Växlar från Squarespace till Wix

Växlar från Squarespace till Wix


Squarespace och Wix är två populära webbplatsbyggare, som skiljer sig mycket när det gäller webbdesignmetod, funktionsuppsättning, funktionalitet och målgrupp. Medan Squarespace huvudsakligen är inriktad på kreativers och entreprenörers behov, ger Wix kreativ frihet och omfattande utbud av verktyg och funktioner för att täcka behoven hos olika användarkategorier..

Det faktum att du bestämmer dig för att byta från Squarespace till Wix betyder inte att en av dessa plattformar är bättre än en annan. Det är bara frågan om dina preferenser, mål och, vad som är viktigare, aktuella webbdesignbehov.

Innehåll är en annan måste-ha-faktor att komma ihåg och det är också en av de viktigaste delarna i migrationsprocessen. Är du redo att klara alla klockor och visselpipor i din webbplatsöverföringsprocess? Då är det hög tid att diskutera det i detaljer.

Squarespace to Wix Website Transfer: Professional eller DIY?

Det allra första du bör definiera är det mest effektiva sättet att slutföra uppgiften. Det spelar ingen roll, om du redan har gjort det tidigare eller detta är ditt första försök, det finns alltid många tvivel i samband med processen. Vad du borde inse är att båda webbplatsbyggarna inte är det plattformar med öppen källkod. På motsvarande sätt tillåter de inte enkel kodåtkomst och överföring. Som ett resultat är det omöjligt att flytta din Squarespace-webbplats automatiskt.

Därför måste du göra det manuellt och det är här du kommer att stöta på ett annat avgörande problem: professionell eller DIY-migration. Det här är bara två möjliga varianter för att framgångsrikt byta från en plattform till en annan utan att tappa webbplatsens innehåll, domännamn och andra viktiga måste-ha-element.

Om du har webbdesignbakgrund kan du definitivt försöka hantera projektet självständigt. Men vad är känslan av att slösa bort din ansträngning och tid om du är en nybörjare? I det här fallet är det definitivt rimligare att anställa en professionell som gör det åt dig. Låt oss snabbt granska för- och nackdelarna med båda alternativen nu.

Anställa professionella

När det gäller migrering av webbplatser, involverar proffs verkar vara en mer rimlig och logisk lösning. Här är varför. Webbdesignproffs, som redan har erfarenhet av att byta webbplatser mellan plattformarna, har förstahands kunskap om alla steg och specialaspekter för varje tjänst. De vet med säkerhet vad de kan förvänta sig av detta eller det här systemet och hur de kan övervinna de problem du eventuellt kan möta under hela processen.

Överför Squarespace till Wix

Som ett resultat sparar du tid och ansträngning, men du bör vara redo att investera i det här jobbet. En annan fördel med metoden är att du inte kommer att vara ensam efteråt. Om det finns några oväntade problem, buggar eller andra svårigheter, har du alltid en möjlighet att kontakta specialisterna, som hjälper dig att hantera problemet på bästa sätt och med minimal investeringstid.

DIY-webbplatsöverföring

Är du säker på att du har tillräckligt med webbdesignkompetens och kunskap för att migrera din webbplats från Squarespace till Wix oberoende? Då är du välkommen att göra det på egen hand utan att spendera dina pengar. Gör dig dock redo att investera din tid och ansträngning istället. Om du har rätt på att inleda processen för manuell överföring av webbplatser, granska sedan detaljerna om proceduren i riktlinjen nedan.

Hur man växlar från Squarespace till Wix – The Ultimate Guide

Fas 1. Innehållsöverföring

Hela processen tar några timmar. Här är de nödvändiga stegen att följa för att effektivt utföra uppgiften:

 1. Registrera dig för Wix och utforska plattformen i detaljer.
 2. Gå till ditt Squarespace-konto och nå instrumentpanelen med alla tillgängliga filer där. Exportera filerna till ZIP-arkivet och lagra dem sedan på din dator.
 3. Öppna Wix-instrumentpanelen och öppna redigeraren. Skapa en vanlig webbplatslayout och försöka hålla dig till din webbplatsdesign. Importera sedan de packade arkiverade filerna och innehållet.
 4. Så fort du är klar med din innehållsöverföring kan du fokusera på anpassning av webbplatsen. Wix erbjuder massor av högkvalitativa mönster – bara välj den som kommer upp till din nisch mest av allt och gå vidare för att anpassa den. Det finns en bekväm förhandsvisningsknapp som låter dig uppmärksamt utforska de mallar du är intresserad av.
 5. Efter att ha hanterat innehållsöverföring, glöm inte att kontrollera dina webbplatspositioner i sökmotorns resultat för att vara säker på att du inte har tappat dem. För att kontrollera om allt är ok, glöm inte att kopiera och granska webbadresser på webbplatsen. Om det är omöjligt att överföra vissa webbadresser manuellt av någon anledning kan du ställa in omdirigeringar för dessa sidor. Ställ in eller kopiera sedan metataggar (det här är titlar och beskrivningar) för alla sidor samt alt-taggar för bilder tillgängliga på dessa sidor.

Fas 2. Squarespace to Wix Domain Transfer

Processen för migrering av webbplatser går inte bara till innehållsöverföring. För att säkerställa att ditt projekt kommer att återfå sina positioner i sökmotorerna och inte tappar trafik måste du flytta ditt domännamn från Squarespace till Wix. Tänk dock på att du kommer att kunna göra det om din domän registrerades hos webbplatsbyggaren för mer än 60 dagar sedan.

Om du väljer att överföra en gratis domän bör du veta att Wix kan ta ut avgifter för dess användning, beroende på vilken plan du kommer att prenumerera. Dessutom noterar systemutvecklarna att själva processen för migrering av domännamn inte är omedelbar – i vissa fall kan det ta upp till sju dagar att slutföra den. Här är en detaljerad guide som hjälper dig att hantera domänöverföring enkelt.

 1. Lås upp domänen. Nå hemmenyn för Squarespace, hitta “Inställningar” och klicka sedan på avsnittet “Domäner” för att välja den du vill flytta. Rulla ner till och avmarkera rutan “Lås domän”.
 2. Hämta domänöverföringsnyckeln. Strax efter att du har låst upp domänen, gå till den nedre delen av panelen, där du ser knappen “Hämta överföringsnyckel”. Klicka på den för att kopiera domännamnöverföringsnyckeln som du kommer att erbjudas. Du behöver den här nyckeln (som också kallas EPP eller autorisationskod) när du godkänner domänomkopplaren med Wix.
 3. Överför domännamnet. Gå till Wix-kontrollpanelen och registrera dig för Wix Combo eller Unlimited Plan. Saken är att billigare prenumerationer inte tillåter överföring av domännamn. Kolla in migreringsinstruktionerna som finns tillgängliga på systemets kontrollpanel.
 4. Ange EPP (auktorisation) kod du har fått från Squarespace och klicka sedan på “Skicka” -knappen.
 5. Systemet erbjuder dig rullgardinsmenyn med detaljerade riktlinjer för ytterligare åtgärder. Förresten, om du har för avsikt att hålla ditt domännamn värd av Squarespace, bör du gå tillbaka till domänen du har valt i panelen “Domäner” och kryssa i rutan “Lås domän”.
 6. Utöka registreringen av domännamn. För att kunna arbeta med systemet med ditt domännamn måste du utöka det med Wix. Den minimala förlängningsperioden varar i ett år eller ännu mer, beroende på dina planer och budget.
 7. Välj sekretessalternativet. Nästa steg innebär valet av sekretessalternativ som passar dina behov mest av allt. Wix gör det möjligt att välja antingen privat eller offentlig registrering. Om du bestämmer dig för det senare alternativet kommer din domän att vara tillgänglig i WHOIS-informationsdatabasen.

Det här är de detaljerade stegen du bör göra för att överföra ditt innehåll och domännamn från Squarespace till Wix. Om du gör allt på rätt sätt får du ytterligare en bekräftelselänk via e-post för att bekräfta överföringen.

Slutsats

Det är ganska svårt att kalla processen att migrera från Squarespace till Wix komplicerad. Men om det här är din första upplevelse och du aldrig har gjort det förut, finns det många aspekter du kan förbise. Saken är att båda webbplatsbyggarna har sina egna funktioner, egenskaper och speciella parametrar, vilket kan ha allvarlig inverkan på din webbplatsöverföring på lång sikt. Det som allvarligt påverkar processen och gör det mycket tidskrävande är nödvändigheten att flytta både webbplatsens innehåll och domännamn. Det är här riktlinjerna i inlägget kommer att vara praktiska för dig.

P.S. För att se till att din webbplats fungerar bra och migrationsframstegen var en framgång måste du noggrant kontrollera dess prestanda. Ta dig tid att testa projektet innan du avbokar ditt Squarespace-prenumeration. Detta är det säkra sättet att bevara dina projektdata och prestanda. Sammantaget är det ganska vanligt att byta från Squarespace till Wix, som omfattar flera måste-ha-steg. Om du inte är säker på att du kommer att klara uppgiften framgångsrikt på egen hand, kontakta experterna för att känna dig på den säkra sidan.

Beställ webbplatsöverföring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map