Hur man skapar en webbplats utan en webbplatsbyggare

hur man gör en webbplats utan en webbplats byggare


Global Web har vuxit till en enorm digital miljö med över 200 miljoner webbplatser som verkar online. Vanliga användare som du lanserade majoriteten av dessa webbplatser utan djupgående kodning eller programmeringskunskap. Under många år har processen varit frågan om oändliga försök och fel, experiment, misslyckanden tills webbplatsbyggare gjorde sin revolutionära debut på den digitala arenan.

Nya webbplatsbyggnadsverktyg gjorde att tabellerna blev speciellt för nybörjare. De tycktes vara en enkelt instrument att komma med en färdig att använda webbplats och gå online enkelt. Medan traditionell webbplatsbyggnadstaktik krävde viss teknisk bakgrund och åtminstone minsta erfarenhet av webbdesign för att inte nämna andra väsentliga problem som att hantera värd, registrera en domän, etc. webbplatsbyggare levererar en allt-i-ett-lösning utanför lådan. Med andra ord, du behöver inte bry dig om tekniska problem, säkerhet eller uppdateringar utan fokusera på innehåll, marknadsföring och marknadsföring.

Naturligtvis kan webbplatsbyggare inte betraktas som en ultimat lösning för att skapa och marknadsföra webbplatser. Men de lägger verkligen lätt på processen så att du kan fokusera på de viktigaste målen medan tekniska problem hanteras av plattformen. Trots nivån av effektivitet och produktivitet letar vissa användare fortfarande efter en chans att skapa en webbplats utan en webbplatsbyggare. I den här guiden kommer vi att beskriva alla steg och snubblor på vägen till distributionen.

Varför du kan behöva skapa en webbplats utan en webbplatsbyggare

Trots alla förmåner som levereras av webbplatsbyggare, undviker vissa användare dem för att dra nytta av några avgörande problem som de tror skulle fungera. Men deras rusa efter fördelar tycks vara inget annat än ett hinderracing. När människor väljer CMS-plattformar och öppen källkodsverktyg istället för webbplatsbyggare vill de vanligtvis efter:

 • Oberoende. Möjligheten att växla mellan plattformar, ändra webbplatsspecifikation, flytta till billigare hosting etc. Naturligtvis kan det hålla sig till en enda programvara som kan se ut som en fälla. Å andra sidan, om fällan har allt du behöver för att bygga, driva och marknadsföra din webbplats, finns det verkligen ett behov av att ändra den? Webbplatsbyggare kan se ut som en träff som är begränsad när det gäller mallar eller migrationsfunktioner, men om du bygger en långvarig webbplats kommer de inte att använda.
 • Backend-kontroll. Visst är denna faktor av stor vikt att låta användare skapa en verkligt unik webbplats. De kan komma åt system HTML / CSS samt implementera sin PHP-kunskap för att leva upp alla idéer om webbdesign. Men finns det verkligen behovet av att utnyttja alla dessa färdigheter och kunskaper medan webbplatsbyggare kommer med färdiga mallar som är enkla att anpassa? Dessutom kan varje förändring påverka hur din webbplats kommer att fungera på mobila enheter medan layouter som är färdiga att använda är optimerade för mobilanvändare oavsett vilken typ av enhet de använder. Naturligtvis levererar webbplatsbyggare inte så mycket kreativ frihet som du kanske behöver. Å andra sidan kräver denna frihet djup teknisk kunskap som de flesta användare saknar.
 • Förbättrad flexibilitet. Tusentals gratis och betalda plugins, tillägg och app garanterar obegränsade anpassningsfunktioner. Du kan använda alla widgetar du behöver. Du är dock den enda person som ansvarar för deras drift, kompatibilitet eller uppdateringar.
 • överkomliga. Vissa användare tycker fortfarande att det är dyrare att använda en webbplatsbyggare. Du bör överväga värdkostnader, domänregistrering, betalda teman och plugins. Någon av dem kan göra att ditt projekt kostar mycket mer om det jämförs med webbplatser skapade med hjälp av programvara för webbplatsbyggnad.

Det största problemet med att skapa en webbplats utan webbplatsbyggare är det faktum att du behöver hantera varje steg från att ställa in en webbplats till plugin-uppdateringar. I det här fallet bör vi inte underskatta värdet som levereras av allt-i-ett bekvämlighet inför webbplatsbyggare. Om detta inte låter övertygande. Låt oss titta på stegen du behöver genomföra när du bygger en webbplats helt på egen hand utan hjälp av webbplatsbyggare.

Komma igång utan en webbplatsbyggare

Att välja mellan webbplatsbyggare och traditionella CMS-plattformar förlitar sig mest på användarens färdigheter, budget och mål. Nästan hälften av alla webbplatser är skapade utan webbplatsbyggare åtminstone för närvarande. Men innan du dyker djupt i världen av HTTP-filer, webbplatsinställningar, domänregister och värdleverantörer vill vi klargöra några grundläggande frågor.

Om du skapar en webbplats utan webbplatsbyggare är du ansvarig för skapandet och organisationen av dess digitala innehåll, säkerhet och drift. Det är inte en allt-i-ett-lösning som de flesta webbplatsbyggare. Med andra ord kommer du att hantera domänregistrering och hosting separat om du inte bestämmer dig för att köpa ett paket som innehåller både hosting och domännamn. Processen är faktiskt inte så svår som du kanske tror. Å andra sidan kräver det lite tid att du känner dig lite obekväm med separata tekniker som du behöver växla mellan då och då.

Läs mer: CMS eller webbplatsbyggare? – en fördjupad jämförelse mellan de olika för- och nackdelarna med att använda webbplatsbyggare och CMS.

När det gäller stegen måste du göra följande.

Steg # 1 – Välj en plattform

Faktablad:
Live webbplatser som fungerar av:
WordPress – 27,165,799 webbplatser;
Wix – 3,383,125 webbplatser;
Joomla – 2 245 565 webbplatser;
Shopify – 1 259 029 webbplatser.
Uppgifter tillhandahållna av BuiltWith.

Att besluta om plattformen är ett steg som kommer att definiera projektets framgång. Det beror på dina webbplatsmål och mål. Kommer det att vara en webbutik, en blogg eller en webbplats för små företag? Även om CMS-plattformar är mycket oberoende såväl som obegränsade anpassningsfunktioner, tjänar de också olika syften.

Vissa är fokuserade på enkla webbplatser medan förändringar och modifieringar kräver god programmeringsfärdighet för att göra en enkel mall till en digital butik. De flesta system erbjuder en tom webbdesignmiljö där du måste göra lite kodning för att få en färdig webbplats som uppfyller dina ursprungliga krav.

Jämfört med webbplatsbyggare: alla webbplatsbyggare kan delas in i flera kategorier beroende på dina mål. Vissa plattformar är utformade för att skapa webbplatser och portföljer för små företag, andra är bra för att skapa e-handelsprojekt eller målsidor. Användare behöver bara välja den som passar dem och börja redigera.

Läs mer: Mest populära webbbyggnadstjänster – upptäck de mest populära verktygen för att starta din egen webbplats från grunden.

Steg 2 – Registrera ett domännamn

Ett annat avgörande steg som tjänar olika syften:

 • Användarnas medvetenhet – ett domännamn är projektrepresentationen och det första som kan göra ett gott intryck. Tanken är att göra den så minnesvärd och unik som möjligt.
 • SEO-påverkan – ett domännamn är en webbplats-URL-huvud. Precis som andra URL-typer kan det ha stor SE-effekt. Tanken är att använda fokusnyckelord i URL-namnet för att göra webbplatsen mer SEO-vänlig och relevant.
 • Bygg ett varumärke – ett domännamn hjälper dig att bygga ett varumärke från början och sticker ut från tusentals konkurrenter. En skarp och exklusiv domän kommer säkert att öka ditt webbplatsigenkänning.

Det finns flera sätt att välja och registrera ett domännamn. Som regel måste du hantera processen separat med hjälp av specialtjänster som låter dig välja formmärken eller generiska namn som tillhandahålls av domängeneratorer. Det bästa alternativet är att välja domäner som kan säljas eller så kallade TLDs (Top Level Domains).

Mest populära toppdomänzoner

Populära TLD: er Uppgifter tillhandahållna av Statista.

Först måste du välja ett tillägg beroende på webbplatsens typ. Digitalt innehåll eller plats. Då måste du kontrollera dess tillgänglighet och slutligen köpa den med ytterligare årlig förnyelse.

Jämfört med webbplatsbyggare: Som vi har nämnt tidigare kommer webbplatsbyggare som en allt-i-ett-lösning. Det betyder att gratis domäner redan ingår i paketpriset. Du kan länka din webbplats till din egen unika domän eller använda ett anpassat namn från plattformen. Observera att den andra varianten inte är för långvariga projekt.

Läs mer: Att välja ett korrekt domännamn – användbara tips och tricks för att välja det bästa domännamnet för din framtida webbplats.

Steg 3 – Välj värd

Faktablad:
Användning av världens webbhotell:
GoGaddy – 29 275 259 webbplatser;
1 och 1 IONOS – 7 908 743 webbplatser;
Bluehost – 2.060.268 webbplatser;
Siteground – 1 950 1313 webbplatser.
Uppgifter tillhandahållna av BuiltWith.

Så du har redan registrerat en plattform och ett domännamn. Nu måste du tänka på en plats var du ska vara värd för din webbplats med alla dess filer. Att välja en värd är samma sak som att välja ett kylskåp. Du vill att alla dina produkter ska lagras säkert i rätt skick med snabb och enkel åtkomst när du behöver.

Återigen kommer valet att förlita dig helt och hållet. Användarna måste besluta om värdtypen. Huruvida det kommer att bli en delad, tillägnad eller moln hosting. Hur mycket bandbredd eller lagring behöver du? Har hosting bra prestanda och säkerhetsfunktioner? Är det tillräckligt flexibelt för att hantera sömlösa integrationer? Hur mycket kostar det? Det är den fråga du behöver svara på egen hand.

Bra prestanda, drifttid, sidhastighetshastighet, säkerhetsmedel, kundstöd är viktiga frågor du behöver hålla ett öga på. Dessutom är de flesta plattformar ganska svåra att använda. Du kommer att behöva lite tid för att ta reda på hur det fungerar att inte nämna webbplatsinställningar. Bra värd är inte så billigt som de flesta tror. Priset kan variera från $ 1 till $ 20 beroende på plattform och funktioner som den levererar.

Jämför med webbplatsbyggare: Återigen kommer webbbyggare som en redo att använda webblösning utan att behöva bry sig om värd, prestanda eller säkerhet. Välj bara en plan och en webbplats som är värd med alla nödvändiga anti-spam och DDoS-skyddsmedel på ett ställe. Dessutom är vissa webbplatsbyggare ännu billigare än en enda webbhotellösning, inklusive domän- och mallpriserna.

Läs mer: Att skapa en webbplats utan en värd – Välj mellan webbhotellalternativ för att göra din webbplats levande utan värdproblem.

Steg 4 – Hitta ett tema

Det är här som vissa webbplatsbyggare ser lite mer begränsade om de jämförs med CMS-plattformar. Om du väljer att skapa en webbplats utan webbplatsbyggare får du tillgång till ett oändligt urval av teman för alla typer. De inkluderar gratis och betalda layouter indelade i kategorier. Du är fri att välja en framtida digital butik. Onlinemagasin, portfölj etc..

Medan gratis temat ser nästan lika ut med några små skillnader, använder miljoner användare redan dem. Med andra ord kan det vara besvärligt att skapa en riktigt unik webbplats, särskilt om du inte har tillräckligt med teknisk bakgrund. Betalda mallar kan vara en bra lösning på problemet. De ser mer stilfulla och professionella ut. Men de kräver extra kontanter. Priset kan variera från $ 20 till $ 500. Detta faktum gör processen inte så kostnadseffektiv som vissa kanske tror från början.

Se till att temat är mobilvänligt. Skynda dig inte att välja den första. Som regel är vissa layouter tillgängliga i förhandsgranskningsläget. Titta på hur din framtida webbplats kommer att se ut på olika mobila enheter med olika skärmdimensioner.

Responsiv webbplats

När du har valt ett tema kan du inte omedelbart redigera och anpassa det. Användare måste ladda ner det och sedan överföra temafiler till deras värd. Redaktören kommer att finnas tillgänglig i kontrollrummet eller instrumentpanelen med alla nödvändiga webbplatsinställningar och instrument. Där kan du ändra teman när som helst samt använda layouter som erbjuds som standard. Logga in och börja skapa en webbplats.

Jämfört med webbplatsbyggare: webbplatsbyggare erbjuder färdiga mallar med alla nödvändiga avsnitt. Du behöver inte ladda ner filer eller överföra dem till din värd. Välj en mall du gillar och börja redigera den direkt. Inga skrämmande instrumentpaneler eller kontrollpaneler. Inline redigering innebär att du ser alla ändringar på sidan på en gång. De flesta plattformar är baserade på dra-och-släpp-funktionalitet medan mallpriser redan ingår i planen.

Steg # 5 – Bygg innehåll och sidor

Det är här du måste hämta färdigheter och förstå skillnaden mellan statiska och dynamiska sidor. Med andra ord, var och en av dina webbplatsavsnitt, blogginlägg eller artiklar är en statisk sida. Varje gång du vill skapa en ny behöver du en separat sida. Och varje gång kommer redigeringsprocessen att upprepas.

reTraditionella CMS-plattformar är ganska komplicerade. Det är inte bara din kopia och klistra in text och gå online. Det kan vara enkelt att skapa nya inlägg, men situationen med andra avsnitt är annorlunda. Ibland måste du hålla ett öga på utseendet, lägga till medieinnehåll eller andra sidelement inklusive kortkoder, skript, arbeta med sidhuvuden och sidfot, skapa menyer, taggar, kategorier etc. Alla de processer du behöver hantera manuellt.

Jämfört med webbplatsbyggare: Det är mycket enkelt att skapa nya sidor och redigera befintliga med webbplatsbyggare. Du har redan en färdigmall. Allt du behöver är att ändra platsen för blocken, ta bort de du inte behöver eller lägga till avsnitt. Sedan klistrar du helt enkelt in texter, dra och släpp mediefiler och här är du! Din sida är klar.

Steg 6 – Anpassa din webbplats med plugins

Din webbplats ska vara tillräckligt funktionell. I annat fall lämnar besökare det för ett mer användarvänligt alternativ. Förutom funktionalitet, med olika plugins och tillägg kan du uppnå tidigare mål som användarförvärv, växande abonnentlista, analys och mer. De kan fungera bra när du behöver för att få ditt projekt till en ny nivå.

Plugin-programmet är bitar av mjukvara som hjälper dig att bygga mer livliga och uppdaterade sidor. Som regel är plugininstallation väldigt lätt. Men du kommer fortfarande att behöva hantera det på egen hand. Du kommer att ha tillgång till en enorm marknadsplats och hitta den du behöver. Vissa är gratis medan andra betalas. Du behöver uppenbarligen följande åtminstone för att komma igång:

 • Sociala medieknappar – att låta användare dela innehåll och ha maximal exponering från innehållet.
 • Analytics – plugins är utformade för att låta dig spåra användare, trafikkanaler, publikplats osv.
 • Mediefiler – använd plugins för att skapa fantastiska gallerier eller reglage. Bifoga videor från större strömplattformar för fler användares engagemang.
 • säkerhet – Anti-spam-system, DDoS-skydd, specialverktyg för att förhindra bedrägeri och bedrägerier.
 • SEO – speciella plugins som låter dig ställa in din webbplats för SEO och göra innehållet mer vänligt mot sökmotorbots.

Du kommer att kunna hantera alla dina plugins från instrumentpanelen. Samtidigt är du den enda som ansvarar för deras drift och snabba uppdateringar. Vissa plugins kan innehålla viruskod eller skadlig kod. Så du kan bättre välja pålitliga utvecklare och produkter.

Jämfört med webbplatsbyggare: Även om webbplatsbyggare inte kan skryta med ett så stort utbud av plugins, har vissa sina egna appmarknader och butiker med tillräckliga tillägg och widgetar för att anpassa dina sidor. Där kan du hitta allt från enkla kalendrar och evenemangshanterare till mer komplicerade kontakt- och popup-widgetar. Dessutom erbjuder de flesta webbplatsbyggare enkel integration med analytiska och e-handelstjänster från tredje part.

Steg # 5 – Gå online

Scenen är den gröna flaggan tappar. Nu har du din webbplats redo att publiceras. Tryck bara på “publicera” -knappen och översikt över din webbplats online och gör den tillgänglig för användare. Du kanske tror att detta faktiskt är det. Men en webbplats kräver ständigt stöd och underhåll.

De som beslutar att undvika att använda webbplatsbyggare lämnas bokstavligen på egen hand. Om ett plugin fungerar med fel finns det ingen som hjälper dig. Om temat fungerar dåligt på surfplattor, finns det ingen som hjälper dig. CMS-plattformar har inte kundsupport. Förbered dig på att bläddra i massor av sidor och forum för att leta efter användare med samma problem. Underhåll och support är alla dina ansvarsområden såväl som webbplatsens drift.

Jämfört med webbplatsbyggare: webbplatsbyggare erbjuder flera sätt att lösa olika problem. Plattformen tar det enda ansvaret för underhåll, support och korrekt webbplatsdrift. Å andra sidan, medan det är en allt-i-ett-lösning, om något går ner, går webbplatsen helt ned.

Poängen

Att skapa en webbplats utan en webbplatsbyggare är en lång och komplicerad väg till den slutliga driftsättningen. Du måste förbereda dig för utmaningar och hinder på väg att gå online från att hitta en korrekt värd och tema till webbplatsredigering och anpassning. Användare måste hantera varje steg på egen hand utan professionell hjälp. Av denna anledning kan uppgiften vara riskabel om du inte har tillräckligt med teknisk bakgrund. Även när det gäller stora kodnings- och webbdesignfärdigheter kommer processen att förvandlas till många försök och ansträngningar.

Webbplatsbyggare var utformade för att underlätta byggprocessen. Detta är målet som de tjänar samtidigt som de ger en allt-i-ett-lösning för både nybörjare och erfarna webbplatsägare. Även om de inte reserverar så mycket utrymme för anpassning och webboberoende, kommer de som en enkel men kraftfull digital miljö med bokstavligen alla funktioner du kan behöva trots webbplatsens typ och mål.

Skapa din webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map