Överföring från Wix till Shopify

Byt från Wix till Shopify


Wix och Shopify är två världs populära webbplatsbyggare, som var och en är den värdiga och den mest kända representanten för sin nisch. Medan Shopify är en pålitlig e-handelsprogramvara som fungerar bra för utvecklingen av små-till-stora fullständiga onlinebutiker. Wix är en allt-i-ett-webbplatsbyggare, som specialiserar sig inom skapandet av alla typer av projekt. Webbutiker är inte ett undantag.

När det gäller skapandet av Wix-baserade onlinebutiker, Men det är en sak du bör tänka på. Trots det breda utbudet av funktioner och verktyg som systemet erbjuder är det inte det bästa valet för att skapa stora e-handelsprojekt. Detta beror på funktionsbegränsningarna som systemet har.

Så om du redan äger en webbutik byggd med Wix och du plötsligt börjar märka att ditt sortiment växer (eller så planerar du bara att öka det) kanske du inser att du behöver en mer funktionell och rymlig webbplats. Det betyder att det är hög tid att överföra din Wix-webbplats till Shopify. ECommerce-byggaren utmärker sig verkligen vid skapandet av webbutiker och du kommer inte ångra beslutet om du vill nå det anmärkningsvärda resultatet på lång sikt.

Hur man överför en webbplats från Wix till Shopify – The Ultimate Guide:

 1. Att flytta webbplats från Wix till Shopify – är det värt det?
 2. Wix kontra Shopify – Vad är skillnaden?
 3. Hur man migrerar från Wix till Shopify – steg-för-steg-guide
 4. Hur man överför eget domännamn från Wix till Shopify
 5. Professionell Wix till Shopify Migration Services

När du antar beslutet att byta från Wix till Shopify, bör du ta hänsyn till flera faktorer för att göra övergången effektiv, problemfri och smidig. Den huvudsakliga uppgiften är att överföra ditt webbplats domännamn, värd och innehåll utan att tappa aktuella sökmotorpositioner. Låt oss ta reda på vad som krävs för att migrera från Wix till Shopify nu.

1. Flytta webbplats från Wix till Shopify – är det värt det?

Om du för närvarande letar efter svaret på den här frågan har du verkligen beslutat att byta från Wix till Shopify. Detta är en rimlig lösning om du tänker marknadsföra ditt företag på nätet och expandera till nya marknader. Egentligen kan du ha olika skäl att flytta från en plattform till en annan, utom för önskan att växa ditt företag.

 • När ditt företag utvecklas kommer du förr eller senare möter behovet av att öka ditt produktlager eller mängden trafik.
 • Dina intäkter kommer också att öka, vilket så småningom utlöser nödvändigheten av att hantera en webbutik på en mer kraftfull specialiserad plattform.
 • Slutligen kanske du bara stöter på funktioner i problem du inte gillar med Wix – detta händer också medan du fortsätter utforska funktionaliteten i systemet.

Oavsett anledning att migrera från Wix till Shopify är du inte ångrar beslutet. Det faktum att Shopify är den världsberömda e-handelsprogramvaran talar redan för sig själv. Trots att Wix alltid har varit och förblir den bästa allt-i-ett-webbplatsbyggaren i världen som inte har några nischkonkurrenter, är Shopify utan tvekan den bästa lösningen när det gäller e-handelsnisch.

Gör Wix till Shopify Transfer

När du jämför två plattformar kan du inte märka att båda systemen har snyggt och aktuellt utseende. Men experter håller med om att Shopify är en ren e-handelslösning som ursprungligen lanserades för handel. Således utmärker det sig överflödet av professionella e-handelsverktyg och funktioner. Tillsammans med det är mjukvaran enkel och användarvänlig och gör det möjligt att skapa lyhörd webbplatser utan någon kodningskompetens som krävs.

När du startar en webbshop med Shopify kan du använda ett bredare utbud av försäljningsalternativ. Dessa inkluderar sociala mediekanaler, integration med världskända marknadsplatser, direkt samarbete med köpare och handelspartner etc. Om du verkligen känner att din online-verksamhet behöver uppdateringen kommer att byta till Shopify vara en rimlig lösning.

2. Wix kontra Shopify – Vad är skillnaden?

Wix och Shopify är ledarna för sina nischer. Båda är fantastiska när det gäller användarvänlighet, funktionalitet och designanpassningsalternativ, även om de har olika mål och applikationer.

Shopify är utformad specifikt för e-handelsändamål och finns i överflöd med nischspecifika funktioner som inte finns i konkurrenterna. Programvaran ger åtkomst till fantastisk variation av designanpassning, marknadsförings- och marknadsföringsverktyg.

Samtidigt kan det tyckas vara en komplicerad lösning för teknikkyndiga användare. Wix är ett bättre alternativ i detta avseende. Webbplatsbyggaren var speciellt skapad med behov och färdigheter för nybörjare i åtanke. Plattformen är intuitiv, logiskt strukturerad och ganska enkel för alla. Det finns ingen nödvändighet att ha programmeringsfärdigheter eller bry sig om tekniska nyanser för att arbeta med plattformen. Hela processen för att starta webbplatser med systemet tar bara några timmar.

Shopify talar om funktionsaspekten och har en fantastisk uppsättning funktioner och e-handelsverktyg. I detta avseende ligger Wix något bakom det, men det beror på den initiala systemspecialiseringen och inte på grund av dess dåliga funktionsuppsättning.

Shopify kommer med det fantastiska paketet med alternativ för marknadsföring, marknadsföring, designanpassning och innehållshantering. Det levererar en fantastisk uppsättning handelsverktyg direkt utanför boxen samt en uppsättning statistikspårnings- och analysverktyg, specialerbjudanden och lojalitetsprogram och många andra fördelar.

Sopify e-handel

Systemet skiljer sig också ut från mängden på grund av dess integrerade Point-of-Sale-system, olika betalningsalternativ, överflöd av tredjepartsförlängningar etc. Dess samling av e-handelsmallar är också på toppnivå.

Wix e-handelsfunktioner är inte så omfattande, men de fungerar fortfarande bra för utvecklingen av små och medelstora onlinebutiker. Webbplatsbyggaren har en uppsättning responsiva teman och du kan också bläddra i webbutikskategorin där. Det stöder dussintals betalningsalternativ, e-handelsintegrationer, rabattalternativ, App Market-widgetar och massor av andra nischfördelar.

Wix e-handel

När det hanterar prispolitiska aspekten skiljer sig systemen också med avseende på antalet planer och deras kostnad. Medan Shopify-planerna är dyrare och e-handelsfokuserade, faller Wix-prenumerationer i två typer – planer för standardwebbplatser och de för e-handels- / affärsprojekt. Deras funktioner är mångsidiga, medan kostnaden är mer än prisvärd.

Båda tjänsterna gör det möjligt att starta och hantera onlinebutiker, men Shopify visar sig vara en bättre lösning på grund av dess starka e-handelsfokus och olika nischfunktioner.

3. Hur man migrerar från Wix till Shopify – steg-för-steg-guide

Processen att byta från Wix till Shopify omfattar flera måste-ha-steg. I allmänhet måste du ta hand om webbplatsöverföring (inklusive tillgängligt innehåll) och överföring av domännamn.

Du måste också justera webbplatsinställningar och SEO-parametrar för att se till att projektet inte tappar sina positioner i sökmotorresultaten. Titta på den detaljerade guiden om hur du flyttar din Wix-baserade butik från Wix till Shopify.

 1. Registrera dig hos Shopify först ta reda på vad plattformen har att erbjuda och om du är redo att arbeta med den.
 2. Importera dina Wix-webbutikinformation till Shopify. Du kan använda ett av verktygen som nämns ovan, men förvänta dig inte att använda det bästa resultatet då. Det tar uppenbarligen mer tid att manuellt överföra all data, men detta är det enda säkra sättet att göra allt ordentligt. Med detta ändamål, öppna Wix-instrumentpanelen och exportera dina webbutiksprodukter till CSV-filer. Gå sedan till motsvarande Shopify-avsnitt och importera dem. Upprepa samma procedur med kundlistorna.
 3. Kontrollera hur dina produkter har exporterats och om de visas korrekt i din Shopify-butik. Shopify tillåter mer detaljerade produktbeskrivningar. Ta dig tid att fylla i alla fält (produktnamn, titlar, egenskaper, bilder, beskrivningar, metabeskrivningar) och uppdatera de som saknas. Skapa produktkollektioner om det behövs. Det är vettigt att välja speciella lagerapplikationer som systemet erbjuder för att spåra och kontrollera produkttillgänglighet och kontrollera det tillgängliga sortimentet i lager. Detta är särskilt viktigt om du äger en stor onlinebutik.
 4. Anpassa din nya Shopify-webbplats. Så snart du är klar med att ladda upp och hantera produkter är det hög tid att fortsätta till din anpassning av din webbutik. Shopify utmärker sig med högkvalitativa mallar som passar för olika e-handelsnischer. Välj det som fungerar bäst för din bransch, installera den och använd flera verktyg för anpassning av design för att ge ett tema det önskade utseendet.

Det handlar om att överföra webbplatsens innehåll från Wix till Shopify. Så snart du är klar med stegen ovan kan du fortsätta till migrering av domännamn. Detta är en annan avgörande process som du inte bör glömma bort.

4. Hur man överför eget domännamn från Wix till Shopify

När det gäller överföring av domännamn möter de flesta användare (särskilt de som aldrig har hanterat processen oberoende) flera problem och har många frågor.

För att göra processen bekväm och enkel för varje användare har vi tillhandahållit en detaljerad översikt över de mest populära lösningarna för överföring av domännamn. Titta på dem nu.

Överföra ditt Wix-domännamn till Shopify

Om du har köpt ett domännamn från Wix och har för avsikt att helt flytta det till Shopify, här är de detaljerade riktlinjerna för hur du gör det utan att förlust av sökmotorer:

 1. Logga in med Wix och nå “Mina domäner”Sida.
 2. Välj önskad domän du tänker flytta (detta är obligatoriskt om du äger flera domäner), Klicka på “Avancerad“Och sedan”Flytta bort från Wix”-Flikar.
 3. Välj EPP-kod för att skicka det till din e-post. Tänk på att enligt ICANN-reglerna inte kommer du att kunna överföra din domän från Wix, om det har gått mindre än 60 dagar sedan du har köpt den. Detsamma gäller för situationer när du ändrar domänregistreringsinformationen.
 4. Om allt är ok, ange Shopify-domänöverföringsvägen. Migrationsprocessen kommer att slutföras automatiskt inom sju dagar efter att du skickat förfrågan.
 5. Uppdatera inställningarna. Om du tänker sälja fysiska produkter i din Shopify-webbutik måste du justera de nödvändiga inställningarna innan. Det handlar mest om betalnings-, frakt- och skattealternativ. Dessa inställningar kan justeras i Shopify-instrumentpanelen. Om du bara tänker sälja digitala produkter / tjänster kan du också inaktivera fraktfunktionen här.

Ansluter Wix-domännamn till Shopify utan överföring

Om du kommer att ansluta ditt domännamn till Shopify, men inte vill överföra det av någon anledning (om du vill testa systemet till exempel) finns det möjlighet att ansluta domänen utan dess fullständiga migrering. Detta kan göras genom att peka på DNS-posterna på din Wix-webbplats. Nedan listas de nödvändiga stegen som måste genomföras för att göra processen till en framgång:

 1. Innan du startar anslutningsförfarandet, få relevant DNS-information från domänkontrollsektionen på din Wix Dashboard.
 2. Meddela ditt Shopify supportcenter / värd att du kommer att peka ett domännamn till dem utan att ändra namnservrar. Detta är viktigt eftersom du inte kan göra det med ditt Wix-konto. Om du fortfarande är skyldig att ändra namnservrar måste du gå tillbaka till dina domäninställningar och överföra den från Wix för att ytterligare ansluta den till Shopify.
 3. Så fort du löser inställningsproblemen går du till “Mina domäner”I ditt Wix-konto, välj den relevanta domänen (om du har flera av dem) och klicka på “Avancerad”-Fliken.
 4. Redigera sedan DNS-inställningar och ta bort / uppdatera dina CNAME-poster. Radera / uppdatera sedan dina A-poster efter det.
 5. Spara uppdaterade DNS-poster och kontrollera hur din Wix-domän har anslutit sig till Shopify.

Överföra ditt eget domän till Shopify

Om du har skapat en webbshop med Wix använder du ditt eget domännamn (köpte utanför Wix), kan du också migrera den till Shopify helt. Egentligen kan du flytta din domän på ett av två sätt – antingen genom att överföra den till Shopify eller genom att ansluta den till ditt nya konto. Låt oss granska överföringsalternativet först.

När du bestämmer dig för att överföra domännamnet flyttas dess ytterligare hantering automatiskt till Shopify. Detta innebär att du måste justera dina domäninställningar, göra betalningarna och förnya dem direkt i systemadministratörspanelen. För att kunna göra överföringen måste du se till att din aktiva domänregistreringsperiod överstiger 60 dagar och att du har tillgång till kontot som erbjuds av den ursprungliga domänleverantören. Här är listan över steg som behövs för att överföra en personlig domän till Shopify:

 1. Kontrollera överföringspolicyn erbjuds av din domännamnleverantör. Denna information är vanligtvis tillgänglig i plattformens hjälpcenter. Läs den noggrant innan du startar överföringsprocessen.
 2. Logga in på ditt leverantörskonto, bekräfta att e-postmeddelandet är kopplat till det är aktivt eftersom du får verifieringsmeddelanden under hela överföringsprocessen.
 3. Lås upp domännamnet du vill flytta i inställningsavsnittet.
 4. Skaffa godkännandekoden du kommer att använda för att överföra domänen.
 5. Gå till Shopify-administratörspanelen, Klicka på “Onlinebutiker“Och sedan”domäner”-Fliken.
 6. Klicka på “Anslut befintlig domän och klicka sedan på “Överför till din domän” knapp (om detta är den första domänen du försöker överföra).
 7. Klicka på “Överför domän” knapp, ange domänen du tänker flytta klicka på “NästaOch klicka sedan på “Verifiera domän” knapp. Om du har gjort allt på rätt sätt och domännamnet är redo för överföring ser du “Domänen är olåst”Meddelande. Klick “Nästa”-Knappen för att slutföra proceduren. Om systemet genererar “Domän låst”-Meddelande, kolla inställningarna du har gjort under förberedelsesteget.
 8. Kontrollera e-postmeddelandet för att verifiera överföringen, ange EPP (tillstånd) -kod som erbjuds av din domännamnleverantör. Klick “Nästa”Och“Bu och Transfer”Knappar. Kontrollera e-posten efteråt för att bekräfta överföringen igen.

Så snart du är klar med alla steg tar det cirka 20 dagar att slutföra överföringen. Shopify skickar ett bekräftelsemeddelande när uppgiften är klar.

Ansluta ditt eget domännamn till Shopify

Ett annat alternativ är att ansluta ditt eget domännamn till Shopify utan överföring. Detta innebär att du fortfarande kommer att kunna hantera dina egna domännamninställningar, förnya dem och göra betalningar vid behov. Här är riktlinjerna för domänanslutning du måste fylla i:

 1. Lägg till din domän i Shopify-butiken. För att göra detta, gå till Shopify-administratörspanelen, nå “Webbutik“Och sedan”domäner”-Fliken. Klicka på “Anslut befintlig domän” knapp. Klicka sedan på “Nästa”-Knappen och starta installationen.
 2. Om du har köpt domännamnet från tredjepartsleverantören måste du göra det redigera vissa DNS-inställningar, inklusive A-posten som bör pekas på Shopify IP-adress, men kom ihåg att detta steg kan påverka andra parametrar och inställningar, till exempel vidarebefordran av e-post, till exempel.
 3. För att justera inställningarna, logga in på kontot som är registrerat hos den tidigare domänleverantören. Hitta DNS-inställningsavsnittet och leta efter domänhanteringsområdet såväl som DNS-konfigurationer.
 4. Redigera A-posten att peka på den obligatoriska Shopify-IP-adressen (23.227.38.65) och spara ändringarna.
 5. Hitta CNAME-posten i DNS-inställningarna och ändra www. CNAME-posten på ett sådant sätt att den pekar på Shops.myshopify.com. Följ systemets riktlinjer. Spara CNAME-posten och verifiera domännamnsanslutningen genom att aktivera den bekräftelsemail som skickats av Shopify. Sammantaget kan det ta upp till 48 timmar att slutföra anslutningsförfarandet.

Är du klar med alla steg? Då är du välkommen att testa din nya Shopify-webbplats för att kontrollera, om alla element finns på deras platser och om den fungerar bra. Om allt är ok kan du anse att din Wix to Shopify-migration är en framgång och börja växa ditt webbaserade företag!

5. Professional Wix till Shopify Migration Services

Att byta från Wix till Shopify är ganska verkligt och du kan klara uppgiften på egen hand om du är medveten om de grundläggande stegen och speciella nyanser som är associerade med varje plattform. Det finns flera tjänster som erbjuder webbplatsöverföring. Det säger sig självt att sådana alternativ verkar mer praktiska vid första anblicken eftersom du inte behöver bry dig om processen och bara vänta på resultatet. När du börjar kontrollera resultatet kan du dock märka många misstag som så småningom kan göra din webbplats säkerhet och funktionalitet i fara.

Dessutom är verktyg för migrering av webbplatser ofta inte billiga och det är inte vettigt att betala för de tjänster som kanske inte är till hjälp på lång sikt och kan leda till problem som kan skada ditt nya projekt. Följaktligen är detta inte det bästa sättet att byta din webbplats från en plattform till en annan. Något kanske inte går som du förväntar dig och det kommer bara att vara slöseriet med din tid och dina pengar.

I stället är det vettigt att anförtro denna uppgift till proffs. Du kan välja mellan två rimliga alternativ här.

Den första använder de verktyg som erbjuds av Cart2Cart, vilket tillåter den automatiserade Wix to Shopify-migreringen. Plattformen kommer att överföra varje element i ditt webbplatsinnehåll manuellt med tanke på alla nyanser och dina speciella krav. Men det är du som kommer att ansvara för det slutliga resultatet.

Cart2Cart

Det andra alternativet är att kontakta Shopify frilansguruer och erbjuda sina tjänster på https://experts.shopify.com/. Detta eliminerar behovet av att ta hand om alla steg i webbplatsöverföringsprocessen oberoende eftersom systemexperter kommer att hantera alla sepsar åt dig. Vad du behöver göra är bara att beställa tjänsten och kontrollera resultatet. Det är allt.

Shopify experter

Samtidigt måste du vara redo att diskutera alla detaljer om din beställning, prissättningsaspekter, tidsfrister, migrationskrav, parametrar för din webbutik och andra måste-ha problem i detaljer för att inte stöta på problem efteråt..

Slutsats

När det gäller att bygga en stor fullständig webbutik med hundratals produkter och flera funktioner är det ett måste att välja en funktionsladdad plattform. Wix och Shopify är två världskända system och du kan faktiskt starta en webbutik med någon av dem. Allt beror på dina e-handelsbehov och krav.

Men om du redan äger en Wix-baserad butik och vill föra dess funktionalitet till den helt nya nivån, kommer migrering till Shopify att vara en rimlig lösning som så småningom kommer att betala sig. Det beror inte på att Wix är dåligt när det gäller e-handelsalternativ. Det beror på att Shopify är en specialiserad e-handelsprogramvara som ursprungligen var inriktad på utveckling av stora hypermarknader online.

Processen med manuell växling från Wix till Shopify tar tid och ansträngning, men det är definitivt värt det om du hoppas få ett värdigt resultat. Det finns en del krångel förknippad med domän- och innehållsöverföring samt med inställningsjustering. För att förenkla uppgiften ska du tänka på stegen och tips som nämns i guiden ovan och vara konsekvent om varje steg. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt överföring av domännamn, där allt beror på den webbhotell som du hanterar.

Om du inte vill bry dig om manuell Wix till Shopify-migrering är det vettigt att använda specialtjänster eller anställa en frilansare det kommer att göra jobbet åt dig. Dessa inkluderar antingen onlinetjänster som tillhandahåller automatiserad migrering av webbplatsen eller hjälp av experter från Shopify, som kommer att hantera alla steg oberoende. Var och en av dessa alternativ har sina för- och nackdelar. Så tänk på alla dessa nyanser för att anta ett verkligt opartiskt beslut. Detta är ett säkert sätt att göra din Wix to Shopify-migration till en framgång.

Beställ webbplatsöverföring

Vanliga frågor om Wix to Shopify Migration

Fråga: Är Wix bra för e-handel?

Svar: Wix har en kraftfull e-handelsmotor som erbjuder flera anpassningsverktyg för design, funktioner i webbutiken, responsiva branschmallar, betalnings- och leveransinställningar. Detta gör det möjligt att skapa webbkvaliteter av hög kvalitet med systemet. Tänk dock på att Wix är bra bara när det gäller att lansera små eller medelstora e-handelsprojekt. Om du behöver en stormarknad med tusentals produkter som erbjuds till salu och avancerad funktionalitet är det vettigt att byta till det specialiserade nischsystemet som Shopify.

Fråga: Tillåter Wix dropshipping?

Svar: Ja, Wix Stores kan nu ansluta till de mest populära dropshipping-tjänsterna. Dessa inkluderar Modalyst, Printful och Printify. Integration med dessa plattformar gör det möjligt att organisera och hantera dropshipping-verksamheten baserat på dina krav och personliga kriterier.

Fråga: Är Wix kompatibel med Shopify?

Svar: Delvis, ja. Du kan importera produkter från Wix till Shopify genom att till exempel kompilera CSV-filer med beskrivningar. Men om du vill importera hela designen och strukturen på din Wix-webbplats till Shopify, kommer du inte att kunna göra det på grund av funktionsbegränsningarna.

Fråga: Kan du överföra Wix till Shopify?

Svar: Det är möjligt att överföra din webbutik från Wix till Shopify. Hela processen kommer att inkludera överföring av innehåll och domännamn med ytterligare justering av designanpassning och funktionalitetsinställningar. Du kan hantera processen antingen manuellt eller med hjälp av professionella tjänster.

Fråga: Är Shopify bättre än Wix?

Svar: Det är felaktigt att ge Shopify utbredning över Wix eftersom båda plattformarna är kända företrädare för webbdesignindustrin. De skiljer sig bara i sin nischfokus. Wix är allt-i-ett-webbplatsbyggare som gör det möjligt att skapa onlinebutiker. Shopify är i sin tur den kompletta eCommerce-programvaran med kraftfull webb-butiksuppsättningsfunktion som krävs för att starta och hantera alla typer av onlinebutiker, inklusive hypermarknader.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map