Bytter fra WordPress.com til WordPress.org

Bytter fra WordPress.com til WordPress.org


Mange nybegynnere foretrekker WordPress når de involveres i utviklingsprosessen for nettstedet. Imidlertid blir mange av dem forundret når de velger mellom systemene og gir ofte preferanse til WordPress.com i stedet for WordPress.org, som er en mer foretrukket løsning i deres tilfelle.

Når de begynner å jobbe med oppstartsprosjektet sitt, skjønner de imidlertid at det er mye vanskeligere å bruke WordPress.com enn det virket fra starten. De får problemer med koderedigering, promotering av nettsteder – dette er ikke å nevne hosting-relaterte nyanser (eller prosessen med å flytte mellom vertene) og valg av domenenavn, som ikke leveres som standard i WordPress.org.

Hvorfor bytte fra WordPress.com til WordPress.org?

Egentlig er WordPress.com en WP-basert nettstedsbygger, som gjør det mulig å lage allsidige prosjekter, og tilbyr integrert hosting, domenenavn, overflod av designtilpassingsverktøy og maler å velge mellom. WordPress.org er på sin side hjemmesiden til den verdens populære CMS WordPress, som er mye vanskeligere å mestre for nybegynnere og krever ekstra kodingsbevissthet.

Innsettelsen av manglende evne til å mestre nettstedsadministrasjon fra teknisk synspunkt før eller senere utløser behovet for å begynne å lete etter et enklere, mer praktisk, rimelig men allikevel nettbyggingsverktøy. I mange tilfeller viser det seg å være en rimelig løsning å bytte fra det velkjente WordPress.com-vertshuset til WordPress.org. Den siste plattformen gir deg absolutte rettigheter til nettsted og handlefrihet.

Nå er det på høy tid å finne ut av det, hvis det er fornuftig å gå til DIY-migrasjonen eller ansette en profesjonell som gjør det for deg. Det er akkurat det vi skal diskutere videre.

DIY bytter eller ansetter en profesjonell tjeneste?

Så snart du bestemmer deg for å migrere fra WordPress.com til WordPress.org, er det første og mest brennende problemet å bestemme deg for det beste alternativet for nettstedoverføring. Det er her du vil møte to populære alternativer: migrering av DIY-nettsted mot å ansette en profesjonell tjeneste. Begge alternativene har fordeler og ulemper, erkjennelse og analyse som gjør det mulig å ta i bruk riktig løsning på lang sikt.

Wordpress.com til WordPress.org

Bestill nettstedoverføring

Hvis du ansetter en profesjonell webutvikler eller bruker et spesialisert migreringssystem for nettsteder, risikerer du å ikke kunne administrere og oppdatere WordPress-nettstedet ditt etterpå, og du vil dermed ikke ha et annet valg enn å kontakte utviklerne du ansatt over og igjen for å få problemene dine løst.

Hvis du ikke vil at det skal skje og ønsker å ha full kontroll over nettstedets utvikling og markedsføringsprosess i fremtiden, er det virkelig fornuftig å prøve å bytte fra WordPress.com til WordPress.org på egen hånd. Dette kan selvfølgelig ta litt krefter og tid, men dette er den eneste sikre måten å føle deg ansvarlig for hvert trinn i nettstedoverføringsprosessen. Det er her trinn-for-trinn-retningslinjene nedenfor vil være til god hjelp.

Hvordan bytte fra WordPress.com til WordPress.org – The Ultimate Guide

Før du kommer i gang, er det en ting du ikke bør overse. Mens WordPress.com er en selvbetjent nettstedbygger, er WordPress.org CMS, som ikke følger med integrert hosting og domene, og det er en av de største bekymringene for nybegynnere.

Du må finne en pålitelig hosting leverandør, se gjennom planene, vilkårene og abonnementene det tilbyr, og velg det som kommer opp til ditt nåværende behov for nettstedutvikling og markedsføring. Du trenger også et domenenavn. Hvis du allerede har den, bør du bare oppgi den mens du registrerer den nye hostingkontoen. Dette vil bidra til å bevare rangeringen av søkemotorene og omdirigere trafikken riktig fra forrige nettsted, mens du fullfører de neste trinnene, nemlig:

 1. Velg Hosting – Det første trinnet å ta er å velge hosting og installere WordPress på den. Det er flere hostingleverandører å velge mellom, som tar tid og krefter på å utforske alle tilgjengelige alternativer og ta det riktige valget basert på dine behov.

 2. Eksporter dataene fra WordPress.com – Logg på WordPress.com-kontoen din og nå oversikten til nettstedet ditt. Åpne WP Admin-delen og klikk på den for å åpne administratorområdet. Gå deretter til “Verktøy” -delen og deretter til “Eksporter side” -området.

  Wordpress.com Eksport

  Når du klikker på knappen, blir du omdirigert til den nye siden, der du vil bli tilbudt å velge alternativet gratis eller guidet overføring. Vi anbefaler å velge gratisalternativet og deretter klikke på “Start eksport” -knappen. Rett etter dette kommer du til neste skjermbilde, der du må velge dataelementene du ønsker å eksportere. Velg “Alt innhold” -varianten, hvis du har tenkt å eksportere alt innhold på en gang og deretter trykke på “Last ned eksportfil” -knappen.

  Hvis du gjør alt riktig, vil eksportverktøyet tilby deg å laste ned XML-filen (som vil inneholde alle bilder, innlegg, kategorier, faner, websider, kommentarer, navigasjonsmenyer og andre felt) til datamaskinen din slik at du kan importere den videre til det nye nettstedet.

 3. Installer WordPress CMS – Så snart XML-filen er klar for ytterligere import, er det på høy tid å laste ned og installere CMS, samt koble til hostingkontoen din. Husk at noen hostingleverandører (som Bluehost, for eksempel) tilbyr 1-klikks automatisert WordPress-installasjon som bare tar et par minutter og ikke krever innsats. Ellers må du installere WordPress på egen hånd, men dette er også ganske enkelt og raskt – bare følg retningslinjene og tipsene systemet genererer, mens du fullfører oppgaven..

 4. Importer innholdet – Så snart du er ferdig med CMS-installasjonen, kan du fortsette med innholdsimporten. For å gjøre det, må du få tilgang til administratordelen på det nye nettstedet, nå delen “Verktøy” og deretter “Importer” -siden, der du får tilbud om å aktivere “Installer nå” -knappen for å kjøre importørverktøyet.

  WordPress CMS Import Tool

  Når trinnet er fullført, blir du omdirigert til det nye skjermbildet, der du må laste opp den eksporterte XML-filen du har lastet ned til datamaskinen din i andre trinn. Når du fullfører oppgaven, vil systemet tilby deg å opprette en ny bruker eller tilordne det importerte innholdet til den nåværende brukeren. Du vil i tillegg bli tilbudt å importere de gamle vedlagte filene. Det er et must å merke av i denne boksen for å importere bildefilene dine riktig.

 5. Overfør WordPress-domenet til det nye vertskapet. Når importen av innholdet er fullført, må du overføre domenenavnet til WordPress.com-nettstedet til den nye verten du har valgt i det første trinnet. Følg retningslinjene systemet genererer for å fullføre prosessen.

Hva blir det neste?

Dette er trinnene, som er et must for alle brukere som ønsker å bytte fra WordPress.com til WordPress.org. De neste trinnene vil avhenge av personvernalternativene du foretrekker. Dermed, Hvis målet ditt er å lansere et helt nytt nettsted fra bunnen av uten trafikkomdirigering fra det gamle nettstedet, bør du gå til “Innstillinger” -delen og deretter til “Lesing” -siden som finnes i administratorområdet til nettstedets dashbord.. Det er her du fyller for å få tilgang til “Nettstedets synlighet” -delen, hvor du skal merke følgende alternativ “Jeg vil at bloggen min skal være privat, bare synlig for brukere jeg velger”. Dette betyr at det nye nettstedet ikke vil være synlig for tidligere brukere.

I tilfelle intensjonen din er helt motsatt, og du har til hensikt å omdirigere trafikken fra det gamle nettstedet til det nye for å bevare gjeldende søkemotorrangeringer (som er sterkt anbefalt), her er hva du bør gjøre. Nå dashbordet på WordPress.com-nettstedet ditt og gå til “Innstillinger” -menyen. Finn alternativet “Nettadresse” og klikk på “Omadresser” -lenken som finnes der. Du kommer videre til den nye skjermen, der du trenger å oppgi domenenavnet, som du ønsker å omdirigere besøkende på. Fullfør trinnet og klikk deretter på “Gå” -knappen. Husk at alternativet for omdirigering av nettsteder for øyeblikket er betalt, men kostnadene er absolutt verdt å bevare de gamle nettstedets posisjoner og trafikk.

For å sikre at SEO-stillingene dine blir bevart, kan det hende du også må oppdatere alle URL-adressene etter innlegg og interlinking (hvis noen), men bare hvis du har endret domenet. Du kan utelate dette trinnet hvis du har bevart det tilpassede domenenavnet. Bare bytt DNS-posten til verten og nyt promoteringen av nettstedet ditt.

Bunnlinjen

Uansett hva grunnene dine til å migrere fra WordPress.com til WordPress.org er, bør du være forsiktig klar til denne ansvarlige og tidskrevende prosessen. Et annet alternativ er å ansette en profesjonell, som vil gjøre det for deg, men hvordan kan du være sikker på at du vil få et verdig resultat i det lange løp? Det er mye bedre å overføre nettstedet ditt på egen hånd. Forhåpentligvis vil tipsene og anbefalingene som er oppført i innlegget hjelpe deg med å takle oppgaven på en best mulig måte og få det forventede resultatet.

Og en ting til: ikke hastverk med å deaktivere WordPress.com-kontoen din før du sørger for at det nye nettstedet ditt kjører bra og at alle SEO-posisjonene er bevart som de er. Lykke til og kan migrasjonsopplevelsen din bli en suksess!

Overfør nettstedet til WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map