Wix Flerspråkig webbplats skapande

Hur man skapar en flerspråkig webbplats i Wix


Wix – är en av de mest populära och igenkännliga plattformerna för webbplatsbyggnad idag. Den allt-i-ett-lösningen ger inte bara en massa fantastiska funktioner utöver värd, en mängd olika planer och omfattande support utan gör det också lättare att lokalisera ditt projekt och skapa flerspråkiga webbplatsversioner.

Plattformen har sin egen Wix Flerspråkiga applikation som låter användare bygga flera projektversioner översatta till destinationsspråk. Verktyget är mycket enkelt. Allt du behöver är att aktivera funktionen och ange språk för målgruppen.

Wix språkmeny

Den viktigaste nackdelen är att det fortfarande kräver manuell översättning. Dessutom måste du också anpassa ikoner, formulär och andra webbplatselement för att möta målgruppens behov. Det är här som användare kan leta efter en mer flexibel och enklare lokaliseringslösning som Weglot.

Låt oss ta reda på varför du faktiskt kan behöva få din Wix-webbplats översatt till flera språk innan vi kommer till saken.

Anledningar till att översätta din Wix-webbplats

Lokalisering av webbplatsen har flera potentiellt starka fördelar. De inkluderar bredare uppsökande, förbättrad användarupplevelse, stärkt trovärdighet och andra. Moderna verktyg som Weglot gör processen extremt enkel och billigare om man jämför professionella författare, redaktörer och korrekturläsare.

Lokaliseringsfördelar

Som ett resultat kan du tänka på följande:

 • Bättre användarengagemang – lokaliserade webbplatser levererar en autentisk användarupplevelse till en specifik målgrupp beroende på land eller region. Dessutom gör din webbplats ett bra första intryck som är avgörande inför digital konkurrens.
 • Märkesidentitet – hålla den globala publiken medveten om ditt varumärke. Användarna kommer att uppskatta din förmåga att tala språket på den marknad du riktar dig till.
 • SEO-fördelar – SEO-relevans spelar en viktig roll när det gäller marknadsföring av varumärken. Förutom engelska kan nyckelord på andra populära språk också vara ganska konkurrenskraftiga.
 • Expanded Outreach – Webbplatslokalisering låter dig ta tag i din bit av den globala pajen och nå en bredare publik. Till exempel är 30% av alla Internetanvändare från Kina och endast 2,8% av alla webbplatser översätts till kinesiska.
 • Ökad försäljning – ju fler besökare du får till din digitala butik, desto högre försäljning. Men manuell översättning av onlinebutiker kräver mycket tid och ansträngning, särskilt om du har över 100 produkter på lager. Att hantera varje produktbeskrivning är tidskrävande.

Det är här automatiserade lokaliseringstjänster som Weglot hjälper till. De är lätta att integrera. De kräver inte tekniska färdigheter. Sådan programvara gör jobbet åt dig till ett relativt lågt pris.

Weglot – Webbplatsöversättningsverktyg för Wix

Weglot – är API: et för lokalisering av webbplatsen. Det lanserades ursprungligen som ett språkavsnitt. Idag är den tillgänglig i form av ett plugin eller widget som är kompatibel med alla stora CMS-plattformar och webbplatsbyggare inklusive Wix.

Lösningen kan användas med vilken webbplats som helst, antingen skriver du en blogg, säljer produkter online eller marknadsför ditt varumärke för småföretag. Verktyget översätter inte bara större texter, artiklar, beskrivningar, etc. Det kan också användas för att lokalisera knappar, menysektion och andra projektelement automatiskt.

Användare kan välja mellan olika planer och prova tjänsten gratis. Tänk på att den kostnadsfria provversionen är begränsad till endast 2 000 ord. Så måste du trots allt uppgradera din plan.

Varför använda Weglot

Weglot är ett bättre alternativ till Wix inbyggda översättningsverktyg. Det fungerar bra för webbplatser som är inriktade på flera länder samtidigt. Användarna kommer att uppskatta en uppsättning av följande funktioner:

 • Automatisk översättning – lösningen översätter varje innehåll med antingen relaterade till större artiklar och inlägg eller kontaktfrms, CTA-block, knappar, etc. Inget behov av att hantera processen manuellt, vilket sparar god tid.
 • Avancerade översättningsverktyg – de inkluderar automatiska besökares omdirigering beroende på deras originalspråk och webbläsarinställningar.
 • Kompatibilitet – helt bra för en webbplats byggd med Wix utöver alla stora CMS-plattformar och e-handelsmotorer.
 • Enkel användning – Att använda Weglot med Wix-webbplatser är mycket enkelt. Integrationsprocessen består av flera enkla steg som vi kommer att beskriva lite mer i detalj.
 • SEO-fördelar – Den API-drivna lösningen översätter inte bara innehåll på sidan utan också länkar, metataggar osv.
 • Extra förmåner – systemet har avancerade översättningsverktyg med en inbyggd ordlistefunktion som håller alla ord som inte ska översättas utöver funktionen Sök och ersätt.

Användare kommer att kunna välja från en helt automatisk översättning eller manuell webbplatslokalisering. Det första alternativet kräver fortfarande viss korrekturläsning och redigering. Annars kan vissa innehållsstycken se onaturliga ut för en specifik målgrupp. Manuell översättning överväger att anställa Weglot-proffs från poolen av erfarna författare och översättare. Priserna är lägre om man jämför med traditionella frilansmarknader och nav.

Hur man skapar en flerspråkig webbplats i Wix

När det gäller den tekniska sidan av integrationsprocessen kommer det att ta dig inte mer än 5 minuter att få din Wix-webbplats översatt till Weglot.

Steg 1 – Logga in på Weglot

Weglot-registrering

För att få tillgång till alla Weglot-funktioner måste du registrera dig. Processen kräver ingen faktureringsinformation. Skriv bara in e-postmeddelandet och lösenordet för att börja använda den kostnadsfria testversionen. Det innehåller nästan samma funktionalitet som premiumplaner, även om du är begränsad med innehållsvolymen som ska översättas samt support och domänbelopp.

Steg 2 – Skapa ett projekt

Weglot skapande projekt

Efter registreringsprocessen låter systemet dig skapa ett nytt projekt med en listruta med alla plattformar som stöds av tjänsten. Välj Wix och gå vidare till nästa steg.

Steg 3 – Välj språk

Weglot Välj språk

I detta skede måste du ange webbplatsens originalspråk samt det språk du vill att den ska översättas till. Som gratis testversion kan du inte välja mer än ett destinationsspråk. Funktionen är tillgänglig för premiumanvändare endast med över 100 språk att komma åt.

Steg 4 – Anslut Weglot

Lägg till Weglot Snippet

När installationen är klar genererar systemet automatiskt ett JavaScript-kodavsnitt som ska läggas till din Wix-webbplats. Weglot kommer att kontrollera om det har lagts till korrekt. Sedan kommer språkväxlaren att visas på webbplatsen med alla sidor automatiskt översatta. I detta skede kan du också använda DNS-poster för att skapa underdomäner.

Steg 5 – Lägg till en switcher

Som vi nämnde tidigare genererar Weglot automatiskt språkväxelknappen. Men om du inte kan se den knappen kan du få den att visas manuellt genom att följa följande steg:

 1. Gå till Wix-instrumentpanelen och gå in i Tracking & Analytics-avsnitt.
 2. Klicka på knappen “Anpassad”.
 3. Kopiera JavaScript-kodavsnittet som genererats av Weglot och klistra in det. Glöm inte att välja alternativet ”Ladda kod på varje ny sida” för att visa växlaren på varje sida.

Din flerspråkiga Wix-webbplatsversion är klar!

Hur mycket kostar det att skapa Wix flerspråkig webbplats

Användare kan prova tjänsten till nollkostnad med hjälp av Weglot gratisversion. Även om det är begränsat till endast 2 000 ord räcker det fortfarande för en liten webbplats, målsida eller företagsrepresentation online. Om du har en blogg eller en digital butik med ständigt uppdaterat innehåll kommer det att vara nödvändigt att uppgradera till premium Weglot-paket.

Kostnaden kommer att bero på sidans storlek och innehållsvolym du behöver översätta. Dessutom är översättningskvaliteten också viktig. Om en automatisk översättning räcker för ditt projekt, behöver du inte betala extra pengar för manuell redigering.

Weglot Prissättning

Priset för användning av Weglot varierar från € 9,9 till € 499 per månad. Alla paket har samma funktioner och funktionalitet. Den enda skillnaden är i antalet stöds domäner och ordräkning.

Slutsats

Weglot kan vara ett bra alternativ till Wix anpassade översättningsverktyg. Integrationsprocessen är mycket enkel medan lokaliseringen inte kräver kodning eller speciella färdigheter. Du har din webbplats automatiskt översatt till mer än 100 språk.

Dessutom kan användare anpassa några av elementen, inklusive språkbrytarknapp, använda Weglot-instrumentbrädan för att övervaka översatt innehåll och dra nytta av varumärkesigenkänningen runt om i världen.

Prova Weglot GRATIS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map