Hva trenger jeg for å opprette et nettsted? Programvare som trengs for å opprette et nettsted

Hva trenger jeg for å opprette et nettsted?


Så du har allerede visst hvordan Internett fungerer. Du forstår forskjellen mellom nettsiden og nettleseren. Det er på høy tid å bygg en webside fra bunnen av av din egen. Selv om byggeprosessen ikke lenger er en smerte i nakken, har brukere som absolutt ingen tekniske ferdigheter, store muligheter til å gå live med sine nye online prosjekter. Avansert programvare og nettverktøy gir disse mulighetene.

De gjør det faktisk enkelt og raskt å bygge, tilpasse og distribuere. I de fleste tilfeller trenger du skjema fra 6 minutter til flere timer for å komme med et fullt funksjonelt nettsted med nullkodingserfaring. Så, hva er disse verktøyene, og hvordan kan de hjelpe? Fortsett å lese artikkelen for å finne ut programvaren som trengs for å lage et nettsted fra bunnen av.

Kjerne nettstedskomponenter

Til tross for at brukere kanskje ikke har spesielle teknikker for å lage et nettsted fra null, er det viktig å forstå noen av begrepene relatert til nettbransjen. Dessuten kan det være greit å innse hvordan nettstedet faktisk fungerer og hvilke komponenter det består av. Du har allerede hørt noen av uttrykkene, selv om du kanskje ikke har den dumeste ideen om hva de betyr. Vi vil avklare disse vilkårene for deg.

De viktigste komponentene for å etablere din tilstedeværelse på nettet inkluderer:

 1. En webside – er et nettdokument som kan åpnes ved hjelp av en nettleser ved å skrive inn nettadressen.
 2. nettsted er vertskap for og administrerer et utvalg av websider i tillegg til å sette dem sammen eller dele inn i bestemte grupper eller seksjoner.
 3. Et domenenavn – er din nettadresse som du kan se i nettleserens søkefelt.
 4. En webserver – er en datamaskin som er vert for nettstedets filer og innhold så vel som sikrer tilgjengeligheten for sluttbrukeren.
 5. Søkemotor – er et webinstrument for å hjelpe brukere med å finne nettstedet de trenger. Det kommer som et enkelt navigasjonssystem for å surfe på nettet og bla gjennom nettstedene du trenger.

Nå, sett alle disse komponentene sammen, så får du en såkalt Global Web med millioner av live nettsteder og deres eiere. For å få nettstedet til å fungere, trenger du en grunnleggende pakke med webprogramvare og teknologier.

Nettinstrumenter som trengs for å opprette et nettsted

Internett er fullt av forskjellige verktøy for å bygge et nettsted. Noen av dem er ganske enkle, mens andre er mer avanserte og oppdaterte. Noen verktøy er gratis tilgjengelig, mens andre har ekstra kostnader. Ulike teknologier krever forskjellige tilnærminger når du begynner å bruke dem (online eller nedlastbar programvare osv.).

Det er opp til deg hvilken du vil velge. Du må imidlertid vurdere noen viktige faktorer som kan omfatte:

 • Brukervennlighet – er de verktøyene enkle å bruke? Ettersom du ikke er tekniker, bør du velge dem med det enkleste grensesnittet og minimum læringskurve
 • Funksjonssett – sørg for at et valgt instrument lar deg takle den forrige oppgaven. Samtidig, se etter forbedret funksjonalitet. En Image Editor er ikke bare for å beskjære og kutte. Vurder bildestørrelsesendring, fjerning av elementer, flere lag osv.
 • Budsjettforventninger – Noen verktøy er gratis, mens andre har ekstrakostnader, betalt utvidelse eller premiumversjoner. Forsikre deg om at et valgt verktøysett oppfyller budsjettforventningene dine.

For å gjøre det enkelt for deg, har vi trukket frem flere kategorier som dekker alle instrumentene som trengs for å bygge et nettsted. De inkluderer interne ressurser (PC med forhåndsinstallert OS og nettleser), webdesignverktøy (nettsted og malbyggere), og tilleggsprogramvare som ikke er obligatorisk, men som sikkert vil gjøre livet ditt enklere (grafiske og tekstredaktører). La oss se nærmere på hver kategori.

1. PC med forhåndsinstallert operativsystem (OS)

Å ha en datamaskin er ikke nok til å begynne å bruke den. Du må ha et operativsystem installert for å komme deg videre. OS er faktisk sjelen til din PC. Den lanserer alle hovedfunksjonene så vel som selve datamaskinen. Det kan også levere noen ekstra funksjoner, tilpasningsverktøy og allerede innebygde funksjoner. Du skal bestemme hvilken du skal velge.

Selv om du sannsynligvis har den som allerede er installert, vil vi bare trekke frem de tre beste alternativene tilgjengelig for brukere.

Windows OS

Windows OS

Windows – er et populært operativsystem som har over halvparten av OS-markedsandelen. Systemet er veldig brukervennlig, noe som gjør det enkelt å sette det opp, logge på og komme i gang. Windows kommer i flere versjoner regelmessig oppdatert. Hver versjon gir et utvalg av grunnlinjefunksjoner, som gjør det til et maskinvarevalg nr. 1 i dag.

De viktigste Windows-funksjonene:

 • Brukervennlighet – De fleste av dere har allerede behandlet tidligere OS-versjoner, inkludert Windows XP eller Windows 7. Alt er enkelt og kjent.
 • Valg av programvare – Microsoft har vokst til en dominerende kraft på maskinvaremarkedet som leverer mange applikasjoner, utvidelser og tillegg for OS. La oss innse det. Vi elsket å spille Microsoft Solitaire Collection av kortspill.
 • System- og funksjonsoppdateringer – Windows gjør det enkelt å holde PC-en din jevn. Den varsler hver nye tilgjengelige oppdatering, samt sikrer automatiserte sikkerhetskopier ved hjelp av systemgjenopprettingspunkter.

Windows OS kan være et godt valg enten du er en vanlig hjemmebruker, gamer eller bedriftsarbeider.

Linux OS

Linux OS

Linux skiller seg fra tradisjonelle operativsystemtyper, ettersom det er et operativsystem med åpen kildekode. Lansert i 1991, og systemet kan oppfylles ikke bare på stasjonære enheter, men også på smarttelefoner og nettbrett, spillkonsoller, elektroniske boklesere, digitale opptakere eller lagringsenheter..

De viktigste Linux OS-funksjonene:

 • Open-source OS – det betyr at brukere kan redigere og tilpasse systemet ved å få tilgang til kildekoden. Selvfølgelig refererer det bare til brukere med nok teknisk bakgrunn.
 • Fleksibel lisensiering – for GPL-lisensierte Linux-brukere, reserverer systemet nok plass til programvareendring, distribusjon eller ubegrenset gjenbruk.
 • Hudfarge – OS er ganske vanskelig å sette opp og installere f sammenlignet med Windows eller Mac. På den annen side kan brukere stole på avansert støtte gjennom flere Linux-fora.

Mac os

Mac os

My OS – er et proprietært operativsystem designet spesielt for Apple enhetsoppsett. Med andre ord brukes den bare på Apples nettbrett, bærbare datamaskiner og smarttelefoner, inkludert noen av dens bærbare apparater. Programvaren ble lansert for å motsette seg Microsoft. Det gir brukervennlighet så vel som et bredt utvalg av innebygde apper.

De viktigste Mac OS-funksjonene:

 • Integrerte apper – fra taleopptakere og kommandører til nettlesere, kalendere, kalkulatorer, messenger og mer.
 • kompatibilitet – brukere står fritt til å integrere forskjellige tredjepartsapplikasjoner. OS er kompatibelt med annen programvare for forretningsbruk og hjemmebruk.
 • Grensesnitttilpasning – du kan endre størrelsen på skjermgjenstander, erstatte skrivebordsbakgrunnen, dra nytte av skjermstøtte så vel som plugg & spillefunksjon.

Å bytte mellom forskjellige OS-versjoner kan være et mareritt. Så hvis du er vant til Windows, vil det å jobbe med Mac være som å ta tak i sugerør med alle elementene plassert på en annen og irriterende måte, og omvendt. Du bør holde deg til en enkelt programvare.

2. Nettlesere

En nettleser – er en programvare-app som ser ut til å være din guide til omverdenen til Global Web. Programvaren hjelper deg med å ikke bare få tilgang til websider, men også ta i bruk noen webinstrumenter, verktøy eller utvidelser. Det er viktig å ha en nettleser i tilfelle du bestemmer deg for å bruke SaaS nettbaserte byggherrer eller populære CMS-løsninger. Ellers har du ikke tilgang til verktøy for webdesign og tilpasning.

Mens operativsystemer vanligvis leveres med allerede integrerte nettlesere (Windows leveres med Internet Explorer mens Mac har Safari-nettleser installert som standard), trenger du kanskje mer forbedret, lett og funksjonell programvare for å surfe på nettet.

Her er topp 3 brukeralternativer med noen kjernefunksjoner beskrevet:

Google Chrome

Google Chrome

Google Chrome – er den mest populære nettleseren med mer enn 81% av brukerne i 2019. Bortsett fra gode verktøy for ytelse og personvern, har nettleseren et utvalg av utvidelser og integrerte apper. De inkluderer verktøy for foreldrekontroll, CPN-tjenester osv. På den annen side er Chrome en av de ressurssultne nettleserne.

De viktigste funksjonene er:

 • Forbedret ytelse.
 • Støtte for flere utvidelser og apper.
 • En tungvektig nettleser som krever mye av OS-ressursene

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox

Mozilla – er en populær nettleser som nylig har fått sin største overhaling det siste tiåret. Programvaren er ekstremt enkel å bruke og fleksibel. Videre tilbyr det allsidig støtte for utvidelser og midler for å beskytte brukernes personvern.

De viktigste funksjonene er:

 • Non-profit app uten kostnader eller deling av tredjepart.
 • Lite OS-ressurser nødvendig.
 • Avanserte personvernverktøy.

Opera

Opera

Opera har blitt undervurdert i mange år. Nettleseren tilbyr god funksjonalitet og integrerte verktøy som er viktige for effektiv nettlesing. For eksempel kan brukere ha fordel av innebygd annonseblokkering i tillegg til Opera Turbo-funksjonalitet. Den brukes til å komprimere trafikken og sikre raskere tilgang til populære nettsider. I tillegg tilbyr appen flere tilpasningsverktøy og utvidelser for å aktivere.

De viktigste funksjonene er:

 • Rask sideinnlasting takket være Opera Turbo.
 • Innebygd annonseblokker.
 • Støtte for færre utvidelser sammenlignet med konkurrenter.

4. Nettstedsbyggere

Tanken med å bruke nettstedsbyggere er å la brukere få tilgang til dem via nettleser uten ekstra programvare eller ekstra nedlastinger. Du logger ganske enkelt inn og starter redigeringsprosessen. Vi har trukket frem flere gode alternativer når det gjelder brukervennlighet, funksjonssett og prisgunstig:

WixWix – er en ledende plattform for bygging av nettsteder som er god for å lage forskjellige typer nettsteder. Den tilbyr et rikt funksjonssett for småbedriftsprosjekter, porteføljer, digitale butikker, etc. Programvaren bruker nyeste teknologier for å la nybegynnere bygge nettsteder på få minutter ved hjelp av Wix ADI kunstig intelligensverktøy. Ingen kodingsferdigheter er nødvendige, mens planen med et gratis domene, hosting og widgets starter på $ 13 per måned. Wix.com

uKituKit – er en av de enkleste og rimeligste nettstedbyggere designet for innholdsbaserte nettsteder, porteføljer og representasjoner for små bedrifter. Programvaren har en intuitiv WYSIWYG-editor i tillegg til et utvalg av adaptive maler, tredjepartsintegrasjon og øyeblikkelig støtte fra $ 4 per måned. uKit.comuKit – er en av de enkleste og rimeligste nettstedbyggere designet for innholdsbaserte nettsteder, porteføljer og representasjoner for små bedrifter. Programvaren har en intuitiv WYSIWYG-editor i tillegg til et utvalg av adaptive maler, tredjepartsintegrasjon og øyeblikkelig støtte fra $ 4 per måned.

Den viktigste fordelen ved å bruke nettstedsbyggere er at du kan få tilgang til dem når du vil. En bruker trenger bare en enhet koblet til Internett og data for å logge inn. Det er ikke nødvendig å laste ned flere versjoner for å ha installert på flere enheter. Du kan få tilgang til alle nettstedsbyggingsinstrumenter med et klikk.

Inline-redigering kommer som en annen viktig fordel her. Det betyr at alle endringene lagres automatisk uten å måtte publisere hver alder på nytt etter at du har gjort noen små innholdsoppdateringer. Videre kan du forhåndsvise endringene i sanntid, noe som er umulig når du bruker offline nettstedbyggere.

5. Offline nettstedbyggere

Noen nettbyggingsapplikasjoner krever ikke Internett-tilkobling. Brukere kan velge nedlastbar programvare og bruke den uansett om det er et Wi-Fi-nettverk eller ikke. Den viktigste fordelen med slike plattformer er at du kan jobbe med å lage nettsteder når du trenger til tross for plasseringen. Bare la appen være installert og få tilgang til dens funksjoner når som helst.

Den viktigste ulempen her er at du sannsynligvis vil måtte betale for flere versjoner i tilfelle du bruker programvaren på flere enheter. Ellers vil du kunne få tilgang til programmet fra en enkelt datamaskin, noe som ikke er veldig praktisk. En annen ulempe er at du fremdeles vil trenge Internett-tilkoblingen for å importere en allerede designet mal eller få den installert på serveren din.

Den gode nyheten er at det er både betalte og gratis plattformer som tilbyr ubegrenset tilgang til funksjonene deres til null kostnad. La oss se på et par eksempler:

Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – et betalt program lansert under Adobe-banneret. Verktøyet gjør det enkelt å lage dynamiske nettdesign, selv om det er ganske sammensatt og dyrt. Brukere uten ferdigheter innen koding eller nettdesign kan ha ryggen mot veggen. Adobe DreamweaverAdobe Dreamweaver – et betalt program lansert under Adobe-banneret. Verktøyet gjør det enkelt å lage dynamiske nettdesign, selv om det er ganske sammensatt og dyrt. Brukere uten ferdigheter innen koding eller nettdesign kan ha ryggen mot veggen.

MobiriseMobirise – en offline nedlastbar programvare som er kompatibel med både Windows og Mac OS for maksimal fleksibilitet. Plattformen er gratis å bruke og har ferdige digitale butikkoppsett i tillegg til responsiv webdesign, forhåndsvisning av mobil osv. MobiriseMobirise – en offline nedlastbar programvare som er kompatibel med både Windows og Mac OS for maksimal fleksibilitet. Plattformen er gratis å bruke og har ferdige digitale butikkoppsett i tillegg til responsiv webdesign, forhåndsvisning av mobil osv.

Den dårlige nyheten om alle de ovennevnte er at de ikke er bra for nybegynnere. De krever minst noen grunnleggende læringskurve eller koding. Av denne grunn velger du online nettstedbyggere med dra-og-slipp-funksjonalitet så vel som alle funksjoner som er inkludert i pakken, kan være et bedre alternativ.

6. Ytterligere ikke-obligatoriske verktøy

Vi har diskutert noen obligatoriske eiendeler som er nødvendige for å opprette et nettsted fra bunnen av. I tillegg kan du dra nytte av ekstra verktøy. De er ikke obligatoriske, men kan likevel gjøre utviklingsprosessen mye raskere og enklere. Å ikke vurdere dem ville være en glipp.

Når vi sier ekstra instrumenter, mener vi tekst- og grafiske redaktører for å jobbe med innholdet i forskjellige formater og typer. Det kan hende du må skrive og lagre en rekke tekster samt kildekodestykker på et enkelt sted. Det er alltid bedre å kopiere og lime dem i stedet for å skrive fra bunnen av hver gang.

Dessuten må eiere av nettstedet behandle mange bilder og bilder for å gjøre prosjektet mer fengende. Det er her grafiske redaktører er viktige. De hjelper til med ikke bare å endre størrelse på og beskjære bildene dine, men også komprimere dem, tilpasse, legge til effekter, nye lag osv.

Tekstredaktører

Brukere kan ha fordel av flere typer tekstredigerere. Den første kategorien inkluderer allerede innebygde redaktører som følger med hvert av operativsystemene. Windows-brukere kan finne Notisblokk som allerede er integrert i OS. Mac OS har TextEdit installert mens Linux kommer med Kate, LeafPad og noen andre.

På den ene siden er det bra å ha integrerte redaktører. På den annen side kan bruken være vanskelig. For eksempel er Notisblokk perfekt å lagre tekstbiter eller kildekoder. Imidlertid har det ikke mange av formaterings- eller tilpasningsverktøyene.

Det er her du kanskje foretrekker å ha Microsoft Office-pakken kompatibel med alle OS-versjoner. Det inkluderer ikke bare tekstredigerere, men også Excel, PowerPoint og noen andre gode instrumenter som kan komme til nytte.

Å bruke online redaktører er et annet alternativ. De fungerer på samme måte som tradisjonelle redaktører med den eneste forskjellen: de er tilgjengelige via nettleseren din og krever Internett-tilkobling. De fleste av dere har brukt Google office skybasert online pakke med alle de samme funksjonene som i det tradisjonelle desktop office-settet. All informasjon lagres automatisk i skyen med mulighet for samarbeid. Du kan redigere det samme dokumentet, PowerPoint-presentasjonen eller Excel-tabellen sammen med lagkameratene.

Grafiske redaktører

Som vi har uttalt tidligere, er en grafisk redaktør ikke bare å beskjære og klippe bildene. Type redaktør avhenger av prosjektbehov, så vel som teknisk bakgrunn. Noen applikasjoner er enkle å bruke mens andre krever litt designbakgrunn.

Nok en gang bør eiere av nettstedene vurdere deres økonomiske muligheter, ettersom noe programvare er gratis mens andre programmer er tilgjengelige med abonnementsbaserte modeller eller kommer med premiumkontoer for å få tilgang til alle funksjonene.

Bestem deg også for hvordan du skal bruke en redigering. Skal det bli en online app som Lerret? Der kan du bruke ferdige maler for bannere, presentasjoner, Facebook- eller Instagram-innlegg eller lage et unikt design av dine egne. Programvaren krever enkel registrering med vår sosiale konto. En gratis plan er tilgjengelig gjennom med begrensede funksjoner.

Photoshop Elements – er sannsynligvis det beste eksemplet på en nedlastbar grafikkredigerer. Det leveres med et bredt utvalg av instrumenter fra lagredigering og komprimering av bilder for å jobbe med en rekke designelementer. En kraftig redaktør er ikke lett for nybegynnere. Men når du først har håndtert det, vil redigering av bilder, konvertering og optimalisering av dem være et stykke kake.

Bunnlinjen

For å bygge et nettsted, kan det hende du trenger et sett med eiendeler og verktøy. Noen av instrumentene er allerede integrert i operativsystemet ditt, mens andre krever ekstra nedlasting eller online-tilgang. Uansett hva du velger, inneholder listen over programvare som er nødvendig for å lage et nettsted, en operativ PC med det allerede installerte operativsystemet, en pålitelig nettleser, online eller nedlastbare nettbyggingsplattformer samt tekst- og bilderedigeringsprogrammer.

Med så mange alternativer på nettet, vil du finne det verktøyet som passer deg best når det gjelder teknisk erfaring, programvarekompatibilitet og budsjettforventninger..

Lag et nettsted gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map