Hur man skapar en webbplats på Google Sites

Hur man skapar en webbplats på Google Sites


Du kan enkelt skapa en gratis webbplats på Google med hjälp av Googles webbplatser – en enkel drag-and-drop-webbplatsbyggare. Det ingår i Google Suite-paketet och är inledningsvis inriktat på första timers behov. Tjänsten är intuitiv, enkel att använda och ganska bekväm för alla användarkategorier och den har mycket att erbjuda varje webbdesigner.

Google Sites använder WYSIWYG-redigeraren som standard, även om dess gränssnitt också fungerar bra för de användare som har för avsikt att manuellt redigera webbplatskod för att få ett enstaka resultat. Tänk på att innan du använder tjänsten bör du registrera dig för ett gratis Google-konto (om du inte har den ännu). Här är en detaljerad genomgång för att hjälpa dig ta reda på de nödvändiga stegen som krävs för att starta en webbplats gratis med Google.

Med Google Sites kan du enkelt skapa och hantera interaktiva och dynamiska projekt med bara ett par klick. Ingen programmeringsfärdighet eller webbdesignupplevelse behövs för att arbeta med systemet – följ bara tips som det genererar och utforska instrumentpanelen för att gå vidare till webbutvecklingsprocessen..

Google Sites använder WYSIWYG-redigeraren som standard, även om dess gränssnitt också fungerar bra för de användare som har för avsikt att manuellt redigera webbplatskod för att få ett enstaka resultat. Tänk på att innan du använder tjänsten bör du registrera dig för ett gratis Google-konto (om du inte har den ännu). Här är en detaljerad genomgång för att hjälpa dig ta reda på de nödvändiga stegen som krävs för att starta en webbplats gratis med Google.

1. Välj webbplatsnamn och mall

Hur man skapar en webbplats på Google Sites

Så snart du loggar in på ditt Google-konto och startar webbplatsbyggaren kommer du att omdirigeras till kontrollpanelen, där du blir ombedd att ange ditt företagsnamn. Detta är också platsen, där du kan ändra sidhuvudbild och stil. Förresten, du har en möjlighet att antingen välja en av de bilder som Google Sites erbjuder eller ladda upp din egen. När du har gjort det måste du gå vidare till val av mall. Avsnittet “Teman” är tillgängligt i den detaljerade menyn till höger om skärmen. Förutom design kan du välja rubrikfärg och typsnitt här.

På tal om mallar erbjuder Google Sites inte en standardmall för nya webbplatser för att göra det möjligt för användare att få full kontroll över sina projekt. Istället låter webbplatsbyggaren dig välja ett av de befintliga teman från galleriet. När det gäller olika teman är det inte så imponerande, men det finns fortfarande mycket att välja mellan här.

Vad du också bör tänka på är att webbplatsbyggaren skiljer mellan begreppen teman och mallar. “Teman” används för att utforma webbplatsens övergripande känsla och utseende (inklusive bilder och färgpalett), medan “mallar” omfattar valet av sidtyper och layouter. Detta är vad du kommer att göra ytterligare.

2. Redigera webbplatslayout

Hur man skapar en webbplats på Google Sites

När du arbetar med din webbplatsutveckling har du möjlighet att välja och redigera din webbplatslayout. Sammantaget finns det 6 layoutvarianter att välja mellan. Dessa inkluderar layouter med en, två, tre och fyra kolumner.

För att ersätta standardlayouten väljer du bara motsvarande avsnitt och fortsätter till redigeringsprocessen. När du har gjort valet kommer du att kunna fylla i blocken, ladda upp bilder och lägga till webbplatsrelaterade texter. Det är väldigt enkelt, snabbt och problemfritt.

3. Lägg till och anpassa sidor

Hur man skapar en webbplats på Google Sites

Så snart du är klar med layoutvalet är det hög tid att lägga till nya webbplatssidor. Google Sites tillåter att du lägger till det obegränsade antalet sidor som skiljer sig i deras implikationer och typer. För att lägga till en ny sida, bara nå motsvarande “Sidor” -fliken på kontrollpanelen och namnge sidan. För att minska tiden för webbplatsutveckling är det möjligt att duplicera färdiga sidor, lägga till undersidor och tilldela specialegenskaper till dem.

När det gäller sidtyperna är det möjligt att välja mellan alternativ. För att vara exakt är det upp till dig att bestämma vilken sidtyp exakt du vill lägga till och vilket innehåll du planerar att ladda upp efteråt. Således kan du skapa och lägga till vanliga webbsidor för att presentera ditt innehåll och bifoga dokument, tillkännagivanden för att publicera företagsnyheter och uppdateringar, startsidor, listasidor samt filskåp för att lagra, hantera och dela filer. Antalet sidor bör i princip bero på din webbplats specialisering, storlek och innehåll du vill visa.

4. Ladda upp innehåll

Hur man skapar en webbplats på Google Sites

När du har anpassat sidorna är det hög tid att gå vidare till en av de mest tidskrävande, ansvarsfulla och skrymmande delarna av hela skapandet av webbplatsen – uppladdning av innehåll. Gå till “Infoga” -fliken i kontrollpanelen och välj vilken typ av innehåll som ska läggas till. Du kan välja mellan textrutor, bilder, inbäddningsalternativ och “Från enhet” -variant. Valet beror på källan som filerna initialt lagras i.

Hur man skapar en webbplats på Google Sites

Beträffande vilka typer av innehåll som ska laddas upp till sidan avslöjar insert-knappen många varianter som täcker den rådande mängden användares behov. Här är listan över innehållstyper du kan välja och infoga på dina webbsidor: Innehållsförteckning, bildkarusell, knapp, avdelare, YouTube, karta, kalender, dokument, bilder, ark, formulär och diagram. Vilket element du än väljer kommer du att kunna anpassa det ytterligare med avseende på din webbplats specialisering.

Dessutom gör Google Sites det möjligt att integrera vanliga “prylar” som miniräknare eller nyhetsflöden, Google Search Console för bättre sökmotoroptimering av färdiga projekt, Google Analytics etc. Som en Google-driven webbplatsbyggare tillåter webbplatser att integrera alla G Svittillägg du anser vara viktiga och nödvändiga för ditt projekt.

Inga tredjepartstillägg eller plugins behövs för att göra det – bara titta på uppsättningen av tillägg och välj de du för närvarande behöver (Google Docs, Drive, Collections, Jamboard, Blogger och vad inte).

5. Granska alternativ för webbplatshantering

Innan du avslöjar ditt nya projekt för världen bör du ställa in och konfigurera några av de mest kritiska elementen och webbplatshanteringsalternativ. Vad du kan göra här är att ansluta webbplatsanalys, duplicera projektet, lägga till favicon, justera anpassade URL: er, granska inställningar för webbplatsinfo, tilldela rättigheter för delning av webbplatser till andra användare osv..

Om det fortfarande finns något du inte förstår här, gå bara till knappen “Ta en rundtur” för att se vad som ligger bakom systeminställningarna. Bortsett från det tillåter webbplatsbyggaren att lägga till flera bidragsgivare till projektet och till och med prenumerera på senaste projektändringar för att hålla sig medvetna om alla redigeringar och ändringar som gjorts på webbplatsen.

6. Välj ett domännamn

Det finns ytterligare en sak att göra innan du gör den tillgänglig på webben. Du måste välja domännamnet för ditt projekt. Egentligen kan du publicera den under din egen domän – den du har ägt tidigare – eller få en helt ny från Google. Det är upp till dig att bestämma det. Tänk bara på den anmärkningsvärda och lätt att komma ihåg URL som inte bara kommer att kopplas till din affärsnisch, utan också kommer att vara unik och minnesvärd för målgruppen. Men gör det inte för länge för att undvika skrymmande webbadresser.

7. Justera åtkomst till webbplatsen

Hur man skapar en webbplats på Google Sites

Det finns en bekväm möjlighet att dela det färdiga projektet med andra användare genom att ställa in åtkomsträttigheterna. Således kan du lämna din webbplats i utkastläget (medan det fortfarande är under uppbyggnad) och välja specifika personer som har rätt att redigera projektet. Du kan också göra webbplatsen helt privat så att ingen kommer att kunna se den. På samma sätt kan du publicera projektet för att göra det tillgängligt för alla. Om du vill bjuda in någon att redigera webbplatsen med dig tillåter systemet att göra det genom att ange e-postmeddelanden från dessa personer och skicka inbjudningar till dem.

Om du vill skydda ditt projekt kan du markera knappen som gör det möjligt att förhindra andra redaktörer från att publicera projektet, ändra åtkomsträttigheter och lägga till nya personer utan din medvetenhet. Det är mycket bekvämt för personer som arbetar i ett team eller för de användare som är involverade i utvecklingen av kundanpassade webbplatser för kunder. Slutligen är det möjligt att använda förhandsgranskningsalternativet före den slutliga projektpublikationen för att se till att det ser ordentligt ut på skrivbord, surfplatta och mobil.

8. Anslut Google Analytics

Google Sites gör det möjligt att ansluta Google Analytics till ditt färdiga projekt. Det är en måste-ha-funktion om du vill hålla dig medveten om de viktigaste parametrarna för ditt projekt och faktorer som påverkar dess prestanda och SEO-betyg. Integrering av Google Analytics hjälper dig att ta reda på trafikflöden och fluktuationer, mängden användare som besöker din webbplats under den angivna tidsperioden, konverteringsfrekvenser, trafikdestinationer och källor, webbplatsuppgivningsfrekvens samt massor av andra viktiga parametrar som så småningom kan göra eller bryta hela webbplatsens prestanda. Medvetenhet om dessa egenskaper hjälper dig att lösa de potentiella problemen i tid för att undvika allvarligare konsekvenser.

9. Justera SEO-konfigurationer och publicera webbplatsen

Det är en viktigare sak du bör göra innan du gör din webbplats tillgänglig online. Vi pratar om sökmotoroptimering nu. Med Google Sites kan du justera de viktigaste SEO-parametrarna för att säkerställa hög sökmotorranking för ditt nyskapade projekt. För att göra det till en framgång rekommenderas att du ansluter Google Search Console för att göra det lättare för sökmotorerna att indexera ditt projekt. Se till att du fyller i de viktigaste SEO-fälten och avsnitten som har direkt anslutning till dina webbplatspositioner. Nu när din webbplats är 100% redo för publicering klickar du bara på knappen “Publicera” och ser resultatet!

Slutsats

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren kodningsmedveten utvecklare som är villig att skapa en webbplats på Google kommer du enkelt att behärska den med hjälp av Google Sites. Det är ett ganska funktionellt system, även om det har minimalistisk design. Ingen speciell programmeringskunskap krävs för att starta och hantera projekt med Google Sites. Kontrollpanelen är intuitiv och lätt att utforska, medan resultatet är värt ansträngningen på lång sikt.

Webbplatsbyggaren gör det möjligt att skapa bara enkla webbsidor med ganska begränsad funktionalitet. Det fungerar bra för små projekt, medan lansering av fullständiga webbplatser knappast kommer att vara möjlig. Om du har en avsikt att fortsätta arbeta med ytterligare projektutveckling och marknadsföring är det vettigt att välja en kvalitetsfunktionsrik webbplatsbyggare från början. Wix, uKit, Weebly eller till och med CMS som WordPress kommer lätt att hantera alla uppgifter. Allt beror på din webbdesignfärdighet och erfarenhet.

Prova Google Sites nu

Howard Min Twitter-profil Min Facebook-profil e-post Min Linkedin-profil

Om författaren

Jag är Howard Steele, grundaren och chefredaktören för denna webbplats. Med över 10 års webbbyggnad vet jag hur komplicerad och tröttsam denna uppgift kan vara för en icke-IT-person. Kan du inte bestämma vilken tjänst att välja? Känn dig fri att få råd. Beskriv bara dina webbplatsbehov, så hjälper jag dig gärna.

Hem »Hjälpsamma tips» Hur man skapar en webbplats på Googles webbplatser

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map