Hvor mye koster det å være vert for et nettsted

Hvor mye koster det å være vert for et nettsted


Hvert nettsted trenger et sted å “bo” i samt lagre alle filer, innhold osv. Det er her hosting er nødvendig. Med så mange forskjellige hosting tilbud og tilbydere, å velge passende kan være litt vanskelig. Du må vurdere et sett med viktige faktorer, inkludert nettstedstype, bygningsteknologi, størrelse, innholdsvolum og mer for å sikre jevn drift og stabilitet selv på trafikktoppene.

Hver prosjekttype krever spesifikke tilnærminger når det gjelder webhotell. Bedrifter tilbyr uendelige serverløsninger til forskjellige behov, mens nettstedbyggere kommer som en alt-i-ett-pakke, inkludert domenenavn, hosting og andre funksjoner uten behov for å administrere dem manuelt. I denne gjennomgangen vil vi diskutere flere tilgjengelige vertsalternativer, deres kostnader og funksjoner som påvirker prisen.

1. Webhotelltyper

Før vi begynner å gjennomgå alle tilgjengelige hostingfunksjoner, må vi finne ut hva hosting er og hvordan teknologien fungerer.

Når det er vert, får et nettsted en server med alle filene, kildekoden og innholdet.

nettstedet kommer på en server

En server er en kraftig datamaskin som sender websider til andre brukere og enhetene deres når de sender en forespørsel.

serveren

Forespørselen sendes hver besøkende bruker nettleseren sin for å skrive inn URL-adressen eller følger lenken til en bestemt side på nettstedet ditt.

Serveren mottar forespørselen og sender informasjonen tilbake

Serveren mottar forespørselen og sender informasjonen tilbake med det endelige utseendet til websiden til sluttbrukeren. Tiden mellom forespørselen og siden som ble sendt til brukeren definerer nettstedets lastehastighet, som er en avgjørende faktor som bestemmer brukernes tilfredshet, trafikk, konverteringsfrekvens, SEO-rangeringer og andre viktige faktorer.

Det betyr at du må velge en hosting som passer dine prosjektkrav. Hvert tilbud har spesifikasjoner, kapasitet og ytelsesgrader som vil definere prosjektdriften. Mindre kompliserte nettsteder som blogger eller porteføljer krever ikke supersoniske fasiliteter. På den annen side krever mer funksjonelle og kompliserte nettsteder som digitale butikker for økt hostingfleksibilitet.

Hva bør du vurdere når du er vert for et nettsted

Tatt i betraktning det ovennevnte, må du følge med på følgende når du velger hosting:

 • Opptreden – det mest avgjørende punktet som definerer nettstedets stabilitet til tross for trafikksprang. Det består hovedsakelig av de to hovedprisene: oppetid (perioden hvor hosting fungerer) og sidehastighet (tiden som er nødvendig for at serveren skal sende URLen tilbake til en bruker på forespørsel).
 • fleksibilitet – denne funksjonen reserverer litt plass for tilpasningsfrihet. Serverløsningen kan være integrert med noen av de populære CMS-plattformene, gi nok plass til å administrere flere nettsteder samtidig, tilby gratis domener, sikkerhetsmidler, osv..
 • Kundeservice – Å ha et pålitelig supportteam er avgjørende. Du må ha en ekspert for en rask løsning av tekniske problemer, problemer med betalingsbehandling, integrering eller konfigurering. Nettstedet ditt er kanskje ikke tilgjengelig for brukere av forskjellige grunner. Profesjonell kundesupport må bidra til å overvinne slike hindringer.
 • Pris – du må vite hva du betaler for. Hvis hosting koster $ 1 per måned, bør du ikke forvente mange gratis frynsegoder. Samtidig er noen serverløsninger dyrere. Kostnadene vil avhenge av prosjektkompleksiteten og ressursene du forventer å få fra en vertsleverandør.

Hosting Providers vs Website Builders

Moderne teknologier for bygging av nettsteder har utviklet seg. Brukere har nå flere alternativer avhengig av behov og teknisk bakgrunn. Den første er å velge tradisjonelle vertsplattformer som tilbyr flere serverløsninger for forskjellige nettsteder inkludert små blogger, porteføljer eller voksende e-handelsprosjekter. De bringer mange funksjoner og fordeler ut av boksen. På den annen side er brukerne fortsatt tvunget til å håndtere noen av installasjons- og tekniske problemer på egen hånd.

Fordeler med vertsleverandør:
Hosting leverandør Cons:
&# X2714; allsidighet – velg mellom ulike vertsplaner og -typer for å oppfylle deres krav.
&# X2714; Pris – Å skille hosting er vanligvis et billigere alternativ sammenlignet med nettstedbyggere.
&# X2714; kompatibilitet – fungerer utmerket med de beste CMS-plattformene inkludert WordPress.
&# X2714; fleksibilitet – velg en enkel plan for å komme i gang. Bytt deretter til en større senere.
&# X2714; ressurser – dra nytte av ubegrenset lagring, båndbredde og andre viktige funksjoner.
Manuell konfigurering – du må registrere et domene, installere CMS og laste opp temaet manuelt.
kompleksitet – Når de finnes i dashbordet, kan noen brukere føle seg litt forvirrede. De kan trenge litt tid på å finne ut hvordan det fungerer.

Den andre veien er å velge alt-i-ett-løsninger som er brakt til deg moderne nettstedbyggere. Den gode nyheten er at du ikke trenger å bry deg om noe. Systemet sikrer nok ytelse og stabilitet. Du betaler for en valgt plan og får alle nødvendige vertsfunksjoner i ett sett. Den dårlige nyheten er at nettstedbyggere ikke tilbyr mye fleksibilitet med tanke på oppsett eller å velge en annen hostingplan avhengig av nettstedets størrelse.

Nettstedsbygger Pros
Prosjekter for nettstedsbygger:
&# X2714; Alt i et – ingen manuell oppsett. Gå online med et klikk.
&# X2714; Automatisert ledelse – ingen grunn til å klare å være vertskap separat fra nettstedet.
&# X2714; Brukervennlighet – utmerket for nybegynnere som ønsker å komme live på få minutter.
&# X2714; Inkluderte funksjoner – systemet bryr seg om oppdateringer, oppgradering av plattform og teknologi, sikkerhet osv.
Begrenset fleksibilitet – noen få sjanser til å utvide nettstedet ditt eller migrere til en annen plattform.
Faste priser – det er vanskelig å spare opp et par dollar, ettersom du kjøper alle funksjonene i pakken.
Mangelen på optimaliseringsmuligheter – Som en vertskapsplattform lar ikke nettstedsbygger deg gjøre mye av teknisk optimalisering for å øke belastningen på siden, for eksempel. Du kan bare bruke integrerte alternativer.

La oss se nærmere på hvilke funksjoner som definerer den endelige kostnaden for å være vert for et nettsted.

2. Kostnaden for et webhotellvert

Den endelige kostnaden avhenger hovedsakelig av nettstedets kompleksitet. Jo større prosjekt du vil lansere, den kraftigere serverløsningen du trenger. Samtidig bør vi også vurdere den forventede trafikken så vel som en stedstype.

For eksempel å være vert for en enkel liten bedriftsnettsted er billigere sammenlignet med en enorm nettbutikk. Heldigvis for brukere har ledende tjenesteleverandører forskjellige vertsalternativer som passer til forskjellige behov og kommer også med forskjellige prislapper:

Delt hostingkostnad

Startnivået for små innholdsbaserte nettsteder. Tilbudet er det billigste på markedet. Det vil koste deg et sted rundt $ 2- $ 5 per måned. Samtidig bør du ikke forvente at den er ekstremt robust. Den leveres med en pakke med grunnleggende funksjoner og inneholder noen ganger gratis SSL og domenenavn, noe som er bra.

Delt hosting vil trene for små blogger bygd på WordPress eller annen CMS. Kapasiteten er nok til å være vert for profesjonell portefølje eller et lite forretningssted. Begrepet “delt” betyr at du sannsynligvis vil dele ressurser med andre brukere fra en enkelt server.

VPS-hostingkostnad

VPS står for en virtuell privat server. Det er ett nivå høyere hvis det sammenlignes med den delte hosting. Den viktigste forskjellen er at nettstedet ditt vil dele den samme hosting med bare noen få andre prosjekter. Det betyr at du drar nytte av flere ressurser og fasiliteter.

VPS er vanligvis et dyrere tilbud. Prisen varierer et sted mellom $ 25 og $ 50 per måned, avhengig av antall dedikerte IP-adresser, båndbredde, lagring, antall kjerner osv. En slik serverløsning er bra for ethvert formål og nettstedtyper.

Dedikert hostingkostnad

Det er faktisk det samme som VPS, selv om du er den eneste som bruker serverressurser uten å dele dem med andre nettsteder. Av denne grunn er dedikerte planer dyrere og kan gå opp til $ 150- $ 200 per måned. For den prisen får du terabyte med lagring, flere dedikerte IP-adresser og andre fasiliteter.

Cloud Hosting Kostnad

I motsetning til alle de ovennevnte typene, representerer netthosting flere servere som opererer samtidig for å sikre jevn og stabil nettstedsdrift. Hvis en server brytes sammen av en eller annen grunn, vil en annen fra klyngen umiddelbart erstatte den og holde nettstedet ditt tilgjengelig for besøkende.

Prisen avhenger av antall CPUer og kjerner som brukes, samt fra diskplass og minne som kreves. Brukere betaler vanligvis rundt $ 70 – $ 150 for skybaserte løsninger.

For hver hostingtype kan prisen også endre seg avhengig av funksjonssettet du får med en plan. For eksempel er planer med gratis SSL, domene eller sikkerhetsmidler generelt dyrere. Ta en titt på bordet med toppleverandører, priser og funksjoner.

Bluehost
Bluehost ($ / Mnd)
Siteground
SiteGround ($ / Mnd)
HostGator
HostGator ($ / Mnd)
Delt hostingFra $ 2,68 til $ 12,69 (ubegrenset nettsteder, lagring og båndbredde. Gratis SSL)Fra $ 3,95 til $ 11,95 (ubegrensede nettsteder med opptil 30 GB Web Space)Fra $ 2,75 til $ 5,95 (gratis SSL, gratis dedikert IP, gratis domene)
VPSFra $ 17.28 til $ 54.69 (2 IP-adresser, 3 TB båndbredde, 4 kjerner)Ingen VPS. Tilbyr forhandlere og Enterprise hosting i stedetFra $ 29,95 til $ 49,95 (8 kjerner, 4 GB RAM, 3 TB båndbredde)
Dedikert hostingFra $ 72,78 til $ 109,618 (opptil 5 IP-adresser med 15 TB båndbredde)Fra $ 219 til $ 599 (opp til 10 TB båndbredde for 2 kjerner)Fra $ 118.99 til $ 148.98 (uovervåket båndbredde, for Windows og Linux)
Cloud HostingFra $ 9.99 til $ 29.99 (opp til ubegrenset lagring, båndbredde og nettsteder)Fra $ 64 til $ 192 (opptil 8 kjerner og 125 GB SSD-plass)Fra $ 4,95 til $ 9,95 (gratis oppgraderinger, SEO-verktøy, SSL og domene)

3. Beste alternativer for å være vert for et nettsted

Som et resultat har vi faktisk to hovedalternativer for å være vert for et nettsted. Den første løsningen kommer i møte med alt-i-ett nettstedsbyggere som tilbyr vertsfasiliteter og domener i pakken. Den andre veien er å kjøpe serverløsninger fra hostingleverandører. La oss se på prosessen og kostnadene med å fremheve toppmoderne plattformer for forskjellige formål.

Wix – Den beste plattformen med selvhusholdning

Wix nettsted byggherre

Wix – er en plattform som er hostet, det raskeste og enkleste instrumentet for bygging av nettsteder. Det betyr at en bruker ikke blir tvunget til å håndtere domeneregistrering og hosting separat. Du trenger bare å velge en plan og få alle funksjoner i pakken. Prosessen er som den går:

 1. Du logger deg på.
 2. Velg en plan avhengig av nettstedstype.
 3. Rediger den ferdige malen.
 4. Koble domenet.
 5. Gå live.

Systemet vil ta seg av resten, fra systemoppgraderinger til hostingytelse, sikkerhet, oppdateringer, etc. Wix tilbyr en rekke planer for forskjellige prosjekter, inkludert enkle innholdsbaserte nettsteder, pakker for småbedrifter og e-handel..

Hvor mye koster det å være vert for et Wix nettsted?

Prisen vil bare avhenge av planen du velger. Plattformene tilbyr tre hovedplaner som faktisk er de samme som delt serverløsning. De inkluderer:

 • Kombinationsplan starter kl $ 13 per måned for lette nettsteder.
 • Ubegrenset starter kl $ 17 per måned og kommer med ubegrenset båndbredde.
 • Pro starter kl $ 22 per måned for små bedriftsnettsteder.
 • VIP starter kl $ 39 inkludert VIP kundebehandling og ekstrafunksjoner.

Mens e-handelsprosjekter er mer kompliserte og krever mer ressurser, har Wix utviklet spesielle planer for digitale butikker med månedlige priser fra $ 23 til $ 500 avhengig av salgsfremmende verktøysett, antall produkter, osv..

WordPress – et fullstendig administrert CMS

WordPress nettsted byggherre

WordPress – er en fullstendig styrt åpen kildekode CMS-plattform med uendelige tilpasningsmuligheter. En bruker vil ikke bare ha behov for å installere og konfigurere selve CMS, men også ha nettstedet fullt integrert med vertsplattformen. Her må du administrere hver prosess separat skjemaer du registrerer et domene for å plukke opp et riktig serveralternativ.

Den gode nyheten er det Bluehost WP-optimalisert tilbud kommer som en endelig løsning på alle utfordringene. Det tilbyr flere WordPress-planer som sikrer sømløs integrasjon med din WP. Dessuten trenger du ikke å oppdatere alle plugins og temaversjoner manuelt. Brukere får full tilgang til plugins ‘markedsplass, temaer, gratis SSL og andre funksjoner.

Hvor mye koster det å være vert for et WordPress-nettsted?

Alle tre alternativene refererer til delt hosting. Den gode nyheten er at du alltid kan bytte til et mer ressurssterkt alternativ når som helst. WP-planene er som følger:

 • Grunnleggende – $ 2.68 / måned med gratis SSL, 5 GB lagringsplass og et gratis domene.
 • I tillegg til – $ 4.96 / måned med alle gratisfunksjoner pluss ubegrensede parkerte domener.
 • Choice Plus – $ 4.96 / måned med gratis og ubegrensede funksjoner plysj CodeGuard sikkerhetskopi.

Shopify – En Ultimate eCommerce-plattform

Shopify hjemmeside

Shopify – er også en alt-i-ett-løsning med egne servere. Det betyr at du kan holde deg fokusert på å utvikle prosjektet ditt i stedet for å håndtere sekundære mål. Shopify ble designet for å lage nettbutikker på hele syklusen og selge varer på nettet. Det gir anstendige vertsfasiliteter for å sikre stabil drift til tross for butikkens størrelse og kompleksitet.

Hvor mye koster det å være vert for et Shopify-nettsted?

Plattformen er tilgjengelig i 4 forskjellige pakker som også inkluderer en serverbasert serverløsning for ultimate behov. Planene er som følger:

 • Shopify grunnleggende kostnader $ 29 per måned for 2 personalkontoer.
 • Shopify generelle plankostnader $ 79 per måned for 5 personalkontoer.
 • Advanced Shopify koster $ 299 per måned for 15 personalkontoer.
 • Shopify Plus starter kl $ 2000 for ubegrensede personalkontoer.

Alle planer inkluderer ubegrensede nettsteder (e-handel + blogg), ubegrensede produkter for å selge online, gratis SSL og forlatte gjenopprettingsverktøy for handlevogn.

Bunnlinjen

I dag kan brukere velge mellom forskjellige hosting-tilbud. Valget skal hovedsakelig stole på nettstedets krav, typer og kompleksitet. Tanken er å velge en serverløsning som vil sikre jevn drift av nettstedet og levere nok ressurser for god ytelse.

Av denne grunn må du identifisere den forventede trafikken på topp, et sett med funksjoner, widgeter og apper på nettstedet ditt, sidestruktur, animasjoner, innholdsvolum og mer. Alle de små tingene betyr noe, men prisen er kjernesaken.

For å oppsummere, ta en titt på startprisene for å være vert for nettstedet ditt ved å bruke den beskrevne løsningen:

 • Hosting leverandører tilby ulike planer å velge avhengig av kravene. Delt hosting starter fra $ 2 for nettsteder med lite trafikk. VPS og dedikert hosting starter på henholdsvis $ 17 og $ 70. De er bra for intensiv trafikk og ressurssterke prosjekter. Cloud hosting-prislappen går fra $ 5 for nettsteder som krever maksimal sikkerhet og stabilitet.
 • Wix hosting vil koste deg fra $ 13 per måned. Ikke bare du får et sted å være vert for et nettsted, men også et sett med tilleggsfunksjoner som inkluderer tilgang til App Market, Wix ADI og editor, maler osv..
 • WordPress hosting vurderer å velge en av Bluehost-planene, ettersom plattformen har den beste WP-optimaliserte serverløsningen. Inngangsprisen er $ 2,68 per måned med gratis SSL og domene inkludert i planen.
 • Shopify hosting ble utviklet for å dekke e-handelsbehov til tross for prosjektstørrelse. Den grunnleggende planen vil koste deg $ 29 med alle integrerte digitale butikkfunksjoner og 2 stabskontoer. En god plan for å begynne å selge på nettet.

Som du ser, er det viktig å definere prosjekttypen før du velger en vertsplattform. Avklar struktur, funksjoner, filer som skal være vert for, og velg det tilbudet som passer deg best.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map