Hur mycket kostar det att vara värd för en webbplats

Hur mycket kostar det att vara värd för en webbplats


Varje webbplats behöver en plats att “bo” på och lagra alla dess filer, innehåll etc. Här är värd nödvändigt. Med så många olika värdtjänster och leverantörer, att välja lämplig kan vara lite svårt. Du måste överväga en uppsättning nyckelfaktorer, inklusive webbplatstyp, byggteknik, storlek, innehållsvolym och mer för att säkerställa smidig drift och stabilitet även vid trafik toppar.

Varje projekttyp kräver specifika metoder när det gäller webbhotell. Företag erbjuder oändliga serverlösningar med olika behov medan webbplatsbyggare kommer som ett allt-i-ett-paket inklusive domännamn, värd och andra funktioner utan att behöva hantera dem manuellt. I denna recension kommer vi att diskutera flera tillgängliga värdalternativ, deras kostnader och funktioner som påverkar priset.

1. Webbhotelltyper

Innan vi börjar granska alla tillgängliga värdfunktioner måste vi ta reda på vad värd är och hur tekniken fungerar.

När den är värd kommer en webbplats på en server med alla dess filer, källkod och innehåll.

webbplats kommer på en server

En server är en kraftfull dator som skickar webbsidor till andra användare och deras enheter när de skickar en begäran.

server

Begäran skickas varje besökare använder sin webbläsare för att skriva in URL-adressen eller följer länken till en viss sida på din webbplats.

Servern tar emot begäran och skickar tillbaka informationen

Servern tar emot begäran och skickar tillbaka informationen med webbsidans slutbehandling till slutanvändaren. Tiden mellan begäran och sidan som skickas till användaren definierar den webbplatsens belastningshastighet, vilket är en avgörande faktor som avgör användarnas tillfredsställelse, trafik, konverteringsgrad, SEO-rangordningar och andra viktiga faktorer.

Det betyder att du måste välja en värd som passar dina projektkrav. Varje erbjudande har särskilda specifikationer, kapacitet och prestandafrekvens som kommer att definiera din projektdrift. Mindre komplicerade webbplatser som bloggar eller portföljer kräver inte supersoniska faciliteter. Å andra sidan kräver mer funktionella och komplicerade webbplatser som digitala butiker ökad värdeflexibilitet.

Vad bör du tänka på när du är värd för en webbplats

Med tanke på ovanstående måste du hålla ett öga på följande när du väljer en värd:

 • Prestanda – den mest avgörande punkten som definierar webbplatsens stabilitet trots trafiksprång. Det består huvudsakligen av de två huvudnivån: upptid (perioden när hosting är i drift) och sidhastighet (den tid som krävs för att servern ska skicka URL: n till en användare på begäran).
 • Flexibilitet – den här funktionen reserverar lite utrymme för anpassningsfrihet. Serverlösningen kan vara integrerad med några av de populära CMS-plattformarna, ge tillräckligt med utrymme för att hantera flera webbplatser samtidigt, erbjuda gratis domäner, säkerhetsmedel etc..
 • Kundsupport – Att ha ett tillförlitligt supportteam är avgörande. Du måste ha en expert för en snabb lösning av tekniska problem, problem med betalningsbearbetning, integration eller konfigurering. Din webbplats kanske inte är tillgänglig för användare av olika skäl. Professionell kundsupport måste hjälpa till att övervinna sådana hinder.
 • Pris – du måste veta vad du betalar för. Om din hosting kostar $ 1 per månad, bör du inte förvänta dig massor av gratis förmåner. Samtidigt är vissa serverlösningar dyrare. Kostnaderna kommer att bero på projektets komplexitet och resurser du förväntar dig att få från en webbhotell.

Hosting Providers vs Website Builders

Moderna tekniker för webbplatsbyggnad har utvecklats. Användare har nu flera alternativ beroende på behov och teknisk bakgrund. Den första är att välja traditionella värdplattformar som erbjuder flera serverlösningar för olika webbplatstyper inklusive små bloggar, portföljer eller växande e-handelsprojekt. De ger många funktioner och fördelar ur lådan. Å andra sidan tvingas användare fortfarande att hantera en del av installations- och tekniska problem på egen hand.

Fördelar med värdleverantörer:
Hosting Provider Cons:
&# X2714; Mångsidighet – Välj mellan olika värdplaner och -typer för att uppfylla deras krav.
&# X2714; Pris – Att separera värd är vanligtvis ett billigare alternativ jämfört med webbplatsbyggare.
&# X2714; Kompatibilitet – fungerar bra med de bästa CMS-plattformarna inklusive WordPress.
&# X2714; Flexibilitet – välj en enkel plan för att komma igång. Byt sedan till en större senare.
&# X2714; Resurser – dra nytta av obegränsad lagring, bandbredd och andra viktiga funktioner.
Manuell inställning – du måste registrera en domän, installera CMS och ladda upp temat manuellt.
Komplexitet – När de finns i instrumentpanelen kan vissa användare känna sig lite förvirrade. De kan behöva lite tid för att ta reda på hur det fungerar.

Den andra vägen är att välja allt-i-ett-lösningar som du får moderna webbplatsbyggare. Den goda nyheten är att du inte behöver bry dig om någonting. Systemet garanterar tillräcklig prestanda och stabilitet. Du betalar för en vald plan och får alla nödvändiga värdfunktioner i ett kit. De dåliga nyheterna är att webbplatsbyggare inte erbjuder mycket flexibilitet när det gäller installation eller val av en annan värdplan beroende på webbplatsens storlek.

Webbplatsbyggare Pros
Webbplatsbyggare Fördelar:
&# X2714; Allt i ett – ingen manuell installation. Gå online med ett klick.
&# X2714; Automatiserad hantering – inget behov av att hantera värd separat från webbplatsen.
&# X2714; Enkel användning – utmärkt för nybörjare som vill gå live på några minuter.
&# X2714; Inkluderade funktioner – systemet bryr sig om uppdateringar, uppgraderingar av plattformar och teknik, säkerhet osv.
Begränsad flexibilitet – några chanser att växa din webbplats eller migrera till en annan plattform.
Fasta priser – Det är svårt att spara ett par dollar eftersom du köper alla funktioner i paketet.
Bristen på optimeringsfunktioner – Som en värdplattform låter webbplatsbyggare dig inte göra mycket av teknisk optimering för att öka sidans laddningstid, till exempel. Du får endast använda integrerade alternativ.

Låt oss nu titta närmare på vilka funktioner som definierar den slutliga kostnaden för att vara värd för en webbplats.

2. Kostnaden för en webbhotell

Den slutliga kostnaden beror främst på webbplatsens komplexitet. Ju större projekt du vill lansera den kraftfullare serverlösning du behöver. Samtidigt bör vi också ta hänsyn till den förväntade trafiken och en webbplatstyp.

Till exempel värd för en enkel webbplats för små företag är billigare jämfört med en enorm webbutik. Lyckligtvis för användare har ledande tjänsteleverantörer olika värdalternativ som passar olika behov och har också olika prislappar:

Delad värdkostnad

Startnivån för små innehållsbaserade webbplatser. Erbjudandet är det billigaste på marknaden. Det kostar dig någonstans runt $ 2- $ 5 per månad. Samtidigt bör du inte förvänta dig att det ska vara extremt robust. Den levereras med ett paket baslinjefunktioner och innehåller ibland gratis SSL och domännamn, vilket är bra.

Delad hosting fungerar för små bloggar som bygger på WordPress eller annan CMS. Dess kapacitet räcker för att vara värd för en professionell portfölj eller en liten affärssida. Termen “delad” betyder att du förmodligen kommer att dela resurser med andra användare från en enda server.

VPS-värdkostnad

VPS står för en virtuell privat server. Det är en nivå högre om det jämförs med den delade hosting. Den viktigaste skillnaden är att din webbplats kommer att dela samma värd med bara några få andra projekt. Det betyder att du drar nytta av fler resurser och faciliteter.

VPS är vanligtvis ett dyrare erbjudande. Priset varierar någonstans mellan $ 25 och $ 50 per månad beroende på antalet dedikerade IP-adresser, bandbredd, lagring, antal kärnor etc. En sådan serverlösning är bra för alla ändamål och webbplatstyper.

Dedikerad värdkostnad

Det är faktiskt samma som VPS även om du är den enda som använder serverresurser utan att dela dem med andra webbplatser. Av denna anledning är dedikerade planer vanligtvis dyrare och kan uppgå till $ 150- $ 200 per månad. För det priset får du terabyte lagring, flera dedikerade IP-adresser och andra faciliteter.

Cloud Hosting-kostnad

Till skillnad från alla ovan nämnda typer representerar molnhotell flera servrar som fungerar samtidigt för att säkerställa smidig och stabil webbplatsdrift. Om en server bryts ned av någon anledning ersätter en annan från klustret omedelbart den och håller din webbplats tillgänglig för besökare.

Priset beror på antalet processorer och kärnor som används samt från hårddiskutrymme och minne som krävs. Användare betalar i allmänhet cirka $ 70 – $ 150 för molnbaserade lösningar.

För varje värdtyp kan priset också ändras beroende på vilken funktionsuppsättning du får med en plan. Till exempel är planer med gratis SSL-, domän- eller säkerhetsmedel generellt dyrare. Titta på bordet med topphotellleverantörer, deras priser och funktioner.

Bluehost
Bluehost ($ / Mo)
Siteground
SiteGround ($ / Mo)
Hostgator
HostGator ($ / Mo)
Delad värdFrån $ 2,68 till $ 12,69 (obegränsad webbplats, lagring och bandbredd. Gratis SSL)Från $ 3,95 till $ 11,95 (obegränsade webbplatser med upp till 30 GB webbutrymme)Från $ 2,75 till $ 5,95 (gratis SSL, gratis dedikerad IP, gratis domän)
VPSFrån $ 17,28 till $ 54,69 (2 IP-adresser, 3 TB bandbredd, 4 kärnor)Ingen VPS. Erbjuder istället återförsäljare och Enterprise-värdFrån $ 29,95 till $ 49,95 (8 kärnor, 4 GB RAM, 3 TB bandbredd)
Dedikerad värdFrån 72,78 $ till 109,618 $ (upp till 5 IP-adresser med 15 TB bandbredd)Från $ 219 till $ 599 (upp till 10 TB bandbredd för 2 kärnor)Från $ 118.99 till $ 148.98 (obegränsad bandbredd, för Windows och Linux)
Cloud HostingFrån $ 9,99 till $ 29,99 (upp till obegränsad lagring, bandbredd och webbplatser)Från $ 64 till $ 192 (upp till 8 kärnor och 125 GB SSD-utrymme)Från $ 4,95 till $ 9,95 (gratis uppgraderingar, SEO-verktyg, SSL och domän)

3. Bästa alternativ för att vara värd för en webbplats

Som ett resultat har vi faktiskt två huvudalternativ att vara värd för en webbplats. Den första lösningen kommer inför allt-i-ett-webbplatsbyggare som erbjuder webbhotell och domäner i paketet. Den andra vägen är att köpa serverlösningar från värdleverantörer. Låt oss titta på processen och kostnaderna för att lyfta fram de förstklassiga plattformarna för olika ändamål.

Wix – den bästa självvärda plattformen

Wix webbplatsbyggare

Wix – är en egen värdplattform, det snabbaste och enklaste webbplatsbyggnadsinstrumentet. Det betyder att en användare inte tvingas hantera domänregistrering och hosting separat. Du behöver bara välja en plan och få alla funktioner i paketet. Processen är som det går:

 1. Du loggar in.
 2. Välj en plan beroende på webbplatsens typ.
 3. Redigera den färdiga mallen.
 4. Länka domänen.
 5. Gå och lev.

Systemet kommer att ta hand om resten från systemuppgraderingar till värdprestanda, säkerhet, uppdateringar, etc. Wix erbjuder en mängd olika planer för olika projekt inklusive enkla innehållsbaserade webbplatser, paket för småföretagens behov och e-handel.

Hur mycket kostar det att vara värd för en Wix-webbplats?

Priset beror bara på den plan du väljer. Plattformarna erbjuder tre stora planer som faktiskt är desamma som delad serverlösning. De inkluderar:

 • Kombinationsplan börjar kl $ 13 per månad för lätta webbplatser.
 • Obegränsad startar kl $ 17 per månad och kommer med obegränsad bandbredd.
 • Pro startar kl $ 22 per månad för webbplatser för små företag.
 • VIP börjar kl $ 39 inklusive VIP-kundvård och extrafunktioner.

Medan e-handelsprojekt är mer komplicerade och kräver mer resurser, har Wix utvecklat speciella planer för digitala butiker med månatliga priser från $ 23 till $ 500 beroende på marknadsföringsverktygssats, antal produkter osv..

WordPress – Ett helt hanterat CMS

WordPress webbplatsbyggare

WordPress – är en fullständigt hanterad öppen källkod CMS-plattform med oändliga anpassningsmöjligheter. En användare kommer inte bara att behöva installera och konfigurera själva CMS utan också ha webbplatsen helt integrerad med värdplattformen. Här måste du hantera varje process separat och registrera en domän för att plocka upp ett korrekt serveralternativ.

Den goda nyheten är det Bluehost WP-optimerat erbjudande kommer som en ultimat lösning på alla utmaningar. Det erbjuder flera WordPress-planer som säkerställer sömlös integration med din WP. Dessutom behöver du inte uppdatera alla dina plugins och temaversioner manuellt. Användare får full tillgång till plugins marknadsplats, teman, gratis SSL och andra funktioner.

Hur mycket kostar det att vara värd för en WordPress-webbplats?

Alla tre alternativen avser delad värd. Den goda nyheten är att du alltid kan växla till ett mer resursfullt alternativ när som helst. WP-planerna är som följer:

 • Grundläggande – $ 2,68 / månad med en gratis SSL, 5 GB lagring och en gratis domän.
 • Plus – $ 4.96 / month med alla gratisfunktioner plus obegränsade parkerade domäner.
 • Choice Plus – $ 4.96 / month med gratis och obegränsad funktioner plysch CodeGuard backup.

Shopify – En ultimat e-handelsplattform

Shopify Startsida

Shopify – är också en allt-i-ett-lösning med egna servrar. Det betyder att du kan hålla fokus på att utveckla ditt projekt snarare än att hantera sekundära mål. Shopify var designad för att skapa onlinebutiker på hela cykeln och sälja varor online. Det ger anständiga värdfaciliteter för att säkerställa en stabil drift trots butikens storlek och komplexitet.

Hur mycket kostar det att vara värd för en Shopify-webbplats?

Plattformen finns i fyra olika paket som också innehåller en helt värd serverlösning för ultimata behov. Planerna är följande:

 • Shopify grundläggande kostnader $ 29 per månad för 2 personalkonton.
 • Shopify allmänna plankostnader $ 79 per månad för 5 personalkonton.
 • Avancerade Shopify-kostnader $ 299 per månad för 15 personalkonton.
 • Shopify Plus börjar kl $ 2000 för obegränsade personalkonton.

Alla planer inkluderar obegränsade webbplatser (eCommerce + blogg), obegränsade produkter att sälja online, gratis SSL och övergivna verktyg för återhämtning av vagnar.

Poängen

Idag kan användare välja mellan olika värdtjänster. Valet bör huvudsakligen förlita sig på webbplatsens krav, typer och komplexitet. Tanken är att välja en serverlösning som kommer att säkerställa smidig drift av webbplatsen och leverera tillräckligt med resurser för bra prestanda.

Av den anledningen måste du identifiera den förväntade trafiken som högst, en uppsättning funktioner, widgetar och appar på din webbplats, sidstruktur, animationer, innehållsvolym och mer. Alla små saker är viktiga men priset är kärnfrågan.

För att sammanfatta, titta på startpriserna för att hysa din webbplats med den beskrivna lösningen:

 • Hosting-leverantörer erbjuda olika planer att välja beroende på kraven. Delad hosting startar från $ 2 för webbplatser med lite trafik. VPS och dedicerad värd börjar på $ 17 respektive $ 70. De är bra för intensiv trafik och resursbelagda projekt. Cloud-värdet prislapp går från $ 5 för webbplatser som kräver maximal säkerhet och stabilitet.
 • Wix värd kostar dig från $ 13 per månad. Inte bara du får en plats att hysa en webbplats utan också en uppsättning ytterligare funktioner som inkluderar tillgång till App Market, Wix ADI och editor, mallar, etc..
 • WordPress-värd överväger att välja någon av Bluehost-planerna, eftersom plattformen har den bästa WP-optimerade serverlösningen. Ingångspriset är $ 2,68 per månad med gratis SSL och domän ingår i planen.
 • Shopify värd utvecklades för att tillgodose e-handelsbehov trots projektets storlek. Den grundläggande planen kommer att kosta $ 29 med alla integrerade digitala butiksfunktioner och 2 personalkonton. En bra plan att börja sälja online.

Som ni kan se är det viktigt att definiera projekttypen innan du väljer en webbhotell. Tydliggör struktur, funktioner, filer som ska värdas och välj det erbjudande som passar dig bäst.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map