Hvordan konvertere et statisk HTML-nettsted til WordPress

hvordan konvertere et statisk html nettsted til wordpress


Båndene til nettsteder bygget med 100% HTML går bort. Det var en lang hard vei ut av nettbyggingens opprinnelse. Det har blitt til prøvelser og feil for millioner av webdesignentusiaster fra hele verden. Det betyr ikke at statiske HTML-sider er i ferd med å forsvinne en gang for alle. HTML5-merkespråk er fortsatt et av de kraftigste i dag å la brukere bygge nettsteder uten innholdsstyringssystemer bak seg. Derimot…

Nettdesign har utviklet seg gjennom årene og beveget seg til et høyere nivå av tilstedeværelse på nettet og blir til et mer engasjerende og interaktivt nettmiljø. Dessuten er brukere ikke lenger tvunget til å takle koding og programmering på egen hånd takket være automatiserte CMS-plattformer som gjør praktisk talt alt det de gjør. Samtidig bør vi ta hensyn til a rask vekst av WordPress markedsandel nådde 60,7% i 2019. Plattformen blir med andre ord den dominerende kraften blant andre CMS-plattformer.

Det er viktig å følge de nyeste webdesigntrendene for å være om bord. For eiere av nettsteder betyr det et uunngåelig trekk fra statisk HTML til WordPress. Fremgangsmåten kan se skremmende ut. Denne artikkelen skal trekke frem de viktigste måtene å konvertere nettstedet, så vel som fordeler og andre viktige problemer å vurdere før du flytter til WordPress.

Grunner til å konvertere et statisk HTML-nettsted til WordPress

Konvertering av din statiske HTML til WP handler ikke bare om trender for webdesign eller WordPress økende popularitet. Det handler hovedsakelig om funksjonalitet og enormt innholdsrike funksjoner du kan få med slikt trekk. CMS er kanskje en perfekt løsning ikke bare for tekstbaserte nettsteder og blogger men også for andre typer online prosjekter som spenner fra eCommerce, små bedrifter nettsteder, landingssider, etc.

Videre bør vi også ta hensyn til flere grunnleggende WordPress-fordeler:

Hotel:
• Live WordPress nettsteder: – 27,165,799;
• Antall temaer – 10 000+;
• Gratis plugins – ja;
• Full tilpasning – ja.

 • Dynamiske sider. WP er et dynamisk CMS, som betyr at ingen linjer med koding og tonnevis av separate sider med tung belastning med faktisk samme design og typisk layout uten mulighet til å skille seg ut. På den annen side gjør WordPress det enklere for brukere å opprette nye sider, kategorier og blogginnlegg, samt administrere og tilpasse hver av dem med letthet.
 • Lett å bruke. Du trenger ikke gjøre mye av utviklingsarbeidet med WordPress. Systemet leverer et enormt utvalg av plugins ut av esken mens innholdsstyringsverktøyene er ganske intuitive. Hvis du fremdeles er involvert i koding av nettstedet, vil prosessen bli enklere uten at du trenger dyptgående teknisk kunnskap.
 • Optimalisering og tilpasning. WordPress ble opprinnelig designet som bloggplattform. Det betyr at programvaren opprinnelig ble opprettet for å bygge SEO-vennlige nettsteder. Videre tilbyr WordPress forskjellige instrumenter for å øke ytelsen til nettstedet, sidehastighet og ytelse. Disse funksjonene er også viktige for søkemotorrangene på nettstedet. Plattformen gir nok frihet til å tilpasse sideoppsettet så vel som den generelle utformingen av nettstedet. Fremgangsmåten ser ganske enklere ut sammenlignet med å markere HTML-siden. Du har fortsatt tilgang til nettstedets CSS / HTML mens tilpasningen ikke er så skremmende.
 • Voksende WordPress Community. Med den økende CMS-populariteten vokser samfunnet også. Brukere kan komme over hundrevis av fora, grupper og nettsteder som samler alle WordPress-brukere for å diskutere forskjellige problemer. Temaene spenner fra tekniske tråder til plugin-oversikter, integrasjonsveiledninger for nettsteder, osv. Med andre ord vil du aldri sitte igjen med det nye WordPress-nettstedet ditt.

Nå som det er klart hvorfor du faktisk trenger å konvertere din statiske HTML-webside til WordPress, vil du sannsynligvis skynde deg å finne den beste måten å gjøre det på. Vel, stopp et øyeblikk og vurder følgende før du starter konverteringsprosessen.

Les også:
Hvordan lage et WordPress-nettsted.

Ting du må ta hensyn til før du konverterer

Før du endelig flytter til WP, må du passe på følgende:

 1. Sørg for at hosting oppfyller alle kravene av det nye nettstedet ditt. Kravene til HTML- og WP-nettsted kan være forskjellige.
 2. Forbered deg på å bruke en koderedigerer. Det kan være nødvendig for et av konverteringsalternativene, da det er behov for å finpusse koden. Atom eller Notisblokk++ ville være nok.
 3. Reserver nok tid og tålmodighet, ettersom flytteprosessen vil kreve litt utholdenhet.

Fordeler og ulemper med å konvertere et statisk HTML-nettsted til WordPress

Du er faktisk klar til å gå videre. Ikke nøl, for du gjør det rette. Men først må vi være ærlige med deg og fremheve alle fordeler og ulemper ved å konvertere din statiske HTML-webside til WordPress.

Pros:
Ulemper:
&# X2714; Kraftig CMS – du vil knapt få problemer når du utvider WP-nettstedet ditt ved å bruke tilgjengelige plugins og integrasjonsfunksjoner. Brukere vil finne alt fra enkle kontaktskjemaer og anti-spam-beskyttelse til SEO og sikkerhetsplugins, popup-skjemaer, analyseverktøy, osv..
&# X2714; Raske nettstedoppdateringer – Det er veldig enkelt å oppdatere nettstedssider. Bare skriv inn instrumentpanelet og rediger innhold. Det er ikke nødvendig å ansette utviklere eller webdesignere hver gang du trenger å oppdatere nettstedet.
&# X2714; Stilige temaer – tusenvis av klargjorte oppsett og maler er gratis tilgjengelig. De ble utviklet av nettdesignere fra hele verden. Hvis du lengter etter noe unikt eller eksklusivt, vil de premium betalte temaene sikkert gjøre susen.
Utdanningskurve. Det er riktig, du må fortsatt lære hvordan du bruker den nye plattformen. Selv nybegynnere uten tekniske ferdigheter blir imidlertid vant til dets raske. Hvis du jobber med HTML-nettsteder i lang tid, vil du aldri ha det vanskelig å jobbe med WP. Dessuten vil mange artikler, guider, veiledninger og videoer på nettet komme til nytte.
Vedlikehold og støtte. Du er den eneste ansvarlige for nettstedets ytelse og support. Brukere må følge med på plugin- og CMS-oppdateringene, være vert for utløpsdatoer, domenefornyelser osv.

Nå er du helt klar til å gå videre og konvertere din statiske HTML-webside til WordPress. La oss se på noen tilgjengelige alternativer for å velge riktig vei.

Tre måter å konvertere et statisk HTML-nettsted til WordPress

Hovedideen med å konvertere HTML til WordPress er faktisk å endre nettstedets design. Med andre ord lar du WordPress-temaet ta i bruk HTML-designet ditt mens CMS leverer funksjonaliteten og funksjonene.

Brukere må velge mellom tre hovedalternativer for å veksle mellom plattformer. Hver bane er forskjellig når det gjelder vanskeligheter og skritt å ta. Valget vil avhenge av flere faktorer, inkludert brukerens tekniske bakgrunn, tid, preferanser osv.

1. Manuell konvertering

Dette er sannsynligvis den mest tidkrevende og utfordrende, siden det krever maksimale tekniske ferdigheter. Hvis du valgte denne banen, bør du forberede deg på å gjøre mye koding. Prosedyren vil ikke være noe problem for brukere med god teknisk og kodende bakgrunn. Alt du trenger er selvfølgelig litt kunnskap om CSS, PHP og HTML.

Prosessen inkluderer følgende trinn:

 1. Først av alt, må du lage grunnleggende filer (style.css, index.php, etc.) og legge dem i en ny temamappe.
 2. Neste trinn er å ta med det eksisterende nettstedets CSS på WordPress-regnearket.
 3. Nå må du dele opp et eksisterende HTML-nettsted i flere stykker, WordPress bruker hovedsakelig PHP for å trekke ut nødvendige data. Med andre ord, du må lage flere PHP-kopier av HTML-filene dine slik at WordPress kan sette dem sammen.
 4. Det neste og sannsynligvis det enkleste trinnet er å endre headerformatet slik at det blir kompatibelt med WordPress.
 5. Last opp temaet og begynn å bruke det nye WordPress-nettstedet ditt.

Den største ulempen med denne spesifikke metoden at du ikke vil kunne dra nytte av den komplette WP-funksjonaliteten. Du vil få tilgang til grunnleggende CMS-funksjoner mens pluginområdet ikke er tilgjengelig. Dessuten kan du ikke endre menyen fra WP-backend.

Har ingen bekymringer. Den neste metoden vil løse problemet, slik at du tar deg fullt ut av WordPress-funksjonalitet.

Les også:
Hvordan lage et nettsted uten en nettstedsbygger.

2. Building the Child Theme

Stien er sannsynligvis den enkleste og raskeste måten å konvertere din statiske HTML-webside til WordPress hvis du trenger å lagre utseendet og stilen til den første versjonen av nettstedet. Den viktigste fordelen er at du kan jobbe med et brukervennlig WP-tema i stedet for å jobbe med den innledende HTML-koden til kickoff. Tanken er å bruke to temaer bygget oppå hverandre (foreldre- og barnetemaer).

Trinnene er som følger:

 1. Velg et WordPress-tema du liker. Forsikre deg om at det refererer til det opprinnelige emnet for nettstedet, slik at du ikke trenger å endre det senere.
 2. Sett kjøttet til barnets tema til en ny mappe (det samme som i metode nr. 1).
 3. Få et stilark for det nye temaet og sett det opp. Du kan faktisk aktivere det nye temaet selv på dette tidspunktet. Imidlertid må du fortsatt gjøre litt styling.
 4. På dette stadiet må forelderstyling og Functions.php arves. Da må du justere designet.
 5. Aktiver temaet og få et WP-basert nettsted som ser nøyaktig ut som det originale.

3. Innholdsimport via plugins

Denne metoden er det beste alternativet for de som ikke bryr seg om det opprinnelige utseendet og designet på HTML-nettstedet deres. Av denne grunn er banen enda raskere og enklere sammenlignet med tidligere. Prosessen er så enkel som 1,2,3.

 1. Gjør nettstedoppsettet.
 2. Installer et nytt WP-tema.
 3. Installer en spesiell transfer-plugin.
 4. Importer HTML-innhold til WordPress.

Når du har fullført prosessen, anbefaler vi at du kontrollerer gjeldende importerte sider og innleggs nettadresser for å sikre at de er SEO-vennlige.

Bunnlinjen

Du har lært hvordan du konverterer et statisk HTML-nettsted til WordPress ved å bruke tre forskjellige metoder. Valgte den som tilfredsstiller dine behov og preferanser. Prosessen er ikke så vanskelig som den kan se ut. På den annen side vil du få et mer funksjonelt, enklere å bruke og tilpasse nettstedet med avanserte CMS-teknologier.

Bytte til et WP-basert nettsted er bedre på grunn av flere årsaker. Først av alt vil brukerne sette pris på fleksibilitet levert av WordPress-plugins og innholdsredigerer. Dernest vil du ha et nettsted med alle konkurransefortrinn i pakken for å ta utfordringen med den konkurrerende online virksomheten. Ikke bare WordPress lar deg vokse den nåværende nisjen, men også utvide din digitale virksomhet.

Start med WordPress nå

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map