Hur man skapar en webbplats med ditt eget domän gratis

Hur man skapar en webbplats med ditt eget domän gratis


Så du har beslutat att skapa en webbplats med eget domännamn gratis. Någon kan säga att detta är omöjligt eftersom kvalitetswebbplatser kräver djup webbdesignkompetens och tillämpning av professionella webbbyggnadsverktyg. Men det är inte riktigt så.

Att skapa en personlig eller en företagswebbplats utan kostnad eller använda din egen domän är möjlig om du är medveten om de mest populära webbdesignalternativen och professionell webbbyggnadsprogramvara du kan använda för att slutföra uppgiften.

När det gäller gratis webbplatsutveckling finns det flera saker att tänka på. Till att börja med bör du välja rätt webbbyggnadsverktyg, av vilka många har gratis underdomäner eller erbjuder integrerat gratis domänanslutningsalternativ.

Om du redan äger en domän och vill bifoga den till din webbplats måste du ta hand om det under installationen av webbplatsen. Kom ihåg att domänkostnaderna skiljer sig såväl som villkoren som impliceras av deras leverantörer. Således är processen med gratis webbplatsutveckling inte så lätt och det kräver definitivt viss webbdesignbakgrund eller medvetenhet om kodningsnyanser.

Läs också: Vad är ett domännamn och hur fungerar domäner?

För att förenkla uppgiften har vi tagit fram flera måste-ha-poäng som hjälper dig att hantera alla stadier i webbdesignprocessen framgångsrikt och med maximal nytta.

Hur man skapar en webbplats med ditt eget domännamn gratis

 1. Gratis webbplats med eget domän – är det möjligt?
 2. Två alternativ förklarade: Webbplatsbyggare kontra webbhotell
 3. Hur du får ett domännamn för din webbplats gratis
 4. Hur man skapar en gratis webbplats med ditt eget domän
 5. Tips för att skapa din egen webbplats med anpassad domän

Om du är rätt på väg att starta en webbplats med ditt eget domännamn gratis, men inte vet vad du ska börja med och vilka problem du bör tänka på, är det hög tid att diskutera ovanstående punkter i detaljer nu.

Gratis webbplats med eget domän – är det möjligt?

Om du någonsin har frågat om de befintliga alternativen för webbutveckling vet du säkert att det finns många system som gör det möjligt för alla att starta en fullständig webbplats utan kostnad alls. Borta är de dagar då webbplatsupprättande endast var berättigad till professionella webbexperter.

Nuförtiden kan även en nybörjare med liten eller ingen erfarenhet av webbdesign starta ett funktionsbelastat projekt oberoende för att nå personliga / affärsmål. Vad du behöver är bara att veta vilket webbdesignverktyg du kan välja med detta syfte.

Med ett sådant sortiment av webbbyggnadsprogramvara som finns tillgängligt idag kan valet av rätt system vara en utmaning. Följaktligen är det ett måste att grundligt utforska och lära sig problemet för att få en gratis webbplats tillsammans med ett gratis domännamn.

Uppenbarligen skiljer sig webbdesignverktygen såväl som deras villkor, prissättningsalternativ och funktioner som ingår i planerna. Detta innebär att professionella webbbyggnadsplattformar som webbplatsbyggare tillåter att skapa gratis konton och ofta erbjuder gratis underdomäner som fungerar som tillfälliga webbplatsadresser, medan projekten är under uppbyggnad.

Läs också:Mest populära webbplatsbyggare.

Så snart din webbplats är redo för publicering måste du antingen bifoga en tidigare köpad domän till kontot eller uppgradera till en av de betalade planerna som systemet tillhandahåller. Betalda prenumerationer erbjuder anpassad anslutning till domännamn. Som ett resultat får du en helt gratis webbplats med en betald hosting som låter dig få ut mesta möjliga av dess funktionalitet.

Ibland låter webbplatsbyggare dig använda ett gratis domännamn på villkoren att du köper en årlig plan, till exempel, eller använder andra betalda verktyg / villkor som systemet innebär i gengäld för ett gratis domännamn.

Två alternativ förklarade: Webbplatsbyggare kontra webbhotell

Utbudet av webbutvecklingsverktyg är verkligen omfattande och mångsidigt, men det finns fortfarande två pålitliga alternativ för webbutveckling. Du kan antingen använda en webbplatsbyggare eller välja pålitlig webbhotell som erbjuder gratis domänanslutningsfunktion.

Låt oss titta på två plattformar, som är de mest populära och trovärdiga företrädarna för båda typerna av system. Dessa är Wix och Bluehost.

Wix – Gratis webbplatsbyggare och domännamn på ett ställe

Wix.com

Wix – är den bästa webbbyggnadsplattformen som har den högsta positionen i listan över moderna byggare av DIY-webbplatser. Det ger för närvarande miljontals webbplatser över hela världen, vilket ger många fördelar som bogging- och e-handelsmotorer, gratis responsiva mallar som är mycket anpassningsbara, professionella designanpassningsverktyg, mångsidiga metoder för webbutvecklingsprocessen och prissättningspolitiken.

Wix gör det möjligt att starta och hantera webbplats gratis och därmed erbjuder det en fri plan som aldrig går ut och som låter dig starta ett projekt utan några dolda avgifter.

Alla webbplatser skapade med en gratis plan skapas ursprungligen på ett Wix-märkt underdomän. Det här räcker för att testa funktionerna i tjänsten och öva dina webbdesignfärdigheter. Men Wix-underdomän kommer visserligen inte att räcka för att publicera och marknadsföra din webbplats.

För att kunna öka din webbplats popularitet, erkännande och sökmotor positioner, gör Wix det möjligt att uppgradera till en av dess betalda planer. Var och en av dem har en möjlighet till din egen domännamnanslutning. Sådana domäner tillhandahålls utan kostnad för de användare som beslutar att få årsplaner.

Läs också:
Wix Review.
Hur man använder Wix Website Builder.

Prova Wix gratis

Bluehost – Gratis domännamn och webbhotell för WordPress

bluehost.com

Bluehost – är en igenkännande ledare för nisch och värdleverantören som officiellt rekommenderas av WordPress. Plattformen har många fördelar som skiljer den från konkurrenterna. Dessa inkluderar ett klick på WordPress-installation, överflöd av integrerade skript och plugins, starka upptidstider, snabb sidhastighetshastighet, prisvärd prissättning, e-handelsfunktioner, lokaliserade SEO- och innehållsmarknadsföringsalternativ, widgetar och appar för företagswebbplatser och många fler.

Bluehost erbjuder omfattande gratis anslutningsalternativ för domännamn som ingår i sina prenumerationer. Valet av den mest lämpliga planen bör bero på din webbplats typ, komplexitet, struktur och några andra viktiga aspekter som lagringsutrymme, bandbredd, extra SSL-anslutningsalternativ, e-postkonton, säkerhetsalternativ etc. Oavsett vilken plan du väljer att välja kommer du att få ett domännamn som en bonus utan att behöva betala för det.

Det är upp till dig att välja den lämpligaste lösningen som passar bäst för ditt projekt och som uppfyller dina individuella behov av webbdesign. Vilket alternativ du äntligen väljer, kommer du att få en möjlighet att få ett domännamn helt gratis.

Läs också: Bluehost Review.

Prova Bluehost nu

Hur du får ett domännamn för din webbplats gratis

Nu när du är medveten om två mest populära alternativ för att skapa en webbplats med ditt eget domännamn gratis är det vettigt att ge mer detaljerade riktlinjer för deras applikation. Detta hjälper dig att ta reda på de viktigaste stegen som krävs för att starta och hantera en webbplats med Wix och Bluehost samt fokusera på sätten att få gratis domäner från vart och ett av dessa system.

Om du bestämmer dig för att använda webbplatsbyggaren och väljer Wix för detta ändamål, kom ihåg följande lista med steg som du förväntas genomgå för att starta en webbplats från början:

 1. Bli Medlem för webbplatsbyggaren som tillhandahåller dina inloggningsuppgifter. Du kan använda antingen ditt e-postmeddelande eller ditt sociala nätverkskonto för att registrera dig i systemet.
 2. Välj en mall. Webbplatsbyggaren erbjuder dig en lista med nischspecifika mallar att välja mellan. Alla är lyhörda, gratis och anpassningsbara. Så snart du väljer ditt mallval och fortsätter med dess redigering, kommer systemet automatiskt att erbjuda dig att skapa ett gratis underdomän för din webbplats. Detta räcker för att designa webbplatsen och testa systemets funktionsuppsättning innan du publicerar den.
 3. Redigera temat. Det finns inget behov av att ha kodningskompetens för att utveckla och redigera webbplatser med systemet. Lägg bara till önskat innehåll, ladda upp mediefiler, redigera SEO-inställningar, integrera widgetar och appar för att ge ditt projekt den nödvändiga designen.
 4. Välj prenumerationsalternativ och publicera projektet. Innan du går live måste du välja planen att uppgradera till. Wix erbjuder flera prissättningsalternativ att välja mellan och alla gör det möjligt att bifoga ett domännamn, som kommer att vara gratis under det första användningsåret som beviljas för att du betalar en en gång en årlig betalning.

Det handlar om att få en gratis domän från Wix webbplatsbyggare. Det är inget komplicerat med det. Dessutom gör webbplatsbyggaren möjlighet att få ut mesta möjliga av domännamn och allmän webbplatsprestanda utan några dolda avgifter alls.

Prova Wix gratis

När det gäller att lansera webbplatser med WordPress och att välja Bluehost som den lämpligaste webbhotellleverantören kommer processen för webbplatsutveckling inte att vara komplicerad alls. Här är stegen du måste genomgå för att slutföra uppgiften:

 1. Registrera dig för värdkontot. Som nämnts ovan visar Bluehost sig vara det bästa valet för detta ändamål eftersom det officiellt rekommenderas av CMS. Titta igenom planerna som Bluehost erbjuder för att vara värd för din webbplats. Tänk på att var och en av dem har ett gratis domännamnsanslutningsalternativ, vilket på motsvarande sätt möjliggör gratis webbplatsutveckling och ytterligare hantering.
 2. Installera WordPress. Så fort du är klar med domän- och värdval, fortsätt med att installera WordPress. Det tar bara några minuter medan systemet genererar instruktioner och riktlinjer för hur du ska utföra uppgiften med maximal effektivitet och utan några fel.
 3. Justera inställningarna. Innan du väljer en mall och gör ditt första inlägg, är det önskvärt att ställa in grundläggande WordPress-parametrar. Detta bör göras i motsvarande avsnitt “Inställningar” på administratörspanelen.
 4. Välj och anpassa mallen. WordPress kommer med interna och externa mallar som du kan välja och integrera på din webbplats för ytterligare anpassning. Designerna är både gratis och betalda, så tänk på ditt val när du bläddrar i dem. WordPress erbjuder dessutom omfattande mallanpassningsalternativ och verktyg som låter dig skapa enastående webbdesign.
 5. Installera plugins. Välj och installera widgetar / plugins som matchar din webbplats specialisering mest. WordPress-plugins är många och de finns i gratis och betalade varianter för att passa alla budgetar.
 6. Ställ in webbplatsanalys. WordPress webbplatsanalys hjälper till att spåra dess prestations- och marknadsföringsperspektiv. Du kan ställa in widgets och plugins som hjälper dig spåra dessa parametrar för att kunna göra nödvändiga inställningar i tid.

Efter att ha genomfört etapperna är du välkommen att lägga till inläggen på en gång eller schemalägga publiceringen. Slutligen kan du gå live med ditt gratis domännamn.

Installera WordPress gratis

Hur man skapar en gratis webbplats med ditt eget domän

Förutom att köpa ett nytt domännamn från webbplatsbyggaren eller värdleverantören finns det en möjlighet att ansluta det du tidigare har ägt. Det spelar ingen roll var du har det – du kan bifoga eller överföra det till ditt nya konto enligt de riktlinjer som systemet genererar.

Standard handlingsplan ser ut som den som anges i den föregående delen av artikeln. Det finns emellertid också några nyanser som du måste tänka på för att göra anslutningsprocessen för domännamn till en framgång.

 • för det första, det finns inget behov av att köpa en ny domän från systemet du arbetar med. Detta sparar så småningom dina ansträngningar, tid och pengar.
 • För det andra, du bör inte glömma att ändra DNS-inställningarna för att göra domänen berättigad till överföring, om det behövs.

Vanligtvis måste du logga in på domännamnens kontrollpanel och ändra NS-poster för din domän enligt anvisningarna från den valda webbplatsbyggaren eller webbhotell. Hela proceduren tar inte lång tid och kan slutföras även av en nybörjare.

Tips för att skapa din egen webbplats med anpassad domän

Har du rätt att starta en webbplats med en anpassad domän? För att göra ytterligare webbplatsutveckling och marknadsföring till en framgång bör du vara medveten om de måste-ha reglerna. Här är några tips som du kan följa för att nå önskat resultat:

 • Undvik att använda underdomäner. Medan de flesta webbplatsbyggare erbjuder underdomäner från början, är det otillåtet att fortsätta använda dem efter din webbplatspublicering. Underdomäner fungerar bra för att testa webbbyggnadsprogramvaran och utforska dess funktionsuppsättning, men de kommer inte att vara ett bra val för vidareutveckling och marknadsföring av webbplatser;
 • Använd en lämplig domännamnstillägg. Domännamnstillägg kan ha specifika användningar, så se till att välja ett som beskriver essensen i ditt företag. Dot-com är mest föredraget eftersom de flesta av användarna skriver .com utan att tänka på det. Här är några andra topptillägg: co, info, net, org, biz, me. Om din webbplats handlar om en organisation kan .org vara ett bra alternativ. Om det är en informationswebbplats kommer inte heller någon .info-förlängning att skada dig.
 • Tänk två gånger när du väljer ett domännamn. Ett domännamn bör initialt återspegla din affärspecialisering och varumärke. Det är önskvärt att göra det enkelt, minnesvärt och kort. En bra domän bör också innehålla en del av ditt företagsnamn för att definiera dess anslutning eller nyckelord / termer / fraser som beskriver ditt företag till fördel. Se till att din domän är unik så att användare inte förväxlar den med dem som tillhör dina konkurrenter.
 • Ta inte med gratis domäntjänster. Saken är att de flesta gratis domänregistratorer ofta erbjuder domäner med .tk, .ml och andra tillägg. Detta är inte bra för trovärdiga fullständiga projekt som skapats med långsiktiga mål. Dessutom har du inte full kontroll över domännamnet eftersom det är registratorn (inte du), som faktiskt äger det. På samma sätt kan du agera som en domänanvändare, men inte som en licensierad ägare, vilket innebär att du inte har överföringsrättigheter. Slutligen använder spammare ofta gratis domänförlängningar för att sprida skadliga koder.

F.A.Q

 1. Kan jag använda ett tidigare köpt domännamn för min nya webbplats?

  Faktiskt ja. Om du redan äger ett domännamn och vill skapa en ny webbplats kan du ansluta / överföra det till det nya kontot. Använd riktlinjerna genererade av systemet du arbetar med och det du har använt för att lansera en ny webbplats. För att slutföra processen måste du vanligtvis logga in på domännamnens kontrollpanel och ändra NS-poster för din domän enligt anvisningarna från den valda webbplatsbyggaren.

 2. Finns det några byggare som kan ansluta mitt eget domän gratis?

  Ja, det finns webbplatsbyggare som tillåter gratis anpassad domännamnanslutning. Du kan antingen köpa en ny domän via systemet eller använda din befintliga domän. Den enda nackdelen med det gratis kontot är en ganska märkbar annons som kommer att placeras på din webbplats. Du kan bli av med det genom att uppgradera ditt konto. De flesta webbplatsbyggare innebär dock att du bör uppgradera till en av deras betalade planer för den årliga terminen och göra en engångsbetalning på en gång.

 3. Hur får jag ett gratis domännamn?

  Freebieälskare gläder sig! Många webbplatsbyggare erbjuder ett års gratis registrering av domännamn om du väljer att gå med en årlig plan. Observera att när ditt första år löper ut måste du betala för din årliga förnyelse av domännamn. Du kan få en gratis domän som bonus från Wix webbplatsbyggare när du betalar i 12 månader i förväg (tillämpas på alla planer).

 4. Varför ska du uppgradera?

  Online-webbplatsbyggare låter dig bygga en webbplats utan att betala ett cent, det råder ingen tvekan om det. Men du bör inse att ingenting är gratis, särskilt webbplatsbyggare. Webbhotell kostar pengar, att hyra en plats att placera servrarna kostar pengar, hårdvara kostar pengar, kundsupport kostar pengar.

Så det är naturligt att alla som driver en gratis webbtjänst på något sätt kommer att behöva ersätta sina kostnader och förmodligen till och med vill tjäna vinst. Naturligtvis vill de göra vinst – varför skulle de annars ge bort sina tjänster gratis? Här är några typiska orsaker till att de erbjuder gratis tjänster:

 • För att tjäna pengar på annonser visas på din webbplats och / eller din kontrollpanel.
 • För att marknadsföra sitt eget varumärke med underdomäner och upphovsrätt i sidfoten på din webbplats.
 • De erbjuder gratis startplaner i hopp om att locka kunder till växla till betalda paket.

Sammanfattningen är att du aldrig får en fullständig webbtjänst med ett gratis konto. Medan vi använder så många gratis programvarusystem varje dag inklusive webbläsare, e-postklienter och budbärare som Skype, finns det inga freebies när det gäller att skapa webbplatser.

Med en typisk webbplatsbyggare kan du uppgradera ditt gratis konto till en annonsfri webbplats med ett anpassat domännamn för ett par dollar per månad! Vi rekommenderar starkt att du köper ett premiumkonto om du vill öka trovärdighet och professionalism.

Skapa en GRATIS webbplats & Domän

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map