Överför från Squarespace till WordPress

Byt från Squarespace till WordPress


Anledningarna till att byta från Squarespace till WordPress kan vara många. Du kan ha en avsikt att föra din webbplats funktionalitet till högre nivå eller sätta nya mål, förverkligande av vilka kan vara ett problem med din nuvarande Squarespace webbplats.

Du bör inse att det kommer att ta tid, ansträngning och färdigheter att migrera från Squarespace till WordPress CMS. Bortsett från de komplexa tekniska nyanserna måste du se till att du vidarebefordrar trafiken ordentligt till den nya värden med den gamla webbplatsdomänen. Det är också viktigt att ta hand om innehållet, som borde visas bra på en ny plattform.

Detsamma handlar om att bevara sökmotorns ranking på din webbplats eftersom du inte vill tappa webbplatsens positioner du har fått. Om du är bekymrad över alla dessa problem, titta på följande guide för att avgöra om du är redo att engagera dig i migrationsprocessen.

Hur man byter från Squarespace till WordPress (Migrationsprocessen förklarades):

 1. Att flytta webbplats från Squarespace till WordPress – Är det värt det?
 2. Squarespace kontra WordPress – Vad är skillnaden?
 3. Hur man växlar från Squarespace till WordPress – The Ultimate Guide
 4. Hur man överför eget domännamn från Squarespace till WordPress
 5. Professionell fyrkant för WordPress Migration Services

Det finns flera avgörande frågor att överväga för att göra överföringsprocessen snabb, smidig och problemfri. Du måste ta hand om korrekt värdval, överföring av domännamn och migrering av innehåll för att säkerställa korrekt och därmed tillväxt av din webbplats sökmotor positioner.

Således omfattar processen med Squarespace till WordPress-switch flera måste-ha steg och viktiga nyanser som kan ha allvarlig inverkan på resultatet. Det är hög tid att diskutera dem i detaljer direkt.

1. Flytta webbplats från Squarespace till WordPress – Är det värt det?

En sådan omfattande variation av webbdesignplattformar kan vara förvirrande för de användare som aldrig har haft någon webbplatsupplevelse tidigare. Inte konstigt, många av dem väljer ofta betrodda tjänster och startar sina projekt med dem för att ytterligare inse att dessa system har begränsningar eller bara inte följer deras växande ambitioner om webbdesign längre. Detta är när de beslutar att leta efter en mer funktionsladdad och flexibel plattform som WordPress.

Beställ Squarespace till WordPress Migration

För att vara exakt kan det finnas flera skäl att byta från Squarespace till WordPress. Här går de:

 • Begränsad Squarespace-funktionalitet som förhindrar dig från att få ut mesta möjliga av din projektprestanda;
 • Behovet av att leta efter en mer funktionsladdad plattform det skulle bidra till bättre utveckling och marknadsföring av ditt projekt;
 • Squarespace kan ha funktioner eller alternativ som kanske inte längre tillfredsställer dig av någon anledning – Du kan ta reda på det när du utforskar eller testar plattformen. Detta kommer så småningom att utlösa önskan att överföra din webbplats till ett annat system.

Squarespace är en värdig webbplatsbyggare som kan användas för att starta och hantera ett rikt utbud av projekt för personlig och affärsmässig användning. Beslutet att byta till WordPress betyder inte att det är något fel med det. Det betyder bara att du letar efter en annan plattform, vars funktionalitet och designanpassningsalternativ kommer att möta ditt behov bättre.

2. Squarespace kontra WordPress – Vad är skillnaden?

Squarespace och WordPress är två helt olika plattformar, vilket huvudsakligen manifesteras via deras webbdesignmetod. Medan Squarespace är en webbplatsbyggare, vars funktionsuppsättning fortfarande liknar CMS, är WordPress världskända Content Management System som finns i överflöd av integrationsalternativ och designanpassningsverktyg. Båda systemen är dock värda användarnas uppmärksamhet och båda har mycket att erbjuda sin målgrupp. Således är jämförelse av dessa plattformar praktiskt med den rådande mängden webbdesigners.

Som webbplatsbyggare är Squarespace något lättare att använda än WordPress (CMS med öppen källkod). Detta bekräftas också av det faktum att Squarespace initialt riktar sig till slutanvändaren, medan WordPress är inriktad på behoven och kraven hos de webbutvecklare, vars kodningskunskap och färdigheter är på en värdig nivå.

Squarespace Editor

När det gäller flexibilitet och funktionsuppsättning är båda systemen fantastiska i sina egna nischer. Squarespace har ett omfattande bibliotek med avancerade och anpassningsbara mallar, integrerade blogg- och e-handelsmotorer, överflöd av designutvecklings- och hanteringsverktyg, färdiga integrerade widgetar och hosting ingår i kostnaden för utvalda planer.

WordPress utmärker sig också med integrations- och designutvecklingsalternativ. Plattformen ger tillgång till hundratals gratis och betalda plugins / add-ons, integrerade teman från tredje part som du kan redigera för att skapa unik projektdesign nästan från början. Samtidigt inkluderar inte WordPress värd och domännamn som standard. Detta utlöser behovet av att välja och köpa värd och domän på egen hand. Å andra sidan ger denna strategi dig full kontroll över din webbplats och dess prestanda.

WordPress visuell redaktör

Mallval är också mångsidigt i båda systemen. Den enda skillnaden är att Squarespace har integrerad responsiv designkollektion, medan WordPress gör det möjligt att välja bland hundratals gratis och betalda mallar, varav de flesta är utvecklade av tredjeparts webbdesigners. WordPress-teman kräver också installation innan detaljerad anpassning.

Om vi ​​pratar om prisaspekten skiljer sig Squarespace och WordPress också. Webbplatsbyggaren har en gratis testversion och fyra betalda prenumerationer tillgängliga på rimlig kostnad. Planerna inkluderar värd och möjliggör gratis anpassad domänanslutning. CMS är i sin tur gratis för första nedladdning och installation men det innebär nödvändigheten av att investera i plugins, mallar, bästa värdval och domänleverantör.

För att ta reda på mer information om Squarespace- och WordPress-funktioner, parametrar och verktyg som kan påverka webbplatsens skapande och hanteringsprocess är det vettigt att läsa en detaljerad Squarespace vs WordPress jämförelse som hjälper dig att fatta det opartiska beslutet.

3. Hur man växlar från Squarespace till WordPress – The Ultimate Guide

De nödvändiga stegen för att överföra din webbplats från Squarespace till WordPress nämns nedan.

 1. Det du borde veta är att Squarespace är värd för sina webbplatser på sina servrar. Till skillnad från det är WordPress värd för de webbplatser som har startats med systemet med värd efter eget val. Så det första du bör ta hand om är att välja tillförlitlig värdleverantör för WordPress och lära sig villkoren det erbjuder.
 2. Om din Squarespace-webbplats redan har ett registrerat domännamn, måste du överföra det till den valda webbleverantören. Överföringsreglerna beror på värden du kommer att arbeta med. Kontrollera dem i detaljer innan du arbetar med din webbplatsmigrering. De mest populära alternativet för överföring av domännamn kommer att granskas i detaljer nedan.
 3. Installera WordPress CMS på din värd. Installationsprocessen är enkel och snabb. Nybörjare kommer att uppskatta handledning som beskriver installationsprocessen i detaljer. Men oerfarna användare måste vara försiktiga med det. Det finns många nyanser, underskattning som kan leda till problem i din ytterligare webbplats fungerar.
 4. Exportera Squarespace-innehåll, men tänk på att inte allt kan överföras automatiskt. Resten av innehållet kommer att finnas kvar på ditt integrerade Squarespace-domännamn och du måste kopiera det manuellt.
  Innehållet som kan exporteras inkluderar de grundläggande WordPress-webbsidorna, en bloggsida med alla inlägg som den innehåller, gallerisidor samt bild, text och inbäddningsblock.
  De avsnitt som finns kvar på din WordPress-webbplats inkludera produkt-, album- och evenemangssidor; video-, ljud- och produktblock; anpassade CSS- och stiländringar; indexsidor och mappar.
 5. Gå till “inställningar »Avancerat» Importera / exportera ”Squarespace-menyn. Klicka på knappen “Exportera” för att komma igång.
 6. Du kommer vidare att se popup-WordPress-logotypfönstret, vars aktivering startar filexportprocessen. När exportprocessen är klar, ladda ner exportfilen och lagra den på din dator.
 7. Importera innehåll. Det är då du måste importera de nedladdade filerna till din WordPress-webbplats. För att göra det, nå WordPress-administratörspanelen och gå till “Verktyg >> Importera”Sida. Du kommer att erbjudas en lista med tjänster att välja mellan. Klicka på WordPress för att installera importörens plugin.
  Så snart nedladdningen är klar aktiverar du plugin och kör importörslänken. Nästa steg är att ladda upp och importera filer från den exportfil du har laddat ner. På sidan med importinställningar måste du välja namn för tillgängligt innehåll. Du kan antingen välja den befintliga adminanvändaren eller skapa en ny.
 8. Importera bilder. Så långt WordPress inte importerar bilder från din Squarespace-webbplats automatiskt, måste du göra det manuellt om det behövs. Tänk dock på att du måste installera Plugin för externa bilder för WordPress först. Efter pluginaktiveringen, nå “Media >> Importera bilder”-Sidan för att slutföra uppgiften.
 9. Kontrollera och anpassa Permalinks. För att bevara din Squarespace-webbplatstrafik, se till att din WordPress URL-struktur är korrekt. Detta bör inte vara ett problem eftersom plattformen är SEO-vänlig och gör att du kan anpassa strukturen på dina länkar efter behov.
 10. Importera resten av innehållet. Som nämnts ovan är inte alla Squarespace-innehållsfiler tillgängliga för export. Kontrollera de som finns kvar och överför dem manuellt till din WordPress-webbplats.
 11. Utforska WordPress och börja anpassa din webbplats. Glöm inte att kontrollera om du har överfört metataggar för titel och beskrivning för varje sida igen.

Vi rekommenderar att du håller din befintliga Squarespace-webbplats aktiv tills du ser till att migreringsprocessen är korrekt genomförd och din nya WordPress-webbplats fungerar bra. Detta är ett säkert sätt att förhindra eventuella problem med felsökning.

4. Hur man överför eget domännamn från Squarespace till WordPress

Som nämnts ovan erbjuder WordPress inte integrerade webbhotell och domännamnslösningar. Squarespace avslöjar i sin tur möjligheten att ansluta anpassat domännamn. Så, vad är alternativen när det gäller att byta från denna webbplatsbyggare till CMS? Vad sägs om överföring av domännamn då? Egentligen är detta en brådskande fråga för de flesta användare som funderar på att flytta sina projekt från en plattform till en annan. Det är hög tid att se över tillgängliga alternativ för överföring av domännamn nedan.

Överföra din Squarespace-domän till WordPress

Om du äger ett domännamn registrerat med Squarespace kommer processen att flytta det till WordPress inte vara så svårt. Systemet tillhandahåller detaljerade riktlinjer för hur du effektivt kan utföra uppgiften utan att tappa din webbplats sökmotor positioner. Innan du faktiskt fortsätter till migreringen av webbplatsen måste du se till att den har registrerats med Squarespace (eller överförs till den) i mer än 60 dagar. Annars har du inte tillåtelse att slutföra proceduren. Tänk också på att hela processen för migrering av webbplatser tar upp till sju dagar.

Om du kommer att flytta en Squarespace-domän som är registrerad i zonerna .de, .uk eller .co.uk, måste du först granska överföringskraven och uteslutningarna som följer med dessa domäner. Om ditt domännamn kommer med G Suite anslutet till det, är det första du bör göra att justera MX-poster med din nya domännamnleverantör så snart du är klar med överföringsprocessen. Detta behövs för att förhindra att din e-posttjänst avslutas.

Här är listan över steg du bör slutföra för att överföra din webbplats från Squarespace och sedan flytta den till WordPress:

 • Nå ditt Squarespace-konto först och gå till hemmenyn för att komma åt inställningarna. Hitta sedan “domäner”Eller aktivera frågeteckentangenten för att söka i domänerna du äger (om det finns flera av dem);
 • Välj och klicka på domänen du vill flytta till WordPress;
 • Bläddra ner och sedan avmarkera fliken “Lås domän”;
 • Aktivera “Skicka överföringsautentiseringskod” knappen finns längst ner på panelen. Strax efter det får du e-postmeddelandet som innehåller den unika autentiseringsdomänens Admin Contact-kod;
 • Öppna e-postmeddelandet och kopiera / spara autentiseringskoden för att ytterligare ange det i WordPress adminpanelen;
 • Vi granskar processen för överföring av domännamn till Bluehost. Tänk på att du kan överföra domäner som tillhör följande zoner:. Com, .net, .org, .us, .co, .info., .Biz;
 • Kontrollera om domänen är olåst och överför inte den som förnyades inom 45 dagar med den tidigare registratorn;
 • Uppdatera inställningarna och inaktivera din e-postskydd för att låta registraren skicka överföringsrelaterade e-postmeddelanden;
 • Justera DNS-inställningar (de kan inte redigeras under överföringsprocessen);
 • Rikta dina domännamnservrar till Bluehosts namnservrar (dessa är ns1.bluehost.com och ns2.bluehost.com). Det kan ta mellan 12 och 36 timmar innan ändringarna sker.
 • Logga in på ditt Bluehost-domänregistrarkonto (eller registrera den, om du inte har det ännu);
 • Gå till fliken “Domäner” längst upp på skärmen. Det är här du kan antingen klicka på “Transfer” -länken i undermenyn eller gå till genvägarna, där du ska klicka på “Transfer a New Domain to Your Account”;
 • Ange domänen du vill överföra till ditt konto. Systemet kommer att kontrollera domänstatusen för att se till att det är helt klart för överföringen.
 • Ange behörighetskoden har du fått från Squarespace och klicka sedan på knappen “Kontrollera” för att fortsätta processen.
 • Bekräfta kontaktinformationen eller skicka dem vid behov, lägg till domänens integritet vid behov och kryssa i rutan som accepterar villkoren för tjänsten;
 • Betalning för att slutföra överföringsförfarandet (om allt är ok, får du bekräftelsemeddelandet från Squarespace och ett e-postmeddelande från den nya registratorn), som kommer att ta cirka 5 dagar.

Överföra din egen domän till WordPress

Om din domän var registrerad hos en annan leverantör (inte Squarespace) och du planerar inte att ändra den efter att du flyttar din webbplats till WordPress, du har en möjlighet att överföra den direkt till CMS för att kunna hantera webbplatsen och domännamnet på samma plats. Vad du behöver för att komma igång är att uppgradera din nuvarande WordPress-plan till den som gör det möjligt att överföra processen. Så snart du gör det kan du fortsätta med följande steg:

 • För att få tillståndet (EPP) -kod från den nuvarande leverantören, du bör först logga in på ditt aktiva konto och nå kontrollpanelen;
 • Kontrollera om din domän är berättigad till överföring och lås upp det genom att följa de riktlinjer som leverantören genererar;
 • Markera motsvarande flik till ta emot verifieringskoden via e-post;
 • Bekräfta länken du får i e-postmeddelandet och memorera / kopiera den unika koden som finns där;
 • Logga in på ditt Bluehost-konto eller registrera den, om du inte har det ännu;
 • Inaktivera din e-post sekretess att se till att registratorn kan skicka e-postmeddelanden för att bekräfta stegen i överföringsprocessen;
 • Ta dig tid att göra de nödvändiga DNS-inställningarna eftersom det inte kan göras under överföringsprocessen.
 • Peka DNS till Bluehosts namnservrar, som är ns1.bluehost.com och ns2.bluehost.com. Sammantaget tar det cirka 12-36 timmar innan redigeringarna äger rum;
 • Nå fliken “Domäner”, som finns längst upp på skärmen;
 • Välj ett av två överföringsalternativ – antingen länken “Överför” som finns i undermenyn eller avsnittet “Överför en ny domän till ditt konto” som finns i genvägarna.
 • Skriv domännamnet du tänker överföra till ditt konto för att låta systemet kontrollera dess nuvarande status och överföringsberättigande;
 • Ange EPP-koden du har fått från Squarespace och klicka på knappen “Kontrollera” för att fortsätta;
 • Lägg till sekretessinformation för domäner vid behov, ange de saknade kontaktuppgifterna och godkänn användarvillkoren i motsvarande ruta;
 • Gå till kundvagnen och gör betalningen för att slutföra överföringen av domännamn;
 • Om du gör allt rätt får du ett bekräftelsemeddelande från din leverantör och ett e-postmeddelande från registraren om det aktuella stadiet i din domänmigreringsprocess. I det här fallet kommer det att vara färdig inom 5-7 dagar.

Kartlägga ditt domännamn till WordPress

Ibland kanske domännamn inte är berättigade till överföring. Om du fortfarande har avsikt att använda den för din nya WordPress-webbplats kommer kartläggning att vara den mest lämpliga lösningen. Kartläggning innebär att din domän kommer att förbli registrerad hos leverantören den tillhör, men den kommer att peka på din WordPress-webbplats för att säkerställa maximal prestanda och SEO-positioner. Dessutom måste du betala för domänanvändningen till den aktuella registratorn och du kommer också att kunna redigera inställningarna eller göra de nödvändiga konfigurationerna i det aktuella domännamnskontot. Här följer stegen för att kartlägga / tilldela ditt nuvarande domännamn till WordPress (vi har valt Bluehost som webbhotell som officiellt rekommenderas av systemet):

 • Logga in på ditt Bluehost-konto (eller registrera den, om du inte har det ännu) och gå till domänhanteraren-panelen eller direkt till “Domäner” -avsnittet som finns på toppen av skärmen;
 • Klicka på knappen “Tilldela” i undermenyn för att få åtkomst till motsvarande avsnitt, där du ska ange detaljerna;
 • Om du redan har domänen kopplad till ditt Bluehost-konto väljer du det från listrutan. Om du inte har den, välj fliken “Tilldela domän” och ange domänen du vill tilldela kontot;
 • Verifiera domänägande genom att välja ett av fyra alternativ som systemet erbjuder. Du kan ändra DNS-inställningarna genom att peka dem till Bluehosts namnservrar eller ange den EPP-kod du bör preliminärt få från din nuvarande registrator;
 • Välj addon, parkerad eller otilldelad domäntyp beroende på dina domänöverföringsbehov;
 • Om du väljer addon-domänen måste du också välja addon-katalogen och underdomänen;
 • Gå tillbaka till avsnittet Domänhanterare och kontrollera om domänen visas där. Om du gör allt rätt bör det redan vara tillgängligt där.

5. Professional Squarespace to WordPress Migration Services

Att flytta från Squarespace till WordPress borde inte vara svårt om du är medveten om alla nyanser i migrationsprocessen och kan slutföra uppgiften på egen hand. Men vad händer om du inte gör det? Det finns två alternativ du kan välja mellan i det här fallet.

 • Den första innebär tillämpningen av speciella migrationsprogram eller verktyg som avsiktligt är utformade med tanke på denna idé.
 • Det andra alternativet är att använda tjänsterna för a professionell, som är kompetent inom denna nisch och kan hantera alla problem i tid.

Vilken lösning fungerar bäst på lång sikt?

Alternativ 1. Den rådande mängden av migrationsappar för webbplatser skapas för att överföra webbplatser från olika tjänster utan att beakta deras speciella egenskaper och parametrar. Samtidigt är varje webbplatsbyggare eller CMS unik och det är avgörande att vara medveten om nyanserna i att arbeta med dessa system.

Som ett resultat kan automatisk migrering av webbplatser utlösa funktionella problem som du måste fixa efteråt för att behålla webbplatsens prestanda. Bortsett från det är dessa verktyg mest betalade, men du kan inte vara säker på den framgångsrika avkastningen på investeringen.

Alternativ 2. Vad är meningen att slösa dina pengar och tid om du kan anställa en professionell, som klarar samma uppgift på bästa sätt? Experter från CMS2CMS ha en djup nischkompetens som behövs för att slutföra överföringen av domännamn för dig utan risken att göra ett misstag. De är medvetna om alla nyanser i processen såväl som specifika parametrar för CMS och webbplatsbyggaren för att förhindra potentiella problem i tid. Dessa experter håller dig också i kontakt med dig efter migreringen. Detta innebär att du kan kontakta dem när som helst för att få professionella råd.

CMS2CMS Squarespace till WordPress

Samtidigt bör du inse att professionell hjälp alltid är dyrare jämfört med användningen av automatiserade program. En annan aspekt är att du ska vara uppmärksam på två gånger när du ställer in uppgiften att låta systemexperterna vet vad du förväntar dig av dem.

Slutsats

Som ett innehållshanteringssystem ger WordPress programvara med öppen källkod större funktionalitet jämfört med Squarespace. Så snart du är klar med migreringsprocessen på webbplatsen, ta dig tid att se till att den fungerar korrekt och att alla plugins installeras och konfigureras korrekt. Kolla in om alla omdirigeringar till nya webbsidor är aktiverade (om någon) och testa webbplatsen igen.

Om du bestämmer dig för att prova och byta från Squarespace till WordPress, läs migreringsguiden som finns i inlägget. Det erbjuder användbara tips om hur du kan förhindra de potentiella problemen och göra webbplatsöverföringsprocessen smidig och problemfri. För att förenkla processen kan du använda de automatiserade migreringsprogrammen för webbplatser eller anställa webbdesignpersonal från CMS2CMS, till exempel för att hantera uppgiften åt dig. De kommer att ta hand om alla steg i migreringsprocessen på webbplatsen, inklusive överföring av innehåll och domännamn. Det är upp till dig att välja det lämpligaste alternativet, eftersom var och en kommer med sina för- och nackdelar som du bör noga väga för att bestämma om den bästa lösningen.

Beställ webbplatsöverföring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map