Bytter fra Weebly til Shopify

hvordan du bytter fra weebly til shopify


Weebly og Shopify er to anerkjente nettstedbyggere som har mye til felles. Begge systemene gjør det mulig å opprette, administrere og markedsføre e-handelsnettsteder med hell. Mens Shopify alltid har vært og forblir en fullverdig eCommerce-nettstedsbygger, har Weebly fått denne funksjonaliteten relativt ikke lenge siden, nemlig etter at den ble anskaffet av Square i 2018. Nettstedsbyggeren er definitivt et verdig system, som gjør det mulig å lage funksjonelt og visuelt tiltalende nettbutikker. Når det gjelder e-handelsnettsteder, anses Shopify imidlertid med rette å være den usigelige lederen.

Selvfølgelig er Shopify en mer fleksibel og funksjonsbelastet eCommerce nettstedbygger sammenlignet med dens rival. Behovet for å flytte fra Weebly til Shopify forklares ofte av den intensive utviklingen av din nettbutikk så vel som produktsortimentet du selger. Mens produktsortimentet øker, trenger du mer plass for å organisere handelsprosessen effektivt. Dette er når Shopify kommer inn i bildet.

Les også:
Weebly vs Shopify – en grundig sammenligning.

Kan du takle med å bytte på egen hånd?

Hvis du føler at du ikke vil være i stand til å takle oppgaven uavhengig, eller du blir presset på tid til å gjøre det ennå, er klar til å investere i profesjonell assistanse, er det virkelig fornuftig å ansette en ekspert. Ved å være klar over alle nyansene på begge plattformene, vil denne personen fullføre overføringen mye raskere og med høyere effektivitet. Dessuten vil du kunne kontakte spesialisten hvis det er noe galt med det nye nettstedet ditt etter overføringen.

DIY-nettstedoverføring er en enklere løsning, ettersom den lar deg bruke en av de spesialiserte tjenestene, som ble opprettet med nettopp dette formålet. Disse verktøyene kan hjelpe deg med å migrere mellom tjenestene på ganske kort tid, men de er ikke alltid i stand til å flytte alle nettstedselementene, og de vurderer ikke alltid alvorlige og mindre nyanser av tjenestene du bytter mellom.

Det du bør vite er at ikke alle filene og nettstedselementene blir flyttet automatisk. Det er de som er igjen på den forrige plattformen og krever manuell overføring. Enten du vil ha det eller ikke, vil du fortsatt måtte overføre dem uavhengig.

Så hvorfor bytter du ikke fra Weebly til Shopify på egen hånd for å være sikre på kvaliteten og sikkerheten i prosjektmigrasjonsprosessen? Her er en detaljert oversikt over planen og må-ha trinnene i Weebly-to-Shopify migreringsprosess.

Hvordan bytte fra Weebly til Shopify: en detaljert guide

Fase 1. Innholdsoverføring

 1. Før du overfører innholdet, kan du ta deg tid til å utforske de generelle Shopify-innstillingene.
 2. Importer Weebly-dataene dine til Shopify. Du kan gå to veier her: enten ved å bruke en enkel automatisert migrasjonstjeneste som Cart2Cart eller ved manuelt å eksportere / importere de nødvendige filene. Det siste alternativet tar mer tid, men det anses også som sikrere. Det er fornuftig å bruke den, hvis du har mer enn 20 produkter på lager, produktinformasjon lagret i et annet system, og hvis du kommer til å gjøre regelmessige produktoppdateringer.
 3. Når du eksporterer Weebly-butikken manuelt, vil hele produktinformasjonen bli plassert i en CSV-regneark-app. Eksporter produktene dine til denne filen.
 4. Gå til Shopify-kontoen din og importer filene fra CSV-filen i den nødvendige delen. Gå gjennom den opplastede filen så vel som produktene for å forsikre deg om at de har overført riktig.
 5. Sjekk om produktene er organisert slik du ønsker i Shopify. Hvis nødvendig, legg til manglende produktparametere (navn, bilder, beskrivelser, metabeskrivelser etc.).
  Hvis du føler at nettbutikken din mangler visse applikasjoner, kan du finne noen av dem i Shopify App-markedet. Appene som er tilgjengelig der er gratis og betalt.
 6. Ta deg tid til å tilpasse din nye Shopify nettbutikk. Det er mange design du kan finne der. Velg hvilken som helst av dem og bruk andre verktøy for å gi nettstedet ditt unikt utseende.

Fase 2. Domeneoverføring

For å peke domenenavnet ditt fra Weebly til Shopify, må du gå til delen Domener-fanen i Weebly-kontoen din for å få autorisasjonskoden og redigere DNS-innstillingene.

Nå innstillingsdelen og klikk på “Domener” -feltet. Finn domenenavnet du er interessert i, og fjern merket for ”Lås domenet” -knappen. Du får tilbud om overføringsnøkkelen i kontrollpanelet.

Rett etter det kan du registrere deg på Shopify og få tilgang til DNS-innstillingene for å gjøre de nødvendige endringene. Importer aktiveringskoden du har fra Weebly.

Hvis du skal selge fysiske produkter, må du konfigurere fraktinformasjon, betaling og avgiftsinformasjon. De kan justeres i dashbordet til din Shopify nettbutikk. Hvis du ikke trenger dette alternativet og planlegger å selge digitale produkter og tjenester i stedet, er det mulig å deaktivere fraktalternativet her.

Så snart du er ferdig med alle trinnene i migreringsprosessen, kan du fortsette å teste nettbutikken din og vente på resultatene.

Bunnlinjen

Å bytte fra Weebly til Shopify ser ikke ut til å være enkelt, uansett hvor erfaren du er. Det er mange aspekter som må vurderes her, da hver plattform har sine egne egenskaper og spesielle funksjoner, som kan ha innvirkning på migreringsprosessen.

Uansett hvilken plattform du vil bytte til, vil prosessen bestå av to stadier: domenenavn og innholdsoverføring. Og det er en ting til du ikke bør undervurdere: ikke deaktivere Weebly-nettstedet før du sørger for at overføringsprosessen ble en suksess og at det nye Shopify-baserte nettstedet ditt fungerer godt, med alle elementene og funksjonene bevart. Forhåpentligvis vil guiden vår gi alle migrasjonsrelaterte problemer til et minimum, og sikre høye sluttresultater i det lange løp.

Begynn med Shopify Now

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map