamn, eftersom du kommer att få ett anpassat som standard. Så det här är det. Din klassrumswebbplats har gått live.

Har en lärares webbplats som ska ha

Medan Wix erbjuder färdiga layouter och levereras med sin Wix ADI-funktionalitet. Några saker finns kvar för användaren. Systemet gör allt åt dig. Du måste dock fortfarande se till att din webbplats har en uppsättning grundläggande funktioner:

 • Hemsida – introduktions- eller välkomstsida för att hälsa våra elever och deras föräldrar;
 • Forum – en plats för deltagarna att interagera, kommunicera och diskutera olika aspekter av inlärningsprocessen;
 • Händelsekalender – Funktionen är att lyfta fram alla större evenemang, frågesporter, tester, samarbeten och andra saker som kommer;
 • Tillträde till medlemskap – eftersom vi inte har att göra med ett offentligt projekt, se till att din webbplats har en medlemskap åtkomstfunktion;
 • blogg – en valfri funktion för att dela några intressanta artiklar såväl som publicerade verk som kan komma till nytta;
 • Om mig avsnitt – använd blocket för att presentera lite information om dig själv. Föräldrar kommer gärna att veta vem deras lärare är.

Nu har du allt du behöver för att skapa en solid klassrumswebbplats gratis.

Slutsats

Trots att klassrumswebbplatser inte är särskilt krävande när det gäller resurser och funktioner har den fortfarande en uppsättning baslinjefunktioner att implementera. Trots mångfalden av specialiserad programvara för att skapa klassrumswebbplatser är Wix fortfarande ett bättre alternativ.

Först och främst är det gratis att använda. För det andra är det extremt enkelt och kräver inte kodningskompetens. Det sista men inte minst, Wix erbjuder gratis responsiva mallar för utbildning och kultur med inbyggd webbplatsstruktur och massor av widgets att välja mellan Marknad. Du får en allt-i-ett-lösning för att bygga en engagerande och funktionell webbplattform för att förbättra utbildningsprocessen.

Skapa en lärarwebbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map