Vad behöver jag för att skapa en webbplats? Programvara som behövs för att skapa en webbplats

Vad behöver jag för att skapa en webbplats?


Så du har redan vetat hur Internet fungerar. Du förstår skillnaden mellan webbsidan och webbläsaren. Det är hög tid att bygg en webbplats från grunden av din egen. Även om byggprocessen inte längre är en smärta i nacken har användare med absolut ingen teknisk kompetens stora möjligheter att gå live med sina nya onlineprojekt. Avancerad programvara och webbverktyg ger dessa möjligheter.

De gör det faktiskt enkelt och snabbt att bygga, anpassa och distribuera. I de flesta fall kommer du att behöva formuläret från 6 minuter till flera timmar för att få en fullt funktionell webbplats med nollkodningsupplevelse. Så, vad är dessa verktyg och hur kan de hjälpa? Fortsätt läsa artikeln för att ta reda på vilken programvara som krävs för att skapa en webbplats från grunden.

Grundläggande webbplatskomponenter

Trots att användarna kanske inte har speciella tekniker för att skapa en webbplats från noll är det viktigt att förstå några av termerna relaterade till webbindustrin. Dessutom kan det vara bra att inse hur webbplatsen faktiskt fungerar och vilka komponenter den består av. Du har redan hört några av uttrycken, även om du kanske inte har den dimmaste uppfattningen om vad de betyder. Vi kommer att klargöra dessa villkor för dig.

De viktigaste komponenterna för att fastställa din närvaro på nätet inkluderar:

 1. En webbsida – är ett webbdokument som kan komma åt via en webbläsare genom att skriva in webbadressen.
 2. Hemsida är värd och hanterar ett urval av webbsidor såväl som att sätta ihop dem eller dela upp i specifika grupper eller avsnitt.
 3. Ett domännamn – är din webbplatsadress som du kan se i webbläsarens sökfält.
 4. En webbserver – är en dator som är värd för dina webbplatsfiler och innehåll samt säkerställer dess tillgänglighet för slutanvändaren.
 5. Sökmotor – är ett webbinstrument som hjälper användare att hitta den webbplats de behöver. Det kommer som ett enkelt navigationssystem för att surfa på nätet och surfa på de webbplatser du behöver.

Nu ska du sätta ihop alla dessa komponenter så får du en så kallad Global Web med miljoner levande webbplatser och deras ägare. För att webbplatsen ska fungera behöver du ett baspaket med webbprogramvara och teknik.

Webinstrument som behövs för att skapa en webbplats

Internet är fullt av olika verktyg för att bygga en webbplats. Vissa av dem är ganska grundläggande medan andra är mer avancerade och uppdaterade. Vissa verktyg är gratis tillgängliga medan andra kommer med extra kostnader. Olika tekniker kräver olika tillvägagångssätt när du börjar använda dem (online eller nedladdningsbar programvara osv.).

Det är upp till dig vilken du ska välja. Du måste dock överväga några viktiga faktorer som kan inkludera:

 • Enkel användning – är dessa verktyg enkla att använda? Eftersom du är en icke-tekniker bör du välja dem med det enklaste gränssnittet och lägsta kurva
 • Funktionsuppsättning – se till att ett valt instrument låter dig hantera den tidigare uppgiften. Samtidigt leta efter förbättrad funktionalitet. En bildredigerare är inte bara för beskärning och skärning. Tänk på ändring av bildstorlek, borttagning av element, flera lager osv.
 • Budgetförväntningar – Vissa verktyg är gratis medan andra har extrakostnader, betalda tillägg eller premiumversioner. Se till att ett valt verktygssats uppfyller dina budgetförväntningar.

För att göra det lättare för dig har vi markerat flera kategorier som täcker alla instrument som behövs för att bygga en webbplats. De inkluderar interna resurser (PC med det förinstallerade operativsystemet och webbläsaren), webbdesignverktyg (webbplats- och mallbyggare) och ytterligare programvara som inte är obligatorisk men säkert kommer att göra ditt liv enklare (grafik- och textredigerare). Låt oss titta närmare på varje kategori.

1. PC med förinstallerat operativsystem (OS)

Att ha en dator räcker inte för att börja använda den. Du måste ha ett operativsystem installerat för att gå vidare. OS är faktiskt själen på din dator. Den startar alla större funktioner såväl som själva datorn. Det kan också leverera några extra funktioner, anpassningsverktyg och redan inbyggda funktioner. Du ska bestämma vilken du ska välja.

Även om du antagligen har den redan installerad, kommer vi bara att markera de 3 bästa alternativen som finns tillgängliga för användare.

Windows OS

Windows OS

Windows – är ett populärt operativsystem som innehar över hälften av OS: s marknadsandel. Systemet är mycket användarvänligt vilket gör det enkelt att installera det, logga in och komma igång. Windows finns i flera versioner som regelbundet uppdateras. Varje version ger ett urval av baslinjefunktioner, vilket gör det till ett hårdvaruval # 1 idag.

De viktigaste Windows-funktionerna:

 • Enkel användning – De flesta av er har redan behandlat tidigare OS-versioner inklusive Windows XP eller Windows 7. Allt är enkelt och bekant.
 • Val av programvara – Microsoft har vuxit till en dominerande kraft på hårdvarumarknaden och levererat massor av applikationer, tillägg och tillägg för OS. Låt möta det. Vi älskade alla att spela Microsoft Solitaire Collection av kortspel.
 • System- och funktionsuppdateringar – Windows gör det enkelt att hålla din dator igång smidigt. Det meddelar varje ny uppdatering som är tillgänglig samt garanterar automatiserade säkerhetskopior med hjälp av systemåterställningspoäng.

Windows OS kan vara ett bra val oavsett om du är en vanlig hemanvändare, spelare eller företagare.

Linux OS

Linux OS

Linux skiljer sig från traditionella operativsystemtyper, eftersom det är ett operativsystem med öppen källkod. Systemet startades 1991 och kan uppfyllas inte bara på stationära enheter utan också på smartphones och surfplattor, spelkonsoler, elektroniska bokläsare, digitala inspelare eller lagringsenheter..

De viktigaste Linux OS-funktionerna:

 • Open-source OS – det betyder att användare kan redigera och anpassa systemet genom att komma åt dess källkod. Naturligtvis hänvisar det bara till användare med tillräcklig teknisk bakgrund.
 • Flexibel licensiering – För GPL-licensierade Linux-användare reserverar systemet tillräckligt med utrymme för modifiering av programvara, distribution eller obegränsad återanvändning.
 • Hy – OS är ganska svårt att installera och installera f jämfört med Windows eller Mac. Å andra sidan kan användare räkna med avancerat stöd genom flera Linux-forum.

Mac OS

Mac OS

My OS – är ett proprietärt operativsystem som är specifikt utformat för Apple-enhetens sortiment. Med andra ord, den används bara på Apples surfplattor, bärbara datorer och smartphones inklusive några av dess bärbara. Programvaran lanserades för att motsätta sig Microsoft. Det ger användarvänlighet och ett brett utbud av inbyggda appar.

De viktigaste Mac OS-funktionerna:

 • Integrerade appar – från röstinspelare och befälhavare till webbläsare, kalendrar, kalkylatorer, budbärare och mer.
 • Kompatibilitet – användare är fria att integrera olika tredjepartsapplikationer. OS är kompatibelt med annan programvara för företag och hemmabruk.
 • Gränssnittsanpassning – Du kan ändra storleken på skärmobjekt, byta ut skrivbordsbakgrunden, dra nytta av bildskärmsupport och plug & spela funktion.

Att växla mellan olika OS-versioner kan vara en mardröm. Så om du är van vid Windows kommer det att jobba med Mac som att ta tag i sugrör med alla elementen placerade på ett annorlunda och irriterande sätt, och vice versa. Du borde hålla fast vid en enda programvara.

2. Webbläsare

En webbläsare – är en programapp som verkar vara din guide till den inre världen av Global Web. Programvaran hjälper till att inte bara komma åt webbsidor utan också använda vissa webbinstrument, verktyg eller tillägg. Att ha en webbläsare är viktigt om du väljer att använda SaaS webbsajtbyggare eller populära CMS-lösningar. Annars kommer du inte att kunna komma åt webbdesign och anpassningsverktyg.

Medan operativsystem vanligtvis levereras med redan integrerade webbläsare (Windows levereras med Internet Explorer medan Mac har Safari-webbläsaren installerad som standard), kan du behöva mer förbättrad, lätt och funktionell programvara för att surfa på webben.

Här är de 3 bästa användaralternativen med några beskrivna kärnfunktioner:

Google Chrome

Google Chrome

Google Chrome – är den mest populära webbläsaren med mer än 81% av användarna 2019. Förutom bra prestanda och sekretessverktyg, kommer webbläsaren med ett urval av tillägg och integrerade appar. De inkluderar föräldrakontrollverktyg, CPN-tjänster osv. Å andra sidan är Chrome en av de resurshungande webbläsarna.

De viktigaste funktionerna är:

 • Förbättrad prestanda.
 • Stöd för flera tillägg och appar.
 • En tungviktig webbläsare som kräver mycket av OS-resurser

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Mozilla – är en populär webbläsare som nyligen har fått sin största översyn under det senaste decenniet. Programvaran är extremt enkel att använda och flexibel. Dessutom erbjuder det mångsidigt tilläggsstöd och medel för att skydda användarnas integritet.

De viktigaste funktionerna är:

 • Ideell app utan kostnader eller delning av tredje part.
 • Lite OS-resurser behövs.
 • Avancerade skyddsverktyg för integritet.

Opera

Opera

Opera har underskattats i många år. Webbläsaren erbjuder fantastisk funktionalitet och integrerade verktyg som är avgörande för effektiv webbläsning. Till exempel kan användare dra nytta av den inbyggda annonsblockeraren utöver Opera Turbo-funktionaliteten. Den används för att komprimera trafiken och säkerställa snabbare åtkomst till populära webbsidor. Dessutom erbjuder appen flera anpassningsverktyg och tillägg för att aktivera.

De viktigaste funktionerna är:

 • Snabb laddning av sidor tack vare Opera Turbo.
 • Inbyggd annonsblockerare.
 • Stöd för färre tillägg om de jämförs med konkurrenter.

4. Webbplatsbyggare

Idén med att använda webbsajtbyggare är att låta användare komma åt dem via webbläsaren utan extra programvara eller ytterligare nedladdningar. Du loggar bara in och startar redigeringsprocessen. Vi har markerat flera bra alternativ när det gäller användarvänlighet, funktionsuppsättning och prisvärdhet:

WixWix – är en ledande webbplatsbyggnadsplattform bra för att skapa olika typer av webbplatser. Det erbjuder en rik funktionsuppsättning för småföretagsprojekt, portföljer, digitala butiker etc. Programvaran använder den senaste tekniken för att låta nybörjare bygga webbplatser på några minuter med hjälp av Wix ADI artificiell intelligensverktyg. Ingen kodningskompetens är nödvändig medan planen med en gratis domän, värd och widgetar börjar på $ 13 per månad. Wix.com

uKituKit – är en av de enklaste och mest prisvärda webbplatsbyggarna designade för innehållsbaserade webbplatser, portföljer och representationer för småföretag. Programvaran har en intuitiv WYSIWYG-redigerare utöver ett urval av anpassningsbara mallar, tredjepartsintegration och direktstöd från $ 4 per månad. uKit.comuKit – är en av de enklaste och mest prisvärda webbplatsbyggarna designade för innehållsbaserade webbplatser, portföljer och representationer för småföretag. Programvaran har en intuitiv WYSIWYG-redigerare utöver ett urval av anpassningsbara mallar, tredjepartsintegration och direktstöd från $ 4 per månad.

Den viktigaste fördelen med att använda webbsajtbyggare är att du kan komma åt dem när du vill. En användare behöver bara en enhet ansluten till Internet och data för att logga in. Det finns inget behov av att ladda ner flera versioner för att ha installerat på flera enheter. Alla webbplatsbyggnadsinstrument kan nås med ett klick.

Inline redigering kommer som en annan viktig fördel här. Det innebär att alla ändringar sparas automatiskt utan att behöva publicera varje ålder igen hela tiden efter att du har gjort några lilla innehållsuppdateringar. Dessutom kan du förhandsgranska de här förändringarna i realtid, vilket är omöjligt när du använder offline-webbplatsbyggare.

5. Offline webbplatsbyggare

Vissa webbbyggnadsprogram kräver inte internetuppkoppling. Användare kan välja nedladdningsbar programvara och använda den oavsett om det finns ett Wi-Fi-nätverk eller inte. Den största fördelen med sådana plattformar är att du kan arbeta med att skapa webbplatser när du behöver trots platsen. Håll bara appen installerad och komma åt dess funktioner när som helst.

Den viktigaste nackdelen här är att du förmodligen skulle behöva betala för flera versioner om du använder programvaran på flera enheter. Annars kommer du att kunna komma åt programmet från en enda dator, vilket inte är särskilt bekvämt. En annan nackdel är att du fortfarande kommer att behöva Internet-anslutningen för att importera en redan utformad mall eller ha den installerad på din server.

Den goda nyheten är att det finns både betalda och gratis plattformar som erbjuder obegränsad tillgång till deras funktioner till nollkostnad. Låt oss titta på ett par exempel:

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – en betald applikation som lanseras under Adobes banner. Verktyget gör det enkelt att skapa dynamiska webbdesign även om det är ganska komplicerat och dyrt. Användare som inte har någon kodnings- eller webbdesignfärdighet kan ha ryggen mot väggen. Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – en betald applikation som lanseras under Adobes banner. Verktyget gör det enkelt att skapa dynamiska webbdesign även om det är ganska komplicerat och dyrt. Användare som inte har någon kodnings- eller webbdesignfärdighet kan ha ryggen mot väggen.

MobiriseMobirise – en offline nedladdningsbar programvara som är kompatibel med både Windows och Mac OS för maximal flexibilitet. Plattformen är gratis att använda och har färdiga digitala butiklayouter utöver responsiv webbdesign, mobil förhandsvisningsläge osv. MobiriseMobirise – en offline nedladdningsbar programvara som är kompatibel med både Windows och Mac OS för maximal flexibilitet. Plattformen är gratis att använda och har färdiga digitala butiklayouter utöver responsiv webbdesign, mobil förhandsvisningsläge osv.

De dåliga nyheterna om alla ovannämnda är att de inte är bra för nybörjare. De kräver åtminstone någon baslinjelärningskurva eller kodupplevelse. Av denna anledning väljer du webbsajtbyggare med dra-och-släpp-funktionalitet liksom alla funktioner som ingår i paketet kan vara ett bättre alternativ.

6. Ytterligare icke-obligatoriska verktyg

Vi har diskuterat några obligatoriska tillgångar som behövs för att skapa en webbplats från början. Dessutom kan du dra nytta av extra verktyg. De är inte obligatoriska men kan fortfarande göra utvecklingsprocessen mycket snabbare och enklare. Att inte tänka på dem skulle vara en miss.

När vi säger extrainstrument menar vi text- och grafikredigerare för att arbeta med innehållet i olika format och typer. Du kanske behöver skriva och lagra flera texter samt källkodstycken på en och samma plats. Det är alltid bättre att kopiera och klistra in dem istället för att skriva från början varje gång.

Dessutom måste webbplatsägare bearbeta många bilder och foton för att göra deras projekt fängslande. Det är här grafiska redaktörer är viktiga. De hjälper till att inte bara ändra storlek på och beskära dina bilder utan också komprimera dem, anpassa, lägga till effekter, nya lager osv.

Textredigerare

Användare kan dra nytta av flera typer av textredigerare. Den första kategorin innehåller redan inbyggda redaktörer som levereras med vart och ett av operativsystemen. Windows-användare kan finna att Anteckningar redan är integrerade i OS. Mac OS har TextEdit installerat medan Linux kommer med Kate, LeafPad och några andra.

Å ena sidan är det bra att ha integrerade redaktörer. Å andra sidan kan användningen vara svår. Exempelvis är Notepad perfekt för att lagra bitar av text eller källkod. Men det har inte många av formaterings- eller anpassningsverktygen.

Det är här du kanske föredrar att Microsoft Office-paketet är kompatibelt med alla OS-versioner. Det innehåller inte bara textredigerare, utan också Excel, PowerPoint och några andra fantastiska instrument som kan komma till nytta.

Att använda online-redaktörer är ett annat alternativ. De fungerar på samma sätt som traditionella redaktörer med den enda skillnaden: de är tillgängliga via din webbläsare och kräver en internetanslutning. De flesta av er har använt Google-kontorsmolnbaserade onlinepaket med alla samma funktioner som i det traditionella skrivbordskontorspaketet. All information lagras automatiskt i molnet med möjlighet till samarbete. Du kan fjärrredigera samma dokument, PowerPoint-presentation eller Excel-tabell tillsammans med dina lagkamrater.

Grafiska redaktörer

Som vi har sagt tidigare är en grafisk redaktör inte bara att beskära och klippa bilderna. Redaktörstypen beror på projektets behov och din tekniska bakgrund. Vissa applikationer är enkla att använda medan andra kräver viss designbakgrund.

Återigen bör webbplatsägare överväga sina ekonomiska möjligheter, eftersom en del programvara är gratis medan andra program är tillgängliga med prenumerationsbaserade modeller eller kommer med premiumkonton för att få tillgång till alla funktioner.

Bestäm också hur du ska använda en redigering. Kommer det att bli en online-app som Duk? Där kan du använda färdiga mallar för banners, presentationer, Facebook- eller Instagram-inlägg eller skapa en egen unik design. Programvaran kräver enkel registrering på vårt sociala konto. En gratis plan finns tillgänglig med begränsade funktioner.

Photoshop Elements – är förmodligen det bästa exemplet på en nedladdningsbar grafikredigerare. Det kommer med ett brett urval av instrument från lagringsredigering och bildkomprimering för att arbeta med många designelement. En kraftfull redaktör är inte lätt för nybörjare. Men när du har hanterat det kommer redigering av bilder, konvertering och optimering av dem att vara en bit av en tårta.

Poängen

För att bygga en webbplats kan du behöva en uppsättning tillgångar och verktyg. Vissa av instrumenten är redan integrerade i ditt operativsystem medan andra kräver ytterligare nedladdning eller onlineåtkomst. Oavsett vad du väljer, innehåller listan över programvara som krävs för att skapa en webbplats en operativ dator med det redan installerade operativsystemet, en pålitlig webbläsare, online eller nedladdningsbara webbbyggnadsplattformar samt text- och bildredigerare.

Med så många alternativ på webben hittar du det verktyg som passar dig bäst när det gäller teknisk erfarenhet, mjukvarukompatibilitet och budgetförväntningar.

Skapa en webbplats gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map