Hur man väljer en webbplatsbyggare

Att starta en webbplats kan vara en utmaning om du inte väljer rätt webbbyggnadsverktyg. Borta är de dagar då du var tvungen att lära dig att koda som en professionell eller till och med anställa en webbdesigner för att slutföra uppgiften åt dig.


Innehållsförteckning:
1. Typ och specialisering
2. användbarhet
3. mallar
4. Widgets och Add Ons
5. Integrationsalternativ
6. SEO vänlighet
7. Kundsupport
8. Budget

Med introduktionen av webbplatsbyggare har strategin för webbdesignprocessen förändrats fullständigt. Dessa tjänster har förenklat hela webbutvecklingsprocessen, vilket gör det mer bekvämt och prisvärd för användare med olika webbdesignbakgrund och ambitioner.

Nu när valet av webbplatsbyggare är ganska omfattande, uppstår frågan: hur vet du, vilken plattform exakt kommer att uppfylla dina behov? Här är en detaljerad guide om de viktigaste faktorerna som ska beaktas när du gör den slutliga lösningen.

Hur man väljer en webbplatsbyggare: aspekter som ska beaktas

Oavsett webbplatsbyggare du kommer att gå för kommer du att se att det har sina fördelar, nackdelar och specifika egenskaper. Jämförelse av dessa parametrar gör det möjligt att välja tjänst, vilket idealiskt fungerar efter dina webbdesigns behov och krav. Här är de bästa faktorerna du bör ta hänsyn till när du letar efter en anständig webbplatsbyggare.

1. Typ och specialisering

Webbplatsbyggare ingår i två stora grupper. Det här är allt-i-ett-tjänster som gör det möjligt att lansera olika typer av webbplatser (målsidor, företagswebbplatser, portföljer, onlinebutiker) och specialiserade system som endast tjänar ett visst mål (musikwebbplatser, webbbutiker, portföljer, restaurang webbplatser, bilwebbplatser etc.).

Fokusera på ditt specifika mål och besluta om det är bättre för dig att använda en allt-i-ett-tjänst med flera mallar eller om du fortfarande ska välja en nischlösning. Låt oss titta på den detaljerade översynen av de viktigaste webbplatstyperna och specialiseringarna nu.

Allt-i-ett-webbplatsbyggare

Tjänster som tillhör denna grupp har ett brett spektrum av funktioner, som låter dig skapa olika typer av projekt med hänsyn till dina behov. De kommer ofta med integrerad värd och tillåta anslutning av dina egna domäner. Utbudet av verktyg som de innehåller låter dig få ut mesta möjliga av webbbyggnadsprocessen genom att anpassa webbplatsdesign och förbättra dess funktionalitet.

Fördelar med allt-i-ett-webbplatsbyggare

 • Användarvänlighet och bekvämlighet;
 • Enkelhet i att utforska systemfunktionerna och använda dem för att slutföra de nödvändiga uppgifterna;
 • Mångfalden av mallar för att möta önskemål och smak;
 • Flera designanpassningsverktyg för att ge din mall den nödvändiga funktionaliteten;
 • Tillgänglighet för teman, widgetar och integrationsalternativ.

Nackdelar med allt-i-ett-webbplatsbyggare

 • Många mallar har liknande struktur och är inte riktigt flexibla när det gäller redigering;
 • Vissa tjänster saknar nyanser för att lansera en nischwebbplats.

Allt-i-ett-webbplatsbyggare är i allmänhet lättare att utforska och behärska jämfört med specialiserade plattformar. De fungerar bättre för nybörjare eller för de användare som bara behöver en webbplats och inte vill bry sig om nyanser i kodning eller webbdesign.

Exempel på allt-i-ett-webbplatsbyggare: Wix, Weebly, uCoz.

Specialiserade webbplatsbyggare

Dessa system tillgodoser bra till vissa branscher och har därför utökad funktionalitet och begränsade funktionsuppsättningar för att möta vissa uppgifter. När du väljer mellan specialiserade webbplatsbyggare, uppmärksamma inte bara deras indikation, utan också plattformens anspråk, användarrecensioner, funktioner de erbjuder, webbbyggnadsbehov de täcker och kostnaden för deras planer. De populäraste typerna av specialiserade webbplatsbyggare är följande:

e-handelsbyggare

Onlinebutikbyggare låter dig skapa små till medelstora onlinebutiker. På motsvarande sätt går deras funktionsuppsättningar ner till e-handelsverktyg och -alternativ. De erbjuder e-handelsmallar av hög kvalitet, en möjlighet att ställa in betalnings-, beskattnings- och leveransdetaljer, flera produktlistor och fält som behövs för att ange deras beskrivningar och parametrar, marknadsförings- och marknadsföringsverktyg etc..

Shopify Editor

Exempel på specialiserade eCommerce-webbplatsbyggare: Shopify, 3DCart.

Läs också:
Ett expertval av de bästa e-handelswebbplatserna.
Den ultimata guiden att lansera din egen onlinebutik.

Affärswebbplatsbyggare

Tjänster som tillhör denna grupp gör det möjligt att starta företagswebbplatser. Följaktligen tjänar funktionerna och verktygen de erbjuder just detta syfte. Affärswebbplatsbyggare varierar i mängd mallar, marknadsföringsverktyg för företag, funktionalitet, sortiment av widgetar och tillägg, mångfald av integrationsalternativ osv..

uKit Editor

Exempel på småföretagens webbplatsbyggare: uKit, IM Creator.

Läs också:
Vårt betyg av de bästa småföretagens webbplatsbyggare.

Portfölj webbplatsbyggare

Portföljwebbplatsbyggare är den främsta destinationen för användare som vill visa upp sina verk och kreativitet på webben. Dessa plattformar gör det möjligt att ladda upp flera foto- och videogallerier såväl som andra innehållsanvändare kan behöva lansera en iögonfallande portfölj utan en kodrad.

Format Editor

Exempel på portföljwebbbyggare: Formatera, Pixpa.

Läs också:
En detaljerad forskning av onlinetjänster för att starta en portföljwebbplats.
Hjälpsamma höfter att skapa din egen online-modelleringsportfölj.

Webbplatsbyggare för landningssida

Om du är marknadsföringsekspert och som behöver en målsida av hög kvalitet för att skapa intryck på första gången besökare och öka trafiken, är det vettigt att använda en specialiserad webbplatsbyggare för att starta den. Dessa system är speciellt avsedda att täcka sådana behov och de har nischspecifika verktyg som är nödvändiga för en inbjudan till handling.

Instapage Editor

Exempel på webbplatsbyggare för målsidor: Instapage, tilda.

Läs också:
EN kompilering av tjänster lika mycket lämpliga för att lansera en sida med en sida.

2. Användbarhet

För nybörjare

Webbplatser bör vara användarvänliga så att du kan leva upp alla dina idéer om webbdesign. De bör säkerställa en intuitiv webbdesignprocess, vilket gör det enklare för dig att ladda upp och hantera innehållet. Samtida webbplatsbyggare har WYSIWYG-alternativ som gör det möjligt att kontrollera varje steg i webbdesignprocessen. Detta är en måste-ha-funktion för oerfarna användare som saknar kodningsförmåga men syftar till att få toppresultatet.

Wix Editor

Läs också:
Våra handplockade och testade urval av de enklaste webbplatsbyggarna.

Vissa webbplatsbyggare gör det möjligt att starta webbplatser i det automatiska läget genom att använda fördelarna med den konstgjorda intelligensen. Detta avancerade verktyg gör det möjligt att skapa webbplatser utan problem och kodning färdigheter alls genom att helt enkelt tillhandahålla information som systemet kräver. Detta gör webbdesignprocessen enkel, snabb, problemfri och smidig.

Exempel på enkla webbplatsbyggare: uKit, Wix.

För webbdesignfördelar

Professionella webbdesigners värdesätter också en möjlighet att kontrollera webbutvecklingsprocessen i WYSIWYG-redigeraren, men detta är inte en måste-ha-funktion för dem.

Webydo Editor

Vad de värderar mest är funktionerna som gör det möjligt att justera mer detaljerade och flexibla webbplatsinställningar såväl som att fullborda djup anpassning av webbplatsen. Erfaren webbutvecklare måste fokusera på webbplatsbyggare som kommer med alternativ för kodredigering för att nå bättre resultat.

Exempel på portföljwebbbyggare: Webydo, WebFlow.

Läs också:
Fördjupad forskning av webbplatsbyggare, gjorda för professionella webbdesigners.

3. Mallar

Ju fler mallar en webbplatsbyggare har, desto mer diversifierad kommer webbbyggnadsprocessen att bli. Du har en chans att välja bland många teman för att komma till din webbplats specialisering eller du kan till och med välja en tom duk för att skapa en webbplats från grunden. Detta beror på dina färdigheter, kompetensgrad, tid du är redo att investera i projektet och resultatet du förväntar dig.

Webbplatsens mallar

På samma sätt kan du utforska mängden designanpassningsverktyg som tjänsten erbjuder. Ju mer utökad listan är – desto mer personlig design får du så småningom. När det gäller mallar, här är listan över aspekter du bör vara medveten om:

Har webbplatsbyggare tematiska mallar?

Webbplatsbyggare har mestadels en samling tematiska mallar, som fungerar bra för ett visst ämne. Temamallar kan variera i egenskaper, mönster, stilar och parametrar, men du kan välja vilken som helst av dem i en viss kategori och börja anpassa den på en gång.

Finns det en tillgänglighet av gratis / betalda mallar?

Oavsett webbplatsbyggare du kommer att gå för, kommer dess mallsamling att bestå av gratis och betalda teman. Gratis teman är mer likadana i strukturen och lite enklare än betalda prover, av vilka anpassning gör det möjligt att få en personlig webbplats.

Hur djup är anpassning av webbplatsdesign?

Det finns webbplatsbyggare som inte tillåter redigering av CSS-kod och de som gör det möjligt att göra det. Nybörjare använder oftast inte detta alternativ, medan erfarna användare behöver det för djupare anpassning av webbplatsdesign.

4. Widgets och Add Ons

Vissa webbplatsbyggare innebär integration av plugins och tillägg för att få ut mesta möjliga av webbbyggnadsprocessen. Widgets och Add Ons gör det möjligt att utöka webbplatsens prestanda och funktionalitet. Det är upp till dig att bestämma om du är redo att hantera plugin-integration eller inte. Om du inte gör det finns det flera enkla tjänster som inte har ett sådant krav.

Webbplatsens widgets

Vem behöver widgets och lägga till oss?

 • Företagswebbplatser (återuppringningsalternativ, e-postmarknadsföring, bokningar och kalendrar, livechatt etc.).
 • Restaurang / café / hotellwebbplatser (rumsbokning, bordreservation, beställ onlinealternativ, e-postmarknadsföring, kundservice, kommenteringsalternativ etc.).
 • Onlinebutiker (detaljerad orderhantering, övergivna kundvagnsåterställning, betalnings- och leveransinställningar, onlineformulär, kundrecensioner etc.).
 • Landingssidor (A / B-test, pipeline management etc.).

5. Integrationsalternativ

För nybörjare

Om du syftar till att bygga en webbplats med imponerande funktionalitet går du inte utan att integrera med tredje parts tjänster. Det är här valet av en webbplatsbyggare betyder mycket.

Integrationsappar

Enkla system integreras vanligtvis inte med andra design- eller marknadsföringstjänster. När det gäller nybörjare som mest fokuserar på att använda enklare webbbyggnadslösningar är de inte i allmänhet intresserade av tillgängliga integrationsalternativ.

För webbdesignfördelar

Tvärtom har mer komplexa plattformar vanligtvis flera integrationsalternativ, som till exempel stöder plattformarna för social marknadsföring. Således, om du planerar att använda flera tjänster för att bidra till din webbplats design och prestanda, se till att välja motsvarande plattform. Det handlar mest om webbdesignspecialister som syftar till att lansera professionella webbplatser med enastående prestanda.

6. SEO-vänlighet

Om du vill upprätta tillförlitlig webb-närvaro och driva trafik till din webbplats är det ett måste att välja en SEO-vänlig webbplatsbyggare.

Lyckligtvis fungerar nästan alla moderna webbplatsbyggare bra för SEO-optimering av kvalitet. Detta är i sig en fördel eftersom oerfarna användare inte behöver bry sig om problemet alls.

Professionella webbdesigners måste dock välja tjänster som stöder djupare SEO-inställningar (omdirigeringar, redigeringsalternativ för robots.txt etc.). De bör kunna fylla i metataggar manuellt för att hålla kontrollen över denna aspekt och analysera sina webbplatspositioner regelbundet.

Läs också:
EN komplett guide hur du får din webbplats, byggd med webbplatsbyggare, rankad bra på Google.

7. Kundtjänst

När det gäller skapandet av webbplatser betyder kraftfull kundsupport mycket. Detta är särskilt sant, om det här är dina första försök att skapa en anständig webbplats – den som kommer att uppfylla alla dina behov och krav.

Tyvärr underskattar vissa tjänster vikten av att ha live kundsupport, erbjuda handledning och vanliga frågor i stället. Det finns emellertid också webbplatsbyggare vars kundtjänsttjänster är redo att ge den hjälp som krävs när som helst på dygnet. Se till att välja det här alternativet, även om du behöver betala lite mer för det (gratisalternativ finns också tillgängliga).

8. Budget

När man letar efter en anständig webbplatsbyggare är budget en av de viktigaste faktorerna att tänka på. Moderna webbplatsbyggare kan erbjuda gratis och betalda planer:

Gratis möjligheter

De flesta webbplatsbyggare har gratis försök, som tillåter att testa plattformens funktioner, men inte fungerar för att starta anständiga webbplatser alls. Vissa gratisplaner är begränsade i tiden, medan andra aldrig löper ut. Det finns faktiskt ingen stor skillnad mellan dessa alternativ. Det här är för att varje gratis plan tillåter bara att testa tjänsten och kan därför inte användas för att lansera en fullständig webbplats.

Betalda alternativ

För att få önskad webbplatsfunktionalitet och kunna använda hela funktionens uppsättning av tjänsten går du inte utan att investera en viss summa pengar. Så bestäm din budget först, definiera dina prioriteringar och webbdesignmål och välj den tjänst som passar in i din budget. Här är de viktigaste punkterna du måste tänka på när du väljer en betald plan:

 • Skivvolym (värdstorlek): detta är viktigt för projektvärd och för att ytterligare fungera på webbplatsen.
 • Begränsad eller obegränsad bandbredd: om du vet att du inte kommer att ha miljoner kunder, är det inte vettigt att betala mer för den obegränsade bandbredden.

Betalda alternativ för professionella webbdesigners

Kunniga webbansvariga kan använda sig av ett avancerat alternativ för White Label som vissa webbplatsbyggare erbjuder till viss kostnad. Denna funktion gör det möjligt att använda alla fördelarna med tjänsten under ditt eget varumärke. White Label-lösningen fungerar utmärkt för användare som planerar att lansera sina webbplatsbyggare-företag och locka många kunder (webbdesignbyråer, återförsäljare, värdföretag, företagare etc.).

Läs också:
Detaljerad granskning och kostnadsjämförelse av webbplatsens etablering och drift. Vi har jämfört de mest populära SaaS-webbplatsbyggarna och CMS.

Slutsats

Med ett så omfattande urval av webbplatsbyggare som finns tillgängliga i modern nisch är det inte en lätt uppgift att välja den bästa. Det finns mycket att tänka på här. Om du har rätt i att göra ditt val, granska tipsen i artikeln och lägg ned de frågor som är viktiga för dig.

Ta dig tid att göra din egen forskning, testa minst flera plattformar, läsa kundrecensioner och göra det slutliga valet. Det tar tid och ansträngning att göra det, men om du gör allt rätt kommer resultatet att vara värt det.

Skapa din egen webbplats

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map