Hur mycket kostar det att hyra en webbutvecklare eller en webbdesigner

Hur man anställer en professionell Wix-expert


Webbbyggnadsteknologier utvecklas. Att skapa webbplatser från grunden utan speciella färdigheter är lättare än någonsin tidigare att överväga dra-och-släpp-plattformar utöver populära CMS som WordPress eller Joomla. Samtidigt kan webbplatsägare fortfarande ha väsentliga skäl att anställa webbdesigners och utvecklare, eftersom bara sanna proffs kan implementera funktioner för att få ditt projekt att gnista.

Att ha en lysande idé räcker inte. Korrekt implementering, engagerande design och back-end är nödvändiga för att din webbplats ska locka rätt publik och få dem att interagera. Det spelar ingen roll om du behöver några små ändringar och ändringar av den befintliga webbplatsen eller utveckla ett individuellt anpassat projekt från början, du kan behöva hjälp av professionella designers eller utvecklare beroende på målen..

Den här artikeln är att lyfta fram de viktigaste stegen för att anställa en proff såväl som prisintervallet för deras tjänster. Du kommer att ta reda på vem du faktiskt behöver för att utföra en viss uppgift, såväl som saker att se upp när du anställer en proff, och hur mycket han eller hon kan kosta dig.

Webbutvecklare kontra webbdesigner: Vad är skillnaden

Innan vi dyker djupt i siffror och prislappar, låt oss klargöra vem du faktiskt behöver. Det finns en vanlig bedrägeri att webbdesigners och utvecklare faktiskt gör samma sak. Det är falskt. Varje specialisering kräver olika färdigheter och tillvägagångssätt. Utvecklare och designers använder olika instrument och har motsatta problem att bemästra.

Webbutvecklare kontra webbdesigner

Vad är en webbdesigner?

Termen “designer” betyder att en person i allmänhet behandlar webbplatsens visuella utseende. Naturligtvis skapar moderna webbdesigntrender högre standarder för vad vi kallar UI / UX. Samtidigt är idén fortfarande densamma. En professionell webbdesigner kan hjälpa dig med att skapa logotyper, ikoner och knappar för webbplatsen.

Formgivare ska känna till en mängd olika grafikbegrepp. De arbetar med olika färgkollokationer, prototyper, redigering, design osv. Det kräver att du vet några avancerade designerverktyg för att följa de senaste trenderna.

Verktyg som används av webbdesigners

Som nämnts tidigare handlar webbdesigners främst om visuella och grafiska instrument inklusive Illustrator, Sketch, Photoshop och många andra. Du bör slå dem upp i designerns CV för att se till att en kandidat vet hur man arbetar med åtminstone baslinjeverktyg. Ytterligare färdigheter som att arbeta med olika prototypplattformar (UXPin eller Mockplus) kommer att vara en enorm fördel.

Vad är en webbutvecklare?

Förutom designare bryr sig webbutvecklare sällan om hur din webbplats ser ut. Vad de bryr sig om är webbplatsens implementering och hur alla element körs. En professionell webbutvecklare hanterar kodning och programmering. Väsentliga färdigheter inkluderar även skript, filredigering, front-end-utveckling osv.

Huvuduppgiften är att skriva en tydlig kod som gör att din webbplats kan fungera smidigt på olika enheter under olika omständigheter. Du kanske behöver en utvecklare för att lösa vissa tekniska problem såväl som för felsökning.

Verktyg som används av webbutvecklare

Förutom utvecklingstekniker och programmeringsspråk som CSS, HTML eller JavaScript bör professionella utvecklare också veta hur man arbetar med olika IDE-program. Som regel inkluderar de populära program som Sublime eller WebStorm. Erfarenhet av att arbeta med extra ramar som Bootstrap eller JQuery skulle också vara ett stort plus till förmån för kandidaten.

Ju fler färdigheter en kandidat har desto bättre, även om det kommer att resultera i högre kostnader.

Hur man anställer en PRO med framgång (5 enkla steg)

Så nu kan du enkelt bestämma vem du faktiskt behöver arbeta med webbplatsen. Du vet skillnaden mellan webbdesigners och utvecklare. Det är hög tid att komma igång med de väsentliga stegen för att anställa en proffs. Vidare kommer vi att svara på fem grundläggande frågor:

 1. Vad du ska leta efter?
 2. Var du ska leta efter?
 3. Hur man identifierar en proffs?
 4. Lokal eller frilansare?
 5. Hur man intervjuar?

Svaren på frågorna är faktiskt fem steg på din väg att anställa en riktig expert.

Steg # 1 – Definiera kompetensen

Nu när du tydligt förstår skillnaden mellan utvecklare och designers, vet du exakt vad du behöver för att slutföra uppgiften. Bra för en start. Nu måste du begränsa sökningen och leta efter en kandidat med de färdigheter du behöver.

Till exempel har du ett WordPress-tema med en stickad och tydlig design. Du har en anpassad logotyp med exakta dimensioner i olika format och måste placera den i rubriken. Vad kan vara lättare än så? Du går till Utseende och laddar upp bilden till rubrikavsnittet. Logotypen har dock inte visat som du förväntade dig. Det bryter hela hemsidestrukturen medan mobilversionen bara är en katastrof.

Det är här du kanske behöver utvecklarens hjälp för att arbeta med koden och redigera några av hemsidens sektioner för att lösa logotypen så att den ser ut på rätt plats med alla block som visas korrekt på både stationär och mobil enhet. Du kommer knappast att behöva en expert med många års back-end-utveckling för att slutföra uppgiften. Vice versa. Om du behöver ställa in ett skript för ett automatiskt popup-kontaktformulär som skickar anpassade erbjudanden, bör du aldrig anställa en nybörjare.

Läs också:
Hur man skapar en webbplats med WordPress.

Steg 2 – Definiera plattformen

Det andra steget är att bestämma var man ska hitta en proffs. Det beror på ditt beslut om att anställa en frilansare eller lokala experter. Vi kommer att diskutera skillnaden lite längre. När det gäller plattformarna kan du välja stora och pålitliga portaler som Odesk samt surfa på nätet för att söka efter det lokala företaget. Till exempel är Freelance.com värd för miljontals fjärrarbetare medan de bara är i USA över 56,7 miljoner människor arbetar som frilansare.

Steg 4 – Identifiera Pro

Var inte rädd för att be en kandidat att visa sin portfölj. Kontrollera profilen noggrant för att ta reda på vilka verktyg och färdigheter en kandidat har. Jämför det med listan med verktyg som vi beskrev tidigare. Recensioner från tidigare kunder kan också komma till nytta, särskilt om du väljer lokal webbutveckling eller designteam.

Steg 4 – Lokal eller frilansare?

Är frilansare verkligen ett bra alternativ? Eller kanske är det bättre att välja lokala byråer på hela cykeln? Varje alternativ har några träffar och missar.

FrilansareLokal
träffar&# X2714; De fastställer lägre priser om de jämförs med lokala studior och företag.
&# X2714; Du står fritt att förhandla om priset direkt med den du anställer.
&# X2714; Inga tredje parter eller mellanhänder interfererar med samarbetsprocessen.
&# X2714; Inga provisioner för varumärket eller värdelösa tjänster du inte behöver.
&# X2714; Frilansare kan vara ett snabbare och billigare alternativ om du har några nödsituationer eller små problem att lösa just nu.
&# X2714; Att välja lokala webbstudior och företag är ett bra alternativ om du vill känna dig helt säker.
&# X2714; Som regel inkluderar de fullcykelföretag med Agile Methodology som låter dig spåra hela processen från början till slut.
&# X2714; Båda sidor sjunger vanligtvis ett kontrakt med alla uttalanden och villkor inklusive tidsfrister, arbetsomfång och andra kritiska punkter.
missar✘ Samtidigt bör du vara beredd på vissa risker eftersom du inte kan ta kontroll över fjärrkandidaten.
✘ Det finns inga garantier för att han eller hon kommer att utföra uppgiften i tid.
✘ Det finns dessutom en risk att anställa orättvisa designers eller utvecklare som bara syftar till att ta pengar från potentiella kunder.
✘ Du undertecknar inget avtal, vilket innebär att du inte är skyddad när det gäller behörighet.
Tags Höga prislappar är den största nackdelen.
✘ Lokala företag tar vanligtvis mer ut jämfört med frilansare.
✘ Dessutom kan du behöva vänta om teamet laddas upp med arbete.
✘ Det finns fortfarande en risk att en vald kandidat inte kommer att hantera uppgiften.

Frilansare är bra för några små uppdrag som att rita en logotyp, korrigera befintlig kod eller implementera ett enkelt skript. De kan vara ett bra botemedel vid den brådskande uppgiften medan lokala företag är bättre för mer komplicerade uppdrag som kräver djupgående webbdesign eller utvecklar erfarenhet.

Steg 5 – Intervju

Gör dig redo med en lista med grundläggande frågor. Fråga en kandidat om hans eller hennes erfarenhet. Försök ta reda på så mycket som möjligt om kompetensnivån. Följande frågor kan vara användbara:

 1. Vilka verktyg ska du använda för att slutföra uppgiften?
 2. Har du någonsin gjort det här tidigare?
 3. Om ja, kan du visa några exempel?
 4. Kan du ge en kort sammanfattning av de åtgärder du ska vidta?
 5. Hur lång tid tar det?
 6. Hur kommer vi i kontakt?
 7. Ska jag betala i förskott?

Intervju flera kandidater och jämför deras svar. Skynda dig inte att välja den som har de lägsta priserna. Se till att en utvecklare eller designer uppfyller dina krav.

Hur mycket kostar det att hyra en webbutvecklare

Det första du behöver ta reda på är om du ska betala ett fast pris eller timpris. Båda koncepten har några uppenbara nackdelar och fördelar beroende på din specifika situation. Valet beror främst på komplexiteten i din uppgift.

Fast pris eller timpris?

Lön per timme är bättre för små projekt som inte kräver mer än en vecka att genomföra. Låt oss säga att du anställer en professionell webbutvecklare för att anpassa ditt CMS. Processen är inte en utmaning för en expert. Han eller hon kommer att göra färre fel utan extra tid för felsökning. Av denna anledning är det inget att betala ett fast pris.

Å andra sidan kanske mindre erfarna utvecklare behöver mer tid. De är mer benägna att göra några misstag, medan ändringar också kan vara nödvändiga. I detta fall ser det fasta priset ut som ett bättre alternativ.

För stora och tidskrävande projekt verkar fasta avgifter vara det ultimata alternativet. Även erfarna utvecklare kan stöta på svårigheter medan fel troligt uppstår. Samtidigt kan komplicerade projekt kräva ytterligare A / B-tester eller prototyper.

Så vad med kostnaderna? Prislappen kan varierar från $ 41 till $ 160 per timme. Men du kan fortfarande hitta billigare alternativ. Till exempel är Upwork topprankade utvecklare tillgängliga från $ 38 per timme. Återigen beror de slutliga kostnaderna på projektets komplexitet:

 • Enkel sida med en sida med några elementstarter kostar dig upp till $ 40 per timme.
 • CMS-anpassning till din plattform är cirka $ 40 per timme.
 • Att bygga en helt anpassad webbplats från grunden är ungefär $ 50- $ 75 per timme.

Lokala utvecklingslag debiterar vanligtvis fasta priser som kan variera från $ 1 000 för en enkel webbplats för små företag till $ 100 000 för en funktionell digital butik med din anpassade CMS.

Läs också:
Hur man skapar en webbplats från grunden.

Hur mycket kostar det att hyra en webbdesigner

Kostnader för webbdesign har ökat under åren. Det verkar ge mycket värde för projektet, eftersom en gedigen webbdesign garanterar användarnas engagemang och interaktion med dina potentiella kunder. Av den anledningen måste du vara redo att dra ut ett par hundratals ur plånboken.

Freelance webbdesignkostnader

En bra och erfaren designer debiterar dig från $ 20 för flera logotypprover, favicon eller ikoner till $ 5 000 för en fullständig webbdesign eller omdesign. Samtidigt kan du hitta en erfaren grafisk designer för mindre än $ 30 per timme. Återigen erbjuder Upwork en lista med bäst rankade webbdesigners från $ 25 per timme med alla nödvändiga färdigheter och verktyg för att skapa logotyper, tryckta mönster, webbanimationer osv.

Kostnader för designbyrån

 • Basen kommer att kosta dig från cirka 3 000 $ (du tillhandahåller mockups och får färdig design).
 • Standardhjälp kommer att kosta dig cirka 10 000 dollar inklusive flera versioner av designkonceptet på hög nivå.
 • Om du behöver en webbplats som är helt utformad för dig, gör dig redo att betala från $ 16 000 för ett fullservicerbjudande som kan inkludera både design och varumärkessprint.

Poängen

Det digitala landskapet förändras och utvecklas snabbt. Webbplatser är inte längre samma som för flera år sedan. Webbdesign och utvecklingsverktyg förbättras också. Samtidigt är krav på webbplatser i premiumklass högre än någonsin tidigare. Av denna anledning kanske du behöver en expert med tillräckligt med tekniker och förbättrade verktyg för att få din idé till liv.

Att sätta priset på ditt framtida projekt i huvudperspektiv är avgörande. Å andra sidan måste du vara 100% säker, en vald kandidat ger bra valuta för pengarna. Även om anmärkningsvärda utvecklare och designers har enorma priser, finns det fortfarande några billigare alternativ att hitta en erfaren specialist. Överväga riskerna, jämföra och kontrastera flera alternativ, hålla ett öga på budgeten och hålla fokus på de punkter som är av grundläggande betydelse för projektets framgång.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map