Augmented Reality (AR) innen nettutvikling

utvidet virkelighet innen nettutvikling


Augmented Reality (AR) – er teknologien som gjør det mulig å legge til ikke-eksisterende elementer til den omkringliggende virkeligheten. Et av eksemplene kan være kringkasting av sportskamper, når videoen som kommer med visse koordinater i luften, forsynes med flybanen til en ball, bootheel eller en linje som fungerer som et visst utgangspunkt. Konstruksjonen av virkelige og imaginære objekter finner med andre ord sted. Denne effekten brukes også ofte i filmer og reklame.

Egentlig forestillingen om den Augmented Reality Ble introdusert for ganske lenge siden, nemlig i 1990. Det ble tilbudt av Boeing Corporation-forskeren. Det vil si at selve ideen om å bruke forsterkede ting som faktisk finner sted og de som er uvirkelig for å lage bilder i sanntidsmodus eller under tverrsnitt, ikke er ny. Det er vanskelig å kalle teknologien i et slikt format en “anvendt” en: en vanlig person brukte en gang det ferdige innholdet den ble brukt i. Den personen kunne ikke påvirke noe eller endre middel eller andre måter å bruke teknologien på. Fra nå av har situasjonen endret seg for alltid.

Hva er Augmented Reality (AR)?

På grunn av utviklingen av tilkoblingsnettverk, mobile enheter, kameraer og programvare, har Augmented Reality blitt en uunnværlig del av livene til vanlige mennesker. Dessuten er det nå valgt mye som den tilgjengelige og utbredte teknologien som skal brukes til fullføring av de påførte oppgavene. Du trenger ikke å være bare en bruker uten valgfrihet lenger. I stedet kan du personlig bestemme deg for om du ønsker å bruke AR til fullføringen av dine daglige oppgaver eller ikke. Det som betyr mest er at antall applikasjonsfærer er ganske omfattende og at det fortsetter å vokse (underholdning, konstruksjon, design, arkitektur, bilindustri, utdanning, logistikk, kartlegging, e-handel og hva ikke).

Kjente selskaper som Apple eller Google implementerer og populariserer Augmented Reality-teknologien omfattende i deres økosystemer. For eksempel støtter Safari mobilversjonen forhåndsvisning av AR-basert innhold uten behov for å installere ekstra applikasjoner (den fungerer på grunnlag av iOS12 – integrert AR Quick Look-verktøyet). ARCore og ARKit gir miljøet for utvikling av applikasjoner og innhold i Augmented Reality. Google har kunngjort den I / O-baserte Android Q, som kan overføre 3D-objekter til en brukermiljø direkte fra nettleserens søkefelt ved å bruke bare mobilkameraet. Uansett er tendensen klar. Om bare et par år vil den Augmented Reality bli en mainstream. Fremtiden har allerede kommet.

Hvordan Augmented Reality fungerer

Essensen er klar: i stedet for å se på flate bilder, får en bruker en mulighet til å prøve på et produkt eller et interiørobjekt i sanntidsmodus. 3D-modeller av klær, sko, møbler, tekniske apparater, blomster, dekorative gjenstander og andre elementer kan brukes ved hjelp av ditt mobile enhetskamera på virkelige gjenstander i sanntids fullskala-regime for å se hvor nøyaktig de passer deg.

Det faktum at koordinatene og bredden eller skalaen blir vurdert og beregnet i detaljer, gjør informasjonen ganske gyldig og klarert. Uansett er det veldig nær resultatet du vil benytte deg av når du bestiller.

Den rådende mengden mennesker har nå smarttelefoner, noe som gjør teknologien ekstremt tilgjengelig for store målgrupper. Det handler om realisering av dette da AR-integrasjonen i e-handel er en ganske kostbar prosess, som bare kan praktiseres av rike og lønnsomme selskaper.

Forsterket virkelighet i e-handel

Utviklingen av AR-applikasjoner er hovedsakelig privilegiet av nisjestudioer med komplekst utstyr og programvare. Prosessen er fokusert på å lage 3D-modeller og deres videre bruk. Kostnadene for teknologiintegrasjonen vil gradvis reduseres. Dette er den viktigste grunnen til hvorfor e-handelsbyggere har en tendens til å integrere Augmented Reality-teknologien i utviklingen av produktene sine.

For øyeblikket er Shopify den eneste e-handelsprogramvaren som hadde råd til AR-introduksjon. Dette er ganske gunstig for vanlige brukere, da de benytter seg av en mulighet til å bruke de ovennevnte fordelene uten å investere noe i prosessen. Nettbutikkeiere vil kunne øke salgsvolumet, mens kundene vil være mer sikre på å kjøpe tingene de virkelig trenger.

En slik tilnærming øker ikke bare konverteringsfrekvensen, men reduserer også antall produkter som returneres til nettbutikken, så vel som øker kundetilfredshetsgraden. Deres forventninger til produktvalget er berettiget i stor grad. AR-integrasjon er revolusjonen i e-handelsnisjen.

AR-realisering i Shopify

Plattformen støtter presentasjonen av 3D-modeller til klienter, men du må skaffe dem før. For å gjøre det, må du fullføre flere trinn:

 1. Installer 3D Warehouse-appen i nettbutikken din.
 2. Åpne dashbordet for nettbutikkadministrasjon, velg konto-menyen og alternativet «Ansett en Shopify Expert».
 3. Velg alternativet “Legg til ny funksjonalitet”.
 4. Velg “Opprett 3D produktmodeller for AR”. Kostnaden for tjenesten starter med $ 100.
 5. Svar på alle de nødvendige spørsmålene og send henvendelsen.

Så snart henvendelsen er gjennomgått, vil du få et tilbud fra eksperten med alle prosjekter for ferdigstillelse av prosjektet. Du bør også oppgi bildene som kreves for å lage 3D-produktmodeller. Hver av dem krever bilder laget av forskjellige vinkler (foran, begge sider, bak, øvre og nedre del).

Shopify AR Kilde: https://www.shopify.com/ar

For å lage kvalitetsfotografier av store objekter, vil kameralinsen på 50 mm være nok. For mellomstore og små produkter er det fornuftig å bruke 70 mm og 100 mm linser. Hvis et objekt har en sammensatt og usymmetrisk struktur, kan det hende du trenger flere bilder. Det er klart, kvaliteten på bilder har direkte innvirkning på kvaliteten på 3D-modeller. Å ha et profesjonelt kamera er et must i så måte.

For å lage nøyaktige modeller av objekter, vil spesifikasjon av størrelsen i millimeter være nødvendig. Hvis du har trekk eller skisser av produkter med spesifikasjon av dimensjoner, vil de sikkert komme til nytte.

Så snart du er ferdig med dette komplekset med tiltak, sender du bare bildene og får den ferdige 3D-modellen snart. Du må sjekke kvaliteten grundig – realistisk syn, proporsjoner, nøyaktighet i ledd, teksturer, skilt eller signaturer og hva ikke. Disse modellene er designet med tanke på visse kvalitetsstandarder som er spesifisert her.

Hvis alt er i orden, er det på høy tid å legge modellene til nettbutikken ved hjelp av 3D Warehouse-appen. Få tilgang til den for å legge til modellene for hvert produkt (last opp filer i formatene .usdz og .gtlf / .glb basert på dataene du vil få fra eksperten), og spesifiser titlene og produktkoblingene de vil presentere. Ulike filtyper fungerer bra i forskjellige situasjoner. For eksempel vil .usdz-versjonen bli brukt når du ser på produktene via Safari-nettleseren.

Neste trinn er å aktivere AR Quick Look-funksjonaliteten og tegnet som lar deg aktivere forhåndsvisning av objekt i 3D-modus. Dette vil i tillegg kreve implementering av visse enkle malkodeendringer. Den detaljerte instruksjonen om hvordan du gjør endringene er tilgjengelig her.

Er AR fremtiden for nettdesign?

De AR trender bli en viktig del av livet for webutviklere og vanlige brukere. Tidligere hadde bare en liten kategori brukere tilgang til bruken av denne teknologien. I dag har selv en liten bedrift råd til presentasjon av produktene sine i 3D-modus. Kostnaden for tjenesten er ikke høy, mens flertallet av klienter har det nødvendige tekniske grunnlaget for forhåndsvisning av slik innholdstype – dette er iOS- og Android-baserte smarttelefoner og nettbrett.

Shopify har blitt den første fullskala plattformen som har integrert eCommerce AR. Selvfølgelig synes eiere av nettbutikker at AR-prosessen er litt utfordrende, men det er absolutt verdt det, med tanke på den potensielle effekten de kan ha på lang sikt (konverteringsfrekvensene kan øke to ganger). Tilgjengeligheten av spesialiserte ferdigheter og programvare gjør det fullt mulig å lage 3D-modeller uavhengig. Imidlertid vil den rådende mengden brukere synes det er enklere å betale for det ferdige kvalitetsresultatet.

Du kan bestille utvikling av individuelle AR-programmerte løsninger fra nettstudioer, men dette er ikke gunstig i det hele tatt – det er ganske dyrt. Det er rimeligere å bruke ferdige løsninger, hvorav mange kommer til å vises i nærmeste fremtid. Shopify var stifinner, og den vil sannsynligvis bli fulgt av BigCommerce, 3dcart, Wix, WooCommerce og andre fullverdige og anerkjente merker snart.

Mange store IT-selskaper undersøker AR-teknologien, som er en verdig videreføring av VR-ideer (virtual reality), etter å ha blitt sin egen gren. Teknologien vil helt sikkert bli den største fremtidige trenden fordi den får en mer omfattende anvendt betydning. Google, Apple, Facebook, Amazon og andre anerkjente selskaper jobber med utvikling og markedsføring av standarder og anvendelsesmåter for AR i det virkelige liv. Dette er hjørnesteinen i dens suksess og omfattende utvikling. Om snaut 2-3 år vil alle bruke teknologien til flere formål. Hvorfor begynner du ikke nå?

Prøv Shopify AR nå

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map