Hur man skapar en webbshop online

Hur man skapar en webbshop online


Om du planerar att sälja produkter online är det första du behöver att skapa en webbshop online. En digital butik öppnar nya horisonter för sin ägare. Förutom global uppsökning och förmågan att sälja tjänster eller produkter över hela världen dygnet runt utan begränsningar får du också tillgång till ett avancerat gäng marknadsförings- och marknadsföringsinstrument.

Innan du dyker in i världen av e-handelskampanjer, lojalitetsprogram och produktmarknadsföring, måste du ha en fullständig webbutik. Moderna webbplatser byggmetoder låt användare skapa e-handelsprojekt från början utan speciella färdigheter. Å andra sidan beror den tid och resurser som krävs för att distribuera butiken beroende på vilken teknik du väljer.

I den här artikeln kommer vi att beskriva två huvudsakliga sätt att skapa en webbshopwebbplats från början, men först måste vi identifiera några kärnfunktioner som den borde ha.

10 väsentliga webbshoppingfunktioner

Oavsett vilken plattform eller programvara du använder för att bygga din framtida digitala butik, måste du se till att den har alla följande funktioner:

1. Produkthanteringssystem

Medan bloggar kräver en kraftfull innehållsredigerare för att hantera många artiklar, blogginlägg och kategorier, med en online-butik måste du hantera var och en av dina produkter. Se till att en vald plattform låter dig lägga till nya objekt, redigera beskrivningar och titlar, ställa priser, sortera produkter efter kategorier, modeller, storlekar, etc..

Produkthanteringssystem

Funktionen är avgörande för inte bara webbplatsägare, utan också för kunder. De kommer att ha en chans att hitta det goda de behöver snabbare, vilket resulterar i en högre konverteringsgrad. Tanken är att göra det enkelt för dem att identifiera produkten som uppfyller deras förväntningar.

2. Betalningsalternativ

Eftersom eCommerce-nisch överväger transaktionsbehandling måste du tänka på de mest populära betalningsportarna för dina besökare. Ju fler alternativ din butik har desto bättre. Begränsa inte dina framtida köpare med en eller två betalningsmetoder. Använd flexibla plattformar som tillhandahåller tredje parts integrationsfunktioner.

Betalningsalternativ

3. Bilder av hög kvalitet

Högkvalitativa produktfoton resulterar i stark produktrepresentation. Använd högupplösta bilder och visa upp dina objekt från olika vinklar. Tanken är att säkerställa verkliga produktupplevelser för människor som handlar online.

Låt dem dra nytta av känslan av närvaro just nu. Ett bra sätt att uppmuntra dem att slutföra köpet. Det är här videoproduktöversikter och kampanjer kan också komma till nytta.

4. Bra prestanda och lyhördhet

Att bygga och underhålla en digital butik kräver mycket av tillgångarna, särskilt om du planerar att lägga till hundratals nya produkter följt av foton, videor eller beskrivningar. Se till att din byggnadsplattform har en kraftfull motor medan värdhanteringen hanterar trafikspikar och språng under rutinerade erbjudanden, rabatter osv.

Online-butiks hastighetsprestanda

Se till att webbplatsens hastighet är tillräckligt snabb, eftersom det verkar vara en avgörande hastighet som återspeglar kundernas tillfredsställelse och konverteringar. Dessutom måste din digitala butik vara mobilvänlig. Nästan hälften av alla användare gör online-shopping via sina surfplattor och smartphones. Det skulle vara fel för dig att förlora den målgruppen.

5. Säkerhet på webbplatsen

Köpare letar efter ett säkert sätt att köpa produkter online. För att uppfylla deras förväntningar kan du implementera något mer än bara ett SSL-certifikat. En bra idé är att använda en brandvägg och skydda din webbplats från skadlig trafik medan tvåfaktorautentisering verkar vara ett extra säkerhetslager.

6. Kundsupport

I syfte att skapa en felfri online-shoppingupplevelse måste du lösa olika problem då och då. Vissa kunder kanske inte är nöjda med produktkvaliteten, andra kan begära tillbaka eller byta pengar. Se till att du tillhandahåller tillräckligt med verktyg för att komma i kontakt och se till omedelbar kundhjälp.

7. Kontaktinformation

Förutom kundsupport kräver en onlinebutik ett tydligt kontaktavsnitt. Den bör innehålla alla möjliga sätt att komma i kontakt. Det öppnar nya möjligheter för inte bara din målgrupp utan också potentiella affärspartners, investerare osv.

Kontaktinformation

8. Vittnesmål

Öka din digitala butiks pålitlighet med riktiga kundrecensioner och vittnesmål. Be tidigare köpare dela sin åsikt om den produkt de har köpt. Det kommer att göra din webbplats ser mer pålitlig och pålitlig.

vittnesmål

9. SEO, Analytics och marknadsföringsverktyg

När du behöver marknadsföra din butik, se till att du har tillräckligt med marknadsföringsverktyg. De kan inkludera lojalitetsprogram, kuponger, kampanjkoder och andra instrument för att öka försäljningen.

Shopify Analytics

Med trafiktillväxten behöver du också vissa mättjänster såväl som att spåra dina köpare, deras demografi och andra avgörande mätvärden. SEO-inställningar låter dig optimera produktsidorna och göra din digitala butik mer SEO-vänlig. Marknadsför separata objekt, kategorier och sidor med hjälp av nyckelord, metataggar osv.

10. Extra funktioner att leta efter på en webbshop online

Följande extra kan implementeras krävande för den produkttyp du säljer. Oavsett om du har en liten butik eller en enorm online marknadsplats, kanske du också vill ha:

 • Integritetspolicy avsnitt som beskriver sättet att kräva återbetalningar, returer eller utbyten.
 • Fraktmetoder och villkor förklarade.
 • Sociala medieknappar för att låta användare dela åsikter eller produktsidor på Facebook eller Instagram.
 • Relaterade produktalternativ att erbjuda fler artiklar som hänvisar till en viss produktkategori.

Nu måste du hitta den ultimata plattformen som erbjuder tillräckligt med verktyg för att implementera alla de ovannämnda. e-handelsprojekt verkar vara de tuffaste när det gäller implementering och anpassning.

De kräver avancerade tekniska färdigheter om du inte väljer färdiga lösningar som Shopify. Ett annat sätt är att använda WordPress CMS parat med WooCommerce-plugin och eCommerce-funktionalitet som den levererar. Låt oss titta på båda alternativen och hur de kan hjälpa.

Hur man skapar en webbshopsajt med Shopify

Shopify

Shopify – är en webbplatsbyggnadsplattform designad speciellt för e-handelsbehov. Den viktigaste mjukvarufördelen är att den levererar allt du behöver för att implementera de funktioner vi diskuterade tidigare. Från lojalitetsprogram och SEO-inställningar till en praktisk kontrollpanel och produkthanteringssystem – du får alla nödvändiga funktioner i ett valt paket.

Plattformen är ganska enkel att använda. Att lägga till nytt innehåll och produkter är enkelt samt att ändra titlar och beskrivningar, skapa föremålssamlingar, skapa nya sidor och produktkategorier, fastställa priser etc. Systemet erbjuder flera baslinjeshoppingmallar med förinstallerade widgetar, vilket betyder att du inte behöver att koda alls. Shopify använder sina värdfaciliteter och garanterar smidig butiksdrift utöver gratis SSL och andra säkerhetsmedel.

I det hela taget har vi ett fantastiskt eCommerce-webbplatsbyggnadsverktyg som kräver en lägsta kurva för inlärning. Nu ska vi komma till webbplatsens byggprocess.

 1. Logga in och välj en plan. Registreringsprocessen är mycket snabb. Du måste dock välja ett paket direkt med en chans att växla mellan planer. Den goda nyheten är att varje plan har en 14-dagars gratis testversion för att testa programvarufunktioner.
 2. Välj en mall. Även om Shopify inte överväldigar dig med ett oändligt antal teman, kan du fortfarande välja från en lista med 10 snygga och lyhörda layouter. Tekniska geekser kommer att uppskatta HTML / CSS-åtkomst för att implementera exklusiva funktioner, skript etc. De som längtar efter exklusiv design kan välja formulär 60 premiummallar som kostar $ 190.
 3. Shopify teman

 4. Ställ in din butik. Att redigera din butik kan verka lite svårt att skapa början. Men kontrollpanelen är ganska intuitiv. Efter en tid lär du dig att lägga till produkter, bilder, redigera block på sidan, skapa produktsamlingar, ställa priser, ange relevanta varor, etc..
 5. Shopify Store Setup

 6. Shopify App Store innehåller ytterligare widgetar för att din butik ska lysa online. Här hittar du allt från marknadsförings- och marknadsföringsverktyg till instrument för återhämtning av vagnar, produktbildgallerier osv.
 7. Shopify App Store

 8. Anslut en domän och gå live. Med Shopify kan du ansluta din domän samt registrera den inom plattformen. Nu behöver du bara publicera alla webbplatssidor och gå live med din butik.

Den övergripande processen är ganska lätt med tanke på att du har alla nödvändiga verktyg beroende på den valda planen. Priset beror på paketet och antalet produkter du vill sälja. Det sträcker sig mellan $ 29 / månad för en liten butik och $ 299 för en växande digital marknadsplats.

Prova Shopify gratis

Hur man skapar en online shoppingwebbplats med hjälp av WooCommerce

WooCommerce

När vi säger “WooCommerce”, menar vi ett e-handelsplugin som ska användas med WordPress. När vi säger “WordPress”, menar vi en öppen källkod CMS används tillsammans med Bluehost (den bästa WP-optimerade värdleverantören).

Selve plugin är en bra lösning för alla butiker. Det finns i en gratis basversion för enkla projekt. Växande webbplatser kan dra nytta av betalda tillägg och extra funktioner som är utformade för att användas tillsammans med plugin-programmet.

För att bygga en onlinebutik i full skala med WooCommerce måste du göra följande:

 1. Registrera en domän och hitta en värdleverantör. Tänk på problemet som är löst tack vare Bluehost. Dess WP-optimerade planer inkluderar WordPress-integration, åtkomst till mallar och widgets, system- och plugin-uppdateringar, 1-års gratis domän, etc. Ytterligare manipulationer har inte heller behövts.
 2. Bluehost Dashboard

 3. Välj ett WP-tema. WordPress har tusentals e-handelsteman. De flesta av dem är mobilvänliga. Använd förhandsgranskningsläget för att kontrollera hur det ser ut. Användare kan dra nytta av gratis mallar eller köpa premiumlayouter beroende på designkraven.
 4. WordPress e-handelsteman

 5. Installera WooCommerce. Nu måste du installera och aktivera plugin. Gå till insticksinställningar för att finjustera din framtida butik. För att slutföra scenen, följ bara de fem enkla stegen och ange viktig information för att få en inställningsplugin att fungera.
 6. WooCommerce produktredigerare

 7. Lägg till produkter och redigera innehåll. Nu kan du lägga till nya produkter, ställa beskrivningar och titlar, arbeta med produktsidan SEO osv.

Den viktigaste nackdelen med detta är att användare måste göra det mesta av arbetet manuellt. Å andra sidan kommer en solid nivå av tekniska färdigheter vara till nytta när det gäller referenser till webbplatsoptimering. Dessutom kan användare integrera tusentals tjänster från tredje part från betalningsportar till leveransmetoder.

Samtidigt är det billigare att använda den här metoden, även om vissa tillägg kan kosta hundratals dollar, liksom premium WordPress-teman.

Prova WooCommerce nu

Poängen

Att välja mellan Shopify och WooCommerce beror på den digitala butikens storlek, antalet produkter du vill sälja och de ytterligare funktioner du letar efter.

Shopify är en allt-i-ett-e-handelslösning med allt du behöver i dess planer. Även om redigeringsprocessen inte är så enkel som vissa kan förvänta sig, låter systemet dig bygga en helt funktionell webbshop online på flera timmar utan extra kostnader eller manipulationer.

WooCommerce är mer som ett plugin snarare än en automatiserad eCommerce-lösning. Det betyder att du kommer att behöva andra sätt att leva upp ditt projekt. Ytterligare tekniska färdigheter kan också vara användbara. Men saker blir mycket lättare när du använder WooCommerce i par med WordPress och Bluehost. Det är du som bestämmer vilket sätt du ska välja.

Skapa en onlinebutik nu

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map