Hur man skapar en webbplats från Scratch

Hur man skapar en webbplats från Scratch


Behöver jag verkligen en webbplats? Denna fråga uppstår om du planerar att introducera ditt lilla företag eller starta en massiv kampanj för global uppsökning. Svaret är ja.

Att ha en webbplats är avgörande för individer, frilansare, företag, internationella företag och företag av alla storlekar. Den andra frågan är hur man bygger en ny webbplats från grunden.

Det är här de flesta nybörjare har ryggen mot väggen. Med så många under utveckling webbplatsbyggnadsteknologier att välja mellan, vissa kanske tycker det är förvirrande att välja den bäst matchande. Valet beror främst på projektets komplexitet, viktiga mål, webbplatsens typ, budget och teknisk bakgrund.

I den här ultimata guiden kommer vi att granska alla tillgängliga verktyg och teknik för webbplatsbyggnad för att belysa fördelar och nackdelar, viktiga funktioner och fördelarna de ger. Så håll dig uppdaterad!

Contents

Bästa tjänsterna för att skapa en webbplats från skrapa:

 1. Wix – Bästa webbplatsbyggare för att skapa en webbplats från Scratch
 2. WordPress – gratis plattform (CMS) för att bygga en webbplats
 3. uKit – Enklaste webbplatsbyggare för webbplatser för små företag
 4. Shopify – Allt-i-ett-e-handelsplattform som säljs online
 5. Squarespace – Universal Website Builder för nybörjare
 6. Weebly – Enkelt sätt att skapa en webbplats från Scratch
 7. Webflow – En av de bästa programvarorna för webbplatsbyggare

Wix – Bästa webbplatsbyggare för att skapa en webbplats från Scratch

Produktnamn:WIX
Officiell hemsida:wix.com
Komplexitet:Väldigt lätt
Gratis plan:Obegränsat
Premiumplan:från $ 13 / mo
Grundad:2006
Huvudkontor:Israel
Prova det gratis

Wix – är den bästa webbplatsbyggaren, som låter dig skapa en funktionsladdad webbplats från grunden. Plattformen har funnits i över 14 år, och har blivit den högsta destinationen för miljontals användare över hela världen. Systemet fungerar bra för utveckling av olika typer av projekt, oavsett komplexitetsnivå, funktionalitet och speciella designaspekter. Dessutom kräver systemet ingen kodningskompetens eftersom det är absolut intuitivt, bekvämt och lätt att använda för nybörjare och proffs för webbdesign.

Huvuddrag

Wix är en av de mest kända dra och släpp webbplatsbyggare, som sticker ut från mängden på grund av dess omfattande uppsättning funktioner. De möter olika behov av webbplatsutveckling. Titta på de största höjdpunkterna för webbplatsbyggaren nu:

För-och nackdelar

När det gäller webbplatsutveckling gör Wix det möjligt att välja mellan två redigeringsalternativ. Dessa är Wix ADI och Standard Editor. Den första lösningen fungerar oftast bra för icke-tekniker, som inte har tid eller bara inte vill bry sig om komplexa nyanser i webbdesign. Det andra alternativet är ett bättre val för skickliga designers. Webbplatsbyggaren erbjuder också hundratals färdiga anpassningsbara mallar, avancerade anpassningsverktyg för design, integrerade blogg- och e-handelsmotorer, rik App Market med ett stort urval av integrerade widgetar och tillägg.

På tal om nackdelar har Wix inte avgörande nackdelar. Systemets gränssnitt är något övermättat med funktioner, widgetar och verktyg, vilket kan vara lite förvirrande för nybörjare. Webbplatsbyggaren låter dig inte växla mellan mallarna och det finns inget alternativ för kodredigering här. Även om Wix App Market finns i widgetar, har inte alla dem värdig kvalitet. Dessa gränser har dock inte någon allvarlig inverkan på systemets funktionalitet.

Kosta

Wix prissättningspolicy är prisvärt för alla. Systemet har en ganska trevlig gratis plan. Den löper aldrig ut och kan därför användas för att testa plattformens hela funktionalitet innan du uppgraderar till en av dess betalda planer.

Standard Wix-planer

 • Combo ($ 13 / mo) – frånvaro av systemannonsbanners, gratis värd och domänanslutning;
 • Obegränsad ($ 17 / mo) – 10 GB lagringsutrymme, obegränsad bandbredd;
 • Proffs ($ 22 / mo) – Integrerade verktyg för insamling av statistik och Google Analytics, 2 timmars lagringsutrymme för video;
 • VIP ($ 39 / mo) – professionell logotyp, första prioritetsstöd osv.

Affärs- / e-handelsplaner

 • Business Basic ($ 23 / mo) – Accept av betalningar online;
 • Business Unlimited ($ 27 / mo) – e-handelsplattform, verktyg för affärsutveckling, applikationer för företagare;
 • Business VIP ($ 49 / mo) – obegränsad bandbredd och lagringsutrymme för video, komplett Wix Suite;
 • Företag ($ 500 / mo) – End-to-end affärslösning som ger högsta funktionalitet och maximal mängd verktyg.

Webbplatsbyggaren erbjuder ofta rabatter och specialerbjudanden för att öka kundlojaliteten och uppmuntra nya användare att gå med i systemet. Det finns också 14-dagars återbetalningsgaranti om du av någon anledning inte är nöjd med en av de betalade planerna.

Prova Wix gratis

WordPress – Gratis plattform (CMS) för att bygga valfri webbplats

Produktnamn:WordPress
Officiell hemsida:wordpress.org
Komplexitet:Över medel
Gratis plan:Obegränsat
Premiumplan:från $ 2,95 / mo
Grundad:2003
Huvudkontor:Över hela världen
Prova det gratis

WordPress – är den mest populära gratis CMS i världen som kan användas för att bygga alla typer av webbplatser. Systemet har för närvarande över 25 miljoner levande webbplatser och många fler är under uppbyggnad. Inledningsvis lanserades som en innehållsbaserad bloggplattform, WordPress har vuxit till ett multifunktionsinstrument för webbplatsbyggnad med massor av fantastiska funktioner och maximal anpassningsfrihet.

Huvuddrag

WordPress ger en bred lista med funktioner som gör det möjligt att starta olika typer av webbplatser, inklusive bloggar, portföljer, företagswebbplatser, webbutiker och mer. CMS: s multifunktionella karaktär bidrar till systemets funktionalitet, men det innebär också investeringar av ansträngning / tid som krävs för att få ut mesta möjliga av systemanvändningen. Titta på de viktigaste WordPress-funktionerna nu:

 • Natur med öppen källkod som ger full tillgång till projektets källkod;
 • Kraftfull bloggmotor;
 • Smidig och problemfri CMS-installation som säkerställer användarvänlighet för nybörjare och webbdesignproffs;
 • Hundratals integrerbara plugins relaterade till olika nischer;
 • 100% anpassningsfrihet för design som säkerställer avancerad webbplatsutseende och prestanda.

För-och nackdelar

WordPress har utmärkt sig som ett fullständigt innehållshanteringssystem som möjliggör flera integrationsfunktioner. Systemet har en uppsättning inbyggda mallar, widgetar, tillägg, appar och plugins, men det finns också hundratals av dem tillgängliga där ute. De plugins / teman du kan välja och integrera i ditt projekt hanterar olika branscher, vilket möjliggör ett verkligt omfattande val.

När det gäller nackdelarna gäller den första och den främsta aspekten CMS: s komplexitet för nybörjare. Behovet av integration av plugin / mall innebär medvetenhet om kodningskunskaper. Det tar också tid och ansträngning att utforska och behärska plattformen och dess hela funktionsuppsättning. Det här är inte enkla uppgifter för nybörjare.

Kosta

WordPress är helt gratis för nedladdning och installation. När du har installerat systemet kommer du att kunna testa dess funktionsuppsättning och starta enkla projekt med det för att öva och förbättra dina webbdesignfärdigheter. När du väljer att starta ett fullfunktionsprojekt och gå live kommer du inte att gå utan plugin-integration och ytterligare anpassning av webbplatsen. Slutligen, för att publicera ditt projekt på webben, måste du välja tillförlitlig värd och ansluta ett domännamn. Det finns många värdföretag att välja mellan. Den bästa lösningen är dock Bluehost – en betrodd webbhotell som officiellt rekommenderas av WordPress. När du arbetar med Bluehost kommer du att erbjudas att välja en av de planer som den ger. Dessa inkluderar:

 • Grundläggande ($ 2,95 / mo) – En webbhotell, obegränsad trafik och bandbredd, gratis WordPress-uppdateringar, gratis SSL-anslutning, 50 GB lagringsutrymme;
 • Plus ($ 5,95 / mo) – obegränsat antal värdwebbplatser, obegränsat e-postkonton och domäner, obegränsat lagringsutrymme och bandbredd, 200 $ för avancerade marknadsföringsalternativ;
 • Val ($ 5,45 / mo) – säkerhetskopiering av webbplats, skydd mot skräppost, sekretess för domäner etc..

Oavsett prenumeration du kommer att gå för kommer Bluehost att erbjuda en fantastisk bonus – en möjlighet att anslut och använd ett gratis domännamn gratis under ett år. Så snart termen upphör kommer domänkostnaden att utgöra $ 12- $ 14 per år.

Prova WordPress gratis

uKit – Enklaste webbplatsbyggare för webbplatser för små företag

Produktnamn:uKit
Officiell hemsida:ukit.com
Komplexitet:Super lätt
Gratis plan:14 dagar rättegång
Premiumplan:från $ 4 / mo
Grundad:2015
Huvudkontor:Ryska Federationen
Prova det gratis

uKit – är den enklaste webbplatsbyggaren för webbplatser för små företag. Detta är också ett av de mest prisvärda system man kan hitta på den moderna webbdesignmarknaden. uKit är fullständig, flexibel, bekväm, intuitiv och enkel för alla användarkategorier, oavsett deras kunskaper i webbdesign och expertis. Det finns inget behov av att ha kodningskunskap för att starta och hantera projekt med systemet – så funktionsbelastat och förståeligt är det för alla.

Huvuddrag

uKit har initialt positionerat sig som en småföretag webbplats byggare, men det är också möjligt att starta andra typer av projekt med systemet. Dessa inkluderar bloggar, små till medelstora webbbutiker, portföljer, målsidor etc. Webbplatsbyggaren har en praktisk dra-och-släpp-redigerare som bidrar till användarvänlighet och bekvämlighet för tjänsten, samtidigt som en praktisk förhandsvisning Med alternativet kan du se resultatet innan du går online. De viktigaste funktionerna i systemet listas nedan:

 • Hundratals responsiva branschspecifika mallar, som är helt anpassningsbara;
 • Fantastisk användarvänlighet och prisvärdhet;
 • Omfattande widgetintegrationsalternativ;
 • Gratis SSL-certifikatanslutning;
 • CRM-integration;
 • Tillfällig åtkomsträttigheter för webbplatshantering.

För-och nackdelar

Webbplatsbyggaren sticker ut från mängden på grund av dess imponerande enkelhet som inte äventyrar funktionaliteten. uKit kommer med en praktisk och intuitiv WYSIWYG-redigerare som låter dig styra webbdesignprocessen. Det finns också tillgång till massor av responsiva och helt anpassningsbara mallar, widgetintegrationsalternativ och bloggmotor. eCommerce-funktionen realiseras på två sätt – antingen via Ecwid-plugin integration eller anpassning av e-handelswidget. Möjligheten att bevilja andra gruppmedlemmar tillfälliga rättigheter till webbplatstillgänglighet möjliggör effektivare delad webbplatshantering och anpassning.

uKit har inga märkbara nackdelar – det är enkelt, intuitivt och bekvämt för alla. Det saknar emellertid något kodredigeringsalternativ som kan låta användare få ut det mesta av anpassningen av webbplatsen. Dessutom räcker inte den 14-dagars gratisversionen som systemet levererar för att inse och testa plattformens hela funktionalitet.

Kosta

uKit är en av mest prisvärda och kostnadseffektiva webbplatsbyggare. Systemet har ingen gratis plan, men det är fortfarande möjligt att testa dess funktionsuppsättning under den kostnadsfria testperioden som sträcker sig över 14 dagar. Så snart du bestämmer dig för att starta en funktionsladdad webbplats med plattformen, gör dig redo att uppgradera till en av sina premiumplaner:

 • Minimal ($ 4 / mo) – över 200 professionella mallar, säkerhetskopiering, obegränsat lagringsutrymme för disk och sidnummer, anpassad domännamnanslutning, 24/7 support, SMS-meddelanden;
 • Grundläggande ($ 8 / mo) – inget copyright-tecken, kraftfulla statistikspårningsverktyg, Google Analytics, livechatsupport, premiumdesign;
 • e-handel ($ 9,60 / mo) – integrerade e-handelsverktyg, betalnings- / leveransalternativ, godkännande av onlinebetalningar, kundvagnsinställningar, val av valutor;
 • Proffs ($ 12 / mo) – e-handelsfunktioner, anpassad kodintegration, anpassad färgschemaapplikation osv.

Om du bestämmer dig för att fortsätta arbeta med systemet är det vettigt att betala för 3, 6, 12 eller 24 månader med en betalning för att spara budgeten. Ju längre abonnemangstiden är – desto större blir rabatten.

Prova uKit gratis

Shopify – Allt-i-ett-e-handelsplattform som säljs online

Produktnamn:Shopify
Officiell hemsida:shopify.com
Komplexitet:Medel
Gratis plan:14 dagar rättegång
Premiumplan:från $ 29 / mo
Grundad:2004
Huvudkontor:kanada
Prova det gratis

Shopify – är en allt-i-ett e-handelsplattform att sälja online med lätthet och effektivitet. Programvaran var ursprungligen utformad för att bygg nätbutiker från grunden. Därmed kommer den med en kraftfull integrerad funktion som är anpassad specifikt efter behov av webbutikens ägare. Programvaran är för närvarande en av de mest populära e-handelslösningarna i världen, som driver hundratals funktionsladdade webbbutiker.

Huvuddrag

Shopify är den bästa destinationen att gå efter när det gäller att starta och hantera funktionsladdade webbutiker. Det har utvecklats genom åren och har gett avancerad e-handelsfunktion som automatiserad EU-momsberäkning, integrerade betalningsmetoder och kundvagn utöver några av dess andra väsentliga alternativ, till exempel:

 • Funktionen Augmented Reality;
 • Flerspråkigt stöd;
 • Försäljningsstället (POS) programvara för effektiv produktförsäljning online och offline;
 • Omfattande funktioner för marknadsföring, produkthantering och anpassning av webbutiker
 • Integrerad Shopify-appmarknad;
 • High-end integrations- och synkroniseringsalternativ.

För-och nackdelar

Shopify skiljer sig ursprungligen från mängden på grund av dess kraftfulla e-handelsfunktioner, som gör det möjligt att starta och hantera alla typer av onlinebutiker. Programvaran ger tillgång till myriader av produkthantering, marknadsföring, anpassning och marknadsföringsfunktioner för webbutiker, flerspråkig support. Den levereras med den integrerade kundvagnen, mångsidiga produktgalleri skapande och modifieringsfunktioner. Systemet låter dig synkronisera ditt webbbutikskonto med externa tjänster, marknadsplatser och redovisningsprogramvara. Det garanterar också din projektsäkerhet med SSL-certifikatanslutning, avancerade verktyg för bedrägeribekämpning och andra säkerhetsalternativ.

Bland de negativa funktionerna i programvaran är det vettigt att nämna överflöd av komplicerade e-handelsfunktioner, av vilka många inte är så nödvändiga, när det gäller standard skapande av webbutiker. Istället fungerar de bra för utvecklingen av stora stormarknader. Kostnaden för Shopify-prenumerationer bör också nämnas här eftersom programvaran är en ganska dyr lösning.

Kosta

Shopify är inte en billig webbplatsbyggare, men dess prissättningspolicy utgör systemets funktionalitet. Systemet erbjuder inga kostnadsfria planer men det är möjligt att testa dess funktionalitet genom att använda en gratis 14-dagars provperiod. Så snart du bestämmer dig för att starta en funktionsladdad onlinebutik och gå live, gör dig redo att uppgradera till en av följande planer:

 • Grundläggande Shopify ($ 29 / mo) – blogganslutning, 2 personalkonton, bedrägerianalys, gratis SSL-certifikat, manuell orderingång, Shopify POS-app, övergiven vagnåterhämtning, försäljningskanaler;
 • Shopify ($ 79 / mo) – presentkort, 5 personalkonton, professionella rapporter, 1-5 butikplatser;
 • Advanced Shopify ($ 299 / mo) – avancerad rapportbyggare, upp till 8 butikplatser, transport i realtid, transportpersonal 15.

Programvaran anger inte avgifter för kreditkorttransaktioner som gjorts när du använder tjänsten. Förbered dig dock på att betala mer när du gör kreditkortsbetalningar.

Prova Shopify gratis

Squarespace – Universal Website Builder för nybörjare

Produktnamn:Squarespace
Officiell hemsida:squarespace.com
Komplexitet:Medel
Gratis plan:14-dagars rättegång
Premiumplan:Från $ 29 / mo
Grundad:2012
Huvudkontor:USA
Prova det gratis

Squarespace – är en universell webbplatsbyggare för nybörjare och webbdesign. Systemet är ganska enkelt att använda för alla och det har en distinkt integrerad funktionalitet som gör att det sticker ut från mängden. Webbplatsbyggaren tillåter att skapa visuellt tilltalande webbplatser till överkomliga priser. Kodfärdigheter är inte ett måste här, men tjänsten innebär ändå HTML / CSS-projektredigeringsalternativ för att ge bättre resultat.

Huvuddrag

Squarespace positionerar sig som allt-i-ett-systemet som används för att starta alla typer av webbplatser. Den integrerade funktionaliteten fungerar dock bäst för utveckling av kvalitetsbloggar, webbbutiker, portföljer och företagswebbplatser. Dess WYSIWYG-redaktör bidrar till att underlätta webbplatsutvecklingen, medan den avancerade sidstilredigeraren låter dig skapa imponerande webbsidesdesign. Listan över de mest anmärkningsvärda Squarespace-funktionerna är som följer:

 • Flera integrerade tillägg och widgets;
 • Kraftfulla e-handels- och bloggmotorer;
 • Omfattande alternativ för social integration;
 • Google Maps inbäddning och integrerad Google Analytics;
 • SSL-certifiering och e-postmarknadsföring.

För-och nackdelar

Squarespace är känt för sina omfattande bildredigeringsalternativ, överflöd av designanpassningsverktyg och Logo Maker. Tillgängligheten för responsiva anpassningsbara mallar bidrar till processens effektivitet. Webbplatsbyggaren garanterar också pålitliga och kraftfulla kundsupportalternativ samt avancerade marknadsföringsverktyg som bidrar till bättre marknadsföring av webbplatser. Höjdpunkterna på plattformen inkluderar också Unfold storytelling tool, Acuity Scheduling integration, kraftfull e-handel och bloggsupport.

Beträffande hinder för webbplatsbyggaren är det vettigt att nämna kostnaderna för e-handelsplaner som är lite dyra för standardanvändare. Systemredigeraren kräver tid att utforskas och testas eftersom det inte är så lätt att använda för nybörjare. Slutligen erbjuder Squarespace inte förhandsvisningsläge för webbplatser. Detta är inte riktigt bekvämt eftersom en användare måste återvända till redigeringsprocessen efter att projektet har publicerats, om det finns några buggar som kräver förbättring.

Kosta

Fyrkant är rimligt prissatta. Det finns ingen helt gratis plan här, men plattformen låter dig testa dess funktioner under den 14-dagars rättegången, som är gratis. För att starta ett funktionsbelastat projekt med plattformen, se till att uppgradera till en av de premiumplaner som systemet erbjuder:

 • Personlig ($ 12 / mo) – 20 webbsidor. 3% transaktionsavgift, gratis anpassad domänanslutning osv .;
 • Företag ($ 18 / mo) – obegränsat antal webbsidor, 2% försäljningsavgift, AdWords-kredit osv .;
 • Grundläggande ($ 26 / mo) – integrerad bokföringsfunktion, obegränsat produktnummer, bandbredd och lagringsutrymme för disk etc.;
 • Avancerad ($ 40 / mo) – leverans av realtidstransporter, etikettutskrift, övergiven kasseautorutrustning osv.

Oavsett premiumplan du kommer att gå för, den innehåller gratis värd och domännamn. Om du redan äger en domän låter systemet dig utse den till din nya Squarespace-baserade webbplats.

Prova Squarespace gratis

Weebly – Enkelt sätt att skapa en webbplats från Scratch

Produktnamn:Weebly
Officiell hemsida:weebly.com
Komplexitet:Medel
Gratis plan:Ja
Premiumplan:Från $ 4 / mo
Grundad:2006
Huvudkontor:USA
Prova det gratis

Weebly – är ett av enkla sätt att skapa en webbplats från grunden. Webbplatsbyggaren gör det möjligt att starta snygga projekt utan en enda kodrad. Den integrerade dra-och-släpp-redigeraren i kombination med avancerad funktionalitet möjliggör kreativ frihet som så småningom garanterar kvalitetsresultat.

Huvuddrag

Weebly har ursprungligen skapats för bloggändamål, men det fick senare ett starkt e-handelsfokus. Det är också möjligt att starta andra typer av projekt med tjänsten utan någon kodningsfärdighet och webbdesignbakgrund alls. Bland de främsta höjdpunkterna för webbplatsbyggaren bör följande vara de första att nämna:

 • Kraftfull e-handel och bloggspecialisering;
 • Kodinbäddning tillåten;
 • Avancerade marknadsförings- och marknadsföringsverktyg (Weebly-marknadsföring);
 • Integrerad videovärd och imponerande alternativ för bildredigering;
 • IFTTT-integration;
 • App Center och Form Builder.

För-och nackdelar

Weebly är ganska lätt att använda både för icke-tekniker och experter på webbdesign. Systemet låter dig skapa en personlig webbadress gratis och det ger tillgång till det omfattande biblioteket med responsiva anpassningsbara mallar. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt dess eCommerce-funktionalitet, som gör det möjligt för användare att starta och hantera fullständiga onlinebutiker. Andra Weebly-höjdpunkter inkluderar Weebly for Education och Weebly Campus Edition-funktioner som omfattar flera funktioner och verktyg för utveckling av utbildningsinriktade webbplatser.

Weebly nedgång är inte så många. En av de största nyanserna är avsaknaden av säkerhetskopieringsfunktioner på webbplatsen som inte låter användare automatiskt spara webbplatsversioner under utvecklingen. På samma sätt innebär systemet inte ångra / göra om ändringar som krävs för att avbryta några av de onödiga webbdesignstegen. Som ett e-handelsfokuserat system debiterar Weebly transaktionsavgiften på 3% för all försäljning inom systemet.

Kosta

Weebly har en transparent prissättningspolicy tillgänglig för utveckling av två typer av webbplatser – Standard och e-handel. Det finns en gratis plan, vilket innebär att 500 MB diskutrymme, subdomänanslutning och SSL-certifikat är tillgängligt för den förbättrade projektsäkerheten. För att få tillgång till den avancerade uppsättningen funktioner måste du uppgradera till en av de betalda prenumerationerna:

 • Anslut ($ 4 / mo) – domänanslutning, visning av annonsbanners, SSL-certifikat osv .;
 • Förrätt ($ 8 / mo) – integrerad dra-och-släpp-redigerare, obegränsat diskutrymme, frånvaro av systemannonser, förmåga att ansluta din egen domän, SSL-säkerhet och avancerad webbplatsstatistik, 10 produkter, 3% provision för alla transaktioner som gjorts;
 • Proffs ($ 12 / mo) – sökalternativ, lösenordsskydd, 25 produkter, videobakgrund, HD-videor och ljud och en möjlighet att engagera upp till 100 medlemmar;
 • Företag ($ 25 / mo) – obegränsat antal medlemmar, registreringsfunktion, obegränsat antal produkter, möjlighet att acceptera betalningar på enskilda domäner, frånvaro av transaktionsavgifter, möjlighet att sälja digitala produkter;
 • Prestationsplan ($ 38 / mo) – avsedd för e-handelsprojekt, övergivna kundvagnsmeddelanden, presentkort, leveranspriser i realtid osv.

Weebly-planer gör det möjligt att ansluta ett domännamn för $ 19, ge åtkomst till Google Ads-tjänsten med en $ 100-bonus och gör det möjligt att använda livechatt, forum community och e-postsupport.

Prova Weebly gratis

Webflow – En av de bästa programvarorna för webbplatsbyggare

Produktnamn:WebFlow
Officiell hemsida:webflow.com
Komplexitet:Komplex
Gratis plan:Ja
Premiumplan:Från $ 12 / mo
Grundad:2013
Huvudkontor:USA
Prova det gratis

Webflow – är en av de bästa programvarorna för webbplatsbyggare, som också är känd för sin professionella webbdesignmetod och sin höga komplexitetsnivå jämfört med majoriteten av standardbyggare för webbplatser. I viss mån kan plattformen vara jämfört med CMS vad gäller flexibilitet och komplexitet i designanpassning.

Huvuddrag

Webflow-funktionalitet är långt över genomsnittet. Det kräver kodningsmedvetenhet, webbdesignbakgrund och beredskap att investera tid, ansträngning och kunskap för att göra ett projekt till framgång. Således kommer webbplatsen byggaren bättre upp till behoven hos kompetenta webbplatsutvecklare, som tänker uttrycka sin kreativitet genom att starta avancerade projekt. Listan över dess särdrag inkluderar:

 • Stilar och klasserhanteringsalternativ;
 • Avancerad HTML / CSS-redigering;
 • Möjlighet att skapa dynamiskt innehåll;
 • Kraftfull e-handelsmotor;
 • Lightbox Gallery, After Effects och Lottie integration;
 • Över 200 professionella gratis och betalda mallar.

För-och nackdelar

Webflow gör det möjligt att välja och anpassa fantastiska mallar, som är lyhörda och mångsidiga för att låta användare uttrycka sin kreativitet. Systemet gör det möjligt att integrera flera former, databaser och element för att ge intressant förverkligande av webbdesignmetoden. Det har fantastiska CMS-samlingar med flera innehållsalternativ. När du arbetar med din webbplatsutveckling är det möjligt att använda två områdeslägen, nämligen designer och redaktör. Detta låter dig styra alla stadier av pågående webbutveckling. Slutligen kommer Webflow med en kraftfull och konkurrenskraftig e-handelsmotor som gör det möjligt att skapa onlinebutiker med olika storlekar och prestanda.

Med tanke på systemets komplexitet och överflöd av oklara funktioner är det uppenbart att Webflow inte är det bästa valet för nybörjare. Det finns mycket att bemästra här, medan själva processen för webbplatsutveckling innebär programmeringsfärdigheter. Dessutom är Webflow en ganska kostsam webbplatsbyggare, särskilt för de som inte planerar att starta flera projekt med det.

Kosta

Webflow har en av de mest omfattande och mångsidiga prislösningarna på webbdesignmarknaden. Systemet har en gratis plan som sträcker sig över en obegränsad tidsperiod men kommer med en uppsättning begränsningar som inte låter dig få ut mesta möjliga av webbdesignprocessen. När det gäller premiumplanerna är mångfalden av alternativ verkligen imponerande här. Titta på prissättningstabellen för webbflöden nu.

Platser för webbplatser inkluderar webbplatser och e-handelsplaner. Webbplatsplaner är följande:

 • Grundläggande ($ 12 / mo) – CDN ingår, domänanslutning, 500 inlämningsformulär online, gratis SSL-certifikat;
 • CMS ($ 16 / mo) – 1000 inlämningsformulär online, begränsat CMS API, 3 innehållsredigerare, 2000 CMS-objekt, webbplatssökning;
 • Företag ($ 36 / mo) – obegränsat antal onlineformulär, avancerade globala CDN, fullständigt CMS API, 10 innehållsredigerare osv.

e-handelsplaner inkluderar i sin tur:

 • Standard ($ 29) – alla funktioner i CMS-planen plus anpassad utcheckning och kundvagn, integrerad CMS för bloggar, anpassning av e-post, 2% transaktionsavgift;
 • Plus ($ 74) – alla funktioner i affärsplanen plus noll transaktionsavgift, omärkta e-postmeddelanden, 10 personalkonton.
 • Avancerad ($ 212) – alla funktioner i affärsplanen plus 15 personalkonton, obegränsade årliga försäljningsvolymer och mer.

Kontoplanerna är också uppdelade i två prenumerationstyper. Dessa är individuella och teamplaner. Enskilda planer omfattar:

 • Fri ($ 0) – 2 projekt, kundfakturering, gratis iscensättning;
 • Lite ($ 16) – 10 projekt, kodeksport, förbättrad iscensättning, obegränsade projektöverföringar;
 • Proffs ($ 35) – Vit märkning, obegränsade projekt, lösenordsskydd för webbplatsen.

När det gäller lagplanerna är dessa följande:

 • Team ($ 35 per person) – alla funktioner i Pro-planen plus klientfakturering, förbättrad iscensättning, kodeksport, teampanel osv .;
 • Företag (kostnaden diskuteras individuellt med Webflow-experter) – Alla funktioner i Teamplanen plus vit märkning, obegränsade projekt, lösenordsskydd för webbplatsen, teampanelen etc..

Webflow erbjuder dessutom avancerad kundfaktureringmöjlighet för frilansare, som planerar att använda webbplatsbyggaren gratis med hänsyn till deras webbdesignkrav.

Prova webbflödet gratis

Metoder för webbplatsbyggnad förklarade

Innan vi dyker djupt in i byggmetoderna måste vi ta reda på vad som faktiskt är en webbplats. Enligt den senaste statistiken finns över 1,77 miljarder webbplatser tillgängliga på den globala webben 2020. Användare kan komma över oändliga olika online-projekt uppdelade i kategorier beroende på deras typ, teknik, funktionalitet och andra kriterier..

Steg 1: Webbplatsmetoder förklarade

källa: https://www.internetlivestats.com/total-number-of-websites/

Men alla har en sak gemensamt. Varje webbplats finns som en uppsättning globalt tillgängliga webbsidor som förenas under det enda domännamnet. Huvudsyftet är att låta individer eller grupper av användare fastställa sin närvaro på webben genom att skapa och publicera innehåll, webbsidor eller sektioner som är värd på en enda server.

En webbsida kan vara tillgänglig i två olika visningstyper:

 1. Den första är hur användarna ser sidan när de besöker din webbplats (en återgivad vy).
 2. Den andra tar användaren bakom gardinerna och visar källkoden. Det kan förhandsgranskas med hjälp av textredigerare, till exempel Anteckningar.

Med andra ord är en webbplats en kombination av markeringskoden och innehållet inklusive mediefiler, texter, design, element, widgets etc. Alla webbplatser kan delas in i två huvudkategorier: statisk och dynamisk.

Vad är en statisk webbplats?

Termen “statisk” betyder att denna webbplats typ är tillgänglig i form av ett statiskt HTML-dokument som representerar nödvändigt innehåll. Varje dokument är värd på webbservern med sin egen unika URL. Sidan ser desamma ut för besökaren som på servern.

Nyckelfunktionen är att en webbplatsägare måste hantera utvecklingsprocessen manuellt varje gång han eller hon vill göra ändringar eller ändra sidorna. En sådan metod kräver djup kodning och programmeringskunskap.

Fördelar med statiska webbplatser: Nackdelar med statiska webbplatser:
&# X2714; Bra för tidlös innehållsrepresentation.
&# X2714; Billigare att vara värd, driva och underhålla.
&# X2714; Snabbare webbplatshastighet.
&# X2714; Inget CMS krävs.
✘ Varje innehållsuppdatering eller modifiering på sidan bör göras manuellt.
✘ Kräver förbättrad programmering och kodning.
✘ Mindre flexibel när det gäller anpassning av webbplatser.

Vad är en dynamisk webbplats?

Denna webbplats typ skiljer sig från status, eftersom webbservern automatiskt genererar projektet varje gång en ny besökare försöker komma åt det. Med andra ord behöver en användare inte hantera ändringar eller ändringar på sidan manuellt. Han eller hon får tillgång till fördesignade webbplatslayouter eller mallar som redan innehåller relevanta funktioner, element eller till och med innehåll.

Dynamiska webbplatser är mer populära bland icke-tekniker och nybörjare, eftersom de inte kräver mycket av inlärningskurvan och ger tillräckligt med flexibilitet kombinerat med användarvänlighet.

Fördelar med statiska webbplatser: Nackdelar med statiska webbplatser:
&# X2714; Inga tekniska färdigheter krävs.
&# X2714; Snabbare innehållsuppdatering och webbplatsmodifiering.
&# X2714; Färdiga layouter och mallar.
&# X2714; Kräver mindre tid för att bygga en webbplats från början.
✘ Kräver innehållshanteringssystem.
✘ Viss teknisk bakgrund kan fortfarande behövas.
✘ Dynamiska webbplatser kräver servrar som är kraftfullare när det gäller resurser.

För att komma igång med den nya webbplatsen från grunden måste du tänka på projekttypen. Valet beror på den teknik du ska använda för byggprocessen. Du bör överväga flera viktiga fakta innan du väljer instrumentet. Dessa faktorer inkluderar webbplatsens typ och storlek, projektstruktur och komplexitet, ungefärlig mängd sidor och innehållsvolym osv.

Vi har betonat fyra stora instrument och tekniker för att bygga en webbplats från grunden. De är som följer:

 1. Självkodade HTML-baserade webbplatser.
 2. Allt-i-ett-webbplatsbyggare.
 3. CMS-baserade projekt.
 4. Ramar för att skapa webbplatser.

Låt oss se, vilken som kommer att bli den ultimata lösningen för att uppfylla dina specifika projektmål.

# 1. Själv Kodad HTML-webbplatser

Den här metoden är ett bättre alternativ för användares begär för maximal anpassning och frihet för webbdesign. Självkodade webbplatser hänvisar huvudsakligen till den statiska typen. Den viktigaste fördelen är att du faktiskt är den som skriver HTML-källkoden eller till och med utformar din egen CMS för att hantera innehållet.

De dåliga nyheterna är att processen är oerhört utmanande när det gäller tekniska färdigheter. Du måste vara expert på kodning och programmering. Annars fungerar projektet aldrig. De som inte har sådana färdigheter väljer att lägga ut outsourcing av webbutvecklingsteam eller frilansare, vilket knappast är det bästa alternativet med tanke på byggnadskostnader, tidsramar och andra aspekter. Några företag kanske verkligen har råd att lägga ut.

Redigering av textkod

Om du väljer att slutföra byggprocessen själv måste du skapa varje ny sida eller sektion från början manuellt. Även om du behöver bygga samma struktur för den nya sidan, förbered dig på att kopiera och klistra in källkoden från den första. Med andra ord kräver den minsta modifieringen eller uppdateringen god teknisk kompetens och god tid.

Hela processen verkar vara ganska enkel från början:

 1. Skaffa en HTML- eller textredigerare.
 2. Öppna en ny sida.
 3. Kopiera och klistra in koden från redigeraren.
 4. Spara ändringarna.

Programmering är den viktigaste utmaningen här. Du måste skriva en ny kodbit för varje ny knapp, element, widget eller funktion som du vill se på webbplatsen. Om projektet har många sidor med kontaktformulär, kalendrar, verktyg för användarförvärv eller andra funktioner kan det ta år att bygga en webbplats från grunden.

Även om du gör allt rätt kommer ingen någonsin att garantera smidig webbplatshantering och korrekt innehållshantering, speciellt om du designer din egen CMS-plattform. Dessutom måste du ta hand om hosting för din webbplats. Som regel är självkodade webbplatser inte särskilt krävande vad gäller serverresurser. Å andra sidan måste du fortfarande registrera ett domännamn separat.

Läs också: Hur man konverterar en statisk HTML-webbplats till WordPress.

HTML-byggnadskostnader: kostnaden beror på om du planerar att koda allt själv eller välja outsourcing eller anpassade webbutvecklingsteam. Om du föredrar att någon gör jobbet åt dig, kommer priset också att variera beroende på projektets komplexitet, struktur, funktioner du behöver implementera. Dessutom måste du betala för varje ny uppdatering. Det slutliga priset kan variera från $ 5000 – $ 10.000 för en enkel webbplats upp till $ 25.000 – $ 3.000 för en digital butik.

Självkodade webbplatsfördelar:
Självkodad webbplats Nackdelar:
&# X2714; Anpassning och flexibilitet i webbdesign.
&# X2714; Bra för stora företag som kräver exklusiv representation.
✘ Tidskrävande webb-uppbyggnadsprocess.
✘ Förbättrad programmering och kodning är nödvändig.
✘ Manuell anpassning och uppdateringar.
✘ Ger enorma kostnader vid outsourcing.
✘ Separat värd och domänhantering.
✘ Ingen kundsupport. Du är på egen hand.

# 2. Webbplatsbyggare

Webbplatsbyggare designades för att göra byggprocessen så enkel som möjligt. De tycktes vara det enda sättet för nybörjare att etablera sin webbrepresentation utan tekniska färdigheter. Dessutom har ny programvara visat sig vara ett snabbare och ibland billigare sätt att komma igång med det nya online-projektet. Vi har markerat några viktiga funktioner som har gjort webbplatsbyggare så populära bland användare globalt.

Enkel användning

Den första och främsta fördelen med webbplatsbyggare är användarvänligheten. Som vi redan har nämnt kräver de inte teknisk kompetens i de flesta fall. De flesta plattformar erbjuder en intuitiv redigerare med en så kallad dra-och-släpp-funktionalitet. Det gör redigerings- och anpassningsprocessen mycket enkel. Det består vanligtvis av flera enkla steg:

 1. Få en färdiglagd layout eller mall.
 2. Omdesign den befintliga strukturen genom att flytta objekt, block på sidan eller element.
 3. Skapa en ny struktur från tomt genom att lägga till nya element från listan.
 4. Anpassa sidan med avancerade inställningar för att ändra storlek på, ordna om eller omformatera den befintliga layouten.

Alla ovanstående steg kan göras med ett par klick tack vare WYSIWYG-tekniken. Det är samma sak som att spela med fördesignade LEGO-block. Processen med innehållshantering och publicering är också mycket snabb.

Wix Webbplatsbyggare-gränssnitt

Dessutom följer moderna webbplatsbyggare de senaste tekniktrenderna och implementerar AI och AR-baserade instrument för att låta användare bygga webbplatser på några minuter. Några största industrinamn använd konstgjord intelligens som faktiskt bygger en webbplats för användaren med information som tillhandahålls (webbplatsens typ, nisch, nödvändiga funktioner etc.). Med andra ord får du en redo att använda webbplats med relevant innehåll, widgetar och integrerade appar.

Allt-i-ett-paket

Förutom självkodade webbplatser är webbplatsbyggare inte bara byggkonstruktioner. De kommer som ett helcykelsats inte bara för att bygga utan också värd för dina nya webbplatser. Dessutom får användare en gratis domän i de flesta fall. Med andra ord kan du hantera alla dina webbtillgångar från en enda plattform utan att behöva ta hand om dem separat. Du betalar för planen och får allt du behöver i förpackningen.

Wix-appmarknad

Samma sak är med funktioner. Som regel får användare full tillgång till alla funktioner beroende på vilken hand de köper. Funktionsuppsättningen består av gratis mallar för olika webbplatstyper, integrerade säkerhetsmedel, gratisappar, anpassat support osv.

Flexibilitet och kontroll

Webbplatsbyggare låter användare hantera processen var som helst. Allt du behöver är enheten ansluten till internet. Logga in inom några sekunder och få full tillgång till alla byggverktyg. Vissa plattformar har mobilversioner och appar för att göra det enkelt för användare att redigera webbplatser när du är på språng.

Även om sådan programvara inte ger så mycket design och anpassningsfrihet som självkodade webbplatser, kan du fortfarande dra nytta av responsiva layouter som fungerar bra på olika enheter, välja avancerade inställningar för att anpassa sidorna, etc. Vissa kända webbplatsbyggare har avancerade redaktörer och utvecklarens åtkomst för erfarna användare som fortfarande vill skapa några av funktionerna på egen hand.

Vissa användare kanske inte gillar det faktum att om de någonsin väljer en webbplatsbyggare kommer de sannolikt att hålla sig till den. Några plattformar har verkligen webbplatsens import / exportfunktion. Å andra sidan, skulle du verkligen behöva byta plattform med tanke på ovan nämnda funktioner? Om ja, finns det några alternativ för webbplatsmigrering.

Läs också: Hur man växlar från Wix till WordPress.

Byggnadskostnader för webbplatsen: de flesta plattformar erbjuder planer för vilken budget som helst. Det genomsnittliga priset för en webbplats med fullständig funktion med domän, värd och uppsättning extraverktyg är någonstans runt $ 15 – $ 20 per månad (ibland ännu billigare).

Webbplatsbyggare Fördelar:
Webbplatsbyggare Fördelar:
&# X2714; Lätt att använda.
&# X2714; Alla funktioner i ett.
&# X2714; Perfekt för nybörjare.
&# X2714; Världen för olika webbplatstyper.
&# X2714; Responsiva layouter och redigering när du är på språng.
&# X2714; Tillgänglighet över hela världen.
&# X2714; Avancerad teknik.
&# X2714; Färdiga platser på några minuter.
✘ Mindre anpassning och frihet för webbdesign.
✘ Vissa planer är för pricy.
✘ Begränsade migrationsfunktioner.

# 3. CMS-baserade webbplatser

Vår nästa webbplats för byggnadsmetod kombinerar flera tekniker. CMS eller content management system är metodens nyckelfunktion. Det måste installeras på webbservern så att användare kan hantera eller ändra innehåll utan att “röra” själva webbplatsmallen.

Användarvänligheten beror på vilken strategi du använder när du bygger webbplatser från grunden:

 • Enkel redigering – Med det här tillvägagångssättet kan du använda CMS-plattformen för att lägga till eller redigera innehåll, ladda upp mediefiler, bilder osv. Systemet säkerställer vissa anpassningsfunktioner för baslinjen, till exempel att aktivera tredjepartsappar, integrationer och plugins. En sådan metod kräver inte speciell kodningskompetens. Allt du behöver är att ladda ner CMS-plattformen, installera mallen och redigera innehåll för att gå live med webbplatsen.
 • Avancerad redigering – Som vi har nämnt tidigare kombinerar CMS-baserad teknik olika webbplatsbyggnadsmetoder. Här har du faktiskt full åtkomst till mallens källkod med möjlighet att redigera den eller ändra i enlighet med dina behov. Användare är fria att implementera sin egen webbdesign, skapa nya funktioner eller funktioner.

Den första metoden är bra för nybörjare utan tekniska färdigheter. Vi kan komma över tusentals framgångsrika projekt byggda med några av mest populära CMS-plattformar i världen som WordPress, Drupal, Joomla, och mer.

Å andra sidan kommer den andra att fungera endast vid djup kunskap om HTML, PHP eller CSS. Dessutom kräver sådana projekt konstant övervakning, eftersom du måste ta hand om plugin-uppdateringar och malluppdateringar, säkerhetskopior, etc. Vid någon tidpunkt kanske du fortfarande behöver en anständig nivå av programmeringsfärdigheter.

Låt oss titta på några viktiga funktioner som hänvisar till CMS-baserad teknik för webbplatsbyggnad.

Manuell kontroll

När du väljer den här tekniken, gör dig redo att hantera alla operationer manuellt. Till exempel är en användare den enda som ansvarar för att registrera en domän samt hitta en lämplig värd för webbplatsen. Till skillnad från webbplatsbyggare kommer CMS inte som en allt-i-ett-lösning.

WordPress CMS-gränssnitt

Å andra sidan några ansedda värdleverantörer tycka om Bluehost erbjuda CMS-optimerade paket för olika plattformar med sömlös integration, automatiserade uppdateringar och en komplett uppsättning extra funktioner för att underlätta byggprocessen.

Flexibilitet

Den goda nyheten är att du bokstavligen kan implementera alla designidéer, medan CMS ger full åtkomst till redigeraren för mockupkoder. Det är möjligt att göra några små ändringar även utan djup programmeringskunskap. För huger-uppgifter är en viss inlärningskurva nödvändig.

Med CMS-teknik får användare oändliga anpassningsfunktioner när det gäller webbplatsens funktionalitet. Tusentals plugins är tillgängliga för nedladdning och aktivering. Du kan hitta tillägg för alla typer av betalningsmetoder som integreras och analysera projekt till SEO-boosters, marknadsföringsverktyg och mer. Du måste dock vara redo att hantera installationen och installationen på egen hand samt fortsätta med vanliga plugin-uppdateringar manuellt.

WordPress Plugins

Byggnadskostnad för webbplatsen: CMS själv är gratis. Du behöver bara betala för en domän och värd (ungefär $ 5 per månad). Ibland kan du behöva betala för premium-plugins, mallar och premiumkonton från tredje part.

CMS-baserade webbplatsfördelar:
CMS-baserad webbplats nackdelar:
&# X2714; Maximal flexibilitet.
&# X2714; Oändliga anpassningsfunktioner.
&# X2714; Relativt lätt att använda.
&# X2714; Åtkomst till kodredigeraren.
&# X2714; överkomliga.
✘ Manuell styrning.
Required Tekniska färdigheter krävs.
✘ Pluginaktivering och inställning.

# 4. Webbdesign ramar

Ett ramverk är faktiskt en färdig mall. Det är därför vissa användare ofta vilseledas och tänker att det är superlätt att använda ramverk. Det är det inte. De är utformade för att låta erfarna designers och webbutvecklare hålla fokus på att skapa unik webbplatsfunktionalitet snarare än att programmera vanliga funktioner som kan uppfyllas någon annanstans.

Ramgränssnitt

Med andra ord, du får faktiskt en webbplats-ritning utan innehållshanteringssystemet där du behöver göra intensiv kodning för att få din idé till liv. I de flesta fall har ramar inte ens typiska instrumentpaneler eller kontrollpaneler.

Så vad gör dem så populära bland användare?

Open Source-plattformar

De flesta ramverk är tillgängliga som öppen källkodsmockup. Det betyder att du enkelt kan komma åt, redigera, ändra eller ändra mallkoden. Dessutom kan användare hitta olika ramar tillgängliga på olika programmeringsspråk för att välja den bästa matchande varianten.

Flexibilitet

Trots faktum kräver ramverk en viss kodning; de är mer effektiva om de jämförs med självkodade webbplatser. Vissa mallar har redan inbyggda funktioner. Till exempel kan du få en mall med ett integrerat system för användarnas kommentarer i din blogg eller anslutna bildgallerier för din portfölj. Samtidigt gör ramverk det lättare att kommunicera med databaser och integrera tjänster från tredje part.

säkerhet

Innan ramverket implementeras fortsätter utvecklare med AB-tester för att säkerställa att det fungerar smidigt. Det garanterar en stabil webbplats som körs. De dåliga nyheterna här är att rambaserade webbplatser i allmänhet är långsammare. De kommer knappast att vara en bra idé för ett växande företag som kräver komplex webbplatsstruktur med massor av mediefiler och innehåll som ska laddas upp ytterligare.

Byggnadskostnad för webbplatsen: ramar kan komma i olika paket och planer med månadspriset någonstans mellan $ 50 och $ 1 000 per månad för enorma onlineprojekt.

Fördelar med webbplatsramar:
Nackdelar med webbplatsramen:
&# X2714; Färdiga mallar.
&# X2714; Inbyggda funktioner.
✘ Inlärningskurvan är fortfarande nödvändig.
✘ Inte bra för växande projekt.
✘ Höga kostnader.
✘ Låg prestanda.

Metoder för webbplatsbyggnad förklarade

Titta på tabellen nedan för att sammanfatta all information om webbplatsbyggnadsmetoder och tekniker som vi har diskuterat.

WebbplatsbyggnadsmetodSjälvkodadeWebbplatsbyggareCMSRamverk
Enkel användningKräver djupa tekniska, kodande och programmeringsfärdigheter. Kräver ett separat innehållshanteringssystem.Bra för nybörjare och icke-tekniker. Intuitiv redaktör och instrumentpanel.Bra för nybörjare även om vissa tekniska färdigheter fortfarande är nödvändiga. Kräver inställning, domän / värdhantering.Designad för proffs. Webbdesign och programmeringsfärdigheter är nödvändiga.
FunktionerTotal webbdesignfrihet. Ingen integrerad CMS. Möjligheten att koda allt från grunden.Allt-i-ett-lösning. Alla funktioner i en enda plan.Tillgång till källkoden, många plugins, manuell kontroll över funktionerna.Förkonstruerade mallar, några inbyggda funktioner, låg prestanda och stabil drift.
Bra förAlla projekt. Ju mer komplicerad din webbplats är, desto mer tid och pengar behöver du.Alla typer av webbplatser med många mallar för alla nisch- och projekttyper.Utmärkt för innehållsbaserade webbplatser, e-handelsprojekt kommer att kräva extra anpassning.Bra för webbplatser och portföljer för små företag, Inte bra för växande projekt.
PrisFrån $ 0 till $ 100.000 vid anställning av tredjepartsutvecklare.Från $ 0 till $ 40 för en webbplats med full cykel inklusive e-handelsfunktioner.Från $ 5 till $ 300 vid betalade mallar och premiumfunktioner.Från $ 10 till $ 2000 beroende på planen.

Skapa en webbplats från Scratch – Vad du ska börja med?

Om du vill förhindra att din webbplats flödar innan du skapar en enda sida, är det nödvändigt med detaljerad planering. Projektet är dömt till misslyckande utan korta, tydliga mål, primära projektmål och behov som det kommer till servern.

Du måste ha en klar förståelse för hur din webbplats kan hjälpa potentiella användare. Är det en digital butik, blog, portfölj eller litet företag webbplats? Vilken typ av information ska den representera och på vilket sätt? Vad är din köparen? Vilken struktur ska ett projekt ha och vilka funktioner kommer det att behöva för att uppnå målen? Om du har svaret på dessa frågor är du på rätt väg.

Definiera webbplatsens typ

Det här är det viktigaste steget, eftersom projekttypen kommer att definiera din webbplatsfunktionalitet och funktioner du behöver. Kommer du att lansera en blogg för att dela dina idéer med människor eller tjäna pengar på webbplatsen? Vill du sälja produkter online och engagera dig i e-handelsnisch? Vill du representera dina tjänster och kompetens med en professionell portfölj?

Varje webbplats typ kräver olika tillvägagångssätt. Byggprocessen kommer att vara annorlunda med bara några vanliga saker. Tanken är att tydligt inse de viktigaste funktionerna som definierar en viss webbplatstyp.

Portföljs webbplatsfunktioner

Denna typ avser en webbplats för små företag som används av frilansare, oberoende tjänsteleverantörer samt små och medelstora företag. Huvudtanken är att representera tjänsten och själva verksamheten på det mest attraktiva sättet. Låt oss säga att du är en professionell fotograf som vill bygga en webbplats från grunden för bättre erkännande. Här är några basfunktioner som en portfölj bör innehålla:

 • Om dig avsnitt – du måste presentera dig för allmänheten som visar din arbetslivserfarenhet och kompetens.
 • Portfölj – den här är att lyfta fram några av dina bästa verk och foton. Bildsamlingar kan delas in i kategorier. Du kan prova vissa galleri- och reglagevidgets för att göra sidan lite mer interaktiv.
 • Kontaktavsnitt – dina kunder ska ha ett enkelt och snabbt sätt att komma i kontakt. En stor andel potentiella kunder lämnar webbplatsen på grund av komplicerade kontaktformulär eller navigering. Det betyder att du inte bör överbelasta din webbplats med värdelöst innehåll och betona de mest fördelaktiga aspekterna av de tjänster som tillhandahålls.

Wix fotografering webbplats byggare

Webbplatsbyggare och CMS-plattformar kan vara en stor lättnad, eftersom de levererar ett urval av portföljmallar med redan integrerade kontaktformulär, Om oss-avsnitt, dynamiska gallerier och andra fantastiska funktioner du kan behöva. Att välja ramverk kan också vara en bra idé. Självkodade webbplatser kommer att kräva programmering av alla funktioner från grunden, vilket är omöjligt utan speciella tekniska färdigheter.

Blogg och innehållsbaserade webbplatsfunktioner

Är du angelägen om att dela din kunskap med potentiella läsare, skriva praktiska guider, dela blogginlägg, nyheter och artiklar? Då måste du skapa en innehållsbaserad webbplats eller en blogg. Denna typ används främst av författare och bloggare som är angelägna om att dela några användbara informationsbitar. De kan också tjäna pengar tack vare online-intäktsgenerering.

Gutenberg WordPress

Bloggar kan täcka massor av ämnen från tips om fiske och bilreparationer till några mer professionella frågor som att bygga en webbutik från grunden eller att utveckla en mobilapp. Det beror på din egen fantasi. Vissa människor anser att den här typen är den enklaste att skapa. Men det bör också ha några av de avgörande funktionerna. Annars kommer det att dömas till misslyckande. En framgångsrik blogg kräver följande:

 • Attraktiv design – även om vi talar om innehållsbaserade webbplatser där innehållet är viktigt, bör det fortfarande ha en attraktiv design. Användare kan välja flera teman och färdiga layouter med animationer, parallaxeffekter och andra förmåner för att göra webbplatsen lite mer interaktiv.
 • Redigeringsplattform – Du måste arbeta mycket med innehåll. Med andra ord behöver du en plattform med ett kraftfullt innehållshanteringsverktyg för att hantera texter, skript, mediefiler, typografi för att göra din text mer attraktiv för läsare, etc..
 • Enkel navigering – du måste säkerställa snabb och enkel åtkomst till alla delar av din webbplats. Ju fler artiklar användare läser desto bättre för din blogg. Det betyder inte bara en tydlig meny eller sökningssystem utan också relevanta interna länkar.
 • Social delning – Det är en av de viktigaste funktionerna för bloggen. Användare bör ha en chans att dela dina artiklar via de största sociala plattformarna.
 • Prenumerations- och kommentarformulär – Prenumerationsformulär kan vara det bästa sättet att växa din publik och hålla dem medvetna om nya publicerade inlägg. Kommentarformulär kommer att hålla din publik engagerad.

Det är bara några få funktioner som en professionell blogg borde ha. Som ni kanske ser är det ännu mer komplicerat när det gäller byggprocessen jämfört med portföljer. Den goda nyheten är att vissa av webbplatsbyggarna har bloggfunktioner med olika layouter, typografi och SEO-inställningar.

Men att välja CMS är förmodligen den bästa lösningen. Det har ett kraftfullt innehållshanteringssystem utöver massor av anpassningsfunktioner och bloggmallar.

Digital Store-funktioner

e-handelsprojekt är de tuffaste när det gäller teknisk implementering. De har vanligtvis olika appar och tillägg, tjänster från tredje part och tekniker som kräver smidig och stabil drift. Annars skulle dina köpare förmodligen lämna.

e-handel

En framgångsrik onlinebutik handlar inte bara om att sälja varor. Det handlar också om marknadsföring och marknadsföringskampanjer, lojalitetsprogram, användarnas förvärv och mer. Här är några av de grundläggande funktioner som en digital butik bör ha:

 • Enkla navigerings- och sökalternativ – säkerställa snabb åtkomst till olika produktkategorier för dina kunder. Gör det enkelt för dem att hitta det goda de behöver. Implementera filter och specialalternativ för att sortera produkter efter priser, storlekar, typer osv.
 • Enkel kassaprocess – Många köpare lämnar på grund av en komplicerad kassaprocess. Du måste göra det snabbt och enkelt. Det är här du kan behöva en kundvagn och integration av betalningsmetoder för att säkerställa kundens flexibilitet.
 • Frakt alternativ – Det är ganska svårt att sticker ut från konkurrenter inom e-handelsnisch. Du måste erbjuda några unika funktioner. Gratis fraktalternativ kan göra susen.
 • Produktledning – Den plattform du väljer att bygga en webbplats från början bör ha ett avancerat produkthanteringssystem för att ange pris, uppdatera beskrivningar, lägga till vackra produktfoton och videor, arbeta med baslinje SEO-inställningar, etc..
 • Kunder granskar avsnitt – ett utmärkt sätt att göra din webbutik mer pålitlig. Låt dina kunder dela köpupplevelse samt kommentarer om din produktkvalitet.
 • Marknadsföring och marknadsföring – locka kunder med specialerbjudanden, kampanjer, kuponger, kampanjkoder, rabatter och andra program för att öka kundernas lojalitet.

Det bästa sättet att bygga en onlinebutik på helt cykel är att välja webbplatsbyggare designade speciellt för e-handelsbehov. De kommer med ett komplett paket med produkthanterings-, marknadsförings- och marknadsföringssatser, medan deras mallar redan innehåller alla funktioner som en webbutik behöver.

FAQ

Att definiera webbplatsens typ och de nödvändiga funktionerna är avgörande innan du börjar. Det finns dock några andra grundläggande frågor att undersöka. De innehåller olika frågor att tänka på, eftersom de också kan avgöra framtida projektframgång. Här är några vanliga frågor när du skapar en webbplats från grunden.

Fråga: Kan jag skapa en webbplats utan kodning?

Svar: Ja, det kan du, men bara när du väljer allt-i-ett-webbplatsbyggare. Att använda CMS kan fortfarande kräva lite kodningskunskaper medan självkodade webbplatser kräver djup programmeringsupplevelse.

Fråga: Hur mycket kostar det att starta en webbplats?

Svar: Priset beror på webbplatsens komplexitet och byggmetod du valde. Självkodade webbplatser kan kosta dig tusentals dollar i fall av outsourcing. Byggnadsplaner för webbplatser varierar någonstans mellan $ 10 och $ 50 per månad medan CMS är gratis även om du måste betala för domänen och kortslutning ($ 5- $ 10 per månad).

Fråga: Hur gör jag min webbplats snabbare och säker?

Svar: Du måste välja en lämplig webbhotell med tillräcklig kapacitet, bandbredd, kraft och säkerhetsmedel som uppfyller dina webbplatskrav. Du måste också vara uppmärksam på värdprestanda vad gäller hastighet, drifttid och andra tekniska problem. Dessutom kan du hantera bild- och kodoptimering för att göra din webbplats mer lätt. Du kan dock behöva några extra verktyg och kunskap för det.

Fråga: Hur man gör en webbplats Google sökbar?

Svar: Du måste göra din webbplats SEO-vänlig när du redigerar tillgängliga SEO-inställningar samt skapa optimerat innehåll som regelbundet uppdateras. Samtidigt bör din webbplats vara så användarvänlig som möjligt med tydlig navigering och en enkel struktur. Anslut din webbplats till Search Console och Google Analytics, lägg till robots.txt-filer och webbplatskartor för bättre indexering.

Poängen

Användare har ett brett alternativ av metoder och tekniker som låter dem bygga en webbplats från grunden. Allt du behöver är att välja den lämpligaste tekniken beroende på dina behov, tekniska bakgrunder och förväntningar. Det är mycket viktigt att sätta tydliga mål och definiera webbplatsens typ innan du dyker djupt i skapandet. Dessutom bör du tydligt förstå dina egna förmågor att inte ha ryggen mot väggen.

Nybörjare bör välja webbplatsbyggare med en komplett paket med funktioner i en plattform. Sådan webbbyggnadsteknologi har allt du behöver för att hantera webbplatsen av alla slag och noll inlärningskurva. Lite mer avancerade användare skulle uppskatta anpassningsfriheten som levereras av CMS tillsammans med pålitlig värd. Erfaren programmerare och kodare skulle uppskatta förmågan att designa alla funktioner på egen hand.

Vad du än väljer, börja med en information, jämföra och motsätta olika metoder och välja den mest pålitliga och ansedda för att säkerställa projektets stabilitet och framgång.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map