Hur man skapar en webbplats med WordPress

Hur man skapar en webbplats med WordPress


WordPress är ett av de enklaste och samtidigt funktionella innehållshanteringssystemen. Många oerfarna webbdesigners föredrar denna plattform. Efter att ha granskat vår handledning om skapande av webbplatser kommer du att förstå att detta är en ganska rimlig lösning.

Precis som alla andra CMS kräver WordPress en viss uppsättning färdigheter från en användare. För att installera och konfigurera systemet, bör en webbmästare åtminstone ta itu med värd, skapa en databas och lära sig använda FTP. Detta är inte fallet när du registrerar dig i systemet och förstår hur det fungerar på en gång. Det är därför den stora assistenten för en nybörjare är guiden som förklarar hur man inte går vilse i WordPress-inställningarna.

1. Värd för värd och domänregistrering

Innan du skapar en webbplats med WordPress bör du välja värd som den kommer att lagras på. Gratis alternativ fungerar inte här alls – de erbjuder antingen en begränsad mängd utrymme eller ger inte anständig funktionalitet. Att starta en blogg, funktionerna i en minimal plan för Siteground eller Bluehost värd räcker. Denna kostnad börjar vanligtvis med $ 3,95 per månad. Om du bestämmer dig för att göra en årlig betalning, kommer du att minska kostnaderna.

Vissa plattformar erbjuder specialplaner för WordPress-webbplatser. De kommer vanligtvis med ett förinstallerat CMS, medan parametrarna för serverns arbete är optimerade för plattformens specifikationer. Förvänta dig dock inte några underverk från dessa planer: det finns inga unika verktyg för att uppfylla WordPress-krav bara.

Det är webbplatsoptimering som kan påverka allvarligt, men du kan också hantera det på egen hand. Om en speciell plan kommer med samma kostnad som virtuell värd standard, gå vidare för att få den. Om priset är för dyrt är det vettigt att föredra det allmänna erbjudandet. Detta kommer inte att förstöra resultatet ändå.

Strax efter att du registrerat dig för värden får du ett e-postmeddelande med kontodata för att få åtkomst till administrationspanelen. Logga in i konsolen för att gå vidare till skapandet av webbplatsen.

Nästa steg är domänregistrering. Du behöver bilda ett domännamn för din webbplats, se till att det är tillgängligt och betala en årlig betalning för dess användning. Här är några rekommendationer om hur du lyckas med ditt val:

 • Det är önskvärt att ange namnet på din webbplatse eller dess implikationer i domänen.
 • Ju kortare namnet är, desto lättare blir det för en användare att memorera och komma ihåg den.
 • Domännamn bör inte ha någon annan betydelse eller obehaglig ljud.
 • Valet av domänzon beror på vilken målgrupp du skapar en webbplats för. De mest populära domänzonerna är lokala, men ibland är det användbart att använda nischdomäner som * .shop för en webbutik, till exempel.

De flesta värdleverantörer erbjuder dessutom gratis domänregistreringsalternativ. Om det finns en sådan möjlighet, gå vidare med att använda den – detta är mycket bekvämt eftersom ett domännamn automatiskt kommer att bifogas din webbhotell.

Tips: Du kan registrera ett domännamn på andra plattformar, men du måste ansluta det manuellt till värden, ange adresserna för DNS-servrar i inställningarna. Registratorer skickar vanligtvis en instruktion om hur du gör det i det e-postmeddelande du får när du har köpt domänen. För att registrera det behöver du dina passdata – det är omöjligt att få ett domännamn utan den här informationen.

Se även: WordPress recension.

2. WordPress Installation

Det rådande antalet värdleverantörer erbjuder automatisk installation av populära CMS. Om du har köpt en speciell plan för WordPress är systemet omedelbart redo för arbete. Oftare måste du dock göra ett antal minimala steg – hitta ett avsnitt med motorer i administrationspanelen och installera det nödvändiga CMS.

WordPress-installationen är klar enligt samma schema i alla värdleverantörer. Det finns vanligtvis ett avsnitt om “Installation av applikationer” i konsolmenyn. Strax efter att du klickar på den får du tillgång till listan över plattformar som du automatiskt kan ställa in på den valda värden – WordPress har nästan alltid den första positionen på grund av dess popularitet.

WordPress installation

För att installera systemet måste du välja en webbplats (av domänen som du redan har anslutit till värden) och trycka på “Installera WordPress”. Systemet kommer som standard att installeras i rotwebbkatalogen – sitename.com. Om du behöver lagra den i något annat avsnitt – till exempel den med sitename / blog.com-adressen, tryck på “Specify Catalog” och lägg till önskad sökväg.

WordPress installationsinformation

Webbplatsens databas skapas tillsammans med systeminstallationen. All nödvändig auktoriseringsdata skickas till det e-postmeddelande du har angett när du registrerar dig för webbhotellet. Du behöver inte göra något annat – använd bara domännamnet för att göra de första WordPress-inställningarna.

Se även: WordPress-alternativ.

Manuell installation

Om det inte finns någon automatisk installation på din webbhotell eller om du vill installera WordPress själv, kommer det inte att vara något problem. Vad du behöver är:

 • WordPress distributionssats du måste göra det ladda ner från den officiella CMS-webbplatsen.
 • FTP-filuppladdningshanterare för att lägga till filer till värden. Till exempel kan du använda FileZilla FTP-klient.

Steg för manuell WordPress-installation:

 1. Ladda ner arkivet med distributionsuppsättningen och packa upp det på din dator. Gå sedan tillbaka till värdadministrationspanelen, öppna avsnittet med databaserna och skapa den nya.
 2. Tilldela inloggning och lösenord för det och se till att lagra dessa data som du behöver dem, när du installerar WordPress. När du har skapat en databas kan du komma tillbaka till filerna i distributionsuppsättningen som du har packat upp på skrivbordet.
 3. Hitta wp-config-sample.php och byta namn på den till wp-config.php.
 4. Öppna filen med alla textredigerare.
 5. Hitta “MySQL-parametrar” och ange kontodata av databasen du just har skapat på din webbhotell. Detta kommer att vara det sista steget i förberedelsesteget. Nu kan du fortsätta att lägga till filerna till servern.
 6. Lansera filhanteraren FileZIlla FTP Client.
 7. För att ansluta till webbplatsen måste du fylla i fälten “Host”, “Login” och “Password” i programmets övre del. En värd är ett domännamn som du har kopplat till värden. Inloggning och lösenord är de data som e-postleverantören skickar till dig för att få tillgång till instrumentpanelen.
 8. Ange dessa data och aktivera ”Quick Connection” -knappen.
 9. Du ser värdfiler och mappar i den högra delen av chefen. Du behöver public.html katalog. Du hittar den i mappen vars namn liknar namnet på webbplatsens domännamn.
 10. Vad du måste göra är att överföra WordPress-filer till public.html – Du kan välja dem i vänsterfönstret för chefen eller bara dra från din dator. Hela processen för att kopiera filerna tar cirka 5-10 minuter.

För att slutföra installationsprocessen, öppna din webbplats från valfri webbläsare. Du kommer att se det fem minuters inställda huvudfönstret. Ange namnet på webbplatsen, inloggning och lösenord i den för att få åtkomst till WordPress-administrationspanelen.

Tänk på att de bör vara obligatoriska skiljer sig från inloggningsdata för värdkonto. Skaffa nya referenser och spara dem i samma fil, där inloggningen och lösenordet för databasen redan är lagrad. Du måste göra detta för att inte förlora data.

Ange e-postmeddelandet till vilket systemet skickar e-postmeddelanden till administratören och stäng det från indexeringen – Din webbplats är inte redo att bläddras av sökmotorerna. Aktivera indexering när du har konfigurerat allt och publicerat ditt första inlägg.

Om du inte har lagt till databasinloggning och lösenord i WordPress-konfigurationsfilen, ser du ett annat fönster som tillhandahåller det här alternativet innan inställningarna på 5 minuter. Det spelar ingen roll vilken typ av databasuppladdning du väljer. Hur som helst kommer den att vara ansluten till webbplatsen eftersom den inte fungerar utan den alls.

Ordningen för databasskapning och manuell WordPress-installation kan variera något beroende på webbhotell. Generellt erbjuder webbhotell detaljerade instruktioner, men i de flesta fall behövs det inte alls eftersom automatiserad CMS-installation stöds med ett klick. Manuell installation är föråldrad, men det är användbart att kunna utföra uppgiften för att förstå hur systemet fungerar.

3. Grundinställning

I princip kan du publicera ditt första inlägg med WordPress direkt efter att du installerat systemet, men det kommer knappast att vara användbart. För att din webbplats ska fungera ordentligt är det ett måste att fylla i minst en minimal uppsättning av dess parametrar. Du kan göra det i avsnittet “Inställningar” på administrationspanelen, som omfattar flera underkategorier. Låt oss granska var och en av dem för extra bekvämlighet för att inte förbise viktiga nyanser.

Allmän

Ange ditt webbplatsnamn och beskrivning. Ange dess adress två gånger, lägg till e-post som du kommer att använda för administrationsändamål. Det är här du får aviseringar om tillgängligheten till webbplatsuppdateringar och evenemang.

WordPress Allmänna inställningar

Välj tidszon, tid och datum samt språk. Förbjuda registrering för alla användare – det finns ingen nödvändighet i det här alls.

Skrift

Det är här du kan lämna standardformatinställningar. Om du vill publicera inlägg via e-post lägger du till dina e-postdata, brev som automatiskt skickas till webbplatsflödet. Det är dock bättre att inte använda det här alternativet och publicera inlägg via administrationspanelen, åtminstone för första gången.

WordPress Writing Inställningar

Lägg till en eller flera adresser för uppdateringstjänsten – de kommer att meddela sökmotorerna om nya inlägg publicerade på webbplatsen. Du kan till exempel lägga till rpc.pingomatic.com-tjänst. Det anges som standard, så lämna det i raden.

Läsning

Ange exakt vad användare kommer att se på webbplatsens hemsida: antingen de senaste blogginläggen eller en statisk sida. Ställ in antalet inlägg på en bloggsida, antalet element som visas i RSS-flödet samt deras design: fulltext eller bara annonsen.

WordPress läsinställningar

Om du vill att sökmotorerna inte ska indexera webbplatsen under en viss tid stänger du den från indexeringen.

Diskussion

Du kan använda standardinställningar. Om det finns en sådan nödvändighet, lägg till nyckelord genom att hitta vilka, systemet kommer att skicka kommentarer för moderering eller markera dem som skräppost. Parametrar som anges i avsnittet “Diskussion” fungerar endast om webbplatsen använder standard WordPress-kommentarer. Om du ansluter extra applikationer för kommentarer måste du ställa in dem separat.

WordPress-diskussionsinställningar

Mediefiler

Lämna parametrarna som standard. I gamla WordPress-versioner inställdes fotoparametrar som publicerades i artiklar i detta avsnitt. Detta är dock redan föråldrat.

WordPress Media Inställningar

permalänkar

Välj hur adresserna på dina webbsidor och inlägg ska se ut. Till exempel kan du ställa in betydelsen «Post Titel». Om du vill att materiallänken ska ange vilken kategori den kommer att läggas in i, markera sedan “Standard” -punkten och ange /% kategori% /% postnamn% / konstruktion.

WordPress Permalinks-inställningar

4. Mallval

Webbplatsen anger standardmall som standard, men det fungerar knappast bra för dig. Du kan hitta en annan mall på olika sätt:

 • Bläddra i den officiella WordPress-katalogen. Du kan få åtkomst till det direkt från den nya webbplatsens administrationspanel. Det finns ett avsnitt “Teman” i kategorin “Utseende”.
 • Utforska olika webbplatser med mallar designade av tredjepartsutvecklare. Du hittar dem enkelt genom att skriva frasen “ladda ner WordPress mall” i sökmotorn. Det finns gratis och betalda versioner tillgängliga där. Den största faran med detta alternativ är de potentiella säkerhetshoten du kan stöta på genom att ladda ner teman från okända webbmaster.
 • Beställ en mall från professionella webbdesigners.

Du kan installera den valda mallen på två sätt, valet mellan vilket beror på källan du har hittat den i. Om du har hittat mallen i den officiella WordPress-katalogen från den administrativa panelen, kan du bara välja den och aktivera ” Installera ”-knappen.

Du erbjuds att förhandsgranska temat precis innan installationen. Detta är användbart för att se till att du har gjort rätt val. Efter installationen kommer temat att visas i den allmänna malllistan. För att få det, tryck bara på “Aktivera” -knappen.

WordPress Theme Select

Om du har laddat ner mallar från externa webbplatser eller har fått dem från en utvecklare som arkiv kommer installationsprocessen att skilja sig något:

 1. Det finns en “Lägg till ny” -knapp i den administrativa panelen med mallar.
 2. Aktivera den och klicka sedan på knappen “Ladda ner mall” och välj filen. Rätt efter att du har lagt till arkivet trycker du på knappen “Installera”.

Glöm inte att aktivera mallen så att den visas på webbplatsen.

Mallanpassning

Mängden inställningar kan variera med avseende på mallen, men det finns en viss uppsättning alternativ i varje tema – du kan åtminstone ändra färgschemat och bilda huvudwebbmenyn.

För att börja anpassa mallen du har installerat, välj kategorin “Utseende” och tryck på “Anpassa” -knappen.

WordPress Theme Customization

Vad du kan göra är:

 • Ladda upp logotypen, lägg till titel och kort beskrivning, webbplatsikon så att den visas i webbläsarfönster, bokmärken och sökmotorer.
 • Välj färgschema för mallen.
 • Skapa och ställa in menyn, lägg till länkar till webbplatssidor till den.
 • Lägg till widgetar.

Dessa är de viktigaste inställningarna som finns tillgängliga i varje mall. Premium-teman kan ha extra parametrar som de som ansvarar för skjutreglaget, till exempel, eller aktivering / inaktivering av den visuella redigeraren.

5. Installation av plugin och analys

En av de största frestelserna med att använda WordPress är det okontrollerade plugin-tillägget för att utöka webbplatsens funktionalitet. Oroa dig inte om du plötsligt hittar dig genom att bläddra i katalogen med tillägg och läsa beskrivningen av en av imponerande funktioner. Nästan alla webbansvariga, som börjar använda WordPress, möter denna situation.

WordPress Plugins Setup

Det kan vara ok, men det är en sak du bör tänka på. Ju fler plugins du installerar, desto högre blir serverbelastningen och den lägre hastigheten på webbplatsens belastning blir. Dessutom är vissa tillägg inte användbara alls och de erbjuds bara för skojs skull. Samtidigt är det omöjligt att gå utan plugins alls – det finns flera tillägg utan vilka din webbplats inte fungerar korrekt. Listan med måste-ha tillägg inkluderar:

 • Allt i ett SEO-paket – läggs till i blocket med SEO-inställningar: titel, beskrivning, nyckelord.
 • Akismet – för att skydda från skräppost i kommentarerna.
 • Google XML-webbplatskartor – för att skapa webbplatskartor.
 • Klassisk redaktör – detta är en klassisk WordPress-redaktör, som förenklar processen att arbeta med inlägg.

Var och en av ovannämnda plugins har sina alternativ – vi har anlitat de mest kända tillägg. Du kan installera ett annat tillägg – se bara till att du har lagt till all nödvändig funktionalitet.

För att hitta och installera de plugins som du bör:

 1. Nå motsvarande avsnitt i den administrativa panelen.
 2. Genom att använda sökalternativet, hitta önskade tillägg.
 3. Rätt efter att du har tryckt på “Installera” -knappen läggs pluginet till i listan över installerade tillägg.
 4. För att aktivera det måste du trycka på knappen “Aktivera”.

Dessutom kan plugins installeras på samma sätt som teman – genom att ladda ner arkivet med filer.

Nästa steg är att lägga till analysräknare. De hjälper dig att spåra webbplatstrafik, titta på användarnas reaktion på innehållet för att förstå riktningen, i vilken du bör utveckla projektet ytterligare.

Uppsättning av Google Analytics

För att lägga till Google Analytics-räknaren bör du först registrera dig med systemet. Om du har Google-konto använder du det för godkännande. Lägg till webbplatsens titel och adress, nisch det tillhör och tidszon. Om din registrering är en framgång får du en kod du måste lägga till på webbsidor för att börja samla in statistiken.

Du kan lägga till en räknare på olika sätt. Det enklaste är att installera Google Analytics-plugin och infoga den genererade koden i den. Detta är en bra variant för nybörjare som inte vill hantera webbplatsfiler som kan verka skrämmande på grund av deras komplexitet.

Om du inte vill installera ett annat plugin lägger du till en kod i sidhuvudet eller sidfoten med den integrerade WordPress-mallredigeraren. För att göra detta bör du utföra följande steg:

 1. Öppna avsnittet “Design” i den administrativa panelen.
 2. Välj “Editor”.
 3. Hitta filen header.php om du vill installera en räknare i den övre delen av varje webbplatssida eller sidfot.php, om du tänker lägga till den i sidfoten.

Tänk på: innan du gör ändringarna, skapa en säkerhetskopia. Anslut till webbplatsen via FTP – vi har förklarat hur du gör det när vi beskriver proceduren för manuell WordPress-installation. Ladda ner filen du tänker redigera. Om felet uppstår efter redigeringarna kan du snabbt återställa den ursprungliga filkonfigurationen.

 • Sätt in koden i header.php före taggen.
 • Sätt in koden i footer.php före taggen.

Efter att ha lagt till en räknare på webbplatsen, se till att den fungerar utan några fel. Du kan titta på statistiken i det personliga Google Analytics-kontot.

Sinne: du måste infoga räknarna varje gång du uppdaterar eller ändrar mallen eftersom dess filer kommer att ersättas.

7. Webbkodredigering

Att lägga till en räknare på webbplatsen är den enklaste uppgiften du kan göra via kodredigering. Det kommer med alla mallfiler som du kan ändra med avseende på dina preferenser. Genom att redigera olika malldelar kan du lägga till och ta bort gränssnittselementen, ändra färgscheman och widgetarpositioner. För att göra det behöver du dock programmeringsfärdigheter, åtminstone PHP- och CSS-kunskap.

WordPress Code Editor

Erfaren webbutvecklare rekommenderar att du ändrar koden i redigeraren på din dator istället för att använda integrerade systemverktyg. Innan du gör det måste du göra en säkerhetskopia. Detta låter dig återställa den ursprungliga filversionen när du hittar ett misstag. När det gäller den integrerade redigeraren är det bekvämare att använda den för att göra mindre ändringar som att lägga till räknare eller kommentarer från tredje part, till exempel. För att tillämpa ändringarna bör du trycka på knappen “Uppdatera fil”.

Efter den preliminära webbplatsen, kan du fortsätta till den mest intressanta processen – fylla webbplatsen med innehåll.

Är det möjligt att gå utan kodredigerare?

Egentligen är det helt möjligt att gå utan att använda en integrerad kodredigerare när man arbetar i WordPress. Systemet tillåter att skapa webbplatser genom att anpassa tillgängliga teman och plugins. Tänk på att i det här fallet kommer du inte kunna få ut mesta möjliga av din webbutvecklingsprocess på grund av de begränsade alternativen för anpassning av webbplatser.

Det är ingen hemlighet att en av de obestridliga WordPress-höjdpunkterna är en möjlighet till extern plugin- och mallintegration, som gör det möjligt att skapa unika och one-of-a-kind projekt. Annars är det omöjligt att uttrycka din kreativa frihet till fördel och få fantastiskt resultat på lång sikt. Så om du inte använder WordPress-kodredigerare, vad är då meningen med att använda detta CMS alls? Istället rekommenderas det starkt växla från wordpress till wix eller en annan webbplatsbyggare som gör det möjligt att nå ett enastående resultat utan att behöva kodredigering alls.

8. Skapa statiska sidor

En statisk sida skiljer sig från andra sidor med innehållet – den innehåller viss information istället för ett postflöde. “Om oss” eller “Tjänster” är exemplen på statiska sidor. För att ändra innehållet de innehåller, bör du redigera sidan.

Bortsett från HTML- och textredigerare kommer nya WordPress-versioner också med en visuell Gutenberg-redaktör. Genom att använda den kan du infoga widgetar och multimediefiler, lägga till innehållsblock och ändra positioner. På motsvarande sätt har en webbmaster nu fler alternativ för att skapa olika statiska sidor.

WordPress Sidredigerare

WordPress kommer med en standardhemsida som innehåller de senaste blogginläggen. För att lägga till andra avsnitt på webbplatsen, öppna avsnittet “Sidor” i administrationspanelen och aktivera knappen “Lägg till ny”.

Ange webbsidans titel – den kommer att visas både i avsnittet och webbplatsmenyn. Skriv texten eller använd Gutenberg för att lägga till innehållsblock. Justera alla nödvändiga element på en sida genom att använda den visuella redigeraren. När du har gjort ändringarna trycker du på knappen “Publicera”.

Se till att blocken som läggs till på sidan visas korrekt på alla enheter. Om det finns några problem eller om du bara vill använda andra element väljer du sidan i den allmänna listan och redigerar dess innehåll.

9. Efter publicering

Inlägg läggs till enligt samma plan som webbsidor. Skillnaden är att inläggen publiceras på en sida, som är bloggflödet. För att skapa ett inlägg kan du också använda Gutenberg-redigeraren, men det är bekvämare att utforma det i den klassiska WordPress-redigeraren, som läggs till som ett plugin i de senaste versionerna av systemet.

 1. Öppna avsnittet “Inlägg” och tryck på knappen “Lägg till nytt”. Nå postinställningarna för att välja mall. Om du inte tänker använda något ovanligt format, lämna det grundläggande. Vissa teman i postmallar kan komma med kort, videor och andra format.
  WordPress Post Editor
 2. Välj kategori som inlägget kommer att publiceras i. Om det inte finns några kategorier ännu, skapa dem direkt i redigeraren genom att klicka på länken. Du kan skapa webbplatsavsnitt från kategorierna och lägga till länkar till dem till huvudmenyn. Detta låter dig bilda flera sidor med tematiska inlägg på webbplatsen, som kommer upp till specifika kategorier.
  WordPress Post New Category
 3. Lägg till posttitel och sätt in texten i redigeraren. Du kan använda visuellt läge eller formatera ett inlägg med HTML-taggar. Fyll i SEO-parametrar för inlägget: titel, beskrivning, nyckelord. Tryck på “Publicera” -knappen för att skicka inlägget till blogginlägget. Precis som webbsidor kan inlägg redigeras efter publiceringen. För att spara ändringarna måste du publicera inlägget igen.
  WordPress Post New Code Editor
 4. Om du vill att inlägget ska visas i blogginlägget under en viss tid använder du det schemalagda publiceringsalternativet. Det finns en “Ändra” -länk nära “Publicera” -knappen. Tryck på den för att ange datum och tid för publicering efter allmänna åtkomst.
  WordPress Post Schema

Glöm dock inte att kontrollera webbplatsens tid som anges i allmänna WordPress-inställningar – det bör finnas samma tidszon som du bor i.

10. Överför din befintliga webbplats till WordPress

Har du redan skapat en webbplats på en annan plattform? Då kan du överväga att migrera till WordPress för att utöka dess funktionalitet och ge det en mer professionell look i kombination med överlägsen funktionsuppsättning. Det är inte riktigt svårt att göra det som det kan se ut från första anblicken. Du kan välja mellan två populära metoder för webbplatsöverföring – anställa professionella och DIY-migration.

Det finns också speciella tjänster som CMS2CMS, till exempel som skapas med just detta syfte i åtanke. De kan slutföra processen för din webbplatsöverföring i det automatiska läget, men möjligheten att du kan stöta på problem med oförenlighet med webbplatselement eller hot mot skadlig program är i detta fall ganska hög. Dessutom betalas webbplatsmigrationstjänster mestadels. Så vad är känslan av att använda dem, om du inte är säker på resultatet?

Anställer experter på webbdesign är en mycket bättre idé eftersom du kommer att kunna konsultera dessa människor efteråt. Du kan dock också försöka flytta din webbplats till WordPress på egen hand, även om du är en nybörjare och detta är din första upplevelse. Du måste ta hand om korrekt värdval (WordPress rekommenderar Bluehost för enkla och komplexa projekt), domännamn och innehållsöverföring. Det senare inkluderar överföring av alla webbplatsinnehållselement, inklusive bilder, videofilmfiler osv.

Slutligen måste du ställa in permalänk och kontrollera om din webbplats fungerar bra på en ny plattform. Detta krävs för att bevara din trafik och nuvarande webbplatspositioner. Det handlar om DIY-webbplatsöverföring. Detta är en kort överblick över migrationsprocessen på webbplatsen och det finns många nyanser du kan möta när du arbetar med uppgiften. Resultatet kommer dock definitivt att vara värt att plus att du får en så fantastisk och användbar upplevelse som kan komma till nytta för dig efteråt.

Slutsats

Trots att WordPress är det mest populära innehållshanteringssystemet bland nybörjare kan skapandet av den första webbplatsen i den vara en komplex uppgift. För att projektet ska fungera bra måste en användare hantera webbhotell och databaser samt förstå sambandet mellan servern, motorn och webbplatsgränssnittet. Det kan ta mycket tid på lång sikt. Att behärska alla funktioner i CMS kommer att ta upp till flera månader, vilket kräver programmeringsfärdigheter, åtminstone på den enkla CSS-redigeringsnivån.

Om du behöver en webbplats direkt, är WordPress inte det snabbaste sättet att få den utan allvarliga finansiella investeringar. Att använda webbplatsbyggare är en mer effektiv lösning som de är mer bekvämt och lätt att använda. Inga speciella färdigheter behövs för att arbeta med dem och du behöver inte bry dig om att vara värd. Vad ägaren till en webbplats skapad med en webbplatsbyggare behöver göra är att fylla den med användbart och intressant innehåll.

Skapa en webbplats med WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map