Hur man skapar ett domännamn gratis

Hur man skapar ett domännamn gratis


Ett domännamn garanterar en unik närvaro på din webbplats. Oavsett om du är en individ, organisation eller företag som vill etablera projektidentitet är det ett måste att ha en domän. Å ena sidan kommer det med en mer professionell och pålitlig look på webbplatsen. Å andra sidan ökar ett unikt domännamn plattformens trovärdighet och erkännande. Att få ett domännamn är väldigt lätt. Dessutom kan användare dra nytta av gratisalternativ där ute.

Varför kan du faktiskt behöva skapa ett domännamn gratis? Det viktigaste skälet ligger främst under ytan på begränsade budgetar och snäv projektfinansiering. Webbplatsägare försöker ta minsta chans och spara ett par dollar. En sådan iver kan dock få dåliga konsekvenser för projektet, särskilt på lång sikt. Skulle du hellre ta den risken när kostnaden är någonstans mellan $ 10 och $ 15 per år! Om ja, titta på några enkla sätt att förklara hur du skapar ett domännamn gratis.

Artikeln ska beskriva flera huvudvägar som inkluderar:

 1. Traditionella domänregistratorer.
 2. Gratis allt-i-ett-webbplatser för att bygga plattformar.
 3. Gratis domäntjänster.

Låt oss jämföra och kontrastera alla tillgängliga alternativ och definiera det bästa med tanke på din webbplats behov och mål.

1. Traditionella domänregistratorer

Med så många domänregistreringstjänster blir det aldrig krångel att få en unik domän. Det spelar ingen roll om du bara har idén att skapa en webbplats eller redan behöver starta byggprocessen detta alternativ kan vara rätt val.

Till exempel planerar du bara att starta en webbplats i närmaste framtid men måste fortfarande ta dig tid. Traditionella registratorer gör det enkelt att registrera domänen för det framtida projektet och behålla den så länge användare kan behöva den. Den goda nyheten här är att du agerar som licensinnehavare och har full kontroll över din immateriella egendom.

Med andra ord är det upp till dig om du vill behålla domänen eller sälja den om du inte använder den längre. Att köpa domäner från sådana tjänster ger full frihet. De viktigaste fördelarna inkluderar:

 • Integritet. Du är den enda ägaren till domänen. Den tillhör dig och är skyddad enligt domänregleringen.
 • Flexibilitet. Du kan välja vilket namn som helst för att skapa en exklusiv, unik och fånga domän, som är avgörande för verksamheten. Du kan dra nytta av TLD (toppdomäner) som är mer uppskattade av sökmotorer.
 • Enkel användning. Inköpsprocessen är mycket enkel och snabb. De flesta registratorer erbjuder en handfull uppsättning tutorials. installationsguider och artiklar som beskriver hur du länkar din domän till en vald webbplatsbyggare eller CMS.
 • Kontrollera. Du får full tillgång till ytterligare tjänster inklusive domänauktioner, kundsupport, domänöverföring, etc. Dessutom är det möjligt att ansluta domänen till CMS eller webbplatsbyggare med bara ett par klick samt växla plattformen när som helst. Inga speciella färdigheter krävs.
 • överkomliga. Som regel köper du en domän i 1 år med rätt att förnya den. Det årliga priset varierar från $ 10 till $ 15 för en TLD med tillägget .com, .net eller .org beroende på din projektspecialisering och nisch.

Nackdelen med nackdelen här är att du måste hitta värd separat, medan vissa extra inställningar kan vara nödvändiga. Du kan till exempel behöva ändra servernamn, IP-adresser etc. Dessa termer kan låta lite förvirrande för nybörjare. Det finns dock inget utmanande. Dessutom kan du alltid välja professionell hjälp från kundsupport.

Vissa kan säga, “alternativet är inte gratis”. Det är det inte. Å andra sidan får du full kontroll samt lagliga rättigheter för domännamnet för endast $ 10 per år. Skulle det verkligen vara en så enorm utmaning?

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; 100% lagligt ägande.
&# X2714; Obegränsade förnyelser.
&# X2714; Prisvärd pris.
&# X2714; Enkel installation och on-hosting installation.
✘ Inte gratis även om $ 10- $ 15 per år knappast skulle vara ett hinder.

Domen: ändå den bästa lösningen för alla typer av webbplatser och mål. Du får ditt eget exklusiva domännamn med full frihet, flexibilitet och kontroll utan att behöva hålla sig till en enda plattform för gott.

2. Gratis domäner för webbplatsbyggare

Webbplatsbyggare verkar vara en enkel allt-i-ett-lösning för personer som inte vill hantera flera processer separat. En användare behöver bara välja en plan och få ett fullt utrustat instrument med färdiga mallar, integrerade tjänster, värd och … en domän, naturligtvis.

Problemet med gratis domännamn här är att de endast tillhandahålls i form av ett underdomän. Med andra ord kommer den att innehålla namnet på plattformen intill ditt företags namn, vilket verkligen är dåligt när det gäller igenkänning och optimering av sökmotorer.

Dessutom är gratisplaner generellt utformade för små webbplatser eller testprojekt. De har begränsad bandbredd, lagring och andra väsentliga funktioner som krävs av växande projekt. Å andra sidan kan du uppgradera din plan och ansluta SLD- eller 2SD-domänen.

Wix gratis domän

Skapa ett gratis domän med Wix

Att få SLD med en webbplatsbyggare är enkelt. Sådana domäner tillhandahålls i princip som ett gratis alternativ för användare, som köper årsplaner eller väljer paket som är högre än baslinjetilbudet (Premium, Pro osv). När du slutför betalningen får du en fullständig plan med ett formellt gratis SLD.

De viktigaste fördelarna här inkluderar:

 • Allt-i-ett-paket. Du får allt du behöver inom en enda plan inklusive säker hosting, kundsupport och andra verktyg. Den dåliga nyheten är att du måste hålla fast vid en vald plattform utan chans att ändra den i framtiden om den inte erbjuder import / exportfunktion som vanligtvis betalas.
 • Lätt att använda. Användare hanterar inte inställningar eller tekniska problem. Domännamnet registreras automatiskt och länkas till din framtida webbplats. Men du kommer inte att kunna sälja eller skicka det till en annan användare.
 • Utbud av alternativ. Webbplatsbyggare erbjuder olika paket och planer till ett rimligt pris. Om gratisplanen inte passar dina behov kan du uppgradera till en högre plan utan att äta risken för din plånbok.

Återigen kommer planen att fungera för totala nybörjare och icke-tekniker som inte vill engagera sig i alla aspekter av domänregistrering eller anslutning. Du kan få ett gratis anpassat underdomän samt en gratis SD som en del av det årliga pr Pro-paketet. Att hitta en relevant webbplatsbyggare skulle också vara en bit kaka med tanke på hundratals potions på nätet.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; Snabbt och enkelt att använda.
&# X2714; Ingen teknisk kompetens krävs.
&# X2714; överkomliga.
✘ Du håller dig till en enda plattform.
✘ Gratisplanen räcker inte för en växande webbplats.
✘ Anpassade domäner med plattformens namn.

Domen: ett bra alternativ för människor som inte vill engagera sig i byggprocessen alls. Bristen på flexibilitet kan fortfarande vara en fråga på lång sikt. Å andra sidan kan en gratis SLD vara en bra lösning om du har råd att betala för den årliga planen eller uppgradera till premiumpaket.

3. Gratis domäntjänster

Sådana plattformar erbjuder vanligtvis gratis domänregistrering med .tk, .ml och andra tillägg. De är inte bra för långa projekt som kräver god trovärdighet. Med andra ord, att välja sådana tjänster är en dålig idé om du vill skapa en solid online-representation.

Det faktum att sådana domäner är gratis resulterar i många tvivelaktiga webbplatser som främst används av spammare och hackare. En annan stor nackdel är att du inte äger en sådan domän. Det betyder att alla kan hämta det från dig utan att meddela. Du kanske inte bara tappar domänen utan också riskerar hela projektet.

De viktigaste funktionerna här inkluderar:

 • Ingen kontroll. Varje användare kan välja domänen när som helst. Du är inte ägaren.
 • Inga lagliga rättigheter. Du får endast agera från domänanvändaren men inte som en licensinnehavare. Dessutom har du inga överföringsrättigheter.
 • Dåligt rykte. Spammare och hackare använder gratis domänförlängningar i syfte att främst sprida skadlig programvara eller koder.

Som ett resultat finns det inte en enda punkt att välja det här alternativet. Du borde hålla dig borta från gratis domänregistreringstjänster, eftersom de bara är slöseri med tid.

Fördelar:
Nackdelar:
&# X2714; De är gratis att registrera. Det är allt. ✘ Inget lagligt ägande, ingen flexibilitet när det gäller överföring.
✘ Ingen officiell licensiering.
✘ Inget stöd.
✘ Ett dåligt rykte på webben.

Domen: undvik att använda det här alternativet.

Poängen

Ett domännamn är knappast frågan om att spara pengar på särskilt med tanke på överkomligt årligt registreringspris. Om du planerar att skapa en ansedd, långsiktig och väl fungerande online-verksamhet är det bästa sättet att köpa din egen domän. Det ger maximal frihet och flexibilitet utöver alla lagliga rättigheter och möjligheter att använda den i framtiden för högst $ 15 per år. Knappt priset för att riskera din framtida webbplats är det inte?

Skapa ett gratis domännamn

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map