Hur man väljer det bästa CMS för din webbplats

Hur man väljer det bästa CMS för din webbplats


När du väljer den bästa CMS-plattformen för din webbplats måste du tydligt förstå skillnaden mellan olika CMS-grupper.

Det spelar ingen roll att du planerar en helt ny affärsstrategi för att marknadsföra ditt företag online, lansera en digital butik eller helt enkelt gå live med en liten innehållsbaserad webbplats. Du måste ta reda på hur systemet fungerar, vad det är nödvändigt för, vilken funktionalitet det levererar och om det verkligen passar dina specifika mål.

Nyckeln till framgång är att fastställa, vilken CMS är det rätta valet för dig och varför. Tänk på att du måste hantera inte bara innehållsredigering utan även webbhotell, lansering, underhåll, support osv. Så se till att den valda plattformen är säker och stabil nog förutom en uppsättning extrafunktioner. Om beslutet verkar vara en enorm utmaning, fortsätt att läsa artikeln för att lära dig mer om CMS-typer, funktionalitet, teknik och fördelar de kan ge ut ur lådan.

Vad CMS är och hur det fungerar

Låt oss klargöra vad CMS faktiskt är innan vi börjar. Förkortningen står för innehållshanteringssystemet. Med andra ord, här har vi ett instrument som gör det möjligt att hantera webbinnehåll på olika sätt. Oavsett om du behöver lägga till ny text, uppdatera den befintliga sidan, anpassa några av webbplatsens element, är CMS här för att hjälpa.

Det huvudsakliga CMS-uppdraget är att hjälpa användare att organisera webbinnehåll med ett gäng verktyg. Till exempel kommer systemet att hjälpa när du vill visa mediainnehåll eller text, publicera nya artiklar, visa videor eller till och med dela innehåll via flera kanaler. CMS håller alla nödvändiga verktyg på en plats tillgänglig i användarens instrumentpanel.

Så fungerar CMS

Idén om CMS-implementering bygger på två viktiga appar. De inkluderar:

 1. CMA eller Content Management-applikationen.
 2. CDA eller applikationen för leverans av innehåll.

CMA-applikationen ansvarar för att lägga till nytt innehåll på webbplatsen samt redigera och anpassa det i CMS-instrumentpanelen. En användare är helt ansvarig för processen och möjliggör olika åtgärder med hjälp av tillgängliga instrument, skript, funktioner etc. Medan de flesta webbplatser skapas med HTML / CSS / JavaScript-filer, kommer redigeraren med förbättrad funktionalitet för att ändra eller ändra källan kod också.

CDA-applikationen kommer som en del av back-end-processen. Appen ansvarar för att lagra hela webbinnehållet i rätt format samt visa det till slutanvändaren och överföra hela dataformuläret CMA.

Lägg nu de två applikationerna så får du en helt funktionell CMS-plattform. När vi har definierat termen och fått reda på vilka CMS-system som fungerar måste vi titta närmare på plattformstyper.

3 stora CMS-typer

Alla innehållshanteringssystem kan delas in i tre huvudtyper beroende på deras funktionalitet. Dessa typer inkluderar:

Varje CMS-kategori skiljer sig främst på grund av den teknik de använder såväl som de funktioner som de levererar. Det är viktigt att förstå skillnaden innan du väljer systemet för ditt specifika projekt.

CMS med öppen källkod

Den viktigaste fördelen ligger under öppen källkod CMS. Först och främst är plattformen tillgänglig utan kostnad. Allt du behöver är att ladda ner CMS och få det installerat och hanterat på en vald webbserver. Den andra fördelen är total kontroll över ditt webbinnehåll. Användare har full tillgång till ett enormt urval av plugins, tillägg och andra webbplatsverktyg för att skapa bokstavligen alla typer av webbplatser från enkla bloggar till mer komplexa digitala butiker och småföretagsprojekt.

Bortsett från så många fördelar kan CMS komma med några nackdelar. Till exempel kan det som verkar vara helt gratis till en början resultera i extra kostnader. Du måste betala för värd och domännamn. Premium-teman betalas också såväl som några av pluginversionerna och tilläggen. Å andra sidan tar du full kontroll över budgeten och har en chans att välja de bästa erbjudandena när det gäller värd, domänregistrering, mallar osv..

Topp-open source-CMS-exempel

WordPress – är det mest populära CMS med över 400 000 000 aktiva användare över hela världen. Som en öppen källkodsplattform är systemet fritt åtkomst. Även om det ursprungligen var utformat för att skapa innehållsbaserade webbplatser, har CMS utvecklats under åren för att låta användare bygga bloggar, portföljer, webbplatser för små företag, onlinebutiker osv..

Wordpress

Nyckelfunktioner:

 • Tusentals mallar. Gratis och betalda responsiva teman är tillgängliga för användare.
 • Ändlösa plugins. Från analys- och marknadsföringsplugins till evenemangsplanering, kundförvärv och e-postmarknadsföring – välj mellan hundratals appar och tjänster från tredje part för att anpassa din webbplats.
 • Enkel CMS. Innehållsredigeraren själv är väldigt intuitiv. Det är enkelt att skapa nya sidor, inlägg och kategorier, även om vissa tekniska färdigheter kan vara nödvändiga om du väljer att redigera koden samt implementera ny funktionalitet.

Prova WordPress nu

Joomla – är en annan populär öppen källkod CMS. Plattformen var utformad för att tillgodose webbbehoven för småföretagsrepresentanter, ideella institutioner och statliga organisationer. Joomla har för närvarande mer än 2 000 000 användare och har mer än 9% av alla webbplatser på webben. Förutom fri tillgång erbjuder CMS en uppsättning designfunktioner, enkel redigering och publicering av innehåll, support över hela världen och mer.

Joomla

Nyckelfunktioner:

 • Förbättrad design. Användare kan tillämpa varje separat mall på en specifik sida utöver HTML-rendering, arkivering av anpassad design osv.
 • Enkel redigering av innehåll. Systemet har en intuitiv WYSIWYG-redigerare, redigerarknappar och en uppsättning publiceringsverktyg.
 • Omfattande support. Joomla erbjuder en omfattande kunskapsbas utöver det integrerade hjälpsystemet, lokalsamfundet för proffs och forum.

Prova Joomla nu

Drupal – är plattformen för webbinnehållshantering som är utformad för att skapa komplexa webbplatser såväl som digitala butiker. Det erbjuder ett urval av eCommerce-teman och en rik funktionsuppsättning för onlinebutiker och andra webbplatstyper. Systemet driver för närvarande över 400 000 levande projekt tillgängliga i mer än 200 länder över hela världen.

Drupal

Nyckelfunktioner:

 • Enkel användning. Systemet är enkelt att installera. Användare kan välja mellan hundratals färdiga mallar och få dem på plats med ett klick.
 • Administrationsverktyg. Webbplatsägaren kan tilldela roller och ge åtkomst till andra användare för att säkerställa ett effektivt samarbete.
 • Ett brett urval av plugins. Drupal-användare kan välja mellan över 7 000 plugins som är tillgängliga för installation.

Prova Drupal nu

Att välja en CMS med öppen källkod kan också vara avskräckande. Olika plattformar kräver olika teknisk bakgrund. Dessutom måste du ta hand om webbhotell och domän separat. Det kan också vara tidskrävande.

Det är här WordPress vinner tack vare sin lätthet att använda, flexibilitet och full kontroll över redigeringsprocessen. Dessutom kan du ha alla webbplatstillgångar på ett ställe när du använder WP-optimerade värdplaner som kommer med sömlös CMS-integration och alla funktioner inom en kostnadseffektiv plan.

SaaS CMS

SaaS CMS-system representerar molnbaserade plattformar som i allmänhet kommer som allt-i-ett-lösningar. En användare väljer en plan, betalar för den och får ett fullständigt CMS med anpassningsbara mallar, webbverktyg, domän och värd ingår i slutpriset. Sådana plattformar är tillgängliga i form av virtuella värdpaket med en prenumerationsmodell.

Priset kan variera beroende på vilken plan du valt såväl som dina projektbehov. Ju mer komplex din webbplats är desto högre plankostnader. Dessutom måste du ta hänsyn till mängden webbdata, lagring och bandbredd du kanske behöver. Dessa faktorer påverkar också det slutliga priset.

Förutom CMS med öppen källkod kräver SaaS praktiskt taget noll teknisk kunskap. De erbjuder intuitiv dra-och-släpp-funktionalitet förutom färdiga layouter med inbyggda relevanta widgetar och appar som hänvisar till din specifika nisch.

Till exempel vill du skapa en digital butik utan någon kodningskunskap eller önskan att leta efter värd eller registrera en domän på egen hand. Stegen med SaaS-system är följande:

 1. Du väljer en plattform.
 2. Välj en digital butiksmall med integrerade block och funktioner.
 3. Prenumerera på en plan som erbjuder e-handelsfunktioner.
 4. Redigera innehåll och gå live.

Det finns SaaS-plattformar helt och delvis. Den första innehåller alla serviceaspekter samt support och underhåll av webbplatser. Den andra antar att man använder en separat molnserver samt moduler för att modifiera mallen. Delvis molnlösningar kräver teknisk kompetens. Så när vi pratar om SaaS överväger vi bara helt molnplattformar.

Topp SaaS CMS-exempel

Wix – är en globalt uppskattad webbplatsbyggare baserad på SaaS-teknik. Nästan 3 500 000 webbplatser byggda med Wix finns tillgängliga live på webben. Plattformen har ett växande samhälle och låter användare bygga projekt av alla slag och komplexitet. Oavsett om du är en enskild fotograf som vill lansera din portfölj, ett litet företag som desperat kräver närvaro på nätet eller en entreprenör som är ivrig att sälja online, kommer Wix att hantera alla uppgifter.

Wix webbplatsbyggare

Nyckelfunktioner:

 • Perfekt för nybörjare. Wix är ännu den enklaste plattformen att skapa webbplatser från grunden. Den använder AI-baserade tekniker för att bygga webbplatser för användare med sina ADI-teknik. Du kan komma med en ny webbplats på flera minuter utan absolut kodningsförmåga.
 • Förbättrad redaktör. Systemet låter dig inte bara anpassa färdiga plugins utan implementera och exklusiv egen design och webbfunktionalitet med hjälp av Wix Corvid.
 • 100% flexibilitet. Bortsett från hundratals appar och widgetar som kan installeras med ett klick, kan din webbplats integreras med många tredje parts tjänster för att fjärrkontrollera, stödja och växa ditt företag online.

Prova Wix gratis

Proprietär CMS

Den här avser huvudsakligen företagens användning. En egen CMS är en mjukvara som hanteras av en enda organisation eller företag. Den är ursprungligen utformad för kommersiell användning. Plattformen kommer med en månatlig eller årlig driftsavgift samt ytterligare tjänster som kan inkludera personalutbildning, teknisk support, webbplatsunderhåll etc. Exempel på CMS-exempel inkluderar Kentico, Sitecore, Expression Engine, och andra.

Saker att tänka på när du väljer CMS

När vi har lärt oss lite mer om CMS-karaktären och -typerna, kan vi börja jämföra och kontrastera för att välja den plattform som uppfyller dina webbplatsbehov. Med så många erbjudanden på webben måste du hålla fokus på din webbplats funktionalitet och komplexitet.

Vilken typ av webbplats kommer den att vara? Hur många sidor behöver du? Vilken funktionalitet krävs? Har du tekniska färdigheter? Vad är budgeten? Det här är frågorna som ska besvaras innan du väljer CMS. För att göra det enkelt för användarna har vi genomfört en lista över funktioner som bör beaktas innan vi väljer innehållsredigeringssystem.

# 1 – Användarvänlighet

Det tidigare att definiera är hur lätt CMS ska användas. Medan öppna källkodsplattformar är gratis, kan du testa dem och bestämma om de passar dig utan att faktiskt gå live. När det gäller SaaS-lösningar erbjuder de gratis planer såväl som gratis tester. Det kan också vara praktiskt för att kontrollera hur lätt det är att:

 1. Kom igång med plattformen när det gäller inställning och installation.
 2. Anpassa mallen, flytta objekt eller använd något av tillgängliga webbverktyg.
 3. Lägg till och redigera texter, ladda upp bilder, infoga länkar, installera widgetar osv.
 4. Gå live med den färdiga webbplatsen.

Användarvänlighet Jämförande tabell

WordPressWixJoomlaDrupal
Komma igångNedladdning och installation krävs + värd och domän om inte med BluehostPrenumerera med ett socialt konto eller e-postadress och lösenordNedladdning och installation krävs + värd och domänNedladdning och installation krävs + värd och domän
MallanpassningFärdiga mallar, kodfärdigheter kan vara nödvändigaIntuitiv dra-och-släpp-redigerare, AI-baserade verktyg, ingen kodning krävsHTML / JavaScript-mallar, tekniska färdigheter krävsHTML / PHP-mallar kräver lätt kodning
InnehållsredigeringNybörjarnivåNybörjarnivåAvancerad nivåAvancerad nivå

# 2 – Plattformens säkerhet

Säkerhet är den viktigaste aspekten när det gäller en stabil webbplats som körs. I situationer med öppen källkod CMS-system är du ansvarig för att plocka upp lämplig värd med tillräckligt med lagring och bandbredd för att förhindra att din webbplats går sönder vid trafikplockningen. Dessutom måste du leta efter värdleverantörer med ytterligare säkerhetsmedel, säkerhetskopiering av system, CMS-versionuppdateringar, etc. I de flesta fall tvingas användare att vidta nödvändiga åtgärder manuellt.

SaaS molnbaserade plattformar är mer flexibla när det gäller säkerhet. Användare behöver inte hantera någonting. Plattformen ansvarar för uppdateringar, webbplatsoperationer, etc. Samtidigt måste du välja en plan med tillräckligt med lagringsfaciliteter och bandbredd för att säkerställa smidig drift på lång sikt.

Jämförelsetabell för CMS-säkerhet

WordPressWixJoomlaDrupal
Systemuppdateringar och säkerhetskopiorManuella uppdateringar och säkerhetskopior om de inte används med BluehostAutomatiserade uppdateringar och säkerhetskopiorMeddelanden om systemuppdateringMeddelanden om systemuppdatering
Plugin-uppdateringarManuella uppdateringar om de inte används med BluehostAutomatiserade uppdateringarUppdateras manuelltUppdateras manuellt
Ytterligare verktygYtterligare plugins som ska installeras och hanteras manuelltAnti-spam-skydd, DDoS-förebyggande, etc..Ytterligare plugins som ska installeras och hanteras manuelltYtterligare plugins som ska installeras och hanteras manuellt

# 3 – Teknisk support

Både nybörjare och dedikerade proffs kommer knappast att uppskatta att de lämnas på egen hand med det tekniska felet eller webbplatsuppdelningen. Kundtjänstens tillgänglighet är en viktig faktor att ta hänsyn till samt den tid som krävs för chefer att ge hjälp.

Medan de flesta SaaS-plattformar har olika sätt att komma i kontakt inklusive direktkontakt har CMS med öppen källkod vanligtvis inte anpassat stöd om du inte är en Premium-användare. Å andra sidan är de så populära bland användare att du kan stöta på oändliga videokurser, forum och professionella samhällen med svar på alla frågor.

Jämförelsetabell för kundsupport

WordPressWixJoomlaDrupal
Omedelbar supportNejLive chatNejNej
Guider och handledningVideoguider, artiklar om hur man söker onlineAnpassad kunskapsbasVideoguider, artiklar om hur man söker onlineVideoguider, artiklar om hur man söker online
gemenskapMånga forum och gemenskaper onlineAnpassat Wix-forumMånga forum och gemenskaper onlineMånga forum och gemenskaper online

# 4 – Funktionsuppsättning och flexibilitet

Denna punkt hänvisar till allt du kan behöva för att anpassa din webbplats. Från integrerad analys och SEO till användarförvärvningsverktyg, popup-formulär, gallerier, bildspel och andra appar för att marknadsföra och växa ditt projekt samt göra det mer interaktivt och engagerande.

CMS-system med öppen källkod har oändliga anpassningsmöjligheter. Det finns tusentals plugins tillgängliga för nedladdning och installation. Inte alla plugins är gratis. Vissa överväger att ha ett premiumkonto eller separata tillägg. Dessutom bör vi överväga tillgången på responsiva mallar, e-handelsfunktioner och mer.

Dessutom bör plattformen reservera lite utrymme för sömlös integration från tredje part. Varje gång du vill ansluta ett nytt betalningsalternativ eller fraktmetod måste du vara 100% säker, plattformen låter dig göra det. Tänk också på analytiska instrument för att spåra trafiken och definiera de mest framgångsrika kanalerna utan att nämna integration av sociala medier.

Jämförelsetabell för CMS-flexibilitet

WordPressWixJoomlaDrupal
mallarTusentals gratis- och premiummallar550+ gratis mallar + betalda pro-temanGratis och premium Joomla-mallarDrupal gratis och betalda teman
SEOAvancerade SEO-inställningar + SEO-pluginsIntegrerade SEO-inställningarJoomla SEO-tilläggDrupal SEO-moduler
CommecreUltimate WooCommerce-pluginYtterligare paket för digitala butiker i alla storlekarSärskilda eCommecre-tilläggProgramvara med öppen källkod eCommerce Drupal

# 5 – Prissättningspolicy

Sist men inte minst när du väljer en plattform för att bygga en webbplats. Medan konkurrensen i nischen blir hårdare erbjuder företag relativt låga plankostnader, åtminstone för startnivåpaketet. Å andra sidan är öppen källkod CMS-system fritt att använda. Alla kan komma åt dem och börja bygga en webbplats. Den enda nackdelen är att du måste ta hand om domän och värd för projektet.

Dessutom är premiummallar inte gratis såväl som vissa plugin-tillägg. SaaS-plattformar debiterar varje plan med en prenumerationsbaserad modell. Du väljer paketet och får allt med det inuti och behöver inte hantera tekniska problem separat. Användare är fria att växla till en annan plan när som helst samt gå lägre om det behövs. Detta faktum ger visserligen viss flexibilitet. Glöm inte gratisplaner. De kan vara en bra chans att testa systemet eller till och med bygga en liten, enkel och lätt webbplats.

Jämförelsetabell för CMS-flexibilitet

WordPressWixJoomlaDrupal
Gratis planGratis som standardJaGratis som standardGratis som standard
Extra kostnaderDomän, värd, mallar, tilläggNej. Du betalar bara för en vald plan.Domän, värd, mallar, tilläggDomän, värd, mallar, tillägg
Startpris för att bygga en webbplatsFrån $ 5 per månadFrån $ 0 per månadFrån $ 5 till $ 1 500 för en professionellt byggd webbplatsFrån $ 5 till $ 3000 för en professionellt byggd webbplats

SaaS vs själv värd CMS

Nu är du nästan redo att göra rätt val och välja det bästa matchande CMS. Som vi har nämnt tidigare. Det finns tre stora CMS-typer. Även om egenutvecklade plattformar huvudsakligen är för företagsanvändning, skulle du förmodligen aldrig betrakta dem för en solid webb-närvaro. Av den anledningen kommer vi att jämföra och kontrastera SaaS och CMS-alternativ som är värd för självhushåll baserat på verkliga exempel som representerar Wix och WordPress med WP-optimerad värdlösning som du har fått av Bluehost.

Wix – allt-i-ett SaaS-lösning

Wix

Wix – är världens bästa SaaS-webbplatsbyggare. Det är extremt lätt att använda och perfekt för nybörjare. Du får ett avancerat webbinstrument som skapar en webbplats från början för dig som använder alla de senaste webbteknologierna baserade på Artificial Intelligence. Plattformen är så populär bland användare att den för närvarande har 154 miljoner prenumeranter.

Komma igång

För att börja bygga en webbplats behöver du bara logga in och starta din kostnadsfria testversion. Det finns ingen anledning att välja en plan direkt på en gång. Dessutom kan du hålla dig till Wix gratis paket om du bara vill testa systemet. Som det sades tidigare är systemet ett av de enklaste när det gäller byggandet av webbplatser. Det är perfekt för nybörjare utan absolut ingen kodningsförmåga. Startsteget innehåller flera enkla steg:

 1. Loggar in (använd ditt sociala media eller ditt Google-konto eller skriv bara in e-postmeddelandet och lösenordet).
 2. Välj en mall du gillar, börja skapa en ny sida från tom eller välj Wix ADI – en AI-baserad lösning som bygger en webbplats för dig baserad på dina svar som beskriver ett framtida projekt
 3. Lägg till innehåll, ladda upp foton och videor, annonser som krävs för widgetar, tjänster eller appar.
 4. Förhandsgranska din webbplats med relevant läge och gå online genom att trycka på “Publicera” -knappen.

Vad sägs om anpassning av webbplatsen och redigering av innehåll?

Mallanpassning

Wix är en dra-och-släpp-redigerare. Det betyder att du är fri att redigera den färdiga mallen genom att flytta dess element och block. Användare kan ordna om dem eller flytta runt. Välj bara det område du behöver, håll det med musknappen och flytta till den plats du vill ha. Samma sak är med mediefiler eller nya element som du vill lägga till.

Wix webbplatsbyggare redaktör

Ett urval av responsiva mallar innehåller över 550 teman för olika nischer och syften. De flesta av dem har förinställda funktioner. De som längtar efter exklusivitet kan börja skapa en ny sida med tom layout. Wix Corvid är för mer erfarna tekniker som vill utveckla och lägga till exklusiva element eller funktioner. Det enklaste sättet är att använda Wix ADI. Systemet erbjuder flera färdiga webbplatslayouter baserade på din information med integrerade widgetar. Skriv bara in nödvändiga texter i de relevanta blocken och gå live n 5-6 minuter.

Funktioner och flexibilitet

Systemet erbjuder en mängd olika alternativ som inte bara hänvisar till webbplatsanpassning utan också marknadsföring, SEO-optimering etc. Här är några kärnfunktioner du kommer att uppskatta:

 • Allt-i-ett-lösning – du får all funktionalitet och tillgångar som behövs inom ett valt paket inklusive domän, värd, säkerhetsmedel, support osv.
 • Wix App Market – ett brett urval av plugins, appar och tjänster från tredje part som är tillgängliga för sömlös integration.
 • SEO – redigera sidtitel och beskrivning, anpassa produktinformation, redigera webbadresser, social förhandsvisning och mer för att skapa SEO-vänligt innehåll.
 • e-handel – Wix erbjuder separata planer för digitala butiker i alla storlekar. De inkluderar betalningsalternativintegration, produkthanteringssystem och en uppsättning verktyg för marknadsföring och marknadsföring av webbplatser.
 • Kundsupport – systemet erbjuder olika sätt att komma i kontakt inklusive 24-timmars livechatt, e-postbiljetteringssystem, anpassat Wix hjälpcenter, lokalt forum och användarguider.

Plattformen har en gratis plan och låter dig prova varje plan till nollkostnad (gratis prov). Det räcker dock inte för ett fullt fungerande projekt. För att komma igång kan du behöva en kombinationsplan som kostar $ 13 per månad med alla nödvändiga alternativ.

Prova Wix gratis

WordPress – Omfattande själv värd CMS

WordPress webbplatsbyggare

WordPress – är den mest populära självhostade CMS-plattformen med över 65 miljoner webbplatser byggda på WPC. Trots faktum måste du ha det installerat på din värd, många serverleverantörer erbjuder WordPress-optimerade planer utan att behöva hantera någon process manuellt. Bluehost är det bästa erbjudandet. Så vi kommer att granska WP när det används tillsammans med Bluehost-serverlösning.

Komma igång

Allt blir lättare när du använder WordPress med Bluehost. Användare tvingades ursprungligen att leta efter den bästa matchande värdlösningen och registrera en domän separat. Tack vare serverleverantören är integrationsprocessen sömlös. Du behöver bara göra följande:

 1. Registrera dig på Bluehost.
 2. Välj en WP-optimerad plan.
 3. Integrerad med CMS med ett klick.

Planerna innehåller redan ett urval av gratis mallar. Bläddra bara igenom en lista med teman och installera den du vill med ett klick. Du behöver inte ladda ner och installera dem manuellt.

Mallanpassning

WordPress gör det enkelt att arbeta med innehåll. Du kan skapa nya sidor och kategorier. WYSIWYG-redigeraren gör det enkelt att organisera on-page-elementen och lägga till nya. Även om det inte finns någon inline-redigering och du måste spara alla ändringar du gör, finns det ett enkelt förhandsgranskningsalternativ för att kontrollera hur ändringarna kommer att visas online.

WordPress visuell redaktör

Det finns inte mycket av anpassningen av basmallen. För att ändra layouten måste du ange källkoden. Det är här HTML / PHP / CSS-kunskap kan komma till nytta. Å andra sidan kan användare välja Premium-mallar med en mer exklusiv design vid behov.

Med andra ord är det upp till dig om du vill dyka djupt in i kodningen eller inte. Frågan är inte obligatorisk. Men med en liten inlärningskurva kan du komma med ett verkligt exklusivt projekt.

Funktioner och flexibilitet

WordPress är en av de mest flexibla plattformarna. Det levererar allt du behöver från tusentals gratis och betalda mallar till ett enormt urval av plugins. Den goda nyheten är att du inte behöver underhålla dem manuellt. Bluehost-värd kommer att ta hand om alla system- och pluginuppdateringar, säkerhetskopior osv.

 • Widgets och tillägg – WP CMS har troligen det bredaste utbudet av plugins. De inkluderar SEO-boosters, analysverktyg, e-handelsinstrument och mer. Med Bluehost behöver du inte längre hantera dem manuellt.
 • Klar för användning – Bluehost låter dig få rätt hosting och domänen på ett ställe utan att behöva välja mellan många tjänster och betala för dem separat.
 • SEO – Bortsett från SEO-plugins och widgets för att optimera ditt innehåll, garanterar WordPress snabb webbplatshastighet på grund av dess kraftfulla motor. Dessutom kan du redigera källkoden så att den blir mer SEO-vänlig samt installera bildkompressorer och andra verktyg. Systemet låter dig redigera allt från metatitlarbeskrivningar och URL: er för att fokusera nyckelord och förbättrad textläsbarhet.
 • e-handel – använd WooCommerce-plugin för att skapa en onlinebutik i alla storlekar. För att komma igång kan gratisversion räcka. Om du bestämmer dig för att växa din digitala butik behöver du några extra tillägg och verktyg som betalas.
 • Kundsupport – WordPress själv är en öppen källkod CMS. Användare kan hitta tusentals videoguider eller artiklar som beskriver installationsprocessen, säkerhetskopieringar och plugin-uppdateringar. Du kan gå med i WP-proffs forum och samhällen. När du använder Bluehost får du support på hela cykeln inklusive biljettsystem och livechatt dygnet runt.

Värdleverantören har ingen kostnadsfri testversion. Du kan dock bygga en fullt funktionell WordPress-webbplats med någon av de WP-optimerade planerna. Ingångspriset är $ 2,95 per månad med en gratis domän, sömlös WordPress-integration, automatiserade uppdateringar och 50 GB lagringsutrymme. Du kan byta till en annan plan när ditt projekt kräver fler faciliteter.

Prova WordPress nu

Poängen

Att välja ett korrekt CMS kräver en djup analys av ditt framtida projekt. Med så många alternativ måste du tydligt förstå vilken typ av funktionalitet din webbplats kräver. Samtidigt måste du ta hänsyn till din egen tekniska bakgrund och beredskap att dyka djupt in i webbbyggnadsprocessen.

Varje CMS har sina unika funktioner. Open-source är ett bättre alternativ för kreativt sinnade proffs som vet hur man ska hantera kodning och programmering. SaaS-lösningar är ett enklare och snabbare sätt att leva med en professionell webbplats. Oavsett vad du väljer, se till att programvaran reserverar tillräckligt med utrymme för tillväxt av företag och webbplatsändringar på lång sikt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map