Hur mycket kostar det att migrera en webbplats?

Hur mycket kostar det att migrera en webbplats?


Så du har bestämt dig för att migrera en webbplats. Beslutet att göra det kan utlösas av olika faktorer, till exempel förändring av dina webbdesignmål, tillväxt av ditt webbaserade företag, önskan att använda en mer funktionsbelastad plattform etc..

Oavsett skäl och mål du strävar efter, medan du antar beslutet att byta till en annan tjänst, kommer du definitivt att möta samma frågor: vilket migreringsalternativ är mer att föredra och hur mycket kostar det att överföra ditt färdiga projekt från en plattform till en annan?

Det finns faktiskt olika aspekter som påverkar valet av plattform och kostnaden för migreringen av webbplatsen. Detta beror i princip på den typ av projekt du kör, dess nuvarande storlek och funktionalitet, de mål du strävar efter, den budget du äger och många andra aspekter.

Det finns emellertid ytterligare en faktor som bör beaktas när det gäller att beräkna kostnaden för webbplatsöverföringsprocessen. Det här är den typ av plattform som din webbplats är baserad på och den du planerar att byta till. Det är därför det är hög tid nu att diskutera de grundläggande sätten för migrering av webbplatser baserat på vilken typ av plattform ditt projekt bygger på.

1. Hosting till webbhotellmigrering

Att växla mellan värd är en mycket utbredd process. Det finns många pålitliga värdleverantörer som erbjuder perfekta belastningstider, prisvärd prissättning, högsta säkerhet, tillförlitlighet och 100% drifttid. Så om din nuvarande webbhotell inte uppfyller dina behov eller förväntningar, kan du alltid byta till en annan leverantör. Se bara till att du väljer en verkligt pålitlig tjänst som matchar dina krav och behov.

Låt oss titta på processen att byta från Siteground till Bluehost för att ge dig den allmänna uppfattningen om de nyanser som processen innebär.

Siteground till Bluehost

Byt din hosting nu

Egentligen tillhandahåller Bluehost en pålitlig och smidig migreringstjänst för att få dig att känna dig säker på att dina projekt och alla filer har överförts korrekt. Trots att migrationsprocessen i allmänhet är en tidskrävande process gör Bluehost det mycket enklare och mer praktiskt jämfört med andra webbhotellleverantörer. Tänk dock på att Bluehost för närvarande inte erbjuder migrationsstöd för VPS-, återförsäljar- eller dedikerade serverkonton.

För att överföra din Siteground-webbhotell till Bluehost, bör du göra det registrera dig för plattformen för att skapa ditt eget konto och tillhandahålla nödvändig information. Då erbjuds du att fylla i migreringsformuläret som finns tillgängligt på motsvarande webbplatssida för att komma i kontakt med Bluehost-proffs, som hjälper dig att slutföra migreringsprocessen med minimal investeringstid.

Vad du också bör veta är att Bluehost tillåter migrering av upp till 5 webbplatser och 20 e-postkonton (inklusive alla relaterade databaser och filer) från ditt Siteground-konto till det du registrerar hos värdgivaren. Bluehost-proffs hjälper dig att hantera alla nyanser och de kommer att granska varje webbplats för att verifiera att den fungerar vid behov. Dessutom erbjuder de support dygnet runt efter migreringen av webbplatsen.

Hur man överför webbplats från Siteground till Bluehost

Från och med idag erbjuder Bluehost kompletta värdlösningar till $ 2,95 per månad, men detta inkluderar inte kostnaderna för överföring av domännamnsregistreringar. Om du redan äger en WordPress-webbplats och inte tänker överlåta sin migrering med supportteamet för värdleverantören och vill slutföra uppgiften på egen hand, här är en snabb översikt över stegen du måste göra:

 1. Logga in på det befintliga Siteground-kontot och använda programmet som det erbjuder för att exportera din databas;
 2. Ladda ner och spara din WP-innehållsmapp med ett av de FTP-program du föredrar;
 3. Skapa ditt Bluehost-konto och logga in på kontrollpanelen;
 4. Installera WordPress (om du inte har det ännu, använder du ett klick-verktyg som Bluehost erbjuder;
 5. Skapa FTP-kontot i Bluehost-kontrollpanelen för att ytterligare kunna ladda upp dina filer till den nyligen skapade WordPress-mappen;
 6. Starta FTP-programmet du har valt och logga in med dina nya kontodata;
 7. Skriv över den befintliga WP-innehållsmappen, ersätta den med den du just har laddat ner från Siteground-värden;
 8. Nå databasavsnittet tillgängligt i kontrollpanelen för ditt Bluehost-konto och öppna phpMyAdmin;
 9. Välj databasen du tänker använda som destination för att flytta de exporterade filerna;
 10. Gå tillbaka till ditt phpMyAdmin-fönster och kontrollera om du har valt rätt databas. I så fall ser du listan med tabeller som visas i fönstret. Markera rutan “Kontrollera alla” längst ner i den tillgängliga listan och släpp tabellerna innan du importerar dina nya data;
 11. Börja importera filerna: nå fliken “Importera” i phpMyAdmin, välj “Bläddra i din dator” och hitta SQL-databasfilen du har exporterat från den tidigare webbplatsen och initiera importen;
 12. Så snart du är klar med det, gå vidare för att kontrollera de nya tabellnamnen. Om de börjar med “wp”, behöver du inte ändra någonting. Vissa tabeller kan dock börja med ”wrp-”. I det här fallet, öppna filhanteraren, öppna wp-config-filen i din public_html-mapp, klicka på den med höger musknapp, välj avsnittet “Kodredigering”, välj “Redigera” -knappen, bläddra nedåt för att hitta ” Linjen Stabilt prefix och redigera den så att tabellerna börjar med ”wp_”;
 13. Flytta alla webbplats- och databasfiler till den tillfälliga URL: en. För att göra det, nå phpMyAdmin-webbplatsen, välj WP-alternativen från menyn och redigera webbplatsens URL efter behov;
 14. Klistra in den tillfälliga URL: en du har när du registrerar dig med Bluehost, klicka på “Gå” och kontrollera sedan hur det fungerar.
 15. Spara permalänk i WordPress adminpanelen;
 16. Gå till domänhanteraren att peka din tillfälliga URL till den permanenta i Bluehost;
 17. Så snart ändringen av domännamnservern är klar loggar du in på din WordPress admin-webbplats och sedan gå till avsnittet Allmänna inställningar tillgängligt på motsvarande flik. Det är här du måste ange ditt domännamn och fylla i “platsadress” och “WordPress-adress”. Spara sedan ändringarna;
 18. Slutligen är det hög tid att ange din domän-URL i din webbläsare för att kontrollera hur din webbplats fungerar. Om allt är ok kan du överväga att processen är framgångsrik.

Som ni ser tar det mycket ansträngning och tid att manuellt migrera din webbplats till Bluehost. Men om du väljer att prova, tillåter Bluehost att göra det gratis. Men om du inte är säker på dina färdigheter och inte har någon erfarenhet av migrering på webbplatsen ännu, är det verkligen vettigt att anförtro denna uppgift till proffs.

Prova Bluehost nu

2. CMS till CMS webbplatsmigrering

Har du en webbplats byggd med CMS och vill flytta den till en annan för att få mer avancerad funktionalitet? I så fall kanske du är intresserad av processen att flytta ditt projekt från en plattform till en annan. Ett bra sätt att illustrera förfarandet är att beskriva proceduren för överföring av en Joomla webbplats till WordPress. Det är precis vad vi ska göra just nu.

Joomla till WordPress

Processen att byta från Joomla till WordPress kan vara ganska skrämmande och tidskrävande, särskilt för användare som inte är erfarna. Det är här CMS2CMS kommer att komma till hands. Detta är verktyget som hjälper till att överföra din Joomla-baserade webbplats till WordPress på nästan ingen tid. Användningen av verktyget innebär inte någon kodningskompetens eller webbdesignupplevelse.

Du behöver inte vara en webbdesignproffs för att hantera det – följ bara de tips och riktlinjer som systemet genererar och titta på hur din Joomla-webbplats konverteras till WordPress. Tjänsten omdirigerar också dina tidigare webbadresser automatiskt till de nya för att hjälpa till att bevara dina sökmotorpositioner efter migreringen. För att slutföra detta steg måste du dock installera ReDJ-förlängningen på din befintliga Joomla-webbplats i förväg för att korrekt samla in uppgifterna.

Så, vad krävs för att flytta din webbplats från Joomla till WordPress med CMS2CMS? Faktum är att processen är ganska enkel:

 1. Registrera ett konto;
 2. Ange webbadressen till din webbplats;
 3. Testa testversionen av tjänsten.

Det är allt. Användningen av CMS2CMS kräver inga speciella kodningskunskaper. Tjänsten är förståelig och lätt att använda för alla. I genomsnitt tar det cirka 15-20 minuter att flytta en webbplats från Joomla till WordPress med verktyget. Det viktiga är att all data migreras utan driftstopp för din nuvarande Joomla-webbplats, vilket innebär att projektet fungerar utan problem. Slutligen säkerställer tjänsten 24-timmars livechatsupport för ytterligare underhåll av webbplatsen. Detta betyder också mycket för användare som vill se till att deras webbplatser förblir tillgängliga för målgruppen.

3. CMS till webbplatsbyggmigration

Att flytta webbplatser från Content Management Systems till webbplatsbyggare är inte en lätt process eftersom det definitivt innebär kunskap om grunderna i kodning. Detta betyder dock inte att användare sällan tänker byta från CMS till webbplatsbyggare. Tvärtom, detta är en ganska utbredd process eftersom de flesta webbplatsbyggare är mycket enklare och mer praktiska jämfört med CMS. De säkerställer också en mer bekväm webbdesignmiljö för användare, oavsett deras färdigheter och erfarenhet. Slutligen kommer CMS oftast utan integrerad funktionalitet, vilket utlöser behovet av att söka och använda extra plugins för att ge ditt projekt avancerad design och prestanda. Därför verkar det att använda en webbplatsbyggare ofta vara en mer föredragen lösning.

CMS till webbplatsbyggare

Så långt WordPress för närvarande är mest populära CMS, Det är vettigt att illustrera processen för migrering av webbplatser från denna plattform till mest populära webbplatsbyggare, det är, Wix. Faktiskt kan processen att migrera en webbplats från WordPress till Wix slutföras på två huvudsakliga sätt. Den första innebär att hyra en professionell tjänst, medan den andra kräver DIY-projektöverföring. Vilken lösning är bättre och billigare på lång sikt? Låt oss ta reda på det direkt.

Professionella webbplatsmigrationsservice

Användningen av professionella webbplatsmigrationstjänster verkar ofta vara en mer fördelaktig lösning eftersom det eliminerar behovet av att utforska komplikationerna på båda plattformarna och använda din kunskap om webbdesign. Dessa system gör allt jobbet åt dig och hanterar alla tekniska nyanser och andra relaterade problem. Under tiden bör du veta att processen för att flytta filer (databaser) från WordPress till Wix är inte så enkelt. Som ett resultat kan användningen av specialiserade migrationstjänster bara visa sig vara felaktig eller ofullständig bara för att en del av detta arbete måste göras i det manuella läget.

Slutligen beror kostnaderna för webbplatsöverföring också av prispolicyn för det system du har valt. Standardkostnaden för en webbplatsöverföring är cirka $ 250. I priset ingår allmänna migreringstjänster, överföring av domännamn, innehållsbevarande, intern optimering och nödvändiga SEO-tjänster. Dessutom kan du behöva betala för copywritingtjänster, extra webbplatsoptimering och andra nödvändiga alternativ. Det är precis därför, samarbete med professionella tjänster är inte alltid en rimlig lösning och det fungerar inte lika bra för alla projekt.

DIY-webbplatsmigrering

Manuell migrering av webbplatser är en mer föredragen lösning i många fall eftersom det inte finns någon som känner din webbplats bättre än du. Samtidigt innebär överföring av DIY-webbplats ofta en viss kodningsbakgrund eftersom du måste hantera korrekt överföring av dina WordPress-filer till Wix. Detta gäller särskilt plugin-överföring eftersom det finns WordPress-plugins, vilket kan visa sig vara oförenligt med din nya Wix-webbplats på lång sikt. Dessutom måste du ta hänsyn till nyanserna i korrekt domännamn och innehållsöverföring, vilket vanligtvis innebär behovet av att skapa en ny webbplats. Här är en kort lista över steg du måste vidta för att framgångsrikt hantera din WordPress till Wix webbplatsöverföring:

 1. Registrera ett nytt Wix-konto;
 2. Välj en lämplig webbplatsmall som fungerar bäst för ditt projekt;
 3. Nå din nya webbplats och skapa sidor och menystruktur, som kommer att likna de du hade på din WordPress-webbplats;
 4. Ladda upp filerna från den tidigare databasen till din Wix-server;
 5. Kopiera önskat innehåll och kontrollera resultatet;
 6. Anslut din WordPress-domän till Wix. I detta syfte kan du inaktivera sekretessskyddsfunktionen och avblockera åtkomst till webbplatsen i instrumentbrädan för din domänregistrator. Nå sedan Wix-instrumentpanelen, välj avsnittet “Anslut domän” och följ riktlinjerna som systemet genererar. Glöm inte att ändra DNS-inställningarna för din domän för att omdirigera trafiken till det nya projektet. Läs mer om överföring av domännamn i den här guiden.

Det handlar om att byta från WordPress CMS till Wix webbplatsbyggare. Manuell migrering av webbplatser är nästan gratis för alla. Det enda du kan behöva betala för är Wix-prenumeration, men kostnaden beror på den plan du kommer att gå för. Dessutom erbjuder webbplatsbyggaren en möjlighet att köpa och integrera betalda widgetar och tillägg men detta är en valfri lösning.

4. Webbplatsbyggare till CMS Migration

Vad är orsakerna till att byta från webbplatsbyggare till CMS? I själva verket kan orsakerna att migrera från en plattform till en annan vara många. Trots att webbplatsbyggare är bekväma, enkla, intuitiva, funktionsbelastade och prisvärda kanske deras funktionalitet inte är tillräckligt för att växa din webbplats. I sådana situationer kan användare tänka att byta från webbplatsbyggare till CMS, som i allmänhet är mer kraftfulla och ger djupare funktionalitet, vilket ger handlingsfrihet. Oavsett anledning du måste växla mellan plattformarna, har du också två alternativ. Här går de:

Användningen av migreringsprogram för webbplatser

Precis som med WordPress till Wix-migrering finns det en möjlighet att välja ett av de specialiserade webbplatsmigrationsprogrammen. CMS2CMS kan också användas här som ett pålitligt verktyg för att överföra ett projekt från en plattform till en annan. Systemet gör det möjligt att flytta mångsidiga webbplatselement, inklusive webbsidor, texter, bilder, mediefiler, användarinformation och grupper, kommentarer och många fler. Den levereras med online-kalkylatorn, vilket gör det möjligt att uppskatta den ungefärliga kostnaden för din webbplatsmigrering i förväg. Detta är ett praktiskt alternativ för de flesta användare som letar efter alternativ för migrering av webbplatser.

Wix till WordPress

Tänk dock på att du också kan stöta på problem när du använder migreringsprogram för webbplatser. Det handlar mest om tekniska misstag som ofta är nödvändiga när det gäller automatiserad webbplatsöverföring. Dessutom bör du inte glömma kostnaden för att använda dessa verktyg, som i allmänhet utgör cirka $ 250 beroende på vilken plattform du kommer att gå för.

Manuell överföring av webbplatsen

För att växla från Wix till WordPress kan du också fylla i en uppsättning manuella steg för att korrekt överföra webbplatsens innehåll och designelement. Här är en kort överblick över de steg du bör vidta för att göra din DIY-webbmigrering till en framgång:

 1. Välj den bästa värden för din webbplats eftersom WordPress inte erbjuder integrerade värdlösningar. När du gör valet, tänk på kostnaden för värdplaner och villkoren för dem. I allmänhet kan kostnaden för värd börja med $ 3-5 per månad för att nå upp till $ 150. Detta beror på vilket system du kommer att gå efter. Kostnaden för att hålla en webbplats hos Bluehost, till exempel, utgör endast $ 2,95 per månad. Detta är för närvarande den bästa värdlösningen för WordPress-webbplatser.
 2. Installera WordPress. Detta är enkelt, snabbt och gratis eftersom CMS inte tar ut några avgifter för nedladdning och installation.
 3. Kopiera webbplatsdesign. Så långt WordPress inte tillåter att kopiera hela webbplatsdesignen som den är, är din uppgift att skapa ett liknande projekt, anpassa ett av WordPress-mallar. Tänk dock på att WordPress-mallar också kan betalas och deras kostnader kan uppgå till 100 $ per tema.
 4. Exportera data från Wix-webbplatsen till WordPress. Detta görs också i det manuella läget. Kopiera (skapa) webbsidor, lägg till inlägg, ladda upp (integrera) mediefiler osv.
 5. Integrera plugins. En av höjdpunkterna i CMS är en möjlighet till plugin-integration. Lyckligtvis kommer systemet med en bred utvidgning av plugins som kan öka din webbplats prestanda. Plugins kan dock också vara gratis och betalda. Deras kostnad utgör i allmänhet cirka 50 dollar.
 6. Importera bilder. Tänk på att WordPress inte automatiskt importerar bilder från din Wix-webbplats. Så gör dig redo att göra det manuellt genom att installera och sedan aktivera WordPress Importera externa bilder plugin.
 7. Ställ in Permalinks. Så snart du är klar med din webbplatsöverföringsprocess, se till att kontrollera och ställa in permalänk för att säkerställa korrekt trafikomdirigering och bevara dina SEO-positioner på webbplatsen.
 8. Överför domännamn. Kolla detaljerad bruksanvisning.
 9. Kontrollera din webbplats prestanda. För att se till att din nyskapade WordPress-webbplats fungerar bra, kontrollera dess prestanda innan du inaktiverar ditt Wix-konto.

Som ni ser är processen att byta från Wix till WordPress inte så svår. I viss mån är det mindre komplicerat jämfört med den omvända processen. Vad du behöver är att noggrant följa de viktigaste stegen för att inte bortse från de måste-nyanserna.

Sammanfattningsvis finns det fyra huvudsakliga sätt att migrera webbplatser. Var och en av dem har sina egna prisspecifikationer och villkor. Titta på diagrammet nedan för att få en uppfattning om vad varje alternativ innebär.

Sätt att överföra webbplatsen
Kostnad för webbplatsöverföring
Värd för värdGratis till $ 3,95 / mo eller mer (baserat på den valda värden)
CMS till CMSBeror på webbplatsparametrar (användningen av online-kalkylator hjälper till att uppskatta kostnaden för webbplatsöverföring)
CMS till webbplatsbyggareGratis till cirka $ 150 baserat på kostnaden för det utvalda webbplatsverktygsverktyget
Webbplatsbyggare till CMSFrån $ 150 (vid användning av migreringsprogramvaran) och upp till cirka $ 320 och mer för manuell webbplatsöverföring

Slutsats

Den slutliga kostnaden för migrering av webbplatser beror på det alternativ du väljer för detta ändamål. Sammantaget finns det fyra möjliga sätt att migrera webbplatser som beror på vilken typ av plattform din webbplats är byggd på och den du planerar att byta till.

 • Om du väljer att byta från en webbhotell till en annan kommer kostnaderna för webbplatsöverföring så småningom att bero på priset på den plan du kommer att gå för. Bluehost erbjuder till exempel en möjlighet att använda professionell hjälp från sina experter och debiterar $ 2,95 / mo för vidare användning av den valda planen.
 • Om du tänker flytta från ett CMS till ett annat beror kostnaden för webbplatsöverföring också av det alternativ du väljer för detta ändamål. CMS2CMS är till exempel webbplatsmigreringstjänsten som levereras med den online-kalkylatorn som gör det möjligt att göra det uppskatta den ungefärliga kostnaden för den slutliga webbplatsöverföringen. Denna kostnad beräknas utifrån de viktigaste parametrarna på din webbplats, till exempel antalet webbsidor, användare, mediefiler, kommentarer och andra webbplatselement som du planerar att flytta till den nya webbplatsen.
 • Kostnaden för att överföra en webbplats från CMS till webbplatsbyggare bestäms också av det alternativ du väljer för detta ändamål. Om du bestämmer dig för att använda webbplatsens migrationstjänst kan kostnaderna för att använda den uppgå till cirka 150 dollar. När det gäller den omvända processen kan den slutliga budgeten för webbplatsöverföring uppgå till $ 320 vid manuell webbplatsöverföring.

Därför är det omöjligt att säga från början hur mycket du kommer att betala för att flytta din webbplats från en plattform till en annan. Kostnaden bestäms individuellt för varje typ av projekt och plattformen den är byggd på.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map