Växlar från Weebly till Wix

hur man växlar från weebly till wix


Skälen att växla från Weebly till Wix kan skilja sig mycket. Det faktum att du har beslutat att byta plattform betyder inte att Weebly inte är värt uppmärksamheten. Det handlar om dina nuvarande ansträngningar, mål och avsikter för webbdesign.

Efter förvärvet av Weebly av Square 2018 har webbplatsbyggaren fått ett starkt e-handelsfokus. Detta har blivit ett av anledningarna för systemanvändarna att byta till andra plattformar.

Wix har blivit en av de mest populära destinationerna för migrering av webbplatser, speciellt för användare som inte är intresserade av e-handelswebbplatsutveckling, vilket föredrar standard för webbdesignfunktioner. Och det är inte konstigt eftersom Wix för närvarande är den mest kända och kraftfulla webbplatsbyggaren, vilket kan vara ett bra ersättare för alla webbbyggnadstjänster. Webbplatsbyggaren tillhandahåller ett brett utbud av designanpassningsverktyg, mallar och alternativ för webbplatspromotering.

Läs också:
Wix vs Weebly – en djupgående jämförelse.

Om du har bestämt dig för att migrera från Weebly till Wix, finns det flera frågor att tänka på. Dessa inkluderar domännamn, värd, innehåll och SEO-positioner. Det är hög tid nu att ta reda på hur komplicerad processen att byta till Wix kan vara och vem som kan dra nytta av den.

Weebly till Wix webbplatsöverföring: professionell eller DIY?

När det gäller migrering av webbplatser är den allra första frågan som användare tänker på hur de ska hantera den på rätt sätt. Oavsett om det här är din första erfarenhet av webbplatsöverföring eller om du redan har gjort det, kommer du fortfarande att tvivla om processens effektivitet bara för att du kanske är osäker på speciella nyanser i vart och ett av dessa system.

Egentligen är det inget för komplicerat med migreringsprocessen för webbplatsen, om du är bekant med de måste-ha steg i den. Men hur är det med första gången som aldrig har gjort det tidigare? Om du tillhör denna användarkategori, kan du välja ett av två alternativ: migrering av webbsajter eller anställa en professionell.

Anställa professionella

Webbplatsöverföringsexperter har förstahands kunskap om alla nyanser hos varje webbplatsbyggare som gör det möjligt att nå bättre resultat. De är också medvetna om alla steg migreringsprocessen innebär, vilket minskar tiden för webbplatsöverföring. Vad som är viktigt, kommer du att kunna hålla kontakten med dessa specialister. Om det är något som går fel eller om du får vissa problem, kommer du bara att kontakta dem för att få dessa buggar hanterade på bästa sätt.

Läs också:
Hur man anställer en professionell Wix-expert.

DIY-webbplatsöverföring

Oavsett vilket beslut du så småningom kommer att fatta för, är det ändå vettigt att överväga möjligheten för DIY-webbplatsöverföring. Hur som helst finns det användbara riktlinjer för hur man slutför processen med ett minimum av krångel. Så varför inte prova då? Här är en snabb översikt över Weebly till Wix-omkopplingsproceduren såväl som de måste-ha steg du bör ta hänsyn till för att förhindra de potentiella problemen.

Hur man växlar från Weebly till Wix – The Ultimate Guide

Fas 1. Innehållsöverföring

Tänk på att det inte finns någon automatisk överföring i Weebly. Så gör dig redo att exportera dina filer och ladda upp dem till Wix manuellt. Detta är de steg som ska följas för att göra det till en framgång:

 1. Gå till ditt Weebly-konto och gå till instrumentpanelen på din webbplats. Klicka på knappen “Redigera webbplats” och vänta tills den laddas.
 2. Gå till webbplatsinställningarna och hitta avsnittet “Arkiv”. Skapa ZIP-arkiv för dina webbplatsfiler och skicka e-post till den önskade adressen.
 3. Gå till din e-post och ladda ner ZIP-arkivet till ditt skrivbord. Spara filen för att ytterligare exportera den till din nya Wix-webbplats.
 4. Weebly arkiv

 5. Nå Wix-instrumentpanelen, öppna Wix Editor, replikera den allmänna webbplatslayouten och importera de packade filerna och innehållet där.
 6. Kontrollera positionerna för din nya webbplats i sökmotorerna eftersom det är en av de viktigaste indikatorerna på en framgångsrik webbplatsomkopplare. Vad du bör göra är att kopiera och kontrollera webbadresserna, ställa in 301 omdirigeringar för de webbadresser som inte kan överföras av någon anledning, kopiera och ställa in metataggar (titlar och beskrivningar) för alla sidor samt alt-taggar för alla bilder.

Fas 2. Weebly till Wix Domain Transfer

För att flytta ditt domännamn från Weebly till Wix måste du låsa upp det först och få EPP-koden. Tänk på att du får göra det om det redan har gått 60 dagar sedan domänregistreringsdatumet. Du bör också förstå att själva domänöverföringen inte betyder att du också bör byta värdleverantör. Om din webbplats är värd hos Weebly eller något annat webbhotell kan du lämna detta oförändrat.

 1. Öppna ditt Weebly-konto och inaktivera registrarlåset. Detta kommer att vara det första steget att överföra domännamnet. Kom ihåg att när du gör denna ändring kommer ditt WHOIS sekretessskydd inte att gälla också.
 2. Nå domänssidan och välj den domän du vill överföra. Du kommer att erbjudas alla tillgängliga alternativ. Klicka på länken “Inaktivera” som finns under ikonen Registrar Lock. Strax efter det ser du EPP-godkännandekoden bredvid länken. Om du plötsligt ändrar dig kan du alltid aktivera låset igen och dölja EPP-koden genom att helt enkelt aktivera länken Aktivera. Memorera din EPP-kod så att du måste ange den när du registrerar din domän med Wix.
 3. Registrera dig för Wix Combo eller Unlimited Plan (billigare planer tillåter inte domänflyttning). Gå till systemets kontrollpanel och utforska instruktionerna.
 4. Nu är det hög tid att ange EPP-koden du har fått från Weebly. Så snart du gör det klickar du på knappen “Skicka”.
 5. Du kommer att se rullgardinsmenyn med detaljerade riktlinjer.
 6. Följ dem för att slutföra resten av processen.
 7. Utöka registreringen av ditt domännamn (den minimala tidsperioden är ett år, inte mindre).
 8. Ange din kontaktinformation, om du inte har gjort det ännu.
 9. Nu är det hög tid att välja sekretessalternativet som kommer upp till dina behov mest av allt. Wix erbjuder privat och offentlig registrering. Om du väljer den senare lösningen kommer ditt domännamn att vara öppet i WHOIS-informationsposter.
 10. Välj betalningsalternativ, som passar din budget mest av allt och gör den till en affär.

Om du gör allt på rätt sätt får du e-postlänken till bekräftelse. Aktivera den och gör dig redo att överföra webbplatsens innehåll.

Slutsats

Att byta från Weebly till Wix kan ta lite tid bara för att du saknar motsvarande erfarenhet. Med så många måste-ha aspekter processen innebär är risken för att förbise dem ganska hög. Var och en av plattformarna har sina egna nyanser och parametrar som helt enkelt inte kan underskattas och kan ha ett allvarligt inflytande på resultatet.

Och en sak till: deaktivera inte din Weebly-webbplats förrän du ser till att migreringsprocessen var korrekt och din nya Wix-baserade webbplats fungerar bra. Sammanfattningsvis är processen att byta från Weebly till Wix själv inte komplicerad. Följ bara stegen ovan för att göra det till en framgång.

Beställ webbplatsöverföring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map