Hur skapar jag en webbplats och är värd för den?

Kan du föreställa dig en värld där skapande och värd för en webbplats är en bit kaka? Webbplatsbyggnadsplattform ger denna enkla idé till liv. Även om World Wide Web kan dölja flera hinder för bloggare, företag, frilansare och andra webbplatsägare, är modern webbbyggnadsprogramvara som syftar till att underlätta processen att skapa, publicera och gå live.


Webbplatsbyggare har förvandlat det globala nätet till en mer demokratisk miljö oavsett om du vill skapa en professionell portfölj, blog, företagssida eller digital butik. Allt du behöver är att välja en plattform som uppfyller dina förväntningar när det gäller priser, tillförlitlighet, bandbredd och andra viktiga aspekter. I den här artikeln kommer vi att granska alla steg och problem relaterade till att bygga och vara värd för en webbplats med ledande webbbyggnadsverktyg.

Hur man får en webbplats redo att vara värd?

Den ursprungliga processen för värd för en webbplats kräver flera viktiga steg. Förutom att utforma en webbplats måste du också registrera ett unikt domännamn. Då måste du hitta en pålitlig webbhotell med en plan och priser som uppfyller dina krav. Det sista steget är att ansluta domännamnet och få det till din värd.

Utan webbplatsbyggare skulle du hantera alla dessa steg separat. Det betyder oändliga timmar att leta efter ett pålitligt webbhotell. Dessutom skulle några få nybörjare klara av att ordna en webbplats på en ny webbhotell. Det kräver viss färdighet och kunskap. Webbplatsbyggare kommer som en allt-i-ett-lösning. De låter dig:

 • Bygg en webbplats från skrapa – ett enkelt gränssnitt och drag-n-drop-funktion gör det enkelt att skapa en ny webbplats inom ett par timmar;
 • Anslut ett domännamn – De flesta av webbplatsbyggarna inkluderar gratis domännamn på tredje nivå i sin plan. En tillfällig lösning om du inte har en egen registrerad domän;
 • Publicera och värd din webbplats – När du är klar med att designa din webbplats kan du publicera den med bara ett klick. Plattformen gav gratis värd samt underhåll och support.

Som ett resultat behöver du inte hantera underhållet. Du behöver inte surfa på nätet för att leta efter värdföretag på webben. Du får alla tjänster och verktyg på ett ställe. Det sparar tid och pengar.

Läs också:
Hur man skapar en webbplats utan en värd

Bästa webbplatsbyggare som är värd för en webbplats

Webbplatsbyggare kommer som en ultimat lösning för nybörjare. Allt du behöver är att välja en lämplig plattform som uppfyller dina krav. Vi har granskat många erbjudanden på webben och sorterat ut två bästa verktyg. Låt oss titta närmare på deras värdfunktioner.

Wix – Webbplatsbyggare med gratis webbhotell

Wix hemsida

Wix levererar sina egna webbhotellfaciliteter till sina användare. Webbplatsbyggaren körs i din webbläsare. Av detta skäl behöver du inte ladda ner eller installera ytterligare programvara. Logga bara in, designa din webbplats och gå live med den. Plattformen har en gratis plan som inkluderar 500 MB lagring utöver 1 GB bandbredd. Din webbplats kommer att köras på ett Wix-domännamn på tredje nivå om du inte har ett.

Wix - Site Editor

Problemet kan lösas med någon av de betalda Wix-planerna. De tillhandahåller en gratis domän under ett år med ytterligare betald förlängning. Priset är fast för alla planer trots den plan du väljer. Obegränsade, e-handels- och VIP-planer erbjuder en obegränsad bandbredd och lagring från 10 till 20 GB. Det låter bra för webbplatser med en komplex struktur och massor av filer som ska laddas ner i framtiden. En kombinationsplan ser ut som en flexibel lösning för dig som inte behöver enorm lagring och bandbredd (2 respektive 3 GB).

Prova Wix nu

uKit – Business Website Builder med obegränsat utrymme

uKit hemsida

Ett obegränsat lagringsutrymme är förmodligen den största fördelen för uKit när det gäller värd för en webbplats. Varje plan erbjuder ett obegränsat antal sidor, lagring och bandbredd. Dessutom har plattformen en specifik algoritm som automatiskt optimerar användarens mediefiler som foton och bilder.

uKit Editor

Denna funktion resulterar i snabbare laddningshastighet och mjukare webbplatsprestanda utan att förstöra webbsidans prestanda medan de allmänna egenskaperna och inställningarna förblir desamma. En bättre laddningshastighet kan ha en positiv inverkan på sökmotorens faktorer.

Dessutom har uKit en prisbelönad funktion som låter webbplatsägare förbättra mobilupplevelsen. Du kan nu kontrollera hur din webbplats ser ut på smartphones och surfplattor. Du kan redigera dess mobila utseende, ta bort eller dölja onödiga block, ändra bakgrund och mer för en enastående mobilrepresentation.

Prova uKit nu

Hur är jag värd för en webbplats som jag har skapat?

Slutligen är du klar med webbdesign. Det är hög tid att publicera det för att låta folk se det online. Det är här du måste välja en riktig plan med lämpliga värdfaciliteter. Valet beror mest på vilken typ av webbplats du har, dess komplexitet, funktioner, struktur och antalet filer du ska ladda ner.

Till exempel kräver e-handelswebbplatser mer flexibel funktionalitet medan bloggare är mer fokuserade på innehåll och mediefiler. Av denna anledning, överväga följande steg för att vara värd för en webbplats du skapade:

 1. Bestäm typ av webbplats att ha en tydlig vision om dess framtida funktionalitet. Det låter dig bestämma nödvändigt lagringsutrymme och bandbredd. Bloggar och portföljer kräver inte massiva webbhotell. Det betyder att du knappast kommer att behöva en premiumplan med en obegränsad lagring om du inte kommer att publicera en mer komplex webbplats.
 2. Förstå de resurser du behöver. Föreställ dig att du driver en digital butik. Du skulle förmodligen vilja ha några extra funktioner i din plan som e-handelsverktyg, e-postkonton och obegränsad bandbredd för en snabbare nedladdningshastighet på webbplatsen. I regel ingår alla dessa funktioner i en separat e-handel eller VIP-plan.
 3. Säkerhet och support. Vissa plattformar erbjuder individuell kundsupport när det gäller VIP-planer. Å andra sidan är webbplatsbyggare mycket enkla att använda om inte din webbplats har en komplicerad struktur. Å andra sidan, gratis tester och planer låter dig förstå om du kan hantera byggprocessen eller inte.
 4. Dröm stort. Till skillnad från traditionella värdleverantörer reserverar webbplatsbyggare tillräckligt med utrymme för webbplatsens tillväxt. De är inte koncentrerade enbart på delad värd och levererar flexibla mjukvarualternativ utanför rutan.

Hur ser min webbplats ut på webben?

Webbplatsbyggare verkar vara ett tidsbesparande instrument för nybörjare. Du behöver inte söka efter ett ledigt domännamn och ansluta det till din webbplats. Webbbyggnadsplattformar erbjuder ett gratis 3-nivå domännamn om du inte har ditt eget. Men detta är en tillfällig lösning.

Å andra sidan vill du verkligen att din webbplats ska vara mer professionell och pålitlig, eller hur? Särskilt när det gäller företagets webbplatser. Digitala butiker och professionella portföljer.

Av denna anledning, att välja en SLD (andra nivå domän) ser ut som en bättre idé. Det ger dig möjlighet att bygga ett bättre rykte för webbplatsen och sticker ut från en-dags dummy-webbplatser som huvudsakligen är specialiserade på spam och bedrägerier. En SLD skapar en bra representation och webbplatsens utseende på den globala webben. Dessutom kan du när som helst ansluta till din nuvarande webbplats.

Läs också:
Hur man skapar en webbplats med eget domännamn

Slutsats

Webbplatsbyggare är verkligen en enklare väg att skapa en webbplats från grunden och värd för den. De förhindrar att du slösar timmar på att leta efter en pålitlig webbhotell. Du behöver inte spendera extra pengar på ett domännamn även om du kanske vill använda TLD i framtiden för en bättre webbplatsrepresentation.

Användare kan välja mellan olika egenskaper samt bandbredd och lagringsutrymme beroende på deras webbplatsbehov. De behöver inte hantera underhåll och support för värd. Webbplatsbyggare verkar vara en allt-i-ett-lösning att gå live med bara ett klick på en knapp.

Starta din egen webbplats

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map