Hur mycket är det att skapa en webbplats för ett företag på Wix

Hur mycket är det att skapa en webbplats för ett företag på Wix


Pengar spelar alltid roll när det gäller att få ett nytt webbprojekt till liv. Om du inte är miljonär, skulle du förmodligen leta efter olika sätt att spara ett par dollar, särskilt när det gäller en begränsad budget. Som de flesta av er vet, Wix – är en av de mest populära webbplatsbyggarna med ganska prisvärda planer för olika behov. Men är det verkligen värt att betala de pengarna?

För att pricka Is och korsa Ts, kommer vi att titta närmare på Wix-planer, priser och funktioner som levereras med varje paket. Användare kommer äntligen att kunna bestämma sig för om de ska använda plattformen eller inte. Innan vi dyker djupt in i antal, priser och egenskaper, bör vi säga att Wix definitivt är en programvara att välja mellan. Du måste dock överväga vissa problem beroende på din webbplats typ och funktionalitet du vill implementera. Så låt oss komma igång.

Kostar det pengar att skapa en Wix-webbplats?

Det gör det verkligen! Wix är en av de mest avancerade och skalbara plattformerna för webbplatsbyggnad någonsin med miljoner prenumeranter och live-projekt. Programvaran är mångsidig och extremt enkel att använda. Ingen kodning krävs. Du får alla funktioner med en enda plan. Man skulle knappast vägra från ett sådant erbjudande.

Wix redaktör

Som företagare bör du tydligt förstå att webbplatsens byggprocess alltid kommer med olika kostnader. Gratis lösningar kommer aldrig att fungera i fall av långa projekt. De misslyckas med att leverera tillräckligt med faciliteter och tekniker för att starta ett fullt funktionellt projekt samt marknadsföra det, växa eller marknadsföra. Du kan inte köpa en bil utan att faktiskt betala för den.

Dessutom kan vissa webbplatser dessutom kräva support, underhåll, ändringar, etc. Några av dessa åtgärder kommer att resultera i extra kostnader som inte nämner innehållsproduktion, optimering osv. Med Wix behöver du inte hantera något av ovan nämnda. Plattformen kommer som en helt hanterad programvara som gör det mesta av jobbet för dig.

Din affärssida kommer att ha integrerade relevanta block och tillägg utan att behöva installera dem manuellt. Allt du behöver är att lägga till innehåll och gå live. Låter bra med tanke på att det planerar priser. Låt oss ta en titt och bygga upp webbplatsen med Wix.

Steg för att skapa en webbplats med Wix

För att förstå varför Wix kan vara ett fynd, låt oss ta en titt på de åtgärder som krävs för att skapa en webbplats från grunden. Vi anser att du redan har utarbetat en plan och en struktur utöver relevant innehåll som ska visas på din webbplats. Nu måste du göra följande:

 1. Logga in. Wix är en SaaS webbsajtbyggare. När vi säger “online”, menar vi att det inte finns något behov att ladda ner tungviktsprogramvara eller ytterligare appar. Användare tvingas inte få nycklar och dela dem med flera enheter. Allt du behöver är en bärbar dator, surfplatta eller smartphone ansluten till Internet. Ange din inloggning och lösenord eller använd ett socialt nätverkskonto.
 2. Välj en mall. Med Wix behöver du inte koda alls. Välj bara en mall från företagskategorin eller börja bygga en ny webbplats från den tomma sidan. Nybörjare kan dra nytta av Wix ADI-verktyg. Ett AI-baserat instrument som skapar webbplatslayouter för dig på några minuter. Erfaren användare har en chans att utveckla webbplatselement på egen hand.
 3. Redigera en mall. Nu måste du lägga till innehåll, ladda ner bilder, videor eller foton. Glöm inte att fylla i kontaktinformation, redigera SEO-inställningar, lägg till widgets, integrera tjänster från tredje part osv. Wix låter dig hantera alla dessa processer med bara ett klick.
 4. Välj en plan och gå live. Det sista steget är att välja paketet. Behöver du en gratis domän eller SSL? Kommer ditt affärsprojekt att kräva e-handelsfunktioner? För att förstå, hur varje plan fungerar, låt oss titta på funktionerna och alternativen de levererar.

När du har köpt planen kan du publicera din webbplats så att den syns online. Nu måste vi komma tillbaka till Wix-planer och priser.

Kostnaden för en Wix-affärssida

Tvekar fortfarande om du vill välja Wix eller inte? Det är hög tid att vi tittade in i varje Wix Premium-plan för att förstå vilka funktioner de levererar för affärs- och andra behov. Du måste inse vilka faciliteter och källor ditt projekt kommer att kräva. Förväntar du dig enorm trafik eller webbplatsen är endast för online-representation? Planerar du att ladda det med innehåll och sidor eller kommer det att bli en enkel webbplats med en sida?

Beroende på svaren kan du välja mellan följande paket:

Wix webbplats prissättning

Kombinationsplan för personlig användning

Planen är ett bra val för små webbplatser med en enkel struktur och minimalt innehåll. Det kommer knappast att vara ett bra alternativ för stora företag och växande företag även om det fortfarande kan fungera för små portföljer och frilansers webbplatser för att introducera sin kompetens.

Här är några av Wix Combo-planfunktionerna:

 • Pris – $ 13 per månad.
 • Vad är inuti? – Wix-annonser har tagits bort, en 1-års gratis domän samt möjlighet att ansluta din egen + 2 GB bandbredd och 3 GB hårddiskutrymme.
 • Bra för – små webbplatser, portföljer, målsidor, bloggar.

Obegränsad plan för företagare

Planen kommer med en lite rikare funktionsuppsättning för frilansare, oberoende tjänsteleverantörer och företagare. De grundläggande funktionerna är nästan desamma men med några uppenbara skillnader:

 • Pris – 17 $ per månad.
 • Vad är inuti? – Obegränsad bandbredd och 10 GB hårddiskutrymme förutom integrerade Site Booster- och Visitor Analytic-appar.
 • Bra för – oberoende webbdesigners, frilansare och företagare.

Pro-plan för varumärkespromotering

Pro-planen är perfekt för att lansera ett nytt varumärke från början och marknadsföra och etablera det online. För ett överkomligt pris får du en gratis domän utöver obegränsad bandbredd och marknadsföringsverktyg.

 • Pris – 22 $ per månad.
 • Vad är inuti? – obegränsad bandbredd med 20 GB lagringsutrymme, $ 300-tilläggskuponger, professionell logotyp, evenemangskalender osv.
 • Bra för – varumärkesutveckling, tillväxt och etablering.

VIP-plan för prioriterade älskare

Planen duplicerar faktiskt det föregående paketet med alla samma alternativ men med några små tillägg.

 • Pris – 39 dollar per månad.
 • Vad är inuti? – funktioner från Pro-plan plus prioritering och VIP-stöd.
 • Bra för – krävande företagare som behöver VIP-hjälp.

Ytterligare planer

Plattformen har en gratis plan. Men det är bra bara för testning. Du kan använda den för att kontrollera hur systemet fungerar. Om du planerar att starta en onlinebutik erbjuder plattformen separata e-handelspaket. Priset här varierar från $ 23 till $ 49 per månad med praktiskt taget samma funktioner som i Premium-planer.

Wix e-handelsprissättning

e-handelsprenumeranter får mer lagringsutrymme, fler videotimmar, tillgång till relevanta widgetar och appar. Stora företag kan dra nytta av Enterprise-paketet som kostar $ 500 per månad med förbättrade analys- och prestationsverktyg, premiumstöd, utbildning osv..

Se alla Wix-planer i detaljer

Finns det billigare Wix-alternativ?

Bara om du inte har råd med Wix-planer finns det några billigare alternativ. Men du bör tydligt förstå att billigare inte alltid betyder bättre. En billigare plattform innebär färre funktioner i paketet. Det resulterar i extra åtgärder som användare måste vidta. Med andra ord, ju mindre du betalar, desto mindre får du vad gäller tillgångar på webbplatsen och desto fler problem behöver du hantera på egen hand.

uKit – Ett billigare alternativ till Wix

uKit webbplatsbyggare

uKit kan vara en väg ut vid begränsade budgetar. Det erbjuder tillräckligt bra funktioner för att starta en affärssida även om den knappast kan konkurrera med Wix när det gäller teknik och tjänster som tillhandahålls.

Planerna och priserna är som följer:

 • De minimal plan börjar kl $ 2.50 per månad. Det inkluderar obegränsat lagringsutrymme, support dygnet runt, gratis värd och säkerhetskopiering men inget gratis domän. Du får en enda anpassad som standard.
 • Grundläggande plan börjar från $ 5 per månad och inkluderar dessutom Live Chat-support och Premium-malldesign.
 • e-handelsplan kommer att kosta dig från $ 6 per månad med alla funktioner från tidigare planer plus digital butiksfunktionalitet.
 • Pro-plan börjar kl $ 7.50 per månad med anpassad kod och anpassade färgscheman.

Även uKit Pro-plan ser lite begränsad ut jämfört med Wix Combo och Unlimited. Å andra sidan kan det fungera i händelse av trånga ekonomier.

Prova uKit gratis

WordPress – Gratis alternativ till Wix

WordPress webbplatsbyggare

Om du inte planerar att betala på månadsbasis eller har stora kodningskunskaper, WordPress kommer att vara ett bra alternativ. CMS själv är gratis. Allt du behöver är att betala för domänen och hosting. Det finns inget behov av att köpa Premium-teman om du kan koda på egen hand. En öppen källkodsplattform låter dig anpassa PHP-teman vad du vill.

De dåliga nyheterna är att nybörjare aldrig kommer att kunna hantera processen. De kommer att tvingas betala inte bara för allmänna problem som hosting (från $ 2 till $ 10 per månad) och domän ($ 10- $ 15 per år) men också för premiumtema, plugin-tillägg och prenumerationer, malländringar osv.

Denna variant fungerar bara för erfarna tekniker och programmerare som inte faktiskt behöver en allt-i-ett-lösning. En bättre idé är att använda WordPress med Bluehost. EN populär värdleverantör erbjuder WP-optimerade planer som gör det mycket enkelt att hantera, ställa in och stödja din webbplats till ett pris som börjar på $ 2,95 per månad.

Prova WordPress nu

Poängen

Du måste betala från $ 12 till $ 39 per månad för att bygga en fullständig och professionell affärssida med Wix. Det slutliga priset beror på webbplatsens komplexitet, innehåll och andra viktiga punkter. Vårt uppdrag var att visa att plattformen är värd att betala de pengarna.

Varje plan har ett paket med alternativ som förhindrar användare från ytterligare åtgärder. Du får tillräckligt med bandbredd och utrymme, en gratis domän och verktyg för att komma igång just nu och gå live om flera timmar. När det gäller alternativ ger de antingen färre funktioner eller kräver förbättrad teknisk kunskap.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map