Hur man skapar en webbplats för små företag gratis

Hur man skapar en webbplats för små företag gratis


Om du är i stadiet av välja en plattform för byggande av webbplatser, du är redan medveten om alla fördelar som en webbplats för små företag har. Det handlar inte bara om online-representation och växande försäljning. En solid webbplats är inte bara ansiktet på ditt företag. Det kommer som ett kraftfullt marknadsförings- och marknadsföringsverktyg som låter dig gå vidare.

Förutom uppenbara fördelar med att ha en webbplats för små företag som att nå ut till en global publik eller att ha dina kunder medvetna entreprenörer får full tillgång till en helt anpassningsbar plattform med flexibilitet inför de senaste mobilteknologierna.

Tack vare innovativa webbplatsbyggare och CMS-plattformar, du behöver inte vara expert på webbdesign eller kodare. De är lätta att använda så att du kommer fram till en solid online-representation inom några timmar.

Att välja den bästa matchen är den svåraste utmaningen. Med så många program som finns tillgängliga idag måste du fokusera på viktiga parametrar och specifikationer för att välja rätt variant för dina behov.

Vi har granskat några av de mest populära CMS-plattformarna och webbplatsbyggnadsprogramvaran för att lyfta fram deras träffar och missar. Bli engagerad i den detaljerade guiden som beskriver processen att bygga en webbplats för små företag från grunden med antingen CMS eller webbplatsbyggare.

Var jag kan bygga en företagswebbplats?

I regel, webbplatsbyggare erbjuder ett intuitivt gränssnitt det är lätt att förstå. Plattformarna följs av detaljerade handledning och utökad kundsupport. De visade sig vara en kostnadseffektiv lösning samt erbjuda en enkel steg-för-steg webbbyggnadsprocess utan kodning.

Webbplatsbyggare Fördelar:
Webbplatsbyggare Nackdelar:
&# X2714; Enkel redigering – dom är mycket lätt att använda. Programvaran var utformad för att hjälpa icke-tekniker att bygga en fantastisk webbplats på ingen tid alls. Vissa plattformar följer de senaste webbteknologierna som introducerar AI-baserade instrument.
&# X2714; Fantastisk design – Webbplatsbyggare har vanligtvis ett brett urval av mallar för alla fält eller nischer. Oavsett om du behöver en fantastisk portfölj, professionellt visitkort eller en uppdaterad digital butik hittar du det här.
&# X2714; Flexibilitet – ett urval av tillägg, widgetar och tredjepartsintegrationer gör anpassningsprocessen lätt och fet. Användare kan skapa en unik stil för högre kunders engagemang.
&# X2714; Billiga planer – Du kan välja från en plan som uppfyller dina krav. När du har prenumererat kommer du inte längre att oroa dig för värd, domän, säkerhet och andra problem. Du betalar en gång för alla.
Begränsade anpassningsförmågor – plattformen har vissa kodredigeringsbegränsningar även om vissa byggare ger tillgång till CSS.
Inget importalternativ – När du väl har valt en plattform måste du hålla fast vid den för gott utan chans att överföra din webbplats till en annan plattform, eller CMS.

CMS-plattformar är program designade för att skapa funktionella webbplatser av olika typer. De låter användare hantera webbbyggnadsprocessen för olika behov inklusive småföretag eller e-handel. Programvaran är tillräckligt funktionell med en rad funktioner att implementera. De flesta plattformar har en enkel redigeringsprocess men plugin-integration och anpassning kräver fortfarande viss teknisk kompetens.

Fördelar med CMS:
CMS Nackdelar:
&# X2714; Avancerad flexibilitet – Du kan välja mellan hundratals plugins, moduler och widgets för alla smaker;
&# X2714; Avancerade SEO-funktioner – CMS-plattformar reserverar mycket utrymme för att finjustera din webbplats SEO. Du är inte begränsad till endast metatitlar och beskrivningar utan kan arbeta med innehållet vilket gör det mer relevant och lämpligt för sökmotorer.
&# X2714; Utökad redigering – En fullständig åtkomst till webbplatsens PHP och CSS gör det möjligt för användare att redigera nästan varje element som skapar en fantastisk design för att sticker ut.
&# X2714; överkomliga – att välja CMS är en mer kostnadseffektivt beslut med tanke på lägre hosting- och domänkostnader. Handikappet avslutas när du anlitar en professionell utvecklare eller blir beroende av betalda premiumtema och plugins.
Svårt att använda – De är mycket svårare att använda om de jämförs med webbplatsbyggare. Bristen på tekniska och kodande färdigheter kan leda till allvarliga snubblor.
Inte allt-i-ett – du måste ta hand om flera saker samtidigt bortsett från byggprocessen. Du måste registrera dig och förlänga domännamnet samt ta hand om webbhotell för webbplatsen.

Bästa plattformar för att skapa en webbplats för små företag

Hur man skapar en webbplats för små företag gratis 5,0

 • Bästa webbsajtbyggare
 • AI-baserad byggteknik
 • Plugins och tillägg
 • SEO och marknadsföringsverktyg

Besök hemsida wix.com Hur man skapar en webbplats för små företag gratis 5,0

 • Bästa e-handelsprogramvara
 • Omfattande produkthantering
 • Specialerbjudanden och kampanjer
 • Onlinebutikoptimerade mallar

Besök webbplatsen shopify.com Hur man skapar en webbplats för små företag gratis 4,0

 • Bästa öppen källkod CMS
 • Tusentals gratis teman
 • Oändligt urval av plugins
 • Gratis att använda

Besök hemsida wordpress.org Hur man skapar en webbplats för små företag gratis 4,0

 • Den enklaste webbplatsbyggaren
 • Allt-i-ett planerar till $ 5 per månad
 • Integration och flexibilitet
 • Responsiva och eleganta teman

Besök webbplatsen ukit.com

Vi har sorterat ut några av de bästa alternativen när det gäller enkelhet, pris, flexibilitet och funktionsuppsättning. Låt oss ta en detaljerad titt på varje alternativ för att besluta om det som definitivt kommer att tillgodose dina affärsbehov.

Wix – den bästa webbplatsen för små företag

Produktnamn:WIX
Officiell hemsida:wix.com
Komplexitet:Väldigt lätt
Gratis plan:Obegränsat
Premiumplan:från $ 13 / mo
Grundad:2006
Huvudkontor:Israel
Prova det gratis

Wix – är en mångsidig webbplatsbyggare som är perfekt för nybörjare utan teknisk kompetens. Det erbjuder en rad eleganta och lyhörda mallar för småföretag och e-handel. De är enkla att redigera eller anpassa med en uppsättning inbyggda funktioner och integrationer. Plattformen kommer med extra SEO och marknadsföringsverktyg för att marknadsföra ditt företag, integrationer för sidanpassning och AI-drive-teknik för att skapa redo att gå-projekt på några minuter.

Wix-funktioner

 • Wix Ascend CRM – ett verktyg för affärsmarknadsföring och kundhantering. Det erbjuder instrument för att fånga leads och förvandla dem till betalande kunder. Användare kommer att kunna förbättra kundernas lojalitet och hantera affärskommunikation via LIve Chat, effektiv SEO-strategi och andra inbyggda funktioner för att engagera sig i målgruppen.
 • AI-baserad webbplatsbyggare – plattformen följer den senaste tekniken och erbjuder sin AI-driven lösning. Det kan skapa en redo att gå på mindre än tio minuter. Det kommer att ha alla nödvändiga integrerade alternativ efter din affärsnisch och preferenser.
 • e-handelsfunktioner – De som vill sälja produkter online kommer att uppskatta en uppsättning Wix-handlare. De inkluderar e-handelsorienterade mallar, sömlös betalningsintegration, intuitivt produkthanteringssystem, instrument för att skapa specialerbjudanden och kampanjer.
 • Wix App Store – en ultimat marknadsplats för användare som behöver ansluta tjänster från tredje part som kan inkludera e-postmarknadsföringsverktyg, analyser och mätvärden, säkerhetsfunktioner, bildgallerier, formulär för användarförvärv och mer.

Wix Design

Användare kommer att kunna välja mellan mer än 550 olika mallar. Alla layouter är mobil-känslig. De ser ganska eleganta utöver verktyg för webbdesign för att ändra bakgrundsfärger, teckensnitt, elementdimensioner, etc. Redaktören har ett förhandsvisningsalternativ för mobil som låter dig inte bara kontrollera hur webbplatsen kommer att se ut på olika enheter utan också redigera layouten.

Användare kan skapa olika layouter och använda dem när du behöver tack vare Wix dynamiska sidor. Till exempel kan du skapa en mall för produktsidan och använda if för olika objekt om och om igen utan manuell redigering.

Wix prissättning

Wix har en obegränsad gratis plan, vilket är bra. Du har en chans att testa redigeraren och några andra baslinjefunktioner. Men det fungerar aldrig för ett levande och långvarigt projekt, eftersom det har ett begränsat verktygsalternativ utan chans att ansluta din egen domän. Så för att lansera en solid webbplats, Wix erbjuder flera typer av planer beroende på dina behov.

Följande planer är tillgängliga när det gäller en webbplats för små företag i en portfölj:

 • Combo – $ 13 per månad.
 • Obegränsad – $ 17 per månad.
 • VIP – $ 22 per månad.
 • Premiumplaner – $ 39 per månad.

Varje plan ger tillgång till Wix-samling av mallar och inkluderar värd och domän. Om du vill bygga en digital butik med Wix, måste du välja mellan 4 av Business & e-handelsplaner. Priset börjar på $ 23 per månad och kan gå upp till $ 500 beroende på butikens storlek och funktioner du behöver.

Summering: Wix designades för att skapa webbplatser av alla slag. Det är en bra lösning för småföretagssidor och erbjuder ett helt paket med funktioner och redigeringsverktyg för icke-tekniker.

Prova Wix gratis

Shopify – plattform 1 för att skapa en e-handelswebbplats

Produktnamn:Shopify
Officiell hemsida:shopify.com
Komplexitet:Medel
Gratis plan:14 dagar rättegång
Premiumplan:från $ 29 / mo
Grundad:2004
Huvudkontor:kanada
Prova det gratis

Shopify – är en e-handelsorienterad webbplatsbyggare utvecklats med fokus på köpmän. Systemet gör det enkelt att skapa små onlinebutiker eller enorma digitala butiker med tillgång till sådana globala marknadsplatser som Amazon. Webbplatsägare kommer att få tillgång till en rad marknadsförings- och marknadsföringsfunktioner, e-handelsorienterade mallar, avancerat produkthanteringssystem och mer.

Shopify-funktioner

 • Produktledning – Shopify ger full kontroll över produktsidan med avancerade hanteringsverktyg. Förutom artikelbeskrivningar och foton kan användare skapa produktkategorier och presenterade listor, hålla kontroll över kundernas konton, övervaka beställningar, uppfyllande och produkter på lager.
 • Integrerade tjänster – Webbplatsbyggaren har inbyggd e-handelsfunktion som inkluderar integrerade kundvagnsfunktioner, sömlös anslutning med mer än 100 olika gateways, flerspråkig webbplatsstöd, beräkningar för skatter och frakt, gratis SSL och mer.
 • SEO och marknadsföring – varje sida kan optimeras i enlighet med SEO-kraven. Butiksägare kan redigera metatitlar och beskrivningar för produktsidor och webbplatsavsnitt, lägga till bloggfunktioner, använda produktmarknadsförings- och marknadsföringsverktyg för att erbjuda specialerbjudanden, kampanjkoder, rabatter osv..

Shopify Design

Programvaran har ett antal mallar med olika stilar. De är mobilvänliga och ser professionella ut. Å andra sidan är de ganska grundläggande. Lyckligtvis för erfarna användare kan de komma åt mallens PHP eller CSS för att implementera vilken stil som helst och skiljer sig från konkurrenterna.

Shopify prissättning

Plattformen erbjuder tre stora planer som kostar från $ 29 till $ 299 beroende på instrument du letar efter. Priset beror på webbplatsens komplexitet och de funktioner du letar efter:

 • Grundläggande Shopify-plankostnader $ 29 per månad.
 • Shopify plankostnader $ 79 per månad med extra rapporteringsverktyg.
 • Avancerade Shopify-kostnader $ 299 per månad avancerad rapport Builder.

Även inträdesplanen har alla e-handelsfunktioner du kan behöva. Du kan växla mellan planer när du vill.

Summering: Shopify är en flexibel e-handelsplattform som endast är begränsad byggnad av digital butik. Nybörjare kan hitta plattformen lite svår för upptaget från början. Redigeringsprocessen är dock fortfarande ganska enkel.

Samtidigt erbjuder det vissa utökade funktioner såväl som möjligheten att komma in på den digitala marknaden utan att faktiskt bygga en webbplats. Enkelt gå till Shopify Exchange Marketplace där du kan köpa redo att använda för att matcha dina preferenser och kompetens. Ett enkelt sätt att börja sälja produkter online.

Prova Shopify gratis

WordPress – Gratis CMS för webbplatser för små företag

Produktnamn:WordPress
Officiell hemsida:wordpress.org
Komplexitet:Över medel
Gratis plan:Obegränsat
Premiumplan:från $ 2,95 / mo
Grundad:2003
Huvudkontor:Över hela världen
Prova det gratis

WordPress – är en av de mest populära plattformarna genom åren. Det har miljoner webbplatser över hela världen. De inkluderar bloggar, webbplatser för små företag, digitala butiker osv. Systemet är mycket enkelt att använda men anpassning kräver fortfarande minst grundläggande HTML-färdigheter. Men det kommer som en flexibel lösning med tanke på ett urval av plugins och integrationsfunktioner.

WordPress-funktioner

 • Tusentals teman – programvaran har det bredaste urvalet av teman med tusentals mallar att välja mellan. Det kan vara antingen ett litet företag eller e-handelsmodell med alternativ som hänvisar till någon bransch eller nisch. De flesta av dessa teman är gratis att använda och anpassa.
 • Anpassning och design – Som en öppen källkodsplattform säkerställer WordPress oändliga möjligheter till webbdesign och anpassning med möjlighet att ändra vilken mall som helst. Användare kan fritt utveckla och lägga till egna skript, ha en kodkod inbäddad på sina webbplatser, lägga till extrafunktioner, webbplatselement och komponenter för att sticker ut. Du ska dock ha åtminstone en basupplevelse för kodning.
 • Plugins och integrationer – från eCommerce-plugins till analysverktyg, formulär, ad banners, säkerhetswidgets och tusentals andra tillägg är tillgängliga för WordPress-användare. Du kan sömlöst integrera tjänster från tredje part för e-postmarknadsföring, SEO-optimering, rapportering och mer.

WordPress Design

CMS-plattformarna erbjuder ett brett urval av olika mallar som är mobilvänliga. Vissa mallar är gratis medan andra betalas. Gratis temat ser generellt ut samma med några små skillnader. Men du kommer knappast att ha svårt att anpassa dem om du har en djup kunskap om HTML eller PHP. Premiummallar är mer mångsidiga och unika även om de också kräver lite anpassning.

WordPress-prissättning

Till att börja med behöver du inte betala för CMS själv. Användare kan komma åt det och börja bygga en webbplats utan kostnad. Du ska dock ha en domän och värd för att behålla dina webbplatsfiler. Användarna måste också betala för premiummallar om de vill använda ett exklusivt tema medan vissa plugins och tillägg också betalas. Den bästa lösningen är att välja en WP-optimerad serverlösning med alla inställningar och integrationer som redan ingår i planen tillsammans med ett domännamn. Bluehost är ändå det bästa alternativet som erbjuder sömlös WP-integration, tillgång till WP-plugins och teman, bra prestanda och avancerad säkerhet från $ 2,95 per månad. Avancerade planer med utökad funktionalitet inkluderar:

 • WP Pro feat från allt $ 19,95 till $ 49,95
 • Planer för WooCommerce kostnadsberäkning $ 6,95, $ 8,95 och $ 12,95 beroende på butikens storlek

Summering: Även om WordPress kanske inte är det bästa alternativet för nybörjare jämfört med webbplatsbyggare, ger det oändliga anpassnings- och designfunktioner, utöver ändlösa plugins. Plattformen fungerar verkligen bra när det gäller webbplatser för små företag.

Prova WordPress gratis

uKit – Simple Small Business Website Builder

Produktnamn:uKit
Officiell hemsida:ukit.com
Komplexitet:Super lätt
Gratis plan:14 dagar rättegång
Premiumplan:från $ 4 / mo
Grundad:2015
Huvudkontor:Ryska Federationen
Prova det gratis

uKit – är en av de billigaste och enklaste webbplatsbyggarna. Det utvecklades för att hjälpa nybörjare att bygga lyhörda webbplatser för små företag, professionella portföljer och attraktiva målsidor. Programvaran har en baslinje e-handelsfunktion också. Även om det knappast fungerar för stora digitala marknadsplatser kommer det att tillgodose behoven hos små onlinebutiker.

uKit-funktioner

 • Intuitivt gränssnitt – Att redigera en uKit-webbplats är mycket enkelt. Baserat på avancerad dra-och-släpp-teknik, Med plattformen kan du enkelt anpassa varje sida, ändra och ta bort block, lägga till innehåll och mediefiler.
 • Flexibilitet – Förutom inbyggda funktioner ger uKit stora integrationsmöjligheter. Användare kan integrera sin webbplats med analys- och marknadsföringsverktyg för att växa e-postkampanjer. CRM-integrationsfunktionen är perfekt för små digitala butiker när du behöver spåra din försäljningsstatistik. Användare kan implementera så populära tjänster som Google Maps, Analytics, Vimeo, SoundCloud och mer för att göra webbplatsen så engagerande som möjligt.
 • uKit Alt – har du en befintlig Facebook-sida? uKit hjälper dig att konvertera den till en fullständig webbplats. Den använder API för att generera nödvändig information från sidan tillsammans med innehåll och bilder och importera data direkt till webbsidan.

uKit Design

uKit levererar en anständig samling mallar för olika kategorier av företag. Alla mallar är optimerade för mobilanvändning. Du kan också välja från en lista med färdiga målsidor för målsidor.

uKit mobilanpassningsfunktion gör det enkelt att säkerställa korrekt mobilwebbplats. Mobil- och surfplattvisningsläget är en enkel funktion för att finjustera hur din webbplats ser ut på olika mobila enheter med olika skärmdimensioner och specifikationer. Göm dig gärna några kvarter som kan se ut som en smart eller surfplatta utan att skada skrivbordsversionen.

pris prissättning

Om du vill testa programvaran först finns det en 14-dagars kostnadsfri testperiod. De som är nöjda med tjänsten kan välja mellan fyra olika planer som inkluderar:

 • Minimal (bäst att komma igång med en liten portfölj för endast $ 5 per månad).
 • Grundläggande (planen kostar $ 10 per månad med fler funktioner för att skapa en affärssida).
 • e-handel ($ 13 per månad för en liten digital butik).
 • Prokostnader $ 15 per månad med outsourcing-funktionalitet.

Summering: uKit är en bra programvara till ett rimligt pris. Den levererar alla nödvändiga instrument för att bygga en professionell webbplats för småföretag från början. Å andra sidan är det bra för enkla webbplatser som inte kräver utökade funktioner eller anpassningsfunktioner.

Prova uKit gratis

Vad är det bästa domännamnet för mitt företag?

Att välja ett korrekt domännamn är avgörande för ditt företag. Det är “ansiktet” på din webbplats. Dessutom är det det första dina potentiella kunder ser. Det måste vara kopplat till ditt märke och din nisch. Det måste vara kort, fånga och lätt att komma ihåg. Beroende på vilken plattform du väljer kommer processen för domänregistrering att vara lite annorlunda.

Domäner tillhandahålls av webbplatsbyggare

Vi säger ofta “en allt-i-ett-lösning” om webbplatsbyggare. Detta innebär att alla viktiga funktioner ingår i planen tillsammans med domännamnet. Men dess typ beror på det paket du väljer.

Om en användare till exempel väljer en gratis plan kommer han eller hon aldrig att ha en chans att ansluta en SLD (domäner på andra nivå) eller 2SD-domän. Som regel tillhandahåller webbplatsbyggare ett standardanpassat underdomän som innehåller namnet på produkten du använder tillsammans med varumärket, vilket är dåligt för SEO-optimering och företagets erkännande bland potentiella användare.

Dessutom måste användare förstå att gratisplaner knappast innehåller den nödvändiga uppsättningen funktioner för ett långvarigt litet företag eller e-handelsprojekt. Hur som helst måste du välja en premiumplan som gör det möjligt att ansluta en redan registrerad domän eller din egen (till exempel SLD) eller registrera det här med hjälp av en webbplatsbyggare (som regel får du en 2SD-domän gratis).

Notera: rekommenderas att du registrerar ett separat domännamn. Om du har den som tillhandahålls av webbplatsbyggaren är du faktiskt fast med den, eftersom när du väl har beslutat att flytta till en annan plattform, kan det vara en tuff utmaning. Ett separat domännamn garanterar tillräcklig migrationsfrihet och flexibilitet när det gäller att ändra plattformen om något går fel.

Domänregistreringstjänster

Användare bör ta processen att välja en domän på allvar, eftersom det så småningom blir det officiella företagsnamnet för projektet. Det är här traditionella domänregistreringstjänster är ett bra alternativ. Först och främst tillhör en registrerad domän dig men inte till webbplatsbyggnadsplattformen. Om det faller av någon anledning har du fortfarande varumärket med en chans att byta till en annan plattform.

För det andra får du en officiell licens enligt alla statliga bestämmelser. Med andra ord är du den enda auktoriserade ägaren om du inte delar rättigheterna med en kollega eller affärspartner. Du har också rätten att bestämma vad du ska göra med domänen behålla den, skicka till en annan ägare eller till och med sälja.

Processen att registrera en domän är mycket enkel. Du kommer till tjänsten, skriver in namnet du vill ha och får flera varianter med olika tillägg. Betalningen säkerställer ett år (eller mer) ägande med en chans att förnya sig.

Notera: försök att hålla sig till SLD (.com, .org, .net) domäntillägg medan namnet självt bör referera (sammanfaller) med din affärsnisch eller varumärke.

Hur mycket kostar det att bygga en webbplats för ett litet företag?

Låt oss nu titta på kostnader som krävs för att bygga ett litet företag eller e-handelswebbplats antingen med CMS eller webbplatsbyggnadsplattform. Först och främst måste vi bestämma vilken typ av projekt det kommer att bli. Om det är en butik, vilka funktioner den ska ha och hur många projekt du ska sälja.

Om det är en webbplats för små företag, besluta om marknadsförings- och marknadsföringsinstrument, innehållstyp och volym, webbplatsstruktur, bloggavsnitt, etc.. Priset beror på webbplatsens komplexitet och de instrument du behöver för att få idén till liv. Om vi ​​överväger att använda någon av de granskade plattformarna är de genomsnittliga kostnaderna följande:

Webbplatsbyggnad med Wix

Mjukvaran fungerar bra antingen behöver du ett professionellt visitkort, portfölj eller webbutik.

 1. Planen – även om gratisplanen inte fungerar för ett långvarigt projekt, behöver du åtminstone en Pro ($ 22) för fullskalig affärssida eller Business Basic ($ 23) för att börja sälja produkter och acceptera betalningar online.
 2. mallar – anpassade Wix-teman är gratis. De inkluderar färdiga visitkort och butiker.
 3. Domän & värd – Premiumplaner redan inkludera en 1-årig domän och värd. Så du behöver inte köpa dem separat.

Dom: det genomsnittliga startpriset för att bygga en liten affärssida eller digital sortering med Wix är mindre än $ 25 och $ 180 om du bestämmer dig för att använda ett premiumtema.

Webbplatsbyggnad med Shopify

Shopify är en plattform för att bygga e-handelsprojekt. Det fungerar inte för webbplatser för små företag. Det syftar till att sälja produkter online.

 1. Planen – att startplanen som kostar $ 29 per månad är tillräckligt för att starta och växa ditt företag. Den enda skillnaden mellan Basic Shopify och dyra planer är avsaknaden av avancerad Report Builder. Resten av funktionerna är desamma.
 2. mallar – Shopify har gratis och premiummallar att välja mellan. Även om temasamlingen inte är lika rik, kan användare välja betalda layouter som kostar från $ 140 till $ 180.
 3. Domän & värd – Alla plattforms planer kommer med en gratis domän och värd.

Dom: Om du använder Shopify måste du skicka från $ 29 per månad + ungefär $ 160 engångsbetalning för en premiummall.

Webbplatsskostnadskostnader med WordPres

WordPress är gratis att använda. Men det är meningslöst utan webbhotell och domännamn du behöver köpa separat eller välja WP-optimerade serverlösningar istället.

 1. Domän – det genomsnittliga domänpriset är cirka $ 10 per år. Priset kan variera beroende på register och tillägg.
 2. värd – en plattform med självhosting kräver tillräcklig serverkapacitet för att driva en digital butik eller webbplats för små företag. Gör dig redo att betala cirka $ 5- $ 10 per år.
 3. mallar – Med ett brett urval av gratis teman kanske du fortfarande vill ha något annat. WordPress premiummallar varierar i priser och stilar. För att stå ut med ett exklusivt tema, förbered dig på att betala cirka $ 30 per tema för småföretag och cirka $ 50- $ 60 för en digital butik.
 4. plugins – Även om affärsprojekt inte kräver mycket anpassning behöver du ett separat WooCommerce-plugin för att skapa en digital butik. Det är ursprungligen gratis och ger endast baslinjealternativ för att driva en enkel butik. Om du vill bli stor behöver du tillägg och extra tjänster som betalas. De varierar från enkla funktioner som produkttillägg som kostar $ 48 till mer komplexa lösningar som WooCommerce-bokningar som kostar $ 249.

Det bästa sättet är att använda WordPress-optimerade serverlösningar som de som levereras av Bluehost. Startplanen kostar $ 2,95 per månad. Det är bra för webbplatser för små företag och innehåller redan alla stora WordPress-funktioner (WP-integration, plugins, teman, säkerhet, domänhosting osv.). Så du behöver inte hantera dem manuellt. En separat WooCommerce värd börjar på $ 6,95 med ett förinstallerat Storefront-tema, gratis SSL och 100 GB lagringsutrymme. Pro-planen är perfekt för växande butiker som bara kostar $ 12,95 per månad med obegränsade funktioner.

Dom: Att driva ett litet företag med WordPress kommer att kosta $ 2,95 när du använder Bluehost + cirka $ 30 för ett premiumtema. Priset för en fullständig digital butik börjar på $ 6,95 per månad, igen när den används tillsammans med Bluehost WooCommerce-serverlösningar.

Webbplatsbyggnad kostar med uKit

uKit är förmodligen det billigaste sättet att starta din online-verksamhet. För endast $ 10 får du alla funktioner i paketet för att etablera ett igenkännligt märke medan en liten digital butik bara kostar användare $ 13 per månad.

Dom: uKit fungerar tillräckligt bra för små projekt. Det är inte bra för växande företag och marknadsplatser. Så om du väljer den här webbplatsbyggaren kan du bättre registrera en separat domän (ungefär $ 5 per år) namn med en chans att byta till en mer mångsidig plattform.

Kostnader för byggnad av företagswebbplatser, ($ för det första året)

WixShopifyWordPressuKit
Betald plan$ 264$ 348$ 249$ 120
Mall$ 0$ 140$ 30$ 0
Domän$ 0$ 0$ 0$ 10
värd$ 0$ 0$ 36$ 0
Total$ 264$ 488$ 315$ 130

Är det möjligt att skapa en webbplats för mindre företag gratis?

I teorin är det det. Men när det visar sig på verkliga marknadsförhållanden kommer användarna att förstå hur gratis tjänster kan till och med vara till nackdel för projektutvecklingen, särskilt på lång sikt. De viktigaste nackdelarna med att använda gratistjänster för att bygga en företagswebbplats är följande:

 • Gratis funktioner räcker inte – Fria planer har baslinjealternativ. Till exempel begränsar vissa webbplatsbyggare åtkomst till temasamling, tillägg eller till och med sidkomponenter. Du kanske inte ens kan placera en ruta med kontaktformulär eller funktioner för att markera företagets viktigaste fördelar.
 • Anpassad domän – En avgiftsdomän kommer aldrig att låta ditt företag växa. Dessutom kan det ha en negativ inverkan på webbplatsen SEO och sökmotorer rangordnar inte användarnas erkännande.
 • Noll e-handelsalternativ – Du hittar aldrig en gratis plan som erbjuder minst minimal e-handelsfunktionalitet. Som regel är försäljningsfunktioner tillgängliga i premiumplaner. Så du kommer inte att kunna skapa en onlinebutik med en gratis plan.
 • Dolda kostnader – När du äntligen inser att en gratis plan aldrig fungerar, måste du betala för en premiumplan eller till och med byta till en annan plattform. Några tjänster erbjuder migrationstjänster eller export / import av webbplatser. Med andra ord måste du göra allt från början.

Vad är den bästa plattformen för småföretag?

Att välja rätt plattform för att bygga en webbplats är densamma som att välja ett hus att leva. Du förväntar dig att det ska vara bekvämt och hållbart trots väderförhållandena. Samma sak är ditt projekt. Du vill förmodligen starta en långvarig verksamhet eller onlinebutik som kommer att tjäna dina och kundernas behov dygnet runt.

Användarna ska tydligt förstå vad de behöver och vad de kan förvänta sig av en vald plattform. Om du behöver en liten butik eller en digital hyllan för att lyfta fram några av dina produkter, uKit kan vara ett bra alternativ med lägsta kostnad. Om du planerar att starta en växande digital butik samt marknadsföra och marknadsföra dina varor, behöver du en handelsinriktad plattform som Shopify.

WordPress kommer som en mer flexibel lösning när det gäller anpassning. Det passar behoven hos krävande användare när det gäller anpassning och de som vet hur man kodar. Wix verkar vara den ultimata lösningen som kan uppfylla alla krav trots den projekttyp du vill starta.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map