Hvordan konvertere et WordPress-nettsted til et statisk HTML-nettsted

Hvordan konvertere et WordPress-nettsted til et statisk HTML-nettsted


WordPress – er en av de mest fleksible plattformene som lar brukere bygge nettsteder av alle typer. Den kombinerer brukervennlighet og allsidighet når det gjelder tilpasning av sider eller integrasjon fra tredjepart. Millioner av nettsteder over hele verden er bygget ved hjelp av denne populære CMS-plattformen. Den eneste oppgaven den ikke kan utføre, er å lage statiske HTML-sider.

Nettstedseiere kan ha forskjellige grunner til å gå tilbake til HTML-versjoner. Noen vil kanskje etter raskere sidehastighet, mens andre bryr seg om sikkerhetsproblemer. Uansett årsak er prosessen med å konvertere et WordPress-nettsted til et statisk HTML-nettsted ganske en utfordring. Det krever litt tid så vel som spesielle instrumenter, ferdigheter og pasienter.

Denne artikkelen vil dekke alle viktige spørsmål ved konverteringsprosessen som beskriver de viktigste grunnene til å gå tilbake til HTML-nettstedversjonen, så vel som anledninger der en slik ide ikke vil fungere.

Grunner til å konvertere WordPress-nettsted til HTML

CMS lar brukere bygge nettsteder som har en dynamisk karakter fra opprinnelsen. Med andre ord, hver gang du går inn på et WordPress-nettsted, blir det tvunget til å laste ned alle sider og innhold dynamisk. Dette faktum kan ha en negativ innvirkning på sidehastigheten.

En statisk nettstedversjon kan være en god løsning på problemet. Hvis du konverterer WP-baserte sider, kan du dra nytte av forbedret stabilitet og hastighet på nettstedet. Sikkerhetsproblemer ser ut til å være en annen grunn til å konvertere til et statisk HTML-nettsted som ikke reserverer plass for hackere eller svindlere til å utnytte data fra nettstedet. Samtidig betyr ingen dynamisk datalagring raskere sideinnlasting.

Oppsummere årsakene, kan det hende du må konvertere nettstedet ditt på grunn av følgende:

 • Sikkerhetsformål – det er ikke nødvendig at servere gjengir sider hver gang en ny bruker besøker nettstedet ditt. Den eneste sender HTML-kode i stedet for å gjøre det vanskeligere for hackere å utnytte dataene.
 • Raskere ytelse – Dynamiske sider lastes tregere sammenlignet med statiske versjoner, da det ikke er behov for servere for å generere sider og data mens du er på farten.
 • Færre feil – statiske sider hevder å levere bedre stabilitet. De er mindre utsatt for feil relatert til databaseforbindelsen.

Til tross for at statiske sider ser mer pålitelige ut, er WordPress dynamiske natur neppe en ulempe. Det vil avhenge av nettstedstypen, strukturen, sidemengden, innholdsvolumet osv. Med andre ord, det er ikke alltid en god ide å ha en statisk versjon.

Les også:
Å bygge et WordPress-nettsted – en komplett veiledning for hvordan du lager din egen WordPress-webside.

Fordeler og ulemper med å konvertere ditt WordPress-nettsted

Før du starter konverteringsprosessen, må du tydelig innse om den vil ordne seg for akkurat din type nettsted.

Pros:
Ulemper:
&# X2714; En god ide for små nettsteder med en enkel struktur og lite innhold. Ideen vil fungere for porteføljer, online arkiver og andre nettsteder uten kompleks funksjonalitet.
&# X2714; Du trenger ikke å oppdatere det statiske HTML-nettstedet ditt. WordPress etterlyser vanlige plugins og widgetoppdateringer. Med statisk HTML trenger du ikke å bry deg om prosessene i det hele tatt.
&# X2714; Enklere tilgang til den underliggende koden. Du trenger ikke få tilgang til maler HTML eller CSS som i WordPress. Hele kildekoden ligger rett foran deg med alle elementene du måtte trenge.
✘ Det vil ikke fungere for nettsteder med en mer kompleks struktur og enormt innholdsvolum.
✘ Mangelen på funksjonalitet. Hver gang du vil legge til et nytt alternativ eller en funksjon, vil det også kreve gode kodingsevner.
✘ Begrenset designfunksjonalitet. Når du har bestemt deg for å endre hvordan det statiske nettstedet ditt ser ut, må du håndtere CSS-omskriving, noe som er ganske utfordrende.

Hvis du ikke har nok teknisk bakgrunn, ansette en profesjonell utvikler er den eneste løsningen for å tilpasse det statiske HTML-nettstedet ditt. Fra dette synspunktet ser WordPress mer fleksibelt og brukervennlig ut. Du må tenke deg om to ganger før du konverterer nettstedet ditt under hensyntagen til dens type, fremtidige struktur, innhold, brukbarhet osv. Selv en enkel blogg med daglig oppdaterte artikler kan vise seg å være en utfordring.

Les også:
Bytter fra WordPress til Wix – en detaljert trinn-for-trinn-guide for hvordan du konverterer WordPress-nettstedet ditt til Wix ‘.

Måter å migrere fra WP til en statisk HTML-versjon

Hvis du har tenkt deg å konvertere nettstedet til en statisk HTML-versjon, kan du velge flere stier. Noen av dem er ganske enkle, mens andre krever en spesifikk bakgrunn. I denne artikkelen gjorde vi vårt beste for å dekke alle tilgjengelige alternativer.

1. Bruk plugins

Hele prosessen med migrering av nettsteder kan se ut til å være en vanskelig virksomhet. Noen plugins vil imidlertid gjøre oppgaven litt enklere å fullføre. La oss se på noen av de mest populære programtilleggene som er tilgjengelige for WP-brukere:

 • Bare statisk plugin for WordPress. Opprinnelig utviklet som en åpen kildekode-plugin, og ble designet for å møte brukere som konverterer behov. Plugin-en lager faktisk en HTML-kopi på nettstedet med alle sider fra den opprinnelige WP-versjonen. Konverteringsprosessen med Simply Static dekker JS og CSS, bilder eller andre typer filer som inneholder lenker. En annen flott funksjon er plugin-evnen til å erstatte faktisk alle typer nettadresser, inkludert offline, relative eller absolutte.
 • WP2Static Plugin. Et brukervennlig og likevel kraftig instrument for å takle den raske konverteringsprosessen. Den er i stand til å generere hele nettstedets kopi og gjøre det til en statisk HTML-versjon med alle sider. Brukere står fritt til å sette forskjellige eksportoppgaver og mål for hvert enkelt prosjekt. Det leveres med gratis GitHub-hostingfunksjoner samt integrasjon med CI-verktøy.

2. Bruk nettstedgeneratorer

Populære statiske generatorer for nettsteder kan også være en god løsning. De fungerer praktisk talt på samme måte som plugins, men med noen små forskjeller. Her er noen eksempler:

 • Jekyll statisk stedsgenerator. Verktøyet er perfekt for deg som trenger å konvertere små nettsteder som blogger eller porteføljer. Støttet av GitHub, bruker den ferdige malkataloger med forskjellige tekst- og filformater. Det konverterer ikke bare nettstedet, men gjør det også til å generere en stabil statisk HTML-versjon.
 • Pelikan statisk stedsgenerator. Dette instrumentet kan fungere for deg som arbeider med formater som Markdown eller AsciiDoc. En stor fordel er at nettstedgeneratoren har spesielle funksjoner som gjør det enkelt å generere nettstedskartfiler, noe som er avgjørende. Samtidig støtter den RSS-feeds, analyseverktøy, integrasjon med sosiale medier-plattformer osv.
 • HTTrack for å konvertere et WP-nettsted til statisk HTML. Det er et godt instrument for deg som vil sjekke hvordan nettstedet deres vil se ut etter konvertering, men før de går online. Systemet leveres som en åpen kildekode-plattform med funksjonalitet for å laste ned nettstedet ditt med samme struktur. Den bruker lokal lagring med opprettede kataloger spesielt for nettstedets filer og bilder. Samtidig oppretter HTTrack nettsteds HTML slik at du kan bla gjennom prosjektet offline.

Med andre ord får du et speilsted som er lastet ned på den lokale stasjonen. Det har samme struktur som ditt første WP-prosjekt med alt dynamisk generert innhold, inkludert kommentarer om nylige innlegg, relaterte artikler osv.

Den viktigste ulempen er at du trenger å komprimere filene, da verktøyet lagrer dem hver for seg. Dessuten er systemet ganske komplisert å bruke. Du skal vite hvordan du får tilgang til filbehandler eller FTP-klient for å laste opp arkivet med innholds- og nettstedfilene med ytterligere ekstraksjon avhengig av katalogen.

3. Manuell konvertering til HTML

I noen tilfeller er det bedre å komme med et nytt HTML-nettsted i stedet for å velge migreringsverktøy. Det handler ikke bare om kompleksitet eller tekniske problemer. Noen statiske nettstedgeneratorer støtter ikke viktige nettstedselementer som kontaktskjemaer, native WP-navigasjonsverktøy, etc. Med andre ord kan du finne din statiske versjon med noen viktige blokker som mangler.

Det er her bygging av et nytt HTML-nettsted fra bunnen av kan se ut til å være en raskere og mer effektiv løsning. Her er grunnen til:

 • Komplisert installasjonsprosess. Som du har forstått av artikkelen, er det vanskelig å konvertere WP-nettstedet på egen hånd. Prosessen krever å mobbe prosjektet ditt til et underdomen først. Da må du laste ned alle filer og plugins til det opprinnelige domenet.
 • CDN kan være nødvendig. Det statiske HTML-nettstedet ditt kan kreve konfigurering av innholdsleveringsnettverk. Nok en gang må du håndtere prosessen på egen hånd. CDN er viktig for å forvalte eiendeler.
 • Sette opp omdirigeringer. Dessverre for nettstedseiere håndterer ikke plugins og nettstedgeneratorer virkelige 301 eller 302 viderekoblinger. Den eneste måten å takle viderekoblinger på er å sette dem opp på webområdet ditt..
 • God tid som kreves. Du tar feil hvis du tror konverteringsprosessen er rask. Det kan ta ganske lang tid. Konvertering av instrumenter distribuerer ikke bare noen av nettstedets sider med elementer. De håndterer prosessen med å gjenpublisere hele prosjektet, som knapt er et spørsmål om et par timer. Jo større nettsted du har, jo lenger tid tar det å migrere.
 • Mangel på funksjonalitet. Statiske nettstedgeneratorer støtter ikke noen viktige nettstedseksjoner som kontaktskjemaer, kommentarer osv. Du må lete etter andre veier.

Som du kan se, er ikke prosessen med å konvertere WP-nettstedet til HTML så rask og enkel som du kanskje tror. Fra dette synspunktet kan det være en bedre ide å komme på et helt nytt prosjekt med alle sider og seksjoner som kjører problemfritt i stedet for å omdirigere besøkende til 404 Page Not Found.

Bunnlinjen

Å konvertere WordPress-nettstedet ditt til en statisk HTML-versjon kan synes å være en god løsning på noen problemer. Det kan være en vei ut for små og mindre komplekse nettsteder som krever raskere lastehastighet, forbedret stabilitet eller sikkerhet. På den annen side er prosessen veldig komplisert og krever litt dyp kunnskap.

Dessuten er det ikke bare du velger et verktøy og konverterer nettstedet med bare noen få klikk. Det er en langvarig og komplisert prosess som ikke alltid resulterer i det du forventer. Du må vurdere flere alternativer, inkludert bygging av et nytt HTML-nettsted fra grunnen av.

Lag et nettsted gratis

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map