Hvor lang tid tar det å bygge et nettsted

Hvor lang tid tar det å bygge et nettsted


Tidene på uker og måneder som er nødvendige for å bygge et nettsted fra bakken, er borte. Tilpassede utviklingsteam er ikke lenger nødvendig for å implementere online prosjekter med forskjellige kompleksiteter. Fremtidige eiere av nettstedene kan dra fordel av flere webinstrumenter for å lage og distribuere prosjektene sine i løpet av et par timer eller litt mer. Det avhenger av valgt teknologi og byggemetoder.

Å lage et komplekst nettsted med flere sider kan selvfølgelig se avskrekkende ut spesielt for personer uten tekniske ferdigheter. Du vil sannsynligvis trenge å gjøre litt koding, samt håndtere hostingoppsett, domeneregistrering osv. Men hva hvis vi sier, byggeprosessen kan ta mindre enn en time? Du vil sannsynligvis aldri tro det. Vel, fortsett å lese for å finne ut hvor lang tid det tar å lage et nettsted ved hjelp av forskjellige byggemetoder og teknologier, avhengig av din tekniske bakgrunn, prosjektmål, kompleksitet og andre viktige funksjoner.

Funksjoner som påvirker tiden som trengs for å opprette et nettsted

Hele prosessen kan virke ekstremt tidkrevende, spesielt hvis du bestemmer deg for å håndtere alle stadiene selv. Det betyr ikke noe om du bruker en alt-i-ett-programvare med integrert kunstig intelligens eller bygg et egenkodet nettsted fra bunnen av, må du vurdere flere viktige problemer som definerer nettstedets struktur, kompleksitet samt tid som trengs for distribusjon.

 1. Prosjekt Type – kommer det til å være en enkel blogg eller et lite forretningsnettsted? Trenger du å opprette en digital butikk med flere varesider og produktstyringssystem? Nettstedstypen definerer de fremtidige målene for prosjektet ditt. Tenk over hvilke funksjoner den skal ha, eller hvordan du skal samhandle med de besøkende.
 2. Side- og innholdsvolum – er det et nettsted på én side eller et stort online magasin med flere sider som kontinuerlig oppdateres? Hvor mye innhold skal du laste opp? Trenger du å legge til massevis av mediefiler inkludert videoer og høyoppløselige bilder?
 3. Teknisk bakgrunn – er du en nybegynner eller en dedikert proff? Har du minst erfaring med baseline-koding, eller har du ikke den tåpeligste ideen om hvordan kildekoden ser ut?
 4. Byggemetoder – som et resultat av ovennevnte faktorer, må du velge det best matchende webinstrumentet for å lage og distribuere prosjektet. Skal det være en nettstedsbygger for nybegynnere eller en åpen kildekode CMS med HTML / CSS-tilgang? Planlegg disse tingene fremover.
 5. Budsjett – penger påvirker ikke tiden når det gjelder tekniske problemer. På den annen side kan det hende du trenger avanserte tilpasnings- og designfunksjoner som hovedsakelig er tilgjengelige med dyrere planer eller pakker. Dette vil også avhenge av nettstedstypen og funksjonaliteten som kreves.

Vi har fremhevet noen av de viktigste problemene med tanke på at du allerede har relevant, godt lesbart, bruker- og SEO-vennlig innhold for nettstedet ditt, som er kjernefaktoren i prosjektsuksessen. Så har du definert nettstedstypen, jobbet ut sidestruktur, utarbeidet relevant innhold og mediefiler. Det som er igjen er å velge en passende byggemetode.

Nettstedets byggteknologier å velge mellom

Valg av en passende byggemetode avhenger generelt av din tekniske bakgrunn eller en total mangel på kodings- og programmeringsevner. Brukere kan vanligvis velge mellom tre hovedalternativer. De inkluderer:

 • Alt-i-ett nettstedbyggere – bra for nybegynnere og krever ikke en læringskurve, programmering eller koding.
 • CMS-plattformer – litt mer forbedrede webinstrumenter som kanskje krever litt HTML / CSS-kunnskap på et tidspunkt, selv om teknisk kunnskap her ikke er obligatorisk.
 • Selvkodede nettsteder – kreve dyp programmeringskunnskap, da du må håndtere kildekoden, samt redigere, endre eller erstatte noen av delene.

En valgt metode vil ha direkte innvirkning på tiden som trengs for å bygge et nettsted. La oss se nærmere på hver teknologi og i tillegg til hvor lang tid det tar å fullføre alle stadiene fra å komme i gang til å gå live. Men først vil vi gi en kort introduksjon av hver metode for å la deg innse hva du skal takle.

Metode nr. 1 – Alt-i-ett-nettsteder

Wix

La oss begynne med enkleste og vidt spredte metoden i møte med alt-i-ett-programvare for bygging av nettsteder. Plattformen, også kjent som SaaS online programvare, leverer utvidet funksjonalitet så vel som et sett med instrumenter for å redigere og tilpasse ditt fremtidige prosjekt.

Nettstedsbyggere er perfekte for nybegynnere. De lar brukerne opprette bokstavelig talt hvilket som helst nettstedstid med en null læringskurve. Du kan komme med en profesjonell portefølje eller en kompleks digital butikk med flere produktsider uten å være teknisk profesjonell. Bare kopier og lim inn forberedt innhold, legg til bilder eller bilder, og gå direkte med et klikk.

Høres for godt ut til å være sant? Vel, alt skyldes redigerings-teknologi for dra og slipp i tillegg til andre funksjoner som gjør denne metoden egnet for nybegynnere. Funksjonene er som følger:

 • Brukervennlighet – intuitivt grensesnitt og WYSIWYG-funksjonalitet gjør byggeprosessen til et spill et barn kan håndtere. Brukere trenger bare å logge inn, velge en ferdig mal, lime inn relevant innhold og publisere nettstedet.
 • Alle funksjoner i pakken – Med en kjøpt plan får du alle nødvendige funksjoner for ikke bare å redigere eller tilpasse sidene, men også for å være vert for nettstedet ditt. I noen tilfeller tilbys også gratis domene. Dette faktum vil spare deg for mye tid i stedet for å administrere domener og hosting hver for seg.
 • Ferdige maler – som regel tilbyr nettstedbyggere et utvalg relevante maler relatert til en bestemt nisje. La oss si at du vil bygge en portefølje. Alt du trenger er å velge en layout som allerede har nødvendige seksjoner (bildegallerier, Om meg og kontakter, seksjoner i full bredde osv.). Det er ikke nødvendig å legge til ekstra widgeter, noe som også sparer tid.

Selv om noen ikke setter pris på begrensede tilpasningsfunksjoner og mangelen på nettdesignfrihet, er nettbaserte nettstedbyggere absolutt den raskeste måten å lage et nytt nettsted fra bunnen av. Du vil se de endelige tidsresultatene litt lenger sammenlignet med andre byggemetoder.

Hvor lang tid tar det å bygge et nettsted med en byggherre av nettstedet?

Hele byggeprosessen består av flere enkle trinn. De er som følger:

 1. Velg en plattform. Tiden vil avhenge av dine preferanser og prosjektkrav. En god idé er å velge Wix, som er den ultimate programvaren som gjør det mulig å lage et nettsted fra bunnen av på få minutter.
 2. Logg Inn. Som regel tilbyr nettstedsbyggere en rask måte å logge på ved hjelp av din sosiale eller Google-konto. Registreringsprosessen tar deg omtrent 1 minutt eller mindre hvis det ikke er behov for å bekrefte passordet.
 3. Velg en mal. Du trenger omtrent 5 minutter å bla gjennom plattformene relatert til din nisje. For å spare mer tid, kan du forestille deg ønsket design på forhånd eller se gjennom hovedkonkurrentene for å vurdere grunnlinjefunksjonalitet og funksjoner du vil inkludere.
 4. Wix-maler

 5. Tilpass nettstedet. Mens de fleste nettstedbyggere bruker dra-og-slipp-funksjonalitet, er alt du trenger å kopiere og lime forberedt innhold i tillegg til å legge til et par bilder. Du kan også trenge litt tid på å bli vant til dashbordet og finne ut hvordan verktøyene fungerer. Med tanke på brukervennligheten, videoopplæringer og guider, du trenger neppe mer enn 1 time.
 6. Wix nettstedredaktør

 7. Velg en plan. Hvis du ser gjennom flere grunnleggende planer med priser og funksjoner, vil du ta deg omtrent 5 minutter, 10 minutter i tilfelle dyp forskning som sammenligner og kontrasterer.
 8. Forhåndsvis og distribuer. Den siste fasen er å sjekke hvordan nettstedet ser ut og gå live. Nettstedsbyggere har en forhåndsvisningsmodus for både stasjonære og mobile versjoner. Hvis resultatet tilfredsstiller deg, trykker du på “publiser” -knappen for å gå live (ca. 5 minutter inkludert forhåndsvisningsmodus).

Den endelige tiden som trengs for å opprette et nettsted med nettstedbyggeren er 1 time 20 minutter. Moderne teknologier gjør det mulig å redusere til og med den tiden, Wix tilbyr sin AI-baserte løsning som oppretter et brukervennlig nettsted i 6 minutter. Alt du trenger er å svare på flere spørsmål som beskriver prosjektet. Systemet vil automatisk tilby flere maler med integrerte widgeter og funksjoner samt med relevant innhold.

Ta en titt på finalebordet:

StarterTilpasning og redigeringGoing LiveEndelig tid
Tid som kreves5-15 mohOpptil 1 tOpptil 6 moh1 t 20 moh

Prøv Wix gratis

Metode nr. 2 – CMS-plattformer

Wordpress

CMS-plattformer er fortsatt den dominerende kraften i nisjen med hundrevis av millioner nettsteder som representerer alle mulige nisjer. CMS står for innholdsstyringssystemer, noe som betyr at du får tilgang til en kraftig innholdsredigerer for å redigere, tilpasse format og organisere innholdet ditt på noen måte.

Bortsett fra forrige metode, CMS-plattformer er ikke like enkle å bruke selv om de ikke krever dyptgående teknisk kunnskap med mindre du trenger å redigere hele kildekoden til nettstedet. I resten av anledningene kan det hende du bare trenger noen grunnleggende HTML-kunnskaper for å gjøre noen små korreksjoner. For å forstå hvor mye tid du måtte trenge for å opprette et nettsted med CMS, må du definere redigeringsnivået:

 • Generell nivåredigering – måten de fleste nettstedseiere bruker CMS. Du får mest mulig ut av redaktøren når det gjelder innholdsformatering, legge til tekster, laste opp mediefiler, lage nye sider, kategorier eller nettstedsseksjoner osv. Hvis du aldri har jobbet med CMS før, kan det hende du trenger litt tid på å bli vant til det . Men den totale prosessen er ganske grei og intuitiv.
 • Pro-nivåredigering – CMS er en åpen kildekodeplattform som gjør kildekoden tilgjengelig for brukere. Med andre ord kan du gå inn i redigeringsmodus og endre malutseendet i tillegg til å legge til en ny funksjon, skript, knapp eller ikon ved å redigere den innledende HTML- eller CSS-koden. Prosessen krever ikke bare kunnskap, men også tid til å redigere og teste den nye modifiseringen.

Det som ser ut til å være enormt godt i form av fleksibilitet, kan føre til mer tid som trengs for å fullføre byggeprosessen. For eksempel er det mange brukere som setter pris på valg av plugins. På den ene siden er det flott å ha tusenvis av widgets og tredjepartsapper tilgjengelig for integrasjon. På den annen side, med CMS, må du konfigurere dem, installere, aktivere og oppdatere dem manuelt.

I tillegg må du se etter en passende serverløsning, samt registrere et domene. Slike handlinger krever ekstra tid. Kombiner det med tiden som er nødvendig for å finne ut hvordan systemet fungerer, så vil du innse at det å ta CMS vil ta litt mer tid å lage et nettsted fra bunnen av hvis det sammenlignes med alt-i-ett-nettstedbyggere.

Hvor lang tid tar det å bygge et nettsted med CMS?

La oss si at du vil bruk WordPress for å opprette et nettsted. Som vi allerede har uttalt tidligere, avhenger tiden som trengs av antall sider, strukturkompleksitet på siden, tekniske ferdigheter, etc. For å gjøre det enkelt for brukeren, kan du tenke deg at vi bygger en profesjonell portefølje med flere sider med kontakter, verk , Om meg seksjon osv.

Trinnene er som følger:

 1. Starter. Det første trinnet er å registrere et domene og finn hosting. I en situasjon med WordPress er den beste løsningen å velge WP-optimaliserte serverpakker. De har ekstra funksjoner som lar deg spare mye tid. For å fullføre scenen, kan det hende du trenger omtrent 30 minutter, eller du kan bare velge det Bluehost.
 2. Last ned temaet. Nå må du velge en mal for fremtidig portefølje og laste den ned i en zip-fil for å gå videre til neste trinn. Hvis du velger og laster ned dem, tar det omtrent 5-10 minutter med mindre.
 3. Installer WordPress. Nå må du ha CMS installert på valgt hosting. Noe oppsett kan være nødvendig. Det kan vanligvis ta 30-40 minutter med mindre du velger Bluehost som kommer med sømløs WP-integrasjon.
 4. Innholdsredigering. Malen vil bare inneholde nødvendige seksjoner. Du må gjøre resten fra å sette inn nødvendige tekster og laste opp mediefiler til å installere og oppdatere nødvendige plugins. Dette stadiet tar vanligvis omtrent 3-4 timer.
 5. Going Live. Nettstedet ditt er tilgjengelig online når du har koblet domenet ditt med hosting.

Å bruke WP-optimaliserte serverløsninger er et godt alternativ. De tilbyr automatisert WP-installasjon så vel som plugin management. Noen planer har et gratis domene inkludert i vertsprisen. Med andre ord, du får faktisk en alt-i-ett-nettverksbyggeløsning designet for et valgt CMS.

Resultatene er som følger:

StarterTilpasning og redigeringGoing LiveEndelig tid
Tid som krevesFra 40 m til 1 tCa 4 timerIngen tid nødvendig5 t 40 moh

Prøv WordPress nå

Metode nr. 3 – Selvkodede nettsteder

Metoden passer hovedsakelig dedikerte proffer som er ivrige etter å få mest mulig ut av nettdesign og utviklingsfrihet. Uttrykket “selvkodet” betyr at du faktisk er ansvarlig for å lage, implementere og teste hver eneste funksjon, seksjon på side, blogg, menyseksjoner, kategorier osv. Eiere av nettsteder skal ha dypt programmeringsferdigheter.

Hvis du mangler teknisk erfaring, vil den eneste løsningen være å ansette et tilpasset utviklingsteam. Alternativet er neppe bra med tanke på tidsbesparende løsninger. Prosessen kan vare i uker eller måneder, avhengig av nettstedets kompleksitet. Som regel innebærer det stereotyping, implementering av funksjoner, distribusjon, testing, feilsøking osv. I tillegg har noen få selskaper råd til å ansette et utviklingsteam vurderer å bygge og vedlikeholde kostnader.

I tilfelle du er en erfaren kodingsproff som er ivrig etter å bygge et enkelt, men likevel funksjonelt nettsted, trenger du sannsynligvis ikke mer enn 10-15 timer å gå live.

Hvor lang tid tar det å bygge et selvkodet nettsted?

Når du velger selvkodede nettsteder, vil din viktigste tid være nødvendig for programmering og skriving av kildekoder. En bruker er ansvarlig for implementeringen av alle funksjoner, seksjoner, blokkeringer og skjemaer som til slutt vil være tilgjengelige for sluttbrukeren.

Tiden som trengs for å kode et ferdig nettsted avhenger av ferdigheter. Hvis vi vurderer en enkel portefølje med noen få seksjoner, tekstblokker, et bildegalleri og kontaktinfo, kan hele prosessen ta omtrent 10 timer. Det er bra hvis du allerede har skrevet noen koder. Du trenger bare å:

 1. Kopier koden fra teksten eller HTML-redigereren.
 2. Lim den inn på den nye siden.
 3. Lagre endringer og test nettstedet.

Testing og feilsøking kan også være veldig tidkrevende, siden du trenger å sikre at alt går greit. De endelige resultatene ser ut på følgende måte:

Starter (skriver koden)Tilpasning og redigeringAB TestingEndelig tid
Tid som krevesCirka 10 timer for en enkel sideRedigeringen blir håndtert
sammen med koding
Ca 3-5 timerOpptil 15 timer

5 timer – gjennomsnittlig tid for å opprette et nettsted

Som du kan se, er tiden helt avhengig av hvilken bygningsmetode som er foretrukket, og alle de andre tingene er like (en forberedt nettstedstruktur, skriftlig innhold osv.).

Nettstedsbyggere kommer som den raskeste og enkleste måten for nybegynnere eller brukere uten tekniske ferdigheter. Den gjennomsnittlige tiden som trengs her for å opprette et fullt funksjonelt nettsted overstiger ikke 2 timer. Noen plattformer gjør det mulig å lage nettsteder på få minutter ved å bruke avanserte teknologier. Ulempen her er mangelen på tilpasningsfrihet. Du blir faktisk tvunget til å bruke det som blir tilbudt.

CMS-plattformer kommer som en ultimate løsning med en god balanse mellom webdesign og tilpassingsfrihet og brukervennlighet. Det som ser ut til å være komplisert til å begynne med, vil etter hvert bli til en enkel redigeringsprosess med en sjanse til å legge til noen unike funksjoner, samt optimalisere budsjettet ved å velge rimelige hosting- og domenealternativer. Med den nødvendige læringskurven, installasjon av plugin og redigering av innhold, vil du neppe trenge mer enn 6 timer for å lage et brukervennlig nettsted.

Selvkodede nettsteder er de mest vanskelige og tidkrevende. Programmering og skriving av kodestykker er hovedutfordringen her i tillegg til testing og feilsøking. Dessuten vil dette alternativet aldri fungere for nybegynnere, mens dedikerte proffer også kan komme til å møte noen vanskeligheter. Gjennomsnittlig tid for et enkelt nettsted er omtrent 15 timer.

Vær oppmerksom på at den gjennomsnittlige tiden som er beskrevet tidligere hovedsakelig henviser til det tekniske aspektet av byggeprosessen til nettstedet. Med andre ord, du skal ha følgende på forhånd:

 • Utarbeidet innhold for websidene og nettstedsseksjonene (Bruk teksteditoren til å kopiere og lime den inn for å spare tid når du tilpasser sidene dine).
 • Mediefiler (bilder, bilder eller videoer du planlegger å vise på nettstedet ditt).
 • En ferdigstilt nettstedstruktur (du har jobbet hvordan hvordan og hvor seksjonene dine skal være plassert, hvilke blokker en side vil ha, og hvordan de blir koblet sammen).

Så når du har forberedt den Blueprint, kan du velge det mest passende alternativet og gå videre med prosjektet ditt.

Bunnlinjen

Nøkkelideen her er ikke å skynde seg på den enkleste måten når du bygger en webside. Den korteste veien kan se ut til å være den mest utfordrende. Forsikre deg om at du har en klar forståelse av hvordan nettstedet ditt skal se ut, hvilke grunnleggende funksjoner det vil ha, og hvilken kunnskap og teknikker du skylder for å bringe ideen til liv..

Mangelen på kodingsferdigheter krever enklere, men likevel raskere måter i møte med online byggherrer. CMS vil fungere helt fint for litt mer dedikerte nettstedseiere som krever mer frihet og plass. Hvis du er en teknisk nørd med omfattende kodingskunnskap og ferdigheter, kan selvkodede nettsteder være en god løsning. Uansett hva du velger, online byggherrer krever mindre tid på å opprette et nettsted fra bunnen av.

Lag et nettsted gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map